Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A nagy dobás
- HBO3, 22:35
Zaklatás
- Film Café, 23:00
Gyilkos szezon
- Paramount Network, 23:00
A bosszú vérvörös keze
- Mozi+, 23:10
Phillips kapitány
- Cinemax, 23:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
Kopogás a kunyhóban - Vélemények
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Hóhányók aaaaa
Lucy Liu aaaaa

 

Pocsarov hozzászólásai

Ugrás Pocsarov adatlapjára

1 2

Marshall - Állj ki az igazságért! - Vélemények

2019-11-25 22:40.25
Bocsi elfelejtettem értékelni: 5*


2019-11-25 22:37.51
Vártam a végkifejletet, közben nagyon lekötött. Igazán szorítottam a két védőnek akik erősítették a vádlottat: ha hiszünk benned, te legalább állj ki magadért! Igazi kritika ez az elnyomottak jogszolgáltatása ügyében. Hálás vagyok, hogy ez a film létre jött.


Szeress, ha tudsz! (1998) - Vélemények

2019-09-11 17:30.01
Örömmel vettem véleményét, mellyel tökéletesen egyetértek. Csak azért felmagasztalni egy gondolatot vagy egy filmet mert mások ezt várják el, szerintem is butaság (egyetértve az 59. hozzászólóval). E film miért nem tudta elnyerni tetszésünket, mert valótlan események sorozatát próbálja lenyomni a "torkunkon".
- AIDS -el nem smárolunk!
- Miért kellet papként bemutatni félrekefélő nő partnerét?
- Miért egy deviáns szülők gyermekein keresztül mutatják meg a szerelmet?
Ez a film közelebb áll a propagandához, mint a szerelem vagy szeretet ábrázolásához. Így e film számomra nem tudott romantikus lenni.
Bravó Kasszandra007, hogy felvállalta véleményét.


The Corporation - A pénz birodalma - Vélemények

2019-08-17 21:59.43
Úgy látom leült a téma. Szerintem a dok.film megpróbál rávilágítani a "ne kívánd meg amire nincs szükséged" problémára (sikeresen). Ezután rajtunk múlik, hogy gyarapítjuk-e a tőkések profitját? Félelmetes elgondolás, hogy a vizet és a levegőt is privatizálni kell "mert csak akkor őrizhető meg, ha van felelős gazdája!" Szerintem nem csak akkor, hanem ha mindannyiunk felelősen áll hozzá. Csak rajtunk áll, hogy megtudjuk állítani a romboló agymosást.


Egy durva év - Vélemények

2019-07-27 14:02.16
Miért nem az elején követte a rablókat? Ennek a "kiváló" vállalkozónak csak 1000 kocsi elrablása után jutott eszébe cselekedni. Nevezhetjük-e kiváló feleségnek aki meglopja a férjét? stb... Jessica Chastain későbbi filmjeiben láttam őt nem tartom feleség típusnak, az itt mutatott teljesítménye sem cáfol rá. (ő egy kemény -már-már férfias üzletember típus). Az eredeti szöveg vagy a szinkron miatt, de nagyon darabos a szöveg, olyan érzetem volt mintha egy kisiskolások színi előadását nézném. A történet is gyenge, az ilyen figurák nem igen élnek meg az ennél rafináltabb üzleti életben... Jóindulattal is csak 3*


Édes Rita - Vélemények

2018-10-21 12:35.25
Kicsit erőltetett, de azért kedves kis film. C. Clavier és E. Michell töketlenkedése megér egy egyszeri megnézést. 3,5*-ra értékelem.


A boszorkány (1955) - Vélemények

2018-09-10 12:51.04
A film nagy hatást tett rám, mivel filmes eszközökkel nagyon jól ábrázolja az ember és a természet összeférhetetlenségét. A mérnök átalakítja a környezetét (útépítés, robbantás, fakivágás), de közben beleszeret a természetbe a kis boszorkány személyén keresztül, de szerelmük vesztésre áll egy bigott és intoleráns közösségben, melyet szintén az emberek alakítanak ki és nem a természet. Vágyunk a természet tisztaságára, de közben felelőtlenül rongáljuk.
A vezető színészek számomra hihetően alakítottak. Ajánlható mindenkinek a film megnézése, értékelésem: 5*


Pszichoanyu - Vélemények

2018-09-08 16:19.10
Egy figyelemfelkeltő film a gyermekvállalásról. Négy gyermekes apuka lévén hitelesen csatlakozom, hogy
"Titok pedig nincs a recept mindössze 2 ember kölcsönös együttműködésén alapszik, ahol anya és apa is kiveszi a részét a gyereknevelésből, miközben nem feledkeznek meg egymásról sem, hogy ők közben férj, és feleség is, férfi és nő is..."
A filmbéli történet nagyon jó. Természetes, hogy a gyerekekkel gond van, de öröm is, melyet nem igazán tár fel a film, hogy a megszületett (nem várt) gyermeknek örülnek-e a szülök vagy egy nem kívánt tehernek vélik.
Egyik kedvencem, Charlize Theron fantasztikus alakítása miatt + egy pont, így összességében értékelésem 5*.


New York-i afférok - Vélemények

2018-09-05 12:58.33
A film nagyon tetszett, melynek van egy kis franciás hangulata. A fiatalember gyötrődését átérzem. A múlt ismerete nélkül nincs jövő. Annak ismeretében könnyebb a nagybetűs életben való kilépés és tájékozódás. Lám erről szól a film...
A vezető színészek kivétel nélkül hihetően és jól teljesítettek. Értékelésem: 5*


Marseille-i szerződés - Vélemények

2018-09-03 19:12.28
A maga időszakában (1974) nagyon élvezetes film. A kábítószerek már ismeretesek voltak szűk körben, de nem meghatározó a mindennapi életben. A terjesztés és küzdelem harcát mutatja be a veszélyeit háttérbe szorítva, a haszon reményében saját lányát is veszélynek kitevő apát középpontba állítva. Mai ismeretekkel talán kissé megmosolyogtató film, de ne feledjük, minden film a maga korához szól. Értékelésem: 4*


Sötétben (2017) - Vélemények

2018-08-17 18:58.19
Az 1. kommentjével 99%-ig azonos véleményen vagyok. (Hadd ne ecseteljem ugyanazokat a gondolatokat.) A 2. Doki33331 (2018-08-16 12:43.10) gondolataira írt bejegyzését viszont nem értem.
A Doki33331, meglátásom szerint ő nemcsak nyitott szemmel jár, de lát is, és ezt kulturáltan, intelligensen ki is fejtette – mondandója első harmadában –, amivel egyet tudok értek. Személy szerint örülök, hogy e film elkészült és még láthattam. A film szerintem a „látni kell” kategóriába való.


A nyomozás - Vélemények

2018-07-14 14:56.37
Egy film, amely 2000 év óta foglalkoztatja a kereszt(y)ény embereket. Nem szorosan a Bibliai történetről szól. Számomra a film mondanivalója: szeretteink elvesztése a legnagyobb fájdalom, és ha mégis visszakapjuk őket, csak a mindenséget megalkotónak köszönhetjük amiért mindörökre hálásak vagyunk érte.
Mindenképpen érdemes megnézni e filmet, mert az eredeti júdeai filinget közvetíti és megkísérli a "feltétel nélküli szeretet" megmutatását. Értékelésem: 4*


Legyőzhetetlen (2006) - Vélemények

2018-01-07 09:15.48
Egyetértek! Ráadásul két kedvenc színészem közreműködésével, de a többi színész is életszerűen hozta a szerepét. Köszönöm Ericson Core-nak, hogy élmény teli filmnézést nyújtott. Mondanivalója 5 pont, történet 5 pont, látvány 4 pont. Értékelésem: 4,5*


Hétköznapi emberek - Vélemények

2018-01-05 22:12.40
Igen, a jó filmhez jó történet szükséges. Itt megvolt. Kellemes perceket adott, érdemes volt megnézni! A színészek teljesítménye nagyban hozzájárult a cselekmény kibontásához. Jó szívvel ajánlható film. Értékelésem: 4,5*


Brókerek - Vélemények

2017-11-15 20:21.27
Ez egy csodálatos mozi. Akik a brókerek világának valódi hangulatába szeretnék magukat beleélni, azok Colin Bucksey rendező és Andrew MacLear forgatókönyvíró páros filmjét, mindenképpen nézzék meg. Tapasztalatom szerint, tökéletesen visszaadja egy treasury (e.:trezsöri) hangulatát. A történet annyira jó, hogy számomra bármely színész eljátszhatta volna. Az élményen természetesen sokat emeltek Paul McGann (Daniel Pascoe), Rebecca De Mornay (Anna Schuman) és Derrick O'Connor (Robby Barrell) alakítása és személyisége. A párbeszédek nagyon bölcs tanulságokat feszegettek, ezért érdemes odafigyelni rá.

A film megmutatja, hogy ezek az emberek elveszítik az értékek megbecsülését, elveszítik a való világgal való kapcsolatukat, de bizonyos emberi értékek megmaradnak bennük, ezért csömörlenek meg az egésztől. Amikor "kirúgják" őket az szinte megváltás számukra. Egyébként érthető, hogy annyit keresnek, mint egy élvonalbeli focista vagy egy sztár, mivel ezt is csak egy pár évig lehet csinálni.

Nem lennék meglepve, ha a szerzőpáros valamelyike ebben a közegben tevékenykedett volna rövidebb-hosszabb időt annyira tökéletes a légkör bemutatása. Gratulálok! Értékelésem: 5*.


Bennfentesek - Vélemények

2017-11-14 00:58.24
A filmet megnézve nem derült ki számomra egyértelműen, hogy mire is akart rámutatni?

A pénzügyi válság utáni helyzetet? - Az Izlandi körképpel ezt világosan megtette a film bevezetőjében.

A pü. válság okait? Szerintem az elindító esemény a C.D.S (Credit Default Swap / hitel-nemteljesítési csereügylet) kötvények shortolásának megteremtése, azaz a C.D.O-k (Collateralized Debt Obligation / fedezett kötelezettség) bevezetése. Igazából ők arra fogadtak, hogy be fog dőlni azon hitelek többsége, melyből a lakásvételeket finanszírozták. Amennyiben ez az opció bekövetkezik, akkor a C.D.O-t kibocsátó ker.bank és a biztosítást vállaló társaság a fizetési kötelezettségük miatt katasztrofális helyzetbe kerülnek. Ez történt a Lehman Braders Ker.bankkal és az AIG biztosítóval. Az AIG-ot megmentette a FED, de a makacssága miatt a Lehmans menthetetlenné vált, ami egy pénzügyi világválsághoz vezetett. Ezt a folyamatot nem domborította ki Charles Ferguson rendező, de lehet, hogy nem is akart ilyen mélyen belemenni.

A pü. válság felelőseit? - Mivel törvényi előírás nem szabályozta kellően ezt a piacot, ezért senkit sem lehetett felelősségre vonni, bár a film erősen sugalmazni akarta ezt. A szakembereknek és a politikusoknak természetesen volt és van erkölcsi felelősségük, csak amikorra kiderült számukra, hogy mekkora a baj, már megállíthatatlan volt a folyamat. Ebben a folyamatban a hitelminősítők a legnagyobb hunyók, akik minden felelősséget elhárítottak, pedig az "áldásos" tevékenységük által ők verték át az embereket leginkább. A filmnek ez a része van a legjobban kidolgozva. Mintha csak erre szeretett volna rámutatni a rendező.

Szerintem volt benne pár felesleges szál, de összességében még így is hasznos film, melyet mindenkinek látni kellene. Értékelésem: 3,5*


Krízispont - Vélemények

2017-11-07 18:12.23
Köszönöm a sommás és kulturált reakcióját!

Melyik részét nem érti? Az egyik megjegyzésem a forgatókönyv azon részére vonatkozik, melyben a bankműködés, mint kerettörténetre vonatkozik – a bank így nem is tudna működni, ez még fikciónak is rossz! Amire a film épül az az adat napi szinten kerül jelentésre! Több, mint 12 évet dolgoztam ebben a közegben (1 brókercég, 2 Ker.Bank), ezért a nagyobb rálátásom miatt szeretném tájékoztatni azoknak, akik valóságnak veszik a film ezen részét ill. segíteni azoknak akik szeretnének betekintést nyerni a pü. kereskedés világába. A megjegyzésem másik fele arra vonatkozott, hogy nem volt érzékelhető a feszültség egy ilyen rendkívüli helyzetben. Erről, valószínűleg a megírt és eljátszott szerepek tehetnek. Megjegyzem: egy valós, normál hétfői kereskedési napon nagyobb a feszültség a tőzsdén, mint amit a film egészében bemutatott. Egyébként értem a film célját, de nem tudok vele azonosulni.

A bank és a pü. világválságról nincs mit társalognunk. A filmről meg minek. Az első és az utolsó mondatom azzal kezdődik, hogy SZERINTEM / VÉLEMÉNYEM SZERINT. Nem kötelező elfogadni!

Bizonyára tudja a Mozi, illúziót közvetít, ezért az egyén korábbi ismeretei kapcsolódnak össze a film által közvetített képi és hang üzenettel az elmében, és a kettő eredője lesz az élmény / semlegesség / csalódás. Ezért értékeljük másként egy adott filmet. (itt a fórumon olvastam: "…az egyik oldalamon lévő sír a másik oldalamon lévő nevet, én meg nézek, hogy mi van…?"). Így működünk és amennyiben ezt megérti, talán a későbbiekben nem két lábbal fog másokba beleszállni és nem a személyeket fogja cikizni, hanem visszatér a 2007 évi színvonalas filmkritikáihoz és csak ahhoz.

Kérem, olvassa el figyelmesen írásomat, vagy a jövőben egyszerűen ugorja át, én már egy ideje ezt teszem az magáéval. Most is csak udvariasságból reagáltam a hízelgő reakciójára. A jövőben kíméljen meg a parttalan diskurzustól. Közel a 7. X felé már méltatlan volna kakaskodni. Én befejeztem!


Kenyér, szerelem, fantázia - Vélemények

2017-11-06 22:53.06
Örülök, ha hasznosnak találta.


Krízispont - Vélemények

2017-11-05 18:39.41
Szerintem, ez a film nem tudott felnőni a vállalt feladatához! Nem tudta bemutatni a bukáshoz vezető eseményeket. Valami homályos matematikai-képlet elírásával magyarázni egy pénzügyi (pü.) világválságot, ugyan már!!! Véletlenül nem lehet a pü. rendszereket bedönteni. Többszörös biztonsági szabályzók vannak beépítve, melyet csak szándékosan (a legeslegfelsőbb személyektől) vagy többszörös hanyagság egybeesése miatt következhet be. Ez a szál nem derült ki! A filmből az sem derült ki, hogy miért bocsátották el az - ügy kipattanása előtt - tömegesen a munkatársakat! Kulcsfontosságú lett volna tisztázni, milyen nehézségekről beszél. VALAKI már tudott valamit…???
A kockázatkezelők már jóval korábban (Stanley Tucci - Eric Dale) értesítették a likviditásért felelős részlegvezetőt, (Demi Moor - Sarah Robertson), hogy túl nagy a kitettségük. Nos ezért még nem dől össze a világ, mivel több lehetőség van a likviditás biztosítására. (Tessék csak a Postabank történetre gondolni.) Ez a szál sincs tisztázva!
Akkor miről is szól a film? Arról, hogy mitől vezető a vezető, ennyi. Nem értik a folyamatot. Ilyen a valóságban nincs, egy filmbe lehet hülyét csinálni a vezetőségből, de ez nem hiteles és nem egy ütős story. Engem nem tudott meggyőzni az elsőfilmes rendező (J. C. Chandor), hogy ő érti mit is akar mondani, üzenni. Egy dolgot próbált tudatosítani: mindenáron csökkentsd a veszteséget, (szó szerint: a becsület a hírnév a további lehetőséget… stb. árán is.) Ezt ábrázolja a kutya eltemetésével: Egy haldokló szervezetet semennyi pénzzel nem lehet életbe tartani sokáig! A brókerek nagy bónusza pedig csak kártérítés, a becsületük ára. E cég brókerei kiírták magukat a pü. világból.
A színészi játékról - Stanley Tucci (az erkölcsi győztes) és Demi Moor (hibázása miatti félelmét tökéletesen ábrázolja "mint riadt kislány"…) ők hitelesen alakították szerepüket. A többiek bár nagy nevek, de hiteltelenek voltak számomra. Pl.: amikor Jeremy Irons (John Tuld, elnök - vezérigazgató) megérti, hogy már nem többszörös milliárdos, akkor kicsit megemeli a hangját és… Paul Bettany (Will Emerson) ittas, de mire visszaér az irodába már józan. Továbbá, egy ilyen éjszaka után senkin sem látszik a kialvatlanság… stb. stb. A vágásokkal nem, a zenével teremtenek bizonyos feszültséget, de nem mutatnak hozzá történetet.
Értékelésem: valójában 2*, de Tucci és Moor miatt 3*. Akit a pénzvilág érdekel, és többet szeretne tudni róla NE ebből a filmből tájékozódjon. A pü. válság oka: a Nagy Dobás c. filmből megérthető. Véleményem szerint azt, érdemes tanulmányozni. Elnézés kérek, kicsit hosszúra sikeredett.


Egy év múlva az oltár előtt - Vélemények

2017-11-02 19:08.59
Szerintem aranyos kis romantikus mozi. Nzingha Stewart író-rendező története ismert, különösebb meglépetést nem tartogat, de nem is kell. Film a hölgyek párválasztási dillemáiról szól. Közismert, hogy a nő választ, de a férfinak bele kell egyeznie: ekkor és csak ekkor jön létre a házasság (Istenien ki van ez találva !!!). Ezért a hölgyek elsődleges feladata a "számukra megfelelő" férfi megtalálása, majd elhitetni vele, hogy valójában mindezt a férfi akarja. E történetet ezt mutatja meg, sok humorral, valamint azt hogyan támogatják egymást a talpraesett/vagány barátnők ebben az akcióban. Bizony a vadászat csapatmunka ősidők óta.

A szereposztás nekem tetszik, a feltörekvő színészek kedvelhetőek, az afroamerikai környezet pedig még többet emel a vizuális élményen. A rendező kimondat pár megfontolandó bölcsességet, szerintem érdemes megszívlelni. Hajrá lányok, amilyen pontos a (reális) kiválasztásuk, olyan boldogabb lesz a hátralévő családi életük. Nem várni kell a…
Mindenkinek ajánlható.Értékelésem: 4*


Örvénylő vizeken - Vélemények

2017-11-02 11:07.39
Szerintem: Erkölcs és féltékenység, amit a szerzők bemutattak e filmben. Ahhoz, hogy az erkölcsi hanyatlást be lehessen mutatni, kell egy "mihez képest…" ez a pont a 130 évvel korábbi történet. Amihez hasonlítja a mai erkölcsi szintet (más: én a női fürdőruha nagyságához szoktam hasonlítani, ami fordítottan arányos az erkölcsi szinttel). Kathryn Bigelow nagyon jól ábrázolja a két kor anyagi és erkölcsi világát. A párhuzamosan vezetett történetek összefonódása jelzi, hogy nem két filmről van itt szó, hanem csak a két történet összekapcsolásával mutatható meg a rendezőnő üzenete: Bár az erkölcs hanyatlik, de a féltékenység örök. Egyik szereplővel sem tudtam azonosulni, de megértem a cselekedeteik okát.

A színészi játék csodálatos, különösen Sarah Polley (Maren Hontvedt), Catherine McCormack (Jean Janes) és Sean Penn (Thomas Janes), akik magasra emelték a filmet, de a többiek is hozták a maximumot. A vágásokkal jól fokozták a feszültséget.

A film egyetlen hátránya, hogy nagyon nagy odafigyelést igényel, egy pillanatra sem lehet lazítani.
Kinek ajánlható? Azoknak, akik kedvelik a drámai filmeket és azoknak, akik szeretnek eljátszani a gondolattal, hogy adott szereplő helyében mit tennék én… Értékelésem: 5*


Doktor Szöszi - Vélemények

2017-10-31 21:36.57
Üdítő volt olvasni tárgyilagos véleményét. Tökéletesen egyetértek önnel, köszönöm, így nem kell megismételnem. Ilyen hozzászólások azok, amelyek segítenek tájékozódni a filmek bonyolult világában. Bizonyára sokunknak segítenek abban, mely filmeket érdemes elsősorban megnézni. Reménykedem, hogy több kommentjével továbbra is megörvendezteti a filmszerető közösséget. Én mindenesetre várom és figyelem.


Nagyfater elszabadul - Vélemények

2017-10-31 16:02.45
D. Mazer – J.Phillips páros egy olyan történetet mond el, ami mindig aktuális. Azért, hogy ezt a drámát sajnos ilyen stílusban kell elmondaniuk azért nem őket és a film szereplőit kell lehúzni. Az alpári keretért az a réteg felelős, akik ezt a stílust megteremtették! Az alkotók kénytelenek ehhez a közeghez alkalmazkodni, hisz nekik akarnak valamit üzenni e filmmel !
Közismert, hogy a nagyapa sokkal nagyobb hatással van a fiúunokára, mint az édesapa. Ezért a nagypapa-unoka köré építették fel a történetet a figyelemfelkeltő trágárságokkal együtt. A célközönség napi szokásai és szóhasználata nélkül esély sem lett volna, hogy ők megnézzék ezt a mozit.
Hogy gondolkozhatott a páros és a befektetők: Válasszunk egy népszerű színészt nagypapának (Robert De Niro) és hozzá, e korosztályának szimpatikus unokát (Zac Efron), öntsük nyakon az ő szokásos időtöltésükkel (bulizás, bunyó, kábszer, lányok megfektetése, kitolás valakivel, akit ki lehet ezért cikizni… stb.)
Vond ki a megszokott közegéből azt a személyt, akinek olyan dolgot akarsz mondani, amin neki mélyen el kell gondolkoznia. A nagyapa ezt sikeresen megtette. Felnyitotta az unokája szemét, van még kedves lány a világon, miért akarod elkötelezni magadat egy rikácsoló, önző lány… mellett, akit nem a szívedből szeretsz és tisztelsz. És jött a csattanó…

Úgy látom: Ezt a filmet a bölcs Robert De Niro vállalta el, jószolgálati követként (valószínű nem a gázsi motiválta elsődlegesen). Egy nagyon fontos döntésre hívta fel a figyelmet tessék belegondolni…

Azért mert ön vagy ön vagy ön… nem érti meg az alkotók, közreműködők üzenetét attól még nem szar, fos, hányadék egy film, inkább tessék még egyszer átgondolni, esetleg újra nézni a filmet. Tiszteljük az alkotók munkáját művészetét, és akkor eljutunk oda, hogy meg tudjuk mondani, hogy egy film miért tetszik..., vagy miért nem… és ennyi csapó!


Ostrom Seattle-ben - Kérdések

2017-10-29 15:35.53
Bocs, de nem ide akartam, hanem a véleményekhez.


Ostrom Seattle-ben - Vélemények

2017-10-29 15:34.05
Kitűnő film, amely felhívja a figyelmet, mi és hogyan zajlott, 1999-ben Seattle-ben abban az öt napban. Felidézi az események hangulatát, résztvevőit - a tiltakozó csoportot, az utcai zsarukat és parancsnokaikat Woody Harrelson (Dale rendőr), a város tisztviselőit Ray Liotta (Jim Tobin polgármester), a híradósokat és az ártatlan jelenlévőket Charlize Theron (Ella az állapotos kismama) személyében.

Kérdés: Ki tudott pozitív eredményt felmutatni ében a negatív végkimenetelű történetben…

Stuart Townsend (forgatókönyvíró, producer, elsőfilmes rendező) filmje nem dokumentumfilm, de a témát tisztességesen prezentálja nem a szenzációhajhászás a célja, inkább a történet az emberek széles rétegéhez való eljuttatás. Ezt szolgálja a sztárokkal teletűzdelt szereplőgárda is, akik kitűnően hozták a karaktereiket.

Mindenki, aki azt szeretné, hogy ez a világ valóban jobb hely legyen, feltétlenül fontos ezt a filmet megnéznie és elgondolkozni a megtörténteken: radikalizmus… vagy előre látó reform… a jobb megoldás.


Ostrom Seattle-ben - Kérdések

2017-10-29 15:17.56
Kitűnő film, amely felhívja a figyelmet, mi és hogyan zajlott, 1999-ben Seattle-ben abban az öt napban. Felidézi az események hangulatát, résztvevőit - a tiltakozó csoportot, az utcai zsarukat és parancsnokaikat Woody Harrelson (Dale rendőr), a város tisztviselőit Ray Liotta (Jim Tobin polgármester), a híradósokat és az ártatlan jelenlévőket Charlize Theron (Ella az állapotos kismama) személyében.

Kérdés: Ki tudott pozitív eredményt felmutatni ében a negatív végkimenetelű történetben…

Stuart Townsend (forgatókönyvíró, producer, elsőfilmes rendező) filmje nem dokumentumfilm, de a témát tisztességesen prezentálja nem a szenzációhajhászás a célja, inkább a történet az emberek széles rétegéhez való eljuttatás. Ezt szolgálja a sztárokkal teletűzdelt szereplőgárda is, akik kitűnően hozták a karaktereiket.

Mindenki, aki azt szeretné, hogy ez a világ valóban jobb hely legyen, feltétlenül fontos ezt a filmet megnéznie és elgondolkozni a megtörténteken: radikalizmus… vagy előre látó reform… a jobb megoldás.


Harapós hölgy - Vélemények

2017-10-29 10:33.30
Véleményem szerint e film közepesre sikerült, mivel sem a forgatókönyv, sem a színészi teljesítmény nem ragadott magával. A forgató-könyv több (zavaró) bakit tartalmaz, amely szétzilálja az amúgy is sekély feszültséget. Egyes jelenetek pedig nélkülöznek minden logikát.
Úgy tűnt, hogy a fiatal Diane Lane-t zavarta ez a műfaj, de a szerepével sem tudott azonosulni. Michael Woods (Jack) nem tudta elhitetni velem, hogy ő egy pszichopata "kukkoló". Csak a zene volt ami adott némi feszültséget az egész mozinak. Csak Diane Lane rajongóknak ajánlom.


Kenyér, szerelem, fantázia - Vélemények

2017-10-26 19:44.29
Az Interaktív Filmkatalógus Kenyér, szerelem, féltékenység c. film ismertetője valami oknál fogva nem ehhez a filmhez tartozik. Amennyiben nem gond megosztanám a saját leírásomat:

"Sagliéna: Szent Antal ünnepének másnapja. Carotenuto főtörzs nősülés előtt áll. Ahhoz hogy nőül vehesse szíve választottját, – erkölcsi ok miatt – előbb le kell mondania hivatásáról. A lemondólevelét átadja kedvesének, hogy adja postára azt. Közben egyik ifjú beosztottját, Pietrót – a szervezeti szabályzat miatt – áthelyezik, aki visszatértéig a parancsnokára bízza aráját, a szép "Vadmacskát", kisegítésként elszegődik a főtörzshöz szolgálónak. A falusiak ezért rögtön pletykálkodni kezdenek róluk és ennek híre eljut Pietrohoz is, aki ezért hazalátogat… A féltékenységi jelenetek miatt a bába eltépi a főtörzs házassági kötelezvényét. Pietro pedig visszatér Sagliénaba. Ekkor feltűnik a bába gyermekének apja… Peregnek az események: vándorszínészek, földrengés és végül megérkezik egy másik szülésznő..."

Hangulatos környezetben, a két szálon futó könnyed, vidám, mozgalmas kis történet remek szórakozás két felejthetetlen színésszel: a szívtipró Vittorio De Sica (Carotenuto főtörzs) és a csodálatos Gina Lollobrigida (Mária "vadmacska") Mindenkinek ajánlható. Értékelésem: 4*


A Pentagon-ügyirat - Vélemények

2017-10-24 23:22.46
Napokig hatása alatt voltam ennek a filmnek. Ez egy igaz történet, arról, hogyan "állítja" meg a vietnami háborút egy zseni, Daniel Ellsberg (James Spader).
Kezdetben teljes egyetértésben volt a kormánnyal és kiállt a Vietnámi bevonulás mellett a demokrácia védelme érdekében. Ő nem akart mást csak szolgálni a hazáját a lehető legmegfelelőbb módon.

RAND-i elemző és a kormány tanácsadójaként hozzáfér a legtitkosabb Pentagon dokumentumokhoz. Felfigyelt, hogy egyes jelentések ellentmondanak egymásnak, ezért személyesen akarta látni mi is folyik Vietnámba. Ott a Védelmi Miniszter ellenőrekén gyanítja, ez a háború nem a demokrácia védelméről szól… Ekkor felülvizsgálja cselekedeteit és rádöbben milyen szörnyűségek mellett állt ki. Drámaian meghasonlik önmagával… és a depresszió úrrá lesz rajta…

Idővel visszatér a RANDI munkájához és kéri Harry Rowen-t a RAND igazgatóját (Alan Arkin), hogy kérje ki a Vietnámról szóló 7000 oldalas dokumentumot, amellyel bizonyítható, hogy négy egymást követő Elnök, megtéveszti az amerikai lakosságot és a kongresszust a vietnami háborúról. Patricia Marx (Claire Forlani) és közeli barátja, Anthony Russo (Paul Giamatti) támogatásával úgy dönt, hogy nyilvánosságra hozza a dokumentumokat az amerikai nép számára. A Times lehozza az első részt… Hazaárulásért bíróság elé állítják…

A négy főszereplő maradandó élménnyel járult hozzá a film színvonalához: Alan Arkin a nyugalmával, Paul Giamatti a lezser hippis felfogásával, míg Claire Forlani és James Spader dinamikus temperamentumukkal és kitartásukkal – valódi társak lettek.

A film kitűnő betekintést nyújt a politikai manőverezés mechanizmusába, valamint a Vietnámi harci akciókba, amelyről kevesen tudnak. Ajánlható mindazoknak, akik szeretik a dráma / háború /politika témájú filmeket. Sokszor nézhető film! Értékelésem: 5*


Árnyak toszkán verőfényben - Vélemények

2017-10-24 15:33.34
A film két író félelmeinek vicces és szívmelengető története, a fiatal Jeremy Taylor, leendő író, aki fél, mert nincs igazán jó ihlete, és a régebbi író Weldon Parish, aki attól tart, hogy megszégyenül, mert még egyszer nem képes olyan sikere.
A film azzal a bátorsággal foglalkozik, hogy igazán kövessük a szív szavát, és tegyük meg azokat a dolgokat, amiket szeretnénk. Ne adjuk fel reményeinket, álmainkat és vágyainkat.
Weldon végül is kötélnek áll és elkezdi az ifjú írónak elmondani a siker receptjét: csak arról írj, amit meg is tapasztalsz az életben… Jeremy elfogadja, a MOND EL – MUTASD MEG – HAGYD, HOGY CSINÁLJAM okítást. Közben Jeremy is hat Weldonra, hogy nézzen szembe saját félelmeivel, - melyet mélyen a belsőjében őriz - az őrült rémületeivel, hogy nem tud írni.

Közben Jeremy és Weldon egyik lánya, Isabella (a lenyűgözően szép Claire Forlani), egymásba szeretnek...

Mindezt egy lélegzetelállító Toszkán környezetbe, amely önmagában is egy plusz főszereplő, de a film kulcsa Jackson, Keitel és Claire Forlani mellett, Szintén kiválóak, a papot (Giancarlo Giannini) és a szálloda tulajdonost alakító színészek.


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk