Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Angyalok és démonok
- Moziverzum, 13:00
Kém a szomszédban
- AMC, 13:15
Kém a szomszédban
- Filmbox Premium, 13:30
Kínzó közelség
- Film Café, 13:30
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 14:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
80-as, 90-es évek emléke
Orbán Viktor - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
A hülye - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Collini nem beszél aaaaa
Rachel Blanchard aaaaa

 

Fórum - Halálkeringő - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
109. Pisti801227 (2015-04-10 22:43.25) aaaaa
Nézhető film, ha ezt a szintet nem múlnák alul, ki tudnék ezzel egyezni.


108. Convar (2013-12-29 19:36.40) aaaaa
Nem rossz film, csak éppen nem is jó.

Felesleges flashbekek, amiknek semmi értelme, funkciója, csak arra voltak jók hogy összezavarják az embert...
Felesleges káromkodások, amiknek semmi értelme, funkciója, csak arra voltak jók hogy elhiteltelenítsék a karaktert...

A vége pedig... maradjunk annyiban hogy én egy egészen másféle végkifejletet akartam látni.


SPOILER

Sztem sokkal érdekesebb lett volna ha Kernnél rámennek egy apa vagyok vagy zsaru? dilemmára, hisz Rusty idővel rájön hogy kislánya nem kicsit sáros... hamár kamaradarab abban sztem még lett volna némi potenciál feszültségteremtés terén. Na mindegy.

A legvégén a megszült gyerek meg...

SPOILER VÉGE


Dobó Katát nem bántom, sztem nem rajta múlt.

Meg a rendezőt se. Mégiscsak ez volt az első (és lehet hogy utolsó? hisz nagy bukta volt) egész estés munkája, lesz (?) ez még jobb is...

A fényképezése egyébként pazar, mintha nem is magyar filmet néztem volna (ezt most dicséretnek szántam).



107. Flint Sullivan (2013-02-10 17:30.45) aaaaa
Lehetséges, hogy a hiba az én készülékemben lapul, de sajnos engem már moziban sem nyűgözött le a végeredmény. Pedig látszik, hogy Köves Krisztián nagyon akart, ellenben nem jutott túl a már-már hatásvadász vizuális megjelenítésen.
Merthogy bármennyire kezd egyre zavaróbbá válni az-az itthoni viszonylatban példa nélküli képorgia, melyet eme thrillerben bátran és nagy szakértelemmel létrehoztak, a script sajnos tönkrevágja az egész filmélményt. Az alapsztori érdekes, a megvalósítás látványos, csakhogy az egyik stábtag által született mondat, miszerint: "Szabó István tollából született egy zseniális forgatókönyv" monológ meglehetősen irreális tény, ugyanis bátran elmondható, hogy a forgatókönyv minden, csak épp nem zseniális, éppen ellenkezőleg, intő példa, hogyan nem szabad írni. Szabó könyve gyenge lábakon áll, nagyot akar mondani, közben meglehetősen szürreális elemek tarkítják (a terhes verekedős jelenet ötlete is szörnyű, a megvalósítás méginkább).
A film nyitó képsorai Polanski hagyatékára emlékeztet, hatásos világvége hangulata azonnal rabul ejtett, majd visszatérve a kiinduló ponthoz, nyomasztóan feszült atmoszférát sikerült teremteni. Figyelmem egyre erősödött, ahogyan Rusty karaktere bejutott a lakásba, majd a 25-dik perc tájékán a feszültség, a film meghalt. Felületes, halálosan unalmas, átgondolatlan és sekélyes lélektani drámává fajul a műfaj, az első negyedben óly jól működő tempó dinamika kidöglik, a Halálkeringő egysége darabjaira hullik. Dobó Kata korrekt módon hozza a figurát, ám szerintem a rossz rendezői instrukciók végett válik karaktere fájóan erőltetetté, míg Kern András továbbra is azt hitte, hogy egy színházi darab kellős közepén van, ami mozifilmben minden, csak éppen nem szerencsés tényező.
Nem, nem azért írom ezeket, mert magyar film, és fikázni jó, egyszerűen az indokolatlanul hatásvadász képvilágon és operatőri munkán túl a végeredmény számomra inkább volt látványos parasztvakítás, rossz forgatókönyvvel, darabos műfaji tálalással, értékelhetetlen dialógokkal. Díjazom a próbálkozásokat, belém lehet kötni, de véleményem szerint a Halálkeringő egy lelkes, tudni akaró stáb, egy vizuális érzékű rendező pocsék scriptből összeeszkábált látványos, ám halálosan unalmas munkája, ami pont Szabó és könyvének hibájának tudható be, nem a rendezőnek. A sz@rból várat építeni nem lehet egy sajnálatos esete, a stábnak viszont bizalmat szavazok. Csak Szabó Istvánt tüntessék el előlük, mert amit művelt, az szerintem botrány.


106. ZsD (2012-09-29 10:34.59) aaaaa
A főcím, a zenével tökéletes, bármilyen csúcs moziban is elmenne simán! Aztán kissé kuszán indulnak az események, ami kicsit idegesített, de aztán Kern András megjelenésétől kifejezetten jól szórakoztam. Iszonyat nagy színész! A karakter talán nem épp magyar... de miért is kéne annak lennie? Egy amerikai filmben tökéletes lenne, ezért én itt is elfogadom. És az öreg nagyon jól játszik, feszült, de röhejes is. Nagyon tetszett a játéka. Sajnos Dobó Kata viszont nem hiába nem futott be amerikában, gyenge középszerű színésznő, aki nem is lenne képes túllépni a "Kata vagyok, van egy Pepsid"-en. Arra tökéletes volt, itt pedig mesterkélt, túl játszott, kissé talán ripacskodó. A képi világ szintén bárhol elmenne a világban, nem hiába az operatőrjeink szép karriert futottak be a világban. Az ilyen képi világ sok esetben ha az egész filmre kiterjed akkor már bántja az ember jó érzését, ez itt is igaz, mégis más egyéb hasonló képi világhoz képest nekem tetszett. A rendezés nagyon furán indult, már-már kikapcsolás szélén álltam, amikor javulni kezdett, és a végére egészen jó lett. Kivétel a vég katarzis, amit szerintem elkapkodtak. Kern "monológjában" sokkal több volt a végén. Csak ez miatt nem kapta meg tőlem az 5. csillagot.


105. Edekon (2012-03-06 08:32.02) aaaaa
Szerintem magyar viszonylatban ez egy nagyon jó film!Bár több ilyen lenne.Sajnos a magyar filmek 90% semmit nem ér, kukába való.De látva ezt az alkotást, talán van remény, hogy nálunk is egyszer beindul valami.
Az arányra meg ne figyeljetek, sokan izomból osztályoznak.Meg se nézik, csak mert magyar, már húzzák is le.


104. Scal (2012-03-01 00:23.36)   - (válasz Az utolso szamuráj 102. hozzászólására)
Mert ott mindig hideg van?


103. Tömö (2012-02-27 19:59.26)   - (válasz Az utolso szamuráj 102. hozzászólására)
Úgy bírlak:)
Olyan finom szép szavakkal (is)tudot a sima szart is megfogalmazni:D
Amúgy 3* nem sok?


102. Az utolso szamuráj (2012-02-27 19:54.35) aaaaa
Próbálkozunk.
Nem jött be.
Nehéz egy thrillert úgy eladni,hogy a néző szinte az elején tudja,abban az átok lakásban mi történt,és ehhez nem kellett tudományos fokozatig vinnie életében.Nehéz úgy egy thrillert eladni,hogy a szereplők szájába csikorgó mondatokat adnak,és bár az egyikük igencsak képzett színész,de még ő se tudja karakterét megtölteni élettel,mert az a karakter egyszerűen hiteltelennek van megírva.És végül,nehéz úgy egy thrillert eladni,hogy bizonyos képek annyira tetszenek a rendezőnek,képtelen rajtuk túllépni,holott még hangulatfokozónak is gyengék,de nyomatják vissza ezerrel a nézőnek.
Dobó Kata mindig is Dobó Katát fog játszani,és egyszerűen nem hisszük el neki,hogy puha bársony ajkát ilyen szavak hagyják el,baszd meg vagy fasz.Bár színésznőnk az Európa Expressz óta eljutott oda,hogyha revolvert markol,azt az orális ingert elnyomja,hogy kint legyen a nyelve,játéka most se jó,mi több,gyatra.Kern néha villan,de valahogy mintha fáradtabbra vette volna ő is a figurát,inkább a rutint tolja előtérbe.
Ám nem rajtuk vagy miattuk nem lesz jó film a Halálkeringő,hanem mert rossz a forgatókönyv,és az bizony ilyen filmeknél ,krimiknél,thrillereknél nem egy jó kezdőpont.Ám a magyar próbálkozásnak idegen terepen azért vannak dicsérhető momentumai is,nevezetesen a képi világ,a látvány valamint a díszlettervezők kreatív munkája,ahogy aprólékos részletességgel a lepusztult lakást életre keltették(de persze lehet,csak bementek a VIII kerületbe,s passz).
Ezen éra mentén a Halálkeringő bizony jóra vizsgázik,remek és meglepően komor beállítások váltják egymást,noha az elsőfilmes rendező szemmel láthatóan lop a Mátrix alkotóinak Fülledtség című munkájából.Ott azért néha ki is mentünk az utcára,ez itt kamaradarab,ahol komolyan,ha még egyszer Kern a szeretetéről biztosította volna lányát,aláaknáztam volna a Lövölde teret(ezt félek,csak az idősebbek értik,miért)
A vége pedig jaj:próbálnak magasabb értékek felé fordulni és valami magasztosan kihozni a cserépragasztásból,értem én,de ez túl direkte,és egy újszülött arca se fedheti el azt a tényt,ez bizony gáz,lassítva lépdelő kommandósok ide vagy oda.Így marad a képi világ fejcsóválóan ötletes mivolta és néhány jó színészi megvillanás,amúgy meg egy kiszámítható közepes munka egy olyan műfajban,ami valljuk meg,nem hazai filmgyártásunk ősi(hősi)földje.


101. Kelly 2 (2011-08-18 19:10.43) aaaaa
Szerintem a legjobb magyar film.


100. Az utolso szamuráj (2011-07-23 21:08.02) aaaaa - (válasz Kiki979 98. hozzászólására)
legnépszerűbb??no,erre többen köpnek a sarokba:))


99. Nyolcadik utas (2011-07-23 20:18.30) aaaaa
Megtekintettem végre az indavideo.hu oldalán. Sajnálom, hogy a moziban elhaslat, mert többet érdemelt volna. Ami tetszett: a képi megvalósítás, az operatőri munka, a színek, a vágás és a zene. A történet alapvetően egyszerű, amit túl hosszú lére eresztettek. A figyelmem végig kitartott és még élveztem is néhol a filmet. Kernt, mint embert nem szeretem, mint színészt elismerem. Dobó Kata most mutatott meg magából valamit - a mellbimbóján kívül - és megvallom, nem volt rossz, amit láttam. Egy dolog zavart nagyon: a rengeteg káromkodás.


98. Kiki979 (2011-07-11 15:19.59) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 94. hozzászólására)
üdv kedves Szamuráj...
már egy jó ideje figyelgetem a hozzászólásaidat,így elég gyorsan rájöttem 2 dologra: filmekkel kapcsolatos munkád van...(VOx magazin munkatársa,tékás STB...)
A Filmkatalógus-on valszeg a legnépszerűbb fórumozó vagy,mert soha nem írsz hülyeségeket össze-vissza,továbbá ami filmről írsz épp véleményt az mindenki véleményével azonos csak így nem sokunk tudja kifejezni a véleményét...
Na a seggnyalásnak vége,nagyon várom a véleményed(kritikád)erről a moziról..


97. Csernakakos (2011-06-01 22:22.47) aaaaa
Ezúton jelezném az oldal üzemeltetőinek, hogy valami félreértés történt: öt csillagot akartam nyomni, de csak egyet jelenít meg. Remélem, mielőbb javítják a hibát, ugyanis adatlapomon is meg kívánok emlékezni egy végre jó magyar filmről!
Végre készült egy forgatókönyv, ami az amerikai tömegkultúra hajszolása helyett mer magyar lenni - értékelendő többek között a derék magyar nevek megválasztása -, és az egész szkriptet végre nem káromkodáshegyekkel töltötték meg, hanem valódi tartalommal bíró, mélyen szántó üzeneteket helyeztek el benne, ami úgy gondolom, transzcendensek nélküli jelenünkben mindennél égetőbb jelentőséggel bírnak. Tudatosítja bennünk, hogy a család mindennél fontosabb, hogy terhesen bocsánat most már állapotosan nem volna szabad dohányozni. Az erőteljes impulzusok után azt hiszem, közvetlen környezetemnek is át kell adnom az üzenetet, hogy mindenkiben tudatosuljon az emberélet fontossága.
Szabó István szkriptje emellett mellőzi a giccset és a szenzációhajszolást, ezért nyelvileg és a karakterek megépítésében is földhöz ragadt, felettébb realista eredmény született. Minden kimondott szónak falakat bontó jelentősége van.

Ki kell térnem Dobó Katára, aki meglehetősen sikeres külföldi pályafutása ellenére hazatért, hogy segítsen az üzenet átadásában. Nem gondoltam volna, hogy valaha ezt írom, de valódi színésznővé érett. Minden száját elhagyó mondat precíz, mégsem műanyag, hanem abszolút hiteles. Arcjátéka pedig egészen megdöbbentő: önálló létének érzelemgazdagságát emeli be, ugyanakkor nem felejt el átalakulni karakterévé. Legutóbb Marion Cotillard alakított olyat Piafként, amire azt mondhattam: teljes átlényegülés. Katának egy tekintetével sikerült lerombolnia a magyar filmvilág minden hendikepjét, és igen, úgy érzem, Marionéhoz fogható alakítással söpörte el lelki világomat. Nem értem, miért nem jelölték legjobb színésznő-díjra legalább a Golden Globes-on!

Sok idő kellett a magyar filmiparnak, hogy talpra álljon, és a nehéz időkben el kellett tűrnünk olyan undorító álfilmeket, mint a borzalmas és értelmetlen Bibliotheque Pascalt, vagy a lefizetett kritikusok által magasztalt, ocsmány A nyomozót, de ide sorolhatnám akár a fesztiválkedvenc művészieskedő Pál Adriennt is.
De úgy érzem, Köves Krisztián Károly filmjével végre révbe ért filmművészetünk: a szerzőiség erőteljes elemei gyönyörűen keverednek az átlagnéző számára is könnyen befogadható arculattal.

Megszületett az új A tanú, amire reményeim szerint évtizedekkel később is büszkék lehetünk! Elindult nemzetünk megújulása az összefogás jegyében, ennek egyik alapköve a Halálkeringő - lásd az egyöntetűen ötcsillagos szavazatokat -, és most már hivatalosan is HALADUNK.


96. Arpimokus (2011-05-14 16:00.09) aaaaa
Értem én, csak nekem ez nem jön be.


95. Bloodies (2011-04-10 14:31.10) aaaaa
Nekem ez a film nagyon tetszett. Szerintem egyre jobban fejlődnek a színészi, a történeti illetve a minőségi magyar filmek. Csak így tovább Magyarország!!!


94. Az utolso szamuráj (2011-03-09 13:02.47) aaaaa - (válasz DaniGERGO 90. hozzászólására)
Nem,te sértegettél másokat,ezért is szóltam.Valamint akkor mi van,ha leszólják?Erre találták fel ezt az oldalt.
Lynch zseni,punktum.Viszont ő maga pont azon röhög,hányan hogy értelmezik a filmjeit,ám az álltalad gelsorolt 2 magyar filmhez sok köze nincs,mégcsak formanyelvügyileg se.
Amellett meg leírtad a kulcsszót:szerintem...és ez a lényeg.Bár hogy mondjuk a Zuhanórepülésen min lehetett elgondolkodni...akkor ezzel az erővel elgondolkodhattam volna a Hova lettek Morganéken is.Túl azon,hogy nekem bejött a Zuhanórepülés,de nem a gondolatai miatt.
Sose lehet elég egy filmben a szex,keféljenek a Kis hableányban is:))))


93. DaniGERGO (2011-03-09 02:25.01) aaaaa - (válasz Legisfalk 91. hozzászólására)
gratulálok, igen jó megfigyelő vagy:)


92. Norci11Neill (2011-03-09 01:31.18) aaaaa
Nekem nagyon tetszett.


91. Legisfalk (2011-03-08 22:51.15) aaaaa - (válasz DaniGERGO 84. hozzászólására)
De az is lehet, hogy az itt a probléma, hogy a sok átlag alatti intelligenciával rendelkező ember inteligenciának írja az intelligenciát. :)


90. DaniGERGO (2011-03-08 22:41.42) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 88. hozzászólására)
Nem tartom sértőnek, hiszen nem engem sértegetnek, csak szerintem nem amerikai sikerfilmekkel kéne összehasonlítani a magyar filmeket.
Fiatal rendezők első munkáit szólják le. Akinek ez a film unalmas nézzen meg egy David Lynch filmet, aki csakugyan kiválló rendező de van amikor hihetetlen lassan bontja ki a sztorit ami kell is ahoz, hogy utána megértsd mi történik.(mondjuk egy Lynch féle "agymenést" elég nehéz kibogozni)
Arra lennék csak kiváncsi, hogy mégis mi az ebben a filmben például vagy a Zuhanórepülésben (ami szerintem hihetetlen jó) ami nézhetetlenné teszi a filmet?
-A szinészi játék? Vannak tényleg olyan magyar alkotások (sorstalanság) aminek a minőségén ordenálé módon ront a beleélő képesség hiánya de az elöbb említett két filmben nem igen láttam rossz színészt.
-Akkor a dialógusok? Itt megint felhozhatnám a sorstalanságot amiben nagyon NEM a helyzethez illő szövegek futkosnak de ebben a két filmben ezzel sem volt probléma(jó mondjuk Dobó Kata néhol kicsit hiteltelen de szerintem nem sokszor, ennek az oka talán a forgatókönyv túl komolyan vétele, egy-két helyzetben lehetne kicsit rögtönözni, a szinkron színészeknek ha belegondolunk sokkal könnyebb dolguk van)
- A fényképezéssel szerintem megintcsak nincs probléma, láttam már olyan filmet ahol nagyon sokat rontott a képi világ (Golyózápor egyik jelenetében például hihetetlenül zavart ahogyan mozgott a kamera, szinte már olyan volt mintha valaki egyszerűen kézben tartaná, szó szerint remeg a kép, de nem olyan direkt módon mint a cloverfieldben.)
- A sztorik szerintem megintcsak jók, mindkét film története elég elgondolkodtató.

Nah de egy negatívum a zuhanórepülésről, hogy teljes legyen a kép: túl sok a sex jelenet.
Ennél sokkal többet viszont ellene nem tudok felhozni, a halálkeringőben pedig egyáltalán nincsen ilyen rész aminek én kifejezettem örültem is.


89. City225 (2011-03-08 14:39.54) aaaaa - (válasz DaniGERGO 87. hozzászólására)
No ezt nemtudom hol olvastad. És nem a körülményekkel voltak a problémák, a pénzzel nem volt gond, trust me;)


88. Az utolso szamuráj (2011-03-08 14:26.50) aaaaa - (válasz DaniGERGO 84. hozzászólására)
és ha egyszerűen nem tetszik nekik,ám veled ellentétben a másik oldal véleményét se tartják sértőnek,akkor mi van?


87. DaniGERGO (2011-03-08 14:07.01) aaaaa - (válasz City225 86. hozzászólására)
Igan, te 50 milából biztosan jobb filmet összehoznál;)


86. City225 (2011-03-08 07:23.21) aaaaa
Újabb hős lokálpatrióta, aki a nagy elvakultságban nem ismeri fel micsoda szennyel is volt dolga igazából.. tényleg szenny ez az ország ha ilyenektől elájul


85. DaniGERGO (2011-03-08 02:52.29) aaaaa
jah, jah és akik leszólják ezeket a filmeket általában azok akik rá 2 napra meg büdös amcsiznak amikor meglátják a tvben Vilmos herceget.:):):):)

SZENNY EZ AZ ORSZÁG!


84. DaniGERGO (2011-03-08 02:48.29) aaaaa
"a műfajjal van a probléma, a pszichothrillerre nem vevő a magyar közönség"

A filmnek van hangulata, története és Kern András szó szerint félelmetes benne.
Az itt a probléma, hogy a sok átlag alatti inteligenciával rendelkező ember aki a képlet és a next című filmekhez van hozzá szokva, nem is beszélve a solt ügynökről és társairól amik tulajdonképpen nem is tudom milyen kategóriába sorolhatók be, már csak azért leócsárolnak egy filmet mert magyar embert látnak benne.

Hát, csak így tovább;)

Szerintem a MAGYAR Pszichothriller nagyon is ütős, ez a film és a Zuhanórepülés is zseniálisak!


83. Mozibuzi (2011-02-26 16:18.27) aaaaa
Ugyan kissé unalmas a film, de nem ez a legnagyobb hibája. A sztori sem lenne rossz, és a színészek teljesítményét sem szólhatom le, de valahogy rosszul volt összerakva. Ha egyszerűbb lett volna a felépítése nem ugrálnak oda-vissza az időben jobban sült volna el a dolog.


82. City225 (2011-02-26 14:53.36) aaaaa
Magyar mentalitás ide vagy oda, én elismerem a jó magyar filmeket, amelyekből egyet-egyet láttam is az elmúlt években (A nyomozó, Bibliotheque Pascal), de ez a keringő ez fájt..



81. Villeo (2011-02-26 14:27.07) aaaaa - (válasz Lexi 80. hozzászólására)
Kicsit megnyugodtam,hogy van még akinek tetszett,már kezdtem azt hinni,hogy velem lehet a baj,de úgy látom tényleg nagy divat lett a magyar filmek ócsárolása földbe döngölése.
Sajnos ilyen a magyar mentalitás,mint megannyi agresszív kismalac!


80. Lexi (2011-02-26 11:27.23) aaaaa
Nekem nagyon bejött,igaz nehéz túl lendülni az első mondjuk 20 perc unalmas részein,de megéri,mert elég jó film volt,akármilyen unalmas az eleje,muszáj végig nézni,nagyon bejött


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekPisti801227, 2015-04-10 22:43109 hsz
KérdésekDulaniko, 2010-12-22 16:452 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk