Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mennyei királyság
- AMC, 17:55
Corner Office
- Filmbox Premium, 18:15
Szegénylegények
- Direct One, 18:25
Nyomás utána!
- Film+, 18:40
Elhurcolva
- Film Café, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Rosario Dawson (45)
Gary Daniels (61)
John Corbett (63)
Sean McNamara (62)
Candice Bergen (78)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Vidnyánszky Attila - Vélemények
Casablanca (1942) - Vélemények
Udvaros Dorottya - Vélemények
Rosario Dawson - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Randi Delaney módra aaaaa
Daniela Melchior aaaaa

 

Fórum - A Bly-udvarház szelleme (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Brigg (2022-11-28 14:42.36)  
Őszintén szólva nekem a Haunting of Hill House után nagy csalódás volt. Ugyanazok az alkotók, kb ugyanazok a színészek is, majdnem ugyanaz a katyvasz körkörös történetvezetés, de mégse ért fel a HHH által támasztott léchez. Érdekes volt az elképzelés, hogy valakik összegyűlnek egy családi eseménynél a tűz körül, és szellemtörténetet mesélnek.
Nagyon tetszett Victoria Pedretti karaktere, jó volt a setting is, őszintén most még a kötelező netflixes leszbikus szál se zavart. Mégis valahogy ellaposodott az egész. Míg a HHH egy ízig-vérig horrorsori volt, ez inkább volt ugye egy saját maga által is beismerten gótikus romantikus sztori, amiben néha felmerül hátborzongató rész is. És ezzel amúgy semmi gond nem lett volna, ha végig érdekfeszítő. Csakhogy nem volt az. Ahhoz mondjuk nehéz felérni az algoritmusok meg félperces titkokvideók korában, hogy teljesen lekössön és a képernyőhöz szegezzen egy sorozat, viszont ennek a nagy része számomra még a körkörös történetvezetés ellenére is érdektelen volt. A gyerekek szinte végig antipatikusak voltak, még úgy is, hogy a sorozat kezdete után ki lehetett találni, hogy a kissrácot időnként megszállja valami. Nem kifejezetten értettem, hogy Henry Wingrave-et miért látjuk saját magával beszélgetni, iszogatni, és miért gyötri saját magát. Egy idő után rohadt idegesítő volt ugyanazokat a jeleneteket százszor megnézni olyan szereplőkkel, akik szintén tudják, hogy ezt már sokszor megélték. Ilyen szempontból a legkiakasztóbb Mrs Grose és Owen interjús jelenete volt. A lezárásban a halálról szóló gondolatébresztő párbeszéd nagyon érdekes és szívhez szóló volt, olyan gondolatok ezek, amiket általában hollywoodi alkotásokban nem hall az ember.
Összességében 3.5 pontot adnék rá, mert bár nem volt szar, azért annyira kifejezetten jó se.


5. Az utolso szamuráj (2022-03-08 20:40.41)  
Az leginkább au pair.....



4. Gnor (2022-03-08 17:14.52) aaaaa
Össze vissza kuszálták az idővonalat. Fogalma sincs a nézőnek egy idő után hogy mikor van a most, és ki mikor halott éppen. Amúgy is egy túlcsavart valami az egész. Olyan geil is néha. Meg totál valószínűtlen erőltetett valami is...
A végére mehetett egy kis buzi propaganda is persze merthát ugye ez a netflix...

Amúgy meg mi a kurvaannya az az "óper"??? Merthogy a dada/dajka/dadus/nevelőnő/akármi amit értünk nem hangzott el...


3. Raul715 (2022-02-07 23:16.35) aaaaa
Hát én k**vára nem értem minden egyes részletét ennek a sorozatnak😅😅 Sőt, talán több mindent nem értek, mint igen... De inkább nem nézem meg újra, mert nem olyan izgalmas, mint a Hill ház. Jamie és Dani viszont cukik együtt, még ha túl csöpögős is lett a vége 🤗


2. Emmersson (2020-10-17 20:13.30) aaaaa
Victoria Pedretti gyengén játszik, folyton bamba arcot vág, mert ennyi a mimikai "készlete". Szenvedés volt miatta nézni az egyébként néhol egészen érdekes történetet.
Flora szinkronja idegesítő, Miles semmilyen, unalmas. A történet lassan, nagyon lassan halad.
Összességében csalódás volt, az A Hill-ház szelleme sokkal jobb.


1. Kyra92 (2020-10-14 19:09.41) aaaaa
Spoileres kritika:

Csalódás volt a Hill-ház szelleméhez képest. Ha önmagában nézzük végül is megállja a helyét, bár sokkal izgalmasabb vagy érdekesebb úgysem lesz ha eltekintünk elődjétől.
Míg a Hill-ház szellemében egy család szétbomlását, valamint az elmebetegség, függőség témáját tárgyaltuk itt már a be nem teljesült szerelmesek nyáladzását vagyunk képtelenek 9 részen át nézni.
Az volt nekem itt a legnagyobb gondom, hogy egyszerűen nem tudtam egyik szereplőhöz sem igazán kapcsolódni, nem kedveltem meg semmit. A főszereplő lány nekem túlságosan tesze-tosza volt, a gyerekek rettenetesen...gyerekek voltak, akik hol nagyon erőltetetten modorosak voltak, hol pedig szimplán csak fárasztóak. A többiek pedig számomra még annyira sem voltak érdekesek, bár azt azért meg kell hagyni, hogy a házvezető nőt alakító színész azért elég jól hozta a figurát, bár a vele kapcsolatos naaaaaagy rejtély számomra már az első részben egyértelművé válik.Végül is ő volt az egyetlen, akit úgy ahogy valamennyire kedveltem, de az a baj, hogy rajta kívül még rengeteg főszereplőnk van és fele se olyan érdekes a történetük.
Az utolsó előtti részben, noha a narráció nekem kicsit idegesítő volt, akkor éreztem, hogy oké, szóval ezért volt érdemes megnézni ezt a sorozatot. Az a baj, hogy azt az egy múltban játszódó részt leszámítva nekem azért csalódás volt ez az egész sztori. Horrornak semmiképp sem horror, a thriller műfajt is épp csak súrolja néhol.
Félre értés ne essék, én nem jump scare parádéra vágytam, sőt még reménykedtem is abban, hogy ebben azért nem lesz olyasmi jelenet, mint az első évad kocsis jump scare-je ahol majdnem megállt a szívem...de itt a Blynál viszont néha azon kaptam magam, hogy annyira unatkozom, hogy azt sem bántam volna, ha bevágnak valami rémpofát, csakhogy végre felébredjek kicsit.
És ezen van a hangsúly, rettenetesen unalmas lett. A Hill-ház minden egyes képkockáját feszülten figyeltem, itt néha azon kaptam magam, hogy el-el nézelődök erre-arra, a telefonom nyomkodom, olvasgatok...ami valljuk be régen rossz.
Az még csak hagyján, hogy a sztori lassú lefolyású, de a Hill-ház is az volt, mégis sikerült elérniük, hogy lassúsága ellenére is izgulunk, érdeklődünk a sztori iránt. A Blynál azonban csak arra tudtam gondolni néha, hogy haladjunk már könyörgöm.
Ha nagyon be kellene sorolnom valahova ezt az évadot, akkor én határozottan csak a drámába sorolnám, még esetleg egy thriller jelző is elfér mellette, de horrornak nem horror, ez semmiképp sem volt az.
Míg az első évadban egy régi trauma szétválasztott egy családot, mindenki megutált mindenkit, itt a hozott traumák azok, amik összehozták a szereplőket, így tulajdonképpen dramaturgiai szempontból pont az ellentettjét látjuk az elődhöz képest, de a megvalósítás már jóval silányabban sikerült. Én szeretem a gótikát, ha van benne romantika én azt is szoktam élvezni, sőt a gótikus románc az egyetlen amit általában el szoktam tudni viselni, de ez...ez néhol már meg sem üti a gótikus szerelem szintjét, hanem átmegy egy szappanoperába, önmaga paródiájává válik, esküszöm néha azt vártam mikor vágnak be egy ilyen tipik szappanoperás nézést. Tényleg már csak az hiányzott egy-egy részből.
Még egy pár szó a főszereplő csajszikáról Daniről. Én valahogy nem kedveltem annyira a karakterét, mint az első évadban Nellt. Valahogy annyira...nem is tudom igazán megfogalmazni, irritáló volt. Egyetlen egy jelent volt, ahol tényleg megsajnáltam, még az elején, mikor a gyerekek bezárják a gardróbba. Utána valahogy nem igazán sikerült a szívembe zárnom, valahogy nem igazán hatott meg a drámája...bár az leginkább személyes okból származik, valahogy nem tudtam soha kedvelni az olyan karaktereket, akik az esküvőjük előtt pár nappal találják ki, hogy ja bocs mégse. Az nekem sem megható, sem drámai nem volt, mikor visszalépett, mert 30 évesen kitalálta, hogy ő leszbi. Könyörgöm eddig mit csináltál? A vőlegénye kifakadását a végén én teljesen jogosnak éreztem, ha az én párom jelentené be az esküvő előtt egy nappal, hogy ja bocs, sorry, meleg vagyok, hagyjuk már inkább az egészet a sunyiba, hát kb én is olyan dolgokat vágnék a fejéhez, mint amilyet a pasi mondott és kábé én is így kiakadnék tőle.
Dani karakterét tehát sosem sikerült igazán megkedvelnem, bár ennek leginkább tényleg csak személyes okai vannak, nem szeretem az ilyen típusú karaktereket.
Egyetlen egy pozitívumot tudok felhozni a mentségére, amiben jobban teljesített, mint a Hill-ház mégpedig, hogy végig a kastélyban játszódik a sztori. A Hill-háznál nem annyira tetszett az a megoldás, hogy csak flash-backek erejéig vagyunk a házban, bár végül is érthető volt az oka, a Bly azonban állandó teret biztosított szerelmi bánatos galambjainknak.
Nem volt ez nézhetetlen, sem kifejezetten rossz, de az előző által támasztott mércét nem ugrotta meg, unalmas lett, a karakterek messze nem voltak olyan érdekesek, mint az első évadban, senkiért nem aggódtam igazán, túl sok volt a csöpögés, kevés a hátborzongás, sok üresjárat, a csavarnak szánt csavarok, meg vérgyengék lettek, volt amit már az első rész közepe felé ki lehetett találni.
Kár érte, megvolt minden esélye hogy felülmúlja elődjét, tényleg minden adva volt, de nem élt az eszközeivel.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBrigg, 2022-11-28 14:426 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A Bly-udvarház szelleme adatlap
Eredeti cím: The Haunting of Bly Manor
Évszám: 2020
Szereplők: Victoria Pedretti, Tahirah Sharif, Benjamin Evan Ainsworth, Amelia Eve, Oliver Jackson-Cohen...

További információk

Szereplők fórumai
- Victoria Pedretti - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk