Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Boldog születésnapot!
- Magyar Mozi TV, 06:40
Jószomszédi iszony
- Film4, 06:40
A gyűrű átka
- AMC, 06:50
Császárok klubja
- Film Café, 06:55
Szerelem kiadó
- Izaura TV, 07:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dallas (sorozat) - Vélemények
Wonka - Vélemények
MI-5 - Az elit alakulat (sorozat) - Vélemények
A hercegnő és a sárkány - Vélemények
Godzilla (1998) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lisa Frankenstein aaaaa
Havana Rose Liu aaaaa

 

Fórum - A fogoly (2014) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

21. Tömö (2021-03-01 22:29.08) aaaaa
Ennek az Atom Egoyan vki megmondhatná, hogy amit csinál, ahoz nem igazán ért.
Ez kb.az 5.ik filmje ,amit eddig láttam, de egyikre sem emlekszem:D
Erre meg..alattam mind leírták már hibáit.
Rájen se menti meg...


20. Michuu (2018-01-20 23:26.28) aaaaa
Volt benne lehetőség, de nagyon gyenge film lett, örülök, hogy végül kihagytam a moziban anno.
A forgatókönyv rossz, a karakterek gyengék, a vége pedig ocsmányul össze lett csapva. Azt kell mondjam, a havas tájon és Ryan Reynolds alakításán kívül semmi értékelhető nem volt benne.



19. Cthulhu6 (2017-06-20 23:47.32)  
Volt ez a pasas valahol a film közepén, akit lépre csal a rendőrség. Elfogják, börtönbe kerül.
Ezután a szervezet főnöke, aki mellesleg az elkapott pasas rokona, simán meglátogatja, hogy elbeszélgessen vele.
Később ez a főnök, az elkapott pedofil rokona simán besétál a bálra, és együtt borozgat a pedofilellenes ügyosztály vezérével... WHAT THE FUCK!!!!!

Még a film elején azt szövegeli a rendőrcsaj, hogy ők aztán minden fűszálat lecsekkolnak a szénakazalban... Ja persze... Éppen csak a frissen kézre kerített pedofil rokonságát nem, akivel aztán még együtt is borozgat.... Hát ezen szanaszét röhögtem magam.

Eközben a rendőrcsaj pasija megállás nélkül az apát vádolja. Igaz, hogy semmi oka rá, de azért csak csinálja.... Később aztán, mikor az apa betelefonál, hogy megvannak a tettesek, még a kávéját is van ideje megiszogatni, majd mintegy mellesleg odabökni a munkatársának, hogy az apa éppen most telefonált, és mondott valamit a tettesekről.... Jó, hogy nem felejtette el két korty között.....

Hát bakker.... Ilyen hülye karaktereket még nem láttam.


18. Dark Bakter (2016-07-14 21:57.18) aaaaa
Vazze.... Hát ez... fájt... Ilyen felütés, ilyen jó kiindulási pont, ennyire pocsék történet vezetés ennyire semmilyen, bárgyú befejezés.... Independence eléggé részletesen vázolta a film ellentmondásait, hibáit... Egyet értek a meglátásaival...
Istenem, ilyen semmilyen módon, hogy lehet elmondani egy igazán fajsúlyos témát... Basszus, gyermekrabkés, pedofília, valamint az ehhez kapcsolódó internetes világ veszélyei... Egy ilyen témát illene komolyabban venni, olyan félvállról veszik a készítők.. Pedig legyünk őszinték, kevés szörnyűbb és rombolóbb élmény van egy gyermek számára mintha ilyen szörnyűség áldozatává válik...
Elrabolnak egy kislányt, a rendőrök 8 évig semmi eredményt nem tudnak felmutatni, az apában látják a mumust, pedig szegénynek semmi köze hozzá, így is nagy nyomás nehezedik rá, hiszen lelki ismeretfurdalása van, hiszen önmagát okolja a lánya eltűnéséért. A felesége is őt okolja... Oké, ő látta utoljára, és kint hagyta a kocsiban.... Igen az a két perc elég,hogy ilyen kálvária induljon be... A Stockholm szindróma is olyan üresen van bemutatva.... Mert lássuk be, úgy tűnik van, de olyan bénán van bemutatva... Ájvé...
A szereplők? Hm... Ryan Reynolds próbálkozik, de valahogy nem találja a a karaktert..... Azért Deadpool-ként meggyőzőbb... Rosario Dawson, még mindig Istennő, de olyan súlytalan a szerepe.... A többi szereplő is olyan kiforratlan, sablonos.... Szerintem Kevin Durand karakterében is több potencia volt, sokkal többet ki lehetett volna hozni a figurából, és van olyan jó karakterszínész, hogy értő rendezéssel normálisabb rossz fiú karaktert tudod volna felmutatni... És megint csak egyet kell értenem Idependence okfejtésével... 8 névig fogva tartanak egy lányt, állítólag egy komplett szervezetet tartanak fenn, ergo precízek és szervezettek... Hát bazdmeg! Ja, kiengedik a lányt az apához, 8-9 év alatt semmi hibát nem követnek el, aztán belemennek egy ostoba autósüldözésbe? A hidegvérű precizitás máza leomlik és marad egy sablonos klisébarom karakter... Na szép.... Olyan összecsapott és mindenféle csavart, vagy katarzist nélkülöző a végkifejlet, hogy az már fáj... Ilyen témából ennyire sablonos klisés filmet összehozni.... Lehet, hogy sok a 3*? Basszus..... Nem csoda, hogy a kritikusok fanyalogtak... Érthető... Suta az egész, főleg a témához mérten... Aki szerint ez értékkel bír, akkor javaslom, hogy nézze meg Az utolsó ház balra, vagy a Fogságban című zseniális remekműveket... Ez a film, a közelükbe sem ér... Istenem, volt benne potencia, de csak egy kihagyott ziccerré korcsosult zagyvalék lett belőle... Az, hogy ugrálnak az időben szerintem jópofa húzás.... Miért adtam erre 3*? Gyenge film...Nagyon is... A harmadik csillag a képvilágnak, a tájnak, és a nívósabb színészeknek jár.... Kár érte, remek film lehetett volna, de nem lett az, nagyon nem... Tré... Bocsi.....


17. Independence (2016-07-04 17:22.29) aaaaa
***SPOILER***

Ritkán foglalkozom részleteibe menő módon egy film konkrét történetvezetési hibáival, de ezen mozi esetén ettől nehéz eltekinteni, általában sokkal inkább megérint a rendezés, a hangulat, a képi megvalósítás, a színészi játék..., de a csacskaságok ily töménysége, már engem is zavar!

Pedofília nem „játék”, s ha egy rendező arra adja a fejét – már nem először -, hogy e kedélyborzoló,indulatokat kiváltó jelenségről készítsen filmet, akkor azért elvárható, hogy a tulajdonképp szimpla krimi forma ellenére, legyen egy kissé átgondoltabb forgatókönyv a kezében!S miután a szkript elkészítésében Egoyan is részt vett, nincs mentsége, nem idegen anyagból dolgozott.

Ryan Reynolds könnyű támadási felületet nyújt minden filmben, miben megjelenik, mert igencsak korlátozott képességekkel rendelkezik színjátszás terén, ezzel jelen esetben azért nem foglalkozom különösképp, mert ebben a moziban még szódával elmegy a teljesítménye, ami viszont nem „megy el”, az a történet.

Adva van egy állítólag okosan, ravaszul, átgondoltan felépített internetes „szervezet”, mely kiszolgálja a pedofil vágyakkal rendelkező háborodottak igényeit.Vezetője – Kevin Durand – simulékony modorú gazember, s kellőképp paráztató mód hozza is a figurát.A film során azonban úgy bukik meg ezen remek netes inkognítóval bíró társaság, hogy a nagyon „dőrzsölt” Durand ostobábbnál ostobább hibákat követ el, tömkelegével, cselekedeteinek egy része szembe megy minden elemi logikával, s a bukta után magáról a „szervezetről” semmit nem tudunk meg..., de a világon semmit!
Megmagyarázatlan mód mellette álló „kolléganője” – kiről szintén semmit nem tudunk meg, csak azt, hogy valószínű maga is pedofília áldozata - életét is szemrebbenés nélkül feláldozva, miért áll Durand mellett?Mi az ok, a háttér?

Nos, ők elhaláloznak, de utána nincs egy levezető epilógus, hogy mi is lesz a többiekkel...? Ez egy szervezet, többször kihangsúlyozva a filmben, hogy komoly, nagy kiterjedésű szervezet..., milyen szervezet az, mi egyetlen ember irányításától, tetteitől, döntéseitől függ, és miért nem jelennek meg tagjai a történetben, legalább érintőlegesen?Miért nincs ez kifejtve?

A rendőrség különleges egységének tagjai gyakorlatilag sík hülyék, eleve olyan prekoncepcióval közelítenek a lányát elvesztő apához, hogy az már bicskanyitogató..., anyagi gondjaid vannak, ezért „eladtad” a lányod a csúnya, rossz pedofiloknak.Mi ezt rendőrök, mert roppant mód okosak - s lusták - vagyunk, nem egyszerűen feltételezzük s próbáljuk aprólékos melóval bizonyítani – tanulmányozva a család addigi háttértörténetét, kikérdezve szomszédokat, barátokat, rokonokat -, hanem egyenesen tudjuk, punk-tumm!Ezért hát..., „kifelé” nem is nyomozunk, nem zárunk le utakat, nem indulunk el forró nyomon, nem rohanunk kikérdezni minden lehetséges szemtanút, csak basztatjuk apucit ezerrel, mert az újoncunknak nem szimpi a csávó, s ez a könnyebb út.

Ezen állásponton nyolc!!! évvel az eltűnés után sem változtatunk, tovább basztatjuk apucit, míg le nem csapja már végre azt a tenyérbemászó seggfejet – ki ráadásképp a saját unokahúgát használja csalinak, pedofilok lebuktatásához! Hogy, most mi van?Csak ezért az egyetlen agyatlan s felelőtlen tettéért úgy kéne seggbe rúgni, hogy a Holdig repüljön.

A tökéletesen hülye és elképesztően ellenszenves újonc persze magánéleti kapcsolatba is kerül a Rosario Dawson által életre keltett főnökével, mert hát, persze, hogy persze..., azért annyira nem persze, hogy ezt beleszőjjék a történetbe, nincs felépítettség, a közös küzdelem „összehozó” ereje, netán finoman „érintőre vett” romantika, szex, vagy valami, csak úgy megmutatják... együtt vannak,passz!

Mindezek után nem túl meglepő, hogy a roppantul tapasztalt és okos nyomozónőt úgy rabolják el egy partiról, ahogy én kisétálok a Tescoból két kiflivel, és természetesen a mélyen fedett és zseniálisan felépített hálozatot apuci buktatja le – mondjuk a rendőrökre várhatna -,mert a nagyon, de nagyon körmönfontan s gonoszan pislogó Durand , attól a ténytől nem zavartatva magát, hogy ismerik arcát, beül a gyermekrablás színhelyéül szolgáló kávézóba s konfrontálódik apucival..., na ne már!
Némi kis autós üldözés, egy kis lövöldőzés, GPS telefonos követés, s lőn megnyugvás, mindenki boldog!

(Zárójelben jegyzem meg, miként is bukkannak az elrabolt nyomozónőre, no, azt jótékony homály fedi, meglett s kész, a film egyetlen percében sem jelenik meg komolyan vehető szakmaiságú rendőri munka.)

A lány, mint a „fogoly” maga, háttérszereplő, motivációja érthetetlen - szenvedésével nem lehet együtt érezni, mert Egoyan szemérmesen „hátat” fordít a saját témájának - nem is próbál szabadulni, a filmben tucatnyi alkalommal lehetne rá lehetősége – Durand nem egyszer úgy beszél vele, hogy háttal áll neki, nem figyel rá, se a mozgására, se arra mi van a kezében, a szoba pedig szépen fel van szerelve nehéz tárgyakkal – Stockholm szindrómának nyoma sincs, a lány utálja fogva tartóját, mégis úgy kooperál vele, mintha haverok volnának.
(Voyeur-izmust is feleslegesen keverik ide – persze a roppant éles eszű rendőrök akkor is azt hiszik, az apa kukkolja saját felesége szenvedését, meg is lepődnénk már, ha nem így lenne, olyan szinten gagyi az összes bűnüldöző karakter, hogy én pironkodom, helyettük – a pedofilia önálló téma, kár pszichopata attitüdöket hozzá rendelni egy beteges szexuális devianciához, mi megállja helyét óriási problémaként, önmagában is!)

Az anya nyolc évvel a rablás után is úgy hörtyög-fröcsög férjére, mint egy tönkre menés előtt álló vízforraló, csak köpködi a szavakat:Te vagy a hibás, te vagy a hibás, te vagy a hibás..., sem szeretet, sem megbocsájtás, még nyomokban sem – amúgy meg nincs mit megbocsájtani, az apa nem hibáztatható a lány elrablásában - szegény Reynolds pedig küzdve-küzd és bízva-bízik, nagyjából ő egyedül, támadások kereszttüzében.S természetesen számára az asszony még mindig a „drágám”, s úgy omlanak a végén egymás nyakába, hogy könnyem csordult ki a meghatottságtól.
A dátumok közötti ugra-bugrára már kitérni sem érdemes, divatos módszer, hát Egoyan használja, de teljesen értelmetlenül és koncepciótlan mód, mintha maga sem hinne abban, sztorija lineáris mesélési kontextusban is simán megállhatná a helyét, ezért furmánykodik az idősikokkal, csak épp minek?

A film mentsége s egyben egyetlen érdeme, hogy nem lehet elégszer hangsúlyozni – akár mozifilmek keretei között – mekkora veszélyben lehetnek srácaink a netes világ sötét szövevényében, erre fel kell hívni a figyelmet, akár unalomig ismételgetve önmagunkat, de társadalmi drámába szőtt krimiként rosszul működik, hiteltelen, felszínes, néha egyenesen ostobácska, s a vicc az, hogy a hibák miket szerintem mindenki látni fog, ki megnézi a mozit, még sorolhatóak lennének..., hiába szól a komoly zene - Durand karakterének kedvence - aláfestésként, ez a film, ebben a formában, bizony nehezen vehető komolyan.


16. Emmersson (2016-02-20 19:11.05) aaaaa - (válasz Anyoca55 8. hozzászólására)
3-as helyett 2-est adtam, mert még így is túlértékelt ez a tömény unalom!

Ez a film BLIKKFANGOS!

Gyökértelen és felesleges szálak, befejezetlen motiváció, teljesen átlagos történet...


15. Anitabagwell (2015-07-17 13:36.56) aaaaa
3* félrenyomtam. :)


14. Anitabagwell (2015-07-17 13:36.18) aaaaa
Összecsapták a végét, pedig nem lett volna rossz.


13. Kmacko (2015-05-31 23:00.48) aaaaa
A színészgárda miatt néztem meg a filmet, sajnos nem érte meg. Egy percig sem éreztem izgalmat, sőt végig untatott a film. Az időbeni ugrándozás (a pontos "hollét" bizony nem mindig egyértelmű) ide-oda pedig csak elmélyítette a már meglévő unalmamat. Ha lineáris lett volna a történet szerintem élvezhetőbb lett volna. Bár viszonylag lapos így is úgy is.

SPOILER!!!
Nem kicsit hasonlít Natascha Kampusch történetére persze más környezetben. Aki olvasta a könyvet rá fog ismerni jó pár ismerős részletre.


12. Baro73 (2015-05-27 17:28.37) aaaaa
Én eddig csak negatív kritikát olvastam róla, azonban teljesen egyetértek Szmártyka-val, hogy egy igen jó film. Teljesen jól adja vissza azt a világot, amelyben a hatóságok tehetetlenségei mutatkoznak meg. Szerintem egyáltalán nem unalmas, a szereposztás is tökéletes, nincsenek sallangok, kötelező érzelmi pufogtatások, csak a rideg valóság.


11. Man2 (2015-05-22 20:21.24) aaaaa
Az ilyen témákból olyan jó filmet lehetett volna készíteni,de ez szörnyen unalmas és hosszúra sikeredett.


10. Lokista75 (2015-04-19 12:55.52) aaaaa
Nagyon beteg. :)


9. Szmártyka (2015-01-05 21:39.48) aaaaa
Szerintem is ez a film, nagyon alul van értékelve. Sokkal többet ér. Sőt az IMDB-je is nagyon rossz. Nem értem miért.Pedig a figyelmet sikerül végig fenntartani és elég izgalmas is. Nálam 5*-ot ér. És csak ajánlani tudom, annak aki szereti az ilyen filmeket.


8. Anyoca55 (2015-01-03 15:56.18) aaaaa
Négy helyett ötöt adtam, mert eléggé ergya az értékelése, pedig nem is annyira rossz. Szerintem egy laza estén simán megnézhető :-)


7. Phasmoo (2014-12-19 03:33.42) aaaaa
Hát nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek. Ilyen "foglyos" filmet nem nagyon látni/láttam még, és nem tudom eldönteni, hogy nagyon jó húzás vagy egyáltalán nem... a sztori jó, mondhatni kevés klisével dolgozik, bár manapság újat alkotni ugye nagyon nehéz, a rendező megpróbálta, de ha tényleg annyira tetszett volna, nem ilyen hangvételben írnék...

INNENTŐL SPOILER

Az, hogy adott egy 17-8-9, mittudomény hány éves kiscsaj, nem fog ott keménykedni a komával, az rendben van, de hogy úgy beszél vele, mint a barátjával (ha jól tudom, ez a Stockholm-szindróma, amikor a fogvatartott közelebbi kapcsolatba kerül a fogvatartójával), hogy semmi jelét nem mutatja annak, hogy szökni akar, hogy engedik, hogy találkozzon a faterral, nahát ez nekem végképp kivett belőle minden izgalmat. A zenét őszintén nem nagyon figyeltem, inkább Rosario Dawson melleit, - bár ha jól emlékszem a Transzban kaptunk belőlük eleget :D - de az fix, hogy az sem hozta az igazi thrill-es hangulatot. Talán megnézem még egyszer, semmiképp sem 2, de maximum egyszer nézhető.


6. Mickemoto (2014-12-11 22:58.33) aaaaa
Jó a film,leszámítva az időbeni ugrálást ami nagyon idegesítő benne.


5. RVIN73 (2014-11-25 21:03.26) aaaaa
Nagyon jó kis film! 5 csillag !!!!!!!!!!!!!!!!!


4. Langelus (2014-10-15 11:30.24)   - (válasz Johnny kapitány 3. hozzászólására)
A kereszten SE! ;)


3. Johnny kapitány (2014-10-15 00:41.37) aaaaa - (válasz Langelus 2. hozzászólására)
Akkor nyomhatod is rá az értékelést:)



2. Langelus (2014-10-14 18:45.33)  
Nagyon várós lett a trailer alapján!


1. Palot (2014-09-24 07:39.40)  
Izgalmas nagyon, végig benne van a feszültség. Prisoners stílus, eléggé felkavaró és sokkoló. Ilyen világban élünk, sajnos.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTömö, 2021-03-01 22:2921 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk