Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A fantasztikus róka úr
- Film+, 08:55
Több mint hercegnő
- Izaura TV, 09:10
Barbie és a sellőkaland 2.
- Minimax, 09:20
Hogyan írjunk szerelmet
- Filmbox Premium, 09:20
Szíriusz
- Magyar Mozi TV, 09:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Eltörölni Frankot - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
A részleg - Vélemények
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Zombieland aaaaa
Jason Statham aaaaa

 

Fórum - Gyilkos mulatság - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
47. Törölt felhasználó (2018-12-28 20:35.20) aaaaa - (válasz Horror018 41. hozzászólására)
Leesett a tetőről a fűrésszel a kezében.


46. Bede István (2016-12-21 16:45.59)  
qrva jó film



45. Chris92 (2016-07-10 22:53.43) aaaaa
Jeremy Saulnier elmondhatja magáról, hogy igencsak jó irányba fordult a karriere. Az elmúlt 3 év leforgása alatt ismeretlen amatőrfilmesből, a a kortárs amerikai film egyik legizgalmasabb rendezőjévé vált és tegyük hozzá ezt eléggé megérdemelt módon, hiszen a Blue Ruin és a nemrég bemutatott Green Room, egy kiforrott és magabiztos rendezői látásmódot tükröznek. Ezekben a filmekben Saulnier zsigeri realizmus, horrorfilmes brutalitás és hiteles karakterábrázolás segítségével pezsdítette fel az olyan sokszor már üres sablonokat felmondó műfajokat, mint bosszúfilm vagy a túlélőthriller, megfosztva őket minden hollywoodi romantikától. A rendező első nagyjátékfilmes próbálkozásában, a Blue Ruin-t hat évvel megelőző Gyilkos mulatságban is felfedezhetőek Saulnier később is bejáratott stílusjegyei, de az összhatás nagyon más.

Főhősünk Chris Hawley (Chris Sharp) átlagos állampolgárként végzi unalmas melóját (mint parkolóőr), éli magányos, kisszerű életét, amiben egyetlen társa egy öreg macska, akit nem tud leparancsolni a kanapéról. A Halloween-t legszívesebben otthon gubbasztva töltené egy rakás horrorfilmmel, amikor hirtelen a kezébe sodródik egy meghívó, amelyen egy "gyilkos mulatságra" invitálják. Papírdobozokból összeeszkábált maskarában meg is jelenik a partin, ám itt éri a kellemetlen meglepetés. A buli szervezője Alexander (Alex Barnett) ugyanis 300 ezer dollárt tűzött ki annak a szerencsésnek a buli öt résztvevője közül, aki a megjelenő vendéget (vagyis Christ) a legművészibb módon képes meggyilkolni. Chris legfőbb gondja így nem az lesz, hogy mennyire jól sikerült a jelmeze, hanem inkább annak kitalálása, hogy hogyan élje túl az éjszakát.

maxresdefault_19.jpgA Gyilkos mulatság mutat némi hasonlóságokat Saulnier későbbi filmjeivel, legalábbis abban a tekintetben, hogy a Green Roomhoz hasonlóan ez a film is nagyrészt egy helyszínen játszódik, továbbá hogy a cselekményben bekövetkező fordulatok vagy a karakterek sorsának alakulása sokszor a fatális véletlenből következik, Viszont minden mást a hangulattól kezdve, a karaktereken át, az erőszakábrázolásig nem a mostani filmjeiben látott realista megközelítés határozza meg, hanem az abszurditásba eltolt túlzás. Ami legfőképpen abból fakad, hogy a Gyilkos mulatság nem is thriller, hanem horrorvígjáték leginkább abból a fajtából, amit Sam Raimi vagy Peter Jackson képviseltek karrierjük korai éveiben.

Főhősünk Chris a film nagy részét passzívan egy székbe láncolva tölti, miközben a meggyilkolását tervező művészlelkek partizását, drogozását és bénázását kísérhetjük figyelemmel. Nem telik sok időbe kitalálni, hogy bármekkorát is kamuznak ezek a figurák, a valóságban nem kisebb lúzerek Chris-nél, az egyedüli kivételt természetesen a gyanúsan csöndes Bill (William Lacey) képviseli. Saulnier nemcsak a horrorfilmek antagonistáira jellemző félelmetességet veszi el tőlük, de rajtuk keresztül még a köldöknéző, önmegvalósító művészeknek és művészeti köröknek is ad egy kiadós fricskát.

maxresde.jpgViszont maga a film legtöbb komponense eléggé vegyesfelvágott. A raktárban való tartózkodással, a helyenként igencsak hangulatos és dinamikus kameramozgással, valamint a meglepően profi gore effektek segítségével Saulnier bizonyos fokig képes ellensúlyozni az alacsony költségvetést és az amatőrfilmes jelleget. Viszont ez sajnos nem vonatkozik a színészekre, az "eltúlzott" és "röhejes" szó nemegyszer igencsak finom jelzőkké válnak játékuk esetében (a Blue Ruin-ban remekül alakító Macon Blair itt szinte elviselhetetlen), a dialógusok se a legjobbak, ráadásul az alig 80 perces játékidő ellenére még üresjáratok is vannak. Szerencsére az utolsó harmadban kellően őrült mészárszéket kapunk, amiben még a humor is működőképes.

Az Evil Dead-el, vagy a Hullajóval ellentétben a Gyilkos mulatság nemhiába nem lett kultklasszikus, mert bár a legtöbb kis költségvetésű horrorfilmnél igényesebb és nézhetőbb, nincs meg benne az az átütő erő, ami Saulnier-t magasabb szférákba katapultálta volna, az csak hat évvel később következett be második filmjével. Érdekes és egyszer végigülhető szárnypróbálgatás, annál több viszont nem.

( [link] )


44. Geoffrey (2012-08-21 15:20.46) aaaaa
Ennél gyengébb sz@r még nem készült a Földgolyón. Szánalmas. Nagyon sajnálom, hogy csak a szörnyű jelzőre tudok klikkelni, ez MÍNUSZ!!!!!!!!
Aki részt vett ennek az ürüléknek az elkészítésében, már elszippantotta azt az egyébként sem méretes szürkeállományát! Életem eddigi legborzalmasabb, leggyengébb "filmje".


43. Horror018 (2011-10-07 21:27.27) aaaaa
Ha jól emlékszem október 31-én lesz hogy megnéztem 2 éve 2009-ben, a dvd ott porosodik a polcon, de nem azért nem takintettem meg 2 éve, mert szar hanem, mert elfelejtettem, tudom ez hülyén hangzik, de nem volt időm. Nekem nagyon is tetszett, nem kapkodták el a cselekményeket benne, voltak nagy és művészí jelenetek, és legfőkébb vicces is volt, igaz a duma sok volt (bár én nem sokaltam), de volt értelme. Majd ha elérketzik 31-ike az évforduló emlékére megtekitem újra.


42. Küsmödi bácsi (2011-07-04 11:50.32) aaaaa - (válasz Roti1 39. hozzászólására)
Hát, összhatás tekintetében számomra még hasonló agybetegségek ezek a filmek: Tucker & Dale vs. Evil, Kabinláz 1-2, A dög 1-2-3, Slither, Haláli hullák hajnala. Nálam ezek a favoritok :)


41. Horror018 (2011-03-26 19:28.40) aaaaa
téllrg egyébként mi lett afarkas maszkos gyerekkel?


40. Horror018 (2011-03-26 19:26.08) aaaaa - (válasz Jason13 27. hozzászólására)
nem mondasz hulyeséget, mert ott énis megremegtem, hogy innentől elveszti talán értelmét, mert már láttam ilyen horrort, de ez legalább jol folytatodott, voltak csavarok, történetek, és jo cselekmények,de amikor elszabadul a pokol, és az a basebolos csávó öldözi a másikat, és ami igazán tetszett nem volt benne sok főszereplő...


39. Roti1 (2011-02-19 12:13.48) aaaaa
Tud még valaki ajánlani ehhez hasonló filmet? :) De most nem arra gondolok, hogy egy vérfost hanem aminek van olyan varázsa mint ennek :)


38. Moxika123 (2011-01-27 22:48.15) aaaaa
Nulla.


37. Kriszticicc (2010-12-09 12:16.54) aaaaa
Tetszett, na...


36. Kriszticicc (2010-12-09 12:16.14) aaaaa
Ááá, nem is tudom hirtelen mit mondjak.
Beteges, az már biztos, és valami miatt rabul ejtett. :)
Megfoghatatlan, nem tudni mit akartak vele a készítők, a vége állat.


35. Randal (2010-11-15 01:10.37) aaaaa
Itt dögöljek hűvös halomba, ha értem mit akartak ezzel a filmmel. Kirohanás a sznobéria ellen? Lázadás a kortárs avantgárd ellen? Egyszerű helloween témájú vígjáték? Vagy egyszerű horror? Elgondolkodnom kellett volna, nevetnem vagy félnem? Nálam semmilyen szinten nem működött. Sznobéria kritikának ötlettelen, vígjátéknak... nem is tudom, hol kellett volna nevetnem, horrornak borzalmasan hurka. Nekem ez csak random ötletek egymásután fűzése volt.

Producer: Szóval, milyen filmet akar csinálni?
Rendező: Mondjuk legyen helloween, és rakjunk bele bulikat meg egy ilyen nerd karaktert. Meg mondjuk legyenek benne elborult ál-művészek, meg gyilkolásszanak is. Jah, és tök jó volt a Hitchcock-féle Kötél, szóval abból is rakjunk bele valamit, mondjuk rejtsünk el egy hullát egy dobozba. Meg milyen jópofa lenne, ha beadnának egymásnak igazság szérumot és úgy beszélgetnének? És legyen egy arc, akire ráég a jelmeze, és akkor majd az olyan lesz, mintha jelentene valamit. Meg legyen benne biszexualitás, mert az valami extra lesz.
Producer: Oké, de nem kéne valami átfogó koncepció, vagy legalábbis egy sztori ami halad valahonnan valahova?
Rendező: Tényleg jó lenne, de semmi ötletem nincs.
Producer: Áh mindegy, itt egy kis pénz (több nincs sajnos), forgasd le, aztán package-ben eladjuk valami TV-nek, az úgyis leadja.
Rendező: Lesz DVD?
Producer: Lesz DVD.

Láttam már a 9-es terv a világűrből című remekművet meg a Troll 2-t és még vagy száz B-filmet, de halál komolyan mondom: lehet hogy ez volt a legrosszabb, amit valaha végigültem 0.o


34. Küsmödi bácsi (2010-11-05 12:12.56) aaaaa - (válasz Jason13 33. hozzászólására)
Áááááá, sajnálom, hogy nem értékelted ezt a f*szságot, pedig benned bíztam :)


33. Jason13 (2010-10-21 18:17.37) aaaaa
Amúgy most olvastam egyik kedvenc újságomban,hogy eme filmet vetítették az egyik Sundance filmfesztiválon,ahol nagy sikereket ért el.Ez tényleg így van?


32. Lexi (2010-10-21 18:14.50) aaaaa
Hát nagyon beteg az biztos,hogy mennyire jó azt most nem firtatnám xD


31. Küsmödi bácsi (2010-05-12 13:44.14) aaaaa
Ez a film szenzációs! :)
Nem érdemel csillagos ötöst, de átlagjavítás céljából megadtam rá a legjobbat.
A többség nagyon nem díjazza ezt a filmet, de szerintem jó kis baromságot hoztak össze. Nagy dumák vannak benne, sokszor kacagtam az idióta poénokon, illetve a végén van egy jó adag hentelés is, ráadásul elég jól kivitelezve, szóval megállja a helyét horror keretek között is.
Lényegesen jobb film, mint pl. a kicsit hasonló Csapatleépítés, azonban az jóval jobb osztályzaton áll -nem is értem az okát-.
Szóval adott egy jól kezdődő, jól végződő a köztes jó 50 percben talán unalmasnak tűnő, de a magamfajta amőbák számára szórakoztató komolytalan film. Tuti, hogy poénból készítették, épp ezért aranyos.
Óriási szövegek vannak benne:
"7 évesen írtam levelet a Mikulásnak, hogy ne legyek zsidó."
"A: -Mi a kedvenc lemezed?
B: -A Love Songs.
A: -Buzi vagy??!!
C: -Szűz vagy??!!
B: -Nem. A rendőrségnél dolgozok."
És egyebek :) :) Szóval nekem tetszett, maximálisan pozitívan csalódtam benne.
Koránt se olyan rossz, mint ahol jelenleg itt áll!
Jelzem: IMDB-n 5,7 jelenleg...
Bolondoknak ajánlott! :)


30. Az utolso szamuráj (2010-05-06 10:39.22) aaaaa
Az nem rozsda.Vér.Le sem törlöm,szeretem ízét,fémes szagát,hisz én ontottam, másokból.


29. Todem (2010-05-06 02:14.57)  
Osztozkodom rozsdáskardos szamuráj barátom véleményén! Nagyon ingadozik a film az ötletekben. A karakterek egész jól ki lettek találva, de a történet itt-ott döcög. Lehet, hogy csak az én korláltóltságom, de nekem ezek ellenére tetszett. Tudtam rajta jókat röhögni.


28. Az utolso szamuráj (2010-05-04 21:03.21) aaaaa
Igazából azon gondolkodtam,többre értékelem.
Mert lehet,ezek a kölkök tudatossan csinálták ezt a gány dolognak kinéző valamit,hülyére vettek minket,morbidul elröhögtek dühöngésünkön...vagy ez tényleg trutyi.
Ennek némileg ellentmond több tucat jófajta poén és idióta helyzet,amin az ember-már ha érti persze-hangossan felnyerít.De középen mintha kifogytak volna a szuflából,a film utolsó 10 perce aztán öszeszedte magát újra.
Nem olyan borzalmas ez,mint sokan hiszik,csak mögé kell vélhetőleg nézni.Mert azért ilyen geg,a pasi támad a motorosfürésszel,ám annak rövid a zsinórja...nomeg,"dehogy fog ez megölni bárkit!" és sutty,lecsap a balta...DDD
A srác persze ,aki életben marad,hazamegy,és horrort néz.Hiába,az élet olykor nem elég kemény,kell a cinema varázsa!


27. Jason13 (2010-04-25 11:02.46) aaaaa
Sajnos megnéztem ezt az okádékot és SZÖRNYŰ élményben volt részem.Mivel kitartó vagyok végignéztem.A sztori nem lenne olyan rossz ha nem így lenne kivitelezve.Bevallom nekem a film első 10 perce kifejezetten tetszett.De amikor a krapek beér a gyárba vagy hova onnantól az egész film átvált egy unalmas gané üzemmódba.A főgonoszok nem tudják eldönteni mit csináljanak.Drogoznak,buliznak,festenek és stb.Tiszta unalom az egész.A vége nem olyan rossz,de akkor is szar ez a film.Aki teheti ne nézze meg.


26. Roti1 (2009-11-29 11:23.38) aaaaa
Te jó ég mi ez a film? :D Most nem tudom eldönteni, hogy 1-est adjak rá mer annyira szar, vagy 5-öst mert már annyira szar, hogy egyenesen briliánsan jó :D Nem egy hétköznapi eset az tuti. Beteg morbid egy undormány, de nem feltétlenül lehet leírni csak úgy simán, hogy ez szar. Nézzétek meg! :D


25. Mihi84 (2009-11-10 23:00.54) aaaaa
Gyenge nagyon


24. Chabeelee (2009-10-27 11:43.17)  
Tudtam hogy mennyit várjak a filmtől.
Tudtam hogy milyen lesz a minősége.
Kora délelőtti unaloműzőként nagyon bejött a film.
Zs.kategórián belül nagyon király.


23. Horror018 (2009-07-28 20:56.50) aaaaa
Fasza kis film de túl rövid....NEKEM TETSZIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!


22. Féknyom (2009-07-01 23:10.04)  
199ft...az nagyon jó üzlet, annak aki eladja.


21. Mckay (2009-06-19 00:20.12) aaaaa
Basszus!! ez tényleg gyilkos egy film. se nem vigjáték se nem horror nuku feszültség! Bizony ez nagyon karcsu!(és nagyon finoman fogalmaztam)


20. Tuika19 (2009-06-07 14:55.17) aaaaa
Hat eletem egyik lagszarab filmjet lattam anyira szar mint a Mamut cimu film....FUJ ne nezzetek meg mert csak idopocsekolas



19. Hektor91 (2009-05-30 09:55.04) aaaaa
Borzalmas film. Vígjátéknak és horrornak egyaránt
szánalmas.


18. Tristaan (2009-05-21 08:09.42) aaaaa
Vártam-vártam, hogy lesz valami, de nem lett. Tömény unalom a film, a végén némi vérrel meg "én csak bulizni akartam!" jajongással.

De azt vitatom, hogyha egy film nem megy moziban, akkor szar, millió ellenpélda van rá - tény, ez mellette érvel.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekTörölt felhasználó, 2018-12-28 20:3547 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Gyilkos mulatság adatlap
Eredeti cím: Murder Party
Évszám: 2007
Rendezte: Jeremy Saulnier
Szereplők: Alex Barnett, Macon Blair, Paul Goldblatt, William Lacey, Stacy Rock...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk