Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Egy befejezetlen élet
- Film4, 00:15
A nagy dobás
- HBO3, 00:20
Blöff
- HBO, 00:21
Nincs bocsánat
- Viasat Film, 00:50
Holtomiglan
- AMC, 01:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rock zene
2022-es választás
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Gérard Depardieu - Vélemények
A holtak nem halnak meg - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vissza hozzád aaaaa
Pietro Micci aaaaa

 

Fórum - Törzsvendég - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Lifeisamovie (2023-06-08 10:03.01)   - (válasz Dobsony 16. hozzászólására)
Nagyon egyetértek veled, Dobi cukorfalatom :)


16. Dobsony (2023-06-08 09:01.13)   - (válasz Lifeisamovie 15. hozzászólására)
Life drágám!
Kedvet hoztál a film felkutatásához, ez valamiért kimaradt anno.
Mostanság már egy 10-15 évvel ezelőtti darab is oázisnak számít(jól fogalmaztál!), nem hogy egy nyolcvanas-kilencvenes évekbeli alkotás. Szinte az összes akkoriban készült mozi - ezt most Entersp-nek- klasszikusnak számít.
Hányadék a mai filmgyártás.



15. Lifeisamovie (2023-06-08 00:06.37)  
Rourke, a szétvert pofájú sörivó bokszoló, aki szeret fingani és Dunaway, az éretlen kukoricát lopó 'bolond' piás nő. Kellemesen vulgáris szövegkörnyezetű mozi, szinte oázis a piszi b.ziságtól kiszáradt füleknek :P
A remegő kezű alkesz bácsi a sálas technikájával marha jó volt :D
(Buscemi-nek is van egy kocsmás filmje a 90-es évekből, azt is meg kellene lassan sasolni)


14. VAL P (2021-05-10 19:58.30) aaaaa - (válasz Varla 13. hozzászólására)
A személyesség (a whisky-kóstáláson túl) számomra abban csúcsosodott ki, amikor hosszan hagyták az alkotók hullámzani a háttérben Mozart 25-jét, Köchel 183-ját. Minden idők 37. legremekebb szerzeményét füleim szerint.


13. Varla (2021-05-10 00:01.03) aaaaa

A szomorú istennők a bárokban ülnek.

A Törzsvendég Charles Bukowski írásai alapján készült, szóval nagyjából lehet számítani arra, hogy miről is fog szólni. Ha nem szereted Bukowskit, ha szerinted túl arrogáns, durva, valószínűleg nem fog tetszeni, ha meg szereted, akkor ajánlom a Hollywood című opuszt tőle, ami konkrétan eme film készítéséről szól, bepillantást engedve a kulisszák mögé.
Nekem ez a film nagyon személyes, mint ahogy Bukowski írásai is, sokadszorra újranézve-olvasva újabb és újabb részletek tárulnak fel, a mai után például úgy érzem, hogy a boldogságról szól, az élet kis örömeiről, amiket még mi, csapdábaesett magányosok is átélünk olykor-olykor, a kilátástalanságban is ugyanúgy körbevesznek minket, és ez azért elég jó érzés.
És jó érzés tudni, hogy nem vagyunk egyedül a magányban sem.
Egy perifériára szorult alkoholistákról szóló film egy olyan társadalomban, amelynek jelentős része küzd ilyen-olyan alkoholproblémával, amit azonban a legtöbben nem hajlandóak elismerni (sőt, a társadalom maga sem, ami azért is csúsztató megfogalmazás, mert a társadalmat egyes emberek alkotják), és általában a magány a fő okuk, sokat segít abban, hogy ne érezzük magunkat annyira elidegenedettnek.
Ráadásul pozitív kicsengésű a vége, amire meg nagy szükségünk van mindnyájunknak.
Mindig van mibe kapaszkodni.
Valójában nem szociológiai tanulmányt akartam írni, de hát erről beszéltem, hogy mennyire személyes nekem ez a film.

Kedvenc jelenetem a
SPOILER
zöldkukorica-lopás és evési kísérlet, rengeteg érzelemmel; mega ruhakidobálás, majd -összeszedés. Megmutatja, mennyire esendőek is vagyunk valójában.
SPOILER VÉGE

Mickey Rourke remekel, Faye Dunaway pedig tényleg szomorú istennő, néhány másodperc erejéig maga a vörhenyes arcú Bukowski is felbukkan (ha-ha), a bárok hangulatosak és valahonnan mindnyájunknak ismerősek egy kicsit, így hát tölts egy gint (vagy kettőt, vagy egy whiskykóstoló-sort, vagy ne), dőlj hátra, és tudd, hogy rengeteg dolog miatt lehetsz hálás az életnek.

Egyébként hajlok arra, hogy a Matt Dillon-os Tótumfaktumnál ez egy tündérkirály-hajszálnyival mégiscsak jobb, pont emiatt a felcsillanó életigenlés miatt, eddig ezt nem tudtam volna ilyen kategorikusan kijelenteni.



12. VAL P (2021-05-09 23:58.07) aaaaa
Hölgyeim és uraim! Azt hiszem, mindenki egyetért velem abban, hogy igyekszem a lehető legrövidebbre fogni köszöntőbeszédem. Mindannyian feszengünk csak ebben a… khm… elrugaszkodott hőségben. Tehát:
Azoknak, akik nem ismerik behatóan Bukowskinak nem csak a műveiben tárgyalt, de a saját bőrén is megtapasztalt világát, az ő számukra is hamar világossá válik, a szerző (és ihletett antihőseinek a) nézőpontjából nem is lehet másnak látni, mint kelepcének a nagybetűst. Ahol feloltják (sic!) a villanyt, ha nem rendőrök előli az iszkiri; ahol a remegő kezű tata pikolóstabilizátor sálat köt a csuklójára; ahol a zöld kukorica íze világít rá arra: nekem soha nem sikerül semmi.
Amíg bensőnk lángolva ég, akarva-akaratlan olvasztja le rólunk apránként a zsíros viaszt, de amint elfogy a kanóc, a gyertyatest, s jelzés értékű füstünk is semmivé illan; a kétkedők sem kerülhetik ki a felismerést, hogy se gondoskodó istenség, se felebaráti felkarolás nem tartóoszlopa elátkozott fajunk zsarnoki–csarnoki timpanonjának. Mammon csábításai közül pedig a legbecsesebb hallgatóság, a legsegítőkészebb gyülekezet, a legváltozatosabb élményt nyújtó társaság a felhörpölendő szeszek óceánnyi hullámzása. Persze, ha már teli a butélia, karon ragadhat egy Ophelia, de kapatosan sem árt tisztázni egymással, hogy: csak ne várjunk semmi konkrétat!
Henry Chinaski ír, piál és verekszik elalvásig. Jellegzetes, szárnyasokat idéző tartással billeg át kocsmák, bárok zegzugos kazamatáin, talponállókat fedező sikátorokon. Nem gyűlöli embertársait – nyersanyagként tekint mindössze rájuk (már amikor képes átlátni a szemeire patentként záródó alkoholhályogon). A bűzükre, kisszerűségükre, ahogy éktelenül rikoltoznak, ahogy reménykednek, ahogy rúgkapálnak, ahogy saját gyártású egérutat próbálnak leaszfaltozni, a tébolyból kivezetőt, amit józanul elviselni már képtelenség.
Hölgyeim és uraim! Porzik a gigám. Ürítsük végre korsóinkat az első honoráriumát épp felvevő, ezért mindenkit több körre is invitáló Henry Chinaskira!


11. Arpimokus (2019-04-21 11:42.03) aaaaa
Megunhatatlan. Sokadszorra is élvezetes, sőt egyre jobb!


10. Bioaram (2012-12-27 11:53.21) aaaaa
Aki szereti ezt a filmet, nézze meg a Gyomok között címűt is. Abban meg Jack Nicholson és Meryl Streep alakít nehezen feledhető párost.


9. Babosninja (2012-08-12 15:51.55) aaaaa - (válasz Starsineye 7. hozzászólására)
Szégyenletes, de én se találtam sehol, így hát letöltés lett belőle. Ncore. Ott megtalálhatod dvd verzióban. :)


8. Starsineye (2012-07-30 18:37.33)   - (válasz Babosninja 6. hozzászólására)
Feeling-movie, naná! Annak kell lennie. Bukowski, Bukowski, Bukowski.:)))


7. Starsineye (2012-07-30 18:36.42)   - (válasz Babosninja 6. hozzászólására)
Honnan szerezted meg a filmet? Ezer éve vadászom és sehol nem lelem!


6. Babosninja (2012-07-29 12:27.58) aaaaa
Érdekes film a Barfly. :) Igazi feeling-movie. Nem is nagyon több, ettől a filmtől nem szabad nagy gondolatokat és izgalmas cselekményt várni, csak hagyni hogy a világa magunkba szippantson minket és mikor a film végén felállunk hogy töltsünk magunknak egy jó pohár bort, kicsit meggörnyedjünk séta közben mint Mickey Rourke. És ha már Mickey Rourke-nál tartunk. Mindig is imádtam ez a fickót. Hihetetlen érdekes karakter. Az első film amit láttam tőle még egy B kategóriás Van Damme film volt a 90-es évekből. Már ott is tetszett a játéka, messze láttam hogy ő nem oda tartozik pedig azt se tudtam ki is ő valójában. Ezután sokkal később figyeltem fel rá a Sin city-ben. Egy zseniális film legnagyobb alakítása. Aki látja Marvot soha nem felejti el. Ezután jött az hogy megnéztem még egy pár filmjét, mindenhol tetszett, de a fiatalabb éveiből még nem láttam ilyen jó alakítást tőle. Zseniális a fickó. Faye Dunaway szintén remekel mint mindig. A színészi játék profizmusa a film bármely területére elmondható a történeten kívül. Zseniális zene, zseniális operatőri munka és díszletek. Minden nagyon a helyén van. A történetet meg csak át kell érezni, azonosulni vele és lám. Milyen jó is ez a film. Engem megvett. Ritkán látni ilyen jó kis feeling-moviet. :)))


5. Keller.p (2010-08-30 08:48.05) aaaaa
Valóban így fut, legalábbis a könyvben is így van feltüntetve.A könyveit nagyon szeretem, magát a filmet nem láttam még, csak a Tótumfaktumot.Kiváncsi vagyok nagyon erre is:)


4. Starsineye (2010-05-10 18:01.39)  
Törzsvendég??? Azt hittem, ez a film magyarul Jim Beam táncaként fut! Nahát!!!!


3. Simix (2009-05-18 23:33.39) aaaaa
Hát ez az a fajta film volt, ami alatt nem tudtam megállni, hogy ne bontsak fel egy jó bort, pláne amikor azt láttam, hogy tálcákon hozzák a filmben a piákat. Igen, a film központi témája a piálás, a piálás és a piálás.

A film elkészültéről szóló könyvet olvastam (Charles Bukowski: Hollywood), és bár úgy gondolom a Bukowski könyvek hangulatát nagyon nehéz visszaadni filmben, Mickey Rourke azért egészen jól alakította Bukowski alteregóját. A járása nagyon mókás.

Faye Dunaway-nek nagyon jó lába van, még így 46 évesen is, és ami azt illeti Mickey Rourke-nak is egészen emberi kinézete volt még akkoriban.

A film nem rossz, a kocsmai színészek egészen viccesek, és hát ha a film előtt megisztok egy jó pohár bort vagy egy rövidet, egészen biztos át fog jönni a Bukowski (Henry Chinaski) életérzés :-)

Aki jobban át szeretné érezni a Bukowski életérzést, annak javaslom az író könyveit, amik már magyarul is megjelentek az elmúlt években. Ennek örömére meg is iszok egy gönci kajszibarackot! :-)



2. Roti1 (2009-03-23 13:55.41) aaaaa
Jó kis film. Szeretem az ilyet. Eléggé elvont szélsőséges gondolom az átlagak nem tetszene de nekem bejött... A Las Vegas végállomás jutott róla eszembe (bár persze arról kellett volna, hgoy ez jusso neszembe csak én fordított sorrendben láttam :D )


1. Sir archibald (2009-01-03 00:33.11) aaaaa
Faye Dunaway és Mickey Rourke nagyon jól játssza a züllött alkoholista párt.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2023-06-08 10:0317 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk