Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Férfiak, nők és gyerekek
- Paramount Network, 02:25
Az apokalipszis angyalai - Bíbor folyók 2.
- Film Café, 03:05
Éjjeli ragadozó
- Mozi+, 03:25
Meg - Az őscápa 2: Az árok
- HBO3, 03:35
Shazam! - Az istenek haragja
- HBO2, 03:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Rock zene
Fogadóóra
2022-es választás
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Elit halálosztók aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Lizzie42 hozzászólásai

Ugrás Lizzie42 adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

A falu (2004) - Vélemények

2018-11-17 21:11.57
[link]

Szerintem erre gondolsz... :)
S valóban nagyon katartikus!


Gravitáció (2013) - Vélemények

2014-01-05 19:20.24
Nekem a múltkor leszóltak fentről, hogy a kék nem piros, de tudod, kit vezetnek meg!!! :D
Különben is zöld... ;)

Meg a film a lényeg, ami meg szvsz jó...


A birodalom védelme - Keresem

2014-01-03 10:17.56
Hát bizony kéne... meg még felirat is... :)
Vagy DVD-n! De ez nyilván elég lehetetlen... :(


Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony! - Vélemények

2014-01-02 22:17.42
Miért anno a Tigger - The Movie-ra mi úgy kértünk jegyet, hogy "Adj kettőt a Tigger Step On The Colorra!" (magyar címe volt a Tigris színre lép...!. :)


Leon, a profi - Vélemények

2014-01-02 22:13.50
Az a gyanús, ami nem gyanús: Fantomas cselez, és egy szarra 5 csillagot ad... ;)


Star Wars III. rész - A sith-ek bosszúja - Vélemények

2014-01-01 15:08.09
Csak nehogy egy bolygóval arrébb keresse, mert akkor Briant hiszi a fiának!!! :D


A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó - Vélemények

2014-01-01 15:05.53
Lásd 118-as hozzászólásomat! :D
"Hát ezt csak tényleg a Fáklya gondolatmenetét ("Nappal húgom, éjjel ...") hűen tükröző, sohanemlátott föcske szájjal megáldott Jessica miatt érdemes megnézni! S nem a színészi játéka miatt... :)"
Engem megigézett, na........ ;)


Leon, a profi - Vélemények

2014-01-01 15:02.55
Megnyugtatlak: 30 feletti érett férfiak/asszonyok is megkönnyezik Léon-t. S ahogy már máskor jeleztem: a Shape of Things gyilkos azon a ponton!


Gravitáció (2013) - Vélemények

2014-01-01 14:59.18
Valódi űrhajós??? Ahhoz képest pár érdekes dolgot nem tud... amit mi is tudhatunk!
1. azért azt ne várjuk már el, hogy egy ekkora pluszt, amit a még mindig felettébb tűrhető (enyhén fogalmazok?) külalakkal dicsekvő Bullock kisasszony sztrecsgatyós-atlétatrikós megjelenítése jelent kihagynak egy drága filmből?
2. ez igaz, főleg hogy órák óta rohadt a lyány a szkafanderben egy hajneccel a fején, amely valószínűleg a Drei Wetter Taft reklámokat idéző fodrozódást váltja ki az izzadt főhősnő esetében...
3. ez úgy hülyeség, ahogy van! Jópár műhold ütközött már másik űrtárggyal, nem hiába dolgoznak együtt a különféle űrügynökségek, s nem csak úgy maguktól, "titokban" lődöznek fel mindenféle műhódot -> nyilván egyeztetik a különféle (azt olvastam valahol, hogy kb. 28000 műholdja van már a Földnek) pályaadatokat. A forgatókönyv szerint viszont (ez egyébként tényleg marhaság!) egy rakétarobbanás szórja szét a szemetet. Ami nyilván tökéletesen kontrollálható. A láthatóság kérdése erős érv (bár a hiányzó pollution miatt nyilván messzebbre lehet ott fenn lesegetni, de említenek valami 1,6 km-t az ISS felrobbanása után -> ez tényleg túl közelinek tűnik).
4. nekem elég egyértelműnek tűnik, hogy Kowalskinak épp az volt a feladata, hogy össze-vissza repkedjen, mivel a jetpack utolsó tesztjeit végezte éppen! Aki szerint meg még űrséta közben sem jópofáskodnak, az nem dolgozott komoly(?) munkahelyen -> mindenhol poénkodik az ember (még a szovjetek is!), az amikról meg tudjuk, hogy totálisan komolytalanok (és egyébként sok más filmben irreálisan ábrázolják e humorkodást <túlzás>, itt azért keretek közé szorították)
5. 10 pont, mivel ez így igaz. Most viszont tekintsünk rá a film cimkéire: sci-fi, dráma. Asszem nem kell ragozni...
6. De elég lehet, mivel inerciarendszerekről beszélünk súlytalanság/tehetetlenség fennállásánál. Azaz az asztronautának elég fingania egyet és oda fog repülni a 800 km-re lévő célpontjához; a kérdés az, mennyi idő múlva...
7. ezzel nyilván ilyen irányú tapasztalataink folytán nem tudunk vitatkozni.
8. elvileg igaz, de a műholdak "alig" pár száz kilométeres ún. geostacionárius pályán "állnak", ahol még elég jelentősen érvényesül a Föld tömegvonzása. Ahhoz, hogy a műholdak ne potyogjanak le, megfelelő keringési sebességnek kell fennállnia. Kowalski pedig erre merőleges mozgást végzett. Hiba az, hogy mivel alacsonyabb röppályán volt, mint az ISS, el kellett volna kezdenie leszakadni, és ezt nem ábrázolták. A poén pedig nem jó, mivel igaz! :D :D :D Fordítva is! :D
9. nem feltétlenül valós, hogy Stone doktornő mindenkivel cseverészett a küldetés előtt a halott kislányáról. Ráadásul Kowalski karaktere nem is az a lelkizős fajta (le sem tojja, mi történt a gyerekkel), csak azért beszélteti Stone-t, hogy elterelje a figyelmét.
10. bizony elsorvadnak... több hét alatt! Ráadásul a vízben majdhogynem emulált súlytalanság vagyon... gondot a partraevickélés utáni dolgok jelenthetnek... jelentettek is. Ám csak észrevettük, hogy milyen erős szimbolikája volt ennek a jelenetnek (evolúció/felépülés traumából)?

Kedves Morli, ez a fikahegy nem Neked szólt (4 csillagot adtál), csak inkább azoknak, akik "egy valódi űrhajós"-nak elhinnének mindent...


Vörös törpe (sorozat) - Kérdések

2013-12-28 15:37.05
Mondjuk nekem is jelezzen!!! ;)


A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó - Vélemények

2013-12-28 15:35.29
"Alba fenekét is megvillantják."
S még a száját... de hányszor!!! :D


Elysium - Zárt világ - Vélemények

2013-12-28 15:33.38
Igaz, de az előző Blomkamp-film (District 9) Dél-Afrikában játszódik, s rengeteg áthallást tartalmaz... ehhez képest (főleg, hogy az Elysium scriptje eléggé hasonlít a District-re) ez a film már "gyengébb" a szememben. Főleg, hogy a District 9 tényleg az elkészültekor formabontó vala, s nagyon tetszett...
Amúgy természetesen ez csak az én véleményem, amennyien vagyunk, annyiféleképp láthatjuk! És ez jó!!! ;)


2013-12-28 12:14.38
Hű, ezt de vártam!
Neill Blomkamp a susnyásból csinált egy elgondolkodtató, jó kis akció/dráma/sci-fi egyveleget, District 9 címmel. Mi lesz hát, ha kiáll mögüle Peter Jackson, és Hollywood támogatja 2008 egyik legjobb filmjének rendezőjét?
Hát... District 4,5!
Merthogy a sztori (kicsit csavargatva persze, és egyszerűsítve) eléggé hajaz a 9-es körzetére. Ám, mivel már Ámerikában vagyon szívünk csücske, kicsit visszább kellett venni a mondanivalóból, és kerülni a jogosan felvetődő kérdéseknek még a megemlítését is.
Anno a Districtben megismerhettünk "harmadik világbeli" színészeket, akik bizonyították, hogy a szérűről is lehet jól játszani. S Sharlto Copley, pártfogója nyomdokain lépkedve, szintén veszít varázsából, nem utolsósorban azért, mert a karaktere abszolút nem illik hozzá. Matt Damon hozza a kötelezőt, de ebben a szerepben nem tud kibontakozni, s a film végi Holy Voodoo (sacrifying) sem meggyőző, még tőle sem.
Páran kifogásolták (nem biztos, hogy ezen oldalon) azt, hogy a film inkább a társadalomkritikára helyezi a hangsúlyt, s a fő motívum (sci-fi/akció) háttérbe szorul. Ezen illetőknek ajánlom a District 9-et, mert ott ez annak ellenére hatványozottabb, hogy nem megy a film rovására. Mondjuk szerintem itt sem: Blomkamp azért azt érzékelte, hogy túl mélyre ne ásson Holywoodban e témában, mert túl hamar elfogy a kukorica a nézőtéren és érdektelenségbe fullad a film.
Sajnos, nálam így is...
Sztori 3, megvalósítás 4 (azért a fegyverek Blomkampnál érdekesebbek, mint a többi sci-fi tyuttyogó lézerpityujai!), színészek 3... Szóval csak átlagos.


Tűzgyűrű (2013) - Vélemények

2013-12-28 12:01.43
Mit lehet erre mondani?
Amúgy lehetne több csillagos is...
Ha Michael Bay lenne a rendező, nem Del Toro. Tőle azért többet vártam. Na, de a pénz nagy úr! S ha abból a majd 200 milkából színészekre is futotta volna! Vagy a töredékéért egy normális forgatókönyvíróra...
Remélem Del Toro azért csinálta e filmet, hogy gyűjtögesse a pénzt egy saját ötletén alapuló, kidolgozott, jó filmre, mert ez borzasztó volt! Szépek a kaijuk, nagyok is, de már túl sok belőlük. Az emberekből meg túl kevés; bár a történet(?) szempontjából csak azért kellenek, mert elfogyott a költségvetés, és ki kellett tölteni valamivel az időt.
Talán Ron Perlman (mint mindig) jelzi, hogy Del Toro amúgy nem gondolta ezt komolyan. A többiek viszont... Szép gyerek ez a Hunnam is, de hunnan vették??? Persze, az hogy nekem nem tetszik, egy dolog, a tömegek zabálják... Hát csak tegyék!
Mi meg nézzünk valami értelmesebb után...


No (2012) - Vélemények

2013-07-14 19:51.11
Bár ez már régi poszt (meg én is rég voltam errefelé), azért muss sein ideírnom :D
kIkérEm magamhoz, Rosszner nevében is az ilyen,gúnyos leírást! ;)
Tudom, hogy nekünk szól (akik jogosan lakunk e szent hazában), de ha nem tetszünk, el lehet menni (ezt jól látod)! Minden agysejteddel együtt!
IgeniS b uta vagy, mert nem látod az ellenkező véleményünkről, hogy az az igazság! És te meg butavagy! Meg komcsi! Meg a többi... ;)

(Rég kacagtam ennyit hozzászóláson, már hiányzott az FK, meg te is, Szamu!)

Ui. : Amúgy meg legközelebb ne ilyen hosszan anyázz le valakit, mert nem bírja végigolvasni, nem hogy még értelmezni is kelljen ... Bár, gondolom, te lepődnél meg a legjobban, ha az érintett próbálná meg értelmezni! (Bár láttam a múltkor nála egy "Értelmező Kéziszótár"-t...) :D


A galaxis kapuja - Vélemények

2011-10-15 19:54.36
Kategóriájának egyik legjobbja! Kategória: k***a rossz! :)


Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

2010-03-06 13:46.58
Oh, és gondoljuk el, miért is van olyan rossz helyzetben az ország. Ha körül nézünk, mindenhol a nagyvilágban a katasztrófák ELLEN védekeznek; Magyarországon a katasztrófát védik (hiszen ez a neve a hivatalnak: Katasztrófa-védelmi Igazgatóság).

- Anyu, anyu! Kérek csoki!
- Ejha, kisfiam! Tudod jól, hogy hol van a csoki! Ha kell, vedd le a hűtőszekrény tetejéről!
- Na de anyu... nekem nincs lábam!
- Hja kérlek! Ha nincs láb, nincs csoki!

- Szóval azt állítja, hogy maga a Kisherceg!
- Ja... ja... bissztosss úúrrrr! Aaa róókámat otttt hagytam a sssarkon!

Pista bácsi piros lámpát kap, amint lenszármszrongként teker a főutcán. Meg is áll a vonal előtt, mire hatalmas svunggal egy Merci-kabrió vágódik oda mellé. Pista bácsi hüledezve szól a volán mögött ülő 19 éves leányzóhoz (aki történetesen a szomszédja):
- Én ezt nem értem, Krisztike! Lehúztam 40 évet a csőgyárban, 'oszt csak erre a szottyadt Csepelre tellett; te meg tojáshéjjal a fenekeden ilyen autóval száguldsz... Érdekelne, mi a munkád?
- Pista bácsi, tudja maga, hogy mi az az orális szex?
- Az a szopás...
- Nem! A szopás az a 40 év a csőgyárban!


2010-03-06 10:54.43
No, ha már (értelmes) filmkritikákat nem írok, legalább fárasztok másokat...

"Felhíjvjuk kedves beutazó idegen állampolgárságú utazóink figyelmét, hogy a határátkelőhely felett olvasható felirat NEM üdvözlés; mindössze kiégett pár izzó!"
Tábla Hegyeshalomnál

"A TSz-ben hétfőn ellenőrzést tart a KÖJÁL. Elég rossz állapotban találják a disznóhízlaldát, telexeznek is Pestre a központba:
...a disznóól csupa trágya...
Másnap újra kivonulnak; meglepve tapasztalják, hogy csillog-villog az egész telep. Megy is fel az újabb üzenet:
...ami tegnap még szaros volt, az ma kulátlan..."

Jah, és még annyit, hogy aki eddig a sátor tetején aludt, annak a Sátoraljaújhely...


Őslénypark - Vélemények

2010-03-06 10:49.01
Elvágom a gordiuszi csomeszt... Egyik jóbarátom mondta a munkatársának, amikor amaz a főnöke hülyeségein felpörögve örjöngött órákon keresztül: "Ne süllyedj le az ő szintjére, mert le fog győzni a rutinjával!" :D Végszónak beillik...


2010-02-11 19:32.23
A mutatóujjával például a központozást gyakorolja...


A halál keresztútján - Vélemények

2010-02-11 19:28.32
Honnan? Mikor? Mennyiért? Én még miért nem????? :D


Star Trek (2009) - Vélemények

2010-01-09 21:45.12
Tippelek: Sherlock Holmes? Csak azért gondolom, mert a Jeremy Brettes sorozatban (magyar hangja: Tahi Tóth László!) mintha kissé csúcsos fülei lennének... :DDDD


Wanted - Vélemények

2010-01-09 21:43.39
Nine Inch Nails: Every Day Is Exactly The Same (NiN: With Teeth albumról).
Legalábbis szerintem erre a számra gondolsz...


Philip K. Dick - Vélemények

2009-12-29 17:50.13
Na, ez már inkább valós lehet!

OFF.: Darren Aronofsky is nyilatkozta a Forrás kapcsán, hogy az egyik kedvenc olvasmánya PKD: Vulcan pörölye című regénye... mégiscsak elég furcsa lenne, ha odaírnák a DVD-re, hogy Dick alkotta a forgatókönyvet (aki látta a filmet (Forrás), tudja, mire gondolok).


2009-12-29 17:47.54
HA-HA! Na, most lehet igazán röhögni: a hóhért akasztották! :DDDD

(gyk.: nekem szoktak udvarolni megtévesztő nickem miatt egyes fórumozók - dacára annak, hogy mint a esetedben is, töke van a menyasszonynak -, erre hátulról rúgom bal herén magam, és kézcsókommal köszönök Raszputyinnak... :D)


Star Trek (2009) - Vélemények

2009-12-24 19:18.16
A "Spock elhadart beszólása" egyébként például nekem (csak azért hogy kötözködjek, mert én ilyen negatív ember vagyok :DDD) nem tetszett, ti. az eredeti sorozatban Nimoy valahogy szuggesztívebben mondja.
Tegyük hozzá: ez a film egy másik példa arra (lásd még Megint tanú), hogy egy alapjaiban nullára értékelhető karakter (értsd: akinek nincsenek érzelmei, és azt nem mutatja ki) eljátszása (pl. Svácinéger a Terminál-tor-ban) mennyire nem egyszerű: Nimoy arca a TOS-ban (eredeti sorozat) és az első hat mozifilmben olyan mint egy maszk; sosem mutat érzelmet (kivétel, amikor a forgatókönyv - ritkán - megköveteli tőle - pl. TOS - Amok Time). Vagyis abszolút rezzenetlen! Ezzel szemben Quinto-n többször is fedezhetünk fel úgymond nem kívánt reakciót (pl. McCoy lecseszi Spockot, hogy helyes dolog volt-e Kirk-öt kidobni a hajóról, Spock pedig így reagál "[...] Mindazonáltal ha a morálnak az kell, hogy sírva kószáljak a folyosókon, meghajtom magam az ön szakértelme előtt" -> nos, itt megjelenik egy - engem - zavaró kis félmosoly Quinto arcán). Rögtön hozzá tenném: épp csak feltűnő dolog ez; Quinto ettől eltekintve remekül hozza a szerepet.

OFF: A Tanú vs. Megint tanú példát a két Virág, Őze Lajos és Szacsvay László összehasolítása miatt hoztam fel. Amit Őze a Tanúban nyújt, az a színészet egyik legkíválóbb megnyilvánulása; Szacsvay - bár minden tiszteletem az övé - gyomorfogatóan ripacskodik a Megint tanúban, miközben épp az eredeti karaktert kellett volna folytatólagosan megjelenítenie...


A falu (2004) - Vélemények

2009-12-24 19:01.15
"Mindegy, alulértékelt film, de nem mindíg az a jó amit a tömegek szeretnek (sőt...) ;)"
Teljes mértékben igazad van! Egyből eszembe is jutott egy graffiti: "Egyél lószart! Százmilliárd légy nem tévedhet!" :D


Philip K. Dick - Vélemények

2009-12-24 18:43.59
No, ahhoz képest, hogy Dick-fanatikus vagyok, még nem hallottam soha, hogy Dick írta volna az Abre los ojos forgatókönyvét (tekintettel arra, hogy a Mester halála után 15 évvel forgatták, csekély esélyét látom annak, hogy tényleg ő írta)... Most már engem is érdekel (nem csak Mangilla kisasszonyt), hogy mely Dick írás alapján készítette Amenabar a filmet!


Amelie csodálatos élete - Vélemények

2009-12-18 09:47.14
A "szélsőségek", amelyeket tapasztaltál, nem meglepőek, tekintettel arra, hogy ez a film brutálisan "nyálas"; ergo sokaknak derogál egy ilyen filmet felpontozni, sőt, voltaképpen "normálisan" végignézni is. Pedig dacára eme "nyálasságnak", jó példa arra is, hogy lehet a hatásvadászatot is rendkívül pozitív módon megjeleníteni; lehet a sokszor, értelmetlen módon megjelenített érzelmes történetekkel is értékeket, mondanivalót sugározni. Hisz, véleményem szerint, nem csak hogy remekül megalkotott film az Amelie csodálatos élete; de, szemben a tömegtermelésben előállított társainak legnagyobb részével, ez a film végre mutat is valamit, közvetít felénk olyan mondanivalót, amely nem csak "szórakoztat", de még életszemléletünkben is pozitív végeredményt "konkluzál" (na, ezt a szót keresheti mindenki a szótárakban :D)...


A falu (2004) - Vélemények

2009-11-26 07:32.12
Igazán nem óhajtom politikai síkra terelni a témát, de érdemes elolvasni pl. a H1N1-gyel kapcsolatban Váncsa István: Egy deci vodka című írását (ÉS, 2009. október 30.).
Rég derültem ennyit az igazságon...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk