Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Madeleine Collins
- HBO, 06:00
Ben-Hur
- Cinemax, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Hősök kora
- Film Mánia, 06:00
Az erdő kapitánya
- Magyar Mozi TV, 07:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Eltörölni Frankot - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
A részleg - Vélemények
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szobalány aaaaa
David Lynch aaaaa

 

Fórum - A Horror Mesterei: Hazatérés - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Emylio (2020-10-19 16:05.26) aaaaa
Némi hazafiasággal fűszerezett baromság.


12. Dant (2014-06-18 10:59.27) aaaaa
Horrornak rém gyenge,viszont ha a mondanivalóját nézzük,akkor átlagosnál mindenképp jobb. A zenéje különösképpen nem tetszett,voltak olykor-olykor kellemes dallamok,de semmi extra. A színészi játék átlagos,a történetvezetés rendben volt. Egy négyest megérdemel.



11. Norbii92 (2013-10-28 12:43.11) aaaaa
Folytattam a szériát Joe Dante filmjével a Hazatérés cíművel. Nos a Csokoládéhoz hasonlóan nem tudom horrornak nevezni ezt a részt se, ugyanakkor Dante filmje annál sokkalta jobb! És az előző hozzászólóval értek egyet, hogy ez egy társadalom kritika! Méghozzá kőkemény! Sok igazság van benne, ilyen szemétségek sajnos megtörténtek az USA-ban, és bár kicsit furcsa volt bevallom, hogy a sírból felkelt zombik mészárlás helyett szavazni mentek, szerintem jó ötlet volt!
Többről szólt ez a rész mint esztelen gyilkolásról, nekem nagyon tetszett! Kíváncsian várom a többi részt is! 4*


10. Zozo002 (2012-03-25 17:31.28) aaaaa - (válasz MrMojoRisin1 1. hozzászólására)
Az utolsó mondatoddal kapcsolatban 100 %-ban egyetértek:ha horrorfilmként akarom értékelni, akkor 1*, ha a mondanivalót akkor azért 4*! Összességében 3*! Nem horror volt ez,hanem kőkemény társadalom kritika...ez volt az a film,ahol a holtaknak drukkoltam,és az (élő)emberek voltak ellenszenvesek.. Spoiler: a szőke csaj nagyon is megérdemelte a sorsát.


9. Horror018 (2012-01-25 18:36.03) aaaaa
Messze a sorozat egyik legjobb része, ügyeltek rá, hogy keverjék a mindennapi életet a horroral, a rendezés mesteri, (Joe Dante-től mondjuk mást sem vártam volna), a történet pedig kiváló. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan zombis filmet látta, amely nem arról szól elejétők a végéig, hogy a zombik felkellnek agyat enni, és eljön az apokalipszis, meg stb-stb. Itt egészen más volt az egész (aki csak a Romero féle zombis filmeket szereti, már most tegyen le a megnézéséről), valahogy ezt azon kevés horrorok közé tudom sorolni, amiknek van értelme, és azon kevés zombis filmek közé, aminekben nem az ember lemészárlása a lényeg.


8. Zoltan0804 (2011-08-12 20:31.27) aaaaa
Szerintem a sorozat eddigi legjobb része! Már-már azt hittem nem lesz jó rész ebben a sorozatban, most erőt adott ez a rész, hogy folytassam


7. Mozsika (2011-07-15 19:58.18) aaaaa
Kritikán aluli...


6. Jason13 (2010-08-27 16:20.48) aaaaa
Joe Dante se a horror mestere,inkább ő is a horrorkomédiáé és a vígjátéké.Bár mostanában elég rossz filmeket készített.De ez nagyon jól sikerült.Egy politikai film zombikkal.Kb ez.De ezek békés katona zombik amik csak szavazni akarnak,de ha akadályozzák őket akkor morcosak lesznek.Jó ez.Ennek sincs sok köze a horrorhoz,de van mondanivalója,jó a színészi játék,kellemes a zenéje és néhol drámai.Megéri egy órát rászánni.Egy pirospont Danténak,visszatérhetne egy ilyen filmmel a mozikba.


5. Az utolso szamuráj (2010-06-05 11:37.21) aaaaa
Joe Dante odakint eltünt a süllyesztőbe:nézve ezt az egyórás szösszenetet,nagyon kár érte.
Persze némileg egyoldalú,az USA-nak sok választása azért nemigen volt mondjuk Irak-kal kapcsolatban,igen tudom az összes ellenérvet,és azoknak is igazuk van.De egyszerűen kell az olaj,ha gazdaságod arra épül,és ha-márpedig miért ne-még mindig a Föld egyik vezető nagyhatalma szeretnél lenni.
Ellenérvként pedig itt vannak a zombi katonák,akik épp a Bush kormány ellen szavaznak,és a felesleges háborúk miatt életüket vesztették,ám nem nyugodhatnak.A zombik mindig is a filmvásznon-na jó,a jobb mozik-társadalomkritikus kérdéseket feszegettek,Dante művében ez picit tovább gyürüzik,itt a hazugságok-márhogy vannak vajh tömegpusztító fegyverei a lerohant országnak,stb-keltik életre a holtakat,akiket feleslegesen áldoztak fel valami igen másért,persze csillagos-zászlós koporsót azért kapnak.Megölni nem lehet őket-mégha fejbe is durrantják a fiúkat-sőt,a kormány emberei épp azért mérgesek,mert nem hajlandók zombie-mód cselekedni,azaz húst vagy agyat enni,hát mit lehet a közvélemény előtt ellenük felhozni???Túl békés az ellentábor....a halott hazafiak pedig csak akkor halnak meg végleg???ha leadják háborúellenes voksuk.
Ám Joe Dante és kis csapata még itt sem áll meg!Ügyesen belerúgnak a szavazatbotrányba,hogy a hatalom manipulálja a végeredményeket,-ki ne hallott volna ilyen híreket ugyebár-a főszereplő múltja bizony az amcsik fegyverbirtoklási mániájáról is szól-ok,hogy volt katona az illető testvér,de hány háztartásban van lőfegyver odakint,amúgy meg minek??....persze ennek megértéséhez bele kell ásni magunkat az amerikai történelembe és az ottani gondolkodásba,mert ez a dolog se olyan egyszerű,amilyennek hiszik sokan,de a marhája persze itten nagy bölcsen elintézi azzal,mert ökrök azok ott kint.
A rendező talán legjobb apró húzása számomra,mikor kifigurázza az amerikaiak hősteremtő mítoszát,lásd mikor egy halott katona édesanyját kapcsolják élőben:jön a viszaemlékezés persze könnyek közt bent a studióban a halott bátyról,aki Wietnam-ban halt meg-később kiderül,púder-meg az ilyenkor felbüfögött nagy és hazafias szavak,hazájáért akart meghalni,stb...mire a háttérben megszólal a nő,ugyan már,ha ismerték volna a fiam,ilyet nem mondanának!..seperc allatt lekeverik.
Az USA ebben mindig hihetetlen jó volt,hősöket adott saját magának és népének,pátosszal,csillagos lobogóval,igazsággal is természetesen ,de olykor az igazság ferdítésével is picit.Amiért azt a népet nem lehetne megtörni,pont ez,szállítanak számukra példákat,akikre felnézhetnek,akár a hazájukért is meghalnak és akikre a politikusaik könnyes arccal emlékeznek,persze nevüket papírról olvasva.Végtelenül ügyes és kifinomult gépezet,nincs időm leírni összes ügyeskedését-nomeg nem is látom át-de mindig vigyorgok azon,mikor látok olyasmit,ez és ez a hazájáért adta életét,nagyszerű ember volt,bátran nézett szembe az ellennel,stb....hogy erről meg mit gondol a halott kiskatona,az ott van a koporsóban,megszólalni már úgyse tud,vagy tiltakozni a túlzások ellen.
Ám a filmben látható zombik igenis de,beszélnek és tiltakoznak,kényelmetlen kérdéseket tesznek fel a hatalomnak,és közben arról szól a vita,szavazhatnak vajon.A zombi lét valahol ki lett fordítva,míg más mozikban a minden hülyeséget megvásárló fogyasztói társadalmat szimbolizálja,itt ők az éppeszűek valahol,valami ostoba és gonosz dolog ellen lépnek fel(már persze a készítők nézetei szerint,de ezt hívják alkotói szabadságnak nemdebár)
Szóval,a horrorfanok talán picit csalódottabbak,itt az értelem-és a maró gúny és kritika-a vér és bél rovására ment,én cseppett sem bántam,amúgy azért van ilyesmi is a műben.De a páratlanul jól megírt párbeszédek és az elgondolkodtató helyzetek jóval többet adnak,mint mondjuk azt egy Horror-mesterei sorozattól elvárnánk,én ezért annyit mondanék,nyugodtan nézze meg az is,akit kiráz a hideg az élkőholtak csoszogásától.
Csak-csak mondom...szerintem a képlet azért nem ilyen egyszerű.De emberi oldalról nézve,humánus kérdésekre visszavezetve Danténak és csapatának igaza vagyon.


4. MrMojoRisin1 (2008-11-20 14:49.33) aaaaa - (válasz Winston Taylor 3. hozzászólására)
Ha Te mondod...:)))


3. Winston Taylor (2008-11-19 23:31.11) aaaaa - (válasz MrMojoRisin1 1. hozzászólására)
A Horror Mesterei sorozatban ez az egyik legjobb film. Ez nem egy olcsó horror story hanem egy igényes film.



2. Lasimoci (2008-06-22 02:22.30) aaaaa
Feléledő katonák, gondolkodó, beszélő, szavaz zombik. Na ne máááár!!! Ez már nekem sok. :S
A mondanivalóval egy Dante-mozinál nem lehet gond, de valóban kevés ez most.
Végén az egyik síron Romero neve, azon behaltam. :)


1. MrMojoRisin1 (2007-11-23 20:33.08) aaaaa
Joe Dante rendezte a Masters of Horror sorozat hatodik részét, ami a Csokoládéhoz hasonlóan, távol áll a horrortól! A Bush politikáját bíráló film, nem rossz ha úgy nézzük mint ha az egyik Michael Moore film lenne! De ugye ez nem az, ráadásul ez egy horror sorozat akar lenni, nem? Hát akkor? Az iraki háborúban elhunyt katonák feltámadása, akik úgy akarnak véget vetni a Bush kormánynak, hogy elmennek szavazni, (természetesen ellene) ötletes, csak nem félelmetes! Szóval a lényeg, ha horrorfilmként akarom értékelni, akkor 1*, ha a mondanivalót akkor azért 4*! Összességében 3*!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmylio, 2020-10-19 16:0513 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A Horror Mesterei: Hazatérés adatlap
Eredeti cím: Masters of Horror: Homecoming
Évszám: 2005
Rendezte: Joe Dante
Szereplők: Jon Tenney, Thea Gill, Wanda Cannon, Terry David Mulligan, Robert Picardo...

További információk

Szereplők fórumai
- Jon Tenney - Vélemények
- Joe Dante - Vélemények
- Robert Picardo - Vélemények
- Attila Szalay - Kérdések


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk