Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pokolba a szerelemmel!
- HBO, 15:50
A. I. - Mesterséges értelem
- Paramount Network, 16:00
Váltságdíj
- AMC, 16:25
A 657-es járat
- Viasat Film, 17:00
A Nagy Fal
- Mozi+, 17:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A bolond lány - Vélemények
Expend4bles - A feláldozhatók 4. - Vélemények
Az alpinista - Vélemények
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A Maszk aaaaa
Charlize Theron aaaaa

 

Mclane 2 hozzászólásai

Ugrás Mclane 2 adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Bronxi mese - Vélemények

2024-03-27 17:53.57
Nem rég néztem meg mikor adta az állami tv és hogy mondjam jó volt kicsit egyszerű kicsit visszafogott is , meg ugye a főhős narrációja végett sok szinten benne volt a Nagymenők film érzése is de azért jó volt. Volt egy sima földközeli története realistább ábrázolása kellő őrlődés is volt benne a főhős részéről , hogy hova húzzon vagy ne húzzon merre pártoljon a valódi vagy a vélt családja felé és úgy mindent egybevéve akart a film mondanivalóval is szolgálni elég rendesen ahogy láttam, és ezeken túl ami nekem még tetszett az hogy a gyerek főhős 18 év körüli jellegét alakító színészről elhittem hogy De Niro filmbél fia de igazán mert tisztára úgy nézett ki, mintha fogták volna a De Niro Dühöngő bika filmben látott külsejét leszabtak volna róla néhány évet és rátették volna a színész arcára annyira hasonlított rá de igazán szerintem. Úgy hogy mindent egybevéve nekem eléggé tetszett a film nem mondom hogy tökéletes volt vagy hibátlan, de azért a színvonal jelleget tudta hozni a történet is meg a színészi gárda is jobban és nem volt, nekem legalábbis nem volt unalmas perce nagy szerencsémre kicsit sem.


Az ember a Fellegvárban (sorozat) - Vélemények

2024-03-27 17:42.56
Én hetekkel ezelőtt kezdtem el a sorozatot ma értem a végére délelőtt és hol is kezdjem érdekes volt nagyon is, és amellett hogy érdekes is volt kérdéseket is felvetett ugye az alternatív jelen jövő kapcsán hogy miként nézne ki a világunk ha ez vagy az a dolog másként alakul, és ezen túl is tudott a történet érdekes és jó lenni szerintem végig jobban és nagyobb szinten . És még a film előtt volt módom a regénnyel is találkozni : [link] , aminek kicsit olyan félig meddig jelleggel lett is egy folytatása csak hogy az nem lett soha kész mű mert hogy belekezdett a szerző a nyers történetbe , de nem sokra jutott vele mert 2 fejezet után ez a kezdeményezés is elsorvadt ahogy tudom és ezt a kemény 2 fejezetet ebben a gyűjteményben adták ki ha jól emlékszem : [link] . Amúgy ezt a megkezdett folytatást nem olvastam csak az első teljesebb alapregényt de talán a folytatásra is idővel sort kerítek idővel , minden esetre nagyon tetszett a könyv is a maga valamennyire másabb felépítésével is , meg ez a sorozat is a maga kreatívabb nagyobb történetével amiben félig meddig felhasználták a befejezetlen folytatás regény néhány ötletét és elképzelését. Szóval mindent egybevéve azt mondanám hogy kellemesen csalódtam ebben a történetben írott és filmes formában is , tetszett a történet a szereplők is a személyiség felépítésük a bemutatások hogy nem voltak olyan teljesen egysíkúak és az ábrázolás is érdekes volt ahogy a megszállt Amerikát megmutatták, bár annak az országnak ez nem több egy fantasy elképzelésnél épp úgy mint az 1984-es Vörös hajnal film ami szintén ezzel a témával foglalkozik a maga módján. Úgy hogy simán mondva nagyon tetszett a történet mind a 2 formájában, és nem bánom a rászánt időt ami elment rá.


Gyilkosság az Orient expresszen (2017) - Vélemények

2024-03-17 18:10.41
Én nem rég vetettem magam bele jobban ebbe az új mozis Poirot filmes szériába mind a 3 filmig bezárólag kisebb hézagokkal, és hát valóban érdekes megközelítés volt az igaz nagyon is . Volt már dolgom korábban más Poirot alakításokkal is néha, pl. Albert Finney munkáját biztosan láttam Talán még Peter Ustinov is bejutott a látóterembe valamennyire és persze a nagy hosszútávú klasszikus, David Suchet munkássága is eljutott hozzám egy szintig ha jól emlékszem néhány rész erejéig . De azok után ez a mostani jelleg valóban más volt kicsit talán túl színpadias félig meddig akaratlanul is, és eléggé kisarkította a nyomozó karakterét és személyiségét mind a 3 filmnél ez tény meg az a dupla bajusz hát az egy külön eset de igazán. Mert én senkinél nem emlékszem arra hogy ilyen óriás bajuszt hordott volna direkt jelleggel igazán, úgy hogy mindenképpen nem átlagos a Branagh féle Poirot és ha csak külön a filmeket veszem azok nos inkább kicsit hullámzóak voltak nem voltak rémesek szerencsére, de azért messze nem ütik meg az elődök teljesítményét és színvonalát szerintem mert nekem olyan erősen túlzónak tűntek így elsőre a szerkezetükkel meg a történetvezetésükkel amit megkaptak. úgy hogy lényegében véve kicsit felemás élményt kaptam jobban , mert nem lett rémes egyik film sem a 3 eddigi közül de azért nem is tökéletes sajnos inkább ingázó lett és lehetett volna még mit alakítani rajtuk, de ettől függetlenül érdekes próbálkozások voltak azt elismerem felemás de érdekes.


A belső ember - Vélemények

2024-03-16 20:40.16
Nem rég láttam újra ismerősnél és jó darabnak tartom még most is személy szerint, igaz hogy néhol kicsit lassabb a film és nem olyan pörgős ez tény de azért még elvitte a dolgát szerintem jól. A történet meg a csavarok is megoldották hogy ne legyen nagyobb gondom vele igazán, persze ez a lassított jelleg néhol kicsit valóban olyan hogy néhol leül a történet de aztán beindul és végül eljut oda ahova szeretne . Szóval kicsit felemás a film ez tény eléggé de azért nem rossz szerintem, és nekem jó volt újra látni a filmet, és még az esetleges hibái ellenére is kedvenc nálam nem az a rongyosra bámulós de kedvenc valahol.


Konyec - Az utolsó csekk a pohárban - Vélemények

2024-03-15 20:31.04
Hát érdekes darab volt az biztos mert eddig nem sok olyan hazai filmet láttam aminél, ez a sokat látott nyugdíjas korosztály arra adta volna a fejét hogy csak úgy elkezdjen bankokat és kisebb nagyobb üzleteket fegyverrel kirámolni de úgy igazán. Viszont ez a film még ha kicsit ugye logikusan is öregesebb tempóval mozog azért nem olyan lassú teljesen szerencsére, tud mozgalmas lenni meg pörögni csak hát a mi hazai magyaros látásmódunkkal és nem azzal a sokat látott nyugatias jelleggel amiből több jut ki nekünk. Úgy hogy mindent egybevéve nem volt rossz így elsőre nekem legalábbis, persze nem tökéletes az tény itt ott kicsit sántít a történet de azért nekem működött jobban ennek ellenére is, és nem bánom hogy megnéztem mert érdekes viszonylag kellemes csalódás volt jobban .


Rosszfiúk (1999) - Vélemények

2024-03-15 20:01.05
Hát jó film volt nem rég láttam a Veszettek filmet aminek a fórumán utaltak rá hogy sok szinten ebből a filmből is inspirálódott valahol, és ahol ugye Fenyő Iván töltötte be kicsit másfélébb háttér történettel Stohl András itteni szerepkörét konkrétan. Úgy hogy gondoltam akkor megnézem magamnak ezt a filmet is és valóban van néhány átfedés a 2 film között, nem minden szinten másolta egyik a másikat de azért valóban sok közös pont van ami néhol kicsit eltérő de sokban hasonlít is rendesen. De ettől függetlenül nekem ez a film is tetszett a maga kereti között megvolt benne az a fajta feszültség és szürke kicsit sem reménykeltő közeg, ami nagyban jellemzi a mostani valódi hazai világképünket sok tekintetben eléggé. És azon túl a történet is érdekes volt szerintem ezzel a nevelő intézetben játszódó jellegével és nyers ábrázolásával, amit jó eséllyel reálisan mutattak be a nézők felé még ha esetleg itt ott kicsit talán túlzó is eseti alapon a film végett, és Stohl András semmiből jött szerepe aki ugyan úgy mint későbbi utódja Fenyő Iván és rendet tesz a vidéki felfordulásban ahogy csak tud. Csak hát Stohl András esetében van egy fura beütés afféle már bizarr küldetéstudat hogy engem mintha az úr jelölt volna ki hogy menjek, amerre kell és tegyek rendet az adott régióban közbiztonság és más téren is míg Fenyő Iván beérte azzal hogy kikerült az adott helyre és simán rendet vágott enyhe vallási fanatizmus nélkül, merő mezei meggyőződésből és kötelesség tudatból a maga eszközeivel sikeresen. Szóval mindent egybevéve nekem tetszett a film nem mai tele jó sok ismerős helyszínnel és színésszel, és maga a történet is eléggé jól le lett vezetve még ha itt ott csetlik botlik akkor is eltudott működni és adta amit akart legalábbis számomra .


Legendás állatok és megfigyelésük - Vélemények

2024-03-15 10:50.57
Én mostanság merültem el jobban ebben a filmben is meg a 2 folytatásban is amivel le is lett zárva akaratlanul a történet, mert ugye annyi formai probléma meg botrány övezte a harmadik filmet hogy ezután a stúdiósok le is húzták a redőnyt ezekkel a filmekkel végleg , attól függetlenül hogy lett volna egy jó 2 filmes potenciál még a dologban elvileg. Minden esetre én láttam a trilógiát és előtte olvastam a kiinduló alapot adó regényt is: [link] , ami inkább egy ismertető regény a legendásabb lényekről nem más jobban és nem mellesleg elég rövid olvasmány inkább. Minden esetre átmentem a regényen érdekes mindenképp és utána jött a trilógia mind a 3 része ahogy időm jutott rá, és mindent egybevéve érdekes volt szerintem szerencsére nem lett rossz egyik rész sem szerintem azért persze nem is tökéletesek de jók lettek látványosak voltak, jó volt a hangulatuk is és maga a történet is azért lekötött adta amit akart szerencsére volt benne elég mágia meg varázslat is, meg a lények is érdekesek voltak megalkotás terén meg a végeredmény terén is szerintem. Aztán az hogy miféle rossz hírverés keringett idővel a filmek körül a színészek végett részben az más kérdés konkrétan, de ettől nekem még tetszett a 3 film eléggé még ha kicsit hullámzó volt a jellegük akkor is adták amit akartak baj nélkül. Úgy hogy simán mondva nem volt rossz filmszéria szerencsére persze nem volt hiba mentes sem de elműködött és jó volt megnézni, egészben a majdnem teljes sort amit betudtak mutatni a történetvezetés kapcsán.


A védelmező 3. - Vélemények

2024-03-10 18:12.56
Ez jó volt szerencsére a kellemes jobbféle folytatás részekhez tartozik a film, ma jutottam el a megnézésig úgy hogy lement az első 2 rész is csak a teljesség meg a nosztalgia miatt jobban, és így együtt mind a 3 rész nagyon tudott szerintem működni a nyers sima akció és az eléggé mozgalmasra hajló történetvezetés terén mindenképp. És maga a film úgy egymagában is eléggé nyers és brutális volt az erősebb jelenetek terén igazán, nem volt finomkodó vagy túl visszafogott az biztos és persze a főhős is ugyan olyan nyers és lényegre törő volt mint korábban az előző filmeknél, és nem adta alább a teljesítményét kicsit sem szerencsére. Szóval simán mondva jó volt a kész film elvitte a jobbféle szintet épp úgy mint az elődei, és záró résznek is jó volt mert itt elvileg már nem jön több film a Denzel Washington részéről semmiképpen, mert ő neki is elég volt ennyi meg úgy sejtem nem akar a Liam Neeson féle skatulya effektusba jutni hogy 70 év felett is játszani fogja, a nagypapa korú akciósztárt mert nem adnak neki más szerepet jobban félig meddig .


Belevaló papapótló - Vélemények

2024-03-09 09:03.18
Nem rég láttam újra az első szinkronnal mert hogy idővel kapott utánzat jelleget is kicsit több mint 10 éve , és hiába több mint 30 éves még mindig jó persze azért érezni rajta hogy nem mai darab de még mindig megtudott fogni engem is , évekkel ezelőtt már láttam én is de azóta felé se néztem konkrétan szó szerint. Viszont ettől függetlenül nincs baj a filmmel mert jó volt a maga kereti között elvitte a dolgát tudott komoly is lenni meg vicces is, megvolt az egészséges egyensúly a két dolog között szerencsére és a szereplőgárda is jól meglett oldva szerintem legalábbis. Úgy hogy mindent egybevéve kellemes csalódás volt nem éreztem rossznak hiába nem mostani darab, és jó volt újra látni ennyi év kiesés után nagyon is igazán.


Az óceánjáró zongorista legendája - Vélemények

2024-03-03 18:30.29
Én mg tavaly láttam a Cinema Paradiso esetében mind a 2 formáját a filmnek rövid és hosszú jellegét egyaránt , és gondoltam teszek egy próbát ezzel a filmmel is ilyen téren a rendező Giuseppe Tornatore munkássága kapcsán és tegnap meg ma megnéztem ezt a filmet is, úgy hogy rövid mozis és eredeti nagyobb verzió jelleggel egyformán. És mindent egybevéve nagyon kellemes csalódás ért nagyrészt mind a 2 jellegnél de valahol a bővebb itt is jobban tetszett mint a vágott mozis anyag, mert azt egy kicsit így a nagyobb után nagyon hézagosnak éreztem személy szerint és érthető módon tele volt hiányosságokkal is, ami nekem kicsit rontotta a film élményt még ha mértékkel is de valamennyire rontotta sajnos. Minden esetre tetszett a film szerettem nézni mert emberi volt sima egyszerű földközeli elég rendesen, sok szinten ugye akaratlanul is előhoz egy ilyen Forrest Gump meg Benjamin Button féle szájízt magából ami annyiban igaz hogy a Forrest Gump akkorra már klasszikus lett könyvben és filmben is , a Benjamin Button meg csak 10 évvel ezután jött ki a moziba jobban. Bár a tényekhez hozzátartozik hogy ennek a filmnek is van egy sima kisregény alapja ami nálunk is, megvehető még néhol : [link] igaz én még nem olvastam de meglett nekem is PDF szinten és ahogy tudom szerintem elfogom olvasni jó eséllyel , de mindettől függetlenül nekem tetszik a film nagyon igaz hogy nem hibátlan talán és nem kedvelheti mindenki ez ilyen elmélyült darabokat, de ettől függetlenül engem nagyon megvett magának. Úgy hogy mindent egybevéve nem csalódtam a filmben és örülök hogy megnéztem de igazán, nem bántam meg a rászánt időt személy szerint kicsit sem .


Fiúk az életemből - Vélemények

2024-03-02 18:44.56
Ma sikerült megnéznem a filmet miután hallottam róla egy ideje, de még nem volt rá időm hogy meg is tekintsem jobban magamnak igazán. És érdekes volt az igaz egy eléggé érthető és követhető történet a kapkodós meggondolatlan felnőtté válásról, valós háttéren keresztül bemutatva azt hogy milyen könnyi kisiklatni egy jól induló és jó irányba tartó életet csupán egy könnyelmű felelőtlenség miatt, és amit utána látunk az meg arra jó példa hogy hiába próbálják kölykök előadni a felnőtt szerepkörét valahogy egyértelmű hogy nem konyítanak hozzá kicsit sem. És mindennek az a vége hogy az úgynevezett rendes tisztességes családmodell életképtelenné válik hiába vannak azon hogy működjön, képtelenek működtetni mert emberileg nem alkalmasak az efféle szerepkörre sajnos nagyon is alkalmatlanok. Úgy hogy valahol ez is olyan hogy egy érdekes film is egyben nagyon személyes memoárból merítve, és egy tanulság történet arról hogy vannak emberek akik bizonyos dolgokra teljesen alkalmatlanok hiába színészkednek és akarnak megfelelni az adott élethelyzetre nem tudják kezelni kicsit sem, és így elsőre tetszett a film jó volt szemléltető és érthető is mindenképpen ajánlott pláne a családosoknak jobban hogy lássák milyen sorsot foghatnak ki, a felelőtlenül viselkedő esetleges gyerekeik ha efféle helyzetbe kerülnek bele .


Aladdin (1992) - Vélemények

2024-03-02 18:30.22
Én mostanában néztem újra ezt a 3 részes animációs trilógiát végig meg még mellé az 5 évvel ezelőtti filmes újrázós kísérletet is csak úgy mellékesnek, és hát nem mai darabok egyik sem de azért még eltudnak működni szerintem most is viszonylag jól. Bár ma már az eredeti trilógia kicsit már túl giccsesnek tűnhet meg ugye túl látványpékségnek megcsinált animációs jellegnek , aminek azért megvannak a maga sajátos sutaságai is de azért nosztalgiának nem rosszak valahol ez az első rész sem meg a direkt dvd és vhs szinten forgalmazott 2. és 3. rész sem szerintem. És az újabbik mozifilm nos az külön eset mert valahol az is a kitaposott úton megy jobban de félig meddig azért, visszább vesz a dolgokkal nem minden öncélú dolgot vett át az animált elődtől teljesen vagy ha át is vett azért módosított rajta valamennyit eléggé. Úgy hogy mindent egybevéve érdekes nosztalgia volt ez a gyűjtemény kicsit hullámzó a minőség terén de mindenképp kellemes csalódás egy határon belül, és érdemes volt újranéznem és ismét látnom az összképet nagyobb kihagyás után ismét jobban.


Az év embere - Vélemények

2024-02-29 16:25.34
Nem rég láttam mind a 2 hangsávval aminél a 2. szinkronról nem is tudtam hogy létezik egészen a közelmúltig, és nem rossz film nem is hibátlan az igaz de mindenképpen elnézhető szerintem . Olyan átmenet a politikai szatíra és a thriller meg az Elizabeth Holmes féle vállalati sumákolás között, úgy hogy hol is volt még akkor Holmes kisasszony meg a bóvli vértesztje ami végül szintén elbukott. Úgy hogy mindent egybevéve a maga keverék módján elvitte a film amit akart a történet sem volt olyan rossz és elrugaszkodott, bár Laura Linney kicsit valóban talán túl hisztérikus volt a szerepében viszont az a közeg ami a Dealcroy keretein belül volt, félig meddig talán eredményezhet esetleg efféle szorongást eseti alapon talán. Úgy hogy mindent egybevéve nekem tetszett a film adta amit akart el is tudott menni a maga keretein belül, a szereplők nagy része is elég jól meglett találva és az egész film is nekem kerek volt nagyrészt a szinkronok terén meg úgy vagyok, hogy egész jó mind a 2 változat nagyobb szinten de nekem a korábbi első jobban tetszett az új se rémes de ha nem muszáj, akkor nem vinném megint azzal a filmet ha nincs rá nyomósabb okom igazán.


Tom Clancy's Jack Ryan (sorozat) - Vélemények

2024-02-28 20:37.39
Jól sikerült sorozat volt átmentem mind a 4 évadon ahogy tudtam , és nekem elég jól működött mint akciósorozat személy szerint . Bár láttam már korábbi Jack Ryan alakításokat olyanok kapcsán mint Alec Baldwin Harrison Ford és Ben Affelck végett, de ez a mostani színész is aki itt volt elég jól vitte a szerepet szerintem persze másabb mint az elődei félig meddig, de azért jól vitte a vállalt szerepet mind a 4 évadban szerintem. Úgy hogy mindent egybevéve kellemes csalódás volt a sorozat talán nem, minden szinten tökéletes de azért elég jól sikerült és lekötött végig szóval nem bántam a rászánt időt amit belevittem.


A félelem bére - Vélemények

2024-02-25 10:40.47
Nem rég jutottam hozzá a regényhez: [link] , Érdekes történet volt és eléggé jól lehetett vinni is nem volt nehézkes meg bajos sem olvasni napok alatt a végére értem szerencsére. Aztán ma jött a film is most épp a rövidebb formában dvd-n a 2. szinkronnal amit rá tettek de tudom hogy ennek a filmnek van egy olyan jó 2 és fél órás, nagyobb formája ami talán a 3. szinkronnal lett teljessé téve hangsáv terén, idővel esélyes hogy azt is megnézem magamnak nem kizárt kicsit sem de minden esetre ez jelleg amit most láttam ez is tetszett így elsőre, mindenképpen érdekes volt mint film és mint regényátirat is a maga jellegében kellemes csalódás volt szerencsére nagy örömömre. Úgy hogy így elsőre nekem kellemes csalódás volt a regény is meg a film is a történt miatt is jobban, meg a szereplők és a fordulatok miatt is meg helyszín miatt is mert ez a Dél-Amerikai régió mindig is érdekes helyszín volt sok tekintetben, szóval simán mondva tetszett a végeredmény nem bánom a rászánt időt kicsit sem .


A fekete ruhás nő - Vélemények

2024-02-22 17:52.49
Érdekes volt én nem rég olvastam az alapregényt : [link] , ami alapjában véve egy kísértet história a régi rémisztgetős elemekkel felépítve a legsimább legegyszerűbb módon és ennek a régi, nyughatatlan háborgó lélek történetnek a vegyítése jobban simán megírva. És napok alatt jutottam át a regényen nem rég fejeztem be de csak ma jutottam el a filmes formákig jobban, maga a regény az jó volt nem tökéletes talán de azért lekötött meg tetszett is meg a 3 film is ami ehhez kötődik. A regény első 1989-es filmverziója amit úgy sejtem nálunk hazai tv eddig nem adott le soha akkor ez a film, és ennek a filmnek a folytatása ami néhány évvel ezután jött ki a nézők felé. És mindent egybevéve nekem valahol kellemes csalódás volt nem mondom hogy a filmek is mondjuk tökéletesek mert azt túlzás lenne mondani, de a maguk szintjén és jellegében adták nekem amit kellett érdekesek voltak fordulatosak valamennyire még ijesztőek is egy ponton belül, és nem éreztem hogy olyan pocsékak lennének így elsőre személy szerint. Úgy hogy mindenképpen érdekes történet volt jobb értelemben és örülök hogy rá akadtam erre a regényre is meg a filmekre is, mert nem adott rossz élményt filmes meg könyves szinten sem szerencsére .


Mint a kámfor - Vélemények

2024-02-18 18:12.30
Nem rég szereztem meg DVD-n ma tudtam megnézni és bár lehet hogy láttam régebben is, de most megnézve is elég jó volt szerencsére igaz nem olyan mint a Jackie Brown volt de mivel ez is Elmore Leonard alappal indult ki, felismerhetőek a megszokott formációk a filmen belül amiket korábban is láttunk. Minden esetre nem volt rossz film érdekes fordulatos és , félig meddig csavaros is egy szinten belül. Úgy hogy mindent egybevéve nem volt rossz film nem is tökéletes azért de meglehetett nézni a története is össze volt rakva, meg a szereplőkkel is eléggé jól ki lett hozva a történet szóval megtudtam nézni, nem az amit sűrűn megnézek de ha úgy alakul idővel újra előkerítem szerintem.


A 13. harcos - Vélemények

2024-02-18 10:03.16
Jó film volt a közelmúltban jutottam hozzá az alapkönyvhöz: [link] , és napok alatt olvastam el ma reggel fejeztem be és hát jó volt valós alapú könyv egy jó adag fantáziával megtoldva de ettől függetlenül jó volt, eléggé jól megírt a történet is lekötött és könnyen is lehetett olvasni szerencsére szóval pont ideális volt mint könyv. Aztán a könyv után szinte frissen jött ez a film is és szerencsére hasonlóan kellemes csalódás volt , elég jól visszahozta a regény jellegét és felépítését arról a valamennyire valós letűnt világ ábrázolásról amiben a nyers erő és a rátermettség döntötte el, hogy ki meddig él és milyen szinten él hosszú távon jobban. Úgy hogy mindent egybevéve kellemesen csalódtam a történetben mert adta amit akart mind a 2 formában, elég festői nyers és kalandos is volt szinte végig és lekötött rendesen ahogy kell szóval nem volt vele bajom és nem bánom a rászánt időt személy szerint kicsit sem .


Nagy durranás: egy fontos film! - Vélemények

2024-02-18 09:15.42
Tegnap szereztem meg DVD-n mind a 2 részt ilyen Twinpack kiadásban a szinkronos kiadást és jó volt újra látni mert ez még egyike azoknak a jobbféle paródia vígjátékoknak, ami még tudott úgy viccelődni a maga idejében hogy nem esett bele abba rossz érába amit a Másnaposok trilógia rendezője is mondott, hogy lassan nincs olyan igazi jó kötetlen vígjáték jelleg mert minden ki van lúgozva meg kasztrálva ne hogy az legyen hogy ki az aki majd épp megsértődik valami miatt . Ez a film meg a folytatása ezt még jócskán eltudta kerülni ezt a formát és ez meg is látszik mind a 2 résznél, mert mind a 2 film külön paródia alapokkal dolgozik de egyformán jól tudnak működni még egymástól függetlenül is meg egymás utáni jelleggel is. Mind a poénok mind a maga sajátos történet vezetése terén és persze a színészcsapat is eléggé jó jelleggel lett összerakva szerintem, úgy hogy mindent egybevéve nekem kellemes csalódás volt most is ennyi év után újra látni és még most jó kedvre tudott deríteni, hiába nem mai film de még is jó ugyan úgy mint régen is volt .


A méhész (2024) - Vélemények

2024-02-18 08:53.05
Moziban láttam tegnap igen valóban jó volt szerencsére, kicsit ugye sablon mert láttunk már efféle filmeket más külsővel a történet terén és főszereplővel az tény de ettől függetlenül, a maga valahol faék egyszerű keretien belül és kiszámítható történetével elműködik nagyobb szinten rendesen. Maga a téma amiből ki indul a történet nagyon is földközeli az igaz de utána meg, átesünk Statham féle kíméletlen bosszú hadjáratba ami senkit és semmit nem kímél aki benne volt a ki induló problémában. Úgy hogy mindent egybevéve jobbféle darab volt a maga jellegében lekötött működött, és amit akart azt bemutatta a maga részéről simán szerintem.


Sisu: Bosszú az aranyért - Vélemények

2024-02-13 19:33.49
Hát érdekes volt én tegnap este láttam és hogy mondjam, megkaptam olyan majdnem másfél órában tömören a Finnországi szakállas nomád aranyásó Rambo karakterét aki nyers kegyetlen és nem lehet szinte megölni, akkor sem mikor más már sok dologba ré belehalt volna simán szerintem. Minden esetre elismerem hogy erős és simán nyers film volt az biztos és a főhős alig beszélő jellegét tekintve elég rendesen, lekörözte magát Charles Bronson szerepét is a Chato földje filmben mert ott volt a főszereplőnek néhány kósza mondata legalább még ha nem is túl sok de akadt. De ennél a filmnél a mi magányos volt renegát katonánk alig szólal meg csak egy kis szövege van a film utolsó szakaszában, úgy hogy nem volt nehéz a számára szövegkönyvet kreálni azt mindenképpen elismerem simán. Szóval mindent egybevéve érdekes film volt a maga nyers brutális II. Világháborús jellegével meg a felemás jó és teljesen gonosz hőseivel együtt, és bár nem az a film ami agyon pallérozza az elmét de meglehet nézni abban az esetben ha valaki bírja a nyers kegyetlen brutalitás ábrázolást, és a sok szinten már eléggé lehetetlen túlélési statisztikákat amiket ez a film is kínál rendesen a főhős kapcsán .


Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!

2024-02-11 15:27.36
[link]
Grey Gardens 1975 , a 2009-es Két nő egy ház című filmben is látott dokumentumfilm eredeti verziója.

[link] The Woman in Black 1989 , Susan Hill A fekete ruhás nő című könyvének első filmverziója még évekkel a 2012-es későbbi mozifilm előtt elkészítve.


Gomolygó viharfelhők - Vélemények

2024-02-08 15:36.27
Ma láttam ezt a filmet és a 7 évvel később bemutatott mondhatjuk így folytatását is amit már ugye új alkotóstábbal vettek fel, a Churchill háborúja filmet is némi hézaggal megnézve . És alapjában véve nem volt rossz egyik film sem szerencsére, néhol talán kicsit szentimentális és idealizáló mind a 2 munka az megeshet de ettől függetlenül kapunk egy elég jó és érdekes, Churchill portré anyagot olyan jelleggel amikor még mondjuk így oldalvonalra tették és azon voltak hogy leradírozzák őt mert kimondta a tényeket. És kaptunk egy másik időszakot a folytatásban is amikor nagyobb részt ő volt a motorja és a lelke Angliának a háborús zord időkben, mikor a Német birodalom elleni háborúval volt lekötve az ország és hogy túlélje az ezzel járó gondolat és bajokat teljesen. Úgy hogy mindent egybevéve érdekes volt mind a 2 film a maga jellegével és történtével , és sima tv-filmes mércével nézve kellemes csalódás volt ez is meg a folytatás is igazán amit akart azt megmutatott és szerencsére elég jól mutatta meg , nem bánom a rászánt időt személy szerint igazán egyik filmre sem a kettő közül.


Az oroszlánkirály (1994) - Vélemények

2024-02-08 10:17.02
Én mostanában újranéztem ezt a régi klasszikus trilógiát ami ezzel a résszel, meg a 2 folytatással egészül ki és az 5 évvel ezelőtti újrázást is és ahogy hallottam, ennek idén jön a folytatása ami egy olyan 2 irányú történet lesz ha nem értettem félre azt amit írtak ezzel kapcsolatban. És hát igen valóban időtálló darab a maga mindenes jellegével együtt, és hiába disney akkor is adta amit akart a maga keretein belül szerintem. És a 2 folytatás meg hát az olyan hogy a 2. rész az még elműködött szerintem mert volt olyan tónusa mint ennek, a 3. rész meg nem volt más mint egy Timon és Pumba show amivel nem tudtam teljesen mit kezdeni érdekes volt de messze esett a jótól sajnos. Az újrázás meg megint szerencsére elment a jobb irányba a maga önálló jellegében, le is kötött érdekes is volt szóval nem volt vele gondom. Úgy hogy kíváncsi leszek az idei folytatásra amit az újrázáshoz hoztak össze hogy abból mi jön ki végül.


Szerelemre kattintva - Vélemények

2024-02-05 20:17.04
Én tegnap láttam este érdekes volt az biztos maga a témája is meg a bemutatás módja is elég sajátos volt, mert ugye a fő téma a facebook szinten lefolyó személyiség csalás a hamis profilokkal ami ugye nem olyan elvétve megeső dolog igazán. És az hogy itt a dolognak inkább valahol értelmi oka van az egy dolog de a csalás attól még csalás marad, és a megtévesztés ettől még valódi lesz mindegy mi a fő oka vagy mi végett indult el először valaha. Szóval nem éppen mindennapi darab kicsit lassabb a története meg ugye eléggé érzelmes film de ettől függetlenül azért volt mondanivalója, sok téren és sok dologban így az emberi dolgok kapcsán elég rendesen szerintem. Szóval mindent egybevéve érdekes volt mint film úgy tudom van egy felkapott regény eredetije is de ahogy láttam nálunk, nem lett lefordítva kiadva a hazai könyvpiacon de mindettől függetlenül mint a film jó volt tetszett szólt is valamiről és nem bánom a rászánt időt jobban.


Veszettek (2015) - Vélemények

2024-02-04 19:21.46
Érdekes volt az biztos de nagyon, én ma láttam miután átestem az alapregényen is: [link] , amit nem tudom hogy vettek meg a filmesek mert állítólag akkor adták mikor a filmet is bemutatták. Minden esetre elsőre a könyvet vittem át ami nagyon érdekes és jó volt igazán, könnyen olvasható is meg azon túl nagyon is realista volt meg földközeli a története de igazán. Aztán jött a film is ma és hát abban is kellemeset csalódtam nagyon is , néhol persze kicsit lefaragottabb volt mint a könyv és volt a 2 forma között eltérés de ettől függetlenül mint film és regényátirat jól működött, nyers volt szókimondó és megmutatta amit megakart mutatni a nézők felé rendesen az biztos. Úgy hogy simán mondva a dolgokat kellemeset csalódtam ebben a történetben de igazán mind a 2 formájában egyformán, nem volt unalmas lekötött és adta amit akart érdemes volt időt szánnom rá szerencsére.


A texasi láncfűrészes mészárlás (1974) - Vélemények

2024-02-03 20:51.01
Hát mostanában nagyon elmerültem ennek az eredeti Sawyer családnak a bizarr és sötét történetében, miután elkezdtem megnézni mind a 7 filmet ami velük foglalkozik attól függetlenül hogy épp miféle értelmezéssel lettek a történetek leforgatva, mert hogy ez a széria is megélte azt a sokrétű jelleget mint a Halloween is évtizedek alatt hogy megélt sokféle újraértelmezést és kisebb nagyobb ellentmondásokat a saját történet vezetésében. És ennek ellenére is eléggé sajátos és bizarr maradt mind a 48 év alatt amíg eljutottak a legutóbbi hetedik filmig, ami már a netflix zászlaja alatt készült el olyan jelleggel ahogy mostanság Blumhouse stúdió kezeli az általa felkarolt klasszikus szériákat, aki látta a munkáikat az tudja miről beszélek konkrétan és hát ez a filmszéria is végig hű volt önmagához akárki is volt a finanszírozó stúdió éppen. Minden film maga volt az agyrém a borzongás a bizarrság és a kegyetlenség élő mintapéldánya mindegy hogy mikor készült el melyik évtizedben, ebből a formulából soha nem engedtek egy percig sem ez már biztos teljesen ahogy van. Úgy hogy mindent egybevéve érdekes volt az biztos morbid kegyetlen szinte már agyatlan de mindenképpen érdekes horrorfilm széria, nem az a fajta amit mindenki simán elnéz magának de nem mindennapi az is igaz és néha úgy vagyok vele hogy ilyesmi is elfér a dolgaim között, hézagokkal meg úgy hogy lássak mást is de néha elnézek efféle bizarr bűnös élvezeteket is mint ez a filmsorozat teljes jellegében.


Reacher (sorozat) - Vélemények

2024-01-28 18:30.01
Nos sikerült végül ezzel a sorozattal is eljutnom a dolgok végére, Tom Cruise 2 mozifilmje után ami évekkel ezelőtt ugye abbamaradt mint aktív mozis széria és hát simán mondva eléggé kellemes csalódás volt így elsőre nagy szerencsére. Mert bár ez az új ember Alan Richson nem éppen egy Cruise, de ettől függetlenül eléggé nyers és sima figura aki nem az a nagyon időhúzós karakterábrázoló, aki ha kell simán péppé ver embereket eltöri a lábukat karjukat vagy lelő bárkit ha a helyzet úgy kívánja. És mint sorozat úgy látom elég jól megáll a saját lábán is hiába más felépítés és jelleg, de mégis adja azt amit akar a sima lényegre törő akciót zúzást és cselekmény jelleget amit egy efféle esetben elképzel az átlag néző nagyobb szinten. Úgy hogy simán mondva adta magát és le is vitte amit akart gond nélkül az eddig 2 évad, majd kíváncsi leszek hogy a 3. évad mit fog kihozni magából ha majd elkészül és bemutatják idővel .


Én, a robot - Vélemények

2024-01-28 18:19.59
Hát jó ideje hogy valaha dolgom volt ezzel a filmmel, de most nem rég eljutottam az eredeti alapregényig : [link] , ami már önmagában is érdekes volt mint olvasmány és sokkal másabb és más szinten mozog mint ez a film. De ennek ellenére mint regény jó volt érdekes és szerencsére végig rendesen lekötött, nem volt gond vele olvasás közben és a történetvezetése is elég jól követhető volt nagy örömömre. És épp ma értem a regény végére aztán nem sokkal utána jött ez a film is ami a könyvet inkább csak afféle vázként használta fel, és elég sok tekintetben inkább önálló mozgástérrel működött jobban de mint film ez is elégé érdekes és jó még mai szemmel is szerintem hiába van már vagy 20 év a háta mögött, még most is letudott kötni és a maga látványpékség módján is megpróbálta megpiszkálni a robotikával kapcsolatos kérdéseket amit Asimov is feszegetett a saját könyvében jóval másabb kerettörténettel. Úgy hogy mindent egybevéve kellemes csalódás volt ez a történet mind a 2 formában szerencsére, egyik ilyen másik olyan nézőpontú de mégis megfogott és nem bánom a rászánt időt személy szerint.


Az élet csodaszép - Vélemények

2024-01-23 18:49.58
Jó fim volt nem rég láttam az első Pannóniás szinkronnal, amit a nem olyan régen elhunyt Benedek Miklós művész úrral vettek fel még 198ö és 1990 között konkrétan. És így elsőre kellemes csalódás volt ami több mindenről is szólni akart a maga módján, ami kicsit földközeli kicsit de kicsit már földöntúli is az angyal történetszál végett de engem ennek ellenére lekötött , mert maga a történet eléggé sima és emberközeli volt ami külön érdekes volt számomra jobban legalábbis. Úgy hogy simán nézve kellemes meglepetés volt a film és ahogy láttam kiadták a film írott eredetijét ebben a gyűjteményben: [link] , és bár még nem olvastam de talán eljutok odáig hogy elolvassam mert érdekel a dolog. minden esetre a film az tetszett és jó volt látni mindenestől a kész művet .


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk