Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Francia csók
- Cinemax, 11:20
Bolondok paradicsoma
- HBO2, 11:40
Elvitte a víz
- Paramount Network, 11:45
Majdnem házasok
- Film4, 12:20
Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés
- Film Café, 12:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
2022-es választás
Fogadóóra
- Filmes Sámánok Rendje -
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az első kettő aaaaa
Jennifer Carpenter aaaaa

 

Fórum - Becsületből elégtelen - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Mozsika (2012-11-07 15:08.41) aaaaa
Ez jobb film volt, mint Az élet csodaszép. Nekem legalábbis jobban tetszett. Bár jó ideje megvolt már, de én mindent késve nézek meg. Jól tettem, hogy végre a lejátszómba juttattam. Elég jó képet ad a politikáról, ami még a mai korra is érvényes. Mert amíg politika lesz, addig korrupció is.
James Stewart itt még elég fiatal. Igen jól vitte a szerepet, főleg a végén.
Ezt a filmet is látni kell. Most rákapok ezekre.


6. Saba1 (2012-10-10 11:44.35) aaaaa
hál'istennek megszereztem dvd minőségben eredeti szinkronnal a filmet, újranéztem, nem volt olyan, mint amikor először láttam tizenévesen, de azért most is szórakoztató volt, tetszett, Capra hozza a formáját újból. :)



5. Kovbojka (2012-05-28 16:04.41) aaaaa - (válasz Chris92 4. hozzászólására)
Capra zseniális rendező volt. Filmjeiben általában közemberek a főszereplők, ahogy itt is, és Stewart volt asszem a kedvenc színésze. Nem csodálom, én is imádom.:)
Kiváló filmjei még: Ez történt egy éjszaka, Az élet csodaszép (!!!, az a másik kedvencem emellett), sokat pótolok még tőle.
A "nagyon régiek" közül a ő a kedvencem Hollywoodból.:)
Örülök, hogy van még egy kis igény a filmjeire.:) Nézz még tőle sokat, tetszeni fognak. De szerintem fogsz is, ahogy látom mostanság klasszikusokat nézel, és ha azokat nézed nem hagyhatod ki Capra filmjei sem.:)


4. Chris92 (2012-05-28 15:56.37) aaaaa
70 év után semmit sem veszített erejéből, mondanivalójából és nézhetőségi státuszából, másszóval Capra igazi örökérvényű klasszikust alkotott egy becsületes hazafi egyszemélyes küzdelméről, a politikai korrupció és az azt maximálisan kihasználó kicsinyes érdekcsoportok ellen, akik ezért nyilvánosan próbálják megfeszíteni. James Stewart a filmtörténelem egyik legszimpatikusabb főhősét alakítja, az egyszeri ember, aki véletlenül kerül bele a washington-i húsdarálóba, de se nem hülye, se nem gyáva, elvei vannak amiket képvisel és megvéd bármi áron. Hozzá remekül megírt mellékalakok társulnak, Jean Arthur csinos és cinikus titkárnőjétől kezdve, a Claude Rains és Edward Arnold által játszott szenátorokig. Capra rendezése erőtől, precizitástól és igényességtől duzzad, a fényképezés tökéletes, ahogy a zene és a forgatókönyv is, mellesleg nemcsak mondanivalóban de feszültségfokozásban is lazán odaver sok mai mozinak. Tessék csak megnézni, hisz ezúttal tényleg nem csak a levegőbe beszélem a dicsszólamokat!:)


3. Saba1 (2012-04-10 19:10.11) aaaaa
tökéletesen egyetértek, Capra minden filmje jó, de ez benne van a top háromban. Viszont ezer éve keresem szinkronnal a filmet, most végre felbukkant a Youtube-n egy rövid részlet formájában csak az a bökkenő, hogy ki tudja ki tette fel. A fene megesz, ha nem lesz meg. Amúgy Capra többi filmjét miért nem vetítették nálunk? nem értem :(


2. Kovbojka (2011-09-12 09:32.46) aaaaa
Na jóh, bemásolom.:))

Kritikám:

Becsületből elégtelen. Magyar fordítása a Mr. Smith goes to Washingtonnak. Gondolom sokan tudják,(aki egy kicsit is ért angolul) hogy a fordításnak nincs sok köze az eredi címhez. De szubjektív véleményként leírom, szerintem ennél jobb magyar címet nem is találhattak volna. A filmben kiderül miért is...

Történet: Jefferson Smithet egy lelkes fiatal embert szenátornak választanak "egyéb" okokból a főbb politikusok. Egy olyan férfit, aki hisz a tisztességben és becsületes. Aki nem a pénz, vagy a siker érdekében akar szenátor lenni, hanem mert jobbá szeretné tenni országát. )Tulajdonképpen a filmben szegény fiúkon szeretne segíteni.) És Ő, elszántan küzd célja elérésében, még úgy is, hogy megboldogult apjának legjobb barátja, az egyik fő szenátor nem kis okok miatt leakarja beszélni róla... Hogy miért? Majd kiderül a filmben. Nem szeretném leírni a film teljes sztoriját. Amellett, hogy ez az irka-firka filmelemzés akar lenni, azért azt szeretném, hogy kedvcsinálónak is megállja helyét.

Színészi játék: Főszerepben James Stewart, aki véleményem szerint a legjobb választás volt a szerepre. Magas, jó kiállású erőteljes férfi, sugárzik belőle az akarat és az elszántság. Szerepét már-már nem is játssza, hanem szinte (át)éli. Minden egyes arcmimikája és mozdulata együtt van, majdhogynem ő viszi a hátán a filmet.

De csak majdhogynem, mert ott van még a többi mellékszereplő, akik igen csak kitűnő. Ott van a bájos Jean Arthur, aki szintén nagyon jó választás volt Capratól Ő is olyan figura, akiből sugárzik a remény, a kitartás és az elszántság. E mellet még elbűvölő is.

Aki a mellékszereplők közül kitűnt az Claude Rains. A szereplőválogatásnál itt is csak tapsolni tudok Capranak. Alacsony ellenszenves pasas, amilyennek lenni kell. És még remekül is játszotta szerepét. Dicséretben részesül ő is.

A több mellékszereplő is tökéletes volt, de róluk különösebben nem írok. Ez a film hármuké!


A látványt is csak dicsérni tudom! (Fekete-fehér film létére, sokkal jobban tetszett a fényképezés, mint manapság egy kommersz látványfilmben) Teljes mértékben visszaadja a kor hangulatát. Úgyhogy aki nem akarja ezt a filmet a történet vagy esetleg a szereplők miatt megnézni, annak arra jó, hogy kellemes időutazást tegyen a 30-as évekbe.

Összességében már csak annyit tudok róla mondani, hogy fantasztikus. Persze ez egyéni szubjektív vélemény, de azt hiszem most tényleg le lehet hinni. Minden passzol, nincs semmi kivetnivaló.

Értékelés: 10/10, és megadom rá a 100%-ot, jogosan!


1. Kovbojka (2011-09-06 19:53.00) aaaaa
Kritikám, elemzésem, kedvcsinálóm a filmhez: [link]



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMozsika, 2012-11-07 15:087 hsz
KeresemSaba1, 2012-10-10 11:423 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
Becsületből elégtelen adatlap
Eredeti cím: Mr. Smith Goes to Washington
Évszám: 1939
Rendezte: Frank Capra
Szereplők: James Stewart, Jean Arthur, Claude Rains, Edward Arnold, Guy Kibbee...

További információk

Szereplők fórumai
- James Stewart - Vélemények
- Claude Rains - Vélemények
- Jean Arthur - Vélemények
- Frank Capra - Vélemények
- Edward Arnold - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk