Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elysium - Zárt világ
- Film+, 23:00
Harcban élve
- RTL Három, 23:00
Vadidegen
- Film Café, 23:20
Joker
- Filmbox Premium, 23:25
Hang nélkül
- Viasat3, 23:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Orbán Viktor - Vélemények
Érdekességek!
Waco (sorozat) - Vélemények
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rampage - Tombolás aaaaa
Agatha Christie aaaaa

 

Fórum - A távolság íze - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
52. Convar (2020-02-15 18:25.24) aaaaa
Sztem jó film volt, nekem inkább az volt a furcsa/meglepő vele kapcs., hogy hiába Norah Jones a női főszereplő, aki amúgy tele van jobbnál jobb számokkal ill. ehhez is írt, és aki ezek miatt hiába az egyik kedvenc énekesnőm, itt zenei fronton mégis más vitte el a pálmát, merthogy a soundtrack sztem messze legjobb száma az mégsem Norah-é, hanem Cat Power The Greatest-je:
https://www.youtube.com/watch?v=57kFne-X4AI


51. Hutch Fitzgerald (2015-07-25 16:34.11) aaaaa
Hát sztem Norah Jones maradjon csak az éneklésnél. A számai tök jók, de nem adja bele a maximumot és ezért sokszor mérges vagyok rá. Ha valakinek ilyen hangi adottságai vannak miért nem használja ki. Ez a film meg jézusom... Alapvetően a rendezői elképzelés jó volt, bár a végébe bele lehetett volna tenni egy kicsit többet. a film további vonulatait, részeit nem tudom értékelni, legalábbis pozitívan nem. a színészi játék pocsék volt, a forgatókönyv unalmas, és sok helyen vontatott, talán az Elizabeth utja során megismert karakterek azok amik, illetve akik leginkább megfogtak, bár azokat is meg lehetett volna oldani kicsit jobban. a színészek egyformán szarul teljesítenek, ahogyan a film készítői is, másrészről ez egy kicsit hozzáadhat az értékelésemhez, mert az alkotók így egyformán rossz teljesítményt hoztak, vagyis egységesek tudtak maradni, és a film is valamennyire egységes volt és kereknek hatott, sztem pont azért mert nem voltak kiugró láncszemek, mindenki szar volt... xd :D adok erre a filmre egy kettest... :D



50. Picilány88 (2013-04-13 21:40.33)  
szép film


49. Panyolai (2012-04-30 18:25.29) aaaaa
Rachel Weisz-től még sose láttam ilyen kisugárzást. Csodálatos volt, akárcsak Norah Jones. Már miattuk megéri egyszer megnézni, de egyébként is egy kellemes film.


48. Szabodora (2012-04-23 19:22.27) aaaaa
ez nagyon hülyeség volt..... vagyis unalmas....


47. C p (2012-01-08 16:21.36) aaaaa
Nagy ráérésemben a 2007-es Norah Jones koncertet nézve jutott eszembe, h. ezt a filmet még nem láttam.
Nem vagyok rajongó - nálam ez a film is olyan, mint a zenéje: ha jókor jön, akkor jólesik.

Jólesett. :]

De valamiért sokkal jobban passzolt volna a végére v.mi rendhagyóbb, kevésbé kiszámítható befejezés.

Úgy értem: megérdemelte volna a film maga, h. a vége ne egy klisébe fulladjon.
"A végén visszamegy, jajdeszeretlek, puff neki."

Azokat a filmeket könnyebb sokra tartani, akik a végkifejletre is sokat adnak, mint pl. az "500 nap nyár".

Ez a film kemény témákat boncolgatott és bemutatta, h. az ember egy kor után felnőttként kezel(jen) dolgokat... és a végén elvágják egy túlédes szirup-cunamival... kár érte.


46. Az utolso szamuráj (2011-12-12 12:11.54) aaaaa
Egyszerűen csak....ha nyitott vagy rá,jó volt végignézni.
Néha...néha rideg vagyok,cinikus,bántó.Néha mintha megszállna valami kisördög,és hajlamos vagyok olyan valakit is megmarni,aki számít.Akit szeretek.Akinek nem mondom el,hogy szeretem,de mégis,és akinek elmondom ezerszer,néha felmerül,nem unja vajon.
De,még nekem is van szívem.Meg érzéseim.
Van,amit nem értelemmel kell nézni:az olykor pont realista,elemző,számító módján épp az adott dolog szépségét tapossa földbe.Van,amit egyszerűen érezni kell,vagy mert már érezted-ez a jobbik dolog-vagy mert még nem,de fogod.Ez talán ...még jobb.De vigyázz,fájó is lehet.
Tudom,hogy mi a szerelem:és nem tudom.Éreztem perzselését,és próbáltam tűrni hőségét.Türelemre okítottam magam ,és észtvesztve futottam feléje.Az,aki nem égett el benne,szerintem nem is élt sosem,az aki nem őrült meg általa,talán fél,és az,aki fél tőle,igaza van,én is féltem...hagyjuk,milyen eredménnyel.De..nem bántam meg,és ez a lényeg.Az élet kaland,bár erről a szemetesnek támaszkodó csöves mást mondana.
Távolság....road movie.Egy férfi,aki biztos pont,és egy nő,aki utazik,menekül egy csalódás elől,aztán meghőkől egy új kapcsolat lehetőségétől ,továbbutazik,dolgozik sok száz mérföldre a biztos ponttól ,új emberekkel találkozik,megérti és nem azok motívációit,a szerelmet önmagában...halál,kétségbeesés,mit vesztett el egy feleség,lazaság,némi átverés és egy új kocsi.Tanul,avagy sem,érez,néz egy férjre sajnálkozva,mert látja,mit tett vele ez az érzés,kocsmák pohara társasága és a lehajtott pia nyelvének serkentője,ha szólni kell.Nem rossz ember,józanul barát,ittasan barát,de....elverte az élet.Megverte valami,amit úgy hívnak,csalódás,és áthajtott rajta valami,amit úgy hívnak,szerelem.Összetörte,kiköpte,árny,aki érzi,üres és már alig vagy nem is él.
De még így is azt mondom,megéri.
Vannak pillanatok,mikor nehéz,nem mondom.Vannak pillanatok,mikor fáj.Vannak pillanatok,mikor bánod a napot,mikor megismerkedtél vele egy kávéházban,bulin,discóban,metrón,bárhol.
De vannak pillanatok,amikor elégedett vagy a világgal.Mikor tele vagy vele,az érzéssel,a szája ízével,a teste melegével.Nőm azt mondja,mikor minden kerek.És akkor nem gondolsz a csalódásra,gondokra,hogy mi a jövő,hogy esetleg ez egyszerűen elhamvad,felemészti magát,eltűnik... csak a most a fontos.Abba kapaszkodj,meg belé.
Nem tudom,a film miről szól,csak érzem.
Ez pedig,most és itt elég,így jó.


45. Comarca Lagunera (2011-05-01 00:08.09) aaaaa
a leirás is hülyeség, de ez már nem meglepő, és a vélemények is furák, mármint kellemes filmecske :), ezt irják többen, ez a film a függőségről szól, ami kemény téma, még ha mi főleg a szép és barátságos képi világot érzékeljük is, meg a sütik és a baráti beszélgetések kellemes légkörét, ott feszül benne a hazavágó lényeg, a függőség, amit a lány az útja során saját bőrén kivül másokén is megtapasztal.


44. NAT79 (2011-02-15 15:19.29) aaaaa
Néha kellenek az ilyen kis kellemes filmecskék, amiben nincsenek nagy történések, vagy drámák, csupán kikapcsolódunk általa egy rövidke időre,mint mikor beülünk egy kellemes kávézóba egy szelet áfonyás sütire :-). Law és Portman remekelt!Imádtam őket!


43. Gerizonford (2011-01-12 17:02.06) aaaaa
Bár a történet néha kicsit leül, nekem tetszett a film. Norah Jones zseniális zenész, és csodálatos hangja van. Számomra színésznek kicsit szürke és hangsúlytalan volt itt, de ez nem kizárólag az ő hibája. Inkább az, hogy az oldalán végig remek színészek voltak: Law, Portman, na és Weisz ( érdemes figyelni például azt a vágatlan jelenetét, amikor kiönti a lelkét Jones karakterének az újrakezdés előtt). Kedvemre való volt a főhősnő életstílusa, ahogyan a kulcsos koncepció is, és az azzal kapcsolatos gondolatok. Megismerhetünk emberi sorsokat, alkoholizmust, játékfüggőséget; komoly dolgok ezek, sajnos túl gyakoriak. Egy dolog néha bosszantott, a stop motion-szerű lassításokból néha sok volt. A kocsmai és az éttermi verekedések szerintem feszültebbek lettek volna nélküle. Szép történet, szerintem nem a legjobban kivitelezve, a színészek játéka azonban feledteti ezt.


42. Mangilla (2010-07-28 08:00.51) aaaaa - (válasz Trogi 41. hozzászólására)
A rendező kínai:)


41. Trogi (2010-07-27 21:37.25) aaaaa
Nagyon szép film. Érdemes megnézni mindenkinek, aki nem kedveli az akciófilmeket és egyéb állatságokat. Mindig csodálkozok, hogy lám, az amerikaiak is tudnak filmeket készíteni.


40. Chester83 (2009-11-11 21:29.53)  
Ó, hát elég kis kellemes filmecske. Olyan kis semmitmondóan aranyos. De hol hagyták a végén a stáblistából Tim Rothot?


39. Lasimoci (2009-04-11 22:08.36) aaaaa
Hát vegyes érzelmek vannak bennem. Egyrész mindenképp egyedi, stílusos, fílinges rendezői film. Másrészt viszont nincs mögötte valami nagy mondanivaló, semmi újat nem adott nekem. Kicsit vontatottnak is találtam. A színészi játék jó volt. Ami nagyon tetszett, az a filmzene, hála részben Norah Jones-nak.


38. Mangilla (2009-04-09 22:12.16) aaaaa
(Mármint nem tetszett annyira, mint azt előzetesen "elvártam" a stáblista alapján.)


37. Mangilla (2009-04-09 22:11.25) aaaaa
Bár utálom magamat ismételni:
"...Művészfilmnek kicsit földhözragadt, "átlagos" romantikus filmhez túl művészi ..."
Nekem ez a summázott véleményem, amiért nem tetszett a film.


36. Sanyi (2009-04-09 18:38.38) aaaaa
Voltak ám elvárásaim e filmmel kapcsolatban, és szerencsére nem csalódtam! Olyan volt amilyenre számítottam, ha nem jobb! Lassú folyású, melankolikus, kellemes romantikus film, ami lazán kilóg az átlagból, mégsem kapott olyan jó visszajelzéseket, nem értem miért. Egyszerűen SZÉP az egész film, gyönyörű zenével, gyönyörű képekkel, olyan amit szívesen megnéznék újra és újra.


35. Sötétszív (2009-04-07 01:04.49) aaaaa
Wong Kar-Wai filmjeit nem szeretem túlságosan, de mindig vannak kivételek. Ez is azok közé tartozik.Remek forgatókönyv, nagyszerű színészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.


34. Mangilla (2009-04-06 23:49.20) aaaaa
Igazából a - méltatlanul elfelejtett - Csungking Expressz miatt jegyeztem meg a rendező nevét (illetve látom/olvasom, hogy szakmailag az egész világon nagyra értékelik)... Jude Law és Nathalie Portman mindig is a kedvenceim között voltak, Rachel Weisz nekem a Forrás-beli alakításával hívta fel magára a figyelmemet - Norah Jones-ról viszont csak annyit tudtam, hogy énekesnő...
Nos, ilyen "háttérismerettel" néztem meg a filmet, és - hát, be kell vallanom, hogy picit csalódtam:(
Persze, van hangulata, meg többnyire jól játszanak a színészek, meg fontos témákról szól, meg minden, de - számomra ez egy félresikerült darab, ami nem tud olyan hatást elérni, amilyet kellene.
Művészfilmnek kicsit földhözragadt, "átlagos" romantikus filmhez túl művészi - engem nem ragadott meg túlzottan.
Tényleg sajnálom.


33. Laslow (2009-02-14 10:44.25) aaaaa
Ez a film eléggé bejött: stílusos.


32. Klimt (2009-01-28 18:53.25) aaaaa
Nekem pont azért tetszett, mert nem az a pörgős, akció dús filmek közé tartozik...Nekem is tetszik Nora zenéje...


31. Daffodil (2009-01-10 15:41.21) aaaaa
Vontatott és elveszi az ember életkedvét is. Közel sem jó film.


30. Jade (2008-11-13 10:03.34) aaaaa - (válasz Ulpiusz 29. hozzászólására)
Ha rákattintasz a nevemre, láthatod az adatlapomat, rajta a filmeket, amelyeket osztályoztam, meg a hozzászólásaimat.


29. Ulpiusz (2008-11-12 09:33.15) aaaaa
és jade,leírnál pár olyan filmet,ami tetszett,mert most megpróbálom másképp nézni a dolgokat,és kutatom az okokat,hogy vajon,miért nem tetszett.....persze az is lehet,hogy nem kéne belemenni.........


28. Ulpiusz (2008-11-12 09:15.14) aaaaa - (válasz Jade 27. hozzászólására)
nem tizenéves vagyog,de kösz a felvilágosítást.belátom én voltam a hibás....de a film szerintem jó....ennnyi


27. Jade (2008-11-11 20:11.56) aaaaa - (válasz Ulpiusz 22. hozzászólására)
Látom ma csöppentél ide, ezért felvilágosítalak: ez nem az a fórum drága, ahol a személyeskedés a nyerő, ez egy filmekről szóló oldal, ahol mindenki elmondja (elmondhatja!) a véleményét, legyen az pozitív vagy negatív. Tudom, egy tizenévesnek nehéz elfogadni, ha valaki máshogy gondolkodik, mint ő, de lehetőleg próbáld meg magadba fojtani a személyeskedő megjegyzéseket, mert hamar ki fognak utálni innen. A filmről még annyit, hogy valószínűleg azért nem értettem a lényeget, mert egyáltalán nem volt benne semmi lényeges. Ha megnézed a film főoldalát, még a tartalomleírást is elintézték egyetlen egy mondatban...


26. Tukker (2008-11-11 18:43.11) aaaaa - (válasz Ulpiusz 25. hozzászólására)
akárki légy...köszi..:)))))


25. Ulpiusz (2008-11-11 16:14.47) aaaaa - (válasz Tukker 1. hozzászólására)
:)akárki légy szeretlek!



24. Ulpiusz (2008-11-11 16:13.46) aaaaa - (válasz Aniqo 9. hozzászólására)
abban egyetértek,hogy a zenéje nagyon jó,de valamikor nem jó ha az ember túl férfias!:) néha el kell gondolkodni a dolgokon és mögé kell látni...de aki még nem volt szerelmes vagy igazán szomorú az lehet,hogy nem tudja megfelelően értékelni a filmet:(


23. Ulpiusz (2008-11-11 16:11.06) aaaaa - (válasz Lucoka 21. hozzászólására)
ugyanazt tudom mondani mint jade-nek:szánalmas vagy!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekConvar, 2020-02-15 18:2552 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk