Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Nagyfiúk
- AXN, 18:55
Halál a tengeren
- TV4, 19:05
Sommersby
- Cinemax, 20:00
Kandahár
- Filmbox Premium, 20:00
Hajsza egy gyilkos után
- Filmbox, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Will Arnett (54)
Gérard Jugnot (73)
Jesse Moss (41)
Anger Zsolt (55)
Igó Éva (68)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Az igazság bajnokai - Vélemények
2022-es választás
80-as, 90-es évek emléke
- Filmes Sámánok Rendje -
Adam Chaplin - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Végső állomás 5. aaaaa
Anthony Hopkins aaaaa

 

Fórum - Alkonytájt - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

22. Lifeisamovie (2018-06-14 17:04.30) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=T-tSoDgxRLk

Near Dark Theme - Tangerine Dream (kibebaszott jó:)


21. Chris92 (2014-01-14 20:24.02) aaaaa
Még a két főszereplő finoman szólva sem míves színészi játéka sem képes arra, hogy elrontsa Kathryn Bigelow vámpírwesternjét, ami majd negyed évszázad után is képes működni, és köszönheti ezt annak, hogy olyan erős hangulatot szállít, ami ritkaság. Az ember nézi az elképesztően hangulatosan fényképezett sivatag nappali, tényleg égető sivárságát, az éjszaka hideg sötétségét, a kisvárosi utcák párába, füstbe és néha előbukkanó neonfénybe burkoltságát, amik mind remekül passzolnak hőseink egyszerre szabad és számkivetett mivoltához. Ehhez még hozzájárul a mellékszereplők elképesztően erős gárdája (Henriksen és Paxton abszolút viszik a prímet) valamint Bigelow kissé ráérős, de atmoszférát, karaktereket és cselekményt egyszerre jól kiépítő rendezése, kemény, nyers és nemegyszer brutális akciókkal megspékelve. Erős darab, sőt olyasvalamit képvisel, ami manapság ritka az akciófilmekben: Nemcsak stílust és izgalmat, de még drámai súlyt is.



20. Norbii92 (2013-08-29 19:18.13) aaaaa
Megnéztem az Alkonytájtot, mert barátnőm ajánlotta, na meg szeretem a vámpíros filmeket. És nem csalódtam! Egy néhol kicsit vontatott, de nem egy átlagos vámpíros filmet láttam, nekem nagyon tetszett!
A színészek szuperek és a látvánnyal sincs baj, pedig nem éppen egy mai film!
Úgyhogy aki akar látni egy nagyon feszült és drámai, igazi vámpíros filmet, az ki ne hagyja! 5*


19. Kisjon (2012-08-21 17:37.31) aaaaa
A film kb. egy órájáig a kellően okos és "egyszerű" mozi hirtelen túl sokat akar magára vállalni és kibújik belőle a giccs és az ostobaság. A vége elképesztően buta és ötlettelen lett. Az eleje és a közepe viszont nagyon is rendben lenne.


18. Minden6ó. (2012-04-16 10:03.21)  
ez a "mai" szemmel..igen szar film...
ne nézd meg...unalmas vontatott rémes...
rossz!!


17. Convar (2012-03-12 23:59.18) aaaaa
Ez nagyon vérszegény volt, hogy stílszerű legyek.


16. Nyolcadik utas (2012-02-13 09:03.08) aaaaa
Retró érzet töltött el, de míg néhány régi film egészen elvarázsol - ilyen a teljes Hitchcock életmű -, itt kicsit sajnálkoztam.
Már az indítás is erőltetettnek tűnt, hogy a családi szálról és az estéből hirtelen nappallá váló jeleneteken át az enyhén gagyi végkifejletről már ne is beszéljek.
Aki átlendít a film gyengeségein az Paxton és Henriksen játéka. Olyan erősek a filmben, hogy az ember óhatatlanul nekik szurkol, így a film vége inkább hoz hiányérzetet, mint megnyugvást.


15. Kokoryan (2010-07-28 17:25.36) aaaaa
Fasza vámpíros film nekem tetszett, mivel most láttam először életemben ezért kap csak 4 pontot, de anno lehet 5 pontot ért volna nekem, mindenesetre nekem ilyen a Alkonyat című filmeknél ezerszer többet ért!


14. Jason13 (2010-07-20 15:21.14) aaaaa
Kathryn Bigelow számomra egy remek rendezőnő.A Holtpont és a Bombák földjén is nagy kedvencem.Ezért amikor megtudtam hogy rendezett egy vámpíros filmet,azonnal beszereztem.Meg is érte,mert nagyon jó volt a film.
A sztori érdekes és nagyon jó.A színészi játék szuper,Henriksen,Paxton,Goldstein mind hozzák a maximumot.A látvány mai szemmel is ütős,a vámpírok elégése nagyon jól lett megcsinálva.
A film az elejétől a végéig nagyon feszölt és drámai.Annyi bajom volt vele,hogy az a vérátömlesztős dolog nem jött be.Ezért a 4*.
Aki egy jó vámpíros filmet akar látni,az hagyja az alkonyatot és inkább ezt nézze meg.


13. KongFan (2010-04-24 20:49.23) aaaaa - (válasz KongFan 12. hozzászólására)
*23 éves bocsesz


12. KongFan (2010-04-24 20:48.49) aaaaa
Bevallom őszintén nem is hallottam a filmről, mielőtt nem ment a mozikban egy hasonló című filmecske.
Azt most hagyjuk, nem azért mert rossz, csak azért mert spec. közük nincs egymáshoz.
Na szóval, már lassan de biztosan 24 éves lesz ez a film. Ez meglátszik rajta, viszont a film még így is egy nagyon jól összerakott vámpíros cucc.
A western környezet és a vámpírok összeegyeztetése a legnagyobb erénye a filmnek. Máshol ilyet én még nem is láttam. Illetve a Blood Rayne 2 trailerében igen de azt is hagyjuk.
Jó színészeket sikerült összeválogatni a filmhez. Egyedül és sajnos pont a főszereplő srácot tartottam egy gyenge láncemnek. Maga a karakte akit játszott se volt szimpatikus nekem. Ami még nekem nem jött be a kiszámíthatóság.
Viszont minden más a helyén volt. Tetszetős vámpíros film az azóta már oscar díjjas rendező nénitől.
Remélem készít még valami haonlót


11. Tinsel (2010-03-24 15:54.54)  
aranyos volt, elment.olyan könnyű, pont ilyene sti elalvás előtti mese.ari volt :D


10. Tinsel (2010-03-23 21:10.10)  
na most töltöttem le és megyek megnézni. kíváncsi leszek rá.....


9. Delpiero (2010-03-22 15:05.22) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 6. hozzászólására)
Én bírom a tengeralatjárós drámáját is, főleg, hogy minden idők egyik legjobb színészével spékelte meg a mozit azt a mozit: Ford bácsival.
Szóval szerintem azzal sincs nagy baj.


8. Sötétszív (2010-03-19 00:30.08) aaaaa
Bevallom töredelmesen:én mostanában hallottam erről a filmről először. Pedig már 23 éves a film. De jó, hogy eljutott hozzám, mert így le tudom szűrni, hogy Kathryn Bigelow bemutatkozó, ha nem is hibátlan, de nagyszerű alkotás. Persze érződik az rajta, hogy 1987-ben készült, de ez semmit sem von le az értékeiből. Sőt, azt is éreztem, hogy rendkívül kevés pénz állhatott a rendelkezésére. Lehet, hogy a rendezőnőn kívül senki sem bízott ebben a filmben? Mindenesetre aki szeret egy kicsit nosztalgiázni, annak nyugodtan merem ajánlani a filmet. De azért nekem még mindig a Halál napja a kedvencem Bigelowtól.


7. The Duke (2010-02-02 00:07.15) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 6. hozzászólására)
Én nem mondanám azt hogy a mostani fiatalok megnézik ezt a filmet. itt van Például: én majdnem 20 évesen. Én is megnéztem ezt a filmet és nagyon bejött, főleg a zenéje és később a barátnőmmel néztük meg és neki is tetszett!


6. Az utolso szamuráj (2009-12-30 19:10.28) aaaaa
Az a fura,hogy újranézve ezeket a régi,ismertebb filmeket,valahogy megtörik néha a varázs,amit akkor éreztünk,mikor a 80-as évek végén nézegettük őket.De öregszünk,láttunk már Avatar-t is,azt meg lehet,20 év múlva vigyorogják ki.
Kathryn Bigelow tökös nő:szó szerint.Modellszépségű hölgy-volt az is amúgy-Cameron egyik exfelesége és annyira férfias filmeket tett le az asztalra,hogy több ,magát annak gondoló direktor bácsi inkább nála kersgéljen "cohonesért".A Holtpont véleményem szerint minden idők egyik legjobb akciófilmje,mert túl azon,hogy izgalmas,olyannyi szabadságvágy és lendület van benne,hogy bizonyos jeleneteknél megmámorosodik a néző,és ő is szexszel az istenekkel a srácokkal a gépkiugrást követően,a Strange Days meg akkora mozi,annyi társadalomkritikával és Mátrix becsengetéssel,hogy én kérek elnézést azoktól,akik azt se tudják,mifene.
Az Alkonytájt 1987-ben készült,és mivel Cameronnal ekkor volt kapcsolatban,itt van az Aliens nem kevés arca,Bill Paxton,Lance Henriksen ,és a soha ennyire nem szexi Jenette Goldstein alias Vasquez.A történet tulajdonkép romantikus mozi is lehetne,mégiscsak szerelmi száll van a középpontban...ám mégse.
Bigelow vámpírjai western környezetben mozognak,ennek megfelelően majd minden mellékszereplőnek csinos kalapja van,látunk pacikat és a táj se mondjuk New York.Műfajilag erőssen roadmovie jellegű mozi és az eleje mai szemmel kissé lassú,de....
De túl azon,hogy néha baromi gyorsan jön fel a Nap,ez egy igen hangulatos vámpírfilm,úgy,hogy ezt a szót angolul ki se ejtik-az idióta magyar szinkronban persze igen,mert biztos csak hülyék nézik az ilyesmiket.Most,hogy van ez az Alkonyat mánia, tünik fel,hogy mennyire stílusos filmek is születtek ebbe a témába,holott itt nincs szemfog ,fokhagyma és az összes,többi "vámpírpanel".
Sőt,más filmekkel ellentétben,ahol a vérszívókat vonzó és szexi egyedeknek mutatták be,és jellemük nem kevés nemességet is tartalmazhatott,az Alkonytájt hősei közönséges gyilkosok nem mellékesen koszossak és szinte érezni szaguk.Mindegyikük külön jellem,ám nem olyan alakok,akiket szívessen meghívnánk egy családi asztalhoz,van köztük pszichopata sőt gyerektestbe zárt szemétláda is.Ők összetartanak,családfunkció betöltve,ám bárki más egyszerűen préda.
Henriksen és talán Paxton a legerősebb,a mostanság kissé eltünt színész a bármészárlásnál zseniális őrült.A film viszonylag vértelen-mondjuk,valóban viszonylag-és Adam Greenberg képi világa olyannyi hideg élettel tölti meg,ami szinte átcsuszik a tv képernyőjén keresztül,ettől több, mint jónéhány vámpírmozi.Meg kell még említeni a tökéletes és olykor egy más világba átemelő Tangarine Dream zenét,mert így teljes a kép.
No és persze a forgatókönyv,amit Bigelow egy Eric Red nevű tettestárssal írt.Red nekem titkos kedvencem,jófajta forgatókönyvek vannak neve mellé bigyesztve meg egy Testrészek című rendezés is,ám sokaknak talán elég,ha annyit mondok,The Hitcher...igen,Rutger Hauer kultfilmjét is ő véste papírra.Ami amúgy kimondottan tetszett a történetbe,volt néhány váratlan húzás,lásd Caleb családjának beemelése a történetbe.
Tudom,sokan a mai fiatalok közül esetleg nem látják a film értékeit,vagy ezek felett az értékek felett eljárt az idő,ám illik a mozihoz jószívvel közeledni és az idő szemüvegén keresztül nézni:ekkor ezt tudták kis pénzből és a csinos rendezőnő hozzáértése a filmrendezéshez kétségtelen,csak azt a K-19-et feledném.


5. Németh.János (2009-12-30 00:49.00) aaaaa
Érdekes, hogy a címe hasonlít a mai tinifilmgyártás gyöngyének címére, de ez az 1987-es alkotás köröket ver arra a filmre. Lám 2 szenvedő tini nélkül is lehet szép romantikus szálat tenni a vámpírfilmekbe.


4. The Duke (2009-12-04 23:47.32) aaaaa
Kathryn Bigelow első filmje talán minden idők egyik legjobb western vámpír horror film. Érdekesség hogy a vámőir szót egyszer sem hangzik el. Maga a film története érdekes és fantasztikus. A színészek is jók, az operatőri munka is valami fantasztikus és a Tangerine Dream zenéje a filmhez az még csak hab a tortán. A film Csillagos 5-ős!


3. BRD4EVER (2009-10-26 16:10.49)  
[link]


parfumeshop.hu banner

2. MrMojoRisin1 (2009-10-02 10:12.11) aaaaa
Na, végre:

[link]


1. MrMojoRisin1 (2008-12-08 13:54.45) aaaaa
1987-ben két, főként a fiatalabb korosztályt szórakoztató vámpír mozi látott napvilágot, az egyik a könnyedebb hangvételű Lost Boys, a másik pedig a sokkal komolyabb, Kathryn Bigelow mozi a Near Dark A történet egy fiatal srácról szól, aki a városban iszogatva felcsíp egy helyes csajt, és gavallér módjára felajánlja, hogy hazaviszi kocsijával. Persze semmi hátsó szándék nem motiválja. Az út során tesznek némi kitérőt, a gyerek farmjára ám a lány kissé furcsán kezd viselkedni: egy ló, sörényét vesztve menekül a közeléből és a hajnal közeledtére hisztérikussá válik. A csávó emiatt most már tényleg haza szállítaná a hölgyet, ám gondolja azért csak megkellene ízlelni ezt a bájos teremtést, úgyhogy egy kis játékot felajánlva kikényszerít egy csókot. A bajok itt kezdődnek, hiszen a kicsike kissé harapós kedvében van. A hirtelen átalakulni kezdő fiatalember hazafelé botorkál a szántóföldeken, égeti a nap, és mikor hazaérne, hirtelen felbukkan egy autó, ahová erős kezek berántják. Az események szemtanúi a kölyök apja és öccse. Innentől kezdve két felé szakad a film, látjuk a vámpírlét hátulütőjét és az ezzel járó vérengzéseket, illetve a családot, akik a rendőrség tehetetlensége miatt magánynyomozásba kezd, szerettük felderítésére.
Maga a sztori nem túl nagy szám, nagy meglepetésekre nem is kell számolni, de az egész mozi komor hangulata, a színek és az, hogy tulajdonképpen a vámpír szó egyszer sem hangzik el, sőt még csak megnyúlt szemfogakat sem láttunk, egy igen érdekes az átlagból kitűnő filmet eredményez. A húzónevek értelemszerűen Bill Paxton és az akkoriban igencsak topon lévő Lance Henriksen, persze a többiekre sem lehet panasz, mindenki hiteles. Horrorról lévén szó a vér itt sem maradhat ki, de ne számoljon senki Fulci féle vérengzésre. Egyetlen jelenet van, ahol mindenki megnyalhatja a tíz ujját, az egy kocsmában zajló mészárlás, ami könyörtelen és brutális. A mozi majdhogynem tökéletességét bizonyítja, hogy a szerelmi szál és a kvázi happy end sem tűnik nagyon hálivúdinak és erőltetettnek, sőt a néző elégedetten konstatálja, hogy ennek így kellett történnie. Az életben is vannak pozitív fordulatok, akkor egy vámpírhorrorban miért ne lehetne? Lehet, hogy párakat ez zavarni fog, de jól van ez így.
Részemről remek filmnek tartom Bigelow korai zsengéjét, amiről lerí azért, hogy nem túl nagy költségvetésű, de az a néhány trükk ami benne van, az még ma is megállja a helyét. Ideje lenne a DVD kiadásnak.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2018-06-14 17:0422 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk