Unatkozol? Gyere játszani!
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A 27 órás nap
- Izaura TV, 09:00
Facér mamik klubja
- Paramount Network, 09:00
Egy gésa emlékiratai
- Film Café, 09:40
A Sárkánypecsét rejtélye
- AMC, 09:40
A nagy dobás
- Viasat Film, 09:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A piszkos tizenkettő aaaaa
Kathryn Newton aaaaa

 

Fórum - Végtelen nap (2010) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Gyorkos (2019-11-18 14:38.55) aaaaa
Jó ötlet volt, hogy nem egy, hanem három ember jut ugyanarra a sorsra és ugyanabban a közegben. Másképp látják a dolgokat és még egymás ellen is fordulnak.


15. AndrewPrice (2018-09-10 22:46.23) aaaaa
Ez egy érdekes film, még az ismétlődő idő kategórián belül is. Azt hogy miért, miért ők kapják meg a lehetőséget azt nem vizslatják,. Jó áramütés, de könyörgöm ez olyan röhejes, ezt már a kizökkent idő filmben is elsütötték, ez olyan ötlettelenség szerintem. A film abban remekel, hogy itt egymásnak feszülő akaratok,dilemmák, erkölcsi vonulatok vannak és az emberség hol kezdődik és hol ér véget íratlan szabályát boncolgatja a film. Itt felmerül olyan ami máshol nem: mi lesz ha holnap újra rendbe jön az idősík és megy tovább a helyes mederben, nem tehetünk meg akármit mert ez esetben a következmény súlyos lehet. Továbbá azt veti fel a film, hogy egyedül a következményektől való félelem tart vissza attól hogy ne tegyünk törvénytelent? Ember ellen vallót? Érdekes mit ne mondjak. a film több eshetőséget felvet nem is rosszul megközelítve.


Spoiler::::::
a film végén vagy az van, hogy egyedül Mike az aki ott ragad a szerdában és addig míg nem rendezi a sorsát ott is marad, bár nem valószínű. Mert akkor alternatív idősík keletkezik és akkor melyik a valós? Hiszen Kyle és Sonia számára van csütörtök, az ő valóságukban Mike kinyírta magát és nem halad velük az élet ösvényein. A másik opció ami a film utolsó kockáinál merült fel, hogy Mike felriadt álmából ami azt sugallja, hogy az utolsó ismétlődést Mike csak álmodta, a félelemből fakadó lázálom miszerint rosszat tesz nap-mint nap. A lelkiismeret még nála is üzemelhet. Vagyis szerintem ez az igaz, és nem jutottak ki, talán nincs is feloldozás, és az örökké valóságig tarthat a lidércnyomásos szerda. Mert az egyetlen ami mondjuk 5000 ismétlődés után maradna az a görcsös remény, hogy hátha holnap csütörtök lesz...



14. Dreaming58 (2018-08-12 10:53.48) aaaaa
Bár számomra néhány pont nem volt teljesen világos
*SPOILER* pl. hogy Mike apja miért mondta azt, hogy "10 év miattad" - mit követett el és, miért Mike miatt? Ez nekem nem volt tiszta. SPOILER vége.
Ezzel együtt szerintem egy remek film!


13. Zidane15 (2012-12-15 12:11.50) aaaaa - (válasz Adelinda 12. hozzászólására)
Igen lényegében erről van szó. A többiek helyrerakták amit kellett, de a srác más utat választott magának így kezdődött minden elölről. Lehet megnézem majd megint jó kis film. Kár, hogy még mindig ilyen kevesen látták.


12. Adelinda (2012-07-06 23:44.22)  
Na én megnéztem!
SPOILER!
Én úgy gondolom, hogy a végén Kyle és Sonia mivel jót cselekedtek (a lány megbocsátott az apjának, vagy legalábbis megpróbált túllépni a gyermekkori bántalmazáson és a fiú bocsánatot kért a húgától) ők továbbléphettek, ezért számukra egy következő nap kezdődött. A gonosz srác nem cselekedett semmi jót, nem rendezte az apjával a kapcsolatát és öngyilkos lett. A film azzal fejeződik be, hogy őt mutatják, amint újra felébred, vagyis amíg nem rendezi az életét, addig ugyanazt a napot fogja újraélni.


11. Törölt felhasználó (2012-06-12 22:05.42) aaaaa
Azóta se látta senki? Fél év telt el és ez egy jó film.


10. Zidane15 (2011-12-23 00:53.26) aaaaa - (válasz KenytheOne 9. hozzászólására)
Látod te ügyes gyerek vagy értesz a szóból jó van Kakeszkém:D

A másik meg szerintem helyette inkább beülök a kocsmába:D


9. Törölt felhasználó (2011-12-23 00:51.54) aaaaa - (válasz Zidane15 8. hozzászólására)
Jó, majd holnap leszedem újra, csak azért, hogy megnézzem, hányan tolnak milyen talicskát és hova a film végén.

Kicsit szívás minden nap arra ébredni, hogy talicskázni kell újra és újra... gondolj bele, elhordasz 60 tonna friss betont az udvar végébe szerdán, másnap felébredsz szerdán, erre szólnak, hogy hát el kéne tolni 60 tonna friss betont... :O


8. Zidane15 (2011-12-23 00:49.58) aaaaa - (válasz KenytheOne 7. hozzászólására)
Látom nem emlékszel a végére így nehézkes a kommunikáció:D


7. Törölt felhasználó (2011-12-23 00:49.01) aaaaa - (válasz Zidane15 6. hozzászólására)
Talicskát is toltak? :O


6. Zidane15 (2011-12-23 00:48.20) aaaaa - (válasz KenytheOne 5. hozzászólására)
NA jó csak itt jön most a kérdés?

Csak ő kezdte el tolni megint a talicskát vag a többiek is?


5. Törölt felhasználó (2011-12-23 00:46.36) aaaaa - (válasz Zidane15 4. hozzászólására)
SPOILER!

Még ha csak ketten is vagyunk itt, akkor se spoilerezd le nekem a film végét, ha már elfelejtettem és úgysem nézem újra! :D Amúgy akkor az kicsit szívás neki :)


4. Zidane15 (2011-12-22 14:51.20) aaaaa - (válasz KenytheOne 3. hozzászólására)
Pedig a végén újra felébred a srác az ágyában.


3. Törölt felhasználó (2011-12-22 14:33.24) aaaaa - (válasz Zidane15 2. hozzászólására)
Nem emlékszek a film végére :D Régen néztem. De szerintem nem, ha jól emlékszem, megszakították a ciklust.



2. Zidane15 (2011-12-22 12:43.49) aaaaa - (válasz KenytheOne 1. hozzászólására)
Spoiler:

Most a végén kezdődött megint minden az elejétől nem?


1. Törölt felhasználó (2011-09-19 13:10.44) aaaaa
Te mit tennél, ha minden nap ugyanarra a napra ébrednél, ha tetteid súlytalanul lebegnének az éterben, hiszen holnap reggelre már nyomuk sem maradna, ha elmosódna a jó és rossz közötti határ? Érdemes lenne ragaszkodni az elveidhez, az erkölcshöz, a hithez, az emberséghez?

Röviden A Filmről: Felturbózott Groundhog Day, melyből kivonjuk a domináns szerelmi szálat, és a klasszikus által kihagyott lehetőségeket használjuk fel.

Hosszan a filmről:

"Azt a napot vagy azt az órát senki nem tudja ... Állandóan figyeljetek, maradjatok ébren, mert nem tudjátok, mikor van a meghatározott idő"
(Márk 13:32-33)

Hogy miért egy bibliai idézettel indítottam, miközben semmi köze a filmnek a vallásokhoz? Azért, mert remekül passzol ez a két vers a film lényegére. Mint már írtam az elején, ez a film a méltán klasszikussá vált Groundhog Day újragondolásából született. Annak idején Bill Murreyvel egy rendkívül eredeti történettel rendelkező és piszok szórakoztató filmet izgulhattunk végig, és iszonyat nagy potenciál rejlett abban a történetben, amelyet az a film nem teljesen használt ki. Ott főleg egy szerelmi szál köré csoportosultak az események, ahogy Murray koma sorra bepróbálkozik az adott hölgynél, itt szerencsére már teljesen más irányba terelik a dolgokat.

MInt a kezdősorokban leírtam, itt is hasonló a szituáció, egy nap ismétlődik minden alkalommal, annyi különbséggel, hogy a Groundhog Dayben csupán egy ember esett az idő csapdájába, míg itt 3 rehabos szerencsétlen válik a szerda rabjává.

Egész kellemes kis karaktereket hoztak össze, a két fiú és a lány hitelesen reagálnak az őket ért fantasztikus eseményre, először alig akarják elhinni, és csak óvatosan, úgymond figyelőként élik át a szerdát újra. Majd amikor szépen lassan rájönnek, hogy bármit tesznek, holnapra semmivé válik, hiszen ugyanaz a nap pörög újra és újra, tetteik egyre bátrabbá, bevállalósabbá válnak. Az egyetlen, ami megmarad: az emlékek. Meg is halhatsz akár, holnap ismét ugyanarra az ébresztőre kelsz fel, s a halálod csupán egy újabb emlék lesz a többi között... Nincsenek tétek, csak hatalom van. Érzi ezt a három főszereplő is, akik között szépen lassan kialakul az igazi ellentét, habár legjobb barátok voltak azelőtt. A fő probléma okozója az egyik srác, aki bár reálisan, mégis szélsőségesen látja és kezeli a helyzetet. Ő mindent akar, megpróbálja minden nap kiélni magát, kipróbálni olyan dolgokat, amelyeket normál ember nem tehet meg, ám túllépi azokat a bizonyos határokat, amiket bevezetőmben soroltam. Nem riad vissza a megerőszakolástól, gyilkosságtól, emberkínzástól sem és kezdetét veszi a küzdelem a másik két partnerével, akik foggal körömmel próbálják megakadályozni tetteit, ők ugyanis rádöbbentek egy potenciális veszélyforrásra: Mi van, ha az egyik nap új napra ébrednek, s az idő pörög tovább? Mi van, ha pont aznap követtek el egy olyan dolgot, amelynek következményei megpecsételnék az egész életüket, ha bekövetkezne a csütörtök? A film egy bizonyos ponton áthaladva elég keménnyé, véressé válik, kőkemény thriller alakul belőle.

Ha jobban átgondoljuk, érdekes kérdéseket boncolgat a film. Mi is az a gátló tényező az emberben, ami megakadályozza a bűnök elkövetésére? Valójában csupán a következményektől való félelem, és semmi más nem kell hozzá? És ha elvesznek a következmények, akkor vajon minden ember könnyedén lépne a bűnös életútra, nem riadva vissza a pusztítástól, kegyetlenkedéstől sem? Ugyanakkor foglalkozik a film a megbocsájtással, azzal, hogy mennyire nehéz ezt néha megtenni. Foglalkozik a film a szavak súlyával, hogy mennyire számít mit, mikor, kinek mondunk, és milyen körülmények között, hiszen a pillangó hatás értelmében minden apró rezdülésünk más és más irányba terelheti az eseményeket.

A film utolsó csattanója is remek volt, nagyon tetszett a film. Abszolút nem érezteti azt, hogy egy másolatot néznénk, hiszen inkább csak egy újragondolása ez nap ismétlődős történetnek, minthogy remake-je lenne az Idétlen Időkignek. Örülök, hogy elkészítették, sőt, én még szívesen látnék néhány filmelgondolást, hiszen szinte bármit ki lehet hozni ebből a történetből anélkül, hogy túlságosan másolnia kéne a másik filmet.

4* Maximális pontszámot nem adok rá, de egy piszok erős 4es.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyorkos, 2019-11-18 14:3816 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Végtelen nap adatlap
Eredeti cím: Repeaters
Évszám: 2010
Rendezte: Carl Bessai
Szereplők: Dustin Milligan, Amanda Crew, Richard de Klerk, Benjamin Ratner, Teach Grant...

További információk

Szereplők fórumai
- Alexia Fast - Rossz kép
- Amanda Crew - Vélemények
- Dustin Milligan - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk