Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Eredet
- HBO, 17:35
Egy kivételes barát
- Cinemax, 18:11
Beépített szépség
- Film+, 18:40
Szellemirtók 2.
- AMC, 18:50
Valld be, Fletch
- Moziverzum, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Talk Show - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
2022-es választás
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények
Segítség mi a film címe????

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Menekülés a mezőről aaaaa
Bill Murray aaaaa

 

Ahuva hozzászólásai

Ugrás Ahuva adatlapjára


A Holló (1943) - Vélemények

2022-12-15 15:03.56
Hogy lehet mar ilyen spoileres leirast kesziteni egy film adatlapjara????


Az Úr sötét anyagai (sorozat) - Vélemények

2022-07-31 22:17.12
Remek sorozat, melto a könyvhöz es sokkal jobb es reszletesebb, mint a filmfeldolgozas volt. Kiskamaszok szamara kivalo közös csaladi filmnezeshez. A zeneje hatborzongatoan jo, remelem, Lorne Balfe mas filmekben is bizonyithat meg.


Roma (2018) - Vélemények

2021-09-08 09:57.29
Erthetelen szamomra, hogyan sikerült ilyen felrevezetö leirast összehozni erröl a filmröl. Ez a film ugyanis egyaltalan nem szol semmilyen összefogasrol a haztartasi alkalmazottak reszeröl a negygyerekes anya erdekeben. Itt a haztartasi alkalmazottakrol, de leginkabb egyikükröl szol a film - mindenki mas mellekszereplö, meg ha fontos mellekszereplö is.
A film amugy csodalatos, de azt gondolom, hangulat es szemelyiseg kell hozza, hogy az ember elvezni tudja. Nem mindenkinek lesz türelme kivarni a hosszu snitteket, a lassan csordogalo esemenyeket, raerösen elmerülni a föszereplö eletet körülvevö szelesvasznu tabloban a korabeli Mexikovarosrol. Meg azt is megkockaztatnam, hogy ez egy inkabb "nöi" film, es nemcsak azert, mert a föalakok nök.
Szamomra mindenesetre nagyon emlekezetes film volt, es valami nagyon mast es ujat mutatott Alfonso Cuaronrol.


A járvány (sorozat) - Vélemények

2021-01-22 09:29.09
Ennek a sorozatnak 2020-2021-ben a valo vilagban is zajlo korona-vilagjarvany ad aktualitast. A keszitöket nyilvan merhetetlenül meglepte, hogy a bemutatoval kb. egyidöben egy valodi koronajarvany kezdödött es vilagjarvannya fejlödött, olyan következmenyekkel, amelyekre senki sem szamitott.

Engem viszont az lepett meg, mennyire kevesen tudnak (latszolag) erröl az amugy nagyon erdekes es informativ sorozatrol. Gyanum szerint a valosag ez esetben egy idö utan “fölöslegesse” tette a sorozatot, igy az erdektelensegbe fulladt. Kar erte, mar csak azert is, mivel hatborzongatoak a hasonlosagok a sorozat esemenyei es a jarvany valos alakulasa között – kiveve azt a pontot, hogy a valosagban sajnos nem sikerült ilyen flottul megfekezni es egy orszagra korlatozni a jarvanyt.

Ajanlom mindenki figyelmebe mar csak azert, mert a tudomanyos erdekessegeken tul igen aktualisnak tünö tarsadalmi kerdesek is teritekre kerülnek a jarvany vonatkozasaban - csakugy, mint a valosagban is.


Vadon (2018) - Vélemények

2019-11-23 21:41.31
Ha szpojlerezel, írd oda ele, hogy SPOILER!


A sötét völgy - Vélemények

2019-01-18 09:37.06
Egy kivalo, nagyon erös atmoszferaju es szepen filmezett osztrak "western", jo szineszekkel. Erdemes megnezni.


Szólózongorista - Vélemények

2017-06-12 23:35.48
Szep eletrajzi drama egy erzekeny es tehetseges zeneszröl, aki - mint sok mas müvesz - kenytelen volt megvivni a maga harcat a demonaival. Sok zenevel (nem csak jazz!), de erotikat ne keressetek benne, az totalis mellenyulas volt a kategorizalasnal.


Turtles Can Fly - Vélemények

2017-05-28 23:32.42
Szivszorito Film. Az a fajta, amely utan a fotelbol folkelve elszegyelljuk magunkat, hogy milyen semmisegek miatt szoktunk nyavalyogni nap mint nap.


Nincs bocsánat (2010) - Vélemények

2016-12-29 20:37.39
Zsenialis, elgondolkodtato film, csak ajanlani tudom.


Ex Machina - Vélemények

2015-10-16 08:59.04
Zseniális film. A látványon és a történeten kívül rengeteg kérdést vet fel, pl. hogy ha már létrehoztunk egy intelligens, öntudattal és önálló akarattal bíró lényt, jogunk van-e elpusztítani, ha valamiért nem találjuk megfelelőnek. Valószínűleg ezzel a kérdéssel az emberiség a jövőben valóban szembesülni fog.


A 44. gyermek - Vélemények

2015-08-20 18:49.24
Bocs - "betig"= pedig...


2015-08-20 18:48.07
Ne nézzétek meg ezt a filmet. Helyette olvassátok el a könyvet, százszor jobban jártok. A filmből pont a lényeget hagyták ki, azt, amitől az egész sztori izgalmassá és hátborzongatóvá vált. Nekem óriási csalódás volt a könyv után.
Az orosz akcentussal beszélt angol betig egyszerűen röhejes és nézhetetlen.


Az én gyönyörű hazám - Vélemények

2015-08-14 12:26.49
Szép film. A szerelmi szál ellenére sem mondanám azt, hogy ez elsősorban egy szerelmi történet: vannak főszereplői, de rajtuk keresztül egy egész korszakot ismerünk meg, annak minden örömével és borzalmával együtt. A történet a szerelem ellenére sem válik giccsessé, és nem is kiszámítható. A miliő magával ragad, a karakterek életteliek, valószerűek, a történetvezetés is. Mindenkinek csak ajánlani tudom.


Szimpla ügy - Vélemények

2015-04-08 15:53.35
Az a fajta film, amely elsőre szimplának tűnik, ahogy a címe is sugallja. De a megnézése után elbeszélgettünk róla, hogy vajon mi mit tennénk, ha a szereplőkhöz hasonló helyzetbe kerülnénk, és jól össze is vitatkoztunk. Elgondolkodtat tehát, és már ezért is mindenképpen érdemes megnézni. Billy Bob pedig valóban ellopja a legjobb alakítást Bill Paxton elől...


Wadjda - Vélemények

2014-10-29 10:43.34
Wadjda szaúd-arábiai kiskamasz. Édesanyjával a fővárosban, Rijádban él, egy szigorú leányiskolában tanul, és legjobb barátja Abdullah, egy környékbeli kisfiú, akivel nemcsak futásban, hanem biciklizésben is versenyezni szeretne. Ha lenne biciklije. Ha LEHETNE biciklije. De Szaúd-Arábiában a bicikliziés (és még temérdek más dolog is) a férfinem előjoga. Wadjda azonban nem adja fel ilyen egyszerűen.
Miközben sírva-nevetve figyeljük a történetét, betekintést nyerünk egy számunkra rendkívül szokatlan kultúrába, ahol a nők élete szinte minden tekintetben a férfiak döntéseinek van alárendelve, és ahol azok a nők, akik ennél több szabadságra vágynak, kénytelenek a kreativitásukat használni a szabályok kijátszására vagy akár megváltoztatására.

Miután megnéztük ezt a gyöngyszemet a férjemmel, megállapítottuk, hogy ezt biztos nem Szaúd-Arábiában forgatták. Aztán kiderült, hogy mégis, habár a rendezőnőnek (a wikipédia tanúsága szerint) nem egyszer egy kisbusz menedékéből kellett irányítani a stábját adóvevőn keresztül, hogy nehogy kivívja a társdalom (és a vallási rendőrség) rosszallását. A film számos díjat nyert, és országa Oscar-díjra is nevezte – abszolút jogosan.

A film egy kedves történet egy kislányról, aki mer nagyot álmodni: bátor, okos, leleményes, de gyerekhez mérten naiv is. Ez a naivitás néhol segíti őt, néhol gátolja. Itt nincsenek könnyű heppiendek, de vannak harcok, tárgyalások, küzdelmek és nehezen kivított győzelmek a vereségek mellett. Wadjda történetén keresztül természetesen nemcsak őt ismerjük meg, hanem édesanyját is, aki kénytelen a férje által fizetett sofőr kénye-kedvére hagyatkozni, ha el akar jutni az órákra lévő munkahelyére, másképp ugyanis nem utazhat. És akit – miközben a lánya bicikliért nyaggatja őt – felkavar a gondolat, hogy szeretett férje második feleséget tervez maga mellé venni, mivel ő már nem szülhet.

Egy nagyon más világ ez. Sokminden ijesztő lehet számunkra, de engem ezzel együtt felvillanyoz az a tudat, hogy életemben először betekintést nyerhettem (szó szerint) egy olyan országba, amelyről eddig úgy tudtam, teljesen zárt világ. És ez jó jel. Jó irány. Így tovább, Szaúd-Arábia!


Elveszetten a hóviharban - Vélemények

2014-04-09 09:53.56
Igen, ez ugyanaz. Semelyik címen nem érdemes megnézni egyébiránt.


A hó fogságában - Vélemények

2014-04-09 09:51.40
Amennyire érdekes és izgalmas a téma (főleg, hogy igaz történetet dolgoz fel, amelynek szereplői ma is élnek), annyira sikerült rosszul feldolgozni. Igazi, a leggagyibb értelemben vett amerikai "tévéfilm": irritálóan szimpatikus karakterekkel, a megfelelő helyeken "balról lágyan bekúszó" nyálas zenékkel, borzalmas párbeszédekkel. Értem én, a nagyközönség számára készült: pont ezért viszont igényesebbeknek nem ajánlom.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk