Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Sötét múlt
- Mozi+, 16:25
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 16:35
Margot az esküvőn
- Viasat Film, 16:55
Flash - A Villám
- HBO2, 17:10
Gyakornokok
- Film Mánia, 17:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Interjú a herceggel aaaaa
Elizabeth Olsen aaaaa

 

Fórum - A hallgatag bunyós - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

3. AndrewPrice (2018-08-31 22:35.20) aaaaa
Nehéz erről a filmről objektíven beszélni, hiszen Christopher Walken színész zseniális (más filmekben) Mickey Rourke sem rossz, sőt megmutatta, hogy jól is tud ő színészkedni és ha akarja van karaktereiben élet. Itt ezt nem jelenthetem ki ilyen határozottan. Annyira érződik rajta, hogy a Rocky sorozat nagy részének elkészülte merőben hozzájárult eme film létrejöttéhez. Persze Rourke saját maga visszatekint a cowboy karakterén át több szempontból nagyon lejön róla az is, hogy egy nem IQ bajnokot imitál, aki Rocky lenne hisz ő sem iskolázott túlságosan és ez látszik rajta, viszont Rourke által játszott Johnny karaktere analfabéta és autista beütésű. Fingja nincs a világról, már-már azt várja az ember mikor vizel be. Stallone jól eltalálta Rocky-t és azt a határt ami még elfogadható a jámbor hallgatag kissé együgyű fickónak, amivel azonosulni tud a néző. Rourke vontatott, erőltetett néha, alig van ami pozitívumként említhető a fickóban. A járása mint a ki beszart, a ringben úgy mozog legtöbb esetben mint egy félnótás amatőr. Leginkább az eszeveszett boxolóra hasonlít a mozgása, arra a kis nyápic alakra aki az eszeveszett boxoló c.mű filmben parádézik. A dráma nem teljesül ki és úgy meg elvész a jelentősége. A pasassal nem egyszerű dűlőre jutni, a vívódása olyan szánalmas mintsem ember közeli. A butaság süt róla, és olyan mint egy gyerek, egy duzzogó gyere hozd vissza a labdát gyerek típus. A végén meghal vagy nem? talán nem hisz megjelenik a körhintánál, de ezt úgy kellett volna befejezni. Ráadásul a vége, egy négerrel küzd az esélytelen boxoló és veszít. Szintiszta Rocky. Többször néztem meg a filmet az évek során, és ez azok közé az alkotások közé tartozik amiket szinte legbelül várok, hogy megmásuljon a végkifejlet. Nem rossz film, kedvelhető, de üres. A magyar hangok főleg a hallgatag bunyósnál megy át röhejesbe. Hogy választhattak ki neki ilyen hangot, jesszus. Lényegében Rourke gyengén sikerült próbálkozása ez a film ami előrevetíti a zseniális alakítását a pankrátorban. Olyan ez mint De Niro szia, anyu! mozija ami nem túl sikeres és érdekes, de nem egy kimondott jó film ami meglebegteti a szárnyait és a Taxisofőrben lesz iszonyú jó alkotás. A hallgatag bunyós 5/10


2. Gabroca (2016-10-25 10:51.05) aaaaa
Nehezen emészthető film, MR fura mozgása lefárasztott...Aki szeret szenvedni, az nézze csak meg, nekem nem sikerült


1. Weser (2011-11-05 12:31.31)  
Egy olyan filmtől, amiben a kedvenc színészem, Mickey Rourke és a második kedvenc színészem, Cristopher Walken a főszereplő igencsak sokat vártam. És nem is hiába, mert én ezt a hallgatag bunyóst egy igazán kiváló filmnek tartom minden téren.
Ez egy igencsak erős érzelmi szálakkal átszőtt dráma. Mickey Rourke ebben a filmben egy elég hányatott sorsú boxolót alakít, akinek az élete nem éppen a legjobb kerékvágásban halad. A megélhetését a boxolásnak köszönheti, főleg ehhez ért és ebben jó. Ahogy a cím is utal valóban hallgatag, nem elsősorban a párbeszédeivel hívja fel magára a figyelmet Mickey Rourke, hanem a nagyszerű színészi alakításával. A karakterét nagyon jól sikerült elsajátítania, pedig nem kis feladat lehetett eljátszania a szerepét.
A főszereplő eljátszása valóban testhezálló szerep volt neki, hiszen fiatalon az ökölvívó karriert választotta, amiben kifejezetten tehetséges is volt. Viszont később néhány súlyosabb sérülése is volt, agyrázkódás, arcsérülések, amik miatt az orvosok azt tanácsolták neki, hogy szüneteltesse a sportágat. Ez ugyebár a filmben is visszaköszön, hiszen ott is elszenvedett egy igen súlyos sérülést, koponyatörést, ami következtében az orvos a box abbahagyását javasolta. Az más kérdés, hogy az orvosi utasítást nem figyelembe véve, akárcsak a Pankrátorban tovább folytatta azt, amihez igazán ért és amit szeret.
Több szempont alapján is a Pankrátort juttatja eszembe ez a film. Nemcsak az előbb említett sérüléses dolog és a bunyózás iránt érzett szeretete miatt, hanem ebben is és abban is a filmen végigvonul egy igen erős érzelmi szál is. A Pankrátorban a lánya szeretetének visszaszerzése ebben pedig egy kedves lány iránt táplált érzelmei és viszonya is helyet kapott. A személyes karaktere ebben a dologban bontakozott ki leginkább. Emellett a film végén Mickey Rourke ebben is válaszút elé került, akárcsak a Pankrátorban. Azt választja ami számára valóban fontos és amit szeret csinálni, vagy inkább az eszére hallgat, mintsem a szívére.
Számomra Mickey Rourke későbbi filmje a Pankrátor jelenleg az évezred filmje és valóban érdemes megfigyelni eközött és aközött a film között lévő hasonlóságokat, párhuzamokat, mert valóban elég szembeötlőek. Ez A hallgatag bunyós film egy igazán kiváló alkotás minden téren, de ehhez természetesen kellett a két általam is igencsak nagyra tartott főszereplőpáros nagyszerű és emlékezetes alakítása, a rendkívül jó rendezői munka, a remek, abszolút a filmmel összhatásban lévő zene és a megható történet is. Igazi értékkel bíró kiváló filmalkotás számomra ez A hallgatag bunyós.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAndrewPrice, 2018-08-31 22:353 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk