Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Aloha
- Prime, 14:45
A névtelen vár
- DUNA TV, 14:56
Gyakornokok
- Film Mánia, 15:40
Beépített szépség
- Film+, 16:00
Dunkirk
- HBO, 16:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fallout (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
Filmkeresés rövid tartalom alapján
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Kopók (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Pókok aaaaa
Antony Byrne aaaaa

 

Fórum - A lázadó (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. Wilhelm (2022-11-24 16:01.27) aaaaa
A beavatott: Lázadó.
A tinilányok, kiscsajok, nők bálványával, az „Olümposzi magasságokba” emelt, Theo Jamessel a főszerepben. Érthető, hogy ámuldoztak miatta, hiszen fizimiskája átjött képernyőn keresztül is, a jó öreg fonott kalács ott volt a karján, fekete pólójában még sunyiban rá is feszített néha-néha,- Szó se róla, bizony jól csinálta. És hát evidens, nincs is fontosabb a külsőségeknél. Nincs is annál szívderítőbb, hogy a tinicsajok ezt láthatták. Mennyire várhattátok már ezt a pillanatot. Igen, most örülhettetek, mert megkaphattátok.
Insurgent egy amerikai akció sci-fi, mely felvonultatja a fiatal színészek garmadáját, hiszen a központi figurán, Theo Jamesen kívül itt van még, Miles Teller, Ansel Elgort, hogy e korosztályból csajt is említsek, Shailene Woodley. Az a rövid friszkós Shailene Woodley, akit megannyian méltattak teljesítménye miatt. Jogos, mert a fontosabb drámai részeket itt is megoldotta, mi több, szerintem már kinőtte ezt a mozit is.
Aztán az idősebb frontról szintén feltűnt pár színésznő, nem is akármilyenek, akik némi gázsiért aláírtak, megmutatták magukat, hogy nem tűntek el, léteznek: Kate Winslet, Ashley Judd, Maggie Q. Hát szavunk nem lehet ennek láttán, akiket ideverbuváltak nekünk. A krém tényleg itt van, azt viszont nem tudom, hogy a forgatás alatt hogyan jöttek ki egymással, milyen lehetett a légkör, egymás sarkára léptek e, ha úgy hozta a helyzet. Vagy azért a kisebb összetűzéseket eltekintve csak kijöttek egymással a nagyágyúk. Talány.
Bár Neil Norman Burger rendezőúr igyekezett terelgetni színészeit az első rész alkalmával, melyet nem láttam, szóval fogalmam sincs, hogy milyen lehetett. Vagyis, ezt látva mégis kapizsgálok valamit. Burger ezzel a sorozattal rajongókat talált szériájának, megszállott tiniket, fiatalokat, olyanokat, akik nyitottak erre a műfajra, akik epekedtek avégett, hogy lássák ezt az utópiát.
Mégis most ezt a 2015-ös sci-fit Robert Schwentke rendezte. Műfaj távol áll tőlem, nehezen haraptam rá, inkább csak visszafogottan nézegettem, hogy mi is történik éppen a vásznon, hogy milyen hatást fog kiváltani belőlem A lázadó. Nyilvánvalóan nem számomra készült, hanem tizenéveseknek, huszon-egynéhány éves korosztálynak, akiknek ha bejön, mert miért is ne jönne be nekik, akkor minden gond nélkül fejet hajtok ez előtt.
Történet nem fogott meg. Elég futurisztikus ez a két óra, a látványelemek sem sültek el úgy, hogy azt mondtam volna, basszus, most ez tényleg látványos volt. Az aktorok párszor azért megvillantak, de hát kérem, ilyen felhozatal mellett ez megint nem egy óriási kunszt.
Egyszer megnéztem, de ennyi, a tiniknek meg átadom szívesen ennek kapcsán a terepet, akik kenhetik-vághatják a filmben lezajló történéseket, sőt, rajonghatnak ezért a szériáért.


22. Pocsolya ugró (2017-03-18 00:44.15) aaaaa
Dávid szobrot akartak faragni márványból, de helyette csak egy megkarcolt betontömböt kaptunk rákarcolva egy nagy pálcikaembert.

Egyszer elég volt, még a mozi se tette jobbá, pedig ott néztem és elvileg nagyobb élmény mint tévében. De sajnos nem.



21. Dark Bakter (2016-08-20 12:07.01) aaaaa
Hát, most ez durva lesz, de több részlet szépséget fedeztem fel benne, mint az első részben.... Nem t'om miért.... De ez is távol áll a jó filmtől...
Woodley kisasszonyt még mindig csipázom, tehetséges és a Tris karaktere gyakran proaktívabb, mint Katniss-é..... Azért még mindig az az a széria a csúcs... Hát a történet kicsit jobb, az akciók is jobbak... Ashley Judd néha feltűnik, ennek örülök, mert nagyon szeretem, Kate Winslet most jobban hozza a karaktert, mint a Beavatottba.... És nagy kedvenceim közül még egy hölgy is szerepet kap, Naomi Watts személyében.... Judd, Winslet, Watts, és ugye Woodley kisasszonyt is csípem! Na a csajok frontján ez a szitú....
A hím fronton ott van a csajoknak Négyes, a legösszetettebb karakter szerintem továbbra is Peter figurája.. Tenyérbe mászó, köpönyegforgató, ravasz, és mindig tud meglepetést okozni... A legkomplexebb karakter a szériában! Aki viszont rövid szerepe alatt ellopja a showt az Jai Courtney! Igen, a kattant negatív szerepek nagyon jól állnak neki... Mint jófiú tér, inkompetens... Nem annyira meggyőző McClane fiaként, és Kyle Reese-ént sem az igazi, amit viszont Erickként, vagy a Jack Reacher rosszfiújaként tol az jó! Mondjuk az első jelentnél felröhögtem.... 5 nappal az első film után játszódik, de hirtelen több lett a haja... 5 nap alatt... Hagyjuk, nem figyeltek erre a készítők...
Szóval egy kicsit értelmesebb egésszé áll össze Tris sagaja.... De még így sem egy etalon mozi...


20. Gabe33 (2016-08-07 17:02.47) aaaaa
Az első még tetszett ez már szenvedés volt. Átlagosnál nem tudott nagyobbat dobni a dolgon. A Mátrix kopi meg a végén...
Most nézem épp a harmadikat de szerintem nem lesz jobb az sem..


19. Kritikus (2015-11-14 00:04.38) aaaaa
Igazából nagyjából ugyan azt tudom mondani róla, mint az első részéről: kiszámítható, sablonos, mind történetileg, mind a párbeszédek. Tény, hogy nem tartozom abba a célcsoportba amely számára a film készült, de legalább akkor már lenne egy jó kis popcorn ebből az egészből...
Szerintem alapból problémás egy filmnél, ha 4 részletben tudja megnézni az ember-na jó időhiány benne van, de lehet, hogy így kevesebbnek tűnik a kidobott idő?:) Pedig Shailene Woodley miatt még azt mondanám szívesen is, tehetségesnek tartom, nem elslisszanva amellett, hogy mindezen túl szép is, viszont fekete pont, hogy ide már a haját is levágatta. Theo James meg az a kreativitás-hiányos szokásos macsó, aki kell a tinilányoknak. Őszintén szólva a parfüm reklám jobban áll neki, esetleg tudomisén alsógatyamodell, házasságtörő kertész a Született feleségekbe, hasonlók, de így mozifilmeknél: hát ami nem megy azt nem feltétlen kéne erőltetni.
Ismételten nem nagy dobás, nem néznék újra belőle egy percet sem.


18. Sötétszív (2015-10-26 19:53.12) aaaaa
Remek film volt. Jobb, mint az első rész. A színészek nagyszerűen játszottak. S ugyan volt egy-két hiba a filmben, de én remekül szórakoztam rajta. Shailene Woodley remek színésznő lesz, csak kár, hogy levágatta a haját. Naomi watts és Kate Winslet is jó játszott, de Naomit alig ismertem meg sötét hajjal. Nagyon szórakoztató darab, érdemes többszö9r is megnézni.


17. Az utolso szamuráj (2015-09-30 14:46.19) aaaaa
Na már lázadnak is.
A Beavatott se volt nagy szám:a tinilányok meg némely tinifiú rajongott érte,mert elhitette velük-oly sok más young adult regénnyel karöltve-hogy most aztán valami olyat látnak,amibe van újdonság.Valami felnőttes.Valami elgondolkodtató,és ráadásul még látványos és kalandos is.Az ilyen filmek örök utálói meg élből rühellik ezeket a mozikat,mert tiniakárkik futkároznak benne,hasonlítanak egymásra,a szerelem valami bődületesen kreténül van ábrázolva bennük,és néha olyan sablonmondatokat váltanak benne,hogy Kósa Fidesz megmondóember érdemi megnyilatkozásai Mózes kőtábláira valónak tűnnek.
Az igazság inkább középen van persze-mint nagyjából mindig.
Mivel az első rész viszonylag sikert aratott-kicsit azért!!-a másodikat bőven rá lehet húzni az azt megnézőkre.És elég lesz neki a közepes rendezés is meg sok CGI,Robert S. hozza is ezeket a kitételeket.Shailene Woodley kétség kívül tehetséges-a Csillagjainkban a hiba erős bizonyíték rá-és itt is lelkesen rohangál díszletről díszletre,vannak egész dinamikus akciók (ahol néha 10 méterről nem találnak el valakiket....),meg egy nagyon gonosz Kate Winslet ,aki kicsit jobb teljesítménnyel hozza a nagyon genyát.A Lázadóban az a jó(szóval szar) hogy nem történik semmi,kivéve az utolsó 11 másodpercet,amit ne tudnál kiszámítani,ami ne üvöltene bekövetkezte előtt 48 perccel ,szép kitaposott ösvényen evickél a középmezőnyben.A legviccesebb a majd két órában,hogy a mindig szidott Jai Courtney például Theo James-t úgy lejátssza,mint a huzat,pedig kinek is fontosabb a szerepe....Négyes próbál kemény lenni,de a szerelmi jelenetekben annyi kémia van közte és Tris közt,mint szalámis szendvics és a kémcső közt.A romantikát valami olyan hanyag hozzá nem értéssel kezelték végig,amit azért ritkán látni tinigyerekeknek való eksönben.
Veronica Rorth regénye olvasatlanba sem lehet nagy vasszizdasz,a film története meg még gyatrább,viszont néhány álomjelenet-különösen Tris égő házas mamamegmentőse-vizuálisan pofás.Van benne egy Macguffin-ennek jelentése remélem ma már csak nem okoz megfejtőkódot-aminek kinyitása tenger sok logikátlansággal van átitatva,de ez a rajongókat úgyse fogja zavarni.Őket az érdekli,Tris csókolózik,lő,fut,pisil,eszik,majdnem fejbe lövi magát,bátor,harci tamponja van,önfeláldozó,szerelmes lesz egy arcidegbénulásos jóképűvagyokcsávóba,lázad,és újra fut meg lő,közben azért még fut.Ezt hozza a Lázadó,tényleg.
Pár év múlva meg felnőnek úgyis akik ettől transzba estek,és ez azért biztató.


16. Lokista75 (2015-08-16 14:32.33) aaaaa
Rendkívül lehangoló az egész film. És vontatott is.


15. Randal (2015-08-10 15:59.14) aaaaa - (válasz Kocsis97 14. hozzászólására)
Oh, ez így sokkal jobb. A könyvet nem ismerem, de a filmben Jeanine motivációja borzalmasan sántít, kár, hogy átírták az eredetit.


14. Kocsis97 (2015-08-10 09:03.31) aaaaa
Még jó és izgalmasabb is lehetett volna, ha a forgatókönyvíróknak és rendezőnek nem szárnyal ennyire a fantáziája, és nem tér el fontos pontokon teljesen a regénytől.. Azon már különösebben meg sem lepődtem, hogy a motivációkat és a képet színesítő beszélgetéseket nemes egyszerűséggel kihagyták, bár nekem egyértelműen hiányoztak belőle.. De az, hogy az utolsó akciójeleneteket ennyire átírják.. Lehet, hogy ezzel akarták még inkább felpörgetni a cselekményt, de teljesen felesleges volta a változtatás és kissé bugyuta is..

SPOILER

A könyvben nem egy elfajzottnak kellett kinyitnia az ''alapítók üzenetét''.. Jeanine mindössze kísérletezni akart az elfajzottakkal, majd megölni Trisht, ha már nincs rá szüksége.. A lány azután tért vissza a műveltek központjába, miután megmentették ''Jeanine karmai közül'' és pusztán kíváncsiság, tettvágy, na meg a szülei emlékének tisztelete hajtotta, hogy kiderítse mi is az üzenet.. (Addig jutott be egy kisebb csapattal a toronyba, míg a Bátrak és Csoport nélküliek a Műveltekkel harcoltak..)


13. Zuljin (2015-05-02 00:32.39)  
Hány bőrt fognak még lehúzni erről a kasztosodási, bezárt helyen tesztelős szarságokról? Big Brother, Való világ, Maze runner, Éhezők viadala, meg ez is ugyanarról az értelmetlenségről szól, hogy mindenkit be lehet skatulyázni. Az uniformizálás és a kommunizmus megbukott, nem értem minek erőltetik. Minden ember egyedi és megismételhetetlen!
Szarok ezeke a filmek, a témájuk meg idejétmúlt!


12. Randal (2015-04-06 09:50.12) aaaaa
SPOILER

Az egyetlen igazán komoly probléma, amit láttam a filmben, hogy logikailag nem állt össze - akad egy doboz, amiben a rendszer vezetője a saját elméletének megalapozását látja, és ezt csak egy olyan ember tudja kinyitni, aki ennek a rendszernek az "ellensége"? Vajon egy intelligenciájáról híres karakter miért nem jött rá, hogy a dobozban lévő üzenet így egészen biztos, hogy nem az ő elméletét fogja alátámasztani?

SPOILER VÉGE

De amúgy izgalmas volt, a képi világ szép volt, a karakterek és azok fejlődése is rendben volt. Mondjuk a doboz kinyitásának tesztjei inkább csak kb 20-25 percet igényeltek volna, nem másfél órát, de oda se neki.


11. Vica226 (2015-04-05 12:10.20) aaaaa
Szerintem összességében egy nézhető filmről van szó, bár vannak benne üres járatok. A film nagyjából a 40. perc környékén válik érdekessé az eleje számomra nagyon vontatott és unalmas volt. A vége viszont nagyon jóra sikerült, Kate Winslet nagyon jól alakítja a gonosz elnök asszonyt.
Shailene haján már nem lepődtem meg, előtte is láttam már így filmben :)


10. Pénz (2015-04-02 13:48.52)  
Imádtam az elsőben a haját, kár érte!!!
Nekem tetszett, 3D-ben király


9. Adrasteaprax (2015-03-31 16:18.29) aaaaa
Sajnos csalódás volt.Az első rész azért nézhetőbb volt.A könyv jobb?Az elsőt olvastam,az se ütött nagyobbat mint a film,pedig könyvben általában minden jobb.Ezek után nem dobok ki rá pénzt.


8. Langelus (2015-03-29 14:49.37) aaaaa
[link]


7. Langelus (2015-03-25 16:57.59) aaaaa
Na, a legminimumot teljesítette.


6. Kyosho (2015-03-24 21:47.18) aaaaa
Én megnéztem elsőként a mozikba király lett.


5. Langelus (2015-03-20 08:36.13) aaaaa
A mocsoktornyosodásos első rész után ez csak jobb lehet.


4. Halivudestevez (2015-03-18 10:33.35)  
Nagyon várjuk az első rész után.
A könyvet nem olvastam, így nincsenek elvárásaim.


3. Misafeco (2014-12-12 18:05.54) aaaaa
Hivatalos trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=suZcGoRLXkU



2. Johnny kapitány (2014-11-21 00:47.17) aaaaa - (válasz Gorgeous 1. hozzászólására)
Eléggé kár, mert szép lány volt, így meg...nem biztos hogy utána fordulnék:)


1. Gorgeous (2014-11-20 11:01.12)  
http://www.youtube.com/watch?v=7Ql1T41Jw5U

Ez valami rossz vicc? Nem rémlik, hogy ilyen esemény lett volna a könyvben. Az még nem is lenne, baj, no de a milyensége, mint rossz Zs kategóriás CGI monstrum. Shailene hajáért pedig nagy kár.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWilhelm, 2022-11-24 16:0123 hsz
KérdésekLèner Ani, 2015-09-23 17:382 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk