Mannavita Virágpor rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tükröm, tükröm
- DUNA TV, 22:05
Danny Collins
- Filmbox Extra HD, 22:30
A fekete tulipán
- Cool TV, 23:00
A specialista
- Viasat3, 23:15
Cool túra
- Paramount Network, 23:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Rosario Dawson (45)
Gary Daniels (61)
John Corbett (63)
Sean McNamara (62)
Candice Bergen (78)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jon Bon Jovi - Vélemények
Udvaros Dorottya - Vélemények
A rádió aranykora - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
The Last Rifleman - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kandahár aaaaa
Rebecca De Mornay aaaaa

 

Fórum - Valéria és a csodák hete - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Zsol0 (2023-11-18 00:41.45) aaaaa
A Valerie and Her Week of Wonders ( csehül : Valerie a týden divů ) egy 1970-ben bemutatott csehszlovák szürrealista fantasy horrorfilm, amelynek társszerzője és rendezője Jaromil Jireš , Vítězslav Nezval 1935 - ös azonos című regénye alapján. A csehszlovák Új Hullám mozgalom részének tekintik.A film úgy ábrázolja a hősnőt,mint aki egy zavarba ejtő álomban él, papok, vámpírok , valamint férfiak és nők egyaránt megzavarják. A film ötvözi a fantasy és a gótikus horror műfaj elemeit.

Történet:
Valerie, egy gyönyörű, 13 éves lány alszik, amikor egy tolvaj ellopja a fülbevalóját; Miközben nyomozni próbál, megijed egy szörnyű férfitól, a rendőrtiszttől, aki maszkot visel. A tolvaj másnap visszaadja a fülbevalóját, feldühítve ezzel a rendőrt. A házában Valerie nagymamája, Elsa elmondja neki, hogy a fülbevalót Valerie anyja hagyta hátra, amikor belépett egy kolostorba . Korábban a fülbevaló a Rendőré volt. Valerie azt is megtudja, hogy egy csapat misszionárius és egy színésztársaság érkezik a városba. A szomszédja, Hedvika esküvőjén Valerie látja, hogy a rendőr őt figyeli a tömegben, és úgy tűnik, a nagymamája is felismeri őt. Valerie levelet kap a tolvajtól, Orlíktól ("Sasfiók"), amelyben figyelmezteti, hogy a rendőrnagy, a nagybátyja megölte Orlík szüleit, és most vissza akarja kapni Valerie fülbevalóit. Orlík megkéri Valerie-t, hogy találkozzon vele aznap este a templomban; amikor találkoznak, nem titkolja iránta való vonzódását.

Később Valerie találkozik a rendőrrel az utcán, álruhában; Valerie-t egy kamrába vezeti, ahol a nagymamája megkorbácsolja magát , hogy visszaszerezze egy korábbi szerető, egy Gracián nevű pap szerelmét. Orlík megmenti Valerie-t, és elmondja neki, hogy a nagybátyja szerelmes belé. A rendőr találkozik Elsával, aki Richardnak hívja, és a szeretője volt, amikor 17 éves volt. Megígéri, hogy újra fiatal lesz, ha eladja neki a házat, amelyet Valerie örököl. Eközben Orlík egy gyöngyöt ad Valerie-nek védelemként, majd ismét elrejti Richard elől. Egy pikniken Gracián elmondja Valerie-nek, hogy Orlík a testvére. Aznap este Gracián bejön a hálószobájába, és megpróbálja megerőszakolni, de lenyeli a gyöngyöt, hogy megvédje magát. Eközben Richard és Elza besurrannak Hedvikáékhoz; Míg Hedvika és férje házasságot kötnek, Elza nyakon harapja, ellopja a vért, ami ahhoz szükséges, hogy újra fiatal legyen.

Valerie megtalálja Orlíkot Richard egy vízeséshez kötve. Valerie kiszabadítja Orlíkot és a házába viszi, romantikus szándékait elkerülve azzal, hogy beköti a szemét, mivel most már azt hiszi, hogy testvérek. Felfedezik Graciánt, aki holtan lóg Valerie ablakában, és a holttestet egy kriptába viszik Valerie háza alatt; Elsa ott van, most vámpír . A fiatal nőnek álcázott Elsa távoli unokatestvérként mutatkozik be, és elmondja Valerie-nek, hogy a nagymamája hirtelen elment. Megpróbálja megharapni Valerie-t, majd visszatartja, amíg alszik, és ellopja a fülbevalót. Elsa bebörtönzi Valerie-t, aki ezután megfigyeli, amint Elsa szexel egy férfival, majd megöli, majd megpróbálja elcsábítani Orlíkot, aki ehelyett ismét ellopja a fülbevalót.

Orlík kiszabadítja Valerie-t, visszaadja a fülbevalóját, és szerelmet vall neki. Megpróbálja elmagyarázni, hogy nem ő az apja fia, hanem Richardé, de Valerie elszalad. Azt sejtette, hogy Elsa valójában a nagymamája, és kezdett érezni valamit Richard iránt, aki haldoklik. Valerie ellop egy csirkét a piacról, és elviszi Richardnak, aki épp most mondta el Elsának, hogy ő Valerie apja, és hogy Valerie vére a túlélésük kulcsa. Amikor Valerie meggyógyítja Richardot, ő szörnyeteggé válik, és megtámadja őt. Azt tervezi, hogy Orlík szívét átülteti Valerie-be, hogy halhatatlanná tegye, de Elsa magának akarja. Valerie úgy tesz, mintha eszméletlen lenne, mindent kihallgat. Újraéleszti Graciánt, aki valójában nem is halt meg, és talál egy búcsúlevelet Orlíktól.

Valerie találkozik Hedvikával, aki Elza harapásától beteg, és a házassága miatt depressziós. Bevonulnak Hedvika hálószobájába, és együtt töltik az éjszakát, ami után Hedvika meggyógyul. Odakint Gracián elmondja a tömegnek, hogy Valerie egy boszorkány, aki bűnre csábította. Elrendeli, hogy elfogják és máglyán égessék el , de Valerie lenyeli a varázslatos fülbevalót, és sértetlenül megmenekül. A kriptában, amely ma már egy bordélyház , Valerie ráveszi Richardot, hogy megigya az egyik fülbevalót, és egy macskát csinál belőle . Egy fokozatosan álomszerűbb sorozatban Valerie újra találkozik Orlíkkal, akiről kiderül, hogy ő az egyik színész; aztán Elza, aki nem emlékszik semmire, ami történt; majd a rég nem látott szüleit. Mindenki Valerie körül táncol az erdőben, miközben a szüzek énekelnek neki. Végül elalszik egy ágyban az erdőben, egyedül.


1. Lifeisamovie (2021-07-09 20:04.24) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=b1AJ3Lw3G-4
She Past Away - Rituel



Kapcsolódó fórumok

VéleményekZsol0, 2023-11-18 00:412 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Valéria és a csodák hete adatlap
Eredeti cím: Valerie a tyden divu
Évszám: 1970
Rendezte: Jaromil Jires
Szereplők: Jaroslava Schallerová, Helena Anyzová, Petr Kopriva, Jan Klusak, Karel Engel...

További információk

Szereplők fórumai
- Jaroslava Schallerová - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk