Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Rumlis vakáció
- Film+, 15:00
Pofa be!
- Moziverzum, 15:00
A bűn árfolyama
- HBO, 16:10
M.A.S.H.
- Film Mánia, 16:20
Hat hét
- Cinemax, 16:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Elfogy a levegő - Vélemények
Mire gondolsz most?
2022-es választás
Verseny a győzelemért - Vélemények
szólánc tudósokkal

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Imádlak utálni aaaaa
Mike Henry aaaaa

 

Lasimoci hozzászólásai

Ugrás Lasimoci adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Szimatnak szemét, szemétnek szimat - Vélemények

2023-09-01 01:04.00
A rasszok közötti sztereotípiákat kiélező fekete humor, vicces be- és kiszólásokkal.


A hivatal (sorozat) - Vélemények

2023-08-17 04:25.31
A Marsra magyar! című hazai netes komédiában meglehetősen sokat nyúltak e remek szituációs karakterkomédiából.

Rick Gervais zseniális! De a többiek is remekelnek.


Örömködő topik - közkívánatra!

2022-12-06 23:04.02
https://www.youtube.com/watch?v=NTjh_fVOl6U
Boldog Mikulást! :D


Orville (sorozat) - Vélemények

2022-11-15 03:11.04
LGT
https://www.youtube.com/watch?v=kSwnatqhKog


A fantom (1986) - Vélemények

2022-10-08 02:11.31
Mi az a 22 baki? Kérlek, sorold fel.


2022-10-08 02:06.49
Haver, nem tudom, mit szívsz, de adjááááááá! :D


Kék Villám (1983) - Vélemények

2022-09-29 23:57.15
Gyerekkori kedvencem. Az imént néztem újra, és azt kell mondjam, még mai szemmel is remek szórakozást nyújt (néhány logikátlanságtól eltekintve, de azokon, a nosztalgiától túlfűtve át kell siklani, mint egérfing, akarom mondani kés a vajon). Kibaszott menő szövegek, CGI nélküli akciójelenetek, izgalmas történetvezetés. Plusz egy csillag a fíling miatt. Warren Oates (egyik) utolsó filmje.
Egyébként nem 1983-as a film, hanem '82-es készítésű (a végfőcím szerint), de valamiért még az IMDb-n is egy évvel későbbinek írják. A Wikipedia szerint 1981-ben forgatták, '83-ban hozták forgalomba.
Lényeg a lényeg, 2022-ben is kötelezően ajánlottan nézhető.


Vadászat (2020) - Vélemények

2022-09-28 01:37.08
Az utóbbi évek egyik legeredetibb alkotása, mely fergetesen, vérlázatóan szarkasztikus és ironikus humorral reflektál a modern világ anomáliáira, politikai kihívásaira, és az akciók is szemet gyönyörködtetően ütősek, miközben olyan filmekből emel át paneleket, mint az Éhezők viadala vagy a Kill Bill. Csúcs a fekete humor mezsgyéjén, többszöri megtekintésre is remek szórakozás lehet.


Az apa (2020) - Vélemények

2022-09-27 07:44.09
Stílszerűen elfelejtettem elmenni a mozivetítésre, de az imént - vagy pár hete - pótoltam. Pár napja - vagy egy hete - már egyszer belekezdtem, de mivel épp fáradt voltam, ezért tíz perc után bealudtam rajta. Zseniális alkotás! Szeretem Sir Anthony Hopkinst. Szeretem a szerzői filmeket. Szeretem Ludovico Einaudi filmzenéit. Szeretem az egyediséget. Szeretem, hogy ez a film emlékezteti az embert, hogy a szeretet fontos. Szeretem, hogy engem arra emlékeztetett, hogy jó a memóriám - vagy nem is annyira, mint amennyire eddig gondoltam. Szeretem a jó filmkritikákat, megtanulhatnék már végre én is írni - ja, hiszen már megtettem egy párszor. Szeretem magam. Szeretem, hogy szeretnék megöregedni, testileg is, már amennyire lehet. Szeretem a pápai Hattól Nyolcig nevű filmes társalgó csoportot, mert felgyorsította, hogy rátaláljak ezen filmre. Szeretem magam. Nem szeretem ismételni magam, ráadásul szarul hazudok, és a humorérzékem is siralmas. Most pedig fogom magam, és egy szál napszemüvegben és frottírköntösben elmegyek bevásárolni. Jaj, majd' elfelejtettem: szeretem a mamámat, és nem csak azt, amelyik még él.


ANIMA - Vélemények

2022-09-27 07:10.13
Itt megtekinthető: [link]


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2017-07-27 03:16.10
Addams Family


A burok (2013) - Vélemények

2016-06-10 02:18.26
Csak azt sajnálom, hogy nem előbb olvastam a véleményed. Totál igazad van.
Úgy bedőltem ennek, mint a huzat. Ronan és Niccol neve miatt néztem meg, fingom se volt, hogy kinek a regényéből készült. Legközelebb jobban tájékozódom egy film megtekintése előtt.
El nem tudom képzelni, hogy ez a S. Meyer milyen szellemi toprongy lehet...
Ez a film alulmúlja a mostanában szinte futószalagon készülő tini faszságokat.
Kedvenc jelenetem a rendkívül megható üldözéses jelenet a közepén: a hiperbarátságos űrlények "Kérlek állj meg, és óvatosan szállj ki" felszólítására az évek? óta kitartó túlélő emberek belerohannak a teherautóval a betonfalba. Pár könnycseppet elmorzsoltam én is, de nem a ríkató zenétől, hanem a röhögéstől. :D
S. Meyer agybajára is ezt írnám fel, ha az orvosa lennék.
A sci-fi műfaj-meghatározás meg csak annyiban érvényesül, hogy a filmben az idő nem létezik. Fingunk sincs, hogy mennyi idő telik el egy-egy (az összes) elkapkodott, súlytalan jelenet között. Kivéve, mikor kiírják.
Egyetlen pozitívumként Diane Kruger seggét tudnám felhúzni... vagy felhozni. :)


Egy szerelem története (2014) - Vélemények

2015-05-22 00:42.55
Gyanútlanul leültünk barátnőmmel a film elé, hogy akkor végre megkapjuk a Her és a Him filmekben felmerült kérdésekre a válaszokat, megtudjuk talán, hogy mi történt a gyerekükkel, kiderül végre, hogy akkor hogyan is tovább. De nem! Ez csak egy összeollózott verziója a két filmnek. Felesleges. És kiakasztó, hogy elvett több mint egy órát az életemből. Azért csak ennyit, mert nem voltam olyan hülye, hogy végignézzem.


A kenguru - Vélemények

2014-01-31 21:24.21
Igaz. Tévedtem.


2014-01-31 15:10.37
IMDB-n néztem a film adatlapját. [link]
Amúgy fenn van YouTube-on is a teljes film. Belepillantottam a főcímbe, és ott sem teljes a névsor. (és még sokan mások)


2014-01-31 14:54.50
Bár a stáblistán nem szerepel a neve (ahogy Sztankayé sem szintén abból a jelenetből), de az orra alapján Rajhona Ádám.


2014-01-31 03:01.47
Varjú - rendkívül okos madár, sokan azonban lenézik, hiszen csak károg. "[..] az istenek hírnökének tartják, és [...] köze volt az időjáráshoz, a hosszú élethez, balszerencséhez és a halálhoz. A varjút mindezeken kívül az ómenek, előjelek madarának tartották. Ravasz intelligenciája miatt összekapcsolódott a varjúformát öltött tündérek képével, akik ilyen formában követnek el csínyeket." (Forrás: Wikipédia)
Varjú István karaktere a filmben leginkább egy szabad madárhoz hasonlatos. Fél bárminemű kötöttségtől, örökké fiatal lelke a szabadságot áhítja. Mígnem egy szeplős kísértő megbabonázza, és kenguruvá változik. To ken angolul annyit jelent: látni, tudni, ismerni. Guru jelentése: A fontos, tekintélyes egyének címe: atya, anya, tanító. (A szó eredeti jelentése: nehéz, súlyos, tekintélyes.) (Forrás: Révai lexikon) Tehát főhősünk egy kósza, szőke vándor csókja által átszellemül. Istent látom abban a szeplős arcban, megjelent, felvilágosított egy szabad, mindentől, de talán leginkább önmaga elől menekülő embert. Majd kámforrá vált. Gondolatától, arcképétől azonban nem lehet szabadulni. Keresheti az ember, de ha keresi, nem találja. Mosolyognivaló paradoxon.
Átszellemült, bölccsé érett fiatal főhősünk ezután még nagyobb vonzerővel habzsolja az életet, szerelmes belé több nő is, neki mégsem jelentenek sokat. Mígnem rátalál az igazira, aki végig ott volt az orra előtt (képét nézte vezetés közben). Milyen érdekes, hogy ehhez egy idegen csókja kellett. Atyai érzései legyőzik az örök szabadságvágyát. Vagyis nem legyőzik, sokkal inkább megerősítik a szabad akaratát. Szabad akaratából mond le zsíros állásokat, lekenyerező ajánlatokat, olykor egy pillantás alapján felmérve és meglátva a rosszra csábítást, mert tudja, hogy azok láncra vernék, leköteleződne általuk. Könnyen uram vagy éppen bátyám válna belőle.
Nem kér, nem ígér(get), csak elfogadja, amit ad az élet. Kipróbálja az újat, csak hogy megtapasztalja, aztán végtelen bölcsességgel azonnal le is mond róla. Sosem issza el az eszét, iszik, de mértékletesen (5 sör, mire Joci egyből a duplájára licitál...), vigyáz az érzékeire, reflexeire. Továbbmegyek, hallgat is rájuk. Tudja, hogy csakis azokat birtokoljuk, azokon kívül semmink sincs. Kitartó és nem kitartott.
Bölcsen kitart születendő gyermeke mellett, annak anyja mellett, tudván, hogy jöhet Volvo, jöhet atomerőmű két új blokkal, jöhet Nyugat, jöhet Kelet, jöhetnek újabb korok, újabb filozófiák, jöhetnek új, az új győztesek által átírt tankönyvek, agymosó média, programozott vásárlási kényszer, a "barátságos tolvaj", jöhetnek teletömött hasú gazdagok, gengszterek, letűnt rendszerek hordalékai, jöhet a rágalmazás, jöhet bármiféle sár; a legfontosabb, hogy az ember lelke nem gyűrűzött madár, hanem szabad madár, mely párra vár.
Varjú megtalálta a párját, a körülményekkel meg foglalkozzanak a gyáva és hazug urak és bátyák. Gondolkodása ezért példaértékű és örök, az igaz szeretetre szólít fel.
Ezt jelentette számomra ez a film. Remélem, hogy sok magyar nemcsak megnézi, de látja is ezt a filmet. Ha esetleg mégsem így történne és tovább hömpölyögne a nagy gépkerék, mindig egyre többre, nagyobbra ácsingózva, sosem megelégedve, hát akkor csak azt mondanám: kár.


Szeress és táncolj! - Vélemények

2014-01-04 21:53.57
Semmi újdonság a kategóriájában, kellemes, egyszer nézhető limonádé, melybe egy kis ízt Billy Zane visz, illetve a zenék nem rosszak. Szerencsére rövid.


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2014-01-04 21:32.30
"Senki nem hív fel senkit, mert a nők kőszívű tahó patkányok!"


2013-12-30 00:38.18
Vágom, csótány.


2013-12-19 03:04.24
"Vágod, csótány?"


2013-12-15 19:46.22
Igen, a sárosseggű fiúk. :)


2013-12-07 04:13.49
Lehet, de nem abból idéztem.
Még belőle: "Hörcsög, Everett?"


Csak Isten bocsáthat meg - Vélemények

2013-12-06 03:00.05
Nagyon jó kritika. Respekt!


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2013-11-17 04:07.02
"Gyertek fiúk! Tök jó a víz."


Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

2013-11-05 03:00.07
A csavargók (The Wanderers) 5*
Trainspotting 100*


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2013-10-15 23:44.24
Nem vénnek való vidék?


2013-10-10 00:27.31
Torrente?


Dexter (sorozat) - 8. évad

2013-09-24 03:47.17
Dexternek akart fájdalmat okozni. Talán ezt tudnám mondani, de úgy ahogy van, hangsúlytalan és béna volt ez az utolsó epizód, és maga Saxon is gagyi volt főfasznak az utolsó évadra.


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2013-09-21 23:39.58
"Reggelizni kellett volna, Linarez!"


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére
Mannavita Méhpempő rendelés

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk