Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Eredet
- HBO, 17:35
Szerelem első lájkra
- Film4, 18:10
Egy kivételes barát
- Cinemax, 18:11
Beépített szépség
- Film+, 18:40
Szellemirtók 2.
- AMC, 18:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Talk Show - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
2022-es választás
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények
Segítség mi a film címe????

További fórumok

Utoljára értékeltétek
The Doorman - Több mint portás aaaaa
Bill Murray aaaaa

 

Jill McBain hozzászólásai

Ugrás Jill McBain adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Szamurájlázadás - Vélemények

2020-07-30 02:41.21
Hogy lehet, hogy még nincs vélemény? Nagyszerű film, lényegében a Seppuku párdarabja, a téma éppúgy az egyén lázadása a korrupt és álságos hűbéri rendszer ellen a családja érdekében, ráadásul Mifune és Nakadai együtt játszanak benne.


13 bérgyilkos - Vélemények

2020-07-30 02:39.02
Ha nem is ötcsillagos, de rendes, régi vágású chambara, tiszteli a műfajt, a harcjelenet a végén némileg "vadbandás".

Miike ezenkívül a Seppuku-ból is csinált remake-et, az miért nincs listázva? Szerintem nagyon jól sikerült (pedig elég nagy fába vágta a fejszéjét, amikor egy ekkora klasszikust újra mert forgatni).


A királyért és a koronáért - Vélemények

2019-02-06 09:35.59
Aki szeretne részletesebb adaptációt - van egy 1998-as orosz tv-sorozat, Youtube-on megtalálható angol felirattal (Grafinya de Monsoro)


Kleopátra (1963) - Vélemények

2017-08-06 03:48.33
Határozottan felüdülés a sok kékfilteres CGI szemét után. Itt legalább látszik, mire baszták el a költségvetést :D

Amúgy csak nekem kedvencem Rufio? Szegényre sosem hallgatnak, de mégis hűséges marad.


Julius Caesar (1953) - Vélemények

2017-08-02 07:26.39
Közben újranéztem eredeti hanggal.

Azért pár idegesítő vágás van benne - annyiszor láttam már különböző verziókat angolul (Globe, RSC, különféle amerikai társulatok felvételei), hogy szinte a teljes szöveg a fejemben van, és mindig feltűnik, ha valahol hiányzik valami.

Zavart, hogy a csata előtti kölcsönös beszólogatás kimaradt, mert úgy döntöttek, rajtaütéssel kezdenek.

Összességében nagyon jó, kiváló a szereposztás (James Masonnél álmodni se tudnék tökéletesebb Brutust).


Róma (sorozat) - Vélemények

2017-07-16 22:54.51
Eddig nagyon jó (még 3 epizód van hátra), bár néha zavar, hogy túl sokat tudok a korszakról és olykor erősen eltérnek a tényektől.

Miafaszom volt már a Philippi epizód vége? Ennyire azért nem kell a pofánkba tolni a drámai iróniát... Csak követni kellett volna, amit Plutarkhosz leír, vagy ha ehhez lusták, Shakespeare gyönyörűen megírta ezt a csatát.


Korra legendája (sorozat) - Vélemények

2015-01-27 15:12.29
Most, hogy vége, összesítve még mindig Amon a kedvenc főgonoszom, bár a Vörös Lótusz is jó volt. Kuvira viszont eléggé meh, bár ez megint az időhiány hibája, nem tudtak egyetlen itteni gonosz se úgy kidolgozni, mint mondjuk Azulát.

Amúgy meg fuck yeah Korrasami. Remélem, más sorozatok is példát vesznek róluk (khm Supernatural khm).


Régi sorozatok -miért rajongtál régen?(esetleg elfelejtetted a címét??)

2015-01-27 15:09.19
Egy régi francia rajzfilmsorozatról szeretném kideríteni, mi volt. Volt benne egy kislány, egy valamivel idősebb Charlotte nevű lány és egy fiú, akik együtt utazgattak. Halványan rémlik, hogy valami háború dúlt, de mivel lovaskocsikkal jártak és kosztümös volt, alighanem a francia forradalom alatt játszódhatott. Volt valami gonoszbácsi is, aki üldözte őket. Kisiskolás voltam, mikor ment, szóval kb. a 90-es évek elején adhatta a tv.


Az éhezők viadala - Futótűz - Vélemények

2013-11-15 00:52.40
Coin nem egy idősebb, őszes nő a könyvben? Én mindig olyasminek képzeltem, mint aki Harriet Jones-t játssza... esetleg Amanda Tapping, de Julianne túl fiatzalnak néz ki.

A film viszont jónak ígérkezik.


Keresztapa - Vélemények

2013-10-01 01:15.29
Azért is szeretem, mert bár közönségfilmek, rendkívül színvonalas a rendezés, a kameramunka, a történet és a színészi játék is. Tovább nem rohan sehová. Szeretem az ilyen lassan építkező, méltóságteljes filmeket, ahol nem robbantanak ötpercenként. Itt, mikor előkerülnek a fegyverek, annak súlya van. És erősen a karakterekre épül.

Ami külön érdeme, hogy bármennyire nosztalgikus, nem csinál hősöket a szereplőiből. Lényegében az "amerikai álom" dekonsrukciója. Vitónak még minden sikerül, mert nem vesztette el az emberségét és vannak elvei, emellett ravasz. Michael tragédiája az, hogy egyszerre akar tisztes amerikai polgár lenni és fenntartani a családi üzletet. Amerikának még mindig "idegen", hiába harcolt a háborúban, de Szicíliában sincs igazán otthon. Nagy hiba volt Kayt elvennie, mert igazán egy szimbólumot lát benne és a kulturális különbözőségük miatt nem illenek össze. Félelmetes, hogy az idealista diákból hogyan lesz hidegvérű gyilkos (és érdemes megfigyelni, hogy a két film között mennyit öregszik a karakter, pedig IRL csak két év van köztük). Pacinónak simán kijárt volna az Oscar a 2. részért.

Michael szeretne olyan lenni, mint Vito, de ez sohasem sikerül neki. Vitót szerették, Michaeltől a saját családja és közeli barátai is félnek, és joggal. Az meg ugye külön irónia, hogy a Michael név jelentése "ki olyan, mint az Isten?" Isten jelen esetben Vito. Nem biztos, hogy szándékos, de működik.


Keresztapa - Melyik a legjobb rész??

2013-10-01 01:02.56
A második. Az első is tökéletes, de a második még ezt is túlszárnyalja. A harmadikért kár, mert az alapötlet jó lett volna, de túl sok benne a megjegyezhetetlen mellékszereplő, Sofia Coppola gyalázatos, és Al Pacino frizurája büntet. A 2. után jobb lett volna hagyni, az ott rendes befejezés.

Tom Hagen hiánya nagyon érezhető.


Odaát (sorozat) - season 8

2013-07-01 07:33.36
Én remélem, hogy végre kiszabadulnak a srácok a Ketrecből. A 8. évad 2. felében annyiszor emlegették őket, hogy ezek után illene a kurva puskát elsütni végre, mert már jó ideje lóg a falon.

Mihály és Luci akár össze is foghatnának (gondolom, pár száz év összezárva nekik is elég volt a harcból) és szétrúghatnák Metatron seggét.


2013-05-09 22:09.31
Akar valaki fogadni, hogy a fináléban a csavar az lesz, hogy - akár a Pokol bezárása, akár Cas és Met ténykedése miatt - kinyílik a Ketrec?

Jövőre 2014...


Odaát (sorozat) - A legrosszabb és a legjobb epizód !!

2013-01-30 07:55.57
Komoly részek közül az On The Head Of A Pin a kedvencem, mert Cas igazán itt kezd el kételkedni. Innentől már nincs megállás. Emellett Dean és Alastair jelenetei nagyszerűek. Urielt kedveltem, bár elég nagy seggfej volt, de a színésznek volt egy kisugárzása. Sokkal fenyegetőbbnek éreztem, mint Rafaelt később, aki többnyire csak morcos.

Viccesekből a Monster Movie verhetetlen. Drakula kismotoron baszki.

Legjobban az It's a Terrible Life-ot rühelltem, egyrészt már nagyon untam a kísérteteket addigra, másrészt az egész kitérő időpocsékolás, harmadrészt majdnem rosszul lettem egyik-másik jelenettől, pedig már edzett vagyok. Zakariást már itt pofoztam volna. Zseniális genya.

Mondjuk az újabbak közül a Bitten is kurva szar volt, a kézikamerázás idegesítő, a random szereplők nem érdekeltek, és kb. 0 feszültség volt benne... főleg, hogy akkor még azt se tudtuk, mi van Casszel.


Odaát (sorozat) - Vélemények

2013-01-30 07:49.53
Nagyon kíváncsi vagyok Metatronra. Ha már ennyit emlegetik, nem hinném, hogy halott lenne, lehet, hogy ő is lelépett, mint Isten és Gabriel, aztán majd előkerül. Remélem, hogy nem gonosz. Jó lenne végre egy arkangyal, aki bölcs és az emberek pártján áll, főleg, hogy egyes legendák szerint Metatron emberként kezdte.


Odaát (sorozat) - season 8

2013-01-30 07:40.35
Mondjuk az ork címer teljesen úgy nézett ki, mint Gondor fája, csodálom, hogy senkinek nem szúrt szemet in-universe.

Kellett már egy ilyen vicces epizód, mert a 8x08 túl vegyes volt - erőltetett humorkodás, dögunalmas Amelia és komoly Dean/Cas jelenet... egyszerűen nem illett össze.

A 8x10 viszont durva volt. Naomi simán veri Joffrey Baratheont a leggonoszabb tévés karakter kategóriában. Szegény ártatlan Samandriel :'(

A pokol bezárása nem valami jó húzás lenne. Crowley az egyik legjobb karakter, Mark Sheppard simán ellopja a show-t, valahányszor megjelenik. Meg különben is, a démonokat kiiktatni olyan lenne, mintha a Doctor Who végleg megszabadulna a Dalekektől...

Ellenben páros számú évad - eddig az ilyenek végén mindig KISZABADULT valami gonosz. Nagyon remélem, hogy a Ketrec ki fog nyílni, mert Mihály és Lucifer ezerszer jobbak, mint ez az alattomos némber. Na meg kismillió lehetőség... Endverse?


Találd ki a színészt a szerepeiből

2013-01-01 01:27.40
ráérős, filózós bosszúálló
kémkedő, szerelmes lovag
katona-pap a távoli jövőben
galád brit arisztokrata


A nyomorultak (2012) - Vélemények

2012-12-12 16:50.15
Nagyon várom, de félek is tőle. Russel Crowe nem fogja bírni hanggal. Főleg, hogy a lécet Philip Quast rakta fel, annak még a legjobbak is max a közelébe jöhetnek, de senki se ugorja meg.


Odaát (sorozat) - season 8

2012-12-12 16:47.33
Nagyon remélem, hogy Sam háttérsztorijában több van, mert ez, hogy csak úgy visszavonult és meg se próbált semmit, egyszerűen OOC. Itt arról az emberről van szó, aki 100+ alkalommal látta Deant meghalni és semmit sem tanult belőle, úgyhogy még Gabe is feladta.

És nehogy nekem tönkremenjen a viszonyuk. Tudjuk, hová vezet, ha a fiúknak elválnak az útjai, és 2014 már nagyon közel van. Az pedig nagyon DO NOT WANT.

Ellenben a promó izgalmasabb és több kérdést vet fel, mint az epizód...


2012-09-23 18:27.03
Ami mondjuk jó lenne: valamikor ki kell szabadulni Lucifernek és Mihálynak. Az ember sose bízzon holmi "szökésbiztos" börtönökben. Mihályból lehetne Big Badet csinálni, csak lehetőleg ne Adam játssza, mert katasztrófa az a gyerek.


Odaát (sorozat) - 4. évad :)

2012-08-19 01:08.43
Huh, én inkább nem is próbálom szinkronnal nézni... a trailer alapján Sam hangja olyan nyávogós, mint a Sawyerhun-paródiában. Ami ott oké, de nem bírnám komolyan venni.


Odaát (sorozat) - Season 7

2012-08-19 01:00.33
Én a random szörnyes részeket simán átugrottam... ezen a ponton már annyira lényegtelenek. Az ember nem áll neki egeret irtani, ha Cthulhu csemetéi támadnak...

Bobbyért nagy kár, bár csoda, hogy eddig túlélte, az bölcs öreg mentorok mindig meghalnak.

Casből meg túl kevés volt, bár az legalább jó. Meget kezdem kedvelni, de ha a végén ő is egy áruló ribanc lesz, mint Ruby, akkor tényleg nem bízom több démonban.

Crowley arc.


Az éhezők viadala - Vélemények

2012-03-22 19:11.49
Sok apróság kimaradt, de össszeségében jó. A pluszjelenetek (főleg Seneca Crane és Snow elnök kapta őket) mind ott vannak.

Azért Seneca rendesen ellop minden jelenetet, amiben van. Az a szakáll már egy legenda. <3

Ruta tökéletes.


Hamlet (1990) - Vélemények

2012-03-21 03:50.44
Katasztrófa Gibson is és Close is. És vontatott az egész. Valamikor istenítettem Zeffirellit, főleg az operarendezései miatt, de most már inkább értékelek egy olyan produkciót, ahol kevesebb a csicsa, de kiválóak a szereplők, mint egy szuperlátványos, de üres filmet.
Aki akar egy jó Hamletet, a 2009-es RSC filmet nézze meg.


Az éhezők viadala - Vélemények

2012-02-17 17:42.02
Remélem, hogy jó lesz, a könyvek eddig tetszenek, egyszerűen azért, mert szerethető, plasztikus karakterek vannak benne. A szerelmi háromszög se csak úgy oda van dobva, hogy legyen, hanem érthetően és logikusan felépítve. És jól van kitalálva a világ, bár pl. foglakozhatott volna kicsit többet az egyes körzetek bemutatásával, mert így csak információmorzsáink vannak a jellegükről. Totál reméltem, hogy a 2. könyves körúton majd bepótolja, de azt hamar lezavarta.

Annyiban egyedi az utópiák között, hogy se nem kommunista, se nem vallási diktatúra, egyszerűen a kiváltságosok elnyomják a szegényeket, mert megtehetik, még ideológiával se fáradnak. És a kapitóliumi divat hatalmas :D Alig várom, hogy csinálják meg.

Persze legjobban Katniss lángolós ruhájára vagyok kíváncsi.


A fekete város - Vélemények

2011-11-08 19:44.05
Nagyszerű adaptáció és nagyszerű szereposztás. Akkoriban még tudtak kosztümös filmeket csinálni...


Az oroszlánkirály 2. - Simba büszkesége - Vélemények

2011-11-03 18:56.48
A daloktól a falat kapartam (kivéve Zira dalát, ott megcsillant vlaami az első film nagyságából), Timon és Pumbaa idegesít. Kovunak meg a frufruja zavar, mindig reméltem, hogy valaki végre megigazítja...

Zira jó karakter, de kár, hogy nem volt merszük megcsinálni az eredeti tervet, miszerint nem csak úgy leesik a végén, hanem direkt elengedi a sziklát, mert nehogy már Kiara mentse meg.

http://www.youtube.com/watch?v=dtFnuvKbdH8

Az a hang, bázz. Hátborzongató.

Amúgy ha még valaha csinálnak filmet, Mufasa és Scar gyerekkorát kéne megcsinálni, hogy lássuk, hogyan vált gonosszá. Ráadásul akkor láthatnánk Ahadit és Urut <3.


Az oroszlánkirály (1994) - Ki a kedvenced???

2011-10-26 06:51.25
Imádom Mufasát, de Zordon is nagy arc.


Peter Dinklage - Vélemények

2011-06-11 17:55.26
Emmyt neki Tyrionért!


Trónok harca (sorozat) - Vélemények

2011-06-11 17:52.21
Tyrion Emmyt érdemel.

Robert királyt nagyon bírom, sikerül érzékeltetni, hogy egy összetett karakter, nem csak egy iszákos, elhízott vén kujon. És nagyon jók a dumái. :D

Arya telitalálat. Voltaképpen a többséggel elégedett vagyok, kivéve Cerseit (sablonos gonoszkirályné, uncsi) és a Vérebet (sokkal durvábban kéne kinéznie és nem kellett volna Kisujjnak adni a Sansával való jelenetét).

Szegény becsületes Ned Stark meg még Bánk bánnál is hülyébb, ő legalább ha későn is, de leszúrta a királynét.

Nagyon bírom Kisujjt, Varyst, Joffreyt (gonosz kis pöcs, de nagyon el van találva), Drogót (valaki játszassa el vele Attilát!), Danyt (alig várom a 10. részt).


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk