Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Csillagpor
- Film Café, 12:35
Mi kell a nőnek?
- AMC, 13:15
Oszkár
- Film Mánia, 13:55
A Nílus gyöngye
- SuperTV2, 13:55
Nagypapa hadművelet
- Film+, 14:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Milli Vanilli: Az évszázad botránya - Vélemények
2022-es választás
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Penélope Cruz - Vélemények
97 Minutes - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
1984 aaaaa
Reese Witherspoon aaaaa

 

Fórum - Tripla kilences - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Nyolcadik utas (2023-01-21 19:17.01) aaaaa
Nagy nevekkel megtűzdelt, egyedi hangvételű alkotás.
Tetszett, hogy nem egy szájbarágós darab és nem elhanyagolható, hogy végig fenntartotta a figyelmemet.
Nem hibátlan, de a közepes szintet magasan veri.


10. KapiGabi (2021-01-26 18:57.32) aaaaa
Gyengusz.



9. Api0109 (2019-11-11 23:23.27) aaaaa
Egy újabb filmipari hulladék, amelyek közül ez már a harmadik estémet cseszi el zsinórban. Az ember csak várja, hogy kibontakozik valami, kirajzolódik egy cselekmény, esetleg több, de csak az értelmetlen lövöldözés, erőszak zajlik összefüggéstelenül. Ja, hogy ez a valóság a tengerentúlon? Ha igen, akkor jól látható, hogy milyen hasznos egy társadalomnak, ha idegen csótányok lepik el. Volt itt minden. Orosz maffiavezér testvérének zsidó néger gyerekével, latino bűnözők, rendőrök, rendőrbűnözők egy rakáson, csak hogy senki ki ne maradjon az olvasztótégelyből. Törvényen kívül és felül álló szervezett és szervezetlen bűnözés, mindazon csótányok, patkányok, hernyók és mindenféle fehérjehalmazok sokasága, amelyek csak úgy tudnának hasznot hozni az emberek nyugodtan élni és fejlődni akaró szűk csoportjának, ha odaadnánk őket a disznóknak táplálékul. Mindez olyan mesteri katyvaszban és összekutyulmányban megalkotva, hogy az embernek kedve lenne köztörvényes bűncselekménnyé nyilvánítani a szar filmkészítést.


8. Stickfa (2016-09-12 22:22.15) aaaaa - (válasz Pedro23 7. hozzászólására)
Ez nem biztos, hogy a film hibaja.


7. Pedro23 (2016-09-11 19:06.46) aaaaa
Ritkán vagyok úgy egy filmmel, hogy fél vagy 1 óra után se tudom miről szól, de ennél még a végére se igen állt össze a kép. :D


6. Marlon Wayans (2016-09-06 22:26.26)  
Nem volt rossz film, a szereplőgárda - és a magyar szinkron - valóban elképesztő.

Korrupt zsaruk, orosz maffia, pénz, bankrablás: csak a szokásos felállás itt is.

Ami emlékezetessé teszi számomra a filmet, az a jelenet, mikor Teresa Palmer kisasszonynak 1 másodperc erejéig megcsodálhattuk a pucér fenekét. :D


5. Daniel8328 (2016-09-03 11:59.58) aaaaa
Több hasonló zsarufilm is volt már (Az utca királyai,Brooklyn mélyén,Az utolsó műszak stb)de azok jobban tetszettek mint ezen film.Többnyire azért mert izgalmasabbak voltak, több akció volt bennük!Itt viszont a karaktereket sem igazán ismerjük meg benne...ebből többet ki lehetett volna hozni..


4. Egyszerűsrác80 (2016-09-02 00:15.39) aaaaa
Ez a film is úgy járt nálam,mint azok,amikről trailer alapján kezdem kijelenteni,nem fognak nagyon ütni.
Megnéztem,pláne mert próbálok az idei évvel kicsit naprakészebb lenni.
De se a leírás,se a trailer nem csigázott fel,valamint a színészi gárda se,ahol persze akadtak ismerős nevek,de nekem Woody Harrelson volt,akire úgy felfigyeltem.Itt is jól nyomta,habár nem kellett nagyon megerőltetnie magát ehhez a figurához.
Sőt,mondhatni annyira a többieknek se,ettől eltekintve hozták,amit kell,vagy épp nem,mert Winslet szerintem se volt oké,Gadot meg elvolt.
Mackiet kedvelem,persze nem egy nagyágyú szemeben ő se,de itt egész frankón nyomta.
Na meg Casey Affleck,akit bizto láttam már más filmben is,de most eszembe nem jut,hogy hol.
A sztori kidolgozatlan,sablonos,plusz nem egy történést ki is találtam előre.
Van akció is,meg vérengzés,nincs viszont komolyabb adrenalin pumpálás számomra.Történtek a dolgok,haltak az emberek,és...
A képi világ persze oké,szinkron elment,ismerős hangok befigyeltek.
A zene az nem tetszett.
Megnéztem,letudtam,és ennyi.


3. Dobsony (2016-08-31 23:10.50) aaaaa
Őrületes nagy kapufa volt, a keresztlécen csattant. Tripla 9-t focinyelven kb igy lehetne jellemezni. Minden adva volt hozzá. A sztori, igaz láttunk hasonlót, de szeretjük az ilyen történeteket. A színészek elsőrangúak, és nem is játszanak rosszul, nekem főleg Casey Affleck és filmbeli zsarupartnere Anthony Mackie kettőse tetszik és újra, megint csak Woody Harrelson. Zseni a pali, sajnálom hogy csak mellékszereplőként számoltak vele. Kate Winslet orosz-zsidó maffiavezérként elég béndzsa, főleg a hülye szinkronja miatt, gondolom. Gal Gadot gyönyörű, de sok vizet nem zavar, kb mint Görög Zita az Underworld-ben, jól néz ki.
Jól pörög a film, sajnos túlságosan is, az utcai harcokkal, lövöldözésekkel, üldözésekkel nincs baj, de ahogy Chris írta alattam, borzasztó kidolgozatlan a forgatókönyv, minden olyan esetlegesen történik, a párbeszédek B kategóriás akciófilmeket idézik.
Az az érzésem, hogy egy kibaszott nagy ziccert hagytak ki az alkotók, nagyon tudtam volna szeretni ezt a mozit. Kár érte.



2. Chris92 (2016-06-30 19:53.15) aaaaa
Tekintélyes színészgárda ide, John Hillcoat oda, a Triple 9 nem igazán váltotta be azokat a reményeket, amiket a szakma és a közönség elvárt tőle, sőt ha őszinte leszek számomra se nagyon. Tulajdonképpen a Schwarzenegger-David ayer féle Szabotázshoz áll közel a film, igaz annál pár fokkal jobb. Korrupt zsaruk, alvilág, a városi Amerika amelyet durva etnikai konfliktusok és bűnözés szabdal szét, ismerős témák ezek, ahogy a karakterek is, amik bele vannak dobva. A film legnagyobb gyengesége, a sablonokból dolgozó, sok potenciált felvillantó, de mindent kidolgozatlanul hagyó forgatókönyv, ami felszínesen ábrázolja a karaktereket, nem képes kellő erővel kiélezni a konfliktusokat, ráadásul még a legsúlyosabb csavarokat és karakterhalálokat is olyan esetlenül tálalja, hogy az szinte minden súlyt elvisz az egész történetből. A film leginkább két fronton képes helytállni, az egyik a remekül összeválogatott színészgárda, akik vannak olyan karizmatikusak, hogy minimális életet és hitelességet leheljenek a figurákba. A másik Hillcoat nyers és energikus rendezése, ami nemcsak a tempót tarja fenn, hanem a zsarulétet és a lezüllőt nyomornegyedek világát is csontig hatoló erővel képes ábrázolni, arról nem is beszélve, hogy az akciók is erősek, a fullasztó-nyomasztó hangulatot pedig Nicolas Karakatsanis kameramunkája és Atticus Ross zenéje is fokozza. Kihagyott ziccer, simán lehetett volna jobb.


1. Jason13 (2016-05-11 13:37.38) aaaaa
Engem már az első előzetes megvett kilóra, így nem is tagadom, hogy nagyon vártam ezt a filmet. A színészi gárda rendkívül neves aktorokból állt össze és a rendező is letett már az asztalra néhány igencsak figyelemreméltó mozit. Azonban a tengerentúlon kissé megfeneklett a végeredmény, mind anyagi, mind kritikai szempontból, talán hazánkban ezért nem is került szélesvásznú bemutatásra.
Ezt pedig én nagyon sajnálom, mert a Triple 9 egy igencsak szikár és brutális heist-történet, ami ugyan elmarad a Szemtől szemben szintjétől, de számomra még így is rendkívül emlékezetes élményt nyújtott.
A történet ugyan nincs túlbonyolítva, elég hamar tisztázódik, hogy ki melyik oldalon áll. Ennek ellenére a feszültség végig ott lappang a képsorok alatt, köszönhetően a remekül megteremtett atmoszférának. A cselekmény a zsaruélet mindennapjaiba kalauzolja a nézőt és az alvilág legmélyebb bugyraiba enged bepillantást. És ahogy a rendezőtől azt már megszokhattuk, az akciójelenetek már-már fájdalmasan földhözragadtak és életszerűek. Kegyetlen jelenetekből emiatt nem is szenvedünk hiányt.
A karakterek terén van egy kis gond, ugyanis a figurák elég felszínesek és előéletükbe se kapunk bepillantást. Készen kapjuk őket és ez azért baj, mert nem ismerjük teljes mértékben a motivációjukat. Én azonban szemet tudtam hunyni ezen, mégpedig azért, mert a színészek kifejezetten jól alakítottak. Ugyan egyikük se élete legjobbját nyújtotta, de még így is jó volt nézni ezeket a nagyágyúkat. Az pedig különösen tetszett, hogy a főszereplőket se kímélte a forgatókönyv, néhányan igencsak erőszakos és durva halállal jutottak a túlvilágra.
Összegezve a dolgokat, ha nem is éri el a film a műfaj klasszikusainak a szintjét, az én elvárásaimnak megfelelt. Akik szeretik a szikár és kíméletlen akció-thrillereket, szerintem tehetnek vele egy próbát.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2023-01-21 19:1711 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk