Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Barbie - A film
- HBO2, 19:32
Johnny English újratöltve
- Direct One, 20:00
Ásó, kapa, géppisztoly
- Filmbox Premium, 20:00
Vanília égbolt
- Film Café, 20:00
Fedőneve: Donnie Brasco
- Film Mánia, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Becky bosszúja - Vélemények
Szólánc
Snooker
Sötét múlt (2022) - Vélemények
Vörös szobák - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Becky bosszúja aaaaa
Asli Sümen aaaaa

 

Fórum - Barry Lyndon - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Lifeisamovie (2020-07-06 22:35.56)  
http://www.youtube.com/watch?v=8V_TXNdn5ss
Franz Schubert - Piano Trio in E Flat


16. Sötétszív (2015-08-06 02:36.52) aaaaa
Viszont a zenéje igazán lenyűgöző.



15. Sötétszív (2015-08-06 02:35.43) aaaaa
Barry Lindon egy ír származású ember, aki ki akar törni a szegénységből, hogy gazdagságot, hatalmat szerezzen. Az ő történetét meséli el Stanley KKubrick ebben a filmjében, Ryan O' Neal zseniális alakításában, persze a többiek is remekelnek. Nem egy átlagos filmről van szó, de mégis hármast kell adnom rá? Hogy miért? Egyrészt azért, mert nagyon hosszú, és unalmas, alig történik benne valami érdekes. Másrészt azért, mert a karakterek olyan semmilyennek. Hiába játszanak jól a színészek, a karaktereik csak lézengenek a vásznon. S hát a történet sem túl érdekfeszítő. Mindenesetre egyszer érdemes megnézni, de nem ez Kubrick legerősebb filmje, az biztos. Szóval, erős hármas.


14. Slasher (2014-06-18 20:19.17) aaaaa
Ha Stanley Kubrick ezt a filmet a pályafutásának kezdeti éveiben csinálja, akkor semmi probléma nem lenne, azokban az időkben ilyen színvonalú művekkel látta el a közönséget. De hogy a legjelentősebb korszakában, a legerősebb filmjei közt egy ilyet is találni..több mint illúzióromboló.
Martin Scorsese 2002-es New York bandái című darabjára emlékeztet leginkább. Szintén kosztümös, vontatott, indokolatlanul a végtelenségig elnyújtott, és a rendező munkásságának azon szakaszában készült, amikor a rajongók már csak jó filmeket vártak volna el kedvencüktől.
Mindkettő ígéretesnek tűnt, jó film is kerekedhetett volna belőlük, de így felesleges volt őket megcsinálni.


13. Csabaga (2013-12-17 16:10.52) aaaaa - (válasz KongFan 12. hozzászólására)
A végefelé az a párbaj azért nagyon drámai lett,és én a még a főszereplőt is megkedveltem.

Tényleg hosszú,türelem kell hozzá.Két évig készült,a színészek is unták már...:)

Ennek ellenére valahogy 3-4 évente meg tudom újra nézni.
A maga korában úgy írtak róla,olyan mint egy némafilm és egy csendélet keveréke.
Komoly anyagi bukás lett,viszont Oscar-díjra jelölték.
Egyedi alkotás,nem ismerek még egy ilyet.


12. KongFan (2013-12-17 15:22.18) aaaaa
Csalódás!
Mivel ezzel a mozival bezárólag, már láttam az összes Kubrick filmet, úgy érzem ki merem jelenteni, hogy sokszor fölöslegesen túlhúzza a jeleneteket. E miatt pedig a filmjei is, gyakran indokolatlanul hosszúak. Talán ez a filmje erre a legjobb példa. Három órás opusz, egy ír fickóról, aki szeretne feltörni, és igazi lorddá válni. A téma érdekes és nagyjából 100 percig működik is. Teljesen kóser! Párbajozik, katonának áll, dezertál, lebukik, besorozzák máshová. Tényleg történnek a dolgok. De ahogy beházasodik, megtorpan a film, és nem is hajlandó onnantól normális tempóban tovább haladni. A játékidő felére totál kifullad a film, és olyan vontatott, unalomba csap át, hogy azt nagyon nehezen viseltem már el. Olyan iszonyat módon, nem tudott már érdekelni a fickó sorsa, hogy az elviselhetetlen.
Amint jó módra lelt, nem csinált semmit, csak játszotta a nagymenőt. Nyilván ez volt a cél, de hogy ezt nem tudták szórakoztatóan tálalni számomra, az hétszentség! Egyébként maga a karakter, Barry sem volt igazán szimpatikus. Ez a karót nyelt, felkapaszkodott senki figura... Nem, nem szurkoltam érte egy percig sem.
Ennek ellenére, a filmnek vannak elvitathatatlan érdemei! A látvány például pazar! A jelmezek elsőosztályúak, a helyszínek gyönyörűek. Mondjuk ezektől a hülyére púderezett fejű emberektől a frász majd kitört. Az operatőri munka kifogástalan. Valahol olvastam, hogy valami speckó kamerát használtak a film felvételekor, és természetes fényviszonyok között vették fel a filmet. Tehát nem használtak mesterséges fényeket és bevilágítást. Érdekes módszer, látszott is a képen, kicsit furcsa volt. A zenék gyönyörűek, a színészek nagyon jók voltak, hitelesen játszottak!
Összességében egy erős közepesnek mondanám a filmet. Kubrick, még így is nagy kedvencem lett, de nem a Lyndon miatt.


11. Robcsi1721 (2013-04-07 22:07.04)   - (válasz Mozsika 9. hozzászólására)
TELJESEN IGAZAD VAN ! Egyszerűen érthetetlen miért csak ennyien írnak erről a.... ( nem is találok hirtelen jelzőket ) milyen filmről, MESESZÉP, még 1 film van ilyen az AMADEUS ! Kubrick mester minden idők leghatalmasabb rendezője. PONT.


10. Danyi (2013-02-01 23:41.28) aaaaa - (válasz Mozsika 9. hozzászólására)
Igyekszem beszerezni és megnézni, a többi Kubrick munkával egyetemben. Amúgy a kosztümös film említése kapcsán megemlíteném, hogy Napoleonról is készült volna egy igazi monumentális alkotás, Kubrick nagy terve volt, de sajnos ez nem valósult meg :(


9. Mozsika (2013-02-01 20:45.39) aaaaa
Hát szomorú vagyok, hogy én vagyok mindössze a 60. szavazó ezen csodafilm esetében!

Stanley Kubrick... az ő nevét most már tényleg arannyal kell írni.
Mert utálom a kosztümös filmeket. Visszataszítóak, giccsesek, és mocskosul unalmasak. Nem beszélve arról, hogy eljárt felettük az idő. Alig találkozok kivételekkel a műfajban, talán Cartouche, Amadeus... na és BARRY LYNDON az említett kivétel.

Mert, hogy Kubrick ismét halhatatlant alkotott.

Eleve kétkedve álltam neki, hogy megnézzem. 3 óra kösztüm orgia soknak tűnt, de ne ítélj, hogy ne ítéltess. Fantasztikus három órát kaptam Stanley Kubricktól!

Már a film kezdetekor az arcunkba kaptuk az erős és hatásos zenét, ami azonnal felhívta a figyelmet, és felkészített a filmre ( hasonlóan a Mechanikus naranccsal ugye).

Aztán ment is a film, melyet két részre bontott a mester: Egy fiatal fiú története egészen a nemesi cím megszerzéséig: ez az első rész. Hánytatott sors: apa halála, egyik hadseregből a másikba, angoloktól poroszokig, majd kémektől cselédekig. Rendkívül izgalmas volt, nem laposodott el. Szórakoztató és lüktető hangulatú. Nem alszik el a néző.
Aztán a második részben már a bukás volt terítéken: a hangulat teljesen megváltozott. Melankólikus lett, ahogy felemelt úgy a földhöz dobott. Nem szeretnék sokat elárulni a bukás okairól, de mindig akadt egy apró fordulat amire rácsodálkoztam. Aztán a film végéhez érve ismét visszatért a régi hangulat. Aki a végső párbajon nem vizelte össze a nadrágját az valószínű rossz filmet nézett. Mert ennyire feszült, éles, jól megkomponált jelenetet talán eddig csak westernfilmekben láttam.
Az epilógus nagyon is passzolt a végéhez. Kellett, úgy érzem.
Zseniális dolog, hogy Kubrick ezen filmje hogy játszik az ember érzéseivel. Felpörget, majd visszafog. Kiengesztel, majd fojtogat. Megölel, majd megszúr.
Én a három óra alatt nem éreztem azt, hogy unatkoztam volna akár csak egy percre is.
A zene fantasztikus volt. Szintén hallottam valahol már, csak azt nem tudom hol.
Színészi gárda előtt le a kalappal. Nem ismerem őket, de a rendezőnek érzéke van ahhoz hogy megtalálja a kincset!
A képi világ is ott van a szeren, a masírozós csatajelenetnél az első részben... ott nagyon feltűnt.

Én nem tudom mit írjak még a filmről. Ha várnék még picit, lennének gondolataim. De legyen elég ennyi. Kubrick maradandót alkotott megint...
És remélem pár hónap múlva megduplázódik a szavazatok száma. Mert egy szaros Alkonyat filmen jelenleg több, mint 200-szor több szavazat van.

Le a kalappal Stanley Kubrick előtt!

5*


8. Zolafish (2011-07-26 14:57.11) aaaaa
Nekem ez a legnagyobb mumus filmem Kubrick-tól. Igazság szerint tökéletesre van gyalulva, látszik, hogy az operatőr, látvány- és kosztümtervezők és a stáb többi tagjai vért izzadtak a Mester kezei alatt. A történettel és a színészekkel sincs gond.

Viszont 2 bajom van vele, hogy alapvetően se állnak közel hozzám a kosztümös drámák és a nagyon hosszú játékidő, ami miatt nálam sokszor unalomba fulladt. Nem tudtam úgy ráhangolódni, mint pl. a 2001. Űrodüsszeiára.


7. Babosninja (2011-07-26 13:23.36) aaaaa
Remekül fényképezett, csodálatos képi világgal rendelkező, zeneileg kimagasló zseniális alkotás. :) Kubrick a kosztümös filmek világában is zseniálisat alkotott. :)


6. Törölt felhasználó (2011-02-12 00:55.59) aaaaa
Ezt a filmet annyira kevesen látták itt, hogy még Duncan sem osztályozta le 1-esre.:) Sőt még Lexi sem 3-asra.:)


5. Törölt felhasználó (2009-11-05 14:11.26) aaaaa - (válasz Valentino 2. hozzászólására)
Szebben nem is írhattad volna le. Kubrick valóban fantasztikusat alkotott több stílusban is. Filmjei a mai napig remekműveknek számítanak. Kultusz. EZ az amit ő alkotott. És ezt ez a film is bizonyítja.
3 órás film, de minden egyes ,minutuma élményszámba megy.


4. Robcsy17 (2009-09-05 17:21.39) aaaaa
HOGYAN LEHETSÉGES HOGY ERRŐL A GYÖNYÖRŰSÉGES MESTERMŰRŐL CSAK ENNYIEN ÍRNAK!!!ÉRTHETETLEN!!!MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB KOSZTÜMÖS FILMJE(AZ AMADEUS MELLET !)KUBRICK NEKEM IS A KEDVENCEM!


3. Sollyre (2009-08-23 11:56.56) aaaaa
gyönyörű film. erre a 3 órára abszolút kiszakadtam a problémakörömből. lekötött és mikor vége lett azt vettem észre, hogy mély nyomot hagyott bennem.


parfumeshop.hu banner

2. Valentino (2009-08-13 01:17.58) aaaaa
Bizony elég kinos, hogy a filmkatalóguson nem nagyon veszik figyelembe minden idők egyik legnagyszeróbb kösztümös filmjét.
Kubrick a kedvenc rendezőm, filmjei és stilusjegyei számomra sokat jelentenek.
A rendező a legtökéletesebb kosztümös drámát akarta elkésziteni. Tökéletességre való törekvéseinek jeles példája a Barry Lyndon, ami valóban műfajának egy nagyon szép, és meghatározó darabja.
A nagyivű történet vezetése, a festői szépségű fényképezés, a pompás diszletek sokasága, az igazán jellegzetes zene varázsa, a film változó hangulata, a szinészek remeklése mind-mind egy egy nyom a filmben, melyek összképben a zseniális Barry Lyndon-t képezik.
Közel sem ez Kubrick legjobb filmje, mégis toronymagas szuperlativuszokat érdemel(ne). Kubrick az adaptálás nagy mestere. Képes megérinteni minden műfajt, és istenadta tehetségével megalkotni abban a legjobbat. Háborús drámái mai napig is ihletik a mai rendezőket, sci-fi filmjei az igényes fantasztikum nagy, és látványos hullámát inditotta el, horrorjánál félelmetesebbet senki sem csinált azóta, szatirikus antiutópiái pedig akkor és ott műfajt teremtettek. És itt van a Barry Lyndon, amihez fogható nincs...
Egy kötelező darab, melyben a kaland, a háború, látvány, és a dráma-tragédia igazán nagy, és pontos odafigyeléssel lett összeillesztve.
Csodálatos.


1. Duplex (2008-09-22 16:06.49) aaaaa
Hogyhogy még nem írt senki erről a zseniálisabbnál zseniálisabb filmről? Stanley Kubrick mester kétségtelenül egyik legjobbja. Igazi, vérbeli kosztümös dráma.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2020-07-06 22:3517 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk