Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Jóravaló feleség
- Filmbox Extra HD, 03:05
22 mérföld
- Mozi+, 03:05
Visszavágó
- Film+, 03:10
Szörnyszülöttek
- Film Mánia, 03:25
A vér földje
- HBO2, 04:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Martínez aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Star Trek (2009) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
460. Bertó!!! (2021-08-28 17:55.26)   - (válasz Vmiso 459. hozzászólására)
Sikerült neki egy korrekt mainstream filmet összerakni.


459. Vmiso (2021-08-28 17:51.14)  
Abrams ezt a Star Trek filmet nagyon összerakta. Úgy is élvezhető ha az ember először találkozik az űrszekerekkel.
Sok jó színészt sikerült megnyerni, és a sztori és látvány is rendben van.
Így kell újraindítani egy nagy múltú kolosszust.




458. Norbitzki (2021-08-23 17:05.01) aaaaa
Nem tudom az okát, de az olyan filmeknél, melyekből létezik egy "eredeti", régebben készültr változat, többnyire nehezen barátkozom az újjal. Így volt ez a Majmok bolygójánál, a Charlton Hestonos változat viszi nálam a prímet, az Androméda-törzsnél, de a klasszikus Star Wars filmek is köröket vernek újabb társaikra... pedig mindegyik jó. Talán a hangulat teszi, a régi idők filmkészítésére jellemző atmoszféra, vagy tudom is én, mindenesetre most is az volt az érzésem, hogy oké, ez egy cool sci-fi, amit élvezek, pörögnek az események és tényleg minden rendben van, de hiányzott belőle valami, az a megmagyarázhatatlan plusz, amitől nem kapta meg a maximális osztályzatot. Kivételesen fordított sorrendben nézem őket, kíváncsi vagyok az eredetire.


457. HMáté33 (2018-11-21 10:41.13) aaaaa - (válasz Szederke 455. hozzászólására)
ez nem rajtam fog múlni, és a karót is mindenki csak magának tudja kihúzni a hátsó feléből (tudom, ezzel elkéstem).


456. Roberto (2018-11-21 02:35.06) aaaaa
Srácok, megnéztem és azt hiszem Star Trek fan lettem :D Na jó csak vicceltem. Nem hiszem hogy az leszek, csupán a látványért néztem meg - ujra.
Igen, újra, mert ST maratont tartottam. És a régi generációs filmek - MONDJUK Ki - ki mondom bátran, és le lehet szedni a fejemet - ez nem hogy minden idök legjobb ST filmje, de magasan a sci-fik terén is az EGYIK legkiemelkedöbb alkotás lett. A régi gen ST filmek számomra SZÁRAZRA és idegtépöen lassu , lomha, lajhár mozgásu volt a történet cselekménye. Mindeggyik résznél szinte bealudtam...

A történet egy kicsit zagyvás. és jól értem, hogy ez egy remake akkor? vagy reboot? tudja a bánat már a két stílusnak mi a pontosabb és lényegretörö definiciója.
Szal a történet egy régi ST univerzum szálából építkezik, miközben az eredeti cselekmény Chris Pine-ékkal egy ALTERNATÍV VALÓSÁG? Hát mert nagyot néztem, hogy Uhura éppen Spockot feji, miközben az eredetiben Scottyt nyalta-falta.
A másik: Scotty-t így bevonni az eredeti alternatív Enterprise legénységéhez. hát elég érdekes nem?
Ami zavar: Vulkán és Romolán bolygó elpusztítása. és a gyenege Néró. én egy bosst, egy föellenfelet sokkal ambiciózusnak, kreatívabbnak képzelek el. Ez csak játszotta az eszét. Bana néhol ripacskodott is. pedig nem értem, jó színész játszotta Nérót és végül ez sült ki belöle.

Elsöre a film nem tetszett, de most így egy fárasztó retró ST maraton után egy igazi megkönnyebülés volt. és igen nagyon is tisztában vagyok azzal a hatalmas tényszerüséggel, hogy a film 2009es technologiával készült. Na de tényleg ettöl még nem leszek nagy ST fan :))) De ez a film eléggé megállta a helyét. A fenti pár negatívum ellenére, megadtam a 5 csillagot a filmnek.


455. Szederke (2017-03-21 11:47.50) aaaaa - (válasz HMáté33 453. hozzászólására)
Jötterm a XX. századból - 1940-ben születtem. Amikor az eredeti Star Trek első "legénysége" és tisztjei tevékenykedtek a képernyőn, fiam a tízes-húszas éveit élte, és nagy tetszéssel, izgalommal követte az Enterprise útját. Én is örömmel néztem, ha tudtam, és örömre komoly szükségem volt abban a számunkra majdnem kilátástalan (nem politikai, hanem családi okból) helyzetben, amit a sors ránk szabott. Nos: az új feldolgozás, azaz előtörténet is csak azért áll meg a lábán, mert az eredeti első rész a nézőknek a szívét találta el. Előttem szólóval egyetértek abban, hogy ennek az újabb "dobásnak" az elfogadhatóságát nagyban emelte a hármas Spock-ábrázolás: Zachary Quinto, Ben Cross és az idősödő Leonard Nimoy. Ben Crosst a Tűzszekerek és a Nemo kapitány filmek alapján kedvelem, arca kifejező és szép. A fiatal Zachary sminkje, de az alakítása is tökéletes, a szerelmi szál nem ártott neki, sőt az afroamerikai színésznő is felzárkózott mellé. Hogy idős Spock kit-mit játszik a filmben, az nem igazán derül ki, de nem is hiányzik, mert benne van a sztoriban, főleg a meditációkban.
Ami bánt, az az, hogy a rendezés, színészvezetés és forgatókönyv együtt, ha a fentieket nem tekintem, közönséges második-harmadik vonalbeli akciófilmmé süllyesztette a csillagközi történetet. Ezt valóban Nero alakja biztosítja a nem legelő, hanem gyilkoló kicsiny birkák számára.
Fogózkodj meg a karfában vagy az asztallábban, és mondd el magadnak sokszor, hogy te nem tartozol közéjük, és több igényes amerikai film nem választja ezt az emésztőgödrös utat!


454. Johnny Saiper (2016-07-28 18:10.36) aaaaa
Kiváló munka.


453. HMáté33 (2015-05-08 13:03.54) aaaaa
Na így kell tökösen reboot-olni egy univerzumot! Abrams-ék nem új karaktereket dobtak be, vagy csak úgy elindították a kezdetektől a szériát, hanem egy huszárvágással (és egy féreglyukkal) látszólag a régi filmek kontinuitásán belül maradva szépen visszakanyarodtak a múltba. Elegáns. Igaz, ha belegondolunk, ez az eredeti történetek felülírását jelenti, de nem hallottam a nagy trekkiek részéről sem oltári felháborodást, úgyhogy én sem fogok az asztalra csapni.

Bár a pillangóhatásra fittyet hány, nekem nagyon tetszett Leonard Nemoy jelenléte, és szerencsére nem is estek az alkotók abba a hibába, hogy nagyon a reflektorfénybe tolják az idős Spock-ot. Amennyit a vásznon töltött, az meg nagyon a helyén volt. Nyilván a hangsúly a fiatal generáción van, és ott sem csak a casting volt nagyon eltalált – mind egytől egyig izgalmas, fiatalos lendülettel, szerethető módon szállítják karakterüket. Mindez az alapozó hangulat persze nem meglepő módon a gonosz rovására ment, az Eric Bana által alakított Nero nagyon…gonosz, meg csúnyán is néz, és mindent el akar pusztítani, de közben olyan sok mélységet nem kapott. Ez persze abszolút belefér, és nyilván a második rész feladata, hogy ezen a téren kicsit többet adjon (ez sikerült is).

Ezen kívül viszont szinte minden remekül működik, valahogy úgy, ahogy egy laza akciófilmtől, vagy sci-fitől elvárjuk. Abrams érezhetően minden szeretetét belerakta művébe, és ezért tartják sokan (én is) a legkiválóbb választásra az új Star Wars-film elkészítésére. Maximális tisztelet az alapmű iránt, de közben mégsem csak homage-ot látunk, hanem egyértelműen saját filmet csináltak, azokról a geekségekről nem is beszélve, amit inkább csak a kőkemény rajongók fedeznek fel. A 2009-es Star Trek valószínűleg a legjobb dolog, ami a szériával itt a 21. században történhetett.


452. Egyszerűsrác80 (2015-04-22 05:41.11) aaaaa - (válasz Sötétszív 450. hozzászólására)
Engem nem idegesített,pont így volt jó:))


451. Sötétszív (2015-04-21 23:56.24) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 449. hozzászólására)
Á, nem, csak vicceltem. :)m


450. Sötétszív (2015-04-21 23:54.17) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 449. hozzászólására)
Spock egy végtelenül, kimért, precíz, de idegesítő figura volt: :D


449. Egyszerűsrác80 (2015-04-21 23:49.52) aaaaa
Kedvenccé vált.
Azt már első megtekintéskor konstatáltam,hogy biza,ez a film nagyon bejön.De,hogy amióta megvettem,még megnéztem vagy háromszor...erre viszont nem számítottam:)
De a titok az,hogy nincs titok,ez a film nézeti magát és kész.
Ismerem a Star Trek filmeket,mindet láttam és azzal is tisztában voltam,itt más lesz a megközelítés.Gondolom,sokaknak jobban be is jön,mint a korábbi mozifilmek,meg valszeg sokan akadnak olyanok is,akiknek ez nem ST.
Én mondom,képtelen vagyok rosszat írni rá.
Először is,tetszik a sztori,az,hogy hogy is indul a dolog.Az,hogy hogyan jelennek meg az emblematikus figurák,akiket ugye jól ismerünk,de ez itt a fiatalkorukat mutatja be.Persze,Spock nem változott,már fiatalként is egy végtelen precíz,kimért,diplomatikus fickó,kedvencem,Kirk meg pont az ellentéte.Igazából az ő szövegein tudok jókat derülni/az egyik nagydíjas jelenetsor nálam amikor győz a teszten.Ahogy csinálja,az a lazaság.Bejön,na:))/
Persze,a többiekkel sincs gond,ugye itt van Uhura,Chekov,McCoy,Scotty,és természetesen az őket megformáló színészeket is csípem,ez főleg Pegg esetében nagy szó,mert ritkán csípem a tagot:)
No de itt van 'Thor' is,kis szerepben,rövid hajjal/alig ismertem rá először Hemsworthre/,Bruce Greenwood,Wynona Ryderés maga Leonard Nimoy,mint az idős Spock.Ellenfélként megkapjuk Nerot és elszánt csapatát/mondjuk,először Banara se ismertem rá,de oké a tag/:)
Ami fontos:a film nagyon egyben van,Abrahms nem engedi bő lére a dolgot.Van tempó,az események sodornak,és van humor is,ami külön ízt ad a filmnek.
A látvány persze király,ahogy kell,az Enterprise még mindig mocsok jól néz ki,a fantasztikusan jó soundtrackbe meg beleszőtték a klasszikus themet,ami szintén okozott kellemes perceket,mikor hallottam,nem beszélve bizonyos utalásokra:)
Mellesleg,amióta megvan a film,mindig angolul nézem,extra élmény pl. az akcentusokat hallani:)
Egy szó mint száz:ez számomra egy király film:)


448. Kittentyű (2013-09-16 01:08.26) aaaaa
Nekem nagyon bejött.


447. Guilaine (2013-09-02 17:19.33) aaaaa
Már nem is emlékeztem erre a filmre, amikor beültem a moziba megnézni a folytatást, így igyekeztem pótolni a hiányosságom, és most újra bevállaltam.
Valószínűleg azért volt elsőre egy felejtős élmény, mert inkább az SW történetét ismertem és szerettem, az Into Darkness-re meg Benedict Cumberbatch miatt mentem el, csakhogy nagyon tetszett a második rész, ezért mindenképpen bele akartam ásni magam méllyebben a sztoriba, és úgy került elő megint a Star Trek első része:).
És őszintén szólva, aki csípi a sci-fit, annak csak ajánlani lehet, mert nagyszerű film. Amit külön ki lehetne emelni, az a színészi játék, és a számomra nagyon szórakoztató, pattogós humor (amit egyébként a második részből sem felejtettek ki, hál' istennek :)).
A történettel nem hozakodom elő, az is nagyon tetszett amúgy, de a régebbi feldolgozásokat nem volt szerencsém látni.
Minden esetre, örülök, hogy végül is ezeket az új filmeket is megcsinálták, mostantól egy nagyon kedvelt széria lett számomra, és szurkolok a folytatásért. :D


446. Evile-Elvis- (2013-05-07 20:32.31) aaaaa - (válasz Jason13 445. hozzászólására)
De az IMAX meg 4D...más kategória.


445. Jason13 (2013-05-07 20:27.28) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 444. hozzászólására)
Hát,most próbáltam,néhány kattintás és kész:)


444. Evile-Elvis- (2013-05-07 20:23.37) aaaaa - (válasz Jason13 443. hozzászólására)
Premier előtti vetítésre nem lehet jegyet foglalni:)


443. Jason13 (2013-05-07 20:19.39) aaaaa - (válasz Gathavor 442. hozzászólására)
Gondolom Premier előtti vetítés.


442. Gathavor (2013-05-07 19:28.33) aaaaa
Miért lehet már foglalni helyet a mostani hétre is cinema city honlapján minden nap 22:00-kor, ha csak jövőhéttől játsszák? O.o


441. Johnny kapitány (2013-05-06 17:51.01) aaaaa
Az utóbbi évek reboot, remake és prequel lázának egyik legjobban sikerült alkotása. A rengeteg frappáns utalással méltón tiszteleg a sorozat korábbi részei előtt, és sikeresen újítja fel a franchise-t, hogy megfeleljen a modernkor elvárásainak is. A forgatókönyv elsőre talán kicsit zavaros, de ha figyel az ember könnyedén megérthető és apró hibái ellenére korrekten megírt munka. A rajongók kritizálhatják a filmet, amiatt, hogy nem kap helyet benne olyan nagy volumenű alap téma és mondanivaló, mint a klasszikus filmekben. Ez igaz is, ez már inkább Star Wars féle űropera mintsem klasszikus sci-fi, de annak remek. A film végig dinamikus, nincsenek üresjáratok, és a roppant látványos akciók közé kellő mértékben hintettek egy kis humort is. A komoly mondanivalóért pedig kárpótol Kirk és Spock közötti barátság kialakulása. Viszont a Spock és Uhura közötti szerelmi szálat eléggé erőltetettnek és teljesen fölöslegesnek éreztem. A castingosok jó munkát végeztek, a fiatal szereplők jól adják vissza az ismert karakterek tulajdonságait, Karl Urban telitalálat a cinikus McCoy szerepére és Quinto is remekel Spock-ként. Persze a legjobb, továbbra is Leonard Nimoy. Eric Bana kissé talán jellegtelen gonosz az olyan klasszikusokhoz képest, mint Christopher Lloyd vagy Ricardo Montalban, de nem rossz. Michael Giacchino zenéje tökéletes aláfestése a filmnek, és önmagában is élvezetes, hallgatni való.

9/10


440. Langelus (2013-05-06 16:20.13) aaaaa - (válasz Zsozsizseni 439. hozzászólására)
Nimoy felbukkanása szerintem éppolyan ütős volt, mint Dean Jones-é A kicsi kocsi újra a régiben.


439. Zsozsizseni (2013-03-01 15:55.05) aaaaa - (válasz KenytheOne 438. hozzászólására)
Hát a bevonzás tuti sikerült :), a célközönséges gondolatomat inkább úgy értettem, hogy pl Leonard Nimoy felbukkanása, meg esetleg a technikai cuccok szóltak a rajongóknak, a kifejezés legnemesebb értelmében :)


438. Törölt felhasználó (2013-03-01 15:50.26) aaaaa - (válasz Zsozsizseni 437. hozzászólására)
"Nyilvánvaló, hogy a célközönség a star trek rajongók/megszállottak voltak"

Hát én erre nem innék mérget, szerintem pont egy újszerű arcot akartak adni az egésznek, hogy bevonzzák a NEM star trek rajongókat is és úgy vélem, sikerült, mert nekem is piszkosul bejött, aki soha nem nézte a star trekkeket. :)


437. Zsozsizseni (2013-03-01 15:45.49) aaaaa
Egész klassz volt, kicsit el is kapott ez az egész űrös-űrhajós cucc, ha nem is hozott lázba, hogy megismerjem a teljes star trek univerzumot. Nyilvánvaló, hogy a célközönség a star trek rajongók/megszállottak voltak, és hatalmas piros pont, hogy mégsem csak nekik íródott. Annyit tudtam eddig a star trekről, amit az Agymenőkből össze lehet szedni, illetve ha véletelnül star trekhez kapcsolok, akkor mindig egy néger fickót láttam, akinek medenceszűrő volt a szeme körül... Hálás köszönet, hogy így is teljesen élvezhető volt.
Azért kicsit későn kapott el a film, aztán a végére tényleg elkapott a hangulat, már nem csak Benedict Cumberbatch miatt várom a következő részt.
Nagyon jók voltak a szereplők, meg a humoros hangvétel, nagyon jókat mosolyogtam és Spock szexi ;) Kirk meg... hát jó, ő a nőcsábász, de még így is Bones és Chekov mögé kerül a listámon. Aztán most nézem, hogy eric bana volt néró, azta, fel se ismertem :D


436. Buvárbéka (2012-11-21 10:02.16) aaaaa
??????


435. Törölt felhasználó (2012-11-20 18:01.25) aaaaa - (válasz Buvárbéka 434. hozzászólására)
felnyomhatod...


434. Buvárbéka (2012-11-20 17:56.10) aaaaa
ELNYOMTAM


433. Törölt felhasználó (2012-11-20 14:44.22) aaaaa - (válasz Buvárbéka 432. hozzászólására)
Hiányos az az ötös :)



432. Buvárbéka (2012-11-20 13:21.22) aaaaa
Jó film ez ,nálam is ötös.Kiváncsian várom a következőt és remélem a star trek-érzés meglesz nem csak jó akció-scifi sorozat alakul.


431. Egyszerűsrác80 (2012-09-21 20:08.38) aaaaa - (válasz Ixtana'rax 430. hozzászólására)
Töketlen??
Ezt nem értem.Szerintem egy elég jól sikerült film,bár én csak a Star Trek filmeket láttam:)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Kapcsolódó fórumok

VéleményekBertó!!!, 2021-08-28 17:55460 hsz
KeresemLangelus, 2013-05-06 14:055 hsz
Star Trek vs Star WarsLangelus, 2013-04-05 17:3716 hsz
KérdésekLangelus, 2011-10-13 13:3124 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk