Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Macskák
- HBO, 10:50
Kutyám, Jerry Lee
- Mozi+, 10:50
Csonthülye
- Moziverzum, 10:50
A másik Boleyn lány
- Film Café, 11:10
Házasságból elégséges
- Duna World, 11:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
2022-es választás
A kaszkadőr (2024) - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Emily és a bűn világa - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Enola Holmes aaaaa
Rachel Blanchard aaaaa

 

Fórum - A sztárok nem Liverpoolban halnak meg - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Az utolso szamuráj (2022-05-23 19:17.32) aaaaa
Jóideig mintha egy átlag romantikus filmet néznénk,nem átlagos színészek tolmácsolásában,ahol azért a képi világ patikamérlegen kiszámított , a színek használata több mint profi,és a múlt megidézése kipipálva 147 százalékosan.
Aztán....vagy de.
Gloria Grahame élő személy volt és mert én mindig mindent tudok,mert zseni vagyok,egy élő lexikon,hát gyorsan utána is kellett hát néznem,ugyan hogy is halt meg(A nevét persze ismertem)Önéletrajzi filmet sokszor biztonsági játék rendezni,nagyon nehéz eltévelyegni a kaptafától,de olyan,mint mondjuk a Ray,hát...pokoli ritkán születik.Paul McGuigan se nagyon igyekszik,talán a téma kicsit neccesebb,Glória és szerelme közt nem kevés korkülönbség van ,és a nő még mindig abban a hitben mozog,akár Júliát is eljátszhatná,igen,"annak a senkiházi angol szerelmes mazsolájának " főhősét.Mindenki azért sejti,egy szép nőnek nehéz lehet megöregedni,pláne ha valaha a vásznon is tündökölt,mi több,a legmeghatározóbb díjat is elnyerte,ám Glória azért régóta már nem az "A" liga sztárja,sőt ,a "B" sem az ő páholya.Glória kikopott,ám az ifjú Peter Turner szereti,és hadd ne kelljen írogatni,ez a sokakat megbotránkoztató dolog ugyan...végül is...kit zavar???Meg ...miért???A szerelem komolyan,de tényleg...vak.És ez így jó.
Szóval ez a film csordogál,nem rossz,hogy aztán összetörjön az utolsó fél órában nagyon,de tényleg.Hirtelen megérted,hogy egy olyan mondatra,mint hogy "Úgy viselkedsz mint egy vénasszony" miért egy fájdalmas mosoly az első reakció,és hogy nem egy elkényeztetett díva hisztije a szakítás oka,más a valóság,mert más szemszögből látjuk a dolgokat.A film itt kezd élni,itt vonz be de végleg,és ahogy Annette Benning gyötört,beteg ,ráncos arca a sötétből kimered,megbocsátasz és sajnálod a nőt,és végre a mozi élménnyé,akár nézése után veled maradó élménnyé válik.Ismét kiderül,hogy az a fent említett angol,aki állítólag megírt mindent,de tényleg minden dolog forgatókönyvét valahol,még a szerelemről is úgy tudott szólni,hogy abba adott esetben a lelked beleremeg,nemhogy ha egy Bennig és a mellé komolyan felnövő Jamie Bell idézi a Rómeó és Júliát...hogy tényleg még az én faszopó természetem se tudja azt megtagadni tőlem,hogy hirtelen nedves legyen a szemem.
Ez a darab életrajzi filmként talán kevés,romantikus filmnek meg kiszámítható:ám mégis a végére egy színésznőnek,akinek vélhetőleg sok hibája volt-érdemes utánanézni az "ajak" mint olyan felemlegetésének,nem véletlen-valahol méltó emléket állít Benning ,olyan játékkal,amit nyugodtan lehet felemlegetni,mikor 124 év múlva róla fog készülni egy ilyesmi ,és újfent kiderül,hogy a szerelem témája hiába klisés vagy unalmas,van....van olyan mélysége,ereje,szépsége,amiért írók,költők,vagy csak mi,hétköznapi figurák hajlamosak vagyunk rá titokban akár,de csodaként és keresendőként rágondolni.


3. Delpiero (2018-10-23 14:30.05) aaaaa
Dicséretes, amiket bevállalt ezért a filmért ennyi idősen Anette Bening. Ennek a színészkirálynőnek már semmit nem kell bizonyítania, ő mégis mindent bevállalt most is, amit megkívánt tőle a szerep, de ahogy alattam( na jó, inkább csak lentebb XD ) Anitabagwell is jelezte, Bell teljesen egyenrangú partnere volt.
Kellemes kis mozi, picit eltúlzott néhol, de azért a dráma így is átjött.


2. Tysonrichie (2018-06-16 07:19.07) aaaaa
A film magyar címe: A sztárok nem Liverpoolban halnak meg


1. Anitabagwell (2018-01-07 20:06.20) aaaaa
Nekem tetszett, sok extra nem volt benne, de korrektül elmeséltek azért egy nem mindennapi történetet. Annette Beninggel nem lehet mellé lőni, nem lehet őt eleget dicsérni.
Aki viszont MEGLEPŐEN jó volt az Jamie Bell. A Billy Elliot kapcsán nagy jövőt jósoltak a srácnak, de nagyon úgy nézett ki, hogy egyszerűen nem találja a helyét. Ezért is lepett meg annyira, mert itt tulajdonképpen szárnyalt. Bár Annette Bening mellett csak asszisztálhatott, de nem gondoltam, hogy ennyire fel fog nőni a feladathoz. Tökre szerettem az alakítását, még el is pityeregtem az egyik résznél, pedig már nem vagyok olyan bőgőmasina, mint régen :D
Aranyos film, tényleg semmi extra, de kell néha ilyen szépen elmesélt romantikus sztori is.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2022-05-23 19:174 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk