Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A bátrak igazsága
- Moziverzum, 01:00
Az apáca
- Viasat Film, 01:15
A bosszú
- Film Mánia, 01:25
Bizonyítás
- Film4, 01:50
Közönséges bűnözők
- Paramount Network, 01:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Agancs aaaaa
Emily Hirst aaaaa

 

Maximusdecimus hozzászólásai

Ugrás Maximusdecimus adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Dolgok, amik nagyon idegesítenek

2023-06-17 18:16.52
"...az elmúlás mindig központi téma volt nálam."

- Én igyekszem mindíg az ellenkezője szerint élni, gondolkodni, cselekedni. Úgy hiszem, az az ideális, ha valaki, akinek már csak egy perce van hátra, akkor is azon töri a fejét, hogy mit kezdhet vele, ahelyett, hogy a halálán vagy a túlvilágon töprengene.

Nietzsche egyik elve szerint úgy kell élni, mintha a halál után visszatérnél ugyanabba az életbe, amit magad mögött hagynád, és ez örökké ismétlődne. Magyarul nincs olyasmi, hogy túlvilág, de olyasmi sem, hogy megsemmisülés. Ez az élet van, és ezt kell annak minden súlyával elviselni. Ez gyakorlatias szemszögből nézve horror. Pláne annak, akinek amúgy pocsék az élete. Viszont morális szemszögből nézve ez egy kiváló gondolat. Arra tanít minket, hogy ne folyton a halált lessük. Abban az értelemben, hogy megtapasztalható-e, valójában nincs is olyasmi, hogy halál. Még az a pillanat is, amikor leáll a biológia, az élet része. Az élettel foglalkozzunk az utolsó lélegzetünkig. Az urnákat meg hagyjuk a fenébe.


2022-es választás

2023-06-17 17:35.01
A tanár pályán mutatkozó plusz szabadidő lehetővé teszi a plusz bevételek realizálását. Így az alacsony alapbért kompenzálva látom. Egy jó matektanár egy óra alatt akár tízezer forintot is kereshet. Vagy még többet. Elég heti néhány ilyen, és az egyébként valóban alacsony tanári alapbérrel együtt kiválóan meg lehet élni.


2023-06-17 17:30.03
"Elsö bekezdéshez.- azért otthagyva a pályát beállsz
gyalázkodni."

- Idéznéd kérlek, hogy hol gyalázkodtam a pályával szemben?


Dolgok, amik nagyon idegesítenek

2023-06-17 16:46.36
Ugyan már. Az urnában hamu van. Ha már senkinek sem kell, megy a kukába. Úgy repül oda, mint a sicc.


2023-06-17 16:43.27
Ha vesz valaki egy lakást, és ott talál egy urnát a pincében, vagy a padláson, nem várható el tőle, hogy "eljárjon" vele kapcsolatban. Az sem biztos, hogy hamvak vannak benne, és nem mezei por. Szóval ha valaki ilyet talál, kidobja a kukába. Kész.


2022-es választás

2023-06-17 16:21.49
Javaslom: 14356-os hozzászólás


Dolgok, amik nagyon idegesítenek

2023-06-17 16:20.25
"Te figyelj már az ismerősei nem csak hozzátartozók lehetnek, lehetnek a halottnak élő barátai is!"

- Mondom még egyszer: Már nincs hozzátartozó. Hova kerüljön az urna? Ki finanszírozza az ottlétét? Mi legyen azzal az urnával, ami már senkit sem érdekel?

"Ja, de azért rohadtul nem mindegy mikor számolják fel, szóval bőven lehet sérelem, ha halálod után pár évvel a hamvaidnak már nincs egy mikronnyi helye sincs megnyugodni méltósággal a földön."

- Ez csak személyes vélemény, de egyáltalán nem aggódom a valamikori hamvaim miatt. Nem hiszem, hogy kötődni fogok hozzájuk. Kissé erőltetettnek találom ezt a témát.

"Ilyen esetben el lehet ásni egy olyan helyen ami kapcsolódhat az elhunythoz..."

- A kegyeleti hely nem ingyenes. Ismétlem, ha nincs hozzátartozó, ki fogja azt finanszírozni. És ha senki sem finanszírozza, mi legyen az urnával?


2022-es választás

2023-06-17 15:38.10
Az oktatási rendszer évtizedek óta züllik. Nem világos, hogy ehhez mennyi köze van a tanárok alapbérének. Akik a béremelés mellett érvelnek, többnyire elhallgatják, hogy a tanároknak a munkájuk jellegéből fakadóan vannak egyéb bevételi forrásaik is, és hogy bőven van idejük azokat realizálni.

Én voltam tanár. Körülbelül 22 órám volt hetente. Ez ugyebár mások heti 40-50 órájának fele. Jó-jó, mondhatnánk, de ez csak maga a tanóra, mi van a felkészülési idővel, a dolgozatok javításával, a rendezvények szervezésével, közösségi szerepvállalással? Nos, valóban. Az első egynéhány évemben többet dolgoztam heti 40 óránál. Majd belegebedtem, mert mire felkészültem egy-két órára, már jött a következő. Volt, hogy éjfélkor javítottam a dolgozatokat. Volt, hogy a WC-re is magammal vittem őket. Aztán eltelt néhány év, és a szükséges segédanyagaim takarosan sorakoztak a fiókjaimban vagy a számítógépemen. Az tanórai szöveg pedig felidézés nélkül reflexszerűen ment már. Megtanultam, hogyan lehet a dolgozatokat úgy előkészíteni, hogy szinte azonnal javíthatókká váljanak, és akár tanóra közben ki is javítsam őket. Ennek a diákok is örültek, mert tőlem szinte azonnal megkapták az osztályzatot, sőt, szinte azonnal megkonzultáltam velük, hogy hogyan tovább. A heti 22 tanóra valóban heti 22 munkaórává vált, és kezdtem k***ra ráérni. Szóval az alapbér mellett lehetett magánórát tartani, vagy egyszerűen csak szunyókálni. Soha életemben nem éltem annyira kiszámíthatóan, mint amikor tanár voltam. Persze a fizetés pocsék volt... Ezért is kezdtem magántanári feladatokat vállalni. Rendezvényi feladatokat vállalni, amelyekért megbízási díjakat kaptam. Nem éltem rosszul. Végül persze otthagytam az állást, mert az ipar jobban fizetett. De ez mindíg is így lesz. Akármennyire emelik a tanárok fizetését, a szakembereknek az ipar mindig meg fogja fizetni az árát.

A züllés fő oka a mély társadalmi válság. A tudás már nem erény. A leggazdagabb emberek nem tudásukkal hódítottak teret. Popsztárok, filmsztárok, stb... korunk "példaképei" nem azt üzenik nekünk, hogy tanuljatok, és jobb lesz a világ. Azt üzenik, hogy le van sz**va az egész. És egy egész generáció ebben a szellemben nőtt fel.

Ekközben a szülők kiverik a politikai rendszerekből, hogy mindenkinek jusson egyetemi diploma. Ezzel nem a tudást növelik, hanem leértékelik a diplomát, és ezzel az oktatási rendszert. Ma már nincs a tanári szerepnek méltósága. Senkit sem izgat, hogy valaki tanár-e. Sőt, talán le is nézik, azt mondják, aki tudja, csinálja, aki nem, tanítja. Ez persze ordas hazugság, mert tanítani egy külön szakma. De a gúny rámutat valami másra. Arra, hogy az oktatás világát az egész társadalom lenézi. Ez a fő probléma. Nem a bérek. Talán még mindíg tanár lennék, ha úgy éreztem volna, hogy ezért tisztelet és megbecsülés övez. De semmi ilyet nem kaptam.


Dolgok, amik nagyon idegesítenek

2023-06-17 15:16.00
"...az életben lévő ismerősei a károsultak..."

- Írtam, hogy ha nincs hozzátrtozó akkor. Erre ne válaszold, hogy a hozzátartozók így meg úgy.

"...még egy francos fejfa sem maradt neki a világon."

- Ez önmagában nem sérelem. Előbb utóbb mindannyiunknak megszűnik a kegyeleti helye/tárgya. Még a kősírokat is idővel felszámolják.

A kérdésem továbbra is adott: Ha nincs több hozzátartozó, akit érdekel az urna, mi legyen vele? Ingyen senki sem fogja őrizni. Hová kerüljön akkor?


2022-es választás

2023-06-17 15:03.16
Jól van, Mea Culpa.

Sajnálom, ha félreérthető volt a hozzászólásom. Nem rád céloztam, hanem egy általános érvelést fogalmaztam meg szerencsétlenül.

Oké?


Pókember: A Pókverzumon át - Vélemények

2023-06-17 14:45.00
Hogyan várhatja el egy transznemű személy, hogy elfogadják őt olyannak, amilyennek érzi magát, ha ő maga sem volt képes elfogadni magát olyannak, amilyennek született?

"Nagyon sok történetet mesélnek ott fiatalok, idősek arról, hogyan verték alázták meg őket. De szerinted ez normális."

- Fejezd be a csúsztatást! Nem mondtam, hogy ez normális, és nem is utaltam rá. Az undor önmagában még nem erőszak.


Dolgok, amik nagyon idegesítenek

2023-06-17 13:28.44
Úgy értem, hogy ha már nincs hozzátartozó, akkor az urnában semmi egyéb nincs, csak hamu. Ki az ez esetben kukába dobott urna esetének károsultja?


2023-06-17 13:02.49
"Amúgy az urnának meg a temetőben a helye!"

- Hm, ja. Egyetértek.

Ettől függetlenül végül úgyis mindenki hamvai úgymond kukában végzi. Nem feltétlenül tényleges kukában, de a lényeg, hogy semmilyen kegyeleti konstrukció nem tart örökké. Végül még a gízai piramisokat is feltörték és szétlopták, pedig azt aztán nem akárkinek emelték és nem is akármilyen védelmet élvezett. Legalábbis amíg a "hozzátartozóknak" számított a dolog.


2022-es választás

2023-06-17 12:16.59
Ejj, nem így ismertelek téged. Őszintén szólva, a politikai nézeteidet nem kedveltem, de a stílusodat kétségtelenül a jobbak közé soroltam. Sajnos rosszul ítéltem meg.

Egyébként néhány durva kifejezés szerintem is belefér egy fórumos beszélgetésbe, de ez... És most mit vársz tőlem? Mea Culpát, mert véleményem van?


Dolgok, amik nagyon idegesítenek

2023-06-17 11:56.39
Szerintem, ha senki sem maradt, aki az elhunyt emlékét önszántából ápolná, az urnában csupán hamu marad. Mégis mit kéne vele csinálni?


Pókember: A Pókverzumon át - Vélemények

2023-06-17 11:26.14
"...mentsétek meg a trans gyerekeket."

- Ez egy koholt probléma. Nem létezik.
Régi marxista trükk, hogy találj egy társadalmi csoportot, erősítsd fel a vélt vagy valós sérelmeiket, és csinálj velük forradalmat.

"számomra minden élet érték."

- Nekem nem. A poloskákat vagy a kórokozó baktériumokat simán írtom, ha tehetem, nem érték számomra az életük. Fogalmaznál precízebben, vagy megmaradsz a jól csengő, de üres szlogenek puffogtatásánál, mint amilyen a "mentsük meg a transz gyerekeket" duma is?


2022-es választás

2023-06-17 10:41.22
"...csak egy ember jelentkezett kémia-fizika szakos tanárnak Az egész országban."

- Ennek elsősorban nem a bér az oka, hanem hogy reál tudományt igényel. Egy generáció számára büdössé vált a reál tudomány. Ennek egészen egyszerű oka van: A reál tudományokban nincs helye mellébeszélésnek. Ott ha két teljesen ellentétes állítás feszül egymásnak, akkor az egyik szükségszerűen téves. Ez így nem kényelmes. Nem elég píszí. Sérti az egót.
Sokkal kényelmesebb a humán "tudomány". Ott nincs olyan hiba vagy tévedés, amit ne lehetne kellő elszántsággal kimagyarázni. Valójában nincs is olyan, hogy tévedés. Minden csak "kultúra" kérdése. Ez így mindjárt fincsibb. Mindjárt jobban csúszik, ugye?!

"...sak annyit, hogy akkor ne nézz filmeket, ne hallgass zenét ne járjál koncertekre moziba....nem kell irodalom meg zene...."

- Csúsztatsz. Nem mondtam, hogy nem kell, csak hogy másodrendű a reál igények mellett. Filmekkel meg zenével nem lehet jóllakni. Ilyen egyszerű. A hajunkra kenhetjük majd a művészeteket, amikor a világ a feje tetejére áll. A háborúkhoz fegyverek kellenek (reáltudomány), a környezetvédelemhez technológiai fejlődés kell (reáltudomány), de még a transzneműek hőn áhított átoperálásához is orvosi-gyógyszerészeti szakértelem kell (reáltudomány). A muzsikaszó csak azután jöhet, hogy jóllaktál, biztonságba kerültél, a bolygó sem főtt meg, és a neked tetsző nemi szervet is sikeresen felapplikálták a klinikán az ágyékodra.


2023-06-17 07:38.11
(Van utódom.)

A tanárok bérének növelése nem fogja növelni a szaktudásukat. A közszféra sohasem lesz versenyképes az üzletivel.

Az oktatás színvonalát az javítaná, ha szigorúbb fegyelmet és szelektálást tartanának. Az első és legnyilvánvalóbb lépés az lenne, ha lecsökkentenék az egyetemi és főiskolai helyek számát. Ne jusson be mindenki ezekbe az intézményekbe csak azért, mert minden jöttment választópolgár azt szeretné, hogy az ő gyermeke is diplomázzon. tudomásul kéne venni, hogy a diploma egy kiváltság, és csak a legjobbaknak jár. A többiek legyenek csak jó technikusok vagy szakmunkások.

A szigor a másik kérdés. Ne elvegyük a tanárok és intézmények nevelési jogait, hanem bővítsük ki. Teljesen mindegy, hogy milyen jó egy tanár, ha a gyerek belerúghat és még fel is töltheti az erről készült videót a netre.

Állítsuk vissza a természettudományok nimbuszát. Vegyük észre, hogy a humántudományok másodrendűek. Művészetekkel meg szócsépléssel nem lehet gazdagságok teremteni. Azt az építészek, a gépészek, a vegyészek, orvosok teremtik. Mérnökök. De ehhez matematika, fizika, kémia, biológia kell, nem irodalom meg zene meg marketing.


2023-06-16 18:19.20
Ja, ez vicces tőled, azok után, hogy épp te nem válaszoltál az én kérdéseimre. ;-)


2023-06-16 17:25.10
Én őszintén bízok benne, hogy a Brüsszel által előírtan betelepítendő évi nyolcezer szubszaharai agysebész betölti az egészségügyben támadt szabad pozíciókat.

Abban is egészen biztos vagyok, hogy miután az évi nyolcezres számot tizenhatezerre, majd harminckétezerre emelik, lesz elég dolgos kéz az oktatásban és a rendfenntartásban is. És a lányok is jól járnak az ifjú kalandorokkal.

Jó világ jön, barátom, én mondom, jó világ jön!


2023-06-16 10:02.51
Hiába próbálsz pukkasztani. Még ez sem sikerül.

Kellemes fidesz-kétharmados hétvégét kívánok neked, kedves fórumozó társam! :)


2023-06-16 09:53.28
Meglehet, hogy neked szimplán lehülyézni valakit érv, de mifelénk nem az.


2023-06-16 09:42.35
Én nem támogatom a pedagógus béremelést.

Konkrétan azért nem, mert nem vagyok pedagógus, ezért nem áll érdekemben támogatni. Az ő béremelésük csak tovább mélyítené az inflációt, ami pedig nekem kedvezőtlen.


Pókember: A Pókverzumon át - Vélemények

2023-06-16 09:21.54
Úgy tűnik, az emírségben nem látják szívesen a deviáns szexuális propagandát. Próbálják megakadályozni, hogy a lakosság fejét hülyeségekkel tömjék.


2022-es választás

2023-04-30 21:32.47
"Érdekelt, van-e róla tapasztalatod, vagy csak elfogadod a róla kialakult demagóg baromságokat.."

- Nem "vagy". Azért, mert nem fogyasztottam a szert, még nem lesz automatikusan baromság az álláspontom.

Az az álláspontom, hogy a könnyűdrogok társadalmilag túl veszélyesek ahhoz, hogy a használatukat liberalizálják. Leginkább azért, mert a kemény drogok fogyasztásának első lépcsőjét képezik. Ez tény.


2023-04-30 16:47.07
Ne beszélj mellé!

Azzal érveltél, hogy mivel sohasem füveztem, nyilván nem is tudom megítélni, hogy miről van szó. Ez egy röhejes ökörség. Elmagyaráztam miért. Erre újabb és újabb ökörségekkel jössz. Ez így nem dialógus.


2023-04-30 16:02.55
13772 hsz.
Egyébként már csak trollkodsz.


2023-04-30 15:24.09
Marginális ellenpéldák a természetben nem jelentenek cáfolatot. Olyan, mintha öngyilkosságra vetemedő állatokra mutogatva azt magyaráznád, hogy az élőlényeknek nincs is túlélési ösztöne.

Előbb a füvezős érved bukott meg, most pedig ez. Gondolkozz, mielőtt érvelsz!


2023-04-30 10:50.26
Írtam, hogy a legtöbb állatfaj ösztönösen kerüli.

Egy kis segítség a részedre:
1., A -legtöbb- kifejezés nem egyenlő a -mindegyik- kifejezéssel.
2., A -kerülés- fogalma nem egyenlő azzal, hogy -sohasem csinálja-.

Higgadj le. A kannibalizmus az embernél súlyos egészségügyi kockázattal jár. Ez az oka annak, hogy az emberiség elsöprő többségénél ösztönös viszolygást vált ki. Ez evolúciós kérdés, nem erkölcsi. Ez tükröződik a kultúránkban és - többek között - az erkölcsünkben is.
Nem a farok csóválja a kutyát.

Gondolkozz el ezen!


2023-04-30 10:35.45
Embereknél is megfigyelték. Ezzel nem cáfoltál rám.

Mielőtt azonban bevédenéd a kannibalizmust, esetleg nyugodj le. Később még más megállapításra is juthatsz.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk