Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A Goldman-ügy
- HBO, 14:15
Alkonyat
- Paramount Network, 14:45
A piszkos tizenkettő
- Film+, 14:55
A smaragd románca
- Moziverzum, 15:00
Érvek és életek
- Filmbox Plus, 15:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Az ajánlat (sorozat) - Vélemények
A Moszkitó-part (sorozat) - Vélemények
Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?
Shirley MacLaine - Vélemények
Szólánc (filmek nevével)

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az ajánlat aaaaa
Adam Driver aaaaa

 

Baryll hozzászólásai

Ugrás Baryll adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Érdekességek!

2024-04-22 15:24.49
Superman casting?


Kopp-kopp - Vélemények

2024-04-15 03:12.35
Nem értem a vége miatt fanyalgókat. Újlenyomatok, DNS, szemtanú, kamerás felvételek. Némi fantáziával el lehet képzelni, hogy mi lesz a két gettólakóval, hiszen ez amerika, a világ egyik legfejlettebb országa.

Szerintem is jól indul a film és nagy kár, hogy később átcsap logikátlanságokba. (Egy jó remake-ben ezeket helyre lehetne hozni, talán majd egyszer.)

Azonban ha eltekintünk a képtelenségeitől, mondanivalókat azért találhatunk ebben.
Például nőgyűlölet. Amit a két kis szuka itt megengedett magának, azért az eléggé bicskanyitogató volt. Sokszor elgondolkoztam már azon a való életben is, hogy egyes nők miért nem félnek jobban a férfiaktól. Hogy mernek kekeckedni velük, hisz ők azok, akik nagyon sokat veszíthetnek egy ilyen nemek közötti - fizikális - összecsapáskor. Pillanatok alatt szerezhetnek olyan sérülést pl az arcukon, amitől soha többé nem fognak tudni sírás nélkül belenézni a tükörbe.
Mondanivaló még itt a pedofília kérdése is. Az is, hogy ellent tudnánk-e állni a szexuális csábításnak.

Technikailag pl rendezésileg szerintem teljesen rendben van benne minden. Amikor elkezd táncolni a jó zenére a szöszi, amikor kettesben maradnak a fickóval, az nagyon klassz hangulatú jelenet.

Egy ügyesebben megírt forgatókönyvvel ez simán lehetett voln 4, vagy akár 5 csillag is, mert jó témákat feszeget.


2022-es választás

2024-04-10 07:42.52
Nem értem (pontosabban értem, mert Neked nem szimpatikus valamiért és vagyunk ezzel még így egy páran ebben az országban), hogy miért lúzerezed állandóan MZP-t? 2022-ben ~ 1,9 millióan szavaztak rá. Látsz Te most az ellenzéki oldalon olyan politikust, akire ennyien szavaznának ismét, ha most lennének a választások? Mert én egyet sem.
Azért lúzer MZP, mert Orbánt ~ 3 millióan imádják ebben az országban? MZP tehet arról, hogy a lakosság döntő többsége szemet huny a fideszes kormány alantas ténykedései felett? Ezzel persze nem azt akarom sugallni, hogy továbbra is legyen minden ellenzéki érzelmű magyar MZP fan, mert hát mégiscsak kevésnek bizonyult a legutóbbi megmérettetésen, de a vereségéről sokkal inkább az a ~ 3 millió hithű fideszes, meg az áruló ellenzéki "szövetségesei" - Gyurcsánnyal és társaikkal az élükön - tehetnek inkább, akik minden nap azt mantrázzák maguknak, hogy hát: "minden jól van így, ahogyan van, mert hát a politikusok úgyis ilyenek egytől-egyig és egyéb bla..bla".
Szerinted akkor ki most a tuti Orbán rendszer "gyilkos" az ellenzéki oldalon? Ki az aki a ~ 3 milliós fideszes szavazótábort le tudná csökkenteni, mondjuk a felére? Toro? Magyar Péter? Dobrev? És hogyan? Mit tudna mondani nekik bármelyikük, hogy inkább rájuk szavazzanak és ne arra aki napról-napra betömi a szájukat pl krumplilevessel?
(Az zavar MZP-ben, hogy folyamatosan szedi le azokat a gyalogokat a sakktábláról, akik ennek a rendszernek a kiszolgálói?)
Bocsi már, hogy most ennyire kirohantam az irányodba a véleményedet illetően, de nekem nem egyértelműen egy lúzer képe jelenik meg a szemeim előtt, amikor MZP-re gondolok, hiába is próbálja még mindig őt folyamatosan lejáratni a fideszes propaganda média. F.szán felmosta a padlót a legutóbbi YT videójában is azzal a s.ggnyaló Bohár Dániellel is. (Majdnem sikerült még egy gyalogot levennie arról a bizonyos sakktábláról :-)


Mire gondolsz most?

2024-04-10 05:29.23
Vajon a Furiosa-n kívül lesz-e még valamilyen film az idén, amit érdemes lenne moziban megnézni?
Talán a Joker 2?


Transzcendens - Vélemények

2024-04-09 21:45.12
Ide is inkább Amber Heard kellett volna, ha már úgyis belerángatják ezt a szegény Johnny fiút minden sz.rba.


Meleg Tizenegy - Vélemények

2024-04-09 13:13.58
Végre olyan jó meleg van odakint.😛


Elveszett lelkek kútja - Vélemények

2024-04-09 11:42.21
Helyesbítek: lehet, hogy nem volt meleg a tűzoltóparancsnok, csak megpróbálták "felmelegíteni". Akkora volt már itt a kavarás, hogy ezt lehet, hogy benéztem.


2024-04-09 10:16.16
Spoiler!
Nehéz is tud lenni az élet, amikor egy gonosz erdő veszi körül a embert. Ennél már csak az tud borzalmasabb lenni, amikor egy meleg pszichopata tűzoltóparancsnok kezd el "segíteni" egy bajbajutott kisgyerek kimentésében. Nehezíti a helyzetet, hogy a szerencsétlenül járt kisgyerek szülei folyamatosan azzal vannak elfoglalva, hogy ki kivel is kellene hogy kavarjon tovább a személyes boldogságának a megszerzése érdekében ahelyett, hogy csak az életveszélyes problémára koncentrálnának.
A film végére csak egyetlen kérdés maradt megváloszalatlanul bennem, hogy miért és hogy kinek a fejében tud megszületni egy ekkora baromság?


A Majomember - Vélemények

2024-04-09 01:05.41
Nem rajongok az ennyire véres filmekért, de mondjuk úgy félévente azért belefér egy-egy ilyen is. Engem leginkább a Tarantino munkáira emlékeztetett ez a fajta látványvilág (meg még talán az Oldboy-ra). Azért ültem be rá a moziba, mert azt reméltem, hogy valami hasonló élményben lesz részem, mint amit a 2016-os Oroszlán című film esetében is átélhettem, de itt most egy egészen más stílust és történetet kaptam a hihetetlenül tehetséges Dev Patel-től.

Spoiler!
Három részre tudnám felosztani a látottakat. Ebből az első harmad tetszett nekem a legjobban. Ott lettünk - igen pörgősen - belehelyezve az indiai miliőbe és a főhősünk konfliktusokkal terhelt élethelyzetébe. A második harmad az ezotéria, a misztikum világába kalauzol el bennünket, egy kissé belassítva az addigi történetmesélési tempót. A harmadik harmad - a végkifejlet - viszont már eléggé kiszámíthatóra sikeredett. Leült a film az első harmadában megtapasztalt frissességéhez, lendületességéhez képest.

A képi megvalósítás, rendezés most is parádés, le a kalappal a még mindig szemtelenül fiatal rendező és egyben főszereplő Dev Patel előtt. A zene és hanghatások is nagyszerűek. Nálam a film mondanivalója rontotta le végül az összképet, minden másban nagyon jól teljesített.


Tarr Béla - Vélemények

2024-04-02 16:44.05
Tarr Béla: Cinemarxisme 1979

https://www.youtube.com/watch?v=KKlyvGiDMCc


Navidad - Vélemények

2024-04-02 14:13.07
Ez nekem nagyon nem jött be. Az, hogy szinte végig sötét helyszíneken játszódik, különösen lerontja az élvezhetőségét. A rendezője miatt néztem meg, szerintem a többi filmje csak ennél jobb lehet.


Díszkíséret - Vélemények

2024-04-02 14:06.41
Mekkora genyóság már, amikor a TV-ben úgy adják le ezt a filmet, hogy a bilincses szexjelenetet kivágják belőle. Ebben pont az a néhány filmkocka ér meg még egy plusz csillagot.
Bezzeg a közvetlen közelről végrehajtott kivégzések, fejbe lövések nyugodtan mehetnek bármilyen műsoridőben a TV-ben.
Amúgy meg egy eléggé bugyuta film ez. Passzol Erika fejéhez. De mellbedobással nálam mégiscsak győz.


Gloria Bell - Vélemények

2024-03-31 10:30.13
Ez a film szerintem inkább már a kicsit idősebb korosztálynak adhat némi plusz filmes élményt. Viszont aki már át tudja érezni a főhős élethelyzetét, annak egy kellemes kis keserédes szórakozást nyújthat.
Számomra az egyik legjobb jelenet, amikor képletesen a család megy a levesbe. Úgy gondolom, hogy kellenek olyan pillanatok is az életben, amikor letesszük az addigi életünk "batyuját", egy rövidke időre. Aztán persze később megtalaláljuk és újra belebújunk, de nem muszáj, hogy folyamatosan csak húzza és nyomja a vállunkat a múltunk terhe. Nem árthat, ha néha ki tudunk lépni a hétköznapi szerepeinkből és rá tudunk csodálkozni kívülről mindarra, ami körülvesz bennünket. Persze van itt még egy csomó egyéb mondanivaló is, jelenetek amik elgondolkodtathatnak, de engem most ez fogott meg a legjobban. Szóval számomra érdekes utazás volt egy nagymamakorú, elvált, jó anyagi körülmények között élő, amerikai nő életébe belelátni. Hiteles volt a szerepben Julianne Moore. (Kicsit hasonlít a Woody Allen féle Blue Jasmine-re, de azért az egy fokkal komolyabb filmélmény a sztoriját és kivitelezését tekintve.)


Akasztófa (2017) - Vélemények

2024-03-30 06:16.01
Ezt a filmes szemetet. Már szinte paródiája egy valódi nyomozásnak.

Spoiler!
Elhasznált wc-kefe fejű nyugdíjas ex-nyomozó üldözi a sorozatgyilkost, tity-toty, agyhalott nyomozótársa oldalán. Olyan lassú lefolyású a nyomozati munkájuk, mintha már ők is azt élveznék, hogy egyre több a hulla. Csak játszuk már végig azt a nyomorult akasztófajátékot, ha kevés a betű és totál hülyék vagyunk a megfejtés kibetűzéséhez! Columbo tempója ezekhez képest gepárd sebességű szuperzsaru. Majdnem fellöki a sorozatgyilkos az ex-nyomozót az egyik gyilkossági helyszínen, olyan közel kerül hozzá, de még akkor se lőnek rá. Mindenhová csak a kétbalkezes nyomozók mennek az újságírójukkal, sehol egy helikopteres támogatás, egy csapatos kivonulás, rajtaütés, semmi, csak a két Sehallselát Dömötör lődörög az előttük ugráló sorozatgyilkos után.

Végül a leszűrhető nyomozói tanulság:
ha akasztófás sorozatgyilkost üldözöl és 3..4 méterről sem tudod ellőni az akasztófakötelet, akkor mindig legyen nálad valami éles vágóeszköz, hogy időben le tudd nyiszitelni a még éppen életben lévő felakasztottat a kötélről.
(Clint A jó, a rossz és a csúfban az utca másik végéről ellőtte a kötelet, ezek meg pár méterről kilövik rá az egész tárat és még akkor sincs semmi. Ez valami rossz vicc? A szemük láttára halnak meg a felakasztott áldozatok, ezek meg csak széttárják a karjukat, hát mi így nyomozunk és üldözzük a bűnt, sorry.)

A sok káromkodásban, meg buta dumákban, na abban erős volt ez a förmedvény. Ha paródia akart volna lenni, akkor 3*, de így, hogy ennyire komolyan vette magát, így 1*.

Ebből simán lehetett volna csinálni egy Csupasz pisztoly epizódot.


Tejben, vajban, szerelemben - Vélemények

2024-03-28 08:36.47
Nekem ez már egy kicsit sok(k) volt. Tényleg szép, jók a hangok, zenék, minden, tehát a filmkészítés technikáját, "technogógiáját" nézve csúcs, szuper, de tartalmilag számomra túl lett tolva a bicikli. A szerelem ha már ennyire a vérben tocsog, az már nekem inkább beteges, mintsem egészséges. Kusturica művészetét áthatja a Délszáv háború okozta traumája, "megőrülése", és ez itt is hűen visszaköszön, de azt kezdem észrevenni rajta, mintha - az idő múlásával - ez a "sebesülése" nem nagyon akarna begyógyulni. Csak tátong ez a "sebe" és egyre jobban elhatalmasodik az egész pszichéjén, világlátásán, a világnak szánt üzenetén, mondanivalóján . (Még csak néhány filmjét láttam eddig, de azokból nekem ez jött át és elnézést, ha tévednék.)

Spoiler!
Az a leszakított fül sorsa, az azért már egy kissé durva és meseszerű volt ebben a formában. Meg még egy csomó minden. Erre értettem a túltolást. Értem én, hogy művészet, de hát akkor is..

Monica Bellucci már nagyon vágyhatott arra, hogy Kusturica megrendezze. Beleadott apait, anyait. Mondjuk érthető is, mert ez a fajta művészet áll legközelebb a Fellini stílushoz, csak kicsit véresebb kiadásban. Jól játszotta(?) a szerelmes nőt.


Mit láttál utoljára a moziban és hogy tetszett?

2024-03-27 08:41.23
Elfújta a szelet
🙃


Kívül tágasabb - Vélemények

2024-03-25 22:39.06
Jó amerikában férfinek lenni. Kerül-fordul az ember, csak úgy csinálja a gyerekeket fűnek-fának és semmi apasági per, gyerektartás, meg ilyenek. Ja, hogy ez csak egy film?


Tökéletes napok - Vélemények

2024-03-24 10:30.07
A seregben nekem is kellett mások után budit pucolnom, mondanom sem kell, hogy egészen mások voltak a körülmények, mint ebben a filmben.
Egyszer ezt is végig tudtam nézni, de nem szeretnék úgy élni, mint a főhősünk.
Furák ezek a japcsik, jó példák arra a közmondásra, hogy "sok jó ember kis helyen is elfér".


Mit kéne már végre megfilmesíteni? Könyv,játék, és bármi gondolat jöhet ide!

2024-03-24 10:07.57
Egy ungarische keresztapa életrajzi dráma vígjátékot Tasnádi Péter életéről el tudnék képzelni. Talán még egy Oscar is összejönne neki.


A skarlát betű (1995) - Vélemények

2024-03-18 21:09.39
Ide is Bruce Willis kellett volna.


2022-es választás

2024-03-17 09:16.53
Fel kellene már tüzelned a Klárikát is, hogy lépjen már ki az árnyékából és vegye végre-valahára a kézbe a kormányrudat és ne csak a Fletóét birizgálja, mert azzal már sokra mi nem megyünk. Ők lennének a mi fizetett ellenzékünk, vagy mi, b..sza meg!
Lázba tudnád még hozni a Klárikát valamivel, ha már a Fletó erre is alkalmatlannak bizonyult?


Most vagy soha! (2024) - Vélemények

2024-03-17 08:00.44
Már Szegeden sincs fűtés a moziban? Ezt a pofátlanságot ennyi pénzért.


A repülő osztály (2023) - Vélemények

2024-03-16 17:38.40
Leginkább gyerkőcöknek szóló, könnyed kis filmes "limonádé". Nekik magasabb osztályzatot is megérhet.
Stílusában a Holdfény királyság (2012) című filmre emlékeztetett, de az azért egy fokkal magasabb ligát képviselt a számomra, mint ez.


Előző életek - Vélemények

2024-03-12 19:29.46
Spoiler!

Tanulság: Lehet, ha 12 évvel ezelőtt nem csak a - felületes és személytelen - neten találkoznak össze ismét, hanem egyikőjük veszi a fáradságot és személyesen is felkeresi a másikat (mondjuk a kóreai srác a csajt), akkor az életük is egészen másképp alakult volna. Így már csak az előző életek nyújtotta halandzsa maradt meg szegény párának. (És még az Oscar-díjról is lemaradt. Sajnos.)


Most vagy soha! (2024) - Vélemények

2024-03-12 10:35.07
Meg lehet ezt úgy is csinálni, hogy a sok Putyin párti magyar még inkább azzá váljon. Pl a film végére kiderül, hogy Putyin a mi Petőfink egyenesági leszármazottja. Nem kell mindjárt a legrosszabra gondolni. 🙃


Egy zuhanás anatómiája - Vélemények

2024-03-11 21:03.14
Nálam ez volt 2023 legjobb külföldi filmje. Külön örülök, hogy Oscar-szobrot is begyűjtött egyet. Sandra Hüller is megérdemelte volna a díjat és a Danielt játszó kiskölyök is.

Spoiler!

Amit furcsálltam, hogy a tárgyaláson csak két lehetséges - úgymond - forgatókönyvet forszíroztak a tragikus esettel kapcsolatban. A gyilkosságot és az öngyilkosságot. A körülményeket alapul véve, szerintem lehetett volna akár véletlen baleset is, ami Samuellel történt.


Szegény párák - Vélemények

2024-03-07 15:24.57
Remélem, hogy kap Oscar-díjat. Én szurkolok érte, mert jó sok munkát tettek bele az alkotók.

Spoiler!
A végén jobban tetszett volna, ha Dr Godwin agyát kapja meg Alfie.


Dűne (1984) - Vélemények

2024-03-07 02:28.47
Nekem már egyenlőre "csak" ennyi marad a Dűne univerzum.
Pedig van itt valahol a családunk birtokában két könyv is a témában és a 21-es film előtt bele is kezdtem az olvasásukba, de gyorsan kivetett magából az iromány. Amikor a szereplők ruházatának a kinézetét jó hosszasan ecsetelgeti az író, én már el is veszítettem a fonalat. Egyébként így jártam Isaac Asimov Alapítványával is. Dosztojevszkij sem tudott megfogni. Ezen írók stílusánál én már sokkal pörgősebb dolgokon szocializálódtam (lásd pl Star Wars, Alien és társaik). Talán, ha lenullázódna ez a mostani rohanó civilizációnk és újra lenne időnk belassulni, akkor más lenne (mondjuk a covid cirkusz egy pillanatra ebbe az irányba mutatott).
Ezt a filmet is csak két részletben tudtam végignézni, úgyhogy bevállalom, hogy könnyen lehet, hogy csak a felszínt kapargatom a témában.
(Basszus a 80-as években éveket vártunk egy-egy Star Wars, Indiana Jones, stb filmrészre, most meg már éves szinten sorozatokban is nyomatják kifelé ezeket. Nagyon más lett a ritmus. Persze, hogy egész generációk fikázzák le pl a Kubrick féle 2001 Űrodüsszeiát.)


Kifacsart filmcímek - szójáték

2024-03-06 19:38.32
Részeges karmester


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk