Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Lány a jövőből
- Cinemax2, 22:21
Hirtelen 30
- Viasat3, 23:00
A fekete tulipán
- Cool TV, 23:00
Felhőkarcoló
- Mozi+, 23:00
A bűnös
- Paramount Network, 23:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A sógun (sorozat) - Vélemények
A legjobb filmzenék!
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A hercegnő és a sárkány aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Lükesrác hozzászólásai

Ugrás Lükesrác adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Jurassic World: Bukott birodalom - Vélemények

2023-05-17 12:35.06
Előzetes infók alapján rosszabbat vártam, de azért a jó szintet sem ugrotta meg nálam.
Már rögtön az eleje bakival indít, mikor közlik, hogy a Nublar-szigeten kitörni készülő vulkán veszélyezteti a bolygónkon élő utolsó dinoszauruszokat. Úgy tűnik, a forgatókönyvíró elfeledkezett a Sorna-szigetről, ahol elvileg szintén él egy dínópopuláció. Vagy őket a park újranyitásakor átszállították Nublarra? Volt erről szó az előző részben? Na mindegy, ezen lendüljünk túl.
Egyébként a film első, Nublaron játszódó része még egészen hangulatos, itt-ott visszaköszön a Jurassic-atmoszféra, ami nekem a J.World-filmekből leginkább hiányzik. Sajnos, ez a mozi kevésbé hangsúlyos fele, az utána következő, kastélyos sztoriban viszont már semmi Jurassicos nincs.
Látványra nyilván teljesen oké a film, de manapság, a jelenlegi filmes eszköztár mellett ez alap, erre én nem adok ötöst. Szerintem nagyobb dolog volt anno az első Jurassic Park dínóit olyanra megalkotni, amilyenek lettek, mint ugyanezt 2018-ban. És itt jöjjön egy (nem teljesen pontos) idézet a filmből: „Emlékszel, milyen volt mikor először láttál dinoszauruszt? Olyan volt, mint egy csoda.” Ez így van, és ez az 1993-as első rész nagy előnye a többihez képest. „Élő” dínókat látni, még ha csak filmen is, ott, akkor, maga volt a csoda, igazi újdonság. Azóta, úgymond, hozzászoktunk
Aranyos fricska az elején, hogy BDH-ból először azt a bizonyos magassarkút látjuk, amiben az előző filmet végigfutotta; gondolom, a készítők is szembesültek az emiatti nézői ingerkedésekkel, és beszúrták ide ezt a kis élcet. :D
A szigetes-vulkános rész tehát hangulatilag alapvetően rendben van, mondjuk, azért jutott ide is blődség bőven. Pl. Chris Pratt „elkúszása” a lávafolyam elől, vagy hogy miközben éppen felperzselődik az egész sziget, több húsevő dínó is vígan embervadászgat, még akkor is, ha pont a fejükre folyik a forró láva. De ezeket elnézi az ember, mert a dínók látványosak, az akciók pörögnek, vannak jól eltalált operatőri megoldások, és a végén, a füstben elvesző Brachiosaurus látványa egészen szívszorító, mintegy leképezi Isla Nublar, és a Jurassic Park végzetét, egyben keretbe is foglalja, hiszen egy ilyen dínóval indult az egész kaland. Ha itt érne véget a mozi, elgondolkoztam volna a jobb osztályzaton.
De aztán a sztori második fele teljesen elkanyarodik az eddigi vonalról, és átcsap valami dínós-szellemkastélyos keverékké, ami nekem valahogy nem állt össze. Első alkalommal még azért nincs nagy baj vele, itt-ott izgalmas is, de másodjára már azon kaptam magam, hogy kissé unom, miközben a korábbi részeken még sokszori utánnézésre is izgulni tudok. Amivel nem tudok kibékülni, a menetrend-szerűen érkező „hibrid” dínó, ezt már az előző filmben sem értettem, miért kellett. Mit tudott akár az az Indominousgenya, akár az ide kitalált Indoraptor, amit nem lehetett volna a T-Rexszel meg a velocikkal megvalósítani? Semmi értelmét nem látom a behozataluknak. Emellett elég fantáziátlan dolog tizedjére is eljátszani, hogy egy ragadozó dínó éppen lecsapna hőseinkre, mikor egy másik ragadozó ott terem, és harcba kezd vele. Oké, látványos, de már az első részben is volt ilyen. A magam részéről torkig vagyok már a „szuperintelligens” raptorokkal is, ez anno még Crichton ötlete volt a könyvekben, amit a filmek is egyre mániákusabban vittek tovább, noha paleontológiailag semmi nem támasztja alá. Mint ahogy az lenni szokott, ezek a hiperszuper észkombájn dinyók a felfegyverzett rosszfiúkat gond nélkül levadásszák, a „jó” szereplőket viszont sehogy sem tudják elkapni, a megaokos, megagiga Indoraptornak még egy tízéves kislány is gondot jelent. Amúgy meg ki ez az öreg fószer, aki állítólag Hammonndal együtt álmodta meg az őslényparkot? A kastély pincéjében kialakított titkos labor egyik irodahelységében miért megy a számítógépen az Owen raptoridomításáról készült felvétel? Maisie nevelőnője hová lett a végére? A szabadon engedésnél sem ártott volna visszaolvasni a forgatókönyvben: elvileg 11 állatot mentenek ki a szigetről (ez többször is elhangzik), 11 faj egy-egy példányát. Ehhez képest a végén, mikor kiengedik őket, már kb. kétszer ennyien vannak, minden fajtából több is, ráadásul valami irdatlan nagy alagsora lehet a kastélynak, ha elfértek ott, hiszen többek közt hosszúnyakú Sauropodák is vannak köztük. Aztán Malcolm doktoról megtudjuk, hogy ez a huszonpár dínó majd óriási kataklizmát fog okozni, és átveszik az uralmat a Földön – miközben a valóságban, ha egy állatfaj egyedszáma pár ezerre csökken, már kongatják a vészharangot. Mindegy, a dínók annyira szuperlények, hogy húsz egyed is elég a hatalomátvételhez.
Ebből a hosszú, lehúzó rizsából úgy tűnhetne, hogy valami ótvar rossz filmnek tartom a Bukott Birodalmat, holott erről szó sincs, a gyermeki énem teljesen jól szórakozott rajta, és simán újra fogom nézni. Egy látványos dínós kalandfilmnek tökéletesen megfelel, de számomra a Jurassic-széria a 3.résznél véget ért. Hangulatilag mindenképpen.


Gyilkos cápa vs. óriáspolip - Vélemények

2023-05-15 19:45.59
Csak hogy meglegyen az 1000. :)


Meg - Az őscápa 2: Az árok - Vélemények

2023-05-15 16:23.05
A hivatalos trailer alapján a “Megashark vs. Giant Octopus” új kihívóra talált. :D


Egyszer volt Budán Bödör Gáspár (sorozat) - Vélemények

2020-09-25 10:49.17
Ennyire viszont nem is jó.


Bohém rapszódia - Vélemények

2020-09-08 22:30.00
Na, ezt jól elküldtem, mielőtt a lényegi mondanivalómat elkezdtem volna. :D
Szóval csalódás volt. Én ugyan nem vagyok képben a Queen és Mercury életútját tekintve, főleg nem kronológiailag, de nagyon olyan érzésem volt, mintha fogtak volna egy zenés-életrajzos hollywoodi sablont, és ráhúzták volna a Queenre. Azt hittem, mernek egy kicsit “nyersebbek”, kevésbé pátoszosabbak lenni, sajnos nem mertek. Nem rossz azért, de nem erre számítottam.


2020-09-08 22:23.22
Nekem kicsit csalódást okozott.


Téboly (2020) - Vélemények

2020-09-08 21:37.10
Ha már öt hozzászólásban három másik filmhez hasonlítják, akkor nagy eredetiséget aligha várhatunk tőle.


Dolgok, amik nagyon idegesítenek

2020-08-27 22:49.31
Nagyokos nem azonos a Seggfejjel, utóbbi már az új főnöke. :)


Pappa pia - Vélemények

2020-07-20 12:22.57
Ismét beigazolódott, hogy a magyar filmgyártásnak nem érdemes külföldi recept alapján dolgozni, mert rendszerint nem sül el jól. Ez a Pappapia lehetett volna jó is, vagy legalább kevésbé rossz, mert a történet elég lett volna egy butuska nyári limonádéhoz, de még ez se jött össze. A sztori az első pillanattól az utolsóig kiszámítható, és ahogy sok helyen írják, nem a zenéket illesztették bele a történetbe, hanem a dalok köré próbálták felhúzni a cselekményt, ami miatt sokszor erőltetett hatása van az egésznek. A zenés jelenetek egy része úgy-ahogy elmegy, de van köztük több olyan is, ahol én éreztem magam kínosan, annyira gáz volt. Nálam leginkább a "Zene nélkül mit érek én" irodaházban-utcán-parkban táncikálós előadása ütötte ki a biztosítékot, főleg, hogy a statiszták kb. semmi koreográfiát nem követtek, mindenki ugrált összevissza, mintha hirtelen LSD-extasy egyveleget permeteztek volna rájuk. Ez egyébként más daloknál is megfigyelhető volt, hogy mindenki csak random riszálta magát, ahogy éppen eszébe jutott, és egy nagy káosz lett az egész táncjelenet.
De nem csak ez a gond a sztorival, van még benne bőven idiótaság, pl. az mi már, hogy megnyitják azt a nyüves romkocsmájukat, és pár nap alatt összekalapoznak több milliót? Baromira életszerű, tényleg... Stohl Buci-Geci miért kezd el a film felénél női cuccokat felvenni? Valaki ezt viccesnek hitte, vagy a "libsiknek" akartak odaszúrni egyet, hogy lám, ezek a transzi-buzi figurák maguk a született gonoszok? Mindegy, ők tudják, mit akartak, nem jött össze.
Szóval amikor éppen örülhettünk, hogy a magyar filmgyártás felívelő ágba került, egyszer csak kihozták ezt az izét, hogy lássuk, tudunk ám még vackokat is gyártani! Mindettől függetlenül azért 2 csillagot adok rá, mert van ennél rosszabb is, és tényleg lett volna benne lehetőség. Csak nem ámmerikai recept alapján kéne alkotni.


Cápavihar - Vélemények

2020-07-06 21:12.11
Az Asylum stúdió direkt ilyenekre szakosodott. Ennek itt pl. 5 folytatása készült, vagyis már-már Star Wars Saga szintre emelkedett. Gondolhatod, milyen lehet a többi rész, ha már az első ilyen. Pl. az egyik részben két kisebb cápából csinálnak alkalmi defibrillátort, és azzal élesztik újra a főhőst. És ez még csak 1 jelenet.


Az oroszlánkirály (2019) - Vélemények

2020-06-22 12:26.14
Sajnos, nem jött be igazán. A technikai megvalósításba nem lehet belekötni, az alkotók láthatóan mindent megtettek, hogy a végletekig vigyék az élethű CGI megvalósítást. Csak, sajnos, közben elfelejtettek, vagy figyelmen kívül hagytak egy fontos dolgot, nevezetesen, hogy az Oroszlánkirály az állatszereplők ellenére is egy alapvetően emberi történet, ami nem igényli ezt a hajszálpontos, természetfilmekre hajazó állatábrázolást. Sőt, nem hogy nem igényli, de a kettő inkább kiüti egymást. Emiatt pedig éppen az veszett el a sztoriból, ami miatt az eredeti rajzfilm akkorát szólt: az érzelmi töltet. Egy alapvetően emocionális történetnek nem tesz jót, ha a "szereplők" orcájáról a realizmus jegyében lehagyjuk az érzelmeket. Szóval, szép, szép, de nem több egy technikailag tökéletes CGI-bemutatónál.


A dzsungel könyve (2016) - Vélemények

2020-06-22 12:17.11
Technikailag nagyon ott van, csak mintha nem tudták volna eldönteni, hogy melyik korosztálynak szánják. Ebből adódóan jópár, kissé "idétlenül" vidám jelenet mellé jutott néhány kimondottan félelmetes is, ami miatt kisebb gyerekeknek nem ajánlható. Fura volt a hatalmasra nőtt Lajcsi király, még a gyerek Mauglihoz képest is monstruózusra sikeredett. Sajnos, Ká esetében itt is a Disney-féle ábrázolást vették alapul, ami miatt a bölcs, öreg óriáskígyó, Maugli egyik legjobb barátja és tanítója, egy alattomos csúszómászóvá alacsonyodott. Sir-Kán legyőzése is olyan, hogy komolyabb a rajzfilmnél, de a könyvhöz képest nem olyan durva. Azt viszont nem értem, miért nem úgy fejezték be, ahogy a könyv és a Disney-rajzfilm is végződik, vagyis, hogy Maugli visszatér az emberek közé. Nekem úgy lett volna kerek.
Még annyit fűznék hozzá, hogy egyszer szívesen megnéznék egy olyan Dzsungel Könyve-filmfeldolgozást, ami részleteiben is hű a Kipling-sztorihoz. Mondjuk, az bőven 16 karikás lenne.


Faterok motoron - Vélemények

2020-06-22 12:07.02
Az eleje tök jó, hangulatos, szépek a tájak, aztán nekem ott, ahol bejön a képbe a motoros bandával kialakuló konfliktus, valahogy félremegy az egész. És ahogy ez a konfliktus a végén megoldódik... hát jaj. Na mindegy, azért nem rossz.


Oviapu - Vélemények

2020-06-22 12:05.21
Aranyos kis filmecske. A vége, persze, hallivúdi giccs, minden szép és jó, de itt nehéz lett volna mást elképzelni. Szórakoztat, leköt, amíg tart, és nagyjából ennyi.


F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

2019-10-20 22:36.21
Veretlenek még veretlen, csak nem 100%-os.


A legidegesítőbb, legrosszabb reklámok

2019-10-15 12:09.15
A Yutúbon az online divatáruház reklámja. Szó szerint minden második ki*szott videó elején becincog, és az összes f*szom tele van már vele (mondjuk csak 1 van, de akkor is.)


Kit kellene bannolni és miért?

2019-09-29 10:56.36
Senkit sem kell bannolni. Akinek van egy kis esze, az előbb-utóbb elhúz innen magától is.


Dolgok, amik nagyon idegesítenek

2019-09-10 14:25.25
Pierre89


Démonok között 2. - Vélemények

2019-09-09 11:25.28
Egy kicsit hosszúra sikeredett, kb. húsz percet nyugodtan ki lehetett volna belőle vágni, mondjuk, azokból a jelenetekből, mikor már sokadszorra közeledik valamelyik szereplő rémülten egy sötét sarok felé. Amúgy nem rossz, bár az nem világos, hogy a démon miért volt apácaruhában.


A dagadt sofőr - Vélemények

2019-09-09 11:22.10
Én nem ismertem a King-novellát, de a nézése közben rájöttem, hogy ez az ő művéből készülhetett, annyira rá jellemző dolgok vannak benne (pl.beszélgetés önmagával/odaképzelt szereplőkkel, vagy a büfésnő által elmondott történet). Ez egy jó pont a filmnek, hiszen felismerhető benne King stílusa, ami nem mindig szokott összejönni. Maria Bello jól alakít, és szerencsére arra is figyeltek, hogy látszódjon rajta, komoly megrázkódtatást szenvedett el: végig megviselt, összezuhant az arca.
Joan Jett amúgy az az énekesnő, aki az "I love rock and rollt" énekli, vagy csak névazonosság?


Rettegés (1996) - Vélemények

2019-09-09 11:14.04
Pár jó jelenet, a vége felé kellően feszült, de ennyi, átlagos. A magyar címet kissé túlzásnak érzem.


Szellemcápa - Vélemények

2019-09-07 11:07.51
Qrva jó film...


A classikus rock királya-Queen

2019-09-04 20:04.27
Na de emberek, mi ez a stílus? Disztingváljatok má’ egy kicsit! Ja, és anyátokat! :D


Végső állomás 5. - Vélemények

2019-09-04 11:26.42
Amit egy Végső állomás-filmtől várni lehet, azt teljesíti. Az elhalálozások egy része kissé viccesre sikerült, nem tudom, mennyire szándékosan. Az az egy-két új ötlet, amivel megkísérelték feldobni, felemás hatást kelt. Az, hogy a halál megváltható egy másik ember likvidálásával, önmagában nem volna rossz idea, ha nem lenne ott a másik 4 film, ahol erről szó sem volt. Vagy ezt a "kedvezményes akciót" a halál közben megszüntette? :D
A végén a összekötés is egész frappáns, csak azt meg túltolták, a repülő felszállásakor be kellett volna fejezni. De itt még hozzátoldottak egy plusz jelenetet, ami kicsit kioltotta a lezárás csattanó-jellegét. Szóval egy átlagos munka, amit egyszer bátran meg lehet tekinteni, de mély nyomot nem hagy.


Arizonai farkasvér - Vélemények

2019-09-02 23:46.42
Ha “trágyakupac”, akkor miért akarod letölteni?


William Hanna - Vélemények

2019-08-16 19:12.45
Hát igen, kisebbfajta sokkot okozott a felismerés, hogy Hanna és Barbara csávók. :D


2019-08-16 16:35.05
Gyerekkoromban mindig azt hittem, hogy William Hanna és Joseph Barbera két nő. (Főleg, mert a Barberát könnyű volt Barbarának olvasni.) :D


A tenger szívében - Vélemények

2019-07-04 18:53.41
Minden erénye ellenére végig nem tudtam szabadulni a Moby Dick-utánérzéstől, de egy négyest megérdemel.


Az 50 első randi - Vélemények

2019-07-04 15:53.31
Aranyos kis filmecske, messze nem olyan giccses befejezéssel, amilyen lehetne. Szerencsére a Sandler-féle prosztóhumorból is csak annyi került bele, amennyi nem zavaró. Nem feltétlenül újranézős, de egynek jó volt.


Idézetek a Filmkatalogus.hu-ról

2019-07-04 12:30.59
Álom.net topikból

Simix:

"Forgács Gábor és Ribanc Lilla miért nem lóg már egy lámpaoszlopon valahol a VIII. Kerületben? "

Asszem, nem tetszett neki a film. :D


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk