Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gyilkos a galériában
- HBO, 23:55
The Expendables 2. - A feláldozhatók 2.
- Mozi+, 00:10
Godsend - A Teremtés klinikája
- Film4, 00:15
Macskajaj
- TV2, 00:50
Visszavágó
- Film+, 01:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A hülye - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Álmaid hőse - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Isteni műszak aaaaa
Jeremy Sisto aaaaa

 

Fórum - A komornyik - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

21. Jasstie (2023-05-12 09:22.16) aaaaa
Nemrég láttam a filmet. Talán sokan úgy vélik a főszereplő viselkedêse alapján, hogy kinyalja a fehérek fenekèt,annak ellenére, hogy a szüleivel mit csináltak. Pedig csak azapja tanàcsàt követi,hogy òk csak részesei a játéknak, az igazi főszereplők a fehérek.Ezt nagyon sokáig így is gondolja.Csak idős fejjel jónèhàny eseménnyel a háta mögött felmondja biztos főkormonyiki àllàsàt ès csatlakozik polgári aktivista fiához, akit korábban kidobott a családi házból
Mindenkinek jàr egy màsodik esèly.Igaz történet alapján készült a film,de biztos sok olyan elem, ami valójában n történt meg.
Sok fájdalom ès küzdelem után elèrtèk a színesbőrűek,amit akartak,a függetlensèget,szabsàgot.
Ismert színészek játszottak az amerikai elnökeként,Robin Williams,Alan Rickman. A szinkron is jó volt.Összessègèben tetszett.
Nem vàrt fordulat volt, hogy felmondást.


20. Imre 007 (2022-09-24 16:55.58) aaaaa
Csodálatos film, a színészek, mondanivaló, a lezárás, minden zseniális!


parfumeshop.hu banner

19. Vmiso (2019-01-28 06:48.19)  
Nem rossz film, de sokat nem tesz hozzá az eddigi filmekhez, amik a feketék sorst boncolgatják.
A filmet valós személy ihlette, de szinte teljesen átszabták a történetét.
A játékidő végére a film átment olyan propagandába, ami nekem már kissé megfeküdte a gyomrom.
Nézhető, de hasonló témában vannak sokkal jobbak is.


18. HettyKing (2016-04-18 16:50.36) aaaaa
"Ezt a filmet azoknak a bátor férfiaknak és nőknek ajánljuk, akik a szabadságukért harcolta ka polgárjogi mozgalomban."

Forest Whitakert nagyon szeretem, jó színésznek tartom, játéka most is magával ragadott. Maga a film pedig ha úgy vesszük, hogy az igaz történet "csak" alapul szolgált, a többi pedig hozzá lett téve, úgy gondolom, így lett teljes a mozi. (Ez ugyanis nem életrajzi film.)
A végével is ki voltam békülve, lezárta a történetet: a feketék kivívták függetlenségüket.
Az, hogy mit is akart üzenni, 100%-osan átjött, és itt szerintem ezen volt a hangsúly. Nem egy elcsépelt földeken dolgozó feketéket láttunk, hanem egy élet elmesélését, eredetiségét dicsérni érdemes.

Spoiler:
Írjátok, hogy Cecil szolgalelkű volt, és kinyalta a fehérek seggét. Nos, úgy látom magyarázatra szorul a történet.
A kis Cecil, mikor az apja szót emelt, agyonlőtték, ezt ő maga láthatta. Nem akart így járni. Súlyos pszichés sebeket okozott ez a gyereknek, amit egy életre a fejébe vésett, az apja megtanította, a gazdáé a világ, ők csak a részesei lehetnek. Nem látta a kiutat, hogy valaha is jobb lesz a világ, ezért ő alkalmazkodott és a családját próbálta védeni. Csak lassan, az elnökök jöttek és mentek, akkor kezdte érezni, el kezd változni a világ. Öreg fejjel ébredt rá arra, az aktivista fia elért valamit, volt értelme a sok fáradtságos és fájdalmas küzdelemnek. Belátta, igaza volt, és követte fiát: felmondott. Szóval ne ítélkezzünk olyan könnyen felette, megnézném, itt ki lövetné csakúgy szét a fejét...


17. Brundle (2014-12-26 13:00.46)  
Én is még idén néztem meg ezt a filmet, érdekes volt kicsit olyan mint a Scorsese féle Casino, valóságra épített mese ami sok szinten próbálja a tényeket visszaadni , de közben persze kitalált jelleg is erősen dominál benne. De mindent egybe vetve nem volt rossz szerencsére, egyszerű de mégis nézhető film lett legalábbis szerintem.


16. Charlie Lee (2014-12-25 15:26.13)  
Ráaádásul Bobby Kennedy ott se volt Dallasban a merénylet idején.


15. Charlie Lee (2014-12-25 15:21.39)  
Lehet,hogy én értettem félre valamit,de amikor kEnnedy elnök meggyilkolásáról beszél Cecil akkor azt mondja,hogy megölték Bobbyt is.No de Bobby Kennedyt majd 5 évvel később ölték meg,nem akkor amikor JFK-t. Szóval ez ritka nagy baki volt.

A filmről annyit,hogy rühellem az ilyen szolgalelkű embereket,mint amilyen ebben a filmben Cecil.Egy fehér ember megölte az apját,de ő seggét kinyalta volna bármelyik fehér embernek,csak,hogy ne érezze kutyának magát.


14. Az utolso szamuráj (2014-06-29 17:53.45) aaaaa
Eugene Allen másik fia soha!!nem esett el Wietnamban:nehéz is lett volna neki,mert meg sem született.Allen édesapját sose!!lőtte le valami fehér szemétláda,mint ahogy mamáját se dugták meg erőszakkal a kunyhóban.Továbbá fia sose volt a Fekete Párducok tagja,és a politikához sem volt sok köze(de legalább élt,mondhatják,akik mindent beszívnak,ha ilyet látnak a film elejére írva,inspirálta igaz történet...)
Mikor tanulják már meg azért azt,ez az álomgyárban sok valóságtartalmat nem jelent??
A Komornyik az a fajta film,ahol kétség kívül a szándékot illik tisztelni:Cecil Gaines és a mellé rakott 2 óra leginkább a történelem egy bizonyos szeletét szerette volna felmondani,és mondjuk,az archív képek nem hazudnak,továbbá bizonyos cselekedetek is igen,megtörténtek.A film nem rossz,csak hazug,ferdít és olyan a vége,mintha kampányműsort nézegetnénk:viszont érdekes és nem ül le sosem.Forrest Whitaker volt azért ennél jobb formában is,persze itt sem rossz,viszont Oprah W. a felesége szerepében meghökkentően erős.Átcikázik a vásznon még vagy 20-25 ismertebb név,meglátjuk,hogy bizonyos elnököknek mi volt a dilije-érdekes amúgy,hogy a Kennedy-ket a mai napig mennyire pozitívan ábrázolják-közben pedig látjuk az adott elnök szolgálati ideje alatti polgárjogi mozgalmakat.amik bemutatása nem is sikerült rosszul.
Lee Daniels munkájának néhány jelenete hihetetlen erős,például a családi vacsora,mikor Cecil a végére kirúgja a lakásból a fiát:érződik rajta a dráma,a biztos forgatókönyvi odafigyelés és a színészi játék tökéletessége.Kár,hogy az utolsó 10 percet egyszerűen képtelenség masszív citromnyalogatás nélkül végigülni,annyira émelyítő,pancser és a zene miatt nevetséges:pedig még a hazugságokat is megbocsátottam volna,pont a film üzenete ,célja miatt,de a rózsaszín sziruptól mindig irtóztam.
Így viszont közepes.És jó lenne néha pindurit továbblátni a nézőknek bizonyos dolgokon(Hál isten,az Akadémia megtette.Akinek ez díjra érdemes mozi volt,kérem,forduljon diabéteszes tanácsadójához.)


13. Entersp (2014-05-18 03:30.28) aaaaa
Nem lehet könnyű afro színésznőket találni. Úgy látszik, az egyenjogúsági versenyt a férfiak nyerik:) Amúgy érdemes felirattal nézni, lesújtó, hogy minden felbukkanó fekete színészhez egy szinkronhang tartozik. Bocs, a túlzásért...
Az adott kor elsősorban az elnökök kilétének és a televíziós bejátszásoknak köszönhetően azonosítható be. A főbb szereplőket csak idősebbé tudták változtatni, fiatalítani nem. Az elnökökre visszatérve, Nixon nem igazán sikerült.


12. Entersp (2014-05-18 03:02.21) aaaaa - (válasz Sötétszív 9. hozzászólására)
Három különböző komment. Miért így fogalmaztál? És aztán miért a kérdés?


11. Alexaa1 (2014-05-02 14:31.32) aaaaa
Csodálatos film, remek színészekkel, merész témával. zseniális.


10. Johnny kapitány (2014-04-29 00:27.10)   - (válasz Sötétszív 9. hozzászólására)
Mert három a magyar igazság:D


9. Sötétszív (2014-04-28 14:38.09) aaaaa
Ezt meg miért küldte el háromszor?


8. Sötétszív (2014-04-26 18:53.12) aaaaa
Lee Daniels filmje remekül sikerült. Főleg a '60-as évekbeli történéseket sikerült megragadni. A színészek egytől egyik nagyon jók, még a mellékszereplők is. Többször nézhető, remek film A komornyik. Sajnos egy díjat sem kapott, pedig megérdemelte volna.


7. Sötétszív (2014-04-26 18:51.45) aaaaa
Lee Daniels filmje remekül sikerült. Főleg a '80-as évekbeli történéseket sikerült megragadni. A színészek egytől egyik nagyon jók, még a mellékszereplők is. Többször nézhető, remek film A komornyik. Sajnos egy díjat sem kapott, pedig megérdemelte volna.


6. Sötétszív (2014-04-26 18:50.27) aaaaa
Lee Daniels filmje remekül sikerült. Főleg a '80-as évekbeli történéseket sikerült megragadni. A színészek egytől egyik nagyon jók, még a mellékszereplők is. Többször nézhető, remek film A komornyik. Méltatlanul lett mellőzve a díjkiosztókon.


5. Laura_1982 (2014-03-01 21:19.51) aaaaa
Ismét egy film, ami lenyűgözött, csodálatba ejtett. És meglepett: nem jelöltél Oscarra? 5*!


4. Csernakakos (2013-12-21 22:33.23) aaaaa
Lee Daniels szamomra ugy a masodik atyauristen jelen pillanatban Aronofsky es Cuaron kettose utan. A The Paperboy ota ugy latom, hogy a media indokolatlanul huzza le a munkajat, de legalabbis jo adag kozonnyel vagy huvos elitelessel fejezi ki nemtetszeset.
Kulonosen furcsa latni, hogy A komornyikot ilyen kaprazatos szineszsereg tukreben sem tartjak a nagy dijkiosztok listaira meltonak. De azt hiszem, hogy a bombasztikus garda es a beveteli ratak azert csak-csak raigazolnak Daniels-re, meg ha szemelyesen ugy is erzem, jelen alkotasaval visszavett abbol a provokalo stilusbol, amivel engem megnyert maganak.

Amit felolel a film, az valami grandiozus. Az adott korszak stilusanak visszaalmodasa, az oregedes es a tobbi jol mutatja azt az irdatlan munkat s energiat, amit ebbe a mube oltek.

Amiben kicsit megbotlik nalam a produkcio, az az, ahogy a tortenet talalva van. Egyreszt cseppet unalmas - itt eszembe jut a Benjamin Button kulonos elete, ami egy gyonyoruen megkomponalt mese egy teljesen atlagos eletutrol. Megmondom oszinten, mely fohajtas mellett persze, a komornyik eletet kisse langyosan abrazoltak, kis vehemencia elfert volna, amit a komornyik fia kepviselt is, de csak mellekszerepben.

Masfelol, mint mar mondtam, Daniels mintha kisse meghunyaszkodott volna, mintha kompromisszumot kotott volna a film megszuleteseert. Nagyszeru munkat vitt veghez, am az az elementaris ero, ami a Precious-t velem tobbszor is vegignezette, vagy az a leirhatatlanul _mas_ erzes, ami a Paperboy-t megkulonboztette most mind kimaradt.

Bar kisse kilugozva, olykor picit lassabban mint kene, A komornyik nagy merfoldkokent allhat a rendezo munkassagaban, sikere pedig talan felhatalmazza Daniels-t, hogy legkozelebb tobbet mutasson zsenijebol.

4,5-nel all nalam. :)


3. Zabothegyező (2013-12-17 07:12.50)  
[link]



2. Vera47 (2013-11-27 16:33.24) aaaaa
Kiváló rendezés, nagyszerű alakítások. Talán a legjobb film, amit az idén láttam!


1. Pitzburg (2013-11-26 18:53.56) aaaaa
Már csak a parádés szereposztás miatt is érdemes megnézni, remek kikapcsolódás.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekJasstie, 2023-05-12 09:2221 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk