Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hirtelen 30
- Viasat3, 23:00
A fekete tulipán
- Cool TV, 23:00
Felhőkarcoló
- Mozi+, 23:00
A bűnös
- Paramount Network, 23:00
Hang nélkül
- AMC, 23:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A sógun (sorozat) - Vélemények
A legjobb filmzenék!
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Predator - A ragadozó aaaaa
Szacsvay László aaaaa

 

Sheenwal hozzászólásai

Ugrás Sheenwal adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7

Star Wars: Az utolsó Jedik - Vélemények

2018-09-24 20:16.25
Ez különbözteti meg a rajongót a műkedvelőtől...


2018-09-22 13:31.10
Az a baj ezzel, hogy a Disney égisze alatt, amióta törölték az EU-t, szinte nincsenek épkézláb történetek. Párját ritkítja ha beesik egy és az is 99%-ban a az eredeti trilógia idejére datálodik folytatások meg nuku. Ez egyrészt annak köszönhető hogy Mikiegér kikötötte, hogy akkor írhatnak Legeds regényt ha 3 Canon-t előtte megírsz. Na most, mivel nincs miről írni, mivel nincs hívatalos idővonal az Endor utáni eseményeről max +1 évvel utánig úgy nehéz bármit is összerakni Canon néven, akkor Legends sem lesz nagyon. Azok a regények amik megjelentek mostanában kevés kívételtől eltekintve elég gázosak, ütik a régi hamisítvány könyvek színvonalát (ez igaz az újképregényekre is). Ezt igen jól szemlélteti az is hogy a legnagyobb hazai könyvárúháznál folyamatossan 40-50% kedvezménnyel árulják az SW regényeket és képregényeket mivel a kutya sem viszi őket. Ugyanakkor a régebbi, jobb regények 5-6x-os áron is mozognak az antikváriumokban. És ez nem jó jel a szériára nézve.

A Star Wars csak az első film megjelenéséig volt film, már a megjelenés követő két évben (1977-78-ban) jónéhény regény jelent meg a Lucasarc égisze alatt. Már akkor túlnött a film jellegen.

És igen egy új, folytatás trilogiát az fog beárazni, hogy az előzően megírt történetekhez képest mit tud nyujtani. Ez már egy folytatás, nem egy első film itt már van mihez viszonyitani és rajongók többsége ismeri is az előzményeket viszonyítani fog.

Igenis fontos, hogy mi Legends és mi a Canon pont a Disney szabályai miatt, ráadásul ezzel teljes a bizonytalanság az íroknál (meg a Disney-nél is), hogy mihez is nyúlhatnak, hiszen a Disney a saját szabályait rúgta fel például azzal, hogy visszahozta Thrawn-t a Canon-ba. Ráadásul ide-oda ugrál a tervezett (vagy épp nem tervezett) Előzményfilmekkel is. Senki sem tudja mi, hogy változik az SW elképzelt univerzumában, nincs egy állandóság. Így nem lehet felépíteni egy univerzumot.


2018-09-21 22:14.09
Az új Star Wars trilógiával, ahogy már elöttem leírták, (a ZS kategoriás történeten kívül) valóban az a fő probléma, hogy a bevezetésével kivégeztek a valóban jó karaktereket amik a mára Legends-nek minősített eredeti folytatásokban szerepeltek.
A teljesség igénye nélkül "pár" belölük:

- Thrawn (persze visszatért a Rebels-ben de közel sem úgy, ahogy az eredetiben szerepelt)
- Mara Jade
- Wedge Antilles (na ő vajon hová tünt)
- Corran Horn
- Talon Karrde
- Gilad Pellaeon
- Jorj Car'das
- Tycho Celchu
- Garic Loran
- Voort saBinring
- Tendra Risant
- Booster Terrik
- Mirax Terrik
- Ooryl Qrygg
- Hohass Ekwesh
- Borsk Fey'lya
- Kell Tainer
- Gara Petothel / Lara Notsil / Kirney Slane
- Vilim Disra
- Garm Bel Iblis
- Shada D'ukal
- Voss Parck
- Daric LaRone (ha már kiugrott rohamosztagost keresünk)

Direkt nem említettem a Skywalker/Organa vérvonalat (pedig a Solo csemeték ott is jobban sikerültek) hanem olyanokat válogattam akik az eredeti szériákban nem ismerősek (na jó Wedge egy kicsit kívétel). Sorolhatnék még több tucatot de már ezek a szereplők bármelyike jobb és színesebb karakterrel és háttéranyaggal rendelkezik, mint az új trilógia bármelyik új (avagy régi) szereplője.
És igen ez a baj az új trilogiával hogy igencsak silány karaktereket kaptunk, amikor százával válogathattak volna a jobb karizmatikusabb változatosabb szereplőkből.
Helyette kaptunk:
Egy Supergirl-t, egy "über" joystic zsókét, egy bamba rohamosztagost, egy lila hajú "tüneményt", pár semmitmondo mellékkaraktert, meg a régi karakterek lecsúszott, nyomorúságos klónjait.


2018-02-05 19:50.00
9 az a nyolc és még mindig űrhajó (Lucrehulk osztályú droid vezérlő űrhajó), nem űrállomás. :)


2018-02-04 18:16.55
Hát vannak azért jó páran (nem is biztos hogy kisebbség :D ) akiknek nem tetszik a film.

Számomra leginkább azért nem szimpi a Disney féle vonulat mert egyszerűen nem illik bele az anno megalkotott irányvonalba. És ez nem azért gázos mert önmagukban olyan rossz filmek lennének hanem azért mert ezek folytatások lennének. Még csak nem is úgy mint a Star Trek féle új vonulat mert ott legalább egy alternatív idősíkban helyezték el a történetet így a hibák egy rész legalább magarázható ezzel, de itt szó sincs ilyesmiről. Ez egy egyenes vonalú folytatás lenne aminek ragaszkodnia kellene az elődrészek által lefektetett szabályokhoz, nem áthágni őket.

Ha megnézzük az Ep.IV kezdő jeleneteit, mikor is a Devastator játszi könnyedséggel semlegesíti a felkelő korvettet, ahogy rohamosztagosok kíméletlenül felszámolják az ellenállást, ott érezni a Birodalom hatalmát, a fenyegetést, ami végig jelen van a filmben. Ahogy később bármelyik jelenetben is. Han sem támadja meg a két csillagrombolót (miközben menekül a Tatooine-ról), holott a Falcon sokkal hatékonyabb egy X-szárnyúnál, hanem farkát behúzva iszkol előlük. Ahogy C3PO megjegyzi az Ep.V-ben egy birodalmi csillagrombolót megtámadni felér az öngyilkossággal. Ugyanez az Ep.VI-ban Ackbar által amikor megjegyzi, hogy nem sokáig tartanak ki a csillagrombolók ellen. Ezt a dolgot nagyon hiányolom az új filmekből.

Az új filmekben (még a Zsíványban is) a csillagrombolók csak dísznek vannak, nem csinálnak semmit és olyannyira nincs elrettentő erejük, hogy Poe egyedül nekimegy a behemót Drenaought-nak. Ez sajna messze áll attól, hogy komolyan vegyem a filmet. Másrészt mindkét új folytatásban is érzékelhető a korunkban jól látható megalománia, ami sajna szintén nem teszt jót a filmnek. Snoke új hajója 64km !!! széles. Bakker egy kisebb halálcsillag, pedig ez csak egy űrhajó. Aztán az ellenállás a köztársaságtól leselejtezett cirkálója is 3,4km hosszú, amikor az Ep.VI-ban a vezérhajó (Home One) volt 1,2km hosszú (eredetileg). Hogyan jutottak hozzá egy ekkora böhöm nagy döghöz ami önmagában erősebb mint a teljes lázadó flotta volt az EP.VI-ban, pláne mindezt úgy, hogy az elmúlt 30 év a flották leszereléséről szólt? Amikor ilyeneket látok kicsit csóválom a fejem.

Az elődtrilógia jól egyensúlyoz ezen a téren hiszen ott a hajók jó része megmaradt az emészthető méreteknél. Ami ott nagy az a Lurehulk osztály de az egy hordozó (valójában átalakított teherhajó) amit nem csatára terveztek, ezért is volt "könnyű" az Ep.I-ban megtámadni. Az animációs sorozatban (Clone Wars) is volt egy böhöm, a Malevolence (4.8km) de az a teljes szeparatista haderő legerősebb hajója volt nem egy picinyke ellenállásé. Itt még egy korvett is 300m, egy fregatt 500m, holott ezek eredetileg már a fregatt és cirkáló méretek. Nem attól lesz félelmetes egy hajó mert hatalmas (na jó kicsit talán) hanem a képességétől.

Sajnos ugyanez érvényes a szereplőkre. Kitől is kéne félnünk? Snoke, Kylo, Hux esetleg Phasma... Mindegyik leszerepelt. Egyikben sem látom azt a képességet mely szerint ők képesek lettek volna létrehozni és fenntartani egy ilyen haderőt. Hol vannak a Vader, Tarkin, Palpatine féle karizmatikus figurák? Sehol.
A ellenállás vezetése sem különb. Hol van a régi Leia. Hondo egyszerűen nevetséges a ruhájában, pedig ő a Ninka korvett parancsnoka volt, ergó katonai vezető. Akkor mi ez a lebernyeg? Ahogy persze Leia is aki elméletileg tábornok. Milyen ruhában volt az Ep.V-VI-ban? Hát nem ilyenben. Mind az eredeti mind az elődszériában a katonai vezetők katonának is néztek ki (kivétel a Jedi tábornokok, de még ők legalább a Jedi ruházatot viselték). Az eligazítások is inkább tűnnek traccspartinak mintsem igazi megbeszélésnek. Az elődrészekben ezek is jóval hitelesebbek voltak. Mind a Yavin-i, mind az Endor-i ütközet előtti eligazítás sokkal komolyabb volt mint az új filmekben.

Az erő használata szintén gázos. Amilyen játszi könnyedséggel használja Rey az erőhasználat különböző fogásait az már enyhén is túlzás. Luke három év után a Hoth-on komoly erőfeszítések árán tudta magához édesgeti a kardját, itt meg Rey egyenrangú félként használja Kylo-val (aki egy képzett erőhasználó) ugyanezt a fogást. Ahogy az előző részben az elmebefolyásolás is. A sziklák emelgetéséről meg nem is kéne beszélni. Luke mit szenvedett Yoda-nál, hogy azt a három kavicsot meg RD2D-t megtartsa. Lehet persze magyarázni hogy felébred az erő de hát akkor a többi erőhasználó is ugyanígy meg kellett volna hogy erősödjön. Kylo miért nem lett erősebb akkor?

Sajnos mind ez mind az előző film elhanyagolja a régebbi filmek értékeit és a humorra helyezi át a hangsúlyt. Csak míg mondjuk a Star Trek 2009-ben, vagy a Galaxis örzői-ben ezek működtek (mert ott a szereplőkhöz voltak igazítva) itt ezek inkább bugyutának állítják be a filmet. BB8 és a Porgok is csak ezt erősítik. A szereplőknél is érzem azt, hogy nem használják ki a bennük lévő potenciált. Elég csak Phasma-ra gondolni, de például a Rose-t játszó hölgyemény is elég jól néz ki a való életben itt meg elégé elszabták a külsejét. Mintha nem lenne elég amilyen bugyuta szerepet írtak neki. Finn egész egyszerűen rohadtul nem illik a filmbe és Poe helyett is inkább az A-szárnyú pilótáját láttam volna szívesebben többet. Másrészről azzal hogy kinyírtak minden értelmes szereplőt a filmben felmerül a kérdés ki fogja vezetni az ellenállás. Rey, Poe, Finn, Rose esetleg Kylo. Hát nem tudom egyik verziót sem tudom elképzelni. Lehet hoznak megint valami kívülállót akit aztán a film végére eltesznek láb alól.

Véleményem szerint túlságosan eltávolodott az eredeti (de még az elődszéria) eszmeiségétől a Disney az új filmeknél, nem véletlen a lejtmenet az elmúlt három filmnél.


2018-01-21 14:53.17
Feltételezésed helytelen. Válaszom és véleményem is van, de feleslegesnek érzem megosztani olyanokkal akik nem látták a filmeket, ezért nem is tudják miről beszélnek.

A Retroshock kritikájának első 40 másodperce pont rólad szól. :)


2018-01-21 14:25.19
Menj nézd meg először a filmeket, majd utána gyere vissza.


2018-01-21 14:18.29
Ez is csak azt bizonyítja, hogy nem láttad a filmet.


2018-01-21 14:17.32
Te hoztad föl Vader-t. Eddig csak ő róla volt szó. most, hogy ezzel zsákutcába szaladtál már jöhetnek a többiek.


2018-01-21 14:15.23
Erre már válaszoltam pár tucat hozzászólással ezelőtt. Keresd meg ha már erre sem emlékszel.


2018-01-21 14:13.47
Őt már akkor csak a fia érdekelte, nem a lázadás leverése, csak ehhez meg kellett volna nézni a filmet.


2018-01-21 14:12.10
Jó film lett mi? Kínában nem így gondolják. Csúnyát bukott.

"A vártnál jóval kevesebben nézték meg Kínában Az utolsó Jediket, holott a kommunista ország a limitált számú amerikai filmvetítések miatt igazi kincsesbánya szokott lenni a nagy hollywoodi stúdióknak. A Star Wars 8-at viszont két hét után levették a műsorról, mert egyszerűen nem érdekelte az embereket: míg Az ébredő Erő az első héten 124 millió dollárt kaszált Kínában, Az utolsó Jedik mindössze 28 milliót kapart össze."


2018-01-21 14:09.54
Minden hozzászólás arra utal, hogy nem láttad egyik filmet sem. Csak a kritikákat ismered.


2018-01-21 14:09.04
Mondom én hogy nem láttad a filmeket.
Vader-nak Luke kellett, Leia a IV rész fiaskója után, amikor nem sikerült kiszedni belőle a támaszpont helyét, nem volt túl érdekes számára. Ha az lett volna nyilván nem ígérte volna meg Landó-nak hogy ma fennhatósága alatt maradhatnak (persze később megváltoztatta a döntését de ettől még így van).


2018-01-21 13:51.12
Pont, hogy mind a eredeti trilógia és többé-kevésbé az elődtrilógia is próbált a hitelességre törekedni.
Melyikben volt például parancsmegtagadás? Egyikben sem. A katonai vezetők ott megbűnhődtek a kudarcért (Vader keze által).


2018-01-21 13:39.18
Ez így van, de pont ezzel ismerted el, hogy nem volt hiteles a film... :)


2018-01-21 13:23.09
Ezek szerint ezt a filmet sem láttad.

Megnéztél akár egyetlen részt is a szériából vagy csak elolvastál pár kritikát?


2018-01-21 13:10.39
El kéne olvasni amit írtam (amint látom nem sikerült).

Poe a vadászszázad (vagy osztag) parancsnoka volt, mint ilyen a vezetéshez tartozik.
Az egyik X-Wing regényben Wedge (mint a zsivány osztag parancsonoka) is számonkéri a tervet kidolgozó katonai vezetőt a terv részletesebb megismerésére, az megtagadja, mire Ackbar megfenyegeti a vezetőt, hogy akkor mint a flotta parancsnoka lefújja a bevetést. Erre kénytelen volt a Bothan kiadni a kért információt. Ott ez hitelesen volt ábrázolva itt nem.


2018-01-21 13:00.22
Ha választ akarsz válaszolok majd én. Bár lehet nem azt kapod amit szeretnél. :)
Holdo-nak mint a frissen kinevezett vezetőnek (azt már nem is firtatom egy korvett parancsnoka hogyan kap segédadmirális címet) kutya kötelessége volt megosztani a terveit a beosztott állománnyal. Nem mindenkivel, de a vezetéssel mindenképp. Hallottál már olyanról, hogy eligazítás? Gyanítom nem. Az ellenállás egy katonai (vagy legalábbis félkatonai szervezet) ahol megvannak az adott szabályok. Egy parancsnok nem tarthatja magában a stratégiát, mivel akkor nincs kivel végrehajtani. Ugyanakkor nem titkolhat el létfontosságú információkat a vezetői állománytól (függetlenül hogy lefokozták avagy sem Poe még a vadászparancsnok) mivel akkor hiteltelenné teszi magát az állomány előtt és akkor számolni kell azzal, hogy a beosztottjai fellázadnak, esetleg leváltják. Ahogy az előbbi meg is történt. Poe cselekedete sem volt helyes (ahogy már korábban megírtam) de legalább érthető a motivációja.
Ha esetleg érdekel hogyan kell viselkedni egy vezetőnek nézd meg a ST: Voyager vagy a ST: The Next Generation sorozatot, abból látni fogod és talán, ismétlem talán, megérted miért is volt Hondo viselkedése helytelen és nem túl reális.


2018-01-21 10:56.18
Egyetértek!


2018-01-21 10:50.17
"És szembesítve vagy ezzel. ;)"

Bírom amikor olyanok szembesítenek vélt hibával aki egyáltalában nem ismerik a Star Wars világát és még a régebbi mozifilmeket sem.
Az eddigi hozzászólásaiból pedig lejön, hogy vagy nem láttad a régebbi filmeket vagy nem tudtad értelmezi.


2018-01-21 10:39.15
Nekem mindössze annyi volt az elvárásom hogy egy jó, az elődök által lefektetett realitásoknak megfelelő, a Star Wars világában játszódó filmet kapjunk.
Na ezek a dolgok amik egyáltalán nem jöttek össze egyik új filmben sem.

"A film egyáltalán nem tökéletes"
A film nagyon messze áll még a jótól is. Nem véletlen a film által eddig elért eredmény. Az imdb-s jelenlegi 7,5-ös pontszám (ami megy még bőven lefelé) valamint az eddig összeszedett 1,28 milliárd $ ami mostanában már nem nagyon menetel felfelé (kb 1,4 lesz a vége) a rajongói elfordulások az új szériától mind mutatják, hogy bizony nem azt érte el a film, amit a készítők terveztek.
Az is nagyon beszédes jel, amikor egyesek, a régebbi trilógiák vélt hibáinak citálásával próbálják védeni az új filmeket. Ha már ennyire védeni kell az azt jelenti, hogy baj van a filmmel.

Egyszerűen el kéne fogadni hogy ez egy rossz film lett és nem méltó a Star Wars névhez. Ennyi!


2018-01-20 19:15.49
Tudod a való élet néha produkál furcsa helyzeteket. Megsúgom hogy a 2.VH-ban a kamikaze pilóták jó része a háború vége felé még leszállni sem tudott mivel azt nem tartották fontosnak megtanítani. Az volt a feladatuk, hogy belerepüljenek az ellenséges hajóba, a leszállás nem volt elvárt. Egy háborúban ahol kevés az ember abból válogat a vezetés amiből van.
Luke még így is az egyik legtapasztaltabb volt a repülés terén a csapatból, ez a filmből is kiderül de nekem az az érzésem te nem is láttad a filmet ha ez ennyire nem jött át neked.


2018-01-20 18:28.53
Nem tőnkrevágta "csak" leborotávlta az egyik vezérsíkot, egyszer hibázott, na és. Ahogy Biggs elmondta a osztagparancsnoknak Ep.IV-ben "Luke a legjobb pilóta akivel valaha találkoztam". De pont a cikkbe írják miért is repülhetett Luke:

The controls of a T-16 were similar to those of a T-65 X-wing, which allowed Luke to join the rebel attack on the Death Star at Yavin.

De látom feleselgessen magyarázok neked mert nem érted a SW világát és ahogy el nézem nem is ismered még a filmeket sem. :)


2018-01-20 18:07.28
Amúgy meg ha kíváncsi vagy mi is a "szöcske":

[link]

Ja és a filmben ott van a hologramos jelenetben a háttérben a hátsó helységben Owen farmján.


2018-01-20 18:00.43
Nem a papír teszi az embert...


2018-01-20 17:44.34
Luke egy T-16-os "szöcske" boldog tulajdonosa volt, ami egy jó manőverező képességű, magas légköri repülésre is képes légi-sikló volt. Ezzel repült rengeteget Biggs-el és a társaival a kanyonokban. A "bush pilot" kifejezés azt jelenti "bozótrepülő", amivel arra szoktak utalni, hogy nagyon jó a kis magasságú, földközeli (innen van a bozót)repülésben. Az űrben valóban nem járt előtte de az alapismereti a repülésről valamint a "szöcske" ismerete, amelynek vezérlése nagyban hasonlított az X-szárnyúéra elég volt, hogy alá tegyenek egy gépet pláne, hogy ez volt a jutalma a sikeres mentőakcióért.


2018-01-20 16:42.09
"Mindketten a csata kellős közepén páratlan pilótának bizonyultak"

Talán mert mindketten páratlan pilóták voltak előtte is. Mindkettőjük rengeteget gyakorolt a Tatooine kanyonjaiban előtte, hogy a repülés ne okozzon nekik gondot. Nem véletlenül engedték Anakin-k kis kora ellenére versenyezni, mivel az erő miatt jobbak voltak a reflexei a többi versenyzőnél (azt persze nem tudták hogy az erőérzékenysége miatt van). Ráadásul a kis Ani épp egy sérülés miatt zúgott be a nyitott hangárkapun, esze ágába sem volt bemenni oda magától.

"Yoda-nak mekkora erőfeszítésébe került..."
Ahogy Yoda is mondta, a méret nem számít csak az hogy mennyire tudsz eggyé válni az erővel. Ehhez azonban nagymértékű koncentráció volt szükséges (pláne harc közben) ezért nem csak fizikailag fáradtak el hanem szellemileg is. Ez látszik a filmekben.


2018-01-19 23:12.18
A 2-es ponthoz lenne némi hozzáfűznivaló.
Anakin egyrészt egy űrhajót (nem egy űrállomást) robbantott fel (ez volt a szőrszálhasogatás :)) másrészt eléggé más megérzésre hagyatkozva kilőni két torpedót mint elmebefolyásolást végrehajtani vagy fénykardpárbajt vívni egy képzett ellenféllel nulla képzés után. Sajnos Rey igenis túl erősre sikerült. Luke például simán kikapott Vader-től Felhővárosban pedig ő azért hetekig kapta a tudást Yoda-tól. Corran Horn pedig amikor bepróbálkozott egy elmebefolyásolással egy rohamosztagoson nagyon pórul járt (jó ez mondjuk egy könyv, nem film).
Luke esete a Halálcsillaggal megint más, hiszen Obi-Wan is oktatta pár órán keresztül amíg megérkeztek az Alderaan-ra. Ezen felül itt is igazándiból csak a tűzkioldót kellett megnyomnia, nem sziklákat emelgetett pár óra gyakorlás után mint Rey. Ha felidézed, hogy Yoda-nak mekkora erőfeszítésébe került, hogy az Ep.II-ben megtartsa a Dooku által megbontott plafont vagy a Anakin-ra rádöntött oszlopot, ahhoz képest Rey sziklaemelgetése valóban Supermen-i esetnek tűnik. Hol van ő Yoda tudásához képest.
Sajnos én a J.J. féle "egyszerűsítsünk" vonalat érzem itt is mint az új Star Trek-ben, például, amikor a Földröl közvetlenül a 90 fényévnyíre lévő Qo'noS-ra transzportált Khan. Ha ez ott ilyen egyszerű minek vannak a csillaghajók?
Finoman szólva is kérdésesek az ilyen "hirtelen megy minden ami eddig nehéz volt" történések.


2018-01-14 11:21.02
"Én ki sem végeztem volna, sőt nem is folytattam volna ilyen formában az egészet mint az Erőtlen Emo.."

Sajnos a komolyabb folytatások megfilmesítésével már az elődtrilógia idején is el voltak késve hiszen a pl a Thrawn trilógia 5 évvel a Jedi visszatér után játszódott. A könyv kiadásának idején (1991-ben) még talán lett volna esély, hiszem még nem voltak túl idősek az eredeti főszereplők de később már veszett fejsze nyele volt a dolog. Ez pedig Lucas hibája. Bár hozzá kell tenni, hogy ő a saját folytatását eleve 50 évvel későbbi időszakra tervezte és csak a két droid (R2D2 és C3PO) szerepelt volna az eredeti szereplők közül. Nem lett volna ezzel sem gond hiszen pont emiatt volt egy lyuk a történetben ABY 50 és 140 év között, ahová senki nem írt semmit (pont a tervezett folytatás miatt). Ide nyugodtan el lehetett volna helyezni a folytatást és akkor nem kellett volna bajlódni a Skywalker családdal (a nagy elődöket meg később meg lehetett volna csinálni animációs filmként). Pl az X-wing széria is simán élvezhető anélkül, hogy a eredeti trilógia fő szereplői fő szereplői különösebb szerepek kaptak volna benne. Nem kellenek az ismert szereplők anélkül is lehet jó történetet csinálni a Star Wars világában. Csak kell egy jó történet (nem olyan mint az utóbbi három filmmé)!

"ettől azért bármelyik rajongó,akár óvodás is,nagyobb fantáziával bír szerintem.."

Némelyik rajongói film sokkal komolyabb történettel és megvalósítással bír mint az új filmek.

Az egyik kedvencem pl:
https://www.youtube.com/watch?v=E9GRYa_3gno


1 2 3 4 5 6 7

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk