Bélfal regeneráló és Béltisztító por egyben
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Carter edző
- Viasat3, 18:15
Tök állat
- AMC, 18:20
A kezdő
- Cool TV, 18:25
Igaz történet
- Viasat Film, 18:55
Engedd el!
- Paramount Network, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Orbán Viktor - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Fehér sivatag - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Őrjítő szerelem aaaaa
George Miller aaaaa

 

Fórum - Síri találkozások 2. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Az utolso szamuráj (2014-04-03 09:15.50) aaaaa
Megmondom őszintén,jóideig jobban tetszett,mint az első része.
Mindig is imádtam az oknyomozós dolgokat,a film eleje ilyesmivel szolgált.Még a srácok színészi játékával is elvoltam,ezen a szinten Al Pacino-t ritkán látni.
Aztán persze bemennek az épületbe,az ablakok nyitva szeretnek lenni,hátul elmegy valami alak több esetben meg beköszönnek a szokásos rémisztő hatások,plusz-ez volt a legcikisebb-előkerül a kizárólag patkányon tengődő túlélőtévés.Arról addig az épület nem vett tudomást,korrekt nem?...Adtak még parányi sci-fi-t a nézőknek,a trükkök némileg jobban sikerültek:szóval,szintén a közepes minőség volt megcélozva,azt el is találták.

Realizmust meg ne keressünk horrorba,arra ott a TV Híradó:))


12. Virghínia (2013-06-04 23:17.16) aaaaa
A második részt kimondottan elrontották.
Az első rész tetszett, de ez kevésbé. A film eleje borzalmas, de a közepétől jó!



11. Mrs. Lipton (2013-02-19 19:42.29) aaaaa
Ez nem egy jó film, viszont rossz. Hát hogy az anyámba lehet az, hogy bent a szanatóriumban mindenféle rendőrségi szalagok vannak? A rendőröket miért nem kapták el a szellemek? Tisztára értelmetlen az egész, összevissza zagyvaság, a filmező szellemek meg teljesen kiverték nálam a biztosítékot.


10. FreeMoney (2013-01-30 23:05.28) aaaaa
Első részéhez képest rossz. Tényleg kevés volt benne a racionális dolog, és ez miatt, elvesztett azt az valós szerű lényegét, amit az első rész adott.
Lényegében ennyi!


9. Thefloorfilla (2012-12-24 00:21.40) aaaaa
Ez a film mint folytatás bukta, mert felborította az első rész koncepcióját. Bár elődje is elég suta történettel rendelkezett, de az legalább jól fokozta a feszültséget a végére. Voltak hibái, de addig mégsem ment el mint ez a második, ami szörnyen hatásvadász, és undorítóan másolta le végül is az eredeti sztorit amibe ha bel is nyúlt, csak tönkrevágott mindent. Az elsőnél indoklást kaptunk végén a paranormális jelenségekre egy valamelyest átgondolatlan és nem is eredeti csavarral, de a pozitív visszhangból ítélve közönség részről az összhatás azért pozitív maradt.
Ez viszont... a realizmust úgy borította fel hogy nem indokolja meg a mesterséges hangeffekteket a filmben (az első rész indokolja), nem ad magyarázatot arra valójában most mi is okozza a hallucinációt a szereplőknél, undorítóan olcsó foot montage cselekményt erőltet ami finoman fogalmazva is pofátlanul kiszámítható, személy szerint nekem már ellenszenves is volt minden ami az érzékszerveimbe került a film által. A karakterek eszméletlen idegesítőek, szinte megállt az agyam hopy lehet ilyen primitív barmot megtenni főszereplőnek, na meg a mellékszereplők se jobbak, a néző a legelső filmélményt elátkozó perctől abban reménykedik hogy minél előbb dögöljenek meg a francba mert a sok nyomi arcoskodásaikat csak húzósabb idegrendszerű emberek bírják el. Ha meg különálló filmként nézzük, nem megy. Nem megy mert teli van tolva folyamatosan az első részre való utalgatásokkal - én megértem hogy kisebb filmes körökben azért sikert is aratott nem kicsit az első rész, de hogy egy második rész ne tudjon saját lábán, saját koncepcióján megmaradni, hanem elcsúszik rendesen mint vaj a banánhéjon, az már mindennek a teteje. Nálam betette a lécet rendesen ez a film, erősen elgondolkozom rajta hogy ezek után valaha is rászánom magam egy 2013-ban soron következő foot montage "remekműre".


8. Desert Fox (2012-12-23 22:04.08) aaaaa
igen van pár megválaszolatlan kérdés pl:
-hogy került ki a felvétel, ha nincs kiút?
-mi volt az a fekete lyuk?
-és a végén amikor bement a "kapun" hova került...aztán 5-e volt a jelenetben és az utolsó előtti résznél amikor az autópályán volt akkor meg 4. volt de ezt lehet keverem...
na mind1, azért megadom a 4est, mert voltak benne számomra jó jelenetek, pl amikor a liftben voltak és visszakerültek a házba (vagy ki sem mentek!?)


7. Jason13 (2012-11-13 20:04.44) aaaaa
A tavaly megjelenő Grave Encounters igazi pozitív meglepetés volt, hiszen egy olyan kézi-kamerás horrorról beszélhetünk személyében, mely képes volt a döglődő ál-dokumentarista stílust felrázni. Persze, sok eredetiséggel nem rukkolt elő, de a jól bejáratott sablonokat ügyesen pakolta egymás mellé, feszültséget is tartalmazott, tehát meglehetősen szórakoztatóra sikeredett, én személy szerint többre is tartom, mint a Paranormal Activity-szériát vagy az Ideglelést.
Viszont utolérte a végzete ezt a jópofa kis darabot, hiszen elkészült a folytatás. Bár, első látásra úgy tűnt, ha nem is múlja felül az elődöt, de annál nem adja alább. Kár, hogy ez tévedésnek bizonyult és egy izzadságszagtól bűzlő, erőltetett marhaságot kaptunk a második résztől.
A történet középpontjában néhány fiatal áll, akik nagy rajongói a Grave Encounters-nek. Viszont egyik haverjukat túlságosan is magába bolondítja a film és meg van győződve arról, hogy az egész valódi, tehát ami ott látható, megtörtént. Viszont bizonyítékai nincsenek, így kis kutató munka után ellátogat barátaival a híres elmegyógyintézetbe, hogy megbizonyosodjanak igazukról. Nem is kell csalódottan távozniuk a helyről, hiszen hamar megjelennek a kísértetek, ők azonban vérre szomjaznak, így kérdéses, hogy hőseink megtudják e mutatni a nagyvilágnak felfedezésüket.
Ez a sztori meglehetősen erőltetetten hangzik, de az elsőé sem volt komplexebb, itt sem ez a legnagyobb probléma. Hanem a cselekmény lassúsága. Megszoktam már, hogy a kézi-kamerás szösszeneteknél a bevezetés kissé hosszú (csúnyán fogalmazva,kurvára unalmas), de az első részben egyáltalán nem húzták el így a dolgokat. Persze, ott se csapnak bele azonnal a lecsóba, de legalább érdekes a felvezetés. Itt azonban fél óráig csak a halál unszimpatikus főszereplők ökörködéseit nézhetjük, ami elsőre még talán megmosolyogtató, de később már veszettül irritáló. A másik pedig az, hogy ez egy horror szeretne lenni, mégis, tele van gagyi tinivígjátékokba illő poénokkal!
Az első 30 perc után nagyjából elkezdődik a túlvilági lényekkel való találkozás, de már ez sem olyan ütős, mint az első epizódban. Mégpedig azért, mert totál kiszámítható az egész, sehol egy ütős ijesztgetés vagy egy feszült jelenet. Ehelyett kapunk idegesítő ordibálásokat a karakterek részéről, futkározást minden mennyiségben és néhány csutkára tekert hangeffekt is bejátszik, melyek csak arra szolgálnak, hogy felkeltsék a nézőt álmából.
De hogy néhány pozitívumot is említsek, van néhány öniróniával teli képsor, melyek egész jól működnek és rávilágítanak arra, hogy is működik a filmgyártás. Igaz, le lettek sarkítva ezek a dolgok, de nagyjából megállják a helyüket. Aztán itt van nekünk Sean Rogers, alias Lance Preston, aki elég meggyőzően alakított és hiába játszott negatív karaktert, inkább neki drukkoltam, mint a szánalmas tiniknek. És nekem még a befejezés is tetszett, bár van egy olyan érzésem, ezzel egyedül leszek.
Ezek a tényezők mentik meg a filmet a teljes kudarctól, hiszen ezek nélkül egy értékelhetetlen vacak lenne, de így egy jó indulattal (és az első résszel szembeni elfogultsággal) gyenge közepesnek nevezhető bugyutaság. Csak azoknak tudom ajánlani, akik óriási rajongói a 2011-s felvonásnak és életük értelmét az jelenti , hogy megnézzék a folytatást. Mindenki más nagyon óvatosan közelítsen felé, sőt, inkább kerülje!


6. Eufrozina85 (2012-11-11 17:46.07) aaaaa
SPOILER
Ugyanolyan fos, mint az első rész. Ugyanolyan gagyi ijesztések, gyenge technikával, akit ez megijeszt, annak van egy rossz hírem... Oké, van egy két egész pöpec pillanat benne, de az egész olyan rém gyenge lábakon áll, hogy értékelhetetlen...
Eleve hogy a 98 perces film első 45 percében semmi, de semmi nem történik, és dögunalmas, érdektelen, már eleve egy kib*szás a kedves nézővel...
Utána kitalálják, hogy az előző rész forgatócsoportja tényleg meghalhatott forgatás közben, ezért mi a leglogikusabb döntés? Mi is menjünk oda! Miért ne? Ahhoz képest, hogy ennek tudatában látogatnak el a szanatóriumba, totál felkészületlenek: se egy térkép, se kellő komolyság, az őrökre sincsenek felkészülve. Őszintén ledöbbennek, mikor elkezdődnek a paranormális dolgok körülöttük, annak ellenére, hogy még a szellemidéző táblát is használatba veszik...és abszolút összeszedetlenül éri őket az egész: a nők azonnal picsogni kezdenek, jó hogy anyucit nem hívják, a főgyerek meg kétpercenként jelenti a kamerába, hogy ez az egész igaz, és tényleg megtörténik, amitől az ember persze csak egyre inkább elhiszi, hogy nem... Ilyen gyenge húzássokkal nem lehet megetetni a hitelességet.
Közben olyan húzások vannak, hogy már-már nevettet, például a szellemre rávágják az üvegajtót, az meg dörömböl rajta, meg az egész hodályban konkrétan van egy szoba, ahol van áram... de máshol nincs...

Aztán kijutnak, és baszki egy lift visszaviszi őket az épületbe! Pfff... egész könnyen megemésztik a dolgot, jönnek a patetikus meghalunk-monológok, aztán megtalálják Csitát, azaz elnézést, Sean-t, az előző rész túlélőjét, aki patkányokon él, és kb úgy viselkedik, mint Tom Hanks a lakatlan szigeten: rovátkázik a falon, meg pofákat vág. 9 évnyi patkánydiétán ráadásul olyan kondiban van, mint egy komolyabb múltú olimpikon. Kirajzolódó izmok, a farmer úgy áll rajta 9 év után, mintha ráöntötték volna, még le se fogyott... Egy gyári állapotú tabletszerűségen megmutatják neki a saját filmjét, amit akkora értelemmel néz végig, mint egy csirke a tudományos félórát a tévében. A karaktere eltúlzottan becsavarodott, és baromi rosszul játszik, kábé börleszk-szerű. Persze a színészi munka oroszlánrésze rá maradt, a többiek csak vállhúzogatva értetlenkednek és bazmegolnak, az könnyebb.
Ráadásul azt is el kéne hinnünk, hogy a kísértetek nem tudnak bejönni a szellőzőrendszeren az ő kis búvóhelyére. Na ja... Ráadásul egy totál elhagyatott épületben mi a rákért megy a szellőző?
A kilenc éve foglyul esett hapsi öt perc után némileg visszacivilizálódik, hogy mégis kameraképes legyen, levágja a haját, szakállát és még ruhát is vesz.
Itt jön a sztori egy egész értékelhető része: az épület tulajdonságainak feltérképezése: állandóan alakuló labirintus, ahol egy falon átjutva a másik helyiség plafonjáról zuhansz le. Mondjuk érdekes, hogy ilyen körülmények közt mégis megtalálják a fejetlen rohangálás során elvesztett holmijaikat...
Utána a lebegő kamera nettó hülyeség, meg jön egy elripacskodott lelkizés a kamerába anyunak és apunak, hát mégis megkaptuk, hogy valaki anyucit hívja, és haza akar menni... Miután elment valahova, ahol hite szerint meghalt egy csapat ember... Nem lehet együttérezni valakivel, aki ennyire idióta.
Utána megtudjuk, hogy Sean mégsem jófiú annyira, és hogy már a paranormális világ is Hollywood babérjaira tör: filmeznek a szellemek, vazze, lebegő kamera, mekkora ötlet, fúúú... Csak azt sajnálom, hogy nem a csajt tették el láb alól, mert ekkorra már kicsit túlontúl idegesítő a picsogása.
Míg az őrült csávó valami érthetetlen poénon nevetgél a szellemek által tartott kamerába, addig a főgyerek kamerázza a csajt, ahogy az a térképet olvassa, és ordít neki, hogy olvassa már, és mondja már, merre kell menni... Nagyon hiteles. Kábé ez az a pont, ami minden kézikamerás horrorban buktató: elérkezik a történet ahhoz a ponthoz, ahol nem hihető többé, hogy annyira fontos filmezni, hogy inkább filmezem, ahogy valaki a térképet böngészi, és a menekülőutat keresi rajta...
Sean magában beszél, a szellemek meg activityznek vele egy sort, és arra kérik, fejezze be a filmet... mondom én, hogy pénz van a dologban... micsoda szánalmas húzás ez?
A két menekülő fiatal ezután a szekrényből végignéz egy orvosi kísérletet/műtétet, de közben képtelenek a pofájukat befogni, valamelyik feszt közölni akar valamit, meg nyűszítenek, addig, amíg észre nem veszik őket... van itt akkorra már sátánizmus, meg minden, mint az első részben. Tipikus horrorklisék, és ráadásul a gyerek menekülés közben hátrafelé filmez, arra van ideje, az a fontos...
Újra találkoznak Sean-nal, aki repkedő elektromos tárgyakkal beszélget, hihetetlenül nevetséges az egész, ráadásul mikor Sean a felvételeiket kéri, a főgyerek még mindig azokat védi... értitek, semmi más nem számít, koncoljon fel egy csapat sátánista kísértet egy Isten háta mögötti elhagyatott épületben, ahol épp most halt meg az összes haverom, csak a filmem ne kelljen odaadni... A végén ő is bekattan, a csaj, akinek a haja még mindig tökéletes loknikban áll, kap egy-két maflást és kiterül. A csávó kijut és eladja a filmet az előző rész producerének. Elismerem, elegáns csavar ez a végén, de hogy mindezt maguk a paranormális erők akarták, az valami hihetetlenül siralmas és nevetséges adalék. Most akkor elmegyógyintézet volt az az épület, vagy leszázalékolt színészek szellemei laknak benne?

Hihetetlenül gyenge, buta film, az elyő részre is egyest adtam, így ezt nincs hová lejjebb vinni az osztályzatot... Sose gondoltam, hogy ilyet mondok erről a csapnivaló blődségről, de még az első nyomába se ér... és ez már valahol művészet.


5. Csokifan (2012-11-04 21:42.21) aaaaa
Jah és egyébbként itt a tartalomban miért Seth van és nem Sean,mert amúgy Sean Rogerson,de hagyuk..csak ennyi


4. Csokifan (2012-11-04 21:39.33) aaaaa
szerintem az első részhez képest a film gyenge,az eleje dögunalom,bár az első rész eleje is egy picit unalmas vol,de nem ennyire...egyébbként az intézetből hogyan küldték ki a filmet,ha már a filmen belül ez egy igaz történet és nincs onnan kiút meg semmi? :D igazából nekem Sean Rogerson (Lance Preston) szereplése tetszik a 2-esben és az 1-esben is,nagyon szimpatikus és jó szinész,főleg azért ő a kedvencem mert ő horrorokban,thrillerekben meg ilyesmikben játszik nem romantikus szarokban...szóval az első jobb volt,de Sean Rogerson miatt 5 pontot adtam


3. Capt.JackSparrow (2012-10-31 20:06.49) aaaaa
nagyon gyenge 3*, igazából csak az első rész iránti szimpátiám miatt



2. Alvingirl18 (2012-10-10 18:25.30)  
Jajjj...Nem is értem, hogy hogy lehetett az első (szerintem rettentően jó) rész után egy ilyet... Csalódtam...


1. Kelly 2 (2012-10-07 13:42.27) aaaaa
Legalább annyira selejt volt, mint a REC 3. A film első felében nem történik semmi, utána egész jó, az utolsó 15-20 perc viszont annyira irreális volt, annyira eltúlozták az effektekkel, kevesebb jelenet volt kézikamerával... úgyhogy csak nevetni tudtam rajta.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2014-04-03 09:1513 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Síri találkozások 2. adatlap
Eredeti cím: Grave Encounters 2
Évszám: 2012
Rendezte: John Poliquin
Szereplők: Reese Alexander, Stephanie Bennett, Jeffrey Bowyer-Chapman, Richard Harmon, Howie Lai...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk