Kvízjáték online és ingyenes
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Őrangyal
- AMC, 03:40
Mud
- HBO3, 03:45
Tomi háborúja
- Magyar Mozi TV, 04:00
Válság
- HBO2, 04:05
Éttermi élet
- Filmbox Extra HD, 04:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő aaaaa
Egres Katinka aaaaa

 

Husosbarack hozzászólásai

Ugrás Husosbarack adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

A Grace klinika (sorozat) - Kérdések

2016-11-27 17:15.34
Nézi még ezt valaki???
A 11x01-hez szükségem lenne egy tartalom leírásra, mert nem tudtam megnézni sehol.
Köszi


2016-10-25 12:21.33
Jó ideje kaszáltam a sorozatot, de most elkezdtem újra. A 6. évadnál járok és az lenne a kérdésem, hogy Mark Sloan-nak miért lett más a szinkronhangja? Tudja valaki?


Ízek, imák, szerelmek - Vélemények

2016-10-15 16:55.38
Bevallom őszintén, a filmet előbb láttam, és csak annak hatására olvastam el a könyvet is.
A filmmel nem volt semmi kivetnivalóm, már többször megnéztem, így eléggé meglepődtem, amikor ennyire lehúzó kritikát olvastam vele kapcsolatban.
Úgy vagyok vele, hogy amiben Julia Roberts szerepel az általában nézhető film, csak mert ő Julia Roberts. Nekem ő az, aki hitelesen tudja eljátszani az anyát (Erin Brokovich) vagy a kurvát (Micsoda nő)
Liz Gilbert egy világutazó, ahogy a füvesember is mondja a filmben. Voltak gondjai, elvált. Azt a könyvben sem taglalja pontosan mik voltak a hibáik, de tény, hogy a férj sem volt egy áldott jó lélek, szóval nem csak a nő tehet arról, hogy megromlott a viszonyuk.
Liz meghetette azt, amiről a legtöbb nő csak álmodik. Eltűnt. Elmenekült a problémák elől, lezárt egy ajtót, és kinyitott egy másikat. Új dolgokat ismert meg, új tájakat, ízeket fedezett fel. Mert neki erre volt szüksége. Megtalálta a lelki békéjét.
A könyv részletesen beszél arról milyen nagyszerű élmény elfogyasztani egy egyszerű paradicsomos tésztát Olaszországban, hogyan lehet eljutni a hetedik szintre jóga közben stb.
Egy film nem tudja átadni a könyv minden mozzanatát, azokat a gondolatokat, amik átfutnak az író agyán miközben falatozik egy étteremben. De ennek ellenére kárpótol minket a gyönyörű táj, a kellemes olasz nyelv, az a vidámság és lüktető pezsgés, ahogy az olaszok élnek vagy mondhatnék bármi mást.
A valódi Liz Gilbert persze közel sem hasonlít Julia Roberts-re, ahogy Felipe sem annyira elragadó, mint Javier Bardem. De velem elhitették, hogy ők ketten egymásnak vannak teremtve, és a korkülönbség és földrajzi viszontagságok ellenére is képesek kapcsolatban élni egymással.
Egy könyvet általában sokkal jobban szoktam élvezni, mint a belőle készült filmet, de ez esetben fordítva van. Számomra abszolút befutó!


A dán lány - Vélemények

2016-10-12 21:42.24
Életrajzból filmet forgatni nem nehéz. Nem kell semmit kitalálni, csak a megtörtént eseményeket kell jól megkomponáltan filmre vinni. Tény, hogy nem lehet mindent belesűríteni két órába, de azért nem is lehetetlen.
A könyvet nem olvastam, de tudom mit jelent, mikor egy jó alapművet baromira elcsesznek a vásznon.
A valóságnak viszont én is utána néztem, mert érdekelt, hogy mi is történt. Így ha már egy életrajzról van szó, akkor a valós tényeket kellene mutatni, nem pedig egy cukormázat...

A Dán lány sok mindenben hasonlít a Mindenség elméletére. A főszereplő színész, egy támogatást nyújtó női társ, egy hihetetlen történet, az átalakulás folyamata, ill. a nem elhanyagolható tény az Oscar díjra gyúrásra.

A transzszexualitás nem egyszerű téma. Tabuként kezelik, csak úgy, mint a homoszexualitást, még ebben a nyílt szellemű világban is. Nem még egy olyan korban, ahol betegségnek tekintették és az orvosok egyszerűen úgy gondolták ki kell kezelni ebből a kórságból a beteget.
Hasonló a helyzet a Kódjátszma című filmben Alan Turinggel (ami ugye szintén valós történésen alapul) Őt libidócsökkentést célzó hormonkezelésnek vetették alá a mássága miatt.

Gondolom nem akartak egy valóban transznemű személyt felkérni a szerepre, így Eddie Redmayne-nek lehetősége volt bizonyítani színészi tehetségét, és hogy valóban megérdemelte azt az Oscar szobrot. Viszont nekem nem tűnt hitelesnek az alakítása. A félszeg mosolyokon és a szégyenlős pillantásokon túl mást nem igazán tudott nyújtani. Túlságosan arra törekedett, hogy nő legyen, ami inkább paródiának tűnt. Nem csak kecses kézmozdulatokból és a láb keresztbe tételéből áll a női lélek elsajátítása.
Őszintén szólva, bármelyik Irigy Hónaljmirigyes férfi nőnek öltözve jobban megállta volna a helyét.

Lássuk be Alicia Vikander ugyanúgy háttérbe szorította ebben a filmben, mint ahogy Felicity Jones tette a Mindenség elméletében. Alicia játéka teljesen hiteles volt. Egy feleségnek néhány évnyi házasság után azzal kell szembesülni, hogy férje nővé válik a szeme láttára. Az ezzel járó küszködést rendkívül jól adta vissza. Igazából ő válik a középponttá, érzelmei teszik igazán teljessé a filmet.

A kényes téma miatt azt éreztem, hogy Lili Elbe személyét leegyszerűsítették. Olyan kérdéseket lehetett volna taglalni, mint pl. hogyan küzdött meg a társadalmi kirekesztéssel, vagy a műtétek fájdalmaival (abban a korban nem hiszem, hogy elég volt pár szem gyógyszer bekapdosása). Az volt minden vágya, hogy nő legyen, nőként kezeljék, legnagyobb álma pedig, hogy anya legyen, és ezért az életét adta.


Virsliparti - Vélemények

2016-10-12 15:58.36
Az a baj, hogy adott volt egy kiváló alapötlet, de Seth Rogen és társasága még a maguk sajátos befüvezett állapotukban sem tudták ezt kuaknázni. Elsikkadtak abban, hogy a párbeszédek kimerülnek a káromkodás velejében, ami önmagában nem szórakoztató. Bár van akinek ez is elég és el tud röhögni rajta másfél órán keresztül. Grat!
A karaktereknek lehetett volna szórakoztató személyiséget adni, de sajnos túlságosan lesüllyednek a gusztustalan poénok szintjére.
Szép is az, amikor egy film óriási hozamot termel. Ebből is látszik, hogy mi volt képes ennyi embert becsábítani a mozikba, mik is az igények: a szex, a vallás, az erőszak.


2016-10-12 12:04.37
Kérlek, ne egy ilyen film kapcsán kezdjünk el vitázni. De nézd már meg az adatlapon az értékeléseket. Nem én vagyok az egyetlen, aki lehúzta a filmet, csak éppen én el is mertem mondani hogyan érzek vele kapcsolatban. És ez jelent neked/nektek gondot?
Ez a film is, mint annyi más már előtte, el fog süllyedni, de most még óriási a visszhangja, mert még új. De mivel fog ő maradandót alkotni?

Attól, hogy nem tartom viccesnek a Family Guy-t ill. a South Park-ot, nem jelenti azt, hogy nem ismerem el a sikerüket. A FG 15 évadot megélt, a SP 20-at. Emellett a Family Guy-t többször jelölték Emmy és Golden Globe díjra is.
Talán ha a Virsliparti sorozat formájában került volna piacra, élvezhetőbb lett volna 20 percesek formájában, mint így egy komplett mozifilmként.


A mindenség elmélete - Vélemények

2016-10-12 11:33.16
Stephen Hawking korunk egy legnagyobb zsenije, olyan popkulturális ikonná vált, mint Albert Einstein. Szerepelt az Agymenőkben, számos rajzfilmsorozatban, életéből még képregény is készült.
A betegségére (amiotrófiás laterálszklerózis) mind a mai napig nincs gyógymód. Ő az egyetlen, aki ezzel a betegséggel ilyen hosszú időt megélt. DNS-t épp ezért is vizsgálják. Amikor diagnosztizálták az orvosok szkeptikusak voltak, épp csak azt nem mondták, hogy menjen haza és várja a halált.
Az interneten számtalan helyen lehet olvasni pályamunkájáról, és életéről.
Azt hiszem példaértékű az a törekvés, hogy nem hagyta, hogy a betegség felül kerekedjen rajta, és megmutatta az orvosoknak és a világnak, hogy márpedig nem csak 2 évig fog élni.
Tény, hogy nem tudhatjuk mennyi időbe telt elfogadnia a betegséggel járó leépülést, mennyire vált arrogánssá, ill. kibírhatatlanná.
Akinek volt dolga beteg emberrel, az tudja, hogy nem csupa mézes-mázos babusgatásról szól az élet, hanem komoly küzdelemről, nem csak a beteg számára, hanem annak is, aki gondját viseli.
A napi rutin, és a megszokott életvitel felborul, minden személyes dolog háttérbe szorul, mert az elsődleges figyelem a betegre irányul.

A film Jane Wilde Utazás a végtelenbe című önéletrajzi könyve alapján született. Nem Hawking munkásságának bemutatása volt a cél, hanem Jane szemszögéből való ábrázolás.
A könyv rendkívül őszinte. A film ezzel szemben túl udvarias, és tisztelettudó. A rendező a romantikát helyezte előtérbe, és kevesebb drámát. Persze senki nem kíváncsi arra, hogyan zajlik egy mozgásképtelen ember fürdetése, cipelése a wc-re. Nyilván volt, aki azon is szörnyülködött, ahogy etetni kellett, vagy ha félre nyelt, segítséget nyújtani, mert még köhögni is képtelen. Igen, vannak ettől súlyosabb dolgok, amiket a rendező nem mert, vagy nem akart megmutatni. Inkább meghintette porcukorral hogy fogyasztható legyen.

A szereplők persze zseniálisak. Eddie Redmayne-t egy rendkívül gusztustalan embernek (nem színésznek, embernek) tartom. A pályamunkájáról nem tudok nyilatkozni, ez volt az első filmje, amit megnéztem. Olvastam, hogy sokat fogyott a szerep kedvéért, koreográfust fogadott, aki segített a mozgás és a beszéd utánzásában. Rengeteg felvételt nézett végig Hawkingról, és személyesen is találkoztak, sőt Hawking tanácsokkal látta el a színészt, hogyan tud hitelesen teljesíteni.
Hawking a film megnézése után úgy nyilatkozott, olyan volt, hogy néha azt hitte saját magát látja a vásznon. Szóval, én hiszek neki, hogy Eddie R. rendkívülit alakított.

Jane Wilde élete teljesen felborult, annak következményeként, hogy a két éves jóslat ilyen hosszú ideig elhúzódott. Férje betegsége őt sem kímélte. Teljesen elvesztette fiatal ragyogását. Neki nem csak a 3 gyerek nevelését kellett megoldania egyedül (kezdetben), hanem a férje is 24 órás felügyeletet igényelt. Ha Stephen Hawking kitartása példaértékű, akkor Jane-t mivel jellemezhetnénk? Neki olyan akaratereje volt, ami bizony kevesekben lett volna. Ha van ilyen erős szerelem, mint amilyen az övé, akkor az csodálatos. Hosszú éveken át nyelt, és tűrt, figyelte, hogyan romlik férje állapota, és ezzel együtt a kettejük kapcsolata is. Egy beteg ember mellett nem lehet teljes életet élni. Érthető is, hogy olyan dolgokra vágyik, amit már nem kaphat meg. Kevés idő adatott nekik a romantikus együttlétekből, az érintésekből. Amikor a filmben táboroznak a gyerekekkel, rádöbbent, milyen lehet egy igazi család élete, ahol ő valóban feleség, és nem nővér, sofőr, tolmács egy személyben.
Felicity Jones kiváló választás volt a szerepre, és olyan alakítást nyújtott, ami még nálam Eddie-t is felülmúlta.

Muszáj kitérnem a második feleségre. A film csak sejteti, hogy Elaine-hez elkezdett vonzódni. Nos a nő állítólag annyira átmosta az agyát, hogy Hawking szó nélkül otthagyta a családját, és éveken keresztül még a gyerekeivel sem beszélt. Elaine egyes források szerint bántalmazta, így több év után vége lett a kapcsolatnak. Hawking újra szóba állt előző feleségével, és azóta is baráti a kapcsolatuk.

Ennek fényében Hawking-ot egy különleges személynek gondolom. Megérdemelte, hogy életéről filmet készítsenek.


Virsliparti - Vélemények

2016-10-11 15:31.30
Köszi, tudom 😊


Halálhegy - A Dyatlov-rejtély - Vélemények

2016-10-11 10:09.09
Azt hittem, hogy az eredeti túrázók történetével kapcsolatban készítenek egy izgalmas dokumentumfilm jellegűt. A sztoriról számtalan helyen lehet olvasni a neten, és még mindig rejtély mi lett velük.
Erre itt van ez a film. Rendben van, hogy nagyjából részletezi, mi történt az eltűnt túrázókkal, de annyira elferdíti a valóságot, hogy alig vártam, hogy vége legyen.
A Dyatlov-rejtélyre épül, de egy saját sztori keveredik belőle, így akit valóban a 9 eltűnt túrázó érdekli, az csalódni fog.
Ez nem horror, ez egy vicc. Igen, lehet rajta agyalni, hogy akkor most hogy is van. De ez a fantasztikus sci-fi baromság, és a "szörnyek" kiábrándító volt.
Idegesített a kézi kamerás felvétel, a csaj siránkozása, a szex-jelenet mínusz 20 fokban...

SPOILER!
Amikor a teleportációs kapu előtt gondolkodnak azon, hogy hova menjenek, ha átlépnek rajta, akkor miért pont a hegyre gondolnak? Azt mondja a srác, hogy egy friss emlék kell, de nekem pl. az otthonom a legjobban kidolgozott emlékem, még nem is friss. Nem lenne célszerű azt választani? Ja, nem, mert akkor nem lenne film...
Amikor a nénivel beszélnek, hogy találtak még két hullát, már lehet sejteni, hogy a fiatalok közül lesz ott kettő, egy különleges géppel, vagyis a kamerával, mert azt még akkor sem tették le a kezükből, mikor mentették az irhájukat a lavina elől!
A szörnyek, ha annyira terelték a csajt és a srácot, akkor a harmadikat miért zabálták fel? Elvileg a barátjuk, vagy az időutazástól elborult az elméjük? És miért torzultak el ennyire?
SPOILER vége.

Inkább idegesítő volt, mint élvezhető.


Virsliparti - Vélemények

2016-10-10 14:39.45
Nem is a vallás volt a legnagyobb gond, bár azt is túlzásnak érzem. Különösen most ebben a mai világban.
Inkább a trágár, vulgáris megfogalmazások és jelenetek tették be a kiskaput.
Hozzá teszem, ugyanígy vagyok a Family Guy-al és a SP-al, ahogy te. Undorítónak tartom...


2016-10-10 10:41.02
Nem szeretem Seth Rogen filmjeit és az általa képviselt stílust. De gondoltam adok egy lehetőséget a filmnek, a bemutató tetszett, és nem mindennap kerül ilyen animáció a mozikba.
1. Még szerencse, hogy otthon néztem, mert pénzt nem adtam volna érte.
2. Nekem nem jött be. Nem vagyok oda ezért a fajta alpáriságért. Néhol már túl trágár, és obszcén volt. Főleg a végső orgia...
3. Stephen Hawking paródiája szerintem durva sértés. Nyilván nagy popkultúrája van már (lásd Agymenők), de ez nem jelenti azt, hogy így kell vele bánni egy animációban.
4. Nem vitatkozom azokkal, akiknek tetszett. Még jó, hogy nem vagyunk egyformák. Nem a filmben csalódtam, hanem magamban, hogy hagytam magam rábeszélni egy ilyen szarra!


A zátony (2016) - Vélemények

2016-10-04 18:12.57
Az utóbbi időben a legtöbb filmről elolvasom a kritikát és a véleményeket, mielőtt megnézném. Így nagyjából tudtam mire számítsak A zátonnyal kapcsolatban is.
Blake Lively a Gossip Girl idején lett ismert a számomra. Nekem egy szimpatikus színésznő és személyiség.
Nos ebben a filmben bárki eljátszhatta volna a hattyú halálát. Ő szép nő és gondolom a férfiak előszeretettel figyelték formás idomait, én pedig irigykedve. Nyilván ha tartották volna a realitáshoz magukat, akkor nrm lett volna vonzó egy nyakig szörfruhába öltöztetett dögös nő, mint így bikiniben.
A film még több sebből vérzik ami a valósághű dolgokat illeti. De ha valóban ezen rágódunk, akkor nem tudjuk élvezni.
A lassított felvételeket néha nagyon untam. Persze lehetett volna több cápás jelenet, de valahogy fenn kell tartani a feszültséget. Ezt nagyjából nálam elérték. Sőt egyszer tényleg meh is ijedtem.
A seb varrása irtó gáz volt. Én azt figyeltem hogy mindig a sérült combjára huppant rá akár hova érkezett. De meg se kottyant neki.
A végén hatalmasat nevettem.
A sirályra kitérve, kicsit a Tom Hanks féle Számkivetett-et idézte.


Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei - Vélemények

2016-10-02 10:53.56
Rettenetesen vártam a filmet. Csak néhány hónapja, hogy először olvastam arról Tim Burton megfilmesít egy nagy sikerű könyvet. Vándorsólyom különleges gyermekei. A cím elcsábított. Utána jártam és pár nap alatt kiolvastam az első két részt, majd sikerült megszereznem a harmadikat is. Annyira új volt, a sok érdekes képpel, hogy csak úgy faltam a lapokat. Izgalmas volt, lebilincselő, teljesen elvarázsolt, pedig nem egy tündérmese. A háború idején játszódik, "gyerekek" harcolnak szörnyekkel. Mégis nagyszerű volt.
Így hát izgalommal vártam mit is hoz majd ki belőle "A Nagy Tim Burton".

Én csalódtam. Annyira ragaszkodtam a könyv történetéhez, hogy folyamatosan hasonlítottam, és többször felszólaltam, hogy "mi van???" Rengeteg eltérés van, ami nagyon zavart. A karakterekbe belekaptak. A szerepcseréről most nem ejtek szót, az már a trailerek alatt is rettentően kiborított. (Olive vs Emma)A gyerekeket valóban gyerekként kezelik, és mutatják be, pedig a könyvben sokkal több felnőtt értelem szorult beléjük, ha már egyszer több, mint száz évesek is akadnak köztük. Enoch karaktere kifejezetten idegesített. Az ikrek szerintem csupán azért kellettek, mert rajtuk látszik is a különlegesség, míg a többiek csak átlagosnak tűnnek (addig amíg tüzet nem gyújtanak, vagy méhet nem röptetnek)
Az utólsó fél óra vagy inkább 40 perc, abszolút eltér a könyvtől. Bár gondolom Burtonnek nem volt elég izgalmas a könyvbéli világítótornyos jelenet. És hogy Jake visszatér és látja a nagyapját? Így persze, hogy nem érti a néző, miért is dönt úgy, hogy visszamegy Emmához. Az ami részletezve van a könyvben, kimarad a filmből, így sok minden értelmetlenné válik.
A lidércek és az üresek története, ill. a megjelenésük: egyáltalán nem tűntek rémisztőnek. Barron figurája (ez a másik, aminek a felépítésén szintén kiakadtam) inkább vicces és paródia, mint egy félelmet keltő alak.
Vándorsólyom kisasszony elbűvölő. Ennek örültem, mert a könyvben egy középkorú, csúnyácska hölgy, mármint a kép alapján. De Eva Green nekem nagyon tetszett.

Ha lesz második rész, akkor nem értem mire fog építkezni a történet, ha Vándorsólyom kisasszony visszaváltozott már most. Holott az Üresek városában pont az adja meg a nagy meglepetést a sztorinak.

Az aki kíváncsi rá, inkább csak a film után olvassa el a könyvet. Százszor többet ér,mint a film. És inkább a saját képzelőerőmre bízom a történetet, mint Tim Burton fantáziájára.


2016-09-26 17:17.28
Én mindhárom könyvet elolvastam. Érdekes volt, izgalmas, nem szokványos, így nagyon lebilincselő.Imádtam a kèpeket, ahogy egy kerek történetté állnak össze. Amúgy is mindig szerettem az ilyen "különlegességeket".

Mindezek után nagyon megörültem, hogy film készül belőle. És annak is, hogy Tim Burton fogja rendezni.
Tetszenek az előzetesek, a képi világ. Bár a könyvben sötétnek gondoltam ezt a világot, hiszen a háború alatt játszódik.
Kíváncsi vagyok sok mindenre...
Például mennyire viszi el Tim Burton stílusa a valódi tartalmat?
Mennyiben fog eltérni a könyvtől? Mert lássuk be, a legtöbb másfél-két órás film nem igazán tud magába zsúfolni még egy közel 300 oldalas könyvet sem.

SPOILER!
Aki olvasta a könyvet, az észrevehetett néhány érdekességet.
Emma és Olive képességeit felcserélték. Emma a tűzgyújtó, ami rengeteg segítséget nyújtott a szereplőknek a törtènet folyamán, csakúgy, mint Olive levitációja. Ám itt ez fordítva lesz.
Dr. Golan férfi. Itt pedig Allison Janney-re osztották. Barron úr, akit Samuel L. Jackson alakít (kösz, ez jó pont) egy és ugyanaz Dr.Golan-el. Csak éppen Jacob élete során sokféle szerepben tűnt fel. Így volt kertész, buszsofőr és persze a pszichológus.
Az ilyen apróságok teszik izgalmassá, hogy mi fog kisülni ebből, aztán pont ezek fognak majd idegesíteni, ha elcseszik.
SPOILER VÉGE!

Mindenesetre kíváncsi vagyok. Remélem a legjobbakat és, hogy a folytatást is filmre viszik.


Kilenc élet (2016) - Vélemények

2016-09-08 14:53.00
A bemutatóját is láttad legalább?
Mert az alapján elég szörnyű....


Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen - Vélemények

2009-11-22 16:34.56
Nekem frankón nem jött be.Megnéztem a RTL-n,de valahogy csak nevetést váltott ki belőlem.Láttam az Alien filmeket.Egyszer...mindet...elég is volt.A Ragadozót...azt nem...Hm,lehet kellett volna,hogy értékelni tudjam ezt a filmet?
Nem mondom,hogy unalmas volt,mert nem volt az,csak valahogy cseppet sem féltem rajta.Vagy nem is kellett?Ja,akkor oké.Jó film.
De akkor mégsem sem stimmel valami...Nem az lett volna a cél,hogy az ember (és itt gondolok a filmbéliekre is)frászt kapjon,amikor közelít a Predator,vagy a durvább Alien???
Ha én a csaj helyébe vagyok,levágok egy olyan sikolyt,amit egy horror filmbéli kis színésznőcske is megirigyelne,és csak utána kezdenék el hősködni,hogy ugyan haverkodjunk már össze a Predator bácsival,mivel tartsuk magunkat a jó öreg mondáshoz,miszerint: Az ellenségem ellensége a barátom.Most komolyan?!
Ja és akkor még hagy ejtsek szót arról a jelenetről,mikor az üdítő kupakos srác kifejti,hogy ezek a lények jöttek valamikor a világ kezdetén és megtanítottak minket,tudatlan embereket templomokat építeni,cserébe Mi,már templomot építeni tudó emberek feláldoztuk magunkat azért,hogy ők(a lények)százévente megküzdjenek az általunk kitermelt szörnnyel.
Na most!Az Alient ki hozta a földre?Ripley?Nem!A Predator,vagy nem?(ebben,most tényleg nem vagyok biztos,a Ripley poén,de komolyan,hogy kerültek a Földre?)
Mert ha a Predator hozta,akkor NO Para,mivel visszakerült a származási helyre:a Predator hajóra.Hah,mekkora film.


King Kong (2005) - Vélemények

2009-10-26 08:47.18
A film nagyszerű volt,bár vannak negatívumai is.
Igaz,hogy hosszú,de engem olyan szinten lekötött,hogy csak a reklámok idején ébredtem rá,mennyire telik vele az idő.
A történet tetszett.Szeretem a korabeli filmeket,és azt az ellentétet,amikor a gazdagság kerül szembe a szegénységgel.
A látvány fantasztikus volt,bár nem értem hogy tudott fennmaradni egy dinoszaurusz kolónia 1933-ig.És az sem derült ki,hogyan jött létre az óriás gorilla.
Néhány helyen voltak túlzások,de eltekinthető hibának számít.
Én kb.az utólsó fél órát végig bőgtem(onnantól,amikor befogják Kongot.)És a végét egyszerűen már zokogva néztem.
Akkora hatással volt rám a film,amire nem is gondoltam volna.


Ünneprontók ünnepe - Vélemények

2009-10-25 17:57.42
Mikor először láttam nem tetszett.
Tegnap megnéztem újból.Az első óta eltelt néhány hónap,és már nem emlékeztem mi volt a bajom a filmmel.
Nem is volt semmi baj addig,amíg össze nem veszett a két fiú.Addig egy csomót nevettem rajta,de onnantól ellaposodott és szenvedtem vele egy darabig.
Szóval van egy kis ficama a filmnek,de összeségében nézhető és szórakoztató.


Feketék fehéren (2004) - Vélemények

2009-10-23 18:36.36
lesznek SPOILER-ek,vigyázz!

én nagyon vonakodtam ettől a filmtől akárhányszor adták a tévében.de most láttam a reklámját és már az megfogott, úgyhogy nosza gondoltam itt az idő,hogy bővítsem a képzeletbeli "ez is egy film a Wayans fiúk szereplésével" nevezetű polcomat.
volt egy kis vita azért a kis fejemben,hogy a konkurencia szórakoztató műsorát vagy a szóban forgó filmet nézzem-e,de az erősebb kutya ba*k,szóval ez nyert.
én szeretem Wayans-ékat.semmi kivetnivalóm nem volt és szerintem már nem is lesz velük kapcsolatban.
jól indult a film.tetszett a bevezető jelenet,akármilyen hülyék is voltak /Guantanamera/ :)
a két szőke spiné akinek a helyükbe léptek...fúha...nagyon fárasztóak voltak.a szövegük meg a modoruk...áááá...az ilyenektől szoktam szétkaparni a falat
(mondjuk ott volt az a kis plusz is, hogy utálom Anne Dudek-et,sorry)
itt jegyzem meg: a HP rövidítés úgy értelmet nyert általuk
nos,a továbbiakban jöttek a "jófiús nőnek beöltözős nyomozós" filmek alapjait szolgáló poénok.
kicsit a Van aki forrón szereti című nagysikerű Marilyn Monroe-Jack Lemmon-Tony Curtis film jutott eszembe,mikor Kevin beleszeret a riporter kisasszonyba és kiadja magát egy gazdag hapinak.tudom,hogy nem a legjobb hasonlat,de azért mégis...
mert mellette ott van az öccse,akire meg a csoki Schwarzi hajtott. (itt nem emlékszem pontosan hogy mondta a parton :))
hát igen,a való életben majd kiverné a szemünket,hogy hát mennyire nincs meg ez a hasonlóság,de az nem lenne poén,ha már az első 10 perc után valaki rászólna a Wayans tesókra, hogy "hé,hát ti nem a hisztis picsák vagytok!"
pár poén,amit muszály vagyok kiemelni,mert ezen feküdtem:
-a WC-ben,mikor nem bírja tartani magát Marcus
-shoppigolásnál,mikor szétszakad rajta a ruha
-az étteremben,mikor zabál
aki még nem látta,és szereti az ilyesfajta baromságokat,vagy akar egy jót röhögni,feltétlenül nézze meg


A csúf igazság - Vélemények

2009-10-19 18:25.16
Szerintem teljesen rendben van a film.Sokat nevettem.Főleg a főszereplők civakodásain.Szégyen-nem szégyen nekem bejönnek az ilyesfajta tipikus romantikák,ahol a macsó szíve végül megenyhül,a lány pedig belátja,hogy mégis odavan a rosszfiúért.
A karakterek remekül ki lettek találva,és a színészek is megfelenek az elvárásaimnak.
Mindig elgondolkodm azon,amikor ilyen nagy igazságokra derül fény a pasikkal kapcsolatban,hogy ez tényleg így van.Minden férfi ennyire egyszerű?Már ahogy vesszük...
Érdekes volt és nagyon tetszett :)


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2009-10-18 13:30.26
Hali!
Napok óta gondolkodom,hogy a köv. idézet melyik filmből van.Valaki segítsen.
"Te másodosztályú geci!"
Bocsi,hogy alpári :)


2009-10-10 14:38.49
"Szűz Mária repedt sarkára mondom,nem értem!"


A pletykafészek (sorozat) - Lesz 3. évad?

2009-09-04 09:06.31
Szeptember 14-én indul a 3.évad,de azt nem tudom melyik adón lesz a premier.Már alig várom.


Férj és feleség - Vélemények

2009-08-29 09:43.56
Elolvastam néhány kritikát a neten,miután megnéztem a filmet.A kritikusok nagyon lehúzták,pedig ha elvonatkoztatnak attól,hogy mennyire hasonlít néhány filmre(ahogy az egyik cikk írta:Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt pl.)akkor láthatnák egy igazán kellemes filmet néznek éppen.Nyilván én vagyok elrontva agyilag(amit nem csodálok :)),ha nem várok hű de nagy igazságot egy filmtől,csak egy nyugodt kikapcsolódást egy laza péntek estére.
Nekem tetszett a film,és a véleményemet határozottan vállalom is.Egyszerű történet,nagyszerű színészek(én Jeffrey Dean Morgan-t imádtam).Akkor miért kellene ennyire lezúzni?
Az aki még nem látta a filmet,ne olvasson utána,mert csak elkeseredne,és nem nézné meg.Én csak a trailer-ét láttam és elég volt,hogy felcsigázzon.Bejött és tarolt!Imádtam :)


Két srác, egy csaj meg egy pizzéria (sorozat) - Vélemények

2009-08-18 20:16.15
Nekem tetszet az elspő rész.Remélem a többi is hasonló,ill. sokkal jobb lesz.
Nem szoktam ömlengeni,de Ryan olyan cuki :)


Mielőtt szerettél - Vélemények

2009-08-16 15:16.09
Nagyon édes film.Romantikus és szívhez szóló.És a befejezés meglepett! :)
Csatlakozom az előttem szólókhoz:
szívvel ajánlom


Két srác, egy csaj meg egy pizzéria (sorozat) - Vélemények

2009-08-08 14:34.11
Augusztus 18-án startol a Viasat-on,19:30-kor minden hétköznap.Aki már látta írjon róla.Kíváncsi vagyok a véleményekre.

Kérdés:miért kell a Viasatnak megváltoztatni a címet Két pasi meg egy csajszi-ra?Csak azért mert volt egy sikersorozata ...meg egy kicsi címen?


A majmok bolygója (2001) - Vélemények

2009-07-13 12:20.43
Én nem láttam a korábbi részeket.Még taknyos kölyök voltam,amikor a szüleim nézték,és nem érdekelt,sőt undorodtam tőle.
De itt volt egy újra csiszolt változat,amire kíváncsi voltam.Tim Roth,Mark Wahlberg,Helena Bonham Carter és persze a jó öreg Tim Burton neve csak jót selytetett.
Nekem tetszett.Lehet pont azért mert nekem ez volt az első Majmok bolygója.Én egyáltalán nem csalódtam benne.


Egy boltkóros naplója - Vélemények

2009-07-12 14:29.39
Most úgy érzem a rajongók lelkébe fogok gyalogolni,de muszály kiadnom magamból a véleményemet.
Ez a film...fájt...fizikailag fájt!De végig néztem és ez azért nagy szó,mert többször nyúltam a kapcsoló felé,hogy "nem,ezt már nem bírom!"
Nem akarom mocskolni a filmet,de néhol nagyon röhejes volt és szánalmas.
Igaz,több helyen lehetett nevetni,de az igazán vicces a vége volt,amikor John Goodman és Joan Cusack táncol.Az totál nyerő volt :)


Crank 2. - Magasfeszültség - Vélemények

2009-07-06 09:22.12
Az elsőben még láttam valami "realitást",bár ez így elég hülyén hangzik.De ott még elhiszed,hogy "Úristen,méreg van a szervezetemben és ha nem kapom meg az ellenszert meghalok!"De itt eleve onnan folytatódik,hogy kiesik a gépből,azt hinnéd kész,vége...a legyőzhetetlent legyőzték.Aztán villan a szeme,dobban a szíve és már kezdődik is az újabb kaland.Kap egy műszívet,ráadásul a műtétet ő maga éberen szemléli,amint az orvosok éppen kikapják a szívét!Kezdődik az eszeveszett hajsza...
Jason Statham nagyon hozza az őrült figurát.A kutyanyakörves rész tetszett a legjobban,amikor rángatózik az áramtól.De tényleg beteg poénok,semmi valóság alap.Arra viszont számítani lehetett,hogy a nyilvános szex megmarad Amy Smarttal hiszen az már az első részben is aratott.Annak különösen örülök,hogy David Carradine csak rövid ideig és agyonra maszkírozva szerepelt a filmben.
Ja és ha már a maszknál tartunk:amikor kijöttek az első képek a forgatásról(emlékszünk még arra a bizonyos "Uborkák" tipusú maszkra?)azt hittem egy totálisan béna folytatás várható.De megnyugodva vettem tudomásul,hogy csak egy elvont képzelgéshez kellett ez a gumiálarc.
Összeségében jókat lehet röhögni a filmen,de nagy valamit ne várjunk tőle.
+a vége!Még hagy említsem meg,hogy akkor most mi van?Esetleg egy harmadik rész is kilátásban van?


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk