Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Aranyeső Yuccában
- Film Mánia, 15:15
A Pentagon titkai
- Filmbox Premium, 15:15
Fater élve vagy halva
- SuperTV2, 15:40
Szeretném, ha szeretnél
- TV2, 15:45
Nagypapa hadművelet
- Film+, 15:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
2022-es választás
A méhész (2024) - Vélemények
A közvetítő (2021) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az öldöklés istene aaaaa
Jeff Daniels aaaaa

 

Fórum - Ismeretlen föld - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Chris Co (2013-12-23 20:49.36) aaaaa
Zseniális film a gyarmatosításról. Mintha két filmet látnánk egyszerre, csak némi időbeli eltéréssel, ugyanis az egyik ötszáz évvel korábbi eseményeket elevenít fel, míg a másik a jelenkort. Érdekes párhuzam. Mintha megállt volna az idő. Egy-két színészi malőrt (mellékszereplők) leszámítva nagyszerű film és ajánlom mindenki figyelmébe, aki egy kicsit is fogékony a történelemre vagy annak társadalmi igazságtalanságaira hollywoodi klisék nélkül.


5. Ystee (2013-10-29 20:11.09) aaaaa
Nekem kifejezetten tetszett a film. A hiányosságait kiegészítették az erősségei. Az a fajta film aminek van mondanivalója és értelme.



4. Kittentyű (2013-09-06 02:15.30) aaaaa
Egyszer meg lehet nézni. A két főszereplő Gael Garcia Bernar és Luis Tosar jól játszottak, mondjuk Ők minden filmjükben jók.


3. Chris92 (2011-09-29 19:13.28) aaaaa
A spanyolok anno ezt vitték az Oscar-ra, szerintem találhattak volna jobbat is, de ez korántsem a film ellen szól mert nekem tetszett. Icíar Bollaín filmjének felütése és dramaturgiai fordulata miszerint az ötszáz évvel ezelőtti eseményeket allegorikusan a 2000-es évek környéki bolíviai vízért való tömegtünetesék környezetébe finoman szólva is kétélű és provokatív, szerencsére a játékidő nagy részében, sikerül a hatásvadászat, az elfogultság vagy az általánosítás eszközei nélkül élnie vele. A "film a filmben" féle jelenetek szimbolikus jelentőséggel bírnak benne és ha az esetek többségében nem is nagyon jött át, mit akarnak vele mondani azért meglepően drámaiak és hatásosak lettek. Ahogy a film második fele is, meglepően erős emberi drámát tud kibontakoztatni a benne lévő szereplőkkel szemben a lassabb és bukdácsolósabb első felével. Ugyancsak pozitívumként írhatom fel a remek és hiteles színészi játékot, valamint a profi technikai megvalósítást főleg az operatőri munka és a vágás precizitása és folyékonysága tetszett ahogy a zenék is jól megkomponáltak.
Habár forgatókönyvet tekintve nem a legjobb, egy nézhető és néhol igencsak elgondolkodtató darab ez az emberi kizsákmányolás és elnyomottságról, aminek léte (sajnos természetünkből eredve) és mivolta eltéphetetlenül történelmünkhöz van kapcsolódva és nem biztos hogy valaha megszabadulunk tőle...ijesztő nem igaz?


2. Anitabagwell (2011-09-28 06:37.46) aaaaa
bemutatják nálunk?! nofene...


1. Anitabagwell (2011-08-07 22:01.54) aaaaa
még ezt írtam róla anno, miután kijöttem a moziból:

Ahogy kijöttem a moziból, ez volt az első gondolatom: "ez de el lett baszva". És ezt a filmet vitték a spanyolok az idei Oscar-ra? Kérem szépen, sajnos igen.
Nagyon vártam ezt a filmet, mert már eleve a poszter megragadott. Nagyon erős ez a ...téma, ahogy helikopterrel eresztik le a keresztet. Aztán láttam a bemutatót, azt gondoltam kurvajó lesz. Miért? Mert még a téma is felkeltette az érdeklődésemet. 2000-ben járunk, Boliviaban, ahova a spanyolok 500 év után ismét beteszik a lábukat, hogy leforgassanak egy filmet arról, hogy mi is történt anno, mikor az indiánokat kereszténységre kényszerítették. A bemutatóban volt egy zseniális jelenet, mikor az indián kecsua nyelven szólt a spanyolokhoz, az egyik spanyol katona meg adott neki egy hatalmas pofont azzal a mondattal, hogy "que me hables cristiano!" (keresztényül beszélj) ez remekül éreztette azért, hogy a spanyolok mennyire a világ közepének hitték magukat és mennyire azt hitték, hogy van a spanyol nyelv és semmi más. ez a jelenet meggyőzött. gondoltam ez csak jó lehet. na szóval megérkezik a 2 filmes guru, Costa (Luis Tosar) és Sebastian (Gael Garcia Bernal) hogy elkészítsék ezt a nagyszabású mozit, eredeti helyszíneken, őslakosokkal. Csak arra nem számítanak, hogy épp egy polgárháború van kialakulóban, és a filmeseket kivéve senkit sem érdekel már annyira ez a film...
Na már most.... ha ezt normálisan megcsinálják, lehetett volna kurvajó, tényleg. Úgy éreztem Bollan célja az volt, hogy az 500 éves "konfliktust" belehelyezze a mai világba. És lássuk be, ilyet nem szabad. Az is megvolt benne, hogy a spanyolokat most is szinte Istenként tűnteti fel, még Bolívia népét, finoman szólva sem szépen ábrázolta. Ha én bolíviai lennék kurvára megsértődnék emiatt a film miatt, az biztos.
A forgatókönyv egy nagy káosz volt, végig úgy éreztem, hogy csak Gael Garcia Bernal olvasta el, és próbált tenni valamit az ügy érdekében. De egy óra után már azt gondoltam "öreg szállj le a süllyedő hajóról Te is". Nem szállt le, vitte a filmet végig, csak egy a baj: senki nem tudja hová. Luis Tosar számomra szinte mindig tökéletes, egyszerűen nem is értem, hogy tudott ennyire alulteljesíteni, hogy tudott ennyire minősíthetetlen lenni. ÉS, nagyon sok volt. Mármint, bőven elég lett volna vagy Ő vagy Gael, de így, hogy 2 ilyen kaliberű színészt belesűrítettek egy ennyire rosszul megírt filmbe, hát sok értelmét nem láttam. Jobb lett volna csak az egyikük.
Akit még ki tudnék emelni az Karra Elejalde, aki már a Cronocrimenes-ben bizonyított nekem, hogy bizony istentelenül tehetséges, itt sem okozott csalódást, nagyon jól hozta ezt a piás színészt, aki úgy érezte már semmi vesztenivalója. Továbbá Carlos Santos-nak (Povedillaaa :D) voltak még jó villanásai, de pl. Raúl Arévalo alulteljesített, mondjuk nem ő tehet róla, ilyen hülye kidolgozatlan volt a szerep. Ennyi.
Voltak azért jó pillanatok a filmben, nem sok, de volt. Villanások voltak. Gael Garcai Bernal minden jelenetben amiben benne volt, tudott egy kicsit emelni. Amugy nem is lett volna rossz ez a téma, hogy új környezetben helyezzük ezt az 500 éves "konfliktust" csak hogy kidolgozatlan, és megalapozatlan volt.
Teljesen átlagos film, annyira hogy azt már elmondani sem lehet....:D sokkal, de sokkal többet vártam.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris Co, 2013-12-23 20:496 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk