Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A 27 órás nap
- Izaura TV, 09:00
Egy gésa emlékiratai
- Film Café, 09:40
A Sárkánypecsét rejtélye
- AMC, 09:40
A nagy dobás
- Viasat Film, 09:45
RRRrrrr!!!
- Mozi+, 10:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
- Filmes Sámánok Rendje -
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
2022-es választás
Fogadóóra
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Seneca: A földrengések kialakulása aaaaa
Kathryn Newton aaaaa

 

Fórum - Vállalati csalódások - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Roberto (2016-10-30 03:01.23) aaaaa
Hétköznapi, vasárnap délutáni kikapcsolódásra tökéletes filmecske ez.


6. Vmiso (2016-10-10 17:07.50)  
Érdemes a megnézésre.

Emberi sorsokról, amikbe mi is kerülhetünk, sőt szinte biztosan kerültünk is már.

Affleck karaktere főleg közel állt hozzám, magam is nehezen adtam lejjebb annak idején, de van mikor nem tehetsz mást, ha a családodról van szó.
Nincsenek akciók, nincsenek csavarok, csak nagyszerű színészek, és valóságban is elképzelhető élethelyzetek.
Értékes másfél óra.



5. SzaboKri81 (2014-01-02 22:07.39) aaaaa
Szerintem átlagos film. Néhol kimondottan valósághű, máskor meg három méterrel a föld fölött jár. Ben Affleck karaktere néhol kimondottan ellenszenves volt. Komolyan, mint aki nem is ezen a bolygón él. Meg az is igaz, hogy a helyzetüket nem is nagyon értem. Évi 160.00,- dollárt keresett és nem volt semmi megtakarítása? Egyetemet végzett pénzügyi szakemberről révén szó ezt nehéz elhinni.
Chris Cooper karaktere és döntése is eléggé drámai de szerintem az sem annyira hiteles.
Ami viszont tökéletes az a kapitalista rendszer könyörtelen bemutatása. A rideg és kegyetlen vállalat vezetők döntései, ezeket tényleg ilyennek képzelem.
Összességében nem rossz film. Érdemes nekiülni de azért sok hibája van.


4. ZsD (2013-11-05 20:53.14) aaaaa
Nagyon jó film. Szomorú hogy nem igazán lehetett hallani róla. Nekem legalábbis kimaradt eddig. Nagyon jó színészek, még Ben Affleck is elmegy. A történet nagyon elgondolkodtató, és egyben tanulságos.


3. Törölt felhasználó (2013-09-26 13:51.01) aaaaa
Úgy látszik, megint más filmet láttam, mint a két, előttem "szóló"... :)(filmleírást is tartalmazó iromány - csak jelzem)

Az, hogy a válság végiggyűrűzött az egész világon, tagadhatatlan, mint ahogy az is, hogy az egész folyamat az USA-ból indult. Ma már óriási és követhetetlen pénzmennyiségek "lógnak" a levegőben, ami mögött egyszerűen már nincs is fedezet. Virtuális pénzekről beszélünk, amiket bankszámlákon keresztül mozgatnak, és amíg a tőzsdén is csak ügyes brókerek játszanak az értékpapírokkal, addig bármilyen mondvacsinált okkal elő lehet idézni egy ilyen válságot.
Ezért nem csoda, hogy egy olyan ember, aki annak idején hitelből fedezte a tanulmányait, még évekkel később is "nyögi" a terheket. Arról már nem is beszélve, hogy a jelzálogra vett ház, a hitelkártyák, a gyerekek felsőoktatására félretett pénzek nem kis összeget emésztenek fel havonta, főleg, hogy leginkább egykeresős családokról beszélünk.
Ezek után ugyan miért ne lenne hihető a sztori? (A legnagyobb bankbetétet és befektetésből származó jövedelmet is fel lehet élni, főként ha a piac alaposan visszaesik és bármelyik szegmensben folyamatos az elértéktelenedés.)
Ez a "gazdasági" háttere a filmnek.
Meg persze az is, hogy egy fizikai munkás, aki a meló érdemi részét végzi, mindig sokkal rosszabbul keres, mint a fehérgalléros úriemberek, akik balról jobbra, jobbról meg balra tologatják a papírokat és közben, az eladási és vételi statisztikákat nézegetve, a negyedéves jelentések írása közben gyomorvérzést kapnak az idegbajtól, de sebaj, mert ennek kárpótlására ott van a luxusautó, a (jelzáloggal terhelt) nagy ház, meg a golfklubtagság (és a többi).
Amit persze könnyű elveszíteni, mert egy bizonyos szinten a profit már az emberi kapcsolatok felett áll.

És amikor ez megtörténik, nem árt, ha az ember magába száll egy kicsit és elkezdi némileg átértékelni az életét.
Lehet ugyan hónapokig -hiába -pályázni egy értékesítési igazgatói posztra, meg lehet ragaszkodni a luxusautóhoz, a golfklubtagsághoz és minden egyébhez, amivel a "jobb idők" jártak, (csak azért, hogy az emberfia ne tűnjön szánalmas lúzernek mások szemében) de büszkeségből ritkán lehet jóllakni és számlákat fizetni, és az azért gáz, amikor az ember kamaszgyereke visszaviszi az üzletbe a karácsonyra kapott playstation-t, mert tisztában van azzal, hogy a család ezt tulajdonképpen nem engedheti meg magának...
Ilyenkor van az, hogy alább kell adni az egoból és el kell vállalni olyasmit is, amit normál esetben nem tenne meg az ember. De mert családja van, mert felelősséggel tartozik, muszáj. És óriási szerencséje van, ha olyan család van mögötte, akik támogatják, segítik és megpróbálják visszarángatni a földre, de legfőképpen szeretik, és nem kényszerítik arra, hogy a szomszédok szájától tartva délután hatig a város utcáit és kocsmáit járja (mert ugyan mit szólnának, ha megtudnák, hogy apuci munkanélküli lett)...Akit csak azért szeretnek, amit adni tud, nos, annak az élete sem sokat ér. Legalábbis csak annyit, hogy egy este magára zárja a garázsajtót és beindítsa az autót...
De lehet persze még nagyobbat is zuhanni, amiben nem is a munka elvesztése a legfájóbb, hanem a legjobb baráttól kapott pofon. Aki pedig átértékeli az életét, az rájön arra, hogy változtatás nélkül nem megy. Hogy vissza kell találni oda, ahonnan a dolgok elindultak. Hogy lehet még újrakezdeni. (Ehhez persze nem árt a biztos háttér és továbbgondolva a filmet, a történet szereplői remélhetőleg nem léptek ugyanoda, ugyanabba a folyóba, másodszor is...)

Emberi sorsok állásvesztés után... Három férfi, háromféle háttérrel, és akik ennek megfelelően különbözőképpen élik meg a történteket.
Meg a szomorú valóság: egy fogyasztásra berendezkedett társadalomban mindig a piac diktál. Az érzelmek helyét átveszi a telhetetlenségből és sikerhajhászásból összegyúrt nyereségvágy, ahol a ma showmanjét holnap felváltja egy erősebb, egy fiatalabb (figyelem, az ideális pályázó huszonöt és harminc közötti, három diplomával, öt nyelvvizsgával és tíz év tapasztalattal rendelkező, önmagára és munkájára igényes, stressztűrő és napi harminckét órában dolgozni akaró, hibátlan testalkatú egyén)és semmi sem számít, mert minden és mindenki pótolható.

De remélhetőleg ez a jelenidejű jövő hamarosan a múlté lesz, mert ha nem, akkor az emberi faj tényleg megérett a kipusztulásra...

A filmet pedig nemcsak a szereplőgárda miatt tudom ajánlani. (szerintem mindenki meg fogja találni azt, amit érteni akar belőle)
(Ja, és lehet, hogy a filmet könnyebb lesz "Vállalati csalódások" cím alatt keresni...:))


2. Tristis (2011-09-27 15:03.30) aaaaa
SPOILER - bár ahogy vesszük

A film arról szól, hogy az amerikaiak - ugyanúgy, mint a nyugati kultúrkör nagy része - túlzabálnak, túlfogyasztanak. A válság első szelére elvesztve állásukat megtakarítások hiányában összedől az egzisztenciájuk, ami nevetségesen magasan van a miénkhez képest, majd egy felsővezető, aki 10 millió forintot keres havonta (+bónusz), elveszti mindenét, majd házfelújításokból él meg.

Az egész story nevetséges. Bár a túlfogyasztás jellemző az amerikaiakra, de az egész story sántít és nevetséges. 30 év munkaviszony útán bőven visszavonulhat valaki. Az igaz, hogy a munka sokak élete ilyen magas pozícióban, látom a munkatársaimon, de az egész többi.... mese. Sajnálom, hogy Costner ilyen pocsék filmbe keveredett. Az amerikaiak bizonyára akarnak ilyen átlátszó mesékben hinni, de a story mindenhol sántít... nem kicsit. Aki sosem élt amerikában, vagy aki mindig is ott élt talán annak jobban nézhető ez, mint nekem...


1. AlekSeJ (2011-08-22 11:44.58) aaaaa
Nos...a film nem akkora szám, mégis lekötött, amolyan kellemes, esti, vagy délutáni merengős, 'ha nincs mit nézni, akkor jó ez is' alkotás...Részemről a sok ismerős arc és ismertebb név sokat dobott az egészen, ha valami ismeretlen színészek játsszák el ugyanezt, akkor kikapcsolom a felénél...de így...A végét már sejtettem, hogy így alakul majd, de persze kíváncsi is voltam, hogy hogyan jutnak el odáig, addig mi történik majd...Az, hogy egy ilyen életmódváltás speciel nem viselte meg a főszereplőket (mármint a családot) különösen tetszett, a nő kitart a férje mellett, a férj próbálkozik, aztán végül csak jó útra tér minden, és persze az sem volt rossz, hogy ennek az ellenkezőjével is találkozhatunk a történetben..."Az üzletben nincs barátság" -mondá az egyik rendőr a másiknak, mielőtt összemárelkóznak a szatócsban...a film vén kanját is eképp billentette fenéken a legjobb barátja, mondhatni szó nélkül, de mint mindig, most sem engedhette meg magának, hogy elfogadja és beletörődjön...Ő ott kezdte el újra, ahol évtizedekkel ezelőtt...nem tört meg, és nem adta fel...A film mindenféle érzést kivált az emberből, legalábbis belőlem. Kellemes volt látni affleck családját, ahogy kitartottak, és rossz volt együtt érezni a már túlkoros, sehol sem keresett cooper karakterével..Egy közepes a film, de ahhoz képest valamiért még tetszett is...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRoberto, 2016-10-30 03:017 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk