Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Lesz ez még így se!
- HBO, 07:46
Midway
- Film+, 08:00
A fekete ló farmja
- Filmbox Premium, 08:25
Az ördög maga
- Film Café, 08:35
Mindent bele, fiúk!
- Moziverzum, 08:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Asszociáció
Vonalban vagy - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Sötét múlt aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Sötétségben - Star Trek - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
294. Picard (2022-01-12 22:20.11)  
Üdv Mindenkinek!

Szerintem mindegyik sorozata és filmje jó a Star Trek univerzumnak. Apropó, nem tudja valaki esetleg, hol lehetne letölteni vagy streamelni a Deep space 9 sorozatot magyar szinkronnal?


293. Jean-luc picard (2021-11-11 22:51.19)  
Olyan csalódott voltam, mint mikor gyerekként először kóstoltam tejbevonó masszából készült csokimikulást az igazi csokimikulás helyett... Star Trek rajongó vagyok, minőségben a Next Generation és a Star Trek Voyager eddig a csúcs. Igen, tudom ez itt most mozifilm, nem sorozat. Mint rajongó, végignéztem az összes mozifilmet és DVD-n is birtoklom mindet. Azonban azt kell mondanom, hogy tartalomban, minőségben nagyon alulmarad a fent említett sorozathoz képest. Sajnos átbillen az akció és a látvány felé, filozófiai mondanivalót nagyítóval se nagyon találunk benne, ami azért egy sci-finél nem lenne hátrány. Sajnos inkább csak a díszletek emlékeztetnek nyomokban a Star Trekre. Ha nem akarták volna mindenképp Star Trekként eladni, talán nem fájna ennyire. Nagyon hiányolom azt a nyugalmat, ami áradt pl. a TNG sorozatból. Aki az eredeti Star Trek univerzumba akar beleízlelni annak mindenképpen ajánlom a TNG majd Voyager sorozatokat, természetesen egyik magyar adón sem futnak jelenleg, nincs rá igény...sajnos



292. Vmiso (2021-09-03 19:07.11)  
Abrams remek első Star Trek filmje után a másodikkal sem hibázott.
Hasonló felépítésű a film, szuper látvány, sok akció, és a karakterek is rendben vannak, Cumberbatch is telitalálat Kahn szerepére.

Valahogy jobban illik Abramshez a Star Trek világ, az új Star Warsokkal sokkal több problémám volt.


291. Roberto (2018-11-22 01:25.29) aaaaa
Zseniálisak ezek a modern Star Trek mozifilmek Abrams rendezése alatt. Hát, kérem, van itt minden, amiért várhattuk az uj részt.

Az már leesett, hogy egy teljesen más, alternatív valóságban játszódik a modern st filmek, így Kahn valódi élettörténetét kár is szóra pazarolni, hisz mint tudjuk, ezekben a részekben Uhura Spocké, nem pedig Scottyé. De mégis valahogy olyan remekül megoldották ezeket az utalásokat, hogy engem már cseppet sem zavar, hogy Zoe Saldana nyelve éppen kiben van xd De gondolom egy ósfan trekkernek ez nagyon fajhát, hogy Scott karakterét ennyire, hát mondjuk ki: nem kicsit elcsépelték. Külön öröm volt ez eredeti Star Trek filmekböl ismert eredeti Spockot látni, aki ugye az eredeti valóságból ragadt ideát. Vagyis itt, kint ragadt, egy lázadó romulán tábornok miatt.

A sztori itt a második részben, mondhatjuk akár Khan alternativ haragjában a sztori veszettül részletes, és a boss is eszméletlen sok teret-idöt kapott, így az elözö rész Eric Bana figuráját Benedict Cumberbatch játszi könnyedséggel hozta szerepét, söt, az eredeti Kahnt is sikerült überelnie profizmusával a londoni uriembernek. Részletes maradt. és komoly volt. ja igen, már itt mennyire látszódott, hogy mennyire Dr. Stranges ez a Benedict, de nem?!

Miden volt tehát, amit én star treknek tartok. hisz volt benne felfedezés is, bár annak ellenére Kirkék megint mellékküldetéseket hajtanak végre föderéciós színekben, hogy emberiségnek jobb sora legyen eme hatalmas világegyetemben. Ahogy indít a film, máris a lényegbe csöppenünk, ij planéta, humanoid szeru alkalmatosságok kergetik höseinket, miközben éppen vuikanikus tevékenység zajlik a területen. Aztán meglátogatjuk a klingonokat a Chronosz bolygón, ahol Kahn félelmetes és intellektus erejével ámítja nézöit, s Kirk kis csapatát is - hehehe. Ezek olyan részek voltak, ahol már-már szurkolhattunk akár Kahn oldalán is. Tiszta dicséret illeti ezt a figurát, s aki megalkotta, megírta, az igazán büszke lehet magára. A trekkerek számára egy ádáz nemezis a fickó, ám bár ennek ellenére mégis kedvelhetö alak. Spock alakítója véleményem szerint hullámzó teljesitményt nyujt, csak ugy mint eme univerzumban lévö szerelme is, aki most kevés szerepet kapott, bár kiemelendö, amikor a Chronoszon voltak, és felvették a kapcsolatot a klingonokkal, Uhura valami elképesztóen jól adta a klingoni diplomatát, és ott végre igazi szeperben is lehetett. Imádtam a chronoszi pillanatokat. az estelö fénypontja volt.
McCoy Alias Bones: na igen, Karl Urbannek még csak annyi szerep sem jutott, mint Uhura alakitüjának. Csak nekem tünt fel, hogy McCoy szinte alig van képernyön, pedig szívesen elhallgattam volna pesszimista szónokát többször is. De nyilván valamit valamiért elv érvényesül itt is, Kahn-jelenség miatt.

A látványról: egy szó: ESZMÉLETLEN volt.

Ha egyszer lesz ultra HD tévém, akkor a modern Star Trek mozi lesz az elsök közözz. Hát gyereke, ez a látvány valami elképesztóen remekek voltak. Bár kicsit félve megjegyzem, az elozo részben mintha többet láthattuk az Enterpriset. De ezek csak nagyon szörszálhasogatóak részemröl.
Nyami, Ultra HD, 2160p felbontást akarok! MOST!


290. Langelus (2017-10-13 11:48.54) aaaaa - (válasz Huleaks 289. hozzászólására)
Hidegháborús kísérlet lehetett.


289. Huleaks (2017-10-13 11:42.57) aaaaa
A robbantás 2259-ben volt Londonban. Kahn 300 éves. Akkor 1959-ben fagyasztották le?


288. Norbii92 (2016-07-30 17:58.40) aaaaa
Sosem voltam egy nagy Star Trek rajongó. Sőt még az alapokat sem mondhatnám, hogy ismerem, csak a szereplőket, Kirk és Spock, az Enterprise mely legalább olyan legendás mint az Ezeréves sólyom, na meg persze a végtelen űr, illetve talán még egy-két epizódot is láttam a sorozatokból anno, de ennyi. Viszont J.J. Abrahms 2009-es filmje nagyon-nagyon tetszett, írtam is róla itt, mégis a folytatás idáig váratott magára, pedig Benedict Cumberbatch miatt vártam, ahogy most meg a harmadikat várom, és mielőtt elmennék rá ma a moziba, végre pótolhattam az Into Darkness-t is.
Először is most sem csalódtam, az első részhez hasonló stílusban és látványban prezentálta Abrams filmjét, mely ezúttal talán kicsit komorabb, mindenesetre az elejétől a végéig piszok pörgős és izgalmas, pedig több mint 2 órás (!!!), mégis a játékidő csakúgy szalad. Cumberbatch pedig... ő szintén nem okozott csalódást, karaktere, talán most már elárulhatom, Khan az egyik legkarizmatikusabb, legkönyörtelenebb és intelligensebb ellenség, aki hasonló ilyen témájú filmben előfordult, az Enterprise legénységének legnagyobb ellensége, méltán. Alakítása ehhez mérten zseniális, a rendező elég teret is enged neki, míg csapatát nem egyszer sodorja életveszélybe és a főhőset küldi halálba! Iszonyú drámai és hatásos jelenet amúgy, melyet egy kissé erőltetett happy end követ mégis. Egyik konfliktusból a másikba sodródik viszont a csapat, a vége ezért tehát előre irányozza a Beyond cselekményét. Nincs megállás, de én nem bánom. Rajongó bár sose leszek, de el vagyok ezekkel a mozikkal. Tetszenek, várom őket, és megnézem újra és újra akárhány is készül, mert készül még, tutira, és én még Mr. Cumberbatch-ot visszavárom egy mozira az Enterprise legénysége ellen. 5*


287. Johnny Saiper (2016-07-30 01:45.33) aaaaa
Ez minden idők legjobb Stark Trek filmje.


286. Langelus (2016-07-28 08:30.34) aaaaa - (válasz Langelus 285. hozzászólására)
... hogy NE roppantsa össze...


285. Langelus (2016-07-27 15:31.02) aaaaa - (válasz Bertó!!! 284. hozzászólására)
Az érintésével szerencsére le tudta annyira bénítani, hogy roppantsa össze a koponyáját, míg kiszabadul a fogásából.


284. Bertó!!! (2016-07-27 15:28.27)  
Nagyon jó film,de Spock hogyan tudta legyőzni a nála jóval erősebb Khant?


283. Langelus (2016-04-16 16:43.19) aaaaa
Nem tudom, rémlik-e, de a Star Trek több mozifilmje is politikai konspirációs témájú volt. Pl. a 6. rész, amit elég sok trekkes a legjobbnak nevez a szériában.


282. NorbiSK (2016-04-03 23:22.45) aaaaa
Leültem megnézni. A régi sorozatokat, és a filmeket is láttam, de ez nekem inkább egy megalomán látványfétis, mint annyi film manapság. Gyenge történettel. Néhány dolgot egyáltalán nem értettem. Hogy is kerül a képbe Khan, meg a sok lefagyasztott. Hogyan beszélhetnek az öreg Spockal, miközben az ő idejében vannak? Csak kapkodtam a fejelm. Mért kellett a Star treket, egy sima akciófilmé lealacsonyitani. Ez a világ nem erről szólt, nem csak erről. Péntekesti popkorn mozi, akinek tetszik a csihipuhi! De azt már végkép nem értem, hogy a mostani filmekben, mért fontos, hogy néhány szereplőnek eröltetett idióta humora legyen?


281. HMáté33 (2015-06-15 15:42.14) aaaaa
Na kérem alássan, ilyen egy pörgős akciófilm. Abrams második Star Trek-filmje úgy száguld, mint valami szelídíthetetlen expresszvonat, és ha nem is csap fejbe minden csavar, a kanyargó sztori és a fiatalosan energikus történetvezetés az első perctől az utolsóig a székbe szögezi az embert. Bár nem vagyok trekkie, úgy hiszem, az alapokat jelentő művek felé tettek egy főhajtást az alkotók azzal, hogy ezeket a mozifilmeket, mint sorozatokat építették fel – az események folyamatosan egymásból következnek, az adott lépést közvetlenül az előző határozza meg, és szinte az egész mozi egyetlen nagy akció; kis túlzással nincs is bevezetés, cselekmény, befejezés, hanem egy szikra elindítja a konfliktust, és az emiatt bonyolódó történet le sem áll a vége főcímig.
Míg úgy éreztem, az előző részt szükségszerűen meghatározta a fő karakterek, és azok kapcsolatainak bemutatása, mindennek a gyümölcsét most learatja a második rész, hiszen nagyon jó alapokra építkezhet, és most a gonosznak is van területe kibontakozni. Mindenki üdvöskéje, Benedict Cumberbatch pedig él is a kínálkozó lehetőséggel – bár a marketinghadjáratot elbénázták, így karakterének kiléte keveseket érhetett meglepetésként, karizmatikus jelenlétével eléri azt a fojtogató légkört és kiszámíthatatlanság érzetet, amit ettől a klasszikus főgonosztól elvárunk.
[spoiler] A stúdió viszont nem vállalt kockázatot, és nem merte megölni Kirk-öt, az ő visszahozása talán az egyetlen nagy hiba, amit Abrams-ék elkövetnek, hiszen drámája akkor és ott működött. Jön viszont a folytatás, győztes csapaton meg ugye nem szabad változtatni, de jó lenne néha hollywoodi kasszasikerekben is merész húzásokat látni ilyen téren. [spoiler vége]
Ezt leszámítva viszont én tökéletes szórakozásnak tartom a filmet, az a fajta ritka adrenalinbomba, ami beszippant és nem ereszt el, miközben félelmetes tempót diktál, és még meg is tud lepni. Azt nem tudom, mit várjak a Justin Lin-féle harmadik Star Trek-től (lesz szükség önmérsékletre a tajvani rendező részéről), de azt nem lehet hangsúlyozni, mennyire jó kezekben van a Star Wars új része.


280. HMáté33 (2015-04-22 23:30.00) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 278. hozzászólására)
szerintem is jó volt, nyilván nem világmegváltó szerep, de tetszett, ahogy kinőtt az "apucikedvence" skatulyából és keményen odatette magát:)


279. Misafeco (2015-04-22 23:17.20) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 278. hozzászólására)
Tökmindegy, szerepelt vagy 5 percet, ebből is max annak volt jelentősége, amikor levetkőzött. Ja nem, annak se.


278. Egyszerűsrác80 (2015-04-22 22:51.39) aaaaa - (válasz HMáté33 277. hozzászólására)
Jóvanna:)
Csak eszembe jutott:)
elhiszem,de Reesenek is ilyen kicsit kislányos hangja van:)
Mindegy,számomra a szöszi is jó volt itt:)


277. HMáté33 (2015-04-22 17:00.22) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 276. hozzászólására)
Witherspoon és Eve között különbség utóbbi gyönyörű brit akcentusa:) meg...azért Reese-től már láthattunk igen komoly alakításokat.


276. Egyszerűsrác80 (2015-04-22 16:52.45) aaaaa
Miután az első rész kilóra megvett,naná,hogy nagyon látni akartam a folytatást.Ez össze is jött és...
Nem csalódtam.Azt azért én is érzem,hogy bár a cím egy komorabb művet sejtet,de nem kell aggódni,az előző részhez hasonlóan itt is vannak jó szövegek,szópárbajok,akadnak vicces momentumok.
Egész egyszerűen jön a 2009es film hangulata,stílusa és persze látványvilága,csak néhol komorabb a dolog.Persze,ezt eszemben sincs hibának felróni,ez a film pont így jó.
A sztori is rendben van,jó viszontlátni ezt a gárdát,mert akárhogy is,megkedveltem őket.
Ráadásul a drámaibb szálakat is jól kezelik és Kirk és Spock között is másabb a viszony,kezdenek barátok lenni egyre inkább.
Persze,van visszatérő momentum,Kirk megint iszogat egyet a kocsmában,hozza a szokott manírjait,Chekov továbbra is jópofa,Scotty is.
Na meg,előkerült az egykori Robotzsaru,és hát,Peter Weller se kell hogy sokat hozzon,elég ha zordabban néz,mint ahogy Greenwood se játszik nagyot,de ide elég.
Mellesleg a szőke doktornő meg elsőre olyan volt nekem,mintha Reese Whiterspoont látnám,cak más séróval,de az ártatlan szemek és a hang tök hasonló volt.
No meg,ott volt a negatív szerepben Benedict Cumberbatch.Komolyan,nem is tudnám elképzelni egy full pozitív szerepben,olyan a kiállása.Megvoltak a manírjai,a hangja,jelenléte van.
Akció persze ismét szép számmal,a látvány gyönyörű,a tempó pont tökéletes,Giacchino zenéje pedig nagyszerűen fest alá minden momentumot.
És,ismét van olyan jelenet,ahol az Enterprise kiemelkedik a felhőkből.
Egy szó mint száz:klassz film lett,ütős folytatás.
És nagyon várom a harmadik részt,amit sajna,már nem Abrams fog dirigálni,de ettől függetlenül nagy bizalommal tekintek felé:)


275. Nyolcadik utas (2014-09-29 12:38.10) aaaaa
Mint egy mese. Csak nézed és nézed és nézed... Jó film ez. Nem a kedvencem, de rendben van.


274. Silmarien (2014-09-10 18:26.38) aaaaa
Gag reel:
http://www.youtube.com/watch?v=BzUpOP_IwfA


273. Gnor (2014-02-28 20:57.52) aaaaa
Jobb mint az első bár az sem volt rossz. Annak ellenére hogy több mint kétórás nekem kicsit rövid volt. :)


272. Dr.HannibalLecter (2014-02-20 00:59.08) aaaaa
nem rossz film, de ami a sztorit illeti, az első rész nekem jobban tetszett.


271. Delpiero (2014-02-18 17:01.02) aaaaa
A szereplők már teljesen otthonosan mozognak karaktereik bőrében, és nem csak ők egymáshoz, de már mi is egyre jobban ragaszkodunk, és ami még fontosabb drukkolunk nekik fogcsikorgatva és ez nagyon jó dolog.
Ennél a résznél engem már egy cseppet sem zavart, hogy én Star Wars fan vagyok, mert a korábbi ellenszenvemet az Űrszekerek iránt már legyőzte a 2009-es film. Szóval bár sokak számára kézenfekvő, én nem mennék bele az űreposzok összevetésébe...felesleges is lenne.
Ami még 1 szinttel feljebb emeli a lécet a Sötétségben, az a zseniális alakítással előrukkoló Benedict Cumberbatch. Emlékezetes az ördögien gonosz és intelligens Kahn szerepében, sőt olyan szinten eggyé válik ezzel a karakterrel, hogy Ő maga Kahn, amire csak a legnagyobb karakterszínészek képesek. A veszély hatalmas és az Enterprise legénységének minden tagjának a legjobbat kell nyújtani, hogy felvehessék a versenyt ezzel a félelmetes ellenféllel szemben. Chris Pine, Zachary Quinto szépen építi fel a kapcsolatuk sarkalatos pontjait is. A mellékszerepekben is magabiztosan mozognak a színészek, a legjobban talán Simon Pegg jár, aki előrébb lépett vásznon töltött perceivel, picit talán Anton Yelchin és Karl Urban kárára, de természetesen ők is, ahogy minden fontosabb karakter megkapja a maga kis "hőstettét". Én személy szerint picivel több teret adtam volna Uhulának is, mivel Zoé Saldana akció közben sokkal dögösebb, szerencsére ebből is kapunk egy kis bemutatót. Egyébként a cím picit félrevezető, mert ugyan picit tényleg "dárkosabb" lett az új Star Trek, azért nem kell drasztikus változtatásra gondolni, mivel bőven jutnak ezúttal is poénos jelenetek és vicces szópárbajok egyaránt.
A látvány, ha lehet még lenyűgözőbb, mint eddig. Az akció jelenetek nagyszerűen koreografáltak és kiválóan fényképezettek egyaránt. A drámai jelenetekre nem tudok más szót találni, mint azt, hogy TÖKÉLETES. Dramaturgiailag minden a helyén van. Az érzelmi skálánkat a maximumra járatják Abramsék. A vizuális megjelenítés mellett a hangok és a zene is csak dicséretben részesülhet. Nagyon hangulatos a korábbi legendás dallamok felcsendülését újra hallani, a hangeffektek pedig tű élesek.

Igazi nagybetűs ÉLMÉNY tehát Kirk Kapitány és legénységének eme bevetése. Igaz, hogy kihagytam szándékosan a Star Wars párhuzamot, de a következő véleményemet (és bizakodásomat) nem rejthetem véka alá, és megosztom veletek: megnyugodtam, J.J. Abrams személyében a lehető legjobb kézbe került a Csillagok Háborúja világa!


270. Sherlocked (2014-02-05 22:34.48) aaaaa
Imádom izgalmas, látványos, vicces (néha szomorú), űrhajók idegenek lövöldözés ... Minden ami kell!
*Khan*(desszert)


269. Sötétszív (2013-11-01 23:58.02) aaaaa
J.J. Abrams 2009 új életet lehelt a Star Trekbe. S egy nagyon jó, látványban gazdag film született. Viszont ezt sikerült felülmúlnia a Sötétségben alcímű résszel. Kellően pergő, az akciók rendkívül izgalmasak, és lélegzet elállítóak. Persze kellett ehhez egy remek forgatókönyv is, na meg persze a színészek, akik nagyszerű alakításokat nyújtanak. Nem emelek ki külön senkit, mert még a végén valakit kihagynék. Persze vannak hibái, de mindent egybe vetve 2013 egyik legjobb filmje ez. Többször nézhető, nagyszerű film. Kihagyhatatlan!


268. Fermina_Daza (2013-10-25 15:20.10) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 267. hozzászólására)
Ha nem érkezne meg Uhura, szerintem előbb-utóbb megropogtatná Spockot, bár ezt már nem fogjuk megtudni.;)
A lényeg,hogy a hibái ellenére is tényleg k**va jó, élvezhető film.


267. Az utolso szamuráj (2013-10-25 14:20.05) aaaaa - (válasz Fermina_Daza 266. hozzászólására)
Ezt tudom:))már hogy erősebb.
de,az meg -a történet szerint-egy genetikai superman volt,azért bánt el lazán nem kevés klingonnal.
én amúgy arra gondoltam,még a lány nem lövi be neki a nyugtatókat.



266. Fermina_Daza (2013-10-25 09:47.38) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 265. hozzászólására)
Azért az igazsághoz hozzátartozik az,hogy Spock azért tudja lepofozni Khant, mert kb. 6x erősebb mint egy ember, ráadásul előtte Uhura megsorozza pár kábító lövéssel.


265. Az utolso szamuráj (2013-10-24 18:09.03) aaaaa
Támadja a kritika:Spielberg-klón,Spielberg istálló,meg kisspielberg.
Legyen:ha J.J. Abrams így tud szórakoztatni,nevezhetik bárminek.
Persze,lehet a dologban valami,az eleje tényleg úgy nézett ki,mint mikor Dr.Jones rohangászott a vademberekkel a nyomába.Az új Star Trek mozik lényegesen eltérnek attól,amit Gene Roddenberry megalkotott,ám tartok tőle,ha a mai célcsoportnak a Tv sorozatból 20 részt meg kéne néznie,a büdös életbe nem tudnánk elmagyarázni nekik,ezen a régiek mit komáztak.Nekik tempó kell,látvány,kaland..meg jóképű kapitány esetleg vonzó rossz.
Abrams megtette azt,ami szinte lehetetlennek mutatkozott,2009-ben olyan Star Trek filmet készített,ami blockbusterhez képest viszonylag intelligens ,próbált a régi szellemből valamit belepasszírozni és kétség kívül az év egyik leglátványosabb alkotása lett.A 2013-as folytatásnak én nem hinném,bármi miatt kellene szégyellnie magát:húzhatták a szájukat bizonyos kritikusok,nagyköltségvetésű mozihoz képest a reebot második része is viszonylag minőségi forgatókönyvvel állt elő.
Persze,az elején izgalmasabb a film,több a kérdés,mi megválaszolásra kerül a későbbiekben és Khan figurája valóságos Superman stílusban ontja a halált -míg végén meg Spock majd lepofozza,de semmi se lehet tökéletes.A készítők az egyik legjobb Star Trek gonosz??? régi figurája után sok évvel egy kissé náci ideológiát is szajkózó új Khan-t adtak a nézőknek,amit ez a Benedict Cumberbatch nevű pasi elképesztő jól hoz,kihasználva félelmetesen jó orgánumát és beszéd közben olykor vicces olykor félelmetes arcjátékát.A megszokott legénység jól funkcionál,a történet előtérbe hozzá a karakterek egymás felé közeledését és Kirk "meghalok a legénységemért!" önfeláldozása fura mód ugyanúgy működik mint Spock "érzelmi életet kezdek élni" felismerése az álomgyári körítés ellenére is-sokat köszönhetve az őket játszó színészeknek.Leggyengébb láncszemnek Karl Urban-t éreztem,azért az elég beszédes,hogy mint színész,legnagyobb alakítását eddig egy maszk mögött nyomta-a Dredd-ben.....Előkaparták az öreg Robotzsaru-t,a zene néha tiszteleg a régi dallamok előtt és naná hogy van olyan jelenet is,hogy az Enterprise felhők közül repül ki-még mindig észvesztően szép és cool egyszerre.
Én azt éreztem ebben a filmben,hogy hiába a sokat szidott-ám mégis az emberek által szinte csak az ő termékeit fogyasztott-USA filmgyártás áll a produkció mögött,próbáltak szórakoztatni,látványt,kalandot,izgalmat adni,és ez többé kevésbé összejött,a vigyorgásra késztető áltudományos maszlag ellenére is.Feltűnt persze,hogy a gondolatiságát ,mélységét a ma moziba járók igényeinek szintjére süllyesz...izé,emelték,de bevallom,bűnösen élveztem ezt a 120 percet,mert egyszerűen imádom,ha űrhajók lövik egymást,bolygók álomszép képeivel kényeztetnek és frappáns beköpések hangzanak el,mert ilyenkor olyasmit is megbocsátok,hogy Scotty olyan könnyen repül be egy katonai űrhajóba egy idegen szállítójárművel,mint ahogy lélegzetet veszünk.
Az amúgy bivaly béna egy perc volt,mit mondjak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó fórumok

VéleményekPicard, 2022-01-12 22:20294 hsz
KérdésekSilmarien, 2013-06-02 21:485 hsz
Mi legyen a 3. részben?Langelus, 2013-06-02 17:3912 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk