Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Óvakodj a törpétől!
- Film Café, 17:40
Carter edző
- Viasat3, 18:15
A kezdő
- Cool TV, 18:25
Igaz történet
- Viasat Film, 18:55
Engedd el!
- Paramount Network, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Orbán Viktor - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Fehér sivatag - Vélemények
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mary & George aaaaa
George Miller aaaaa

 

Fórum - Bizsergés - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Amycusack (2016-10-09 21:36.21) aaaaa
Végig az járt a fejemben, hogy az élet rövid, ki kell használni minden percét.


15. HMáté33 (2016-06-13 00:14.27)   - (válasz Independence 14. hozzászólására)
akkor viszont én kérek elnézést.



14. Independence (2016-06-13 00:09.13) aaaaa - (válasz HMáté33 13. hozzászólására)
Nem tudom pontosan mire is gondolsz, de ha a "Lópofi" kitételre, az nem Anna Chancellornak szólt - hisz amúgy is csinos nő - , hanem annak, hogy így hívták karakterét a Négy esküvőben... :)


13. HMáté33 (2016-06-13 00:01.18)   - (válasz Independence 12. hozzászólására)
a laura linney-s dolog után érdekes volt ezt olvasni:)


12. Independence (2016-06-12 23:43.09) aaaaa
Egy kies angliai kisvárosban három negyvenes, magányos hölgy csokiba s piába fojtva frusztrációikat, beszélget, miről is?, persze a pasikról, és a szexről, illetve e két „dolog” hiányáról.
Naná!Mi másról?
Mert ugye a nők is bizseregnek, talán másképp, mint a férfiak – biztos, hogy teljesen másképp - ,de bizony ők is csak azt akarják, mint a teremtés koronái - természetesen leginkább egymást...

A felütés jó s a Négy esküvő, egy temetés bázisáról épitkező mozi, látszólag biztonsági kűrt próbál futni.

Ordítóan egyértelmű brit vidéki közeg, száraz, angol humor, legalább egy húzónév, romantika, csajos szeánszok, tipizált – anglománok számára kikerülhetetlen – figurák, példának okáért a megállapodott családi tűzhelymelegre vágyó lelkész, s egy női szemnek üdítő látványvilágú fiatal férfitest..., s persze a megfelelő pillanatban érkezik a konfliktus.

S mégis, bár a recepthez minden hozzávaló adott, a végeredmény nem túl inycsiklandó.
Mikoron főhősnönk megtalálja az „álompasit”, ki majdnem fia lehetne, a barátnők rosszalló irigykedésbe kezdenek, s furmánykodásuk végeredményeként, elhalálozik a potenciális férjjelölt.
Egy alapvetően vígjátéki fordulatokkal dolgozó moziban – MacDowell karakterét leszámítva a szereplők is inkább komikák, mint tragikák - ez furcsán morbid mozzanat, de ezen túllépve , valahogy semmi nincs a helyén, a barátnők között nincs igazán kémia, a romantika kimerül abban, hogy a L'Oréal „arcát” időnként alaposan megkefélik – temetőben, kocsiban, iskolában, templomban, s többnyire nyakig felöltözve – ez nem romantika s szerelem, hanem testi gerjedelem, egy-egy olyan bennsőséges pillanat – netán értelemmel teli párbeszéd - nem ártott volna, mi magyarázatot szolgál arra, egy huszonéves srác miért is akarja feleségül venni a nálánál évtizedekkel korosabb – bár igen vonzó – iskola igazgatót.
Az ármánykodás elővezetése – a dévajul csábító Lópofi közreműködésével – nagyon béna, én szégyelltem magam Anna Chancellor helyett, az epilógus idegen testként ül a mozi végén, hiányoznak a helyzetkomikumokból fakadó poénok – lehányom a vőlegényem az oltár előtt, mert a gondolattól is undorodom, hogy le kell vele majd élnem egy életet, aligha számít annak, inkább ízléstelen, s groteszk jelenete ez a filmnek - az egészen súlyos dráma képtelen vegyülni a fanyar humorral, ezt így összerakni egy forgatókönyvben, amúgy is hibás koncepció, a fiú halála után, MacDowell nem mélyen gyászol, csak hüppögve szenveleg, kibékülése barátnőivel megalapozatlan, erőltetett, hiteltelen.Külső kapcsolatok – rokonok, szülők, egyéb barátok stb. –nem igazán kerülnek elő a moziban, szereplőink lebegnek a semmiben.
Mint valami mesefilm felnőtteknek, csak épp annak sem túl meggyőző.
Hangulat van, egy-egy poén akad, – elég soványak - , a színészek igyekeznek, de igencsak közepes kis filmecske ez.


11. Qwe123rtz (2016-06-04 23:24.06) aaaaa
Andy MacDowell hogy adhatta ehhez a semmitmondó, értelmetlen baromsághoz a nevét? Más nívóhoz vagyok szokva tőle... A három nő együtt... -tragédia. Abszolút nem összeillők, még barátnőnek sem. Kidobott életidő megnézni ezt a nulla filmet.


10. Frászocska (2011-04-26 16:08.28) aaaaa
Nem is értem, hogy lehetett ez a vége...??? A valóságban, - szerintem -, nincs nő, aki ezt megbocsátaná a "barátnőjének"! Meghalt egy ember, tönkre ment egy nő élete, apa nélkül maradt egy gyerek, mindez egy gonosz ármánykodás miatt! Amúgy jó film lenne, de ez a befejezés hiteltelenné teszi. Kár!


9. Ericsi (2011-04-08 18:29.30) aaaaa
Sokkal jobb lehetett volna a film, ha ott van vége amikor Kate összeesik az iskola udvarán, miután a pasija meghalt. A két "barátnő" meg élhetett volna tovább a tudattal, hogy minderről ők tehetnek. Nagyobb csattanó lett volna, mint így. Szerintem.


8. Zsancii (2010-09-19 18:01.01) aaaaa
Juj, de megpofoznám azt a "barátnőt", aki felkínálja magát annak, akit én szeretek... Idegesítő vége lett...


7. Dav (2010-04-16 12:26.28) aaaaa
Próbálkoztam tisztességesen beleélni magam én is, ám valahogy számomra nincs üteme a filmnek, legtöbb történése abszolút logikátlan (bár sokszor maga az élet is az). A végén a gyerek, a majdnem-házasság a tiszteletessel, meg a leszbikus mivolt kiderülése a fő kavarnokról... Valóban abszolút nem egy "fiús" alkotásról van szó, de szerintem ez még női szemmel sem hibátlan, sőt...
Kár, mert a színészek jók, mégha a szerepek irritálóak is. Andie nénibe pedig mindezek ellenére szerelmes vagyok továbbra is, hihi.


6. Zoli27 (2008-12-09 18:18.33)  
Ez a film olyan mint az angol kisvárosi Szex és New York.A megbocsátós jelenet nálam is kivágta a biztosítékot ugyhogy ezért csak egy csillag!


5. Judit15 (2008-10-07 08:51.25) aaaaa
Hát én is kiakadtam, mikor megbocsátott a barátnőinek. És úgy élnek mint ha semmisem történt volna, de a barátnői hogy tudnak a szemébe nézni, mert miattuk halt meg a vőlegénye, nincs lelkiismeret furdalásuk?


4. Gilberto (2008-07-31 10:32.56) aaaaa - (válasz Póki 2. hozzászólására)
Szia!
Hááát... én rettentően beleéltem magam a történetbe, lehet, hogy emiatt látom képtelennek a történetet. Azért képtelen (szerintem) mert a főszereplő nő megbocsát a "barátnőinek", annak ellenére, amiket vele és a szerelmével műveltek. Én a helyében elzavartam volna őket a fenébe.
Nem tudom már pontosan, mikor volt a vallomás, elég régen volt a film... De a vége felé Jadot elütötte egy autó és meghalt. A halála után a három barátnő kibékült és akkor tudta meg a főszereplő, hogy terhes. Ekkor már a "barátnői" is támogatták, sőt pont a gonosz "barátnő" állapította meg a terhességet.
Bocs, de többre már nem igazán emlékszem, régen volt... :) xD


3. Mihárman (2008-07-30 13:06.49) aaaaa
Leülünk a képernyő elé és belecsöppenünk egy furcsa történetbe, ami pontosan úgy kezdődik, mint sok más tündérmese.Igaz,az unalomig közhelyes a három negyvenes hölgy sztorizása az aktuális pasiügyekről, pontosan kiszámítható, hogy majd a legcsinosabba zuhan bele egy huszonéves fiatal srác. Az sem jelent sok újdonságot, hogy a két barátnő nehezen viseli a harmadik kalandját, s bár látszólag csak féltésből, egyértelmű,hogy féltékenységből igyekeznek tönkretenni a kapcsolatot. Mi pedig próbáljuk eldönteni, drukkoljunk-e a mesébe illő szerelemnek, vagy a józan eszünkre hallgatva, rosszallóan csóváljuk a fejünket. Aztán történik valami, és hírtelen mélyre zuhanunk. Szétfoszlik a rózsaszín ködfátyol és belep mindent a szomorú szürkeség. Az egész filmben ez az egyetlen váratlan fordulat, bár végig ott van bennünk az érzés, hogy valami történni fog, valaminek történnie kell. A forgatókönyv íróját azért elküldeném egy nőgyógyászati gyorstalpalóra, mert nincs nő, aki kismamaként hasonló tüneteket produkálna mint Kate, vagy ha mégis, abból nem születik baba. Temészetesen azon sem lepődünk meg, hogy Kate kisfiúnak ad életet, már csak azt felejtették odailleszteni valamelyik utolsó jelenet közepére, hogy Jed-nek nevezte el. Mindent összevetve a film egyszer végignézhető, akár még élvezhető is, ha nincsenek túl nagy elvárásaink.



2. Póki (2008-07-08 17:39.26)   - (válasz Gilberto 1. hozzászólására)
Szia!
Nem tudtam végignézni a filmet, hulla voltam:(
Addig láttam, hogy a gonosz barátnő bevallja, miért csinálta az egészet. Szóval megszületett a gyereke. Mi lett a vége?
Miért képtelen? Kifejtenéd?
Köszi előre is.


1. Gilberto (2008-07-07 00:57.23) aaaaa
Idióta, képtelen történet.
A filmben csakis kb. kettő dolog tetszett. Jed karaktere és az, hogy lett egy fiúgyereke.
A történet képtelen, átlagon aluli.
A fiú miatt rettentően sajnálom, hogy így lekell osztályoznom a filmet, de ez a képtelen történet lehúzta a csillagokat.
Elképeztő, hogy milyen vastag bőr volt a két "barátnő" pofáján... és amikor a nő kibékült velük, majdnem eldobtam az agyam... ez húzta le a csillagokat.
A fiú karaktere viszont szenzációs.
Lehet, hogy az egyik hibám az, hogy ennyire feldühít egy kitalált női karakter...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAmycusack, 2016-10-09 21:3616 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk