Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bizonyítás
- Film4, 21:55
Gyógyító érintés
- Filmbox Family, 22:40
Conan, a barbár
- Mozi+, 23:00
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 23:05
Zuhanás
- Filmbox Premium, 23:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
- Filmes Sámánok Rendje -
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Papa, én nő vagyok! aaaaa
Luke Roberts aaaaa

 

LAW hozzászólásai

Ugrás LAW adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Jack Ryan: Árnyékügynök - Vélemények

2014-01-26 15:52.33
Körülbelül két kattintásba került volna hogy utánanézz...


Fűrész - Vélemények

2012-12-29 10:05.51
Spoileres
A híres-hírhedt Fűrész-sorozat kezdő darabja, amely eléggé megosztja a közönséget, van akik a horror műfaj megújítójaként üdvözlik, és szinte már istenítik, mély gondolatokat tulajdonítanak a franchise mind a hét epizódjának, mások szerint pedig már ez az egy is teljesen felesleges. Ugye a mozi azért is kapott kiemelt figyelmet, mert kis költségvetése ellenére valami hihetetlen bevételt markolt fel a kasszáknál, ezért szerintem mindenképpen dicséret érdemli James Wan rendezőt, és a stábját. Más részről pedig, minőségét tekintve a kritikusokat rendszerint szeretik rajta köszörülni a nyelvüket, a rajongóknak pedig évről évre piros betűs ünnep volt, mikor kijött a mozikban egy újabb folytatás.
Nos, az epés megjegyzésekkel szembemenve, véleményem szerint a legelső rész még teljességgel rendben van. Wan művét sokan a Hetedik szellemiségével, zsenialitásával hasonlítják össze, én azért ilyen messzire nem mennék, tény hogy sok párhuzam fedezhető fel a két alkotás között, de végtére is a legtöbben szerintem egyet értünk abban hogy ezeknek a témákban a bemutatása és kezelése Fincher-nek sokkal jobban ment, Jigsaw figurájába is bele lehet magyarázni némi küldetéstudatot, a mélyreszántó gondolatok azonban a Fűrész sorozattal kapcsolatban talán nem is annyira mélyreszántóak, inkább popcornosak. A Hetedik egy hatos film, Wan horror vagdalkozása „csak” egy gyenge ötös.
A hangulat, a bezártság-érzet, a karakterek kiszolgáltatottsága, ami nagyon működik Wan mozijában, az alkotás igazi titka hogy a cselekményben semmi természetfeletti töltet nincs, csupán egy elkeseredett ember akar ráébreszteni néhány olyan személyt az élet értékeire, akik nem becsülik saját kiemelt pozíciójukat, kiváltságaikat, csak élnek egyik napról a másikra, a hétköznapi, mégis jó dolgokat pedig nem élvezik, minthogy magát az életet sem. Ebbe a „játékba” néhány rajongó már jónéhány olyan dolgot belemagyarázott, ami tele van túlzásokkal, az ellentábor sem véletlenül létezik én azonban valahol középúton foglalnék helyet, talán egy kicsit azok felé húzódva akik elítélik Jigsaw módszereit. Azonban a Fűrész korántsem egy fajsúlyos dráma, hanem egy könnyed, s egyben rémisztő horror/thriller. A vérrel és brutális jelenetekkel cseppet sem spóroltak, itt még ugyan nincs annyi ötletes csapda és szekezet, mint a későbbi részekben, viszont ezt ellensúlyozza a hiteles történet, cselekmény, ami a folytatásokkal egyenesen arányban csökkent.
A színészek jól játszanak, közülük is a legjobb Cary Elwes, Jigsaw pedig örökre bekerült a horror figurák panteonjába, szorosan Michael Myers, Jason Voorhees, Freddy Krueger, és még megannyi legendás slasher-legenda mellé. Hála Tobin Bell-nek aki 2004-ig maximum csak mellékszereplő lehetett, de azután karakteres arca, és mély, rémisztő, tekintélyt parancsoló hangja miatt igazi kultarc lett.
A Fűrész ha nem is hozott új megvilágítást a horror műfajába, egy nagyon jó film, és minősége igazából a jó megoldásokon tűnik ki, a kis költségvetés ellenére. Az egész mozira jellemző egyébként a „kis kifejezés”, mert itt még csak két ember (vagy inkább három) volt bezárva egy kis helyre, valahogy sokkal életszerűbb, földhözragadtabb volt az egész. A magam részéről nem bántam volna ha csak ez az egy rész készült volna el a szériából.


Illúzionista (2006) - Vélemények

2012-12-15 15:16.00
Egyrészt ez a két komment elég ellentmondásos, de nem gáz. A példáid meg úgy szarok ahogy vannak, de nem értem egyébként hogy miért nyalás az, ha egy felhasználó hozzászólása után néhány perccel írok én is egyet, azt hiszem ez fórumokon elő szokott fordulni, főleg ha elkezded a színvonaltalan brainstormingjaidat.
Szamurájnak meg nem fogok nyalni, talán ha nő lenne. Ez egy fórum, nem munkahely.


2012-12-15 14:58.51
Mért, te a nyelveddel szoktál gépelni?


2012-12-15 13:00.32
Melyik éned volt az?


Az elveszett világ: Jurassic Park - Vélemények

2012-12-09 18:59.05
Mért, Langelus volt gyerek?


Találd ki a színészt a szerepeiből

2012-11-30 15:08.25
Bruce Willis?


A sötét lovag - Felemelkedés - Vélemények

2012-11-26 15:12.48
Neked pont ilyenkor kellene kussban maradnod.


Ringo Starr - Vélemények

2012-11-15 10:35.53
Nem mindenki olyan mint te Langel, hogy reklámozza mennyire hülye, és alapvető dolgokkal nincs tisztában, hogy így jobban odafigyeljenek rá. Ha meg valaki rávilágít, mi a gond veled, jön a besértődés, gondolkodás helyett.


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2012-11-05 15:43.46
Casino Royale


Addams Family - A galád család (1991) - Vélemények

2012-11-02 16:19.30
Vagy talán valóban tetszett nekik az adott film, és leírják ezen érzéseiket? Utálod a sznobokat, de ha magukat a filmeket nézzük, azokkal kapcsolatban te is az vagy.


2012-11-02 16:07.36
Csak az alapvető életcélokat tudom mondani: elvégezni az iskolát, állást találni, megélhetést teremteni, idővel családalapítás, stb, stb, stb. Emelett jó időnként haverokkal, barátnővel lenni, zenét hallgatni, megnézni valamit filmet, felböfögni róla 1-2 véleményt valamelyik filmes fórumon, kirándulni, meginni egy sört néhány baráttal, elmenni koncerte és egyéb dolgok, a sor végtelen. A támogatás nem érdekel, nem ezért csinálom.


2012-11-02 15:59.49
Lelkifurkád van? jajj szegénykém...
Az ilyen mentegetőzésnek egyénként semmi értelme, és egy idő után már kifejezetten szánalomra méltó. Lassan 30 évesen azért az embernek legyen már egy kis fogalma arról mit is akar kezdeni az életével, nem felesleges időpazarlásokba fog, ami a te esetedben a kritikaírás, ami nem is nevezhető annak, csak néhány betűből összetákolt ostobasának. Például én sem kezdek egy olyan dologba, ami rohadtul nem megy, pl. nem kezdek el síelni, mert egy, rohadtul nem érdekel, kettő, pancser lennék benne (meg marha drága is, de az most mellékes), inkább próbálom kihasználni az élet örömeit, amíg lehet, mert bizony az rövid, ha visszanézel egy pillantás az egész. Emellett ott van ugye a suli, a munka, majd idővel persze a családalapítás, de nem akarok ebbe belemenni, a lényeg hogy amihez nem értek, olyanba nem kezdek bele, csak azért hogy felfigyeljenek rám. A te esetedben ez lehetséges, bizonyítják ezt a felesleges benyögéseid egy-egy filmnek a topikjába, direkt felakarod magadra hívni a figyelmet, itt éled ki az összes olyan érzésedet, vágyaidat, amelyet a kinti világban kellene. Tőlem okosabb emberek is leírták már itt, miért bosszantó az mikor lehúzol egy klasszikus, vagy sokak szerint remekműnek tekinthető filmet, sokszor nem az csípi a szemüket hogy rosszakat írsz róla, hanem ahogy leírod, tele tárgyi tévedésekkel, olyan fogalmazásmóddal, ami feleslegesen túlbonyolított, érthetetlen, te mikor leírod azokat azt hiszed, mennyire okosat, meg újat mondtál, közben meg csak röhögnek rajta. Szóval tanácsolom neked, az életben rengeteg nagyon szép dolog létezik, kirándulás, egyéb szabadidős tevékenység, lányok (jó tudom, értük nem rajongassz, de talán ideje lenne komolyabban beleásnod magad a témába, no meg másba is...) szóval a világ telis tele van jó dolgokkal, nem érdemes olyan dolgokra elpazarolni a drága idődet (főleg ennyi idősen nem), mint a filmnézés, mert valljuk be, az neked nem fekszik.


2012-11-02 15:42.25
Azért nem tudtál nevetni rajta, mert baromira nincs humorérzéked, ennyi. Anélkül pedig vígjátékot nézni felér egy öngóllal. Te vagy a mazochista mert olyan dolgokat csinálsz, amelyhez nem értesz. Ahelyett hogy valami értelmeset csinálnál, elpocsékolod a drága idődet, az élet ehhez túl rövid. Bár te tudod, nekünk mindegy.


Alien 4. - Feltámad a halál - Vélemények

2012-11-01 13:02.16
És nem igaz, mintha a falnak beszélnék :) Nem kérdeztem milyennek tartod a filmet, mert arról már elolvastam a mocskolódó szavaidat. Itt arról van szó, hogy alapvetően rohadtul nem értesz a kritikaíráshoz, de mindegy.


2012-11-01 12:52.28
Az Alien 4 nem tartozik a kedvenc filmjeim közé, itt nem erről van szó, hanem arról hogy mekkora orbitális hülyeségeket vagy képes leírni, tárgyi tévedéseit, tájékozatlanságod miatt pedig már-má legendás vagy.


2012-11-01 12:35.11
Nem igaz hogy nincs jobb dolgod minthogy ilyen abnormális kritikának nevezett tákolmányokat hányj össze.


A Birodalom visszavág - Legjobb jelenet

2012-10-31 16:21.54
Ez mekkora :D:D


Trója - Vélemények

2012-10-28 20:07.29
Kár hogy mi ebből semmit se érzünk meg...


Legjobb gonosz

2012-10-25 20:28.00
"A KFT én vagyok!"


Drágább, mint az életed - Vélemények

2012-10-25 19:46.09
plusz itt egy új trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=0_0K7ZfU2e0&feature=g-all-lik


2012-10-25 19:18.35
[link]


Találd ki a színészt a szerepeiből

2012-10-22 19:29.39
Ben Foster? :D


2012-10-22 00:20.23
Paul Bettany?


Robin Hood - A tolvajok fejedelme - Vélemények

2012-10-21 01:16.00
Felesleges már számonkérni tőle az ilyen dolgokat, hiába kérdeznek tőle akármit is, egyszerűen nem tud rá rendesen válaszolni, mindig kitér, vagy elhabog valami idióta sablon-szöveget, a saját fennhéjazó fogalmazásmódjában.
Azt akarja hogy észrevegyük, foglalkozzunk vele, azért csinálja azt, hogy néha egy-egy film topicjába odaböfög valami értelmetlen mondatot, hátha reagálunk rá, vagy mikor nem képes egy sztár topicjában rendesen odaírni hogy "Boldog szülinapot", nem, ő még hozzáír valami hülyeséget, hogy mást felbosszantson, hátha az visszaír neki.
Az már csak mellékes, hogy a több mint 3000 leosztályozott filmből, pontosan csak 100, ami ötcsillagos, s erre kínosan ügyel, hogy mindig annyi maradjon.


Az acélember - Vélemények

2012-10-20 18:48.47
A Superman franchise-on nem is volt mit tönkretenni, a harmadik meg a negyedik rész után. Az X-Men 3-al meg nem volt semmi különösebb baj, a Farkas gyengesége nem az ő hibája, az Elsők meg abszolút korrekt munka.


Találd ki a színészt a szerepeiből

2012-10-17 13:51.10
Viggo Mortensen?


2012-10-16 21:49.42
Johnny Depp?


2012-10-14 17:00.38
Al Pacino?


A végső megoldás: Halál - Vélemények

2012-10-10 20:56.42
Ha csak ezen múlna hogy egy szar folytatás rosszabb fényben tűntetné fel az eredetit, akkor bizony a legtöbb "első rész" egy kalap szar lenne.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk