Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Klónok
- Mozi+, 16:50
A karácsony mentőakció
- Paramount Network, 17:00
Wonder Woman
- HBO2, 17:10
Acceleration
- Film Mánia, 17:25
Aquaman és az elveszett királyság
- HBO, 17:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Dudley Moore - Vélemények
10-8: Veszélyes őrjárat (sorozat) - Keresem
Most vagy soha! (2024) - Vélemények
Temetetlen múlt - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A Goldman-ügy aaaaa
Martin Brest aaaaa

 

TheAfrit11 hozzászólásai

Ugrás TheAfrit11 adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8

Bosszúállók - Végjáték - Vélemények

2019-04-28 20:56.49
Tegnap megnéztem a filmet, és meg is akartam írni a véleményemet, illetve rövid kritikámat ezen az oldalon, de gyorsan végigfutottam az utolsó kb. 100 hozzászólást, és úgy döntöttem: nekem elég volt a Filmkatalógusból.

Ez a közösség, ez a légkör, ami itt van, amit ti képviseltek, nagyon nem az én világom. Nem csak a trollok miatt, hanem mert a kommentjeitek kb. 80%-ában már nem is a filmről beszéltek, hanem egymást és egymás véleményét támadjátok be, sokszor nem éppen intelligens és kultúrált stílusban. Bevallom őszintén, kicsit rám is átragadt ez a mentalitás, de szerencsére még idejében magamhoz tértem.

Úgyhogy köszönjétek magatoknak, én leléptem, azt hiszem átmegyek a Mafab.hu-ra, ha filmekkel akarok foglalkozni. Tudom, nem érdekel senkit, meg nem fogok hiányozni, de azért gondoltam, ezt még iderittyentem búcsúnak, hátha egy-két értelmesebb közületek elgondolkodik rajta.

Isten veletek!

U.I.: nem tudja valaki, hogyan tudnám törölni a regisztrációmat? Megköszönném! ;)


2019-04-22 19:37.22
Nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy végül mégsem ez lesz az utolsó Avengers film. Ezek a filmek képzik a Marvel univerzum gerincét, a Bosszúállók nélkül ez a széria már rég kifulladt volna, és feleannyira sem lenne sikeres, mint amilyen. Erősen kétlem, hogy a Disney veszni hagyna egy ekkora nyerőgépet, amely minden egyes alkalommal milliárdos bevételeket termel nekik.

Szerintem 2-3 év múlva simán bejelentik az Avengers 5-öt, különben a Marvel-filmek népszerűsége meredeken zuhanni kezdene.


2018-as választás

2019-04-21 09:08.36
Ideje lenne új topikot nyitni az aktuálpolitikai témáknak, a 2018-as választás már lejárt lemez. Miért nincs még olyan hogy "2019-es EU választás"?


Star Wars: Skywalker kora - Vélemények

2019-04-14 17:19.45
Ezt most nem értem. Kételkedsz abban, hogy tényleg elkészül? Kb. egy hónapja forog már a film, és a jelenlegi tervek szerint 2020 novemberében be is mutatják (ami persze még változhat). Idén véget ér az új Star Wars trilógia - bár egy spin-off még biztosan várható - , jövő karácsonykor pedig megkapjuk az első Avatar folytatást is. A szuperhősfilmek pedig áradnak tovább. Akármilyen jól is sikerül az új Dűne, sajnos arra lesz kárhoztatva, hogy ezeknek a sokkalta népszerűbb és könnyebben fogyasztható látványfilmeknek az árnyékában éljen. Pont így járt az új Mad Max és a Blade Runner folytatása is.


2019-04-14 16:35.42
Mákod van, készül az új Dűne-film, Denis Villeneuve rendezésében (Sicario, Érkezés, Szárnyas Fejvadász 2049), ráadásul Magyarországon forgatják. Én is nagyon várom már!

Azt hittem, tudsz róla :)


Shazam! - Vélemények

2019-04-08 10:37.38
Az Aquaman mellet a DC univerzum eddigi legjobb filmje lett a Shazam!

Ez a film alapvetően két szálon fut: az egyik egy humoros, paródiába áthajló szuperhős-sztori, amihez hasonlót ugyan láthattunk már a konkurens Marveltől, de a Shazam! esetében ez a fajta önirónia nálam sokkal jobban betalált. Főleg, hogy a Marvelnél kezd már nagyon unalmas és önismétlő lenni a dolog. A másik szál pedig egy családi dráma két nevelőszülőről és az általuk befogadott gyerekekről, amely meglepően jól működik, és egy pillanatra sem éreztem erőltetettnek. Persze ezen a fronton sem mond semmi újat vagy túlságosan mélyet a film, de szerethetően és fogyaszthatóan tálalták. Nagyon jól sikerült egymással párhuzamosan, illetve egymást felváltva futtatni ezt a két történetszálat.

A Shazam!-ra úgy is lehet tekinteni, mint egy megkésett karácsonyi mozira, nem akarok spoileres lenni, de aki már látta, az érti, miről beszélek. Talán felcserélhették volna a premier dátumát az Aquamannel :)

A film legnagyobb hibája egyrészt a magyar szinkron (a főhős és haverja/mostohatestvére, a kis mankós srác biztos nem ennyire idegesítőek eredeti nyelven, de magyarul borzalmas ripacskodás volt némelyik közös jelenetük), a másik pedig a főgonosz. Mark Strong karaktere nagyon sekélyes volt a motivációival együtt, az átlag Marvel-gonoszokat idézte bennem. Ezek miatt sajnos le kell hogy vonjak egy csillagot.

A Shazam! egy kellemes meglepetés, én bátran tudom ajánlani minden képregényfilm-rajongónak, azoknak is, akik eddig szkeptikusak voltak a DCU-val kapcsolatban. Remélem, innentől kezdve tartani tudják ezt a színvonalat, és nem esnek vissza az SS/JL szintjére.


2018-as választás

2019-04-07 19:48.48
Tudom, nem engem kérdeztél, de lehet, hogy most pár százalékot veszíteni fog a Fidesz, és vele együtt a Jobbik is. Azt a néhány (max. 8-10) százalékot a Mi Hazánk Mozgalom nyeri majd el tőle.


Godzilla 2. - A szörnyek királya - Vélemények

2019-03-28 19:04.05
Ne aggódj, már a rendező is elmondta, hogy itt sokkal többet fogjuk látni Godzillát és a többi szörnyet, mint az első részben.

Legyen elég meggyőző a ma kijött új TV-szpot:

https://www.youtube.com/watch?v=yHzJSvVGn8k


Marvel Kapitány - Vélemények

2019-03-20 17:51.27
A True Lies plakát nem szúrt szemet, melyik jelenetben van? Pironkodva beismerem, hogy még sosem láttam azt a filmet, úgyhogy azt is megkérdezném, annak mi köze van a feminizmushoz?


2019-03-20 17:46.26
Én nem számítottam rá. Lehet, hogy csak nem figyeltem oda eléggé (nem kötött le túlságosan a film), de engem kisebb sokkhatásként ért a dolog, amikor megtörtént. Nem mintha annyira durva vagy megdöbbentő lett volna, inkább csak nem akartam hinni a szememnek, hogy tényleg képesek voltak ezt meglépni.


2019-03-20 10:14.28
Ez az "agenda" szerencsére kimerül az agyturkász jelenetben látható flashbackekben, így ez még a kevésbé zavaró tényezők közé tartozik a filmben. Főleg, hogy még csak komolyan sem lehet venni, mert szinte önmaga paródiájába hajlik át.


2019-03-20 09:58.01
Csak megnéztem végül :)

Ez a film nem is annyira rossz, mint inkább nagyon semmilyen. Talán a leggyengébb darab a Marvel univerzumon belül. Ennél még az Amerika Kapitány első része is jobb volt, abban legalább voltak szerethető karakterek és egy szimpatikus főhős. Brie Larson-t alapból nem kedvelem, és Captain Marvel szerepében nagyon nem működött. Maga a karakter is unalmas és ellenszenves.

*Innestől spoileres leszek!*

Majdnem fel tudnám hozni pozitívumnak azt, hogy a film a '90-es években játszódik, Nick Fury-t pedig fiatalítva láthatjuk, de ebből szinte semmi érdekeset nem hoztak ki a készítők. A '90-es évekbeli hangulat kimerül abban, hogy videótéka, Game Boy, a bejátszott Nirvana, Hole és No Doubt számok, Brie Larson-on Nine Inch Nails póló van (ami egyébként tök jól áll neki) meg a lassú internet a régi, Windows 95-öt használó számítógépeken (ez utóbbiból mondjuk kihoztak egy egész jó poént).

Nick Fury pedig szerintem elég méltatlan volt a saját karakteréhez, onnastól kezdve, hogy megjelent a filmben a macska (akinek amúgy semmi funkciója nem volt azon kívül, hogy ott legyen), szinte mást sem csinált, mint babusgatta azt a dögöt. Oké, elsőre vicces volt, sokadjára (meg kb. fél óra után) már nem.

De a mélypont az volt, amikor végre megtudjuk, Nick Fury hogyan veszítette el a fél szemét. Ez az, amire szerintem már régóta kíváncsi volt mindenki, és erre kiderül, hogy... a macska karmolta ki neki! :O Hogy lehetett ezt a nagy, várva-várt revelációt ekkora antiklimaxként előadni?! Értem én, hogy a Marvel szeret poénkodni, de azért itt is vannak dolgok, amiket nem ártana komolyabban venni, mert kezd már nagyon röhejessé válni az egész. Ezt az én gyomrom már nem vette be, sajnálom. Ha ez nem lett volna benne, talán egy hármast is megadok a filmnek.

Hogy valami jót is mondjak: az alaptörténet a skrullokkal és kree-kkel egész érdekes volt, főleg azzal a bizonyos fordulattal a végén. Nem egy nagy csavar, de engem meg tudtak lepni vele, kevésbé volt kiszámítható, mint az ilyen filmek többségében. A kedvenc részem Ronan megjelenése volt a film végén, akit itt szintén fiatalítva láthatunk. A látvány is jó volt, de 2019-ben egy nagy költségvetésű szuperhősfilmnek ez már nem jelenthet plusz pontot.


Instant család - Vélemények

2019-03-09 09:51.01
Ha a beleerőltetett altesti és egyéb hülye "amcsi" humortól eltekintünk, ez egy szórakoztató, magasan az átlag fölött teljesítő... hát, mondanám, hogy családi vígjáték, de ez nem kimondottan vígjáték, és sokkal inkább felnőtteknek készült. Tetszett, hogy itt nem egy gyerekfilmet, hanem egy nagyon is hihető és életszerű történetet kaptunk. Engem két órára teljesen lekötött, és néha ennél nem is kell több.

4*


Marvel Kapitány - Vélemények

2019-03-09 09:27.52
Arra már ne is térjünk ki, hogy Gal Gadot mennyivel jobb színésznő és szimpatikusabb személyiség, mint Brie Larson.


2019-03-07 18:58.53
A Marvel filmek többségéhez képest ez igenis negatív fogadtatásnak minősül. Én elsősorban a nagyközönség reakciójára céloztam, nem pedig a "hivatásos" filmkritikusokéra. Csak olvasd el a felhasználói véleményeket mondjuk az IMDb-n, vagy nézz meg pár videót róla a YouTube-on, és azonnal láthatod, hogy nem beszéltem akkora hülyeséget.

Hozzáteszem: lehet, hogy ez csak az ilyen "korai trollok" műve, akik Brie Larson személye és megnyilvánulásai miatt előre elkönyvelték, hogy amint lehet, betámadják a filmet.


2019-03-06 21:43.28
Nocsak, nocsak, úgy tűnik, mégis igazam volt, amikor kb. két hónapja megtippeltem, hogy ez a film lehet az MCU első komolyabb buktája. A kritikai visszhang mindenesetre nagyon negatív, az IMDb-n pedig jelenleg 5,6 ponton áll, de szerintem megy majd még lejjebb is. Biztos, hogy ez a film bevételeire is rányomja majd a bélyegét, ergo nem lesz akkora anyagi siker, mint azt eredetileg megjósolták.

Szerintem én ezt kihagyom. Majd megnézem inkább a Shazam!-ot áprilisban ;)


Marvel Kapitány - Kérdések

2019-03-01 20:35.21
A feminizmus és a Mary Sue erejével :)


Marvel Kapitány - Vélemények

2019-03-01 20:08.26
Közben képzeld azt, hogy Brie Larson combját és fenekét fogdosod :D


Overlord - Vélemények

2019-02-24 19:12.26
Talán ennek a filmnek sikerült a legközelebb jutnia ahhoz, hogy egy Wolfenstein adaptáció legyen.

Az benne a jó, hogy mind a háborús, mind a horror történetszál működik, mindkét zsáner rajongói számára igazi csemege a film. A hangulat végig nagyon erős, amire a zenei aláfestés még rá is tesz egy lapáttal. Ráadásul itt végre nincs finomkodás, nem spóroltak a vérrel és az erőszakkal. Nem túlzok, ha azt mondom, Tarantinót juttatta eszembe ez a fajta brutalitás.

Persze vannak hibái a filmnek, ez a kis "blackwashing" nem tett jót neki. Néger főhős, néger szakaszvezető a második világháború idején, és a mélypont: RAPZENÉT berakni a végére a stáblista alá?! Értem én, hogy nagyon polkorrektnek kell lenni, de azért ez ne menjen már az autentikusság rovására. Bár lehet én vagyok hülye, hogy autentikusságot keresek egy náci zombis filmben...


Az utazók - Vélemények

2019-02-24 09:40.09
Könnyed popcorn-mozit vártam, de ez egy teljesen korrekt és néha meglepően komoly sci-fi. Egy kis finoman csepegtetett filózást is sikerült belevinni, nem túl sokat vagy mélyet, csak annyit, hogy az átlag nézőnek ne feküdje meg a gyomrát, de én már ezt is értékelem. Egyébként is, nem lehet mindig az Interstellar szintet elvárni, szükség van az ilyen könnyebben fogyasztható alkotásokra is. Chris Pratt és Jennifer Lawrance persze csak húzónévnek vannak itt, választhattak volna alkalmasabb színészeket, de itt szerencsére nem voltak annyira idegesítőek (na jó, az utóbbi néha igen). A látványvilág és a díszletek pazarak, nekem kicsit a Prometheus-t juttatták eszembe.

Hibának talán csak annyit, hogy a befejezés szerintem elég giccsesre sikerült, én jobbat is ki tudtam volna találni, de nyilván nem akarták túl komolyra és realisztikusra venni a figurát, tehát ezt is megbocsátom. Egy kis mese habbal belefér, még ha egy sci-firől beszélünk is.


Páncélba zárt szellem - Vélemények

2019-01-23 18:41.33
Átlagos és kissé kiszámítható, sablonoktól egyáltalán nem mentes film, de a zseniálisan kreatív látványvilága miatt érdemes megnézni. Cyberpunk-orgia, amolyan B-kategóriás Blade Runner. Scarlett Johansson meg irtó dögös benne :)


Shazam! - Vélemények

2019-01-22 08:28.13
Nekem ez sokkal jobbnak és érdekesebbnek tűnik, mint a Marvel Kapitány. Ezzel és az Aquamen-nel úgy látszik, a DC filmes univerzum végre kezd felzárkózni.


Halloween (2018) - Vélemények

2019-01-17 14:29.07
Nekem ez bejött. Pedig nem vártam sokat tőle.

Jó volt végre egy klasszikus, a műfaj alapjait maradéktalanul letudni képes és tiszteletben tartó slasher-t látni a sok "démonokközött"-féle szellemes-ördögűzős horror után, annak ellenére, hogy tőlem alapvetően távol áll ez a stílus. Halloween filmekből amúgy sem kapunk minden évben kettőt.
Nekem nem volt hiányérzetem, az pedig nagyon látszik, hogy ezt a filmet nem kontárok rakták össze. John Carpenter zenei aláfestései pedig mind a mai napig ideglelősen jók.
Azért remélem, hogy több része már nem lesz, ha az eddigi Halloween-folytatásokat figyelmen kívül hagyjuk, az itt látható finálé egy elfogadható lezárása az eredeti '78-as film történetének. Laurie 40 évvel később bosszút áll, és végleg elpusztítja Myers-t. Ez így kerek, ezt ne folytassák, mert ezt innentől már csak elcseszni lehetne.


Üveg - Vélemények

2019-01-17 13:55.22
Ugyanezek a kritikusok sokszor az egekig magasztalják a húszezredik szuperhősfilmet, meg az összes Oscar-csalit, amelyből minden évben kapunk néhányat. Én sokkal inkább adok a közönség véleményére, bár az sem mindig mérvadó. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne tényleg rossz a film.


Pókember: Idegenben - Vélemények

2019-01-16 09:46.06
Bocsi, igazad van, bejelenteni is az Avengers 4 után kellett volna.


2019-01-16 09:38.26
Ha a film cselekménye nem az Infinity War előtt játszódik, akkor a Marvel már most ellőtt egy óriási nagy spoilert. Lehetett volna még várni kb. egy évet ezzel a filmmel, hogy az első előzetes is csak az Avengers 4 premierje után debütáljon. Így sajnos lelőtték az Avengers 4 "poénját", miszerint Pókember és Nick Fury (és valószínűleg mindenki más)visszatérnek. Ez persze kiszámítható volt, de akkor is...

...meg mi már megint ez az idióta magyar cím? Nem lett volna kézenfekvőbb mondjuk egy Külföldön? Vakáción? Európában? Vagy ha szó szerint akarunk fordítani: Távol az otthontól?


2018-as választás

2019-01-13 14:03.21
Dehogy bántottál meg, szándékosan reagáltam túl. Egy kis irónia. Azt hittem, veszed majd a lapot :)

Viszont most már tényleg érdekelne, hogy akkor (szerintetek) mégis kinek az oldalára kellene állnom. Ti is elismeritek, hogy a jelenlegi ellenzék egy inkompetens szar, pedig, gondolom, tavaly áprilisban te is behúztad az x-et valamelyik ellenzéki párt neve alá a szavazófülkében. Ezt figyelembe véve, nem érzem, hogy szégyenkeznünk kellene, amiért mi a Fideszre voksoltunk, annak ellenére, hogy mi is nagyon jól látjuk a kormánypárt "sötét oldalát". Tehát ha a Fideszre szavazok, hülye vagyok, ha az ellenzékre szavazok, hülye vagyok, de ha otthon maradok és nem szavazok senkire, akkor is hülye vagyok. Hát kösz, akkor én inkább maradok hülye fideszesként :)

Oké, rendben, mondjuk azt, hogy a Fidesz egy szar (meg hogy O1G :)). De ez egy megszokott szar :) A magyar nép, úgy látszik, inkább él egy megszokott szarban, mint hogy olyan politikai erőkre ruházza át a hatalmat, akik nem voltak képesek egy elfogadható programot vagy alternatívát felmutatni a kampányaik során, sem meggyőzni a népet arról, hogy az ő kormányzásuk hosszú távon nem lesz ugyanolyan rossz, vagy esetleg még rosszabb, mint a jelenlegi kormány.


Stranger Things (sorozat) - Vélemények

2019-01-12 23:36.40
Kedvenc sorozatom, és nagyon várom a harmadik évadot, de azt remélem, hogy ebben nem lesz egy olyan epizód, mint a második évadban a hetedik, a The Lost Sister. Nem bánom, ha foglalkoznak azzal a mellékszállal is, csak ne úgy, ahogyan ott tették.

Millie Bobby Brown pedig időközben az egyik kedvenc színésznőm lett, ami nem kis teljesítmény ilyen fiatalon. Remélem, őt nem fogja megrontani a hírnév.


2018-as választás

2019-01-12 23:22.59
Hogy a Z, a hangya című animációs film egyik szellemes beszólásának átköltésével éljek: ki a nagyobb fogyatékos? A fogyatékos, vagy akivel elbánik a fogyatékos? :)


2019-01-12 23:15.30
Ez sértő volt a diszlexiásokra, (fél)analfabétákra és az autistákra nézve XD Amúgy az én esetemben az utóbbival telibe találtál, én ugyanis tényleg autista (aspergeres) vagyok :) Örülök, hogy ennek ellenére, ahogy te fogalmaztál, "sakkban tudom tartani a magyar társadalmat" (bár ez ritka nagy baromság), de ez csak a baloldaliak, meg úgy egyáltalán a mostani ellenzék szegénységi bizonyítványa, arról, hogy milyen puhapöcsűek. Inkább saját magukat tartják sakkban. Elnézést, ha te esetleg nem vagy baloldali...

Érdekes, ránk mondjátok, hogy fogyatékosok vagyunk, meg az Orbánra, de ti mégsem tudtok elbánni velünk, sem leváltani a jelenlegi kormányt. Akkor ki a fogyatékos?


1 2 3 4 5 6 7 8
parfumeshop 160x600

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk