Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kellemes húsvéti ünnepeket!
- Film Mánia, 10:40
Pi élete
- Film Café, 10:50
A filmsztár és a cowboy
- Izaura TV, 11:10
Legendás állatok és megfigyelésük
- HBO3, 11:10
Sztálin menyasszonya
- Magyar Mozi TV, 11:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
2022-es választás
Könyvesbolt a tengerparton - Vélemények
Szólánc
Micimackó: Vér és méz 2. - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Nagyfiúk 2. aaaaa
Adam Sandler aaaaa

 

SPQR hozzászólásai

Ugrás SPQR adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8

2022-es választás

2023-07-08 13:37.01
Pontosan. Orbán értelmiségi környezetből jön, csak ebben a közegben nem tudott semmivel sem kiemelkedni és ez bántotta őt. Elvégezte a jogot, nem teljesen hülye ez az ember (bár ki tudja, ez egyrészt még nem garancia, másrészt akkor is szereztek diplomát kapcsolatokkal), viszont az a plusz mindig is hiányzott belőle, amivel kiemelkedik. És ő ennél többre vágyott. Elhitte magáról, hogy különleges, de a csúnya rossz fiúk nem hagyják őt érvényesülni...ezért lett gátlástalan hatalommániás, ezzel érzi kompenzálva az átlagosságát. Ezért kell az egójának, hogy mindenkit lenyomjon. Balsorsunkra ma már az egész társadalmat lenyomja a személyes ambíciói miatt. A szövegeiből szerintem egyértelműen lejön, hogy elmebeteg lett a fickó és azt hiszi magáról, hogy valami korszakalkotó, történelmi figura, Európa védelmezője. Ez így ebben az értelemben tehát csak félig meddig propaganda, mert tényleg elhiszi magáról ezeket és hogy így fog bevonulni a történelemkönyvekbe....a nép egyszerű gyermeke, aki megmutatta a sok brüsszeli bürökratának...minden hazugság, amit ez az ember mond és képzel magáról. Önmagát is becsapja.

Sajnos ahogy írod, az értelmesebb emberek is sokszor bedőlnek neki. Miért? Mert ez az egész érzelmi szinten zajlik, nem a racionalitás mezején. Egy jól eladható érzést, feelinget szállít a propaganda hogy ők a keménylegények, akiknél "jó kezekben" van az ország (csak hát inkább enyveskezűek). És ha netalán valaki kételkedni kezd bennük, arra való a többi trükk: "Mások is lopnak. Gyurcsány jobb volt? Minden ellenzéki bohóc. Nem mi b*sztuk el, hanem Soros támadja az országot." Stb. Ki van ez találva, hogy ne őket okolják a bajok miatt, de nem ők találták ezt ki, csak alkalmazzák a jól bevált receptet. Ahhoz inkopetensek, hogy valódi demokráciában és versenyben győzzenek vagy hogy jobb pályára állítsák az országot. Marad az egybites propaganda, az könnyebb és hatásosabb, kevesebbet is kell dolgozni, többet lehet lopni.


2023-07-08 13:07.48
Szeretem hosszabban kifejteni a gondolataimat, inkább kevesebbszer írok többet, mint többször kevesebbet, szóval ez nem rólad szól...

Csupán itt van egy - számomra - érdekes téma. Mégpedig a személyi kultusz működése a gyakorlatban. Ennek dőltél be és én kíváncsi vagyok, hogy szerinted miért is olyan penge ez az Orbán? Én már leírtam tényszerűen hogy mivel tévesztettek meg (minimális szereplés, baráti média stb stb) és szintén leírtam, hogy Hadházy tényszerűen mit csinál, ez miért vall erős jellemre és jó emberi képességekre. Nálad nem látom ezt, csak a kinyilatkoztatásokat.

Ez annak lehet a jele, amikor valaki csak HISZ valamiben és vágyvezérelt a gondolkodásmódja. Jó érzés abban hinni, hogy egy tökös, penge politikus vezeti az országot, aki kiemelkedik a többi közül, csak hát ez nem igaz. Ebből az álomból kellemetlen felkelni, érthető az ellenkezésed, mert így becsaphatod magadat, hogy az "erős" oldalán állsz. Biztonságérzet, de ez csak hamis illúzió. A fidesz szavazók fele ugyanezért imádja doktor miniszterelök urat, mert megkapják ezt a bódult érzést, mint valami drogot.

Persze nem áll össze a fejükben, hogy egy ekkora őstehetség hogy a francba tudja a legnagyobb inflációt, a legrosszabb állami szolgáltatásokat, a legnagyobb korrupciót és a legkisebb fizetéseket biztosítani az EU-ban. Neked se áll össze, hogy egy ilyen rendes embernek miért kell ilyen undorító és óriási propagandagépezet. Nyilván a jó képességei és az egyenes gerince miatt...

Én elmondtam nagyjából, amiket akartam, ha akarsz valami érdemi ellenérvet is felhozni, akkor a labda nálad pattog. Lehetőleg valami olyat, ami ellenőrizhető, objektív és összefügg a két személy kvalitásával. Mert az, hogy letiltott az oldaláról, annak több oka is lehet, amibe mi itt nem látunk bele és egyébként is jelentéktelen körülmény a két politikus összmegítélése szempontjából. Orbán FB oldaláról is tiltják az embereket, de mondjuk nem ettől g*ci, bárcsak ez lenne a legnagyobb probléma... ha csak ennyit tudtál felhozni mindarra, amiket írtam, akkor valami csak nincs rendben a megítéléseddel, hiszen akkor meg is tudnád azt védeni, alá is tudnád támasztani...


2023-07-08 00:50.12
Az állami propaganda áldozata vagy, ami 13 éve kondicionálja mindenki agyát ezekre a lózungokra. Kezdjük azzal, hogy mekkora játékos is ez az Orbitron, akit olyan nagyra tartasz: akkora, hogy szemtől szemben senkivel sem mer leülni egy vitára. 17 éve ült le utoljára Fletóval, de az is felmosta vele a padlót, pedig nyerő pozícióból indult a döbrögi. Szerény politikusi és emberi képességeit kompenzálva kellett neki egy propagadagépezet, ami a mai napig élteti a mítoszt, miszerint doktor miniszterelnök úr valami kivételes képességű, nagy formátumú ember...ezt úgy tudják veled elhitetni, hogy személyi kultuszt építenek köré. Ez egy alapvető fogalom, már az általános iskolában is tanítják. Vannak tanácsadói, akik megírják neki a szövegeket, felkészítik a Kossuth rádiós baráti felkérdezős műsorokra, majd lőnek pár fotót a facebookra a disznóvágásról valami mucsai szöveggel. Lényeges eleme a show-nak, hogy el kell menekülnie minden kritikus kamera és újságíró elől, ne hogy élőben, spontán kelljen a vezérnek váratlan helyzetekre reagálnia és kínos dolgokra felelni. Ez ugyanis tönkreteheti a mítoszt, hogy milyen bölcs és talpraesett a vezető. Minél kevesebbet kell nyilvánosan beszélni és a közéletben helyt állni, illetve face to face érvelni, legyőzni a másikat tudással, képességekkel. Ha viszont mégis elkerülhetetlen a konfrontáció, akkor mindenképp valami elmeroggyant, cinikus szöveget kell tolni, ami bejön a többi szerény képességű választópolgárnak. Összegezve: gyávának, sunyinak és pökhendinek kell lenni, ez minden populista politikus stratégiája, mert amúgy mást nem tudnak felmutatni. Ilyen a nagyra tartott Viktor is, 12 egy tucat a többi balf*sz között.

Ezzel szemben egy Hadházy fórumokat tart, odamehetsz te is és kérdezhetsz tőle bármit, vagy akár az utcán is. Bármilyen kényelmetlen kérdést feltehetsz neki, állni fogja a sarat. Neki tényleg az a hivatása, hogy odamegy XY fideszeshez vagy valamelyik hivatalba és konfrontálódik a hatalommal, érvel, dokumentumokat mutat fel, feltárja a korrupt eseteket. Fenyegetéseket is szokott kapni és a Kesma évek óta zaklatja a családját illetve karaktergyilkolják. Mégse adja be a derekát, pedig biztos ajánlottak már neki ezt-azt. Van töke, nem úgy mint Viktornak. Ha az életben egyszer is felnéztél volna pl. a Facebookjára, akkor láthatnád, hogy mennyire profin csinálja, meg hogy mennyi meló van ebben. Egy igazi politikus, a jó értelemben véve.

Viszont őfelsége médiaszajhái nem nézhetik tétlenül, hogy egy ennyire tökös csávó gyalulja a miniszterelnök urat. Tehát úgy kell összevágni a róla szóló riportokat és olyan kontextusba kell őt helyezni, hogy az egyszerű ember azt higgye, hogy egy bohóc. Igazából ez egy rém egyszerű és bevett fideszes mantra, mindenkit ezzel próbálnak hitelteleníteni, ha rámutat Orbitron gyáva tökeire. Mindenki bohóc, színész vagy őrült tökkelütött a Kesma szerint: Zelenszkij, Karácsony, Puzsér, Hadházy stb. Ugyanakkor mégis veszélyesek, mert háborúba sodornák az országot vagy éppen külföldi ügynökök. Mikor melyik...

Na, de ha látni akarod egy egyszerű példán keresztül Hadházy és Orbitron között a különbséget, akkor elég annyi, hogy megtekinted a parlamenti akcióját, amikor táblát tartott a komoly formátumú ember elé. Azt a szégyenteljes vergődést, ahogy próbálta elvenni tőle, de nem sikerült, majd kínos vigyorral öltögette a nyelvét...a testbeszéd mindet elárul. Szegényt csak a fideszes padtársai tudták kimenteni a kínos helyzetből, mikor a több tucat droid körbeállta Hadházyt és végre elvették tőle a táblát, mentve, ami menthető. Nem lettem volna aznap este Anikó helyében...szóval ennyit az utcai harcos mentalitásról meg a komoly képességekről. Ha valami spontán és nincs előre megrendezve, akkor miniszterelnök úr egy megszeppent kislány képességeit tudja csak felmutatni. Gyurcsányt se tudta megfogni élőben, pedig nem lett volna akkora mutatvány. Szóval maradt neki a gyávaság és a mucsai paraszt stílus, utóbbi legalább a tökösség illúzióját kelti azokban, akik rossz emberismerők.


2023-07-07 06:42.38
"Mindenre és mindenkinek nem kell válaszolnia, ha még miniszterelnökről is van szó"

"az én igazságérzetem 666X Viktorra teszi a voksot, mint Hadházyra."

"Nekem imponált Viktor"

Tehát a te "igazságérzetednek" az a korrupt, tahó politikus imponál, akit soha semmiben nem lehet elszámoltatni, nem válaszol érdemben a munkáját érintő kérdésekre, viszont mucsai paraszt módján reagál, ha megkérdezik tőle, hogy mégis hogy van képe mindehhez.

Hadházy az irritáló, Orbán a menő.

Akkor ha én megloplak téged és te ezért vehemensen kérdőre vonsz, csak annyit kell tennem, hogy mucsai paraszt módjára a képedbe röhögök és egyből szimpatikus leszek neked.

Értem én, hogy bizonyos berkekben menő lopni és még gyáva tahónak is lenni, csak legalább ne akarnád ezt úgy beállítani, mint ha ez normális lenne, pláne egy miniszterelnöktől.

"Attól, hogy nem fröcsögök itt naphosszat a Viktor ellen, nem azt jelenti, hogy feltétlen szimpatizánsa lennék."

LOL, mi lenne, ha még a szimpatizánsa is lennél? Csak költői kérdés, nem kell rá válaszolni.


2023-05-09 14:32.35
[link]

Nem csoda, az ukik kilőtték már a készlet felét, a gyártási kapacitások pedig alacsonyak.


2023-05-09 10:26.44
„Remélem annyi haszna legalább lesz a státusztörvénynek, hogy a hozzád hasonlók eltakarodnak a pályáról. Bár kérdés, hogy egyébként mire lennél alkalmazható” – mondta egy fideszes képviselő az egyik pedagógusnak (facebookon). [link]

Hát igen, a nem fideszes tanár nem jó tanár. Nyilvánosan, névvel, arccal, közhatalmi pozícióból (!) lehet őket sértegetni, bármiféle következmény nélkül. Ez az új irány. Nem zárják ki a pártból az ilyet, nem várják el, hogy kérjen bocsánatot és nem is dorgálja meg senki, hogy azért ezt már talán nem kéne. Ahogy a lombkorona sétányos polgármester se kapott semmit, amiért megfenyegette szerencsétlen nőt a kirúgással egy smiley miatt. Állítólag ez a keresztény-konzervatív polgári párt. Mi lenne, ha nem lenne se keresztény, se polgári?


2023-05-09 08:51.11
„Erre ment ki a játék, hogy a világsajtó, a BBC, CNN azzal legyen tele, hogy az orbáni diktatúra rendőrsége gyerekeket ver!”

Ez gyenguska érv, mivel minden tüntetésre rá lehet fogni, ahol valamilyen atrocitás történik. Egyébként így volt ez 2006-ban is. Ezért bontott a szerelmed is kordont, hátha elfenekelik majd gumibottal a rendőrök, csak nem jött össze neki. A pártok és politikusok rájátszanak erre, mert így működik a politika és a média, csak ugye ettől még maga az ügy, ami miatt engedetlenség van az emberek körében, az még valós probléma és jogosan követelnek jobb körülményeket, mert a saját bőrükön tapasztalják, hogy a rendszer ellenük dolgozik. Schiffer most úgy tesz, mintha nem lett volna még tüntetésen, ahol bármikor előfordulhat úgymond organikus módon ehhez hasonló kisebb csetepaté, akár csak egy focimeccsen."Erre ment ki a játék" - mondja ő, mintha nem lenne valódi és jogos közfelháborodás, elégedetlenség. Ügyvédek szégyene ez a pali.

Amitől viszont igazán undorító ez a Schiffer és a hozzád hasonló bólogató komcsik, hogy néhány lézengő kölyökre veritek a fülyköst, ne hogy véletlenül is azzal kelljen foglalkozni, hogy megint magyar emberek megélhetését és jövőjét teszi tönkre a fidesz. Miközben a közoktatásból kifogynak a tanárok és még a megmaradtakat is szorosabb pórázon akarják fogni, csökkentve a jogaikat (logika?), nektek mégis az okoz érzelmi kielégülést, ha azokat fikázzátok, akik legalább felkelnek a fotelből és kimennek ez ellen felszólalni. A te érdekedet is ők képviselik, nem az Orbán, de mégis őket fikázod és az Orbán se**ét nyalod. Ebből következik, hogy valójában se téged, se a Schiffert nem érdekli az ország sorsa, vagy az emberek megélhetése és problémái. Akármilyen gaztettet megtehet a fidesz a társadalommal és ha ne adj isten 13 év folyamatos kizsigerelés után pár tucat gimnazista felborít egy kordont, akkor egyből legitimálva érzitek a saját erkölcstelen és elvtelen pozíciótokat, meg egyébként is taknyos kölykök. Nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy, ugye? Gyáva, sunyi alakok vagytok, akik a hatalomhoz dörgölőznek, de a Schiffert még valamelyest értem, mert legalább kap ezért cserébe valamit (ha mást nem, legalább felületet, reklámot) te viszont ingyen és bérmentve nyalod fényesre minden nap a NER tökeit egy jelentéktelen anonim fórumon, ahol amúgy semmi sem gátolna meg abban, hogy hozd az erkölcsi minimumot és legalább ne azokat fikázd, akikkel kicsesz a rendszer. Tudom, fáj az igazság, de ez van.

Ha az egészségügyiseket kell ütni, ti azokat ütitek. Ha a hajléktalanokat, akkor azokat. Ha a katásokat, akkor azokat. Lehetne még sorolni. Most a tanárokat és a diákokat kell. Lényeg hogy minden magyar társadalmi csoportot fel kell szalámizni, ki kell zsigerelni, hogy a "nemzeti" nagytőkének több jusson és a hozzád hasonlók nyújtják ehhez a szellemi bázist. A háborúról nem is beszélve, ahol szintén a megtámadott felet püfölitek, ahol csak tudjátok. Mindezt pedig általában iszonyatos cinizmussal és hatalmas mellénnyel,ahogy általában azt a fideszesek teszik. Büszkék lehettek magatokra Spiel kollégával meg Scifferrel karöltve, hogy ezt a magyar- és emberellenes kormányt véditek, ahol csak tudjátok. Lehet jönni a szokásos bullshittel, hogy nincs alternatíva meg hogy milyen az ellenzék, csak ugye ez se indokolja miért tapsoltok a tanárok és diákok kicseszéséhez, meg úgy általában ezekhez a magyarellenes intézkedésekhez. Van elég sok ember, akik se a fideszből, se a DK-ból, se a woke-ból nem kérnek, de érdekes módon akárhány ilyennel beszélek, valahogy egyik sem tapsol a fideszes gaztettekhez és nem fikázza azokat, akik legalább valamilyen módon próbálnak kiállni magukért illetve azokat sem, akik a szomszédban védik a házukat, mert lövik őket az oroszok. Úgyhogy az a javaslatom, hogy nyugodtan köpjetek fel és álljatok alá, mert amit itt előadtok általában a fórumon, az nem keresztényi, de még csak nem is emberi erkölcs, hanem sunyi, elvtelen bólogatás a hatalom irányába.


2023-05-07 10:06.47
Ha olvastad a tervezetet, akkor várnánk a részletes érvelésed, amelyben levezeted miért jó egy olyan törvény, amivel jelentősen csökkennek a munkavállalói jogok.

Előtted tesz tönkre az állam egy újabb szakmát, nincs utánpótlás és tesznek is róla, hogy ne legyen, mire neked az a legnagyobb problémád, hogy mikor van az érettségi és hogy ki tüntet előtte. Magyarán csak kötözködsz, de nincs érdemleges mondandód a témában. Írod, hogy olvastad a tervezetet, de ha valóban olvastad volna, akkor nem így állnál hozzá (cinikus, semmitmondó fideszes rizsa). De ha tévedek, akkor itt a lehetőség, hogy érvelj, bizonyíts, miért hülye mindenki rajtad kívül, levezetheted az összefüggéseket. Hajrá.


2023-04-11 13:13.55
"De szeretem megvizsgálni, hogy ha kitör egy háború, annak milyen okai vannak, és milyen előzményei."

Világos (és én is tisztában vagyok vele, hogy semmi sem fekete-fehér, mivel én is utánajártam ezeknek), de döntéskényszerben is vagyunk, hogy jelen helyzetben milyen következményeket akarunk Európának és Magyarországnak.

"Hogyan oldanák meg az oroszok, hogy az EU álljon át az ő rendszerükre, ha az övéké marad a Krím és az orosz többségű területek?"

Az egész EU-t nem tudják átállítani, de közép-kelet európára, vagyis a mi térségünkre egy erős, agresszív Oroszország kockázatot jelent. Persze nem ismerjük a jövőt, de a jelenlegi orosz elit céljait igen: újra nagyhatalommá válni és visszahozni a szovjet időszak orosz befolyását. Ez egyet jelent azzal, hogy ezt a térséget újból megszállják, akár katonai, akár csak politikai értelemben - utóbbit lehet soft power eszközökkel is. Tulajdonképpen amit évek óta látsz a fidesz politikájában és az orosz külpolitikában, az ez a folyamat. Nem véletlen, hogy az orbáni média ennyire Nato-és Eu ellenes illetve hogy a kilépés is lebegtetve van, mint távlati lehetőség. Fehéroroszország: közjogi értelemben nem foglalta el Oroszország, nem része annak, mégis gyakorlatilag orosz megszállás alatt van és a vezetőjük egy orosz báb, aki minden szempontból Putyintól függ. Politikai szabadságjogok és minden más téren is nagyon közel áll Oroszországhoz. Nagyjából ezek lennének nálunk is a kilátások, miután egy kellően nyugatellenes vezető kiléptet minket a nyugati rendszerekből, ha már kellően átformálta a lakosság gondolkodását és a kilépést letudja nyomni a társadalmon, különösebb ellenállás nélkül. Persze ezek hosszútávú tervek, nem egyik napról a másikra mennek. A Krím és az ukrán területek megszállása katonai téren viszont az első lépés ezen a sakktáblán. Most mi lépünk. A kérdés, hogy hogyan, mert ha rosszul, akkor teret nyitunk az orosz ambícióknak és később nagyobb árat kell fizetni, ha megakarjuk állítani a befolyásukat a térségben.

"Igen, az EU kulturáltabb ez vitán felül áll"

Akkor nincs nagyon mit gondolkodni ezen. Lehet attól még kritizálni az EU-t/Nato-t (és nem visz el a rendőr miatta), miközben stratégiailag kiállsz mellettük és az ukránok támogatása mellett. Sőt, még az ukránokat is lehet kritizálni, csak szem előtt kell tartani, hogy végeredményben még mindig jobb őket támogatni, mint nem. Én legalábbis így látom.


2023-04-11 11:29.18
"Értelmes ember egyik mellé sem teszi le a voksát."

Akkor alapjaiban nem érted a mai (geo)politikát és nemzetközi helyzetet. Mivel a kettő közül valamelyik befog következni, így a valóság fittyet hány arra, hogy te nem akarsz oldalt választani. A lengyelek megértették. Ha te ellenzed az EU/NATO támogatást Ukrajnának, azzal automatikusan az orosz céloknak kedvezel, akár akarod, akár nem. Gondolom te is kerültél már az életben olyan helyzetbe, ahol két rossz közül kellett választanod? Ez ugyanaz a szituáció.

Az Eu pedig a maga agymenéseivel (amiknek én is nagy kritikusa vagyok) még mindig százszor szabadabb és kulturáltabb közösség, mint egy orosz birodalom. Vagy te szívesebben élnél az ő szabályaik szerint?


2023-04-10 22:22.06
"csak rossz oldalt lehet választani"

Hát akkor válassz pragmatikusan. Melyik következmény határozza meg a következő évtizedeket Európában?

1. A volt kgb-s orosz elit megszerzi Ukrajnát (poszt)szovjet befolyási övezetként és újból a s*ggünkben lesz egy erős Oroszország (Kína partnereként), ami katonailag terjeszkedik.

2. Nem tudják megszerezni, nem lesz új Szovjetunió a s*ggünkben, Ukrajna pedig nyugati befolyás alatt lesz.


2023-04-10 12:11.47
Rendben, az Azov ezred náci. Vagy legalábbis van sok köztük. Az ukrán állam pedig őket is a frontra küldi, felhasználja őket, vagy ha úgy tetszik, kollaborál velük. De ez csak a hadsereg egy kis szelete. Mi következik ebből? Mi a konklúzió? Mert értem én, hogy az ukrán vezetés közel sem patyolat tiszta, de akkor most hajrá Putyin, vagy mi? Az eddig írtakból számomra nem igazán derült ki, hogy ennek mi a jelentősége a háború egészére nézve.


2023-04-10 10:40.50
De épp ez az, hogy ez nem egy szimpla elírás :D Nem elírt egy napot, hanem konkrétan nem tudta, hogy mikor támadt fel Jézus. Nem ismeri a húsvét ünnepét, csak hogy tiszta legyen. Ugyanis húsvétvasárnap a feltámadás napja, ami - a nevében is benne van - nem szombatra esik. Ez a szerencsétlen viszont azt írta, hogy nagyszombaton van a feltámadás...és mindezt megírta a hét közepén, majd 4 napig nem tűnt fel neki, csak vasárnap reggel lett helyesen átírva (gondolom rászólt már valaki, aki ért is hozzá, hogy ez így nagyon gáz). A stáb pedig (már ha tényleg van neki, tekintve hogy ő szóvivőként maga a "stáb") nem lehet mentség, mivel életszerűtlen, hogy rá se nézzen napokig a saját oldalára és ne üsse ki a szemét egy ekkora tárgyi tévedés.


2023-04-10 06:57.46
Hát ez ciki. Főleg úgy, hogy katolikus egyetemre járt. De ezeket sem az eszükért tartják.


2023-04-10 06:09.46
Ennek fuss neki még egyszer.


2023-04-09 14:47.40
Olyan értelemben biztos nem, ahogy ezt a jelzőt a fideszcsicskák használni szokták.


2023-04-09 13:03.25
A véleményed: besz*ri mentegetés és hazug áldozati póz. Milyen uszításról hadoválsz? Magad se tudod. Ha lenne tököd, akkor leírtad volna az igazi véleményedet is, de ez még egy névtelen fórumon sem megy. Arra meg gyúrjál még kicsit, hogy balosnak nevezzél, nálam nem jön be ez a fideszmantra.


2023-04-09 11:59.54
Ne kapd fel a vizet, amit most érzel, azt úgy hívják: kognitív disszonancia. Hamar elmúlik.


2023-04-09 11:04.32
Háborúpárti Orbán: https://www.youtube.com/watch?v=lY0vcRvVsK0


2023-04-08 18:58.01
Vannak itt nagyobb bajok is a demokráciával és parlamentarizmussal, mintsem hogy mit szavaz meg az impotens ellenzék. Ennek gyakorlati jelentősége amúgy sincs az állandó 2/3-os fideszes többség miatt.

Aminek viszont van, az pl. hogy 2016 óta állítólag "veszélyhelyzetben" vagyunk, ami azt jelenti jogalkotás tekintetében (felhatalmazási tv.), hogy ha Orbán Viktor reggel felkel és nem tetszik neki valamelyik törvényi rendelkezés, akkor másnap hoznak egy kormányrendeletet és azzal felülírhatják a magasabb szintű törvényeket, kikerülve a rendes jogalkotást, vagyis a parlamentet. Kvázi 7 éve rendeleti kormányzás van, így valódi parlamenti jogalkotás (és ellenőrzés) és ezzel összefüggésben demokrácia, az nincs és ez nem az ellenzék hibája.


2023-04-08 18:17.15
"Nem aszerint kéne egy-egy képviselőnek, pártnak kiállnia a parlamentben, hogy éppen hatalmon vannak-e vagy sem, hanem hogy mit képviselnek. Eszerint rendre kéne lennie olyan ügyeknek, amiben ez az "ellenzék" igenis egyetért a kormányzó erővel."

Ahogy a fidesz az ellenzékkel...ja nem, mert általában ők mindent lesöpörnek, amit ellenzéki nyújt be. Pl. az ügynökakták nyilvánosságra hozását eddig csak 27-szer utasította vissza a fidesz frakció. De hát ki mit képvisel, ugye?


2023-03-31 14:43.46
Dicsértessék: [link]

„Hazataláltam, és ha szolgálhatom úgy a nemzetet, hogy vállaltan egy értékrendet is szolgálok, akkor ezt szívesen teszem.”

Könnybe lábadt a szemem...


Ötödik pecsét - Vélemények

2023-03-31 14:10.11
Zseniális film. Mostanában rákaptam a régi magyar filmekre és ezt is megnéztem, pótolva a lemaradásom. Sokan mondják, hogy az egyik legjobb magyar alkotás és ebben egyet tudok érteni.


Puzsér Róbert - Vélemények

2023-03-31 14:03.29
Úgy tűnik a csicskamédia és Ábrahám Róbert most a rasszista kártyával szeretne kicsit parádézni: [link]


A bálna - Vélemények

2023-03-16 07:08.37
Az otthoni betegápolás rengeteg időt, lemondást, energiát, türelmet és pénzt foglal magában, nekem (sajnos) volt ebben tapasztalatom. Ami a pátoszos dumát illeti: a szeretet bár szükséges, de nem elégséges hozzávaló, annál jóval több minden szükséges ehhez és ebbe beletartoznak a piszkos anyagiak is. Megnézheted az átlag magyar otthonápolási rendszert, ahol néhány tízezer ft-al kiszúrja a szemed az állam, miközben sok esetben az ápoló családtagok se dolgozni, se magánéletet élni nem tudnak a beteg mellett vagy csak akkor, ha felfogadnak valakit, de az se olyan egyszerű és szintén sok pénz. Speciális segédeszközökről, ételről, tápszerről, pelenkáról stb még nem is beszéltünk, melyek szintén elég drágák. A többség tönkremegy benne, lelkileg, anyagilag is. Úgyhogy ha valakinek jókora megtakarítása van (mint a filmben szereplő férfinak) akkor kutya
kötelessége lenne anyagilag is megfizetni az érte való gondoskodást, mert ez nem úgy megy, mint a mesékben.


2023-03-15 07:49.07
Ez egy nagyon jó film is lehetne a témája miatt. De akiknek van tapasztalatuk a beteggondozásban és láttak már sok mindent az életben, azoknak nem hoz semmi rendkívülit a film, sőt összességében nagyon píszí módon kerül bemutatásra egy ilyen ember élete és megpróbáltatásai.

Ezt inkább a "halmozott hátrányokkal" akarták pótolni pl. [SPOILER: nem elég, hogy akkora mint egy ház, még a házassága is tönkrement, ráadásul meleg is, aztán a pasija is meghalt, a gyerekét se láthatta/nem foglalkozott vele. A gyereke amúgy egy roppant irritáló kislány a filmben, teljesen idegen a karaktere ezekkel a beszólásokkal és hisztikkel, ezt máshogy kellett volna. A film valódi "vesztese" viszont a csaj, aki kitartóan ápolja a férfit, de aztán kiderül, hogy az tele van pénzzel és azt mind a gyerekének akarja adni - pedig ilyen fokú ápolásért és gondoskodásért elég komoly összegre is igényt tarthatott volna akár egy eltartási szerződés vagy bármilyen ellátmány formájában. Egyébként ennek a nőnek is szörnyen idegesítő jelleme van, főleg a hittérítő sráccal, persze aztán itt is megmagyarázzák valami sztorival, hogy miért ilyen savanyú káposzta. SPOILER VÉGE]

Összességében egyszer nézhető, de semmi extra.


The Last of Us (sorozat) - Vélemények

2023-03-15 07:23.14
Az első évad alapján sajnos csak egy közepest tudok adni, hiába a hype-vonat, de ebben akkor sincs több. Szépnek szép, tolták bele a pénzt, de ennyi. A történetet mintha 12 évesek írták volna,
és láttuk már ezeket a nagyon "izgalmas" fordulatokat és fejlődéseket minden hasonló témájú filmben illetve sorozatban az elmúlt évtizedekben. Gyakorlatilag klisé hegyekből áll, ezért baromira unalmas is az egész sztori elejétől a végéig.

A nagyrészt 1 órás részek 3/4-ben alig történik valami érdemleges, így altatónak kiválóan működik. Ha van néha valami kis darálás, az viszont jól meg van csinálva, igényesek voltak erre. Persze baromságok itt is akadnak pl. a kislány egyedül elbánik több felnőtt emberrel. Összességében nem hozták meg a kedvem a második évadhoz.


2023-02-25 11:29.11
Nem rossz, de nem is annyira jó. Hozza a tipikus zombis sztorik klisés fordulatait, ilyen szempontból semmi különös nincs benne, kissé unalmas is. Másrészt 6 rész után úgy látom itt is arra mennek rá, hogy 40-50 percig nyújtsák a semmit, majd az utolsó 10-15 percben van csak izgalmas történés. Van kivétel, de mégiscsak ez az összkép. Pozitívum hogy jók a színészek, karakterek és a díszletek, látszik hogy volt pénz lóvéra. A drámák is jól vannak kivitelezve, attól függetlenül, hogy nagy meglepetések nincsenek benne. Akciók szintén igényesek. Logikátlanságok vannak néha, de még ilyen szinten elnézhetőek. Úgyhogy vegyes a kép.

3. részhez (LMBTQ): Én nem támogatom ezt a lobbit, egyértelműen a sorozat is kötelezően lehozta és lehet a jövőben is lesznek még ilyenek. Ettől függetlenül iszonyat jó volt ez a rész, szép kerek dráma és elgondolkodtató volt a helyzet, hogy valaki kiépít egy erődöt egy ilyen helyzetben, aztán hogyan alakul a sorsa. Én felnőtt fejjel "immunis" vagyok az lmbtq-ra, de nem csoda hogy a fiatalok körében egyre népszerűbb, mert évek óta ebben nőnek fel, hogy mindenben van belőle egy kicsi...ennek az egész jelenségnek és a lobbinak több vetülete van, itt most csak azt emelném ki, hogy részben a férfi-női kapcsolatok "elromlására" van ez ennyire nyomatva, hogy aki nem tud normális párkapcsolatot kialakítani a másik nemmel, az keresgéljen a saját nemében is. Az elit részéről ez teljesen logikus, ha ismerjük nagyjából a rendszert. Viszont nekünk, átlagembereknek és a következő generációknak ez semennyire nem érdekük, mert épp a hagyományos nemi szerepeket kéne megtanítani a fiataloknak és hogy az nem az elnyomásról szól (túltolt feminizmus), hanem a természetes együttműködésről, ami mindkét nemnek optimális lenne. Sajnos gazdasági megfontolásokból is (fogyasztói társadalom) jelenleg a női igények vannak mesterségesen előtérbe helyezve vagy akár eltúlozva, ehhez pedig igazodik a kultúra is (ostoba férfiszereplők - mindenben jobban teljesítő nők a filmekben, sorozatokban) meg az LMBTQ ideológia, illetve a férfiasság kiherélése és toxikussá nyilvánítása, aminek hatalompolitikai része is van.

Még mielőtt megkapom: én abszolút tiszteletben tartom a melegeket, nyugodtan házasodjanak, vállaljanak gyereket az árvaházakból, szóval elég liberális vagyok ilyen téren és semmi bajom velük, de ami itt megy a nyugati világban az nem érzékenyítés, hanem társadalmi mérnökösködés, ami nem a melegekért vagy a nőkért vagy akármilyen csoportért történik, hanem a gazdasági-politikai elitért, az ő igényeikhez és elképzeléseikhez igazodik a rendszer.


M3GAN - Vélemények

2023-01-30 22:03.40
Tipikusan az a film, hogy megnézed az előzetest és láttad az egész filmet. Ennyi épp elég is volt.


Alice Határországban (sorozat) - Vélemények

2023-01-26 08:59.42
2. évad

Kevésbé titokzatos, mint az első volt. Több akció, több vér. Sztem csak 1 játék volt igazán izgalmas (a szimbólumos), a többi elmegy kategória. A vége gáz, nagy csalódás így a sztori.


1 2 3 4 5 6 7 8
parfumeshop 160x600

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk