Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bolondok paradicsoma
- HBO2, 11:40
Elvitte a víz
- Paramount Network, 11:45
Kutyák és macskák
- Film+, 12:10
Majdnem házasok
- Film4, 12:20
Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés
- Film Café, 12:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
2022-es választás
Fogadóóra
- Filmes Sámánok Rendje -
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az első kettő aaaaa
Jennifer Carpenter aaaaa

 

Fórum - Földlakók - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Tysonrichie (2018-03-16 23:39.16) aaaaa
Az ember a legkegyetlenebb állat.


9. Convar (2017-07-09 16:18.35) aaaaa - (válasz Convar 8. hozzászólására)
mindet = minket



8. Convar (2017-07-09 16:16.47) aaaaa
Tudom sokszor használtam már azt a kifejezést itt a katalóguson, hogy "meghatározó volt életemben", és ezáltal kicsit talán el is koptattam már ezt a kifejezést - pedig ez a (dok)film tényleg. Mert ami a világunkról, az emberekről, azon belül is az emberi természetről, ill. a civilizációnkról alkotott világképemet jelenti az igazából két nagy korszakra osztható: a film megnézése előttire és a film megnézése utánira.

Kifejtem mire jutottam, miután megemésztettem a látottakat (ami nem volt egyszerű, még soha nem éreztem ilyen rosszul magam 1,5 órán át, a borzalmak gyaklag szünet nélkül zúdulnak a nézőre, „pihenőidő” nélkül), hátha vitaindító lesz, de ha nem az se baj, akkor csak leírtam az én álláspontom.

Szóval: ott kezdeném, hogy én is eszem húst. (Igaz nem sokat, mert hústémában elég válogatós vagyok, de ez azthiszem a téma szempontjából tökéletesen lényegtelen.) Sztem nem is tudnék full vega módon élni (kivéve ha vmiért nagyon muszáj volna), de ami biztos, hogy nem akarok. És bőrcipőm is van, sőt régebben, amikor öltözködésemben még jobban törekedtem a rocker imidzsre bőrkabátom is volt.

És én is „fajista” vagyok (ahogy a film fogalmaz), tehát én is azon a véleményen vagyok hogy tudatosság és érzelmi ill. értelmi intelligencia szintjén mint legmagasabb, legösszetettebb szintű organizmus a Földön, így felsőbbrendűek vagyunk más lényeknél, a mi életünk, és annak minősége is előbbre való más fajokénál (CSAK AZ A NEM MINDEGY HOGY MENNYIVEL, de erről majd később).

Ebből kifolyólag szükség van haszonállattartásra, és mivel maguktól nem fognak kolbásszá meg hamburgerhússá alakulni, így vágóhidakra is. Mert jogunk van elvenni az életüket, ha egyszer mi is adtuk nekik. Életet adtunk – majd életet elveszünk, és ez így van rendjén, hamár az evolúció egészen a bolygó tápláléklánc csúcsáig röpített mindet, abszolút csúcsragadozóvá téve. (A macskának is joga van elfogni az egeret, pedig az egeret még csak nem is a macska tenyésztette addig. Mert ragadozó. Ahogy mi is. Ill. mi mindenevők, de most ez is lényegtelen. A lényeg, hogy arról nem mi tehetünk, hogy a természet úgy találta ki magát hogy ha enni akarsz akkor ölnöd kell, vagyis hogy a saját életbenmaradásodhoz el kell venned egy másik lény életét. Kegyetlen törvény, de ezt kivételesen nem mi hoztuk, ez már évszázmilliók óta így működik ezen a planétán, és tegyük hozzá egész sikeresen, már ami úgy ált. a bioszféra egyensúlyi kérdését illeti.)

Persze tudom, ez a felfogás egyből támadható azzal a párhuzammal, hogy akkor egy anyának is jogában állna megölni a gyermekét (hiszen ő adott neki életet) ? Term. nem, mert abban az esetben ember-emberről van szó. (Mondtam hogy fajista vagyok.)

DE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem úgy, ahogyan az a filmben látható, bár engem vhogy a tartásukról mutatott felvételek, azok lelketlensége, szívtelensége még jobban sokkolt mint a vágóhidas vérengzések képei. Hiszen vér nélkül nehéz lenne. Persze a levágásukra is nagy hangsúlyt kell fektetni, hogy az minél stressz- és fájdalommentessebb legyen (bár erre azért már bőven vannak is törekvések a világban, egyre inkább törvényi szinteken is), de az igazán lényeges sztem az lenne hogy addig is egy méltóbb, élhető életet biztosítsunk ezeknek a szerencsétlen sorsú lényeknek, és sajnos pont ez az a szegmens amiről nem nagyon beszél senki (a KFC-n berkein belül pl. biztos nem, pedig sztem nem csak az az állatkínzás ha pl. egy kutyát a forró kocsiban hagynak), ill. sajnos pont ez az a szempont amely tökutolsó helyen áll a nagyüzemi állattartásnál, vagy inkább még ott se. Mert ugye első a profit, sőt igazából semmi más nem számít, főleg nem az hogy az állatok közben hogy érzik magukat.
Szóval legyenek már természetesebbek azok a tartási körülmények, ne csak rajtuk akarjunk már minden fillért megspórolni. Tiszteljük meg ennyivel őket, mert úgy gondolom ez az ami nagyon hiányzik irántuk, a tisztelet.

Ja, hogy de akkor nem lehetne a Tescoban 1000 Ft-ért húst venni, meg 200 Ft-ért tejet? Nem hát! Na de itt jön be a képletbe az, hogy azért ne csak mi számítsunk már. Kerüljön csak 5000 vagy akár 10000 Ft-ba az a hús, ha ez az ára annak hogy annak a malacnak, csirkének, marhának, stb. ne szinte csak szenvedésből álljon az élete már a számára úgyis elkerülhetetlen vágóhíd előtt is. Én nagyon szívesen elfogadnák egy ilyen fajta kompromisszumot. Nyilván akkor én is kevesebb húst és húskészítményt fogyasztanék a drágaságuk miatt, de mint mondtam, én elfogadnám. A lényeg hogy volna választásom, ahogy mindenki másnak is, mert azt amúgy tudom hogy olyat úgyse lehetne bevezetni sehol a világon hogy akkor innentől minden röfi öregkorában végelgyengülésben múlik ki merthogy betiltjuk a húsipart. Ebből forradalom törne ki (igaz, lehet hogy már a 10000 Ft-os sertéshúsból is………..).

Az meg külön óriási, pofátlan aljasság amit pl. a borjúkkal csinálunk, hogy nekik csak pár hónap jut (és még az is milyen, milyen körülmények közt… :( ) az életből. Erre meg be kellene vezetni azt - fajonként amúgy nyilván eltérő számokkal - hogy egy állatnak mennyi időt kell min. az élethez biztosítani, ami előtt tilos lenne levágni őket. Nevezzük ezt egyszerűen az élethez való jognak, mert bár tudom, feljebb azt írtam, hogy „ jogunk van elvenni az életüket”, de azt is hogy „azért ne csak mi számítsunk már”…… És amit a borjúkkal csinálnak az már tényleg, nagyon nem igazságos :(

Amúgy tudom volt több téma is, nem csak a haszonállatokról volt szó a dokfilmben. Dehát a többihez meg aztán végképp nincs mit hozzátenni, hiszen a kedvtelésből tartott állatoknál alap kellene hogy legyen az „emberiesség”, pusztán szórakozásból ill. szórakoztatási céllal meg egyszerűen semmilyen állatot nem kellene bántani/megölni/fájdalmat, szenvedést okozni neki. A prémükért tartott állatokra uaz vonatkozik mint a húsukért tartottra, orvosi, kozmetikai ill. tudományos célokra meg…. Na még ez egy nehéz kérdés, de úgy gondolom ott is törekedni kellene a mind kevesebb kísérletre, tehát azoknak más alternatív megoldásokkal való kiváltására. Persze itt is tapasztalható már némi fejlődés a szemléletben, de még jobban kellene, mint idáig. Mert egyszerűen borzasztó lehet annak a szerencsétlen nyuszinak, amikor lesavazzák/lelúgozzák/ stb. meg még ki tudja mi mindent csinálnak velük azokban a kozmetikai laborokban.

Miközben ő sem csak élő- hanem ÉRZŐ lény is!!!!!! :S Ahogy a többi is!

Tehát még egyszer: több tiszteletet az állatok iránt, emberek! (Term. akinek nem inge..., ezt úgyis elsősorban azoknak az embereknek, politikai és gazdasági döntéshozóknak címezném szerte a világban, akiknek valóban módjukban állna mindezeken változtatni.)


U.i.: és hogy akkor miért csak 4 csillag, ha ennyire megérintett ez az alkotás? Mert 5 csillagot nem adhatok olyasmire amiben a látottak egy kicsit sem tetszettek, mitöbb egyenesen borzalmas élmény volt...


7. Laceeka82 (2014-07-21 21:32.42) aaaaa
ettől függetlenül ez a film egy olyan dolgot mutat be, amivel az emberek nagy százaléka tisztában van, de sz.rik rá....többségünknek fáj végig nézni, de holnap ugyanúgy bemegyek, s megveszem a szalámit, virslit, csirkemellet, sajtburit...bocsesz állatok XD XD XD


6. Laceeka82 (2014-07-21 21:30.04) aaaaa
Persze, ez a film kissé erős. De a sok gyűlölködő ne feledje: az ember volt olyan hülye, hogy elszaporodott immár 7 milliárd főre....Nos eme irdatlan mennyiséget valamilyen módon etetni kell...
S örüljetek neki, hogy mi vagyunk a csúcsragadozók! Menjetek ki egy dzsungelbe, sivatagba, szavannára, s meglátjátok, hogy az állatok ugyanolyan kegyetlenséggel ölnének meg minket, ha nem mi lennénk nyeregben.......rövidesen úgyis ráb.szunk erre a túlnépesedésre, s atomvillanás lesz a vége :) :) Az meg instant halál lesz mindenkinek, s minden állatvédő boldogan nyúlhat majd ki :D :D :D :D


5. Gyorkos (2013-12-16 19:33.00) aaaaa
Gondoskodom róla, hogy ez a film mindig megtekinthető legyen.

[link]

A témához kapcsolódó fórum:
http://www.filmkatalogus.hu/forum-21600


4. Blutgier (2012-08-23 15:11.03) aaaaa
Ehhez hasonló képsorokat még nem láttam, de többé nem is akarok. Azért az állatok feldolgozása előtt az az elvárható minimum szerintem, hogy megöljék őket úgy, hogy teljesen kimúljanak. Ez barbárság ami a filmben van és erkölcsileg teljesen elfogadhatatlan. :( Egyszerűen nem értem, hogy azok az emberek, akik ezeken a vágóhidakon dolgoznak, hogy tudják ezt csinálni minden nap órákon keresztül, milyen ész táplálja az ilyen embereket?! Szörnyű...


3. Capunral (2012-02-19 23:20.25) aaaaa
Döbbenetes! Undorítónak, mocskosnak, ördöginek éreztem magam a film után(pedig imádom az állatokat, tőlem csak szeretetet kaptak).

Elmondhatatlan érzéseket szabadít fel. Tényleg jobb lett volna nem tudni ezekről(mondjuk eddig is tudtam).

Azért az megnyugtató, hogy ha léteznek földönkívüliek, akkor biztosan nem rosszabbak, gyarlóbbak, mint amilyenek mi vagyunk.



2. Zoszili (2012-02-10 13:55.27)  
Kötelező tanulmány.
Mindenkinek látnia kéne.
Szakaszonként voltam képes megnézni.
Elevenen, könyörtelenül mutatja be az ember természetét. Minderről nem akarunk tudni és nyilván ezért nem változik semmi.
Engem nagyon megrázott.


1. Godric's Hollow Man (2011-08-10 09:10.57) aaaaa
Gondoltam, hogy nem lesz sok hozzászólás a témában, de hogy egy se... azért én leírom nagyjából ki mire számíthat ha megnézi!!!!!

Earthlings - Földlakók (2005)
[link]

Az egyik legsokkolóbb és legigazibb film amit valaha láttam. Aki gyengébb idegzettel rendelkezik vagy nagyon szívén viseli az állatok sorsát ne nagyon tegyen kísérletet a megnézésre.

Az emberiség mindig is, és könyörület nélkül zsákmányolta ki illetve pusztította el környezetét. Na ez a film kendőzetlenül mutatja be, hogy dolgozzák fel a különböző állatokat az éttermi étlap vagy a szőrmeipar érdekében. De emellett bemutatja, hogy miként végzik az állatok "teljesen humánus körülmények között" az orvosi/katonai kísérletekben.

Tényleg elszomorító és borzasztó, hogy ez ellen senki nem tesz semmit. Pedig én sem vagyok nagy állatvédő, vagy nem hirdetem mindenhol, hogy mekkora természetbarát vagyok, de ami valójában folyik az rosszabb annál a valóságnál amit valaha is elképzeltél.

A film legnagyobb erőssége, hogy legtöbbször szinte húsba vágóan bemutatja a körülményeket. Nincs finomkodás, ez annak is köszönhető, hogy rengeteg a rejtett vagy (eddig be nem mutatott)
felvétel.

A filmben néhol fellélegzéshez jut az ember, Joaquin Phoenix kellemes orgánumának köszönhetően. Hiszen ő az, aki a film 95% százalékát narrálja. Illetve nagyon jó az aláfestő zene a Moby-tól.

Hatalmas a tűrőképességem, de én is legtöbbször a határán voltam, hogy ne tekerjek bele. Ennek ellenére ezt a filmet mindenkinek látnia kellene.
100%

"Amíg vágóhidak vannak, addig csataterek is lesznek!" - Lev Tolsztoj



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTysonrichie, 2018-03-16 23:3910 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Földlakók adatlap
Eredeti cím: Earthlings
Évszám: 2005
Rendezte: Shaun Monson
Szereplők: Joaquin Phoenix, Persia White

További információk

Szereplők fórumai
- Joaquin Phoenix - Vélemények
- Moby - Vélemények
- Maggie Q - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk