Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pókok
- Film Mánia, 02:55
Prédára várva
- HBO3, 03:05
Zaklatás
- Film Café, 03:25
A bosszú szövetsége
- Film+, 03:30
Pénzeső
- HBO2, 04:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Eltörölni Frankot - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
A részleg - Vélemények
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fekete tűz aaaaa
David Lynch aaaaa

 

Fórum - A préda (1995) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Vmiso (2022-04-18 16:49.10)  
Egész jó kis ninjás film Lamberttől.

A vonatos jelenet igazán emlékezetes, előzőleg elég régen láttam, de a vonatos dologra még így is emlékeztem.


9. Lifeisamovie (2020-02-05 18:13.39)  
http://www.youtube.com/watch?v=wR_VIDsAHp8
Lost Years - At The Edge Of Eternal Darkness

Micsoda Badass figura, ó nem lehet csak úgy hátba dobni...:D



8. Szendmen01 (2013-12-02 17:27.15) aaaaa
Bár semmi különleges nincs benne,mégis jó kis movie...
A sztori jó,a színészi teljesítmények elfogadhatóak,izgalmas is.
A vonatos jelenet nagyon jó lett.


7. Norbii92 (2011-12-23 14:07.19) aaaaa
Tegnap este megnéztem a film +-on! Piszok jó film volt! Christopher Lambert-től eddig csak a Hegylakó tetszett igazán, de A préda is jó filmje!
Egy számítógépekkel foglalkozó amerikai üzletember, Paul Racine Japánba utazik. Bár üzleti úton jár, nem szalasztja el a lehetőséget, hogy megismerje az idegen kultúra éjszakai életét is. Egy bárban megismerkedik a gyönyörű, de titokzatos Kiriná-val. Ahogyan az lenni szokott, néhány pohár ital elfogyasztása után együtt távoznak a bárból és együtt töltik az éjszakát. Másnap Paul csak távozása után veszi észre, hogy a lány szobájában hagyta a kulcsait. Amikor visszatér, döbbenten látja, amint Kiriná-t éppen meggyilkolják. A gyilkos egy vérszomjas nindzsa, Kinjo, aki még soha nem hagyott életben egyetlen szemtanút sem. Mivel Paul éppen akkor lépett a szobába, amikor Kinjo levette a maszkját, az amerikai üzletember halálra van ítélve. Ő a préda: menekülnie kell. De nem adja olcsón az életét. Egy gyakorlott nindzsa-mester segítségével megtanulja, hogyan védheti meg magát az üldözőivel szemben és hogyan lehet esélye az életbenmaradásra, amikor elérkezik a nap és szemtől szemben áll majd Kinjó-val...
A történet nem rossz, de semmi különlegeset nem tartogat!
Klasszikus, 90-es évekbeli akciómozi történet. De a hangulat... az már megvan! Sőt, piszok jó hangulata is van! Ahogy az akciók is faszák! Egyetértek a többiekkel, hogy az egyik legjobb nindzsa film A préda! Jó kis nindzsa feelingje van! Főleg, hogy végig Japánba is játszódik!
Emellett a színészek is jók voltak! Szerintem mindegyik kellően hitelesen játszotta a szerepét, beleértve Christopher Lambert-et is!
Összességében örülök, hogy megnéztem a filmet! Nem csalódtam benne! Nagyon jól sikerült és többször nézhetős film Christopher Lambert-től! 4*


6. Weser (2011-12-22 23:31.52)  
1995-ben Lambert ismét kardot fogott egyik filmjében, csak éppenséggel nem egy újabb Hegylakó rész volt, hanem ez, A préda.
Nem rossz film, habár a kategóriáján belül készítettek már jobb és rosszabb nindzsás és szamurájos filmet is. Láthatunk benne egy számomra érdekes és szerintem nem túl elterjedt kard fogási és vívási technikát, nem tudom mennyire elterjedt volt anno az a módszer, de mindenképpen érdekes volt látni. A vonatos rész nagyszerű lett, amúgy pedig minden más a középszinten megrekedt.
Egyszer mindenképpen nézhető darab.


5. Nyolcadik utas (2010-09-09 13:34.02) aaaaa
Lambertnek kevés igazán jó filmje van. És igazán ez sem miatta jó, hanem elsősorban a távol keleti miliőnek és Yoshio Haradának. Feliratos DVD-n szereztem meg eredetiben, érdekes, hogy Lambert hangja mennyire erőtlen, lágy, már-már érzéki.
A vonatos jelenet sor egy egész osztályzatot emel az amúgy közepes filmen, még John Woo is megirigyelhetné!


4. Szimb@ (2010-05-01 18:46.01) aaaaa
Hegylakónk ismerős vizekre evezett.A kardot ismét megtalálta,bár aki látta a filmet az tudja hogy nem sokat használta.Kellemes volt nézni,egyébként is szeretem az ilyen kardozós szamurájos filmeket,és sokszor magával ragad a történet.Itt annyira azért nem.Bár nem egy gyenge film,de olyan túlságosan jónak se mondanám.Talán ott a hiba,hogy nekem a történet és a karakterek nincsenek annyira kidolgozva.Yoshio Harada egész jól játszotta a NAGY mester szerepét,vele nem is volt gond.Az akciók egész igényesek,viszont az operatőri munka már kevésbé,a végén jó volt az esős jelenet,bár én jobban is kitudtam volna találni:)
A szinkronnal nincs gond,már aki azzal nézi.Kicsit talán sajnálom hogy Kőszegi Ákos helyett nem Szakácsi Sándort kölcsönözték Lambert hangjának.


3. StormshadoW (2009-08-09 15:36.23) aaaaa
Vajon honnat is tudnám én ezt letőlteni, hiába irom be akárhova,hogy the hunted, mindig a Tomy lee jonesosat hozza be, nem pedig ezt a 95 öset. Picsába is.



2. StormshadoW (2008-07-10 04:02.46) aaaaa
Na ebben egyetértek,valóban ezután már nem sok jó filmet produkált ez a koma.Nade a filmről: Az egyik legjobban sikerült ninja film szerintem.A vonatos rész kimondottan nagyon jól meg volt csinálva,nagyon gyilok volt benne a sok kaszabolás.elég sötét hangulatú,mészárlós film.Nekem nagyon bejön az ilyesmi.Lambert amugy elég egy töketlen karaktert alakított a filmben,aki a végére szedte össze magát vajmi hihetetlen módon. Jó.


1. Az utolso szamuráj (2007-11-28 14:57.38) aaaaa
Lambert egyik utolsó jó mozija:no,nem kimagasló,csak jó nézni.J.F.Lawton irta az Uszó erőd scriptjét,itt a szamurájok,nindzsák világába kalauzol el minket,meglehetőssen ostoba módon.Nem is a történet a lényeg,mert az szinte felesleges és már többször is láttuk:valaki olyat látott amit nem kellett volna,ki kell nyiffantani.Ezért ugye ritkán adnak dijakat......Mintahogy az utána következőkért is,ami egyszerű,mint a faék,viszont kellően látványos és véres.John Lone remek és Yoshio Harada hihetetlen jól hozza a modern szamuráj figuráját,az akciójelenetek kellemesek,melyből a szuperexpreszen történő vérengzés magassan kiemelkedik.Persze a főhös néhány nap allatt elsajátitja a japán kardművészetet és legyőzi a rosszak vezérét,igy térve vissza az örök amcsi idiótaságokhoz,de a japán izek és a kellemes akcióscénák miatt mindenképp nézhető.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2022-04-18 16:4910 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk