Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Forráskód
- Mozi+, 15:00
Karácsonyi vakáció 2.
- AXN, 15:20
Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai
- HBO3, 15:30
Pokolba a szerelemmel!
- HBO, 15:50
A. I. - Mesterséges értelem
- Paramount Network, 16:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Expend4bles - A feláldozhatók 4. - Vélemények
Az alpinista - Vélemények
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Agyvadászok - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lemony Snicket: A balszerencse áradása aaaaa
Charlize Theron aaaaa

 

Freddy hozzászólásai

Ugrás Freddy adatlapjára

1 2

Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2018-06-26 13:32.29
Életrevalók?


X-Men: Apokalipszis - Vélemények

2016-09-12 20:12.45
4 csillagot adtam, de csak azért, mert amúgy jól szórakoztam (illetve, szerintem annyira borzalmasan nem rossz, mint ahogy sokan beállítják). Ettől függetlenül rengeteg hibája van a filmnek, a képregényhez nem sok köze van, kidolgozatlan, és túlságosan direkt történik minden. Nem mondom, hogy a Marvel elsőosztályú gonoszokat tud nekünk prezentálni, de ehhez a karakterhez minimum 2 film kellett volna, mert ez a 2 és fél órás játékidő vajmi kevés hozzá, főleg úgy, hogy karakterépítéssel alig foglalkozik a film. Nem tudom, hogy lesznek-e még további X-Men mozik, de ha igen, jó lenne egy teljes vérfrissítés mind rendezői, mind forgatókönyvírói poszton.


Sully - Csoda a Hudson folyón - Vélemények

2016-09-12 16:31.07
Az végül is sosem baj, hogy nem vagyunk egyformák, unalmas is lenne. :D


2016-09-12 16:12.16
Igen, kicsit túlreagáltam, bocsi, szar napom volt. :)
Bruce Willis-t sosem tartottam színészóriásnak, és az általam felsorolt filmeken kívül a többiben számomra mindig ugyanazt a figurát hozta, ugyanúgy. Abban egyetértek, hogy karakteres, de nálam ennyi.


2016-09-12 16:09.57
Tom Hanks-et egyébként pont a színészi kvalitásai miatt kedveltem meg, illetve figyeltem fel rá anno, és vált egyik legnagyobb kedvencemmé, így esetemben maximum jelenleg lehet szó "érzelmi kötődésről".


2016-09-12 16:02.07
Szerintem te pedig eltökélted, hogy mindenáron belém akarsz kötni, nem igaz? :D
Szerintem normálisan írtam neked, személyeskedés nélkül. Kurvára nem cáfoltam meg önmagam, max nem tudod értelmezni amit írok, az viszont már nem az én bajom. Örültem, de ezt itt fejezzük be szerintem.


2016-09-12 15:53.41
Önmagához képest értettem, amit írtam, de azt hittem ez evidens.
Kár belemenni, hogy az utóbbi időben miféle filmekben is szerepelt, sokaknak leáldozott már a csillaguk Hollywood-ban, mégsem vállaltak el olyanokat, mint amiket ő elvállalt.


2016-09-12 15:09.10
Igen, az unalom az utóbbi filmjeiben egyértelműen érezhető rajta, csak azt nem értem, hogy akkor miért vállal el lassan mindent, ezzel csak lejáratja magát, dettó, mint Nicolas Cage (bár ő rosszabb, ezt elismerem).


2016-09-12 15:03.34
Nem akarlak én sem meggyőzni, csak szerintem te azért vagy ezen a véleményen, mert alapból nem bírod Tom Hanks-et, márpedig így sokkal könnyebb pálcát törni valaki felett.
Egyébként nem tudom miben cáfoltam magam, leírtam, hogy Tom Hanks abban a filmben nem nyújt maradandót, de kiemeltem, hogy nem mondanám semmiképpen sem trének.
Bruce Willis-t amúgy én is kedvelem, rengeteg filmet szeretek tőle, és gyerekkorom egyik meghatározó karaktere volt, de mára, főleg az utóbbi évek szerepvállalásai miatt ez jócskán megkopott.


2016-09-12 13:14.15
Ha ezt pl. a Da Vinci-kód kapcsán mondanád, még talán egyet is értenék, bár trének ott sem mondanám, de az látszott, hogy nem igazán volt oda a szerepért (az Angyalok és démonokban már jobb volt). Viszont a Számkivetett, a Halálsoron, a Forrest Gump és ahogy már előttem is mondták, a Phillips kapitány utolsó pár perces jelenete után egydimenziósnak, és trének kijelenteni, finoman szólva is nevetséges... Egydimenziós színészt akarsz? Bruce Willis erre tökéletes példa, bár ő is oda tudja tenni magát, ha akarja (12 majom, Looper, Sebezhetetlen).


28 héttel később - Vélemények

2016-07-12 18:47.34
Az itteni pozitív kritikáknak hála, egy nagyon jó kis zombi filmet vártam. Alaposan befürödtem...
Számomra ez a két kölyök már az elején tönkrecseszte a filmet.
SPOILER!!!
Én nem csak hogy Londonba nem költöznék vissza, de akármennyire is szeretnék megőrizni az emlékeimből valamit fényképek, vagy különböző tárgyak formájában, SOHA, de SOHA nem szöknék ki a biztonságos zónából egy olyan helyszínre, ahol zombi-apokalipszis pusztított, és ahol magam sem tudom, hogy mi várhat rám. Ez a két idióta meg még örült is neki, hogy "juhú, miénk egész London", WTF???!!! Mekkora idióta történet ez? Ennek a fantasztikus ötletnek köszönhetően, a két kölyök rettenetesen irritált a filmben, ha ők nincsenek, az egész meg sem történik, na persze akkor nincs film, és nem tudtak volna újabb bőrt lehúzni, az amúgy zseniális első rész sikereiből. Ugyanakkor már az egész ott sántít szerintem, hogy ilyen hamar visszatelepítik a lakosságot, mikor még azt sem tudják, hogy mutálódhatott-e valamiképpen a vírus, vagy hogy lehetnek-e hordozói, igazából puskaporos hordón ültek, de ennél a filmnél utólag már meg sem lepődök. Csak azért kap két csillagot, mert ennél sokkal szörnyűbb filmeket is láttam a témában.


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2016-06-17 17:24.53
Bizony. :)


2016-06-17 17:15.28
"Ki kellett volna hívni azt a mentőt a lányhoz."


2016-06-17 17:01.52
Nem nyert. :)


2016-06-17 16:59.10
"Nem hiszem, hogy sokáig húzza. Már láttam ilyet. Haslövés. A golyó valószínűleg keresztül ment a máján. Egy cimborát, Gusterben így lőtt meg egy orvlövész, a golyó kifordította a belét. Ordított, kb. 10 percig. A szanitéc nem mehetett, a körzet túl veszélyes volt. Szóval csak rejtőztünk, és néztük ahogy meghal. Ezt még nem mondtam el senkinek."

Na, ezt kitalálja-e valaki. :)


Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

2016-05-19 18:01.11
Kutyaszorítóban


A visszatérő - Vélemények

2016-05-10 16:14.33
Pár napja néztem meg a filmet, és bár egy kicsit más jellegűre számítottam, elnyerte a tetszésemet.
Kétségtelen, hogy Dicaprio-nak volt már ennél sokkal nagyobb alakítása is, viszont kihozta a szerepből, amit lehetett, igaz, ha egy kicsit kevesebb kúszós-mászós jelenete lett volna, még jobb lehetett volna, de nem hiszem, hogy ez rajta múlott. Tom Hardy figurája ellenben szerintem úgy volt jó, ahogy van, kellően nagy rohadék volt, ugyanakkor egy dologban igazat kellett adnom neki.
Kicsit mintha vegyíteném a Seraphim Falls történetét, a Kelletlen útitárs borzalmaival, mindezt Inárritu-san előadva. Egyébként amin kicsit meglepődtem, hogy elég véres a film (nem mintha zavarna, csak nem gondoltam, hogy ennyire).


Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

2016-05-03 22:21.55
Predator 1


A Védelmező (2014) - Vélemények

2016-04-23 01:15.19
Hasonló kategóriában, szerintem a John Wick feltörli ezzel a padlót, ettől függetlenül jól elvoltam a filmmel, csak hiányzott az a bizonyos plusz.


Filmkereső

2016-04-19 20:53.35
Sziasztok!
Egy gyerekként elég betegnek tűnő filmet keresek. Néhány dolog ami rémlik:
Volt egy idősebb fazon, aki egyszerre két nővel élt együtt. Úgy dereng, hogy egyikkel sem bánt túl kedvesen, ennek ellenére mindkét nő vele maradt (talán valamivel zsarolta őket). Azonban a film végére mégis megelégelik a bánásmódot, és kinyírják a fószert, majd a testét bedobják egy folyóba.
Néhány jellegzetesség:
A film legvégén mutatják, ahogy a folyó sodorja a férfi holttestét, mindezt úgy, hogy egy lufi(?), ami a nyakára volt kötve(?), úszik a víz felszínén.
A fazon nyakán volt egy seb, amiből pl. mikor fogat mosott, kibugyogott a fogkrém. XD
Egy elég komor, szerintem mai szemmel marha unalmas filmről lehet szó, de érdekelne mi volt ez.
Előre is köszönöm a segítséget.


Összeomlás - Vélemények

2016-04-05 12:22.42
Tegnap este pótoltam ezt, a ma már szinte klasszikusnak számító, Joel Schumacher filmet. A film koncepciója kimondottan tetszett, de annyira nem voltam elájulva tőle, mint sokan mások. Erről többet nem is szeretnék beszélni, előttem már leírták eme alkotás erényeit, és esetleges hibáit.
Ami viszont majdnem hogy tönkretette számomra a filmélményt, az a magyar szinkron. Gyerekek, én szeretem a klasszikus szinkronokat, de kis túlzással szerintem ez borzalmas volt. Robert Duvall magyar hangját leszámítva, egyik karakterhez sem illet a szinkronja, mondjuk Harsányi Gábort amúgy sem csípem, de egyes mellékszereplőknek pedig szabályosan szörnyű volt, mintha csak felolvasták volna a szövegkönyvet, nulla átéléssel.
Szóval, aki még nem látta a filmet, annak kizárólag eredeti hanggal ajánlom, én is meg fogom nézni újra, már csak Douglas játéka miatt is.


Leonardo DiCaprio - Vélemények

2016-02-29 13:06.05
Egyetértek, az Aviátor, Viharsziget, Django, de még a Wall Street Farkasában is jobb volt, ettől függetlenül én is örülök neki. :) Szerintem már nem merték megjátszani, hogy megint ne kapja meg.


X-akták (sorozat) - Legparásabb részek

2015-09-24 18:58.28
Chris Carter koncepciójában alapjáraton benne volt a humor, ezzel semmi baj nincs, de nálam csak pár résznél működött, pl. a Majmolás, vagy az Álomvilág 1-2. részeken kimondottan jól szórakoztam. :)


2015-09-10 17:45.33
Azt kell mondjam, ez a sorozat még 2015-ben is megállja a helyét. Már nagyon-nagyon régen láttam utoljára, sőt, igazság szerint csak az első 4 évadot, a többi számomra újdonságként hatott.
Most tartok a 7. évadnál, és eddig nem okozott csalódást. Ha ki kellene emelnem részeket, akkor álljon itt néhány kedvenc részem:
- Gumiember, A Gumiember visszatér
- Leszáll az éj
- A kéz, amely sebez
- Szórt fény
- Veszélyes kapcsolat
- A falka
- A levegő szelleme
- Kitérő
- Az éltető rák
Továbbá szinte az összes olyan rész tetszett, amelyek a "főszálhoz" kapcsolódtak, illetve amelyek mutáns lényekkel foglalkoztak.
Bármennyire jó is, azért van egy-két rész, amit nem tudtam hova tenni, és szerintem nem méltóak a sorozathoz. Ilyen rész pl. a Szizigium (ez tipikus WTF-kategória), az időjárást befolyásoló pali, vagy az 5. évad vámpíros része. Ezeket nyugodtan kihagyhatták volna. Sokan mondják hogy az utolsó két évad már nem igazi, hát kíváncsi leszek.
Lenne viszont egy kérdésem, aki tud rá válaszolni, annak megköszönném: emlékeim szerint van egy olyan rész, amiben egy nő félig macskává (tigrissé?) változik, és így öli a faszikat. Lehet keverem valamivel...? Úgy rémlik volt egy ilyen X-akta, de azt hittem ez valamelyik korai évad része.


A 44. gyermek - Vélemények

2015-08-26 16:31.56
Egyetértek azokkal, akik szerint a film túl sok mindent akar bemutatni egyszerre, és pont ezért lesz középszerű, mert egyik sem bontakozik ki számomra eléggé ahhoz, hogy elmondhassam, egy emlékezetes filmet láttam. Bár, gondolom a könyv sokkal jobban leírja az akkori körülményeket/történéseket (nem is tudtam, hogy ez könyv alapján készült).
A színészi játékkal viszont nem volt gond, bár én Gary Oldman-t szívesebben láttam volna többet is a vásznon.
Összességében, hasonló témakörben, nekem az X Polgártárs jobban tetszett.


Sinister 2. - Az átkozott ház - Vélemények

2015-08-17 12:30.59
Na ez a szégyen az egészben, hogy az első rész azóta sem jelent meg semmilyen adathordozón, pedig ha jól tudom moziban is ment nálunk, ráadásul szinkronosan.


Filmajánló

2014-07-02 21:16.54
Sziasztok!

Tudtok-e nekem ajánlani az alábbi filmekhez hasonló atmoszférájú műveket:
- A Pokolból
- A Holló (2012)
- Vidocq
- Az Álmosvölgy Legendája
- A Parfüm
- Sweeney Todd

Illetve:
- A Rózsa Neve
- Fekete Halál

A jelenkorban, vagy nagyjából a jelenkorban játszódóakat szándékosan nem vettem figyelembe.
Régóta keresek már effajta elborult, sötét, olykor nyomasztó hangulatú filmeket, remélem tudtok segíteni.
Előre is köszönöm mindenkinek.


Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom

2014-06-24 21:47.46
Nem tudom, melyik film lehet ez, de a történet kicsit hajaz az Ed Gein által elkövetett borzalmakra. Talán ezen az úton érdemes elindulni.


2013-04-15 13:05.27
Hú, ez jóval régebbi, mint gondoltam. Ez lesz az, köszi! :)


2013-04-15 12:51.34
Sziasztok!

Én egy 90-es évek eleji (de lehet, hogy még régebbi) filmről szeretnék többet megtudni, gyerek voltam még amikor láttam. Lehet mai szemmel már nevetséges lenne, de azért jó lenne megtudni mi is volt az.
Viszonylag elég sok mindenre emlékszem: egy krimiről van szó. Azt hiszem valami hajóúton zajlik az egész cselekmény. A lényeg, hogy rejtélyes gyilkosságok történnek egymás után, és egészen a végéig nem is lehet tudni, hogy ki volt a tettes.
Néhány eset: a főszakácsot, vagy annak segédjét egy kacsafacsaróval nyírják ki, azt hiszem a fejét nyomják bele (hasonló "megoldásról" nem igen tudok más filmekből, tehát ez támpont lehet).
Ami még megmaradt bennem, hogy egy másik fickót a hűtőházban ölnek meg, majd egy kampóra akasszák. Talán egy nő talál rá később.
További jellegzetességnek mondható, hogy volt benne egy faszi, aki szinte egyfolytában evett, majd a vége felé úgy akart öngyilkos lenni, hogy halálra eszi magát, ami kissé "komikus" volt, hogy mindezt nyilvánosan csinálta, a pincérek pedig telepakolták előtte az asztalt a legkülönfélébb ételekkel. Mindez aztán nem sikerül neki.
Végül kiderült, hogy ennek az ipsének az ápolója(?) volt a gyilkos, az okokra már nem emlékszem.
A fenti brutálisnak ható gyilkosságok ellenére valamiért az van bennem, hogy ez mintha kicsit vígjáték is lenne, de aztán lehet jól mellé lőttem.
Van valakinek ötlete mi is lehet ez?
Előre is köszi a segítségeteket!


1 2
parfumeshop 160x600

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk