Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Feltétlen szeretet
- Viasat Film, 06:45
A kóstoló
- Mozi Klub, 06:55
Az erdő kapitánya
- Magyar Mozi TV, 07:05
Hacsi - A leghűségesebb barát
- Moziverzum, 07:30
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 07:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Eltörölni Frankot - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
A részleg - Vélemények
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szobalány aaaaa
Linda Hamilton aaaaa

 

Fórum - Mondd, testvér - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Gonoszhun (2012-11-29 12:36.04) aaaaa
Nagyon jó film


7. Sötétszív (2010-08-19 22:22.50) aaaaa
Ez egy átlagos életrajzi filmdráma Don Cheadle, Chiwetel Ejuofor főszereplésével, igazából semmi olyat nem mutat ez a film, amelyeket, már ne láttunk volna ehhez fogható alkotásokban. Nekem nem nagyon tetszett, de azért egy hármast megérdemel mert a színészi játék igazán jó volt benne.



6. Kisjon (2010-04-03 09:32.11) aaaaa
aligha van olyan ember e honban, akinek Petey Greene neve bármit is mondana,- no így voltam ezzel én is,- de a film végére biztos, hogy többet fogunk tudni, hogy ki volt ő. az alkotóknak nagyon sok munkájukba került, hogy a 60 évek hangulatát, öltözködését, a zenei irányzatot, a gondolkodásmódot a vászonra álmodják és elmondhatom, hogy igazán remek munkát végeztek. don cheadle remek drámai színész és ezt itt bizonyítja is. ahogy megszemélyesíti a rádiós műsorvezetőt az valami fantasztikus alakítás. no persze remek mellékszereplő gárda is segíti a munkáját akik egy percre sem maradnak le mögötte.
a film kezdeti vidámsága a film végére teljesen eltűnik és egy erős drámát kapunk helyébe. a film, amellett, hogy komoly mélységeket kíván megmutatni, de olyan kérdéseket is feszeget mint a barátság, hivatás, küldetés, egyenlőség. a mondd testvér emlékezetes film, egy igazi minőségi munka, remek színészekkel, mondanivalóval. ajánlatos a megnézése.


5. Dr.HannibalLecter (2009-11-22 16:03.00) aaaaa
jó kis film.
megragadott.
és a megszólaló zenék is hatalmasak...


4. Lasimoci (2009-05-06 11:02.34) aaaaa
Remek kikapcsolódást nyújt ez a fekete mozi. Don Cheadle tolja a pajeszunk mögé a frankó szövegét, hihetetlen stílusosan, miközben a háttérben a '60-as évek fülbemászó dallamai szólnak. Képet kapunk a korról, bár kicsit sablonosan, de 3 főszereplő játéka feledteti a műfaj megszokott rendezését, mert szenzációs, amit Cheadle, Ejiofor és Henson alakít!
Tökös, frankó film, amit legalább egyszer látni kell!


3. Klimt (2009-01-28 18:28.17) aaaaa
Tényleg szuper a film...!


2. Geysap (2008-07-26 17:56.44) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 1. hozzászólására)
Teljes mertekben egyetertek - ezert kar lenne koptatni a klavit, hogy meg egyszer leirjam, amit mar megtettel.
ps.: Mindehhez meg annyit - keves penzbol, kivalo szineszekkel igy lehet jo filmet "csinalni"


1. Az utolso szamuráj (2008-07-03 19:09.40) aaaaa
Van barátod?
Tudod...nem jóismerős...haver....rendes tag,hanem a nagybetűs BARÁT,akiből azért kevesebb van,mint Hiradóba a pozitiv hir.Ismertetőjelei,hogy ne adj Isten,fél évig nem látod,de találkoztok,ott folytatódik a beszélgetés,ahol a múltkor vége szakadt,hogyha rápaskol feleséged formás seggére,azt nem azért teszi,mint a többi nyálcsorgatós pasi,nem kell rá féltékenynek lenni,hajlandó kéretlenül képedbe mondani hibáid és mikor baj,gond van,természetes neki,hogy melletted áll...Szóval,van ilyened?Mert akkor gazdag vagy,a világ egyik legszebb érzését birtoklod,becsüld hát meg.
A mozi is erről szól :két fekete férfi barátságáról,akik odakint beleszóltak a történelembe inci-fincit.Amerikában minden évben jópár ilyen mozi készül,mostanában inkább elfogadható minőségbe,mert az alkotók rájöttek,egy nagy embert nemcsak bálványozni kell,hanem éppen a hibái mentén kell ábrázolni,mert úgy életszerűb,humánusabb,és jobban feldicsőül a nézők szemébe az,aki szembesül gyengeségeivel és legyőzi azokat igy vagy úgy.
Petey Greene ilyen figura:sittes volt,nemigen udvarias sőt bunkó néha,ám megvan a magához való esze,nem mellesleg csak önmagát adja és nagy szerencséjére szórakoztató figura.Egy véletlen során összeismerkedik Dewey Hughes-sal,aki meglát benne valamit,és egy különös partizánakció után mint DJ dolgozik a Wol-Am-nél,amit Hughesnak köszönhet.Látjuk a dolgos mindennapokat,ahogy csillaga magasra tör....majd 1968 április 4-én megölik Martin Luther Kinget,és a film szerint a rádiósnak igen nagy érdeme volt abban,hogy a forrongó fekete lakosságot kissé lecsendesitsék,ami azért a tények ismeretében inkább szokásos holywoodi tulkapás.Innentől megtalálhatók az életrajzi mozikban látható panel dolgok,nők,pia,igaz,ez eddig is haverja volt a főhősnek,ám végig ott a háttérben a két férfi valamint a férfi és szerelmének kapcsolatába való betekintés,amik viszont értő,olykor humoros olykor drámai módon vannak a moziba beleerőszakolva,nem érzel cukormázat.Don Cheadle lassan a legjobb fekete karrakterszinész,lubickol szerepében,és Chiwetel Ejiofor játéka is meggyöző,mintahogy a mikrofonfrizurával is dögös Taraji P. Hensonról is csak pozitivan illik nyilatkozni,és ez nemcsak vérlázitó alakja miatt van igy.Két ellentétes személyiség barátságán és olykor harcán keresztül kapunk kissé rövid és a teljeség igényét persze nem ismerő képet azon kor fekete viszonyairól ,a rádiózás egyik aranykoráról és dokumentumot egy valóban kivételes figuráról,aki az amcsi recept szerint emelkedik ki a tömegből és csinál irigylésreméltó karriert.Nem nagy film,fontos film a Mondd testvér,ám mint mozi igenis élvezetes,olykor kimodottan humoros és a drámát is helyén kezeli,több figyelemre méltatott,mint itt jutott neki.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGonoszhun, 2012-11-29 12:368 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk