Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A sziget
- Viasat3, 00:20
Zanox - Kockázatok és mellékhatások
- Magyar Mozi TV, 00:40
Mindörökké menthetetlen
- Film Mánia, 00:45
Új múlt
- Film+, 00:55
A góré
- Film Café, 00:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A leghosszabb hét aaaaa
Tony Sirico aaaaa

 

Riffraff hozzászólásai

Ugrás Riffraff adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Dallas (sorozat) - Vélemények

2024-04-13 03:06.13
Nem kellett különösebb gaydar ahhoz, hogy levágjuk Joel Grey homoszexualitását. Amikor jó régen először láttam a Cabaret-t, azonnal lejött, mint Richard Chamberlain esetében a Tövismadarakban, de inkább az előtt, A három/négy testőrben. Persze nekem érintettségemnél fogva beépített gaydarom van :D
Amúgy nyilván, ha van Isten, akkor éltesse! Bob Fosseval együtt a musical-pantheonban a helyük, még ha elvileg alá is akarták ásni egymás munkáját a Cabaret filmváltozatában.


A fattyú - Vélemények

2024-04-13 02:47.08
A dánok csináltak egy tökéletes amerikai hero's journey filmet. Minden megvan benne, amit a bukott hős-mitologémákból fel lehetett használni, és adaptálni egy történelmi hátterű filmhez. Én úgy érzem, ami Kirk Douglasnek volt a Spartacus, John Wayne-nek a The Searchers, az Mads Mikkelsennek a Bastarden.


A hercegnő és a sárkány - Vélemények

2024-04-03 23:19.27
Persze mindenki kitalálhatja a végkifejletet, ha olvasott meséket/fantasyket, és persze kitart a történet csavaráig. Két, nőiségében megtépázott lény próbál küzdeni a társadalmi elvárásokkal és a maszkulin mítoszok több évszázados erejével, nem értem, ezzel mi a probléma. Aki azt hiszi, hogy a megszokott sémákat örökké ugyanúgy el lehet mesélni, az olvasson bővebben a folklór működéséről, vagy nézzen youtube-videókat. Egyáltalán nem olyan ártatlan a népköltészet, ahogy hisszük. Itt egy youtube-videó, ami valószínűleg részben az Erósz a folklórban c. kötet alapján készült.
https://www.youtube.com/watch?v=5_Vx5rff45E

Nekem az tetszett, hogy Nick Robinson (leginkább a Love, Simon kapcsán lehet ismert) már a harmadik olyan szerepet vállalja be, amiben megkérdőjeleződik a tradicionális férfikép. Az Egy szobalány vallomása (Maid) c. sorozatot mindenkinek ajánlom a figyelmébe, rendesen odateszi magát mint abuzív pasi. Ebben a filmben nem értettem eleinte az unott játékát, de aztán leesett.

Mindezt nem azért írtam, mert A hercegnő és a sárkány olyan alaposan megrengetné a történetmesélési sémákat. Ahhoz nem elég. Nyugi, a fantasyk többsége marad továbbra is ugyanolyan. A történetmesélést nem másfél-két évtized alatt fogja ledominálni a feminizmus vagy a woke. (Szerintem is ez csak a korszellem izgalmas jellemzője.) De azért megférnek egymás mellett.

A filmről mint filmélményről: közepesen jó fantasy, halad a hero's journey útján, csak éppen más alapfelállással.


Sztálin halála - Vélemények

2024-01-17 21:20.06
És a filmről mi a véleményed? Mert ez a komment rólad szólt, nem a filmről.


Leonardo DiCaprio - ki néz ki jobban?:Leonardo Dicaprio vs. Brad Pitt??????

2024-01-11 23:20.31
Most már inkább Timothée Chalamet.


Megfojtott virágok - Vélemények

2024-01-11 22:34.23
Mert nem szeretek csillagozni és osztályozni. De ez mitől érv?


Volt egyszer egy Hollywood - Vélemények

2024-01-11 21:27.19
Lesz még ebből valaha tévésorozat, vagy bővített rendezői verzió? Vagy ezt Tarantino inkább letudta a regényváltozatban? (Nem olvastam, de ez nem múlik, csak késik.)


Megfojtott virágok - Vélemények

2024-01-11 21:24.01
Olvasva a hozzászólásokat én azt mondanám, aki nem a slow cinema kedvelője, az inkább bele se kezdjen. És ez még csak nem is egy Mallick-film.


2023-12-24 20:36.19
Szerintem pedig Scorsese talán az egyetlen új-hollywoodi rendező az őskövületek közül, aki nem feküdt be a woke-nak. Nem látom nála az erőltetést vagy erőlködést. Az indiánok kizsákmányolása önmagában egy olyan érzékeny téma, amiről minden leplet érdemes felrántani, ehhez semmi köze nincs a trendnek. (Lsd. még Schindler listája.)
Azért hoztam példának az Árvácskát, mert az - a Megfojtott virágokkal szemben - mai szóhasználattal élve igazi szenvedéspornó, akárcsak A festett madár, vagy szellemi-esztétikai elődei, a Saul fia, vagy a Jöjj és lásd! Elem Klimovtól. A kizsákmányolt ember visszatérő történelmi bűn, állandóan visszatérő filmes elem, ezért értelmetlen trendekről beszélni.


Egy híján túsz - Vélemények

2023-12-24 20:25.31
Méltatlanul kevéssé ismert és alulértékelt film. Ilyenkor karácsonykor szeretünk a szeretetről, a törődésről, a családi és párkapcsolati harmóniáról meg minden ilyen lófaszról álmodozni, és a szőnyeg alá söpörjük a konfliktusokat. A The Ref meg merte lépni, hogy egy igazi anti-karácsonyi home-invasion vígjáték keretein belül a diszfunkcionalitásra helyezze a hangsúlyt.

Egy körözött betörő belekerül abba a szituációba, hogy foglyul kell ejtenie egy párkapcsolati problémákkal küzdő házaspárt, a fiukat, és a karácsony estére hozzájuk érkező vendégeket. Végül az egymással marakodó családtagoktól ő maga sokall be, és... a végét nem árulom el.

Ebben a filmben mindenki diszfunkcionális az említetteken kívül: a rendőrség, a formálódó polgári védelem, de még az alkoholista Santa Claus is. Nehezen lehet azonosulni akármelyik szereplővel.

Számomra ez az igazi vígjáték a holiday seasonben, minden Szenteste megnézem. Magasról veri a Reszkessetek, betörőket.


Megfojtott virágok - Vélemények

2023-12-23 01:49.06
A f@szt trendi, mindig is így volt. Nézd meg az Árvácskát.


Mit kéne már végre megfilmesíteni? Könyv,játék, és bármi gondolat jöhet ide!

2023-12-16 21:41.09
Dzisngisz (Temüdzsin) életét elkezdte feldolgozni 2007-ben Szergej Bodrov a Mongol c. filmjével. Trilógiát tervezett, sajnos azóta sem érkezett folytatás.


Sparta - Vélemények

2023-12-16 21:04.51
...és még csak fel sem állt neki rendesen. Szerintem ez egy merevedészavarral küzdő fasziról szólt. Nem csak a tusoló gyerekek láttán volt lankadt, a menyasszonya sem izgatta fel - már tudjuk, miért. (A dézsás jelenetnél az egyik srác egyébként meztelen volt. Rohadtul nehéz volt nézni - a filmet is, nem csak a kicsiket.)
Ez egy veszélyes film. Fel meri tenni a kérdést, hogy mi van akkor, ha egy jelen korunk erkölcsi normái szerint természetellenes vágyaival küzdő faszi hasznos szabadidős tevékenységet ad a gyerekeknek, közben a saját elbaszott életét azzal próbálja feldobni, hogy saját magán is "segít". Vagyis segítene, ha tudna. De közben nem ártalmas a kölkökre nézve, mert tudatosan visszafogja magát. Amit látunk, az az, hogy pont a szüleik nem törődnek eléggé a gyerekeikkel.
Nem azt mondom, hogy itt bármit is legitimizálni kéne, hanem azt, hogy igenis, fel lehet vetni tabutémának számító kérdéseket. Ulrich Seidl ebben mester. Hasonlóan Pasolinihez, de ebben ki is merül a párhuzam, mert Pasolini mindig ítélkezik.


Megfojtott virágok - Vélemények

2023-12-16 16:44.01
Ja, nekem sem lesz az a sokszor újranézős. De élvezet volt látni megint De Nirót komoly filmben, neki már elég csak megjelennie igazából, azzal visz mindent. Capribogyóval még mindig az a bajom, hogy fiatalabbnak tűnik a koránál, én meg nem tudom kiűzni az agyamból azt a 90-es évekbeli kölyköt... Tarantinonál valahogy működött a dolog.
Amúgy érdekes, hogy 30 év után újra együtt. Jó rég láttam az Ez a fiúk sorsát, megérne egy újranézést, bár az a mustárosüveg-epizód mindig fájdalmas volt nekem.


Mit kéne már végre megfilmesíteni? Könyv,játék, és bármi gondolat jöhet ide!

2023-12-15 22:41.19
Faludytól a Pokolbeli víg napjaim c. memoárt (?) szívesen látnám egy sorozatban.


Megfojtott virágok - Vélemények

2023-12-15 20:22.46
Nem hiszem, hogy Marty oltásellenes volna, vagy nem tudom, mire értetted.
Az nekem is nagyon tetszett, hogy a valós történeten alapuló filmekre jellemző hagyományos feliratos-állóképes utósztori helyett egy RKO-hangjáték közegébe illesztette a szereplők további életét. Marty kiváló és stílusérzékeny művész: ha egyik idolja, Orson Welles dolgozta volna fel ezt a megrázó gyilkosságsorozatot egy rádiójátékban, bizonyára hasonlóan járt volna el.


2023-12-11 15:07.44
Basszus, pedig erre szoktam figyelni, most valahogy nem sikerült. Törölném és újraírnám, ha tudnám.


2023-12-11 00:42.04
Nem tudom, mit lehetett volna kivágni a filmből, amitől befogadhatóbb, vagy közönségbarátabb lett volna. Úgy érzem, minden egyes jelenetnek és szekvenciának megvolt a maga létjogosultsága. Gondolom, kevesebb oszázs-gyilkosság és a vele járó bűntudat-teherre gondolnak a filmhosszt kritizálók. Valóban, lehetett volna mondjuk három gyilkossággal kevesebb, csak... minek? Így tárul fel igazán az a mocskos tabló, amit Scorsese meg akart festeni a kedvenc bűn és bűnhődés-tematikája mentén.

A színészi teljesítményt felesleges méltatni, itt mindenki remekel. Viszont kiemelendő, hogy DiCaprio pár másodperc alatt CGI nélkül, az arcjátékával öregszik vagy húsz évet, amikor a felesége szembesíti őt az inzulinnal együtt beadott lassú halált okozó injekcióval.


Ki vagy, doki? (sorozat) - Vélemények

2023-12-09 20:13.30
Vesztettünk egy nézőt :)

Én abszolút nem értem és nem érzem ezt a "férfigyűlölő" hozzáállást. Vicc nélkül lehet, hogy azért, mert nem vagyok cisz-heteró férfi. Nem érzem fenyegetve magam, de attól még elfogadom, hogy te így érzed. Még én sem tudok mit mondani ezzel kapcsolatban... Férfiként a társadalomban betöltött szerepemmel én teljesen jóban vagyok. Mindazt, amit elvárnak tőlem mint férfitől (elég maszkulin vagyok, szóval a kutya nem mondaná meg rólam, hogy meleg), annak folyamatosan ellent mondok. Merek "punci" lenni.

Donna és a Doktor mindig évődtek egymással, a kettejük között feszülő férfi-női energia állandóan vándorolt a karaktereik közt, és ezt a karakterdinamikát mintha el se vágták volna, 3 regeneráció után ugyanúgy működik, csak a hangsúlyok tolódtak el. Én úgy érzem, pont az egyébként szerencsétlenül sikerült női regeneráció miatt még érvényesebb a férfiség mint vezető szerep megkérdőjelezése. De ezt akkor sem tudom férfiellenesnek, vagy férfigyűlölőnek értékelni.

Abban egyetértek, hogy Yasmin Finney nem jó színész. Sőt nem is színész, ez már a Heartstopperben is zavart. El sem tudom őt képzelni a Doktor útitársaként. Ncuti Gatwa, a leendő 15. Doktor alakítója viszont rohadtul excentrikus queer pasi (utaznék vele egy hajóban, mint te Daisy Ridley-vel khm, khm). De nem ezen van a hangsúly, hiszen egy heteró Romeót is kiválóan alakít. Hanem azon, hogy túl jó Shakespeare-színész a tapasztalatlan transznőhöz képest, aki valamiért megfelelt egy brit sorozat castingján.
Majd meglátjuk, RTD kohója mit önt ki ebből az új formulából. Ma este jön a 3. special.

"Davrosból random náci lett, mert..." - ezt nem értem. Davros nem is került eddig szóba, sem a kerekesszékesek.
Gondolom, RTD terveiről lehet szó, amikből én direkt a lehető legkevesebbre nézek rá a social mediában.


2023-11-25 21:25.11
Ma este visszatért A Doktor :) Még ő maga sem tudja, hogy miért ezzel az arcával - remek viccelődések vannak, hogy egy 35 pluszos pasinak már nem áll jól ez az öltöny, dehát basszák meg, igenis jól néz ki, és hozza a 15 évvel ezelőtti tempreamentumos formáját. David Tennantnél energikusabb brit színészt el sem tudnék képzelni a szerepre... ja, várjunk, jön Ncuti Gatwa, akinek át fogja adni a stafétát, szóval de.

Russell T Davies megint ott kezdi, ahonnan 2005-ben elindult a franchise újraélesztése a Christopher Eccleston által alakított 9. Doktorral.
Egy teljesen átlagos B-kategóriás nevetséges alien-inváziós cselekményt varr a nyakunkba, amiből még bármi kisülhet. Nem is az a fontos. Visszatér Donna, a családja, köztük a "fia", Rose, akiből azóta transznő lett, és külön piros pont Donnának azért a megjegyzéséért, hogy Rose soha nem értett a színészkedéshez. Mert tényleg nem: Yasmin Finney Rose-ként ugyanazt a halvány karaktert hozza, amit Elle-ként a Heartstopperben. Csak ott mondjuk jobban állt neki.

Miután legyőzték a kötelező alien-inváziót, Doktor és Donna elindulnak meglátogatni Donna apját, Wilfredet. Kíváncsi vagyok, vajon a tavaly júliusban elhunyt Bernard Cribbinsszel előre rögzítettek-e jeleneteket, vagy deepfake-kel hozzák őt vissza.

Összességében ígéretes az új kezdet.


Az Usher-ház bukása (sorozat) - Vélemények

2023-11-05 19:23.36
Mármint *Bolond Pierrot és Louis Malles, excuse moi.


2023-11-05 19:22.23
Michael Haneke Funny Games c. filmje kapcsán ajánlották a Weekendet. Nem az volt az első találkozásom Godard-ral, de azt mondtam, jó, talán majd most elkap. Hát marhára nem 😂 Sem a valamiért alapműnek számító (oké, értem, formanyelvi feszegetés, jump cutok, negyedik fal) Kifulladásig, sem a Jules és Jim, a Bolomd Pierrot, vagy a kultstátusznak örvendő Külön banda egyszerűen nem hagyott bennem érzéseket, gondolatokat. Untam őket. De az is lehet, hogy csak öregednem kell hozzájuk, vagy valamit szívni, hogy hatásosak legyenek 😀 Truffaut-t jobban bírtam, talán ő közönségbarátabb, nem beszélve Luis Malles-ról.


Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

2023-11-05 00:40.23
Ne szégyelld, sokan szeretik az aputestet.


Az Usher-ház bukása (sorozat) - Vélemények

2023-11-04 18:42.03
Ugyan már, itt csak játszunk, én is tudatában vagyok. A magam részéről 10 a végtelenül sokadik hatványon százalékos bizonyossággal kijelenthetem, hogy soha többé az életbe nem szeretek bele heteróba. Szerencsére elég korán megtapasztaltam, milyen lelki gyötrelmekkel jár az.
Viszont azt szoktam mondani, addig nem akarok meghalni, ameddig nem próbáltam ki nővel :) Szóval bennem viszont ott van a leheletnyi biszexualitás :D

Na de /off


2023-11-04 18:21.19
Szóval ne vitatkozzunk a politikáról? Na, tudtam én, hogy nem akarod te igazából a békülős szexet 🤣

Azért biztosan nem lesz lelkifurdalásom, mert ajánlottam valakinek az Andrej Rubljovot. Még ha tudom is, hogy nem nyeri el az illető tetszését. De készülj föl életed egyik leghosszabb 3 órájára. Nekem nem tűnt annyinak, mert vannak mesterek, mint Tarr Béla vagy a szóban forgó Tarkovszkij, de akár Martin Scorsese (Silence, 2016) is, akik annyira beleélhetővé teszik a lassú cselekménytelenséget, hogy a film bevonz a saját idejébe, és mondjuk nagy túlzással, de háromnegyed óra 10 percnek tűnik.


2023-11-04 17:30.43
Neked meg elárulom az Achilles-sarkamat: Godard-t sosem értettem, sosem szerettem, és nem tudom felfogni, mit szeretnek benne :D


2023-11-04 17:28.18
Ungárral mi a bökkenő? Minden. De kb. ugyanaz, ami az egész biodíszlet-ellenzékkel, csak nem mindenkinek az anyukája a Schmidt Mari.

No, nem szaporítom a szót, csak annyit, hogy inkább lebeszéllek az Andrej Rubljovról, ha már Tarkovszkij Sztalkerét sem szeretted (ugyanaz a főszereplő színész btw). Hosszú, lassú, kontemplatív - ugyanezt el lehet mondani a Blade Runerről is, csak mindkettő más szinten hatásos.


2023-10-31 17:11.32
Örökbefogadás? De nem, szó se lehet róla. Nem lenne energiám gyereket nevelni.


2023-10-31 16:39.32
Aaahhh, le lettem véve a lábamról. De házasodni nem vagyok hajlandó (külföldön), és gyerek szóba se jöhet.


2023-10-31 15:34.26
Na, még a végén összejövünk... Aztán minden nap összevesznénk legalább ötször, mert semmiben nem értünk egyet. Igazi toxikus párkapcsolat lenne 😂


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk