Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Csak szexre kellesz
- SuperTV2, 22:00
A zongorista
- M5, 22:40
Hazudj velem
- Cinemax2, 22:50
Legenda
- Mozi+, 23:00
Predator - A ragadozó
- Moziverzum, 23:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vidéki ballada az amerikai álomról - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Mire gondolsz most?
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Polgárháború - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Frankenstein menyasszonya aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Fórum - Sérülés - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

28. somliv (2022-05-29 18:25.12) aaaaa - (válasz Dobsony 27. hozzászólására)
Nuku köze sincsen.
Csak egy sztorit elevenítettem fel a múltból. Amerikában az NBA, NFL, NHL a három vezető sportág, fel is vannak rendesen hájpolva. Sokan ez irányba mennek el a horribilis prémiumok miatt, ezzel szemben az Atlétika anyagilag háttérbe van szorítva, pedig egy-egy jó eredményért igáslóként gürcölnek. Az amerikaifutball-ligában akadnak tehetséges sprinterek, akik lehetnének simán atléták is, sőt, 40-50 méterig még a rekortánon versenyzőkkel is felveszik a versenyt, de mondom, nem érné meg nekik strapálni magukat, mert nem lennének megfizetve.
Húzódások, rándulások, ficamok, izomszakadások vannak, különösképpen 100 métertől 400 méterig, mert ott nincs matekozás, hanem izomból kell nyomnod, ez által maximális terhelés alatt vagy azokban a másodpercekben. Pont Bolt volt Londonban, a VB-n, 2017-ben, aki meghúzódott az utolsó világversenyének váltójában, mert előtte hosszúra sikeredett az eredményhirdetés, hosszú perceket kellett várnia, míg el nem kezdődött a futás. Erre az alacsonyabb hőmérséklet is rányomta a bélyeget, annyira kihűlt, hogy mikor megkapta a váltóbotot, akkor lerándult, rögvest a rekortánra vágódott hanyatt- mindenki őt leste elképedve, nem hitték el abban a pillanatban az emberek, ami történt. Dráma volt a javából, az volt neki az uccsó csatája világversenyen.
Apropó, night klubokba is szeret csámborogni, bulizni a jamaicai. Egyszer találkozott az éjszakában, az éjszaka császárával, Mickey Rourke-al, aki beszólt neki: Tényleg olyan hatalmasnak tartod magadat. Hát akkor lássuk a medvét. Kihívta egy futópárbajra, hajnal négykor kimentek és loholtak egyet a londoni utcán.
Visszatérve a további futószámokra, gondolok például a 800, 1500, 5000 méterre, ott bejönnek a taktikai, agyalósabb dolgok, hogyan tudsz helyezkedni, akár lökdösődések árán, ki tudod e „verekedni” magadat a tömegből, mikor nyitod meg a hajrádat, stb.
Usain Bolt új értelmet adott annak a szónak, hogy nagyság, egy gyönyörű álomba ringatott el minket. Elhitette velünk, hogy bármilyen álom valósággá válhat. Szinte a semmiből, kiszámíthatatlanul robbantott az Olimpián, 2008-at írtunk, Pekingre gondolok mostan, amikor széttette a kezét, és kifordulva vágtázott 9.69-et száz méteren, onnan kezdődött el minden- erről már véstem régebben. A rekortán volt neki a színpadja, ahol produkciózhatott, feltűnési viszketegségét kiélhette. Már a versenye előtti warm up-ban, az előkészületi munkában is be-bevillanva őt vette a kamera. Sportágspecifikus bemelegítés van ilyenkor, szökdelések, ugrálások, megindulások, különböző mozgásvariációk, nyújtásokkal megtoldva.. Utána meg általában kapott egy jó lazító masszázst.
Aztán lassan vártuk a gigantikusak párharcát, az izmos fiúk egymásnak ugrását. Kezdhetett izgulni a hömpölygő tömeg, és természetesen a képernyők előtt ülő milliók sokasága is.
2012-es olimpiai százas spuri necces volt számára, mert Justin Gatlin, Yohan Blake a nyakán lihegett végig. Azt híresztelték, hogy megszorongatják az óriás grabancát. Óriási beharangozók előzték meg ezt az összecsapást, érezni lehetett, hogy rizikós futás lesz, ki kell tolnia mindent ott és akkor magából, hogy majd újra faragják dicsőségszobrát. Felsorakoztak a futók, Bolt a hetes pályán helyezkedett el, aranylánc a nyakában fityegett, felnézett az égre, és fohászkodott magában: Könyörgöm Istenem, most ne hagyj engem cserben, adj erőt erre a mindent eldöntő megpróbáltatásomra. Előtte az emberek extázisban toporzékolnak, izgulnak az arénában, majd síri csend, a kivárás, aztán pisztolylövéssel a rajt. Usain szokásához híven a többiekhez képest méretéből adódóan nehezen tápászkodik fel a rajtgépből, Gatlin jóval előrébb tartózkodik, ám 60 méternél bizony már tiszta energiával tolja maga előtt az egész pályát, és némi mázlija is van, mert Gatlinnak a mozgása kezd szétesni, sőt, annyira befeszül, hogy szinte darabokra esik, akkor, amikor egymáshoz érnek. Megtörik az amerikaiak fenegyereke, így Bolt be tudja dobni magát a végén, és elmondhatja magáról, hogy neccesebb szituban, amikor csak pár szekundum dönt, ő akkor is uralkodni tud a mezőnyben.


27. Dobsony (2022-05-28 19:27.42) aaaaa - (válasz somliv 25. hozzászólására)
Már csak az a kérdés, hogy mi a lófasz köze van Boltnak ehhez a filmhez? Abban igazad van mindkét sportágban futnak, ja. Mondjuk a rövidtávfutók ritkán kapnak sportolás közben agyrázkodást. A többi stimmel.
Vili, megint többet írtál 80 sorral...86-ból, nem semmi. :)



26. Vmiso (2022-05-28 17:04.53)  
Lassú, komótosan építkező, mégis nagyon értékes film.
Én magam inkább az NHL-t követem, ott is vannak, voltak hasonló sztorik, de amit ebben a filmben tálaltak, az nagyon durva.
Láthatjuk mennyit számít ez a hatalmas üzlet, amerikában a futball szent és sérthetetlen, emberélet sem számít.
Remek film, és Will Smith is jó benne :)


25. somliv (2020-06-10 14:18.21) aaaaa
Nem állok értetlenül azzal szemben, hogy miért bukott ez a film odakint.
Mivelhogy akármennyire érezhetően nem rugaszkodik el a valóságtól, azonban mégis rémunalmasan, lassan lépteti elő nekünk a történetet. Legyünk reálisak, az igazság elfedése a többlet haszon érdekeltsége miatt annyira szükséges, mint víz a tikkasztó hőségben. Könyörgöm, az NFL az ÜZLET, nem is akármilyen haszonnal bíró, mennyi embert kerít maga köré, mennyinek ad megélhetést ez a sportág a hazájában, lázban égnek a rajongók meccsnapokon- gondolkodj el ezen. Csak itten a sztoriban az emberi életek kockára tétele az, ami nem hagyja nyugodni a nézőt, amiket veszélynek kitenni óriási felelőtlenség. Will Smith a boncnok szerepében, nem hálás szakma, gyomorforgató, meg szeretné váltani a világot kutatásával, azzal, miképpen mindenáron kiáll az ügyért, ezzel merész, értelmetlen próbálkozásba csap bele. Az, hogy jó színész az annyira új, mint hogy a kenyér ára emelkedni fog. Kedveli a drámai filmszerepeket, a Hét Életben az emberi sorsok jóra fordító mintáját tárta a nézőközönség elé, ez rokonszenvet válthatott ki. A sérülések az összes sport részét képezik. Fárasztó edzések, hosszú éjszakák, utazások lemondásokkal járnak. Tegyük hozzá, hogy az élsport nem a szépségápolásról szól.
Usain Bolt atléta az edzésein hányingerig futotta résztávozás gyanánt a 200 métereket, talán nem voltak akkora csúcsnak mondható eredményei tizenéves korában. Athénben az Olimpián 2004-ben kétszáz méteren az előfutamból is kiesett, aztán négy évre rá a Pekingi olimpiai versenyen világcsúcsot futott, olyan rekordot ért el 100 méteren, és úgy, ahogy azelőtt senki. Kíváncsiságból elmondom, voltaképpen versenyzése érájában majdhogynem minden vetélytársának volt doppingbotránya, csak neki nem. Maga volt az atlétika azokban az időkben, ezt a sportágat egy más magaslatokra emelte. Fel sem merülhetett gyanúja sárosságának az atlétikai szövetségben. Olyan haszonértéket tett ki, amely látogatottsági, reklámbeli, hírverési, eladhatósági rekordokat döntött. Ez a fickó egyéniséggel rendelkezett a pályán, lehetett akármekkora énképe, mert az volt, ő dobálta magát a futamai beharangozójában, futás közben billegtette a fejét jobbra-balra, hagyott mindig a futásában század másodperceket, olykor tizedeket, viccelődött a többiekkel, ám pompásan tündökölt királyi világában, és határokon belül tudott maradni ennek kapcsán, ezért megannyian kedveltük. Izgultál, kíváncsi voltál rá, remegve vártad, hogy eljöjjön futásának pillanata. Volt, hogy világversenyen az előfutamban berogyott az egyik lába kicsit, ám rögvest kijött a nehéz helyzetből, nemcsak fizikailag, hanem mentálisan sem lehetett összeroppantani. Imádta a pompát, azt, miképpen ünnepli őt az egész tömeg.
A Londoni ötkarikás játékokon Cheryl Ann Tweedyt is meghívta, vágya volt az énekesnő, ám nem jött el a viadalára, pedig várta, mi ugyancsak vártuk a televíziókészülék előtt. Nem tudta, voltaképpen miről is marad le akkor 2012-ben. Girls Aloud frontnőjeként Cheryl az élő koncerten pusztítóan vadul táncolt, flangált a magassarkújában, kibontott barna hajával, karcsúságával a Control Of The Knife nevezetű számra- szexuális kisugárzásnak hívják, mely különbséget tesz lány és Nő között, melyben egyediség fénylik.
Usainnek puszta személye betöltötte az egész stadiont, ő hozta be a futók között azt a LAZASÁGOT, amely olyan atlétává tette, amilyen előtte nem akadt A Földön. Melyet, ha megláttál kicserélt, adhatott valamiféle plusz instrukciót neked is.
Ez egy filmes topic, minek is jártatom a számat ilyenekről, nyugodtan megkérdezhetitek. Kihez tudnám nektek hasonlítani Boltot, hát az Életrevalók főszereplőjére Omar Sy-ra hasonlított személyiségileg, előadásmódot tekintve. Merthogy abban a moziban az a fekete srác megmozgatja az embereket életszeretetével az Earth Wind and Fire számaira, árassza mosolyából a jobb élet reményét, pedig elég alja életsorból származik, semmi felemelő nincsen életében, sokan egy pillanatig sem cserélnénk vele, mégis rá tud nézni úgy a világra, hogy ha beadod egy depressziós hülye gyereknek azt a filmet, akkor kiemelheti kicsikét a depresszióból, ennél fogva varázslatos.
Peter Landesman nem a rendezőmennyiségéről híresült el, ám drámája valahogy nem talált meg engem, szerintem lehetünk ezzel így még páran.


24. Sötétszív (2016-10-22 22:41.09) aaaaa
Az amerikai foci a világ egyik legjövedelmezőbb spor5tága, vagyis hatalmas üzlet. De ez a film egy boncolóorvosról szól, aki felfedezi, hogy a sportolók közül sokan súlyos agykárosodásban halnak meg. Will Smith alakítja ezt az orvost, méghozzá elég hitelesen, de a többi színész is nagyon jól játszik. Végig leköti az ember figyelmét. Szörnyű, hogy mit tesz az emberrel a játék, főleg, ha elég durván ütköznek a pályán. S szörnyű, hogy e sportág vezetőit egyáltalán nem érdekli a játékosok sorsa. Ezt a filmet többször is érdemes megnézni, mert annyira jó. Itt ugyanis nem a győzelemről, dicsőségről beszélnek nekünk, hanem arról, hogy hogy milyen árnyoldalai vannak a sportnak. S ez fontos dolog. Ezért is mondom azt, hogy ezt a filmet többször is érdemes megnézni. Nagyon tanulságos mozi szeruntem.


23. Dobsony (2016-08-07 13:12.21) aaaaa - (válasz Colby86 22. hozzászólására)
Bocsi, NFL topik, rosszul fogalmaztam.


22. Colby86 (2016-08-07 09:25.21) aaaaa - (válasz Dobsony 21. hozzászólására)
Szerintem ez nem off-topic, de melyik NFL fórumra gondolsz?


21. Dobsony (2016-08-06 17:59.18) aaaaa - (válasz Colby86 20. hozzászólására)
Az NFL fórumon írok neked, nem szeretném szétoffolni a filmtopikot.:)


20. Colby86 (2016-08-06 15:04.37) aaaaa - (válasz Dobsony 16. hozzászólására)
Ráadásul a QB az egyik legkevésbé veszélyes poszt, már ha jó védelmet kapnak:) Persze ők nem ezért keresnek úgy ahogy...
De egyébként ha megnézzük összhangban van az egyes posztok sérülésveszélyének mértéke a fizukkal, nem? (amennyiben nem sztárokról beszélünk)


19. Colby86 (2016-08-06 14:45.19) aaaaa
Szerintem viszont ez egy teljesen átlagos de korrekt hollywoodi dráma, amit Will Smith (és a mellékszereplők)alakítása emel egy hajszállal az átlag fölé. Igazából nagy gondok nincsenek, leköti a figyelmet, érdekes a történet (főleg nekünk NFL rajongóknak), viszont sokkal jobban, tökösebben is fel lehetett volna dolgozni. Nem egy hosszútávú élmény ez így:(


18. Vanilla (2016-08-02 07:59.15) aaaaa
Végig leköti az ember figyelmét! Nagyon jó film! Én nem ismerem az amerikai focit igazán - féltem is tőle, hogy unalmas lesz! Hihetetlenül jó Will Smith a filmben , amellett az összes mellékszereplő által abszolút hozza a film mondandóját! Amellett elgondolkodtató, hogy az is mennyire igaz ,hogy az ember milyen nehezen tudja érvényre juttatni az igazát a pénz hatalmával; nagyokkal szemben! Lenyűgöző volt számomra! Ritka jó film!


17. Az utolso szamuráj (2016-07-14 09:30.15) aaaaa - (válasz Zidane15 15. hozzászólására)
újoncok napja costnerrel


16. Dobsony (2016-07-13 22:41.53) aaaaa - (válasz Zidane15 15. hozzászólására)
Hú, ez borzasztó bonyolult, komolyan.
Én értem, mert képbe vagyok a sportággal, de félek nem tudom elmagyarázni, max példákat tudok mondani.
Tehát vannak az úgynevezett rookik(újoncok, elsőévesek), nekik van a legkevesebb jövedelmük, az első évükben, kb pár százezer dollár.
Utána jönnek a fizetési listán a rúgok, punterek, holder-ek, és a csak speciális egységben helyet kapó blokkolok. Itt már lehetséges az éves fizu pár millió dezső, a jobbaknak.
Utána jönnek a falemberek, a guardok, a futók(nem az elsőszámú)és a safetyk, és a cornerbackek.
Az ő jövedelmük már tuti több millió évente.
A legjobban keresők a védelemből a line-backerek, a támadóknál az elsőszámú running back és az elkapók.
És a horrorfizetésűek a QB-k, azaz az irányítók.
Na, az ő fizujuk éves szinten, lehet akár 15-20millió dollár is, mondjuk ahhoz le kell tenni egy-két dolgot az asztalra.
Van olyan, hogy garantált szerződés, fizetési sapka, fizetési plafon, de ez tényleg bonyolult, hadd ne magyarázzam el, bocsi. :))
Remélem azért kielégítő választ adtam, ha van még kérdésed, rajta csak menjünk át az NFL-es topikba!


15. Zidane15 (2016-07-13 21:25.12) aaaaa
Mondjuk azért abba tényleg érdemes belegondolni, hogy oké megszeded magad mint az állat aztán meg mondhatni végeztél a sporttal szinte nyomorékká válsz aztán meg megdöglesz...van e ennek értelme?

Deobsony kb mennyit keresnek ezek évente sacperre?


14. Az utolso szamuráj (2016-07-13 20:04.03) aaaaa - (válasz Dobsony 13. hozzászólására)
persze,erre céloztam,mikor a minden héten háborút kiírtam,hisz ott a játékosok kérték az anyagot,mert tudták,van néhány évük,hogy megszedjék magukat,miközben az egészségük tropára ment.persze,az más kérdés,hogy ha ezt ilyen mélységében tudják-már a burájukról,az ott végbemenő dolgokról-,van aki meggondolná magát??


13. Dobsony (2016-07-13 19:09.06) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 12. hozzászólására)
Nem akarlak fényezni, de megint csak iszonyú jó írást tettél közre.
Nekem a film nem jelentett akkora élményt, mint neked, mondjuk a Bennfentes sem a legnagyobb kedvencem.
Csak annyit szeretnék a mondandódhoz hozzáfűzni, hogy a játékosoknak se volt érdekében, hogy kiderüljön a mérkőzés közbeni sérülésük, a klub pedig ezt a hozzáállást mélységesen támogatta.
Egy NFL játékosnak van kb. átlagban 10-12 jó éve.
Ez szezononként 16 mérkőzést jelent, ha nem jutnak be a rájátszásba, és a klub lejátszott meccs alapján fizet, az éves szerződés felett. Tehát nem mindegy, hogy mennyit hagysz ki sérülés miatt. Rá vagy kényszerítve, hogy ameddig bírod, addig nyomd!
Láttam játszani sztárokat lekötözött karral, törött újjal stb...
Őket nem zavarják a sérülések, az agyrázkódások, semmi nem érdekli őket csak a foci, a győzelem, a dicsőség és természetesen a pénz, amit abszolút megérdemelnek, hétről-hétre több millió embernek okoznak nagyobbnál-nagyobb élményeket.
Ezért is volt roppant fontos Dr. Bennet felfedezése és harca az elfogadásáért.


12. Az utolso szamuráj (2016-07-13 16:21.03) aaaaa
Valami tetves erős mozi.
A Sérülés az a fajta film,ami elzakózott mindenhol:de nem hinném,ez összefüggésben lenne a mozi értékével.Erejével.Nagyszerűségével és színészi teljesítményeivel:mert Will Smith élete egyik legjobb formáját hozta,de a mellékszereplők sem akárkik.
Azt,hogy az amerikai fociban játszó emberek súlyosan sérülhetnek,talán a legostobábbak is belátják ,és azért példának okáért Oliver Stone Minden héten háborúja is célzott rá,nem is akárhogy.Dr. Bennet Omalu és néhány mellé csatlakozott ember kálváriája afféle Dávid és Góliát küzdelme,meglepően bölcsen,okosan és a hatásvadászatot profi mód kerülve:ezért nincsenek is nagy drámai pillanatok magasra kúszó majd elhalkuló zenével,hanem minden életszerű és valahogy...nyomasztó.
Persze Peter Landesman a nyakam rá hogy megnézte Michael Mann Bennfentes című mesterművét,ugyanolyan suspense hatással él,ugyanúgy sikerül nyomatékosítani,Dr. Bennet és főleg a főnöke mit kockáztat mikor nekimegy egy olyasminek,hogy NFL...ami itt a gátlástalan pénzügyi rendszert képviseli,ám persze a képlet távolról sem ilyen egyszerű,ám sok érzelmileg vak ember csak ezt látja majd benne.
Mert,bár kétségtelen tény,ez is ott van vastagon,mi magyarok meg sem tudjuk érteni,mi az amerikaiaknak a foci:és hogy az a játék valóban mennyire az életről szól.Ezek nagy meg mély szavaknak hallatszanak,de a Sérülés nem egyoldalú:igenis az amerikai foci másik oldaláról is beszámol,hány ezer embernek ad munkát,hány tízmilliónak szórakozást,hogy adományokra milyen csillagászati összeget költenek és igazából ez a hatalmas gólem mi mondjuk az USA gazdasági életében.Könnyű persze "gonosznak" kikiáltani,ám pont ez a film is árnyalja a dolgokat néhány mondattal-mint ahogy később a doki is pozitívan nyilatkozik róla,mikor végignéz pár mérkőzést.
Ugyanakkor,az NFL valóban tudott arról,az agyra milyen károsak az ütközések-és a filmben nem beszélnek az egyéb súlyos sérülésekről,térd/gerinc/kar,láb,stb!!- ám ezt nem hozzák nyilvánosságra,és a fekete doki felfedezését minden ,számukra bevethető eszközzel el akarják titkolni.Volt egy mondat,mikor a karakterek azon vigyorogtak,talán mit kéne kiírni a bukósisakra figyelmeztetésként-újra csak visszaköszönve a Bennfentesre és a cigik oldalán megtalálható szövegre,az azok körül végigjáró cirkuszra.
A Sérülés nagyszerű film:jól felépített átgondolt munka,ahol nincsenek hősök csak egy ember,aki nem adja fel,mert igaza van:és James Newton Howard finom zenéje és a rendező cseppet sem manipulatív odafigyelése valódi filmélményt ad,ami hosszú távon az emberrel tud maradni,sőt bizonyos mélységein el is lehet gondolkodni.


11. Dobsony (2016-07-02 14:49.45) aaaaa - (válasz Emylio 10. hozzászólására)
Ugyan igy értékelem a filmet, ahogy te.
Végig lekötött, odafigyelős alkotás, de semmi meghökkentő, nagy dolgot nem ad, végig egyenletesen halad és a vége se halivúdi annyira.
Persze ez nem is baj, abszolút hiteles történet, amerikai focit követőknek nem újdonság a sztori, én is sokat tudtam a témáról.
Smith nagyon jól játszotta a Nigériából származó nem amerikaizálódott halottkémet. Lassan beszélt, rágta a szavakat és fogalma se volt a körülötte folyó legnépszerűbb amerikai sportról.
De harcolt a kutatási eredményei hitelesítéséért, igazáért. És a végén nyert, merthogy ez mégiscsak egy amerikai true story!
Azt hiszem idén megítéltek a károsultaknak összességében többmillió dollárt, évek óta ennek a vizsgálatnak a hatására agyrázkódás gyanúval, nem lehet folytatni a játékot, és ezt nem a csapatorvos dönti el, hanem egy semleges szakértő, specialista ott a meccs közben.
Agyrázkódás után is előírták a kötelező pihenőnapokat, heteket a súlyosságtól függően.
Na ilyen nagyszerű dolgokat ért el ez a doki és akik támogatták. :))


10. Emylio (2016-06-29 08:27.16) aaaaa
Az én 4 csillagom, inkább Will Smith-nek szól. A film túl egyenletes, nincsenek igazán nagy pillanatai. De összességében nem rossz.


9. Szmártyka (2016-06-15 16:01.15) aaaaa
Nekem is nagyon bejött!!!! Egyre jobb ez a Will Smith :)


8. Laura_1982 (2016-03-12 19:35.55) aaaaa
Elképesztően jó film!!! Kb. 100 csillagot adnék rá! Nagyon ajánlom mindenkinek!


7. HMáté33 (2016-02-05 20:34.22) aaaaa - (válasz Zidane15 6. hozzászólására)
előbb írtam, aztán csillagoztam, ilyenkor valamiért kell neki vagy egy nap, hogy itt is megjelenjen:)


6. Zidane15 (2016-02-05 20:20.04) aaaaa
Vagy na bocs itt a neved fölött nem lehetett látni.


5. Zidane15 (2016-02-05 20:19.26) aaaaa - (válasz HMáté33 4. hozzászólására)
Jó de tegnap még nem látni H ügynök.


4. HMáté33 (2016-02-04 23:02.25) aaaaa - (válasz Zidane15 3. hozzászólására)
ott virít az 5-ös az adatlapomon, Z ügynök.


3. Zidane15 (2016-02-04 18:10.32) aaaaa - (válasz HMáté33 2. hozzászólására)
Na jó de hány csillag?



2. HMáté33 (2016-02-04 15:43.59) aaaaa
A klasszikus hollywoodi dráma – hogy én ezeket mennyire tudom szeretni, mikor így oda vannak pakolva. Az Álomgyárra sokszor divat ráhúzni a vizes lepedőt (függetlenül attól, hogy általában a legnagyobb hangú ellenzők valahogy mégis csak az amerikai termékeket fogyasztják), de közben hiba nem észrevenni, ezeknél a filmeknél sokszor – mint például itt is – találkozik a nagy költségvetés és a profizmus, ennek a végeredménye pedig egy egészen kiválóan összerakott munka tud lenni.

Már maga a téma is nagyon izgalmas: egy kisember egy sokmilliárd dolláros üzlet ellen, súlyos titkok eltussolása, és leleplezés az igazság nevében. Ridley Scott producerként működött közre, és tudhatjuk, hogy a mester szeret kellemetlen témákról beszélni, vagy legalábbis olyan területeket érinteni, amiket sokszor kevésbé vesz be a többség gyomra. Emlékezhetünk Hazugságok hálója című munkájára, ami bár igen erős mozi volt, alulteljesített a pénztáraknál, és sokan nem tudtak mit kezdeni azzal az őszinte, tárgyilagos hangnemmel, amivel az amerikaiak közel-keleti részvételét kezelte Scott. Valahol a Concussion is kockázatos vállalás, hiszen egy hatalmas birodalom kényes ügyeit érinti, és sajnos papírforma szerint nem is alakulnak túl jól a bevételi adatok.

Pedig igencsak szerethető filmről van szó, és Will Smith is újfent brillírozik az amerikai hős szerepében. Igaz, egy nigériai orvost alakít (irónia, kérem), de megtestesíti azokat az értékeket, amik mentén az az ország létrejött, és hisz is abban, hogy lehet még az egyszer valóság is. Lehet leszólni a filmet az optimizmusáért, de kár nem észrevenni, hogy mennyire jelen van végig az idealizmus és a realitás ütköztetése.

Én nem nagyon tudok semmibe belekötni, ez az a fajta film, amit bármikor szívesen elnézegetek.


1. Ketreen (2016-01-22 14:12.04) aaaaa
Érdemes megnézni. Elgondolkodtató. Nekem tetszett.



Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2022-05-29 18:2528 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk