Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tóparti gyilkosságok
- Film4, 06:50
Fogtündér
- Moziverzum, 06:55
Szólíts a neveden
- HBO2, 07:30
Gondolkozz pasiaggyal!
- RTL Három, 07:50
A vonatrablás
- Filmbox Extra HD, 07:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brian Tyler (52)
David Keith (70)
David Attenborough (98)
Melissa Gilbert (60)
Janet McTeer (63)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Filmkeresés rövid tartalom alapján
Dallas (sorozat) - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Maradona Mexikóban (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Donnie Darko aaaaa
David Heyman aaaaa

 

Fórum - Blue Jasmine - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
41. Lifeisamovie (2024-02-08 19:34.37)   - (válasz Baryll 40. hozzászólására)
"Carolyn mennyire semmibe veszi őt, mint férfit és férjet." Mondjuk már ott vérzik a dolog, hogy kúrja a főnök..szóval inkább kussolnia kellett volna minimum....(Nekem az egyik kedvencem Lester öntudatra ébredése mellett, amikor 'polírozza a bohócot' :D, amikor kiakad: Ez csak egy KANAPÉ!XD
Hát igen, amikor valakiben akkor a szenvedély, hogy a kurva kanapé érdekli, nem a másik..akkor ott már semmi sincs...meg mint említettem, az asszonyt azért keményen dugta a főnöke...:)


40. Baryll (2024-02-08 19:17.45) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 39. hozzászólására)
Ami példát ide leírtál, azzal már szinte el is jutottunk az Amerikai szépség című filmben bemutatott házassághoz. Ott is szegény Lester-nek eléggé keserédes élmény volt megtapasztalni, hogy Carolyn mennyire semmibe veszi őt, mint férfit és férjet. (A roppant kínos gyorséttermi jelenet.:-)

A Woody-féle humoros, "kikacsintós" leleplezése a hibás, a vak érzelmek által vezérelt, ezért erősen logikátlan emberi működésnek. Ilyet se sok rendező tud ennyire minőségi módon filmre vinni, mint ahogyan azt itt is láthatjuk, a Blue Jasmine-ben.

Van ilyen elvakult, tisztán érzelmek által rángatott működés mindkét oldalról. Nőben és fickóban is "ismerek" ilyen önkéntes mártírokat.
Végtelen undorító fickó mellett a felesége, akin látszódik a boldogtalanság. Soha egyetlen mosoly nincs az arcán, pedig nem lenne csúnya nő. Egyedüli öröme az életben, a közös gyerekeik.

Undormány r csaj mellett, meg a hűséges kis pincsikutyus párja. (Mint itt Ginger és Chili.) Nulla gyerek így ötven fele, csak a végtelen csavargás a nagyvilágban, meg az anyagi kényszerek miatti egymásra támaszkodás, ami egybentartja az örömtelen - persze kifelé a legnagyobb tökéletességet és bódogságot eldemózó - párkapcsolatukat.
Múltkor is teljesen bedurcizott ez az említett csaj, amikor olyan valakivel találkozott - szerény személyemben - aki nem azok szerint a normák szerint éli az életét, mint ahogyan ők. Vicces volt a szitu, élveztem.



39. Lifeisamovie (2024-02-08 16:42.20)   - (válasz Baryll 38. hozzászólására)
Ezt csak így olvasni is borzalom volt, mármint az ilyen felállású kapcsolatokat...:)
Sokféle férfi van, valaki egyenesen szeret áldozat lenni, vagy egy nővel végig kínlódni az életét, sokszor lenézi saját magát vagy nem tartja sokra, s így mindig megtalálják az olyan nők, akik ezt kiszimatolják, s visszaélve ezzel eltartatják magukat, mert tudják, hogy a másik ezt hagyja, mert úgy vélekedik magáról, jobb nője úgy sem lesz. Persze előfurdalhat öntudatra ébredés is, s esetleg egy ilyen ügy után, ha továbbra is 'együtt maradnak' ők is gond nélkül összefekszenek majd bárki mással, mivel az ilyen Gingerek lényegében erre felhatalmazást is adnak a viselkedésükkel. Sok embernek nem is párkapcsolat kell, csak egy pótapa, potmama aki mellett össze vissza baszatja magát mindenki mással.


38. Baryll (2024-02-08 16:11.57) aaaaa
Spoiler!

Amikor Ginger a testvére (Jasmine) unszolására lapátra teszi Chili-t, a vőlegényét Al miatt, akivel egy party-n gabalyodtak egymásba. Majd amikor kiderül, hogy Al csak néhány patron eldurrogtatására használta fel Ginger-t, mert ő valójában nős és esze ágában sincs elhagyni a feleségét és így meg Ginger került rövid úton lapátra, vagyis egyből visszanyalt az a bizonyos fagyi. És ezt a párkapcsolati ámokfutását - a jegyben lévő - Ginger teljesen nyíltan, felvállaltan, adja elő a vőlegényének.

Most jön a legjobb rész, mert mindezek után, miután Chili-be jól beletörölte a lábát Ginger, még Chili kezd el pitizni, meg hisztizni, bömbölni, hogy ugyan mégiscsak fogadja már őt vissza a kis r Ginger, mert nem tud nélküle élni. Atya gatya!!!
Ezt a szerencsétlen nyomingert, hát nem látja, hogy a csaj akkor teszi parkolópályára, amikor csak akarja és hogy az első adandó alkalomnál simán megcsalja, félrekufircol? Szerencsétlen kapcarongy, papucsállatka, baromira szánni való egy véglény az ilyen hímnemű.

Szerintem ez az egyik legjobb, legtanulságosabb rész a filmben.


37. Rockercsaj2003 (2020-02-17 21:42.54) aaaaa
Nem gondoltam hogy valaha is megfogok nézni Woody Allen filmet... A színésznőre voltam nagyon kíváncsi. Elismerésem az alakításért. Jó film. Sokaknak lehet vontatott, de éppen abban rejlik a varázsa.


36. Cinci682 (2019-06-07 12:16.19)  
A film jo,van mondanivaloja.De ne pörgös akciofilmre,vagy vigjatekra szamitson aki megnezi.


35. Moncsi001 (2019-02-25 03:45.13) aaaaa
Zseniális, újra és újra megnézem.


34. Atzel (2018-01-27 19:29.29) aaaaa
Ahhoz képest, hogy anno ingyen is láthattam volna moziban, elég szomorú, hogy csak most néztem meg. Kevésbé az én stílusom Woody filmjei, de ez a jobbak közé tartozik nálam. Cate Blanchett is ott volt nagyon, amiért viszont mégsem 5* nálam, mert a főszereplő sztorija, egyéni tragédiája sok mindenben emlékeztetett a Young Adult című filmben, ahol egy másik szőke nehézsúlyú atom jó színésznő, Charlize Theron nyom le, hasonlóan jó alakítást. Az jóval komorabb hangulatú, mégis realisztikusabb, így nálam az nyert, mégha nem is éppen ugyanazon mennek keresztül a szereplők.


33. Baryll (2018-01-03 21:24.27) aaaaa
Zseniális alkotás.


32. Lilllllibulllli (2016-11-22 11:49.02) aaaaa
az utóbbi idők legjobb Woody filmje. Cate Blanchett pedig élete alakítását nyújtja


31. Hudikata (2016-06-12 13:47.30) aaaaa
Nagyon tetszett a film, mint a Woody Allen-mozik általában. A történetek banálisnak tűnnek, mégis elgondolkodtató konfliktusokról szólnak és olyan örökérvényűek, hogy gyakorlatilag bárhol, bármikor játszódhatnának. Amíg Cate Blanchett elő nem vette az okostelefonját, nem is volt egyértelmű, hogy ez a XXI. század. Imádom, hogy ilyen természetes a színészi játék és életszagú az egész hangulat. Általában nem bírom a sok visszatekintést, de itt lebilincselő volt, ahogy fokozatosan derültek ki a részletek. A főszereplő minden díjat megérdemel és a mi szinkonszínészeink is kitettek magukért. Egyetlen negatívum, hogy a sztori nagyon hajaz A vágy villamosára és az alapanyagra nem történik semmilyen utalás, pedig szükséges volna.

SPOILER. A forgatókönyv zseniális, ilyen művészien bemutatni, ahogy a labilis Jasmine-t utóléri a saját hazug múltja, az azért nem semmi. Egyébként hogy folytatódna a történet? Jasmine talpraáll és talál egy újabb milliomost, vagy a rossz állapotát látva a húga visszafogadja? Esteleg idegösszeroppanás miatt újra kórházba kerül vagy hajléktalanként végzi? Nem szeretem a függő végeket, de ennek a történetnek a hangulatához kifejezetten passzolt a befejezés.


30. SzaboKri81 (2014-10-25 07:16.15) aaaaa
Woody Allen az egyik kedvenc rendezőm, imádom a filmjeit. Befejezvén európai turnéját visszatért az Államokba, hogy ott forgassa le soron következő filmjét. A Blue Jasmine hamisítatlan WA film. Hiszen megtalálható benne mindaz, ami az Ő névjegye. Megcsalás, hazugságok, titkok és persze az emberi kapcsolatok nehézségei. Viszont nem tud behozni semmi újdonságot és az idősíkban történő ugrálás is sokszor zavaró.

Összességében három csillag, ami inkább annak szól, hogy Allen tud ennél sokkal jobb filmet is csinálni. Viszont Blanchett kisasszony előtt le a kalappal. A szobrocska méltó helyre került.


29. Tarkak (2014-10-21 02:32.55) aaaaa
Ismét egy zseniális film. Lerántott a szószerinti örvény, ahogy spirálban halad a cselekmény a 2 "végpont"tól a probléma mélyéig a végkifejlet centrumába. Nem könnyed, nem szép, részben tanulságos, az sem biztos h teljesen fair. De sokszor van ez így az életben.
Talán egy rámutatás a szórakozóhelyeken lesben álló testüket lelküket áruló pénzsóvár yolo királynőnek, igazolás az egyszerűbb nők felé? ki tudja. Szeretem ha egy mozi nem akar belefojtani önnön tanulságába. A jelenetek szó szerint megelevednek, árad belőlük az életszerűség. Élvezhető marad az egész attól, h kellő távolságban maradunk a szereplőktől. Cate Blanchett zseniális, Woody Allen szintén.


28. Sötétszív (2014-09-30 12:04.31) aaaaa
Először is a színészi játék nagyon jó. Cate Blanchett nagyon megérdemelte a díjait. Nekem mégsem tetszett a film. Tipikus Woody Allen film a gyengébbik fajtából. Valahogy annyira nem tudott lekötni. Nézem itt a hozzászólásokat, és sokan ötöst, meg négyest adnak rá. Én nem tudok. Valahogy én a vígjátékait jobban szeretem az öregnek. Egyszer azért meg lehet nézni. De számomra csalódás volt.


27. Johnny kapitány (2014-07-22 02:36.15) aaaaa - (válasz Tömö 25. hozzászólására)
Neked egyáltalán van bármilyen film is, vagy akármi, ami bejön? A vibrátorodon kívül, azt ne számítsd bele:)


26. Kimikem (2014-07-21 20:34.39) aaaaa
Én biztosan többször megnézem még magamnak.:))
Annál is inkább, mert Allen filmjeit általában így szoktam... Időről időre, újra és újra.

Én személy szerint nagyon hálás vagyok Woodynak és még néhányuknak, hogy még mindig rendeznek, mert így számomra is adódik, akad olykor, olykor egy -egy film ebben a "3D-s/teletrükkös" filmdömpingben, amit én is élvezek.
Mivel abban a szerencsében lehetett részem, hogy a filmet számtalanszor, sőt a darabot is láthattam, így A vágy villamosa nekem is eszembe jutott e mozi láttán! :) Valóban adott az analógia a két nőalak Blanche és Jasmine között.:)
Nagyszerű, hiteles alakítások, magas színvonalú forgatókönyv/rendezés jellemzi ezt az Allen filmet is. A zene választása pedig a szokásos, amit én egyébként is nagyon szeretek. :))


25. Tömö (2014-07-21 19:45.19) aaaaa
Nálam biztos nem lesz többszörnézős. A film jó.
De az ilyesmi sztorik nem kötnek le ahhoz túlságosan, hogy az emberfia ezt nézni akarja. Vannak benne unalmas dolgok is, túljátszottak is.
A testvér udvarlóját nem vettem(írtam) volna ennyire bunkóra. Pont, hogy őt kellett volna egy szinttel feljebb rakni, ha már Jasminet nem akarta vissza.
Az hogy ilyen tragédiát lásson az ember- ma- csak ki kell menni az utcára: Bár ez a réteg soha nem az lesz, akit ember majd sajnálni fog. Én nem sajnáltam. Az meg hogy még ivott is, még jobban lealacsonyította magát a szemembe. Nem is értem, miért nem harcolt a végén a majdnem megkapott új vőlegényért? Simán utána kellett volna mennie, és megbeszélni a dolgokat. ah, dehogy, iszunk rá egyett...és mennj oszt motyogj tovább magadban.
Talpra állni? Ja, akkor nem lett volna ekkora dráma(?) ez a film.


24. Orsi (2014-06-05 20:34.04) aaaaa
Cate Blanchett zseniális, ezen kár is lenne vitatkozni. A film viszont néhol lapos, és kissé zavaros. 4 csillag simán jár érte.


23. Geucsa (2014-05-29 09:34.33) aaaaa
Cate Blanchett abszolút megérdemelte a díjakat ezért az alakításért. Hihetetlenül jól játszott. Talán még nem is láttam ilyen jó alakítást egy színésznőtől sem. Ha csak őt kellene értékelnem a filmben, akkor természetesen 5 csillagot adtam volna.
A történettel kapcsolatban érdekes, hogy mennyire megható tud lenni egy olyan dolog, ami végül is nem is olyan nagy tragédia. Egy milliomos lecsúszik egy hétköznapi ember szintjére. Jó az átélőjének biztosan nagyon megrázó, de kívülről nézve egy sima dolog, mondván majd hozzászokik. Engem már az elején meghatott simán ez a tény pont a szuper színésznő miatt. Ebben a történetben sajnos folytatódik a lecsúszás, így lesz belőle tragédia.


22. Norbitzki (2014-05-18 23:11.03) aaaaa
Woody Allenben nem igazán lehet csalódni...
Az elmúlt években készült munkái során észrevettem, hogy tetszik az az "elbeszélő" stílus, amiket a rendezései során használ, és annak ellenére kötnek le egymás után a munkái, hogy nincsenek bennük izgalmas akciók, autós üldözések vagy éppen lövöldözések. Ezért is tartom nagyra az immáron 79! esztendős Woody Allent, régen a humora volt az elsődleges ok, amiért kedveltem, mostanra pedig az egyedi mozimesélése, amit nem tudok megunni. A mindenkor felcsendülő jazz betéteket nem tudom megunni, ahogy a mostanra már kötelező szereplővé avanzsálódott Alec Baldwint sem, ám ebben a munkájában a babérokat egyértelműen Cate Blanchett aratta le, tényleg remek volt szerepében.

A Blue Jasmine újabb bizonyíték arra, hogy Woody Allen egy zseni, ennyi idősen sokan örülnek, ha a csekkel elballagnak a postára, vagy a piacról hoznak fél kiló lecsópaprikát, ő viszont beint mindenkinek, és kijön évente egy-egy átlagosnak nem igen mondható filmmel. Mi pedig hálásak lehetünk érte!


21. Törölt felhasználó (2014-04-24 12:11.11) aaaaa
Olvasom itt többek között Szamuráj kritikáját is, és közben az a kijelentése jár a fejembe, hogy ebben a filmben kevés a szerethető karakter (bár mi számít kevésnek?). Meglehet, ahogy az is, hogy többet is találnánk benne, ha nem az ítélethozatal szemüvegén át néznénk őket. Mert ugyanolyan sebezhetőek, szerencsétlenek és hétköznapiak, mint bármelyik másik ember a világon. Legalábbis a "szegény rokonság és élettere" mindenképpen. A gazdagok meg mindenhol gazdagok, akik a jótékonyság paravánja mögé húzódva adakoznak, ami kétszeresen is praktikus, hiszen egyrészt a lelkiismeretüket nyugtatgatják vele, másrészt meg a cipőjük talpára sem tapad a nyomor szarából egy kenetnyi sem.

A film főhőse, Jasmine, (született Janette) is ilyen miliőből jön, amit szép komótosan szétzúz az árulás és a kijózanodás (nagyon tetszett az időben "visszatekintősdi" megoldás), miközben paradox módon a nő egyre inkább belesüpped az alkohol, a gyógyszerek és a mániás depresszió világába...

És bár sztori szinten ismerem a Vágy villamosát, de magát a filmet sosem láttam, ezért aztán nem is merném párhuzamba állítani a Blue Jasmine-nel.(Szerintem amúgy is csak az alapozó rétegben hasonlít egymásra a két sztori, aztán Woody Allen egész más ecsetvonásokat alkalmaz a vászon megfestésénél.)

Ami pedig a szóhasználatot illeti, a "zseni" túlkoptatása teljesen jogos észrevétel, én magam is sokszor alkalmazom, főleg ha nehezen találok megfelelő kifejezést egy rendezői megoldásra, egy színészre vagy egy alakításra. Viszont Cate Blanchett-re most nem is ezt a jelzőt ragasztanám. Ő ettől egy kicsit több - egyenesen csodálatos.
És egyszerre szerettem és sajnáltam az általa megformált Jasmine karakterét, pedig egy önző, kényelmes, sznob és sok szempontból szánandó figurát láttam, de mégis... Talán a magabiztosság páncélja mögé szuszakolt törékeny arisztokratikussága tette, (ami által olyanná vált, mint az ember kedves, de végtelenül hisztis barátnője, akit nem könnyű feladat elviselni, mégis muszáj szeretni valami megmagyarázhatatlan okból) de nem tudtam haragudni rá, már csak azért sem, mert miközben megpróbált valahogy zöld ágra vergődni az élettel, önmagában, önmagának okozta a legnagyobb kárt...(és igen, sajnáltam, mert nagyjából el tudtam képzelni, hogy hogyan fog alakulni a jövője)

A végére még valami, ami bizonyára sokaknak ugyanúgy megfordult a fejében, mint nekem: a film címe - telitalálatos választás, hiszen ezzel az egyetlen jelzővel (blue) nagyon sok mindent elmondott a rendező...(aminek legfeljebb közvetett köze van a Blue Moon című, igen kalandos előéletű "nótához", amit többször is emlegetnek a filmben)

Filmajánló helyett pedig inkább csak annyit, hogy véleményem szerint ez egy "Napos oldal" kaliberű film, (csak éppen a komorabb, romantikamentes és nem happy-endes változatban, elvégre Woody Allen filmjét sem igazán sikerült "bekategorizálni), aki azt nem szerette, valószínűleg ezzel sem lesz kibékülve.


20. Az utolso szamuráj (2014-04-23 18:01.18) aaaaa
Annak a szobornak OTT a helye.
A Blue Jasmine valami elképesztően erős film:ez nem azt jelenti,mindenkinek szórakoztató.Szédületes,hogy ebben a mai,amerikai,CGI-Pókember-Zöld Lámpás-Riddick-Percy Jackson-Alkonyat vagy mifaszom áramlatban jön Woody Allen,és lepakol egy ilyen filmet az asztalra,miközben hétmilliárd éves,többek szerint már mi a fenének rendez,és miért nem érdekli mozijainál a hangkeverés???
Nos,mert őt a TÖRTÉNET mozgatja,valami elmesélése,megragadása,bemutatása,aztán-a gondolkodásra képes!-néző érezze magát ahogy akarja.Nem kell szeretni ezt a filmjét se-mert szerethető karakter viszonylag kevés is van benne-sőt magát a legendát se kell komázni,és amit itt írt meg rendezett teljesen független attól,szexuális értelemben "türelmetlen" vajon kor tekintetében vagy sem:de illik felfedezni benne az elegáns kézjegyet,a hozzáértést,mi több,hogy valaminek a bemutatását jobban eltalálta,mint Tell Vilmos a bibliai gyümölcsöt.
Lehet???esetleg némi Vágy Villamosa utánérzés:de azért onnan,abból több szereplő hiányzik.A Blue Jasmine leginkább arról szól,hogy egy ember,egy nő hogy teszi tönkre lépésről lépésre,centiről centire a saját életét úgy,hogy közben tönkrevágja mások,saját környezete életét is,és erről még csak valódi fogalma sincs.Erre még csak fel sem figyel,néha még csak nem is tehet róla,és igazából olyan nagy rosszindulat,gonoszság nincs is benne,ellenben a felszínességgel vagy a sznobizmussal.Elindul egy lejtőn,mert hazug de marha gazdag volt élete,azon a lejtőn tulajdonkép ő tolta meg kezdésnél a kocsit...aztán szép lassan pokollá válik sorsa,miközben ő manírokhoz,szavakhoz,márkás italokhoz,elgyötört és távolba vesző értékekhez ragaszkodik a teljes megsemmisülés eléréséig:mert a végén azt látjuk.
Cate Blanchett mindig is jó színésznő volt:itt annál is több.Olyan apró rezdülésekből,pillanatokból építgeti egyre komolyabb problémákkal súlyosbított karakterét,hogy az valami elképesztő,gyakran koptatják errefelé azt a szót,zseniális:itt nem érdemtelenül.Ami pedig külön szimpatikus bivalyerős játékában,arra is ügyel ,jelenléte ne nyomja agyon a többi nagyszerű színészét,így minden kisebb-nagyobb név bizonyíthat,mi több,bár ez alapvetően komolyabb dráma,még nevetni is lehet rajta.
A Blue Jasmine komoly értéket cipel-főleg,hogy kíváncsi lennék,nézői közül a Vágy Villamosát hányan ismerik TÉNYLEG,és nem csak ész nélkül rávágják...-bár tesz a szórakozásunk felé is lépéseket,azon jóval túl is mutat egy értő rendező és néhány nagyszerű színészi alakítás segítségével.


19. Tomiboy* (2014-04-17 06:43.48) aaaaa
Jó film, érdemes megnézni.


18. Laura_1982 (2014-03-31 15:34.26) aaaaa
Hiába... Woody Allen az Woody Allen! 5*, de adnék 10-et is! Szórakoztató, életszerű, látni kell! :)


17. Convar (2014-03-02 17:36.03) aaaaa - (válasz 1zsuzska 9. hozzászólására)
SPOILER!!!


"Testvére - abszolút "mellék" oscarosnak imponál- a csaló férjnek is nem köszönhetően, de megtanult küzdeni és értékelni"

Eszembe juttattad, hogy ha vmiért volt egy kis hiányérzetem akkor az ez volt, én nem emlékszem (pedig nem régen láttam a filmet) hogy mutatták volna mi történt pontosan (ill. mi nem) Hal és Gingerék között azt követően hogy Hal megígérte nekik segít nekik pénzt keresni. Persze volt rá utalás, de néhány flashback-et még talán ez is megért volna ezen szál aprólékosabb kibontása céljából (legfeljebb picit hosszabb lett volna a film, ami csak a 98 perces játékidőből kiindulva egyáltalán nem lett volna probléma).


16. Convar (2014-03-02 16:57.34) aaaaa
Nagyon jó film, sőt, megkockáztatom (és ezzel mi minden forog kockán :o) ) a Whatever Works óta nem láttam ilyen jó Woody Allen filmet.

Pedig egyébként "semmi extra", "csak" össze van rakva úgy a film ahogy kell. Minden egyes képkockája a helyén van. A Blue Jasmine kitűnő példa arra hogy egy jó film létrejöttéhez nincs szükség semmi másra csak arra, hogy a forgatókönyvíró és a rendező ne kövessen el kardinális hibákat - ha ez sikerül, persze azért amellett hogy kerek, épkézláb a sztori és a színészek sem rontják el akkor a mű voltaképpen "jóságra" van ítélve. (Elismerem, ez a bekezdés életem egyik legrosszabb fogalmazása volt. Gondolkodtam is rajta hogy nekifutok elölről az egésznek de az a a helyzet hogy nincs hozzá kedvem :) Azért remélem így is érthető mit akartam mondani.)

Akik meg azt mondják rá hogy ismétlés, meg hogy csak egy A vágy villamosa utánérzés... nos, ez tulképpen igaz, de gondoljunk már bele, mára hány dráma építkezik eredeti ötletből, úgy értem igazán eredeti ötletből? Ill. hány tud??? Már rég megfilmesítettek mindent, nincs (vagy alig van) az az alapszituáció ami ne lett volna már látható vmikor. Igen, Allen ezen sztorija is már volt... ez az ő verziója.


Cate Blanchett pedig megérdemelné az Oscart - nem mondom hogy csak ő, márcsak azért sem mert a vetélytársai alakításait nem láttam. De az biztos hogy ha Blanchett nyerne, hát ő sem érdemtelenül nyerne, ebben biztos vagyok.

De mindez igazából elmondható "a legjobb eredeti forgatókönyv" kategóriában is.


15. Su-30mk (2014-02-15 00:48.10) aaaaa
"Unalmas? Gyenge?" Ugyan...
Jó a film, bár Woody Allen már nem túl valószínű, hogy megközelítené a legendás '60-as - 70'es évek termését, de azért még vannak komoly dobásai. Természetesen egy Cate Blanchett kaliberű színésznő (nálam elsőszámú a hölgymezőnyben még mindig) elviszi a hátán ezt a filmet bőven, mely nem túl sok humort ámde annál több drámaiságot hordoz. A legnagyobb erőssége, hogy a karakterek remekül vannak megírva, nem véletlen Allen Oscar-jelölése forgatókönyv kategóriában. Bárcsak megnyerné, kíváncsi lennék ki venné át helyette:-)) Cate Blanchett remélem ismét felpörgeti a filmezést (bár jelen esetben számára az volt a lényeges, hogy Allennel dolgozhat), szóval amint meglátom Cate nevét a stáblistán már vetem is rá magam:-D
Nagy alakítás volt, nem lepődnék meg ha díjra váltaná március 2-án.
Annyit még, hogy Frisco nem először bukkan fel Woody Allen filmben, (de egy kicsit azért NYC is feltűnik benne, naná). Jó helyszín, valóban nagyon egyedi és kellemes város. Kivéve az időjárást, én pár napot töltöttem ott anno július hónapban és pöppet didergős volt:-))


14. Erik-Enrico (2014-02-03 22:52.27) aaaaa
Unalmas... gyenge... mondjuk Cate Blanchett jó játsza a szerepét de semmi több...



13. City225 (2014-01-23 21:36.20) aaaaa
Marha jó ez a díjszezon, egymást érik a jó filmek, meg minden, ez meg mondjuk Woody legjobb filmje a Match point óta, de valahogy lehet jobban megbecsülném, ha nem láttam volna ennyi remek alkotást az utóbbi időben. Cate Blanchett viszi a boltot, egyszerűen fenomenális, kész, brillírozik, Bobby Cannavale a Boardwalk E. óta hatalmas kedvenc. Remek kis film, mondanivalóval és úgy teljes, hogy nem az.


12. Kittentyű (2014-01-22 01:41.07) aaaaa
Ragyogóak a szinészi alakítások. Cate Blanchett nagyon tehetséges színésznő, kedvelem. Itt is fantasztikus alakítást nyújt, a többi szereplőre se lehet panasz, mindenki jól hozza az adott karaktert. Woody Allen pedig ismét bizonyítja hogy nagyszerű rendező, az utóbbi években csak is olyan filmeket készít amik elnyerték a tetszésemet. Csak így tovább remélem sok jó filmje lesz még. Ja és Cate Blanchett szerintem megérdemelte a Golden Globe-ot, nem csodálkoznék ha az Oscart is haza vinné.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2024-02-08 19:3441 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk