Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elfelejtett idő
- Filmbox Family, 19:00
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 19:10
Barbie - A film
- HBO2, 19:32
Johnny English újratöltve
- Direct One, 20:00
Ásó, kapa, géppisztoly
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lisa Frankenstein aaaaa
Asli Sümen aaaaa

 

Fórum - A nagy szépség - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Bertó!!! (2022-11-29 13:27.14)  
Érdekes egy alkotás, mivel úgy szól valamiről, hogy tulajdonképpen nem szól semmiről. Na jó, ez nem igaz.
A játékidő 2h 21perc, viszont még simán tudtam volna tovább nézni. Ehhez az is kellett, hogy nagyjából tisztában legyek a rendező munkásságával.

Nagyon nem ajánlott mindenkinek.


11. Baryll (2017-11-13 13:41.50) aaaaa
Miről is szól ez a film?
Nekem a főhős életének néhány napjának a bemutatásáról szól.
Van ennél mélyebb mondanivalója is?
Például mi utal a filmben a nagy szépségre?
Egyébként mindenképpen üdítő élmény volt ilyen stílusú filmet is látni.



10. Törölt felhasználó (2017-07-15 01:53.52)  
Szinte katalógusszerűen sorakoztatja fel a fellinizmusokat, megfűszerezve a Fellini-stílusra reflektáló woodyallenizmusokkal, egy csöppet hozzáadva a soha meg nem valósult Bergman-Fellini koprodukcióból. Azért jó volt nézni, nosztalgiatrip.
Néha jó elképzelni, hogy mit mondana egy reinkarnálódott klasszikus filmrendező a mai korról. Tulajdonképpen ugyanazt, csak modernebb eszközökkel :)

Azért nem lehet ezt felróni Sorrentinonak, mert jól csinálja. Teljesen ki tudja elégíteni az olasz filmművészet klasszikus korszakának eltűnésén búsongókat. Pl. képes visszahozni azt az érzést, amikor először láttunk Fellininél egy, a neorealizmus határát átszakító külső szimbólejumot, a képmezőn kívülről beódalgó lovat. Itt ez egy zsiráf, vagy egy flamingócsapat.

Ahogy Dadina, a "törpe", Gep ügynöke mondja a főszereplőnek: "Néha egy barát kötelessége éreztetni a másikkal, milyen volt gyereknek lenni".
Sikerült.
(És tessék, még idézni is lehet a szkript 60-as/70-es évekbe illő, de jól működő önreflektív közhelyeit :) )


9. Lilllllibulllli (2015-11-10 07:04.02) aaaaa
SPOILER
szerintetek Ramonával mi történt?


8. Sala1992 (2015-05-04 22:52.37) aaaaa
Ezt a filmet szerintem nem úgy kell nézni mint egy filmet amibe van bevezeető cselekvés fordulatok bla, bla , bla :) hanem ahogy a filmben is elhangzik egy érzést egy csapást akar velünk érzékeltetni melyben minden karakter és minden epizód rész csak eszköz egy eszköz hogy ezt az érzést vagy üzenetet átvegyük, magunkévá tegyük elgondolkodjunk rajta. Egyébként kizárólagosan eredeti szinkronnal ajánlanám hogy nézze meg aki megnézi. Mikor elsőre néztem hosszú volt kicsit untam is magam de "szépek voltak a képek, bár semmilyen koherenciát nem fedeztem fel a történetbe" érzéssel bucsúztam a filmtől aztán egy jelenet újra nézése miatt letöltöttem olaszul és egyre több jelenetet újra néztem, végül az egész filmet még 2*. Szerintem ez egy olyan film ami idő igényel és minden nézésnél valami újat lehet benne látni. A végén már szomorú voltam hogy miért lett ennyire megvágva az eredetileg 190 percesre tervezett film aminél először a 2 órát is sokalottam.


7. Viola Bulldog (2014-12-24 09:17.25)  
Sabrina Ferilli miatt néztem meg elsősorban,imádom ezt nőt!Érdemes rákeresni,vannak nagyon ütős kis képsorozatai :p Először akkor hallottam róla,amikor pár éve miután a Manchester 7-1 re megverte a Romát beígérte(mivel ő Olaszországban elég közismert AS Roma szurkoló),hogy a visszavágón ha esetleg a Roma jutna tovább nyom egy sztriptízt az Olimpicóban.Mondjuk sokat nem kockáztatott...
A filmről a többiek már leírták gyakorlatilag az én véleményemet is-igazi felüdülés tud lenni egy ehhez hasonló jó olasz film,nagyon el tudják találni,ha akarják.


6. Colby86 (2014-11-10 08:12.17) aaaaa
A nagy szépség egy profin kivitelezett művészfilm, a kameramozgások ,a képek, a zenei aláfestés, a főszereplő (Toni Servillo, megjegyzem e nevet) mind tökéletes. A cselekmény, ha van olyan röviden összefoglalható: a római felső 10ezerbe tartozó író 65. születésnapját követően számot vet addig, többnyire értelmetlen életéről és keresi a "nagy szépséget". Innentől kezdve a film különféle epizódokból épül fel, amely epizódok egy tökéletesen kerek egészet alkotnak, viszont volt köztük olyan is ami számomra kevésbé volt érdekes. Szerintem a film legfőbb erénye, hogy mindenki eldöntheti, mit is jelent számára a "nagy szépség", de a végső cél, a boldog élet ugyanaz, csak az eszköz vagy az út lehet különböző.


5. Törölt felhasználó (2014-07-26 22:40.39) aaaaa
Íme itt a film, amiről mélyenszántó gondolatokat lehet majd különböző felületekre vésni, legalább olyan mélyeket, mint amiket a film "művésztársadalmának" kikiáltott rétege hangoztat többször is a játékidő folyamán, és aminő agymenés-foszlányokat a véleményezők is hasonlóan magvas ideákkal áshatnak - vagy éppen támaszthatnak alá.

Több "kritikát" is elolvastam a filmmel kapcsolatban, és szinte mindegyikben megemlítették a "felső tízezer céltalan nihilben fetrengését", és ezt függetlenül attól, hogy éppen dicsőítették, vagy szidták az alkotást.

Szóval azért ebből is látszik, hogy megosztó mozit sikerült tető alá hozni, és valahol azért igazat kell adjak azoknak, akik kissé hosszúnak és feleslegesen szószátyárnak titulálták a filmet, amiben azért bőven akadt szépség is...

De jó volt egy ízig-vérig európai (és nagyon olasz) alkotást látni, amiben külön ki kell emelni a zenei betéteket és táncjeleneteket, mert egyszerűen elképesztőre sikeredtek, különös tekintettel főhősünk fergeteges 65. születésnapi bulijára.

És valóban millió meg egy bölcsesség, utalás, idézet és megjegyzés elhangzik a filmben, bennem mégiscsak egyvalamit erősített meg: tök mindegy, hogy hol és milyen korban élsz, ahogy az is teljesen mellékes, hogy gazdag vagy, vagy éppen szegény, ha nem tudsz megelégedni azzal, aki vagy és amid van, akkor örökké szenvedni fogsz (a hiányérzettől), mert nem fogod érteni, hogy a "nagy szépség" megtalálásához sohasem a külsőségeken keresztül vezet az út.
Na erre varrjunk gyémántgombot, láthatatlan cérnával, ami biztos, hogy sikerülni is fog, mert a kettőből az egyik biztosan van mindenkinek.


4. Bambolato (2014-03-16 22:13.29) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 2. hozzászólására)
Ugyanezt akartam mondani!Teljesen egyetertek.Az operator jo munkat vegzett.A latvany kituno.De ennyi.Tulajdonkeppen egy szatira lenne a romai idosodo gazdag sznob tarsasagrol.Sok apro rejtett resz van benne ennek kifejezesere. De nagyon elhuztak a filmet.Sokszor feleslegesen is.Neha mar unalmasnak is tunt.Megegyszer nem neznem meg.De egyszer erdemes!


3. Jorosz5 (2014-03-02 02:04.40) aaaaa
Csodálatos a film képi világa, gyönyörű a zenéje, Toni Servillo nagyot alakít és különleges a film hangulata. Ferilli kisasszony arcáért kár, egy torzó lett belőle...



2. Törölt felhasználó (2013-12-27 14:56.33) aaaaa
A film önmaga paródiája lett, megpróbál görbetükröt állítani a felsőbb osztály sznobizmusa és a magukat művészeknek nevező ficsúrok elé. Ugyanakkor a mély, szatirikus hangvétele mögött pont olyan üres, mint amilyennek beállítja Gambardellát és társait. Kár érte, mert Toni Servillo és a fényképezés zseniális volt.


1. City225 (2013-12-25 20:05.09) aaaaa
Egészen rendkívüli. Csodálatos - néhol hallucinációszerű - képekkel operáló alkotás, amely bemutatja a felsőbb réteg üres, felszínes hedonizációkkal telített mindennapjait.
Összefoglalni nehéz a cselekményt, hisz gyakorlatilag nem szól semmiről, viszont akkora székbeszorító hatást képes kifejteni, hogy a filmhez kikészített csokiért sem voltam hajlandó kimenni a konyhába, nehogy megtörjön a varázs.
Érdemes nekifutni, de türelem kell hozzá.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBertó!!!, 2022-11-29 13:2712 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk