Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Végképp eltörölni
- Viasat3, 21:00
Elysium - Zárt világ
- Film+, 21:00
Robotzsaru
- Viasat Film, 21:00
Rambo - Első vér II.
- Moziverzum, 21:00
Csak szexre kellesz
- SuperTV2, 22:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fallout (sorozat) - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Sötét múlt (2022) - Vélemények
Született július 4.-én - Vélemények
Becky bosszúja - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fallout aaaaa
Peter Falk aaaaa

 

Fórum - '71 - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Vmiso (2020-05-02 17:57.07)  
Szeretem az Ír témájú filmeket, de ez annyira nem jött be. Sötét, komor film, igazi fogódzó nélkül.

Hajkurásszák szerencsétlent, amit a film második felére kicsit már untam, van ilyen.


8. Törölt felhasználó (2017-03-12 21:45.08) aaaaa
"A gazdagok megmondják az ostobáknak, hogyan öljék a szegényeket. Erről szól a hadsereg." 
Fenti (nem betű szerinti) idézet a filmből való.  Nincsenek kérdéseim, egyszerűen levezetett egyenlet, visszaellenőrizhető eredménnyel. 

Amin inkább eltűnődöm  az az,  hogy van-e az emberiségnél kótyagosabb találmány a Földön? 
Mert szerintem nincs. Először kitalálunk magunknak egy felsőbb hatalmat arra, hogy legyen kibe/mibe kapaszkodni, amikor olyasmi történik amire nem vélünk logikus vagy kézzelfogható  magyarázatot találni.  Reménykedünk: bízhatunk ebben a felsőbb hatalomban, mert ez a felsőbb hatalom tudja a választ mindenre. Még akkor is, ha nekünk, halandóknak nem árulja el. Sőt, még magát sem mutatja meg, mert olyan felfoghatatlan Ő, hogy azt sem tudjuk kicsoda, csak azt tudjuk, hogy van és hogy valahol a fejünk felett jó magasan, az égben lakozik.

Aztán egyszerre csak megjelennek mások és azt mondják, hogy álljunk meg egy pillanatra, itt valami tévedés van, és megkérdőjelezik az addig tévedhetetlennek hitt felsőbb hatalmunkat. És azt állítják, hogy de bizony hogy ez így nem megfelelő, mert az ő felsőbb hatalmuk jobb, mint az eddigi.  Ők már csak tudják. Külön csatornájuk van az "Illetékeshez". Nosza, váltsunk hát irányt, szakadjunk szét az ideáink mentén és utáljuk egymást, mert most, hogy már nem értünk egyet a hitünkben, egyetérthetünk abban, hogy ez jogalap egy "kisebb" (mondjuk néhány százezer áldozat pont megteszi)  csetepaté kirobbantására.  Mindezt természetesen a szeretet jegyében. Mert az alapok ugyanazok, csak a körítés más. De hát akkor is. (Elvi és hitbeli kérdés, kb annyira fajsúlyos,  mint az, hogy ki eszi borssal és ki cukorral a káposztás tésztát...)  Ezt a kérdést viszont igenis illik véresen komolyan venni, mert erre iparágat lehet építeni. (pénz, pénz, pénz - ezt a nagy bölcsességet már Montecuccoli is megaszonta) 

Háborút (forradalmat, villongásokat) kirobbantani sokkal könnyebb, mint azt bárki gondolná. És itt vissza is utalnék a kezdőmondatomra. 

A '71 is erről szól. Meg arról, hogy a vallási (és függetlenedési) nézeteltérések mögött miféle szarkavarás meg pecsenyesütögetés ment. Felhozatal meg mindig van ahhoz, hogy kezdeményező és megszólított egymásra találjon, mert  korlátoltakat, beteglelkűeket, hatalommániásokat és kőkeménylegényeket mindenhol megterem az anyaföld.  Az ész meg nem elvárás, sőt hátrány is egy bizonyos szint alatt. (észnek ott vannak a manipulátorok,  mi lenne a világgal, ha mindenki átlátna rajtuk...)

Tényleg nem könnyű film ez. Néha kicsit átmegy ugyan drámaian unalmasba, de a szereplői kifejezetten jók. 
És én csak egy valamire lennék igazán kíváncsi. Mire ment ki ez az egész? Érdekes, 2005 óta az IRA is „kizárólag békés módszerekkel, tisztán politikai úton és demokratikus programok révén akar küzdeni politikai célkitűzéseinek megvalósításáért.” Addig  ez miért nem ment? 



7. Városi vadász (2015-10-23 21:35.39) aaaaa
Na hát ez nekem nem jött be. Ha nem történelmi, hanem filmes szempontból nézem akkor egy igen vacerák film ez. Az egész város ezt a csórót akarta kinyírni, na persze.


6. Chris92 (2015-07-10 20:01.47) aaaaa
Szamuráj alattam pazarul elmondott mindent, amiért olyan jó ez a film és én is csak megerősíteni tudom mindazt a dicséretet, amit a külföldi kritikusoktól megkapott. Közel tökéletes akcióthriller, feszes, izgalmas dramaturgiával, ami megidézi a Rambo első részét, a Ragadozót és az Apocalypto-t csak a dzsungel itt betontömbökből áll. A feszültséget szinte késsel lehet vágni, a sterilitástól mentes, nyers, Greengrass-féle képi világ iszonyú hatásos (különösen úgy hogy a film 90%-ka éjszaka játszódik mégis látunk mindent), az angol színészek (főleg Jack O'Connell és Sean Harris) remekül játszanak és batár hitelesek. Ráadásul a film távolságtartó megközelítése a témájához (egyik oldal sincs idealizálva, árulás, manipuláció) és ennek párhuzamba állítása a főhős által megélt személyes drámával egy olyan réteget is ad a filmnek, ami által kiemelkedik a műfaj legtöbb darabja közül. Pazar film.


5. Az utolso szamuráj (2015-06-05 16:48.52) aaaaa
Valami elképesztően jó film.
1971,Belfast:a ma embere annyit tud róla,valami káosz volt arrafelé,IRA,angolok,sok ember meghalt,ölték egymást a protestánsok,katolikusok,és ölték az odavezényelt angol taknyosokat is.A film egyetlen emberhajszán keresztül,egy éjszaka eseményeit követve-kivéve a kiképzést-próbál bemutatni valamit az akkori eseményekből,precízen,ügyesen,véresen és izgalmasan-mi több,kiszámíthatatlan mód és több olyan csavarral,amit nem sakkozik ki a néző.
Főszereplője Gary Hook közlegény,aki egy bevetés során lemarad bajtársaitól,aztán pedig többnyire sebesülten,saját életéért kénytelen küzdeni.Nem szuperkatona,nincsenek különleges képességei,és fél:a 71 egyszerűen, elképesztően életszerűen mutatja be a karaktereket,ez a szerencsétlen srác sokszor csak sodródik,és már a sajátjainak vélt csoport is azt akarja,haljon meg-mert van az a cél számukra,amiért megéri.
Ami többeknek el fogja kerülni a figyelmét,mert csak egy jó eksönfilmet látnak az alkotásban,az az,Hook azt se tudja,miben hisz,hogy ő katolikus vagy protestáns:nincs hite,és így egy hit nélküli figura saját önnön drámája is folyik szemünk előtt,ami pont a lényeget tekintve nagyon fontos.Számára a katonaság nem a melldöngető hazafiasság lehetősége,hanem csupán egy kiút -hisz árvaházban nőtt fel.
Technikai értelemben olyan,mintha egy Greengass akcióthrillert néznénk-a robbanás elképesztően hatásos!!!-és kiemelném a Holtpontot megidéző kézikamerás futkározást,cool és nagyon igényesen van megcsinálva.A készítők nem csak egy szempontot vesznek figyelembe az igazság kibogozásában,sőt igazából nem is bogóznak ők ki semmit,mert ami ott történik,abban rég elveszett az igazság.Csak árulás volt,vérontás,áldozatok minden oldalon,és sérelmek,amikre mindig lehet hivatkozni.
Megértem a fiút,ahogy visszamegy a kis srácért az árvaházba:a semmiért!!!haltak és öltek megint ,pedig ami igazán számítana,az lehet egy hozzád bújó élet is.


4. Pro360 (2015-06-02 06:10.31) aaaaa
Miért van ennyire leértékelve? Nem baj,majd ha már többen megnézik, jön ez feljebb is :)


3. Jlaci63 (2015-05-03 12:48.35) aaaaa
Meg kell még egyszer néznem, mert a végére teljesen összekevertem, ki kivel van.
A feszültséget kimondottan jól adagolják végig.



2. Nomad1944 (2015-04-13 02:33.25) aaaaa
Naon jó film, mindenképpen ajánlom!!


1. Papírgalacsin-újratöltve (2014-09-01 15:35.01)  
Kifejezetten izgalmas háborús akció-thrillernek tűnik:
http://www.youtube.com/watch?v=kIYDNyEkJP4
Jöhet!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2020-05-02 17:579 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk