Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kong: Koponya-sziget
- HBO2, 09:40
Szólíts a neveden
- HBO, 09:50
Szeretlek téged
- Film4, 10:10
Enyém a vár
- Film Mánia, 10:15
A felejtés bére
- Mozi+, 10:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rock zene
2022-es választás
Fallout (sorozat) - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Perzsa család lenni New York aaaaa
Maryam Keshavarz aaaaa

 

Rántott Birkaszósz hozzászólásai

Ugrás Rántott Birkaszósz adatlapjára

1 2 3 4 5

Gyilkosság az Orient expresszen (2017) - Vélemények

2017-11-12 20:20.11
Valószínű spoileres lesz.
A 70-es évekből nem láttam a feldolgozást, ezt előrebocsátom, a sztorit ismerem, meg nagyon szeretem Christie regényeit, és nagyon-nagyon vártam ezt a filmet.
És nem csalódtam! Nagyon szeretem a David Suchet-féle Poirot-t, Branagh-tól egész mást kapunk, egy kicsit szerethetőbb, emberközelibb karakter, ám ez cseppet sem von le az érdekességéből. Többektől hallottam, hogy képtelenek ezt a másfajta Poirot-t elfogadni, de számomra nem jelentett problémát ugyanúgy szeretni.
A sztorira nem lehet panasz, a film maga GYÖNYÖRŰ, 1-2 karakteren változtattak, összevonták pl. a doki és az ezredes karakterét, amivel semmi gondom nem volt, még azzal sem, hogy erre egy színesbőrű színészt szerződtettek, de mi a francért kellett elmenni a rasszizmus irányába? Nem értettem. Semmi bajom nincs azzal a hollywoodi sémával, hogy mutatóba most már minden filmbe beletesznek egy-egy fekete szereplőt, csak hogy nehogy megkapják az afro-amerikai lobbitól a rasszista jelzőt, mert a legtöbbször ez a karakter esetében nem jelent semmit. Itt viszont fejcsóválva fogadtam, mikor a nyomozó elkezdte tolni a rasszista baromságot, olyan fárasztó már ez a téma, hogy nem igaz, és semmi keresnivalója nem volt a történetben.

A színészi játék nagyszerű, azt sajnálom csak, hogy szinkronosra mentünk, de amint tehetem, megnézem angolul is. Végig lekötött, egy felesleges üresjárat sem volt benne. Az akció-jeleneteket furcsálltam. Valószínűleg azért tették bele, mert lassan ott tartunk, hogy az emberek egyszerűen nem tudnak egy krimit úgy befogadni, hogy nincs benne legalább egy eldördülő pisztoly, viszont beépítették a sztoriba, ez is előrevitte a nyomozást.
A felvezetés meglepően rövid volt, pedig ennek a sztorinak egy nagy hányadát ez teszi ki, és ehhez képest a nyomozós, statikus részre rengeteg játékidőt szántak, de nem volt unalmas egy pillanatig sem.

A végén a jelenet, ahol leülnek tizenketten a hosszú asztalhoz az alagútban félreérthetetlenül reprodukálva az utolsó vacsorát, és Poirot erkölcsi dilemmája, valamint a szereplők összetartása és Linda Arden önfeláldozása mesterien megkomponált, és feltehetően Kenneth Branagh rendezői nagyszerűségét dicséri.

Hatalmas elvárásokkal ültem be erre a filmre, hónapok óta vártam rá, és végre egyszer nem csalódtam. Nem hiszem, hogy mindenkinek a fogára való lenne, de akik szeretik a lassan építkező, kiváló karakterekkel és színészekkel operáló, látványvilágban lenyűgöző, a korhűséget tökéletes díszlettel és jelmezekkel megidéző filmeket, azoknak kötelező darab. Meg persze ha valaki képes 3 cm-nél szélesebbre nyitni a látásmódját, és nyitottnak lenni az újra, az nem hátrány ;)


A törvény gyilkosa - Vélemények

2017-10-29 13:58.04
Bár nem nagy elvárásokkal kezdtem bele, de így is csalódás lett, főleg a főszereplő kettős miatt.
A sztori gyenge, kivitelezés szintén, a forgatókönyv se túl erős. Őőőő hát ennyi. Nagyjából annyi energiát fektettem ebbe a hozzászólásba, mint a rendező a rendezésbe.


Marton László - Vélemények

2017-10-29 13:49.15
A kommentben, amire reagáltam, nem osztott meg véleményt, mint ahogy én sem, és nem a jogát vitatom el attól, hogy ezt megtehesse, vagy bárkitől. Elolvashatod még egyszer, amit írtam, bár gondolom az értelmezésen nem fog segíteni, úgyis úgy érted, ahogy szeretnéd és ami beleillik a világképedbe, továbbá ami miatt nyugodt szívvel vezetheted le a hét során felgyülemlett feszültséget, pont leszarom.

Számomra csupán visszataszító viselkedés felizgulva várni, hogy miért nem jött még a fórumon senki leszólni Martont, akinek a neve alatt itt soha egyetlen komment (az ő előző két hsz-ét leszámítva) nem volt, ha ő el nem kezdi.

Nekem az a véleményem, hogy ez a Velvet-szint, ami képvisel, végtelenül taszító.

És amint látod, ez a liberál szöveg veszettül kétélű, hogy mindenkinek joga van leírni a véleményét: ez rám is vonatkozik, nem csak rád.


2017-10-29 13:35.33
Ennek a mondatnak már majdnem értelme is van... Jah nem, nincs neki semmi.


Augusztus Oklahomában - Vélemények

2017-10-29 09:59.14
Alapból szeretem a drámát, de ez kifejezetten erős film lett. Nem is értem, hogy nem volt eddig szerencsém hozzá, de ezen a kissé borongós őszi napon elképesztő nagyot ütött. A sztori maga és a színészi játék is pazar, kiváló alkotás.


Marton László - Vélemények

2017-10-29 09:54.46
Talán azért, mert zaklatási ügyekben a bíróság dolga az ítélkezés, nem a közvéleményé.
Egy filmes fórumon meg miért is kellene bárkiről a magánélete alapján véleményt alkotni? Pláne egy színházi rendezőről.
De jó, hogy te itt vagy, és hozod a napi bulvárt, igazán dicséretes...


Cloverfield Lane 10. - Vélemények

2017-10-19 20:23.37
Nem lenne rossz film, de érzelmileg egyáltalán nem tudott bevonni. Az biztos, hogy fordulatos és hogy nem kiszámítható, de valahogy langyos. John Goodman nagyszerű, mint mindig, főszereplő csajt nem ismerem, de igyekszem megjegyezni a nevét, a srác viszont lapos, a színész és a karakter is.
Azért a végén volt egy wtf fejem.


Szárnyas fejvadász 2049 - Vélemények

2017-10-16 14:15.45
Felemás lett.
Az mondjuk sokat elárul, hogy öten mentünk, ebből négy bealudt rajta, és csak az extra hangos effekteknek volt köszönhető, hogy csak pillanatokra és nem mondjuk reggelig.
Egyébként hozza az első rész hangulatát, egyes jelenetek nagyon jól össze vannak rakva, még el is gondolkodik rajta az ember, tetszett a csavar, meg örültem Ford papának, de az egész sztori és főleg a film vége rohadt nagy csalódás. Most tényleg arra kellett kihegyezni az egészet, hogy legyen majd egy Blade Runner 2120? Mi a szarért tartott ennyi ideig összehozni ezt a folytatást? Hát biztos nem a forgatókönyvet írták eddig, mert azt egy A/5-ös papíron fel lehet skiccelni.

A színészek okék, de jóval nagyobb a hype, mint maga a film.


Trónok harca (sorozat) - Vélemények

2017-09-30 22:09.11
Hú, nem mondod...


2017-09-29 09:40.01
A Drogon nyaka 5 Dany hosszú résznél már fetrengtem.


Spotlight - Egy nyomozás részletei - Vélemények

2017-09-27 09:35.48
Pedig sajnos az.


Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!

2017-09-18 11:30.47
Disobedience (2017)
[link]


Az (2017) - Vélemények

2017-09-14 04:33.47
Ezért hívják remake-nek... Mire számítottál?


Trónok harca (sorozat) - Vélemények

2017-09-13 09:51.25
Oké, de ennek még mindig semmi köze a cikkhez, amit linkeltél :D
Mindegy, feladom, annyira nem lényeg.


Egyenesen át (2017) - Vélemények

2017-09-13 08:23.26
Nem vagy vele egyedül, imádtam az eredetit! Vagy hát ha így nézzük, akkor az első részt. Mondjuk nagyon gyerekfejjel láttam, apámnak volt meg VHS-en és suttyomban néztük meg bátyámmal, mikor senki nem volt otthon, mert egyébként nem engedték - naná, hogy rögtön látnunk kellett. A film után annyira foglalkoztatott a téma, halál, túlvilág stb., hogy hetekig nem aludtam rendesen. Aztán megnéztük még jópárszor, míg valaki rá nem vett egy Bíró Ica tornaórát, de a film jó pár jelenete és a hangulata azóta is élénken él bennem.

Az azért fura, hogy nem vették a fáradtságot, hogy legalább a címet megváltoztassák, mert így rögtön arra gondol az ember, hogy remake készül belőle.
Így folytatásként is kíváncsi vagyok rá, modern cgi-vel nagyon érdekel, mit tudnak kihozni belőle. Remélem, sikerül hozni az első hangulatát, és Kiefer remek összekötő kapocs lehet.


Cool túra - Vélemények

2017-09-13 07:57.19
Azt hiszem, valahol ennél a filmnél és az Amerikai pité(k)nél kezdett el a vígjátékok színvonala rohamosan süllyedni, és így jutottunk el a Másnaposokig, életem egyik legrosszabb filmélményéig.
Egész másfajta poénokkal operált, mint bármelyik vígjáték, amit addig láttam, és emlékszem, tiniként rettentően tetszett maga a film is, és még viccesnek is találtam.
Újranézve a nosztalgia faktoron kívül egy közepes film, helyenként erőltetett és szar poénokkal, egy helyén levő szereplőgárdával és egy gyenge sztorival.
Az viszont biztos, hogy ha felnőtt fejjel láttam volna először, akkor a nézhetetlen kategóriába kerülne, így kellemes emlékeket ébreszt és emiatt nehezen tudom az őt megillető pontszámmal jutalmazni.


Trónok harca (sorozat) - Vélemények

2017-09-13 07:38.28
Semmi spoiler nincs még a nyolcadik évadhoz, amint lesz, én sem olvasok többet semmit, ami trónok harca.
Csak elmélkednek, aminek egy nagy része kifejezetten röhejes.


2017-09-13 07:00.10
Őőőő... A cikkben semmi ilyesmiről nem esik szó. Semmilyen szíven szúrás nincs benne, az meg végképp, hogy ezt valaki a szerelmével tenné. Biztos ezt akartad linkelni?


Az (2017) - Vélemények

2017-09-10 22:55.58
Spoileres lesz.

Alig vártam ezt a filmet, és egyáltalán nem azt kaptam, amire számítottam, de egyáltalán nem bántam. Ugyanis ez nem horror, inkább egy horror elemekkel tarkított ifjúsági kaland-vígjáték, annak viszont tökéletes! A gyerekszínészek nagyon jók, teljes mértékben hozzák a rájuk szabott karaktert,kiváló színészi munka. Szórakoztatóak, húsvér emberi lények a saját maguk családi nyomorával.

Remekül találták meg az egyensúlyt a komikus jelenetek, a gore és a jumpscare között, mindegyikből kaptunk, de semmit sem vittek túlzásba.

Nekem az eredeti adaptáció is bejött, ez máshogy közelíti meg, de ez ugyanúgy tetszett.
Szoktam finnyázni a szinkron miatt, de ez itt most teljesen rendben volt, egyet kivéve, az pedig épp Pennywise. Nekem ez a magas hang valahogy hozzánemillő, de ettől el tudtam tekinteni.

A sztorira értelemszerűen nem lehet panasz, elvégre mégiscsak SK, ez pedig messze kiemeli a horror felhozatalból.
A CGI szintén profi munka.
Nekem a vége hirtelenre sikerült, mármint onnantól számítva, hogy elüldözik Pennywise-t, de így is elég hosszú film volt, tehát megértem. Meg hát kell valami a második részre is, amit már most várok. Minden alap megvan hozzá, hogy a folytatás is kiváló legyen.


Trónok harca (sorozat) - Vélemények

2017-09-02 15:20.26
Elképzelem Martint, ahogy wow-ozik...


A dadus (sorozat) - Vélemények

2017-09-02 06:19.51
Mert a nézők hülyék...
A poénok egy része így sem jön át, nemcsak a popkulturális utalások miatt, hanem pl a szóviccek miatt, vagy mert Fran hangján viccelődnek, ami a magyarban egyáltalán nem borzasztó.

Magyarul ez a sorozat számomra nézhetetlen sajnos, angolul viszont az egyik legjobb sitcom.


Trónok harca (sorozat) - Vélemények

2017-08-30 18:25.43
Dany Havas Jon nagynénje.


2017-08-30 05:19.54
Ha van egy kis eszük, meg sem próbálnak harcolni a Night Kinggel, hanem hagyják, hogy délnek menjen.


2017-08-29 21:24.42
És sztem ehhez nem kell elhagynia King's Landinget.


2017-08-29 19:45.57
Igen.


2017-08-29 18:45.43
Ha Cersei meghal, ki vezeti a Lannister sereget északra? Cersei miért hagyná el King's Landinget, mikor 6 és fél évad óta ott eszi a penész, ergo ott kell bevárnia, míg Jonék odaérnek.
Abban egyetértek veled, hogy valószínűleg Arya fog végezni vele. Legalábbis remélem, végigviszi a listáját. Mondjuk meglepne, ha ő maga túlélné a sorozatot.
Na mindegy, van két évünk agyalni azon, hogy hogy fogják befejezni.


2017-08-29 08:59.11
Én a Euron-Theon párosnál érzek némi potenciált egy kis Gyűrűk Ura becsempészésre. Értem ez alatt, hogy Theon elkapja Euront és az essosi csapatok élén visszahajózik Westerosba, és épp jókor ér majd oda King's Landingre, hogy Jonék oldalán az utolsó pillanatban becsatlakozzon a csatába, persze Cersei majd azt hiszi, Euron jött meg (meg gondolom előttünk is az utolsó pillanatig titok lesz, hogy ki is tért vissza a hajókkal), jöhet majd a resting bitch face, és már vége is.


2017-08-27 08:37.26
Sajnos ahogy távolodik a sorozat a könyvtől, úgy lesz egyre rosszabb. Olyan vágtába kezdtek a készítők, amivel egyszerűen tönkrebasszák az egész sztorit. Látványos akciókból nincs hiány, ott vannak a sárkányoo is, fasza a CGI, a sztori meg egyre gagyibb.

A karaktereket kiherélik, Arya teljesen kifordul magából, és Sansa terrorizálásán kívül nem sok mindennel foglalkozik, Branről kezdenek teljesen megfeledkezni, ő már tényleg csak azért van életben hogy Jonnak elmondhassa, amit látott. Apropó Jon Snow, mikor lett belőle főszereplő? A több szálon futó sorozat lényege épp az volt, hogy számtalan kulcsszereplővel operált, és egyik sem volt fontosabb a többinél, ez most lassan kezd eltűnni, és kezdik levagdosni ezeket a szálakat,mert máshogy egyszerűen nem tudják kezelni. Értem én, de akkor miért nem lehet betervezni még két évadot mondjuk? Az érdeklődés nem tűnne el, de legalább visszatérhetnénk ahhoz, ami miatt én személy szerint megszerettem a sorozatot.

Az egész lassan nem más, mint egy Jon és Dany főszereplésével végigvitt, elcseszett Rómeo és Júlia, zombikkal, pár mellékszereplővel meg a rend kedvéért harom sárkánnyal.


Aranyélet (sorozat) - Vélemények

2017-08-27 08:19.33
Spoiler alert.
A második évad nekem jobban tetszett az elsőnél. Kezdenek egyre jobban fejlődni a gyerekek személyiségei, és a színészek is beleszoknak a szerepekbe. Aki nálam még mindig kilóg a sorból, az a Mirát játszó színésznő, aki továbbra is úgy beszél, mintha olvasná a szöveget, nagyon remélem, hogy a harmadik évadra ez is változni fog.
Márk kezd egyre jobban felnőni az apjához, de azért a nappalis jelenetben az utolsó részben egyértelművé válik, mikor az apjának kell közbelépni, hogy ki a gyerek.

A visszatekintések nagyon jók lettek, sikeresen - még ha nem is hiba nélkül - idézik meg a 80-as és 90-es éveket. Kapunk egy jó adagot abból, hogy miként lett belőlük az, aki, és hagyják nekünk megérteni azt a dinamikát, ami Janka, Attila és Endre kapcsolatában fellelhető. Ebbe a képbe simul bele Feri története tökéletesen, és ad magyarázatot arra, miért mozgatja úgy a szálakat, ahogy.

Nem igazán voltam odáig a Mira-ügyész szálért, illetve Mira motivációja a család elárulására számomra nem tiszta. Most jött meg a lelkiismerete? Ennyire bejön neki az ügyész? Nem értem, miért akarja valaki elárulni a családját, túlvan már a tinédzser lázadás korán, tehát jó lenne, ha ezt elmagyaráznák a harmadik évadban valahogyan.

Márkból nem lesz rendes egyetemista, nem tud szabadulni a kisstílű ügyeitől, pont olyan lesz, mint az apja.
Endrét meg valahogy nem tudom elhinni, hogy tényleg meghalt, ez nem a Trónok harca, hogy kinyírjanak egy főszereplőt, valahogy nem stimmel ez nekem. Végül is nem látjuk, ahogy a nyomozónő felgyújtja a kocsit, bár nem tudom belátni, a nőnek mi oka lenne megmenteni Endrét, valószínűleg semmi, tehát nagyon valószínű, hogy ésszerűtlen reménykedem itt a nagy visszatérésben.

Azért a méltatás során azt ne feledjük, hogy ez egy finn sorozat remake-je, az eredetit nem láttam, így nem tudom megmondani, mennyi mindent vesz át belőle, de tény, hogy az egyik, ha nem a legjobb magyar sorozat.
Nagyon várós a következő évad.


A martfűi rém - Vélemények

2017-08-27 07:44.02
Azt hiszem, a 44. gyermek az, amelyiknél pont erre próbáltak rámenni. Mármint a hatalom hiányosságaira összpontosítottak, csak ott meg nagyon eltolódott a hangsúly, elsikkad a krimi rész, és pont ezért lett középszerű, mert mindezt megfűszerezték egy csipet hálivúddal, és lett belőle egy szirupos zagyvaság.
Biztosan érdekes lenne egy olyan megvalósítást látni, ami helyesen ötvözi a kettőt, bár nehéz lehet megtalálni az egyensúlyt.

Azért most az X polgártárssal felkeltetted az érdeklődésem, mert még nem láttam, és nekem általában nem szokott hiányozni a pörgés, viszont nagyon méltányolom, ha okosan van felépítve.


1 2 3 4 5

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk