Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Támadás a Fehér Ház ellen
- Filmbox Premium, 20:00
Lassan
- Cinemax2, 20:30
Red 2
- Film+, 21:00
Pánikszoba
- Film Café, 21:00
Holtodiglan
- Paramount Network, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A hasonmás (1970) - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Érdekességek!
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Országúti diszkó aaaaa
Ernie Hudson aaaaa

 

Iryonin hozzászólásai

Ugrás Iryonin adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 végére

The Descent - A barlang - A legjobb jelenet

2023-11-15 13:07.36
Amikor a kötélen átmásznak egy mély verem fölött. A klausztrofóbiások mellett szépen kipipálták a tériszonyban szenvedőket is ;)


A Főnix útja - Legjobb jelenet a filmben

2022-06-13 15:38.28
A fejbelövés... Váratlanul ért, azt hittem majd összehoznak egy ellenség a körben jellegű új szálat, erre: BUMM!:)


Sült zöld paradicsom - A legjobb jelenet

2022-02-02 14:09.07
Mikor Kathy Bates a parkolós jelenetben átvált őrültbe :) Láttam már pár filmben ezt tőle, de nem lehet megunni. Két perc alatt beborul a tekintete, és...


Reszkessetek, betörők! (1990) - A legjobb jelenet

2021-12-25 15:47.42
-Ne nyúljon a hajamhoz!

-Hahaha, a gyerekek félnek a sötétben.
-Te is félsz!
-Nem is igaz...!

-Maga felejtette már otthon a gyerekét?
-Nem, csak a ravatalozóban. Persze később érte mentünk. Három hónap után újra beszélt. A gyerekek mindent kibírnak.

:))


A Mester és Margarita (sorozat) - Vélemények

2021-07-31 16:51.28
Nagyon eltalálták a sorozatban Korovjev és Hontalan figuráját. Az elmegyógyintézetes jelenetek talán a legjobbak, na meg az előadás. Egyébként a szinkron is kiváló lett, szinte minden fontosabb szereplő esetében elmondható ez.


Saló avagy a Szodoma 120 napja - Vélemények

2021-07-31 15:58.31
Durva film, de a könyvhöz képest matiné előadás:)


A bőr, amelyben élek - Vélemények

2021-06-01 17:44.51
No, ez sem egy egyszerű Almodóvar mű,- azonban a megdöbbentő hatást főleg akkor éri el, ha valaki nem olvasgat róla ismertetőket, pláne nem ezen az oldalon. Egyébként nem ez az első film, ahol az adatlapon a leírásban a FilmKat lelövi a poént, de tanultam saját káromon. Csakis a film megnézése után javasolt elolvasni, hogy miről is fog szólni:) A bőr... pedig az egyik legjobb groteszk alkotás azok közül, amiket eddig láttam, és írom ezt úgy, hogy kifejezetten vadászok az efféle sztorikra, tehát pár meghökkentő mesén túl vagyok már.


Farkasok ideje - Vélemények

2021-04-11 16:25.55
Valahol megértem, hogy nincs több hozzászólás :D
Nekem is feladta a leckét, holott szeretem a rendező stílusát, szeretem a vontatott filmeket, a lassúsággal sincs bajom, mégis háromszor fogtam neki a Farkasok idejének. Kilátástalanság, nyomor, napfény sehol, minden pozitív életérzést nélkülöz. Ez egy dolog. Viszont a másik, és nekem ez jelentette a problémát, hogy nincs benne semmi olyan, amit grátiszként adna ez az alkotás. Aki látta Bergman, Pasolini, vagy épp Haneke filmjeinek nagy részét, az látott szinte mindent, ami ebben a filmben van. Valahogy Haneke is elveszett ebben az egészben, egyszerűen nem éreztem, hogy ez az ő filmje lenne. Igazából kettő csillagot akartam neki adni, de két dolog miatt adtam neki még egyet: a női főszereplő játéka, a másikat meg nem írom le inkább. Szerintem csak az fogjon neki, akinek rengeteg fölösleges ideje van.


Tirannoszaurusz - Kérdések

2021-03-28 19:49.45
Láttam, hogy több hozzászólás van a kérdéseknél, mint a fő-fórumban, sejtettem, hogy a cím vonzotta be ezeket :D Amúgy elképzeltem, mikor moziban leadták, hogy JParkos és Godzillás pólóban rohannak lobogó hajjal kicsik és nagyok a pénztárhoz, széles mosollyal az arcukon, aztán félrement a popcorn meg a kóla, mikor elindult a film :)) Amúgy kérdezgetitek itt, hogy miért ez a címe. Volt rá utalás a filmben, a főszereplő célozgat valakire, aki olyan volt, mint a JP-ből a T-rex. Gondolom így már beugrik.


Az érzékek birodalma - Vélemények

2021-03-26 18:08.47
Az egyik (pszichológiai szempontból) legérdekesebb életrajz az 1900-as évekből: Abe Sada élete gyerekkorától kezdve nagyon intenzív volt, folytonos változás, rohanás, utazás, szenvedély, viharok. A filmben ebből semmit nem látunk, de valamit mégis, hiszen eltelik vagy 2 óra a nézése közben. Számomra nem is film, inkább olyan, mint egy dark cabaret darab, erotikába fojtva, hogy a fojtásnál, mint témánál maradjak. Sadanak van egy képe, amin rajta van nem csak az őt jellemző őrület, de a japán társadalom 40-es évekbeli lenyomata is. Nagyon kár, hogy ebből sem kapunk vissza semmit a filmben.

Kíváncsi volnék, hogy azok, akik Oshima egyéb filmjeit is látták, majd megnézték Az érzékek birodalmát, hogyan viszonyítják egymáshoz az alkotásokat. Számomra a Gohatto volt az, ami ütött, elképesztően jól elkapta abban a rendező az egész légkört, mai napig is szívesen nézem vissza, mindig más szemmel figyelvén az eseményeket. Sokkal többet vártam ettől a filmtől, de azért azt hozzáteszem, hogy rengeteg erotikus drámát még így is lepipál. Csak ne tudnám, kiről szól...


A zongoratanárnő - Vélemények

2021-03-22 18:38.42
Most fogok bele könyvbe... a film egy mélylélektani kirándulás, szuggesztív megjelenítésekkel. Nem segít a megoldásban, de helyette kárpótolja a nézőt egy felejthetetlen élménnyel. Kíváncsian várom mi az, amit a zseniális Isabelle Huppert nem mutatott meg a karakterből, miket játszik még Erika a zongorán.


Halál Velencében - Vélemények

2021-03-18 18:23.15
Akiknek nem tetszik a film, mert homoszexualitást mutat be... Azért legyünk már nyitottabbak a művészetek felé, a világ felé. Nem csak homoszexualitás-heteroszexualitás létezik, mint végletek, nem csak szexuális vonzalom és közöny- nagyon sok apró részecske található ott bent, az emberi lélekben. Nézni, vágyódni valaki vagy valami után, kutatni, figyelni. Létezhet akár plátói szerelem is azonos neműek között, csodálat, áhítat, stb. Egyébként nekem sem kedvencem a film, de nem ezért. Hanem: a főszereplő arcát közvetlen közelről csodálhattuk, hosszú perceken keresztül, míg végre a háttér is előkerül. Majd vágás, újabb jelenetben ugyanez a recept. A másik, hogy túlságos sok volt nekem a zenéje, de ilyen is ritkán fordul elő velem, szeretem ha egy film vibrál a zene által, de itt már kezdtem hiányolni a csöndet sokszor.

SPOILER
A vége remek lett, azt jól eltalálták, nem tudom hogyan lehet jó meghalni, talán így?


16 utca - Vélemények

2021-03-14 18:00.17
Annak idején nagyon belemélyedtem a NY-i fotóművészetekbe. Érzek egy szorongató légkört, ami a várost körülveszi, az utcái komorak tudnak lenni, mindamellett hogy mégis van az összképben valami megkapó. Épp ezért, ha tudom, hogy egy film ott játszódik, azt a helyszín miatt kötelezően megnézem. Egyébként valószínűleg sosem szántam volna időt a 16 utcára. Bruce 2006-ban öregebbnek néz ki a filmben, mint 2020-ban, valóban elhittem, hogy meg van viselve, sőt, jobban izgultam érte, hogy nehogy összeessen nekem a következő jelenetben, mint a rabért, akire vigyázott. Tulajdonképpen egy átlagosan jó akciófilm, de nem a masszív fajtából. Számomra az is bejött, hogy végre nem egy sablonos fekete srácot raktak a rendőr partnerének (nagydumás gettóarc vagy ránézésre 10 év szigorított, stb), hanem egy olykor dadogó rinyagépet, aki a szlengek helyett inkább köszönömöt mondott. Olvastam, hogy sokaknak nem jött be, nekem meg pont ezért, szeretem ha egy film meglep valamivel. Amikor esküdözött, hogy csak egyszer lopott, és más bűncselekményben nem vett részt, simán elhittem :D Welker Gábort is kedvelem, mint szinkronszínészt, de ő még élesített ezen a figurán, és így valóban idegesítő lett a srác fél óra után.

SPOILER
Ami számomra nem tetszett, az a vége, kicsit sok lett a nyál, illetve túl szájbarágósnak éreztem, hogy hogyan kellene nekünk, nézőknek, levonni a konzekvenciákat.


És a nyolcadik napon... (1996) - Vélemények

2021-03-04 20:41.15
Remek kis lélektani dráma. Nem próbál meg görcsösen hatásos vagy éppen meggyőző lenni, éppen ezért éri el a hatását a nézőnél. Daniel Auteuil szinte mindig olyan filmben tűnik fel, amire érdemes figyelni, éppen ezért lassan de biztosan az egyik kedvenc francia színészemmé vált. Megy rá a figyelő :) Merci beaucoup, Daniel.


Csengetett, Mylord? (sorozat) - A legjobb jelenetek a sorozatból:

2020-08-10 23:11.32
Nekem abból a jelenetből az a kedvenc beszólásom, mikor Ivy odasúgja Cissynek, aki éppen a levesből készül szedni: ne a sűrejéből :)))


Hermann Kopp - Vélemények

2020-08-10 23:07.40
Épp ezt hallgattam a minap:

www.youtube.com/watch?v=0x5rK9EQphk


Dokik (sorozat) - Ki, vagy kik a kedvenc szereplőid?

2020-08-10 22:55.24
A takarító/mindenes, Kelso, és a recepción dolgozó kövér, fekete nő eddig a leg :)


Véres virágok - Vélemények

2020-08-10 22:46.38
Nem volt világos, hogy a David Arquette által játszott karakterről miért rántja le a leplet az egyik srác, miszerint: végig tévedett a számolásban, nem is azok az eredmények.

Én azt hittem, hogy majd ez a szál tartogat egy bravúros csavart, amitől padlót fogok, de semmit nem kezdtek vele. Egyszerűen csak kiderült, hogy nem jól számolt. Vagy én nem figyeltem?


New York-i történetek - Vélemények

2020-08-10 22:41.55
Mama, mikor beküldik a dobozba:
viszem az ékszereimet is magammal, biztos, hogy nem hagyom kint :D


Dolák-Saly Róbert - Vélemények

2020-08-10 22:13.47
A Klárit is csak azért ütöttem le, amikor hozzánk jött vendégségbe, mert túl halkan köszönt, s bevallom, nekem ez fáááájt :))))


Twin Peaks (sorozat) - Vélemények

2020-08-02 17:13.39
Igen, a Witcherben is, meg több helyen. Pont a Witchert terveztem be elolvasásra egyébként. Újranézésben nálam DL rövidfilmjei voltak a porondon. Most kicsit pihennem kell, mielőtt folytatnám :))


2020-07-31 17:41.53
Itt meg ideges kicsit :D Szerintem lehetett volna egy fokkal higgadtabb pszichopata típus, aki nem bukik ki ennyire, bár azért így is az egyik legjobb új karakter volt számomra. A színész is telitalálat:

https://www.youtube.com/watch?v=bZoUx6sMWp0


2020-07-31 17:40.00
A kis cuki Richard :))
https://www.youtube.com/watch?v=RecZrL0EHVg

A napokban néztem újra pár jelenetet. Hátha másnak is kedve támad nosztalgiázni és kibeszélni. Egyébként most valahogy sokkal erősebbnek érzem ezt a karaktert, mint mikor először szembesültem vele. Ez a discos jelenet sok mindent elárul a srácról, érdemes figyelni a mozgását is.


Kika - Vélemények

2020-07-29 19:01.15
Először is, imádom a filmszatírákat, és magát a szatíra műfajt. Nagyon érdekelne, hogy a hozzám hasonló érdeklődésűek hány igazán jó darabot láttak erről a területről. Én sajnos nem túl sokat. Valószínűleg kényes az elkészítése. A morbid humor, a fekete komédia, a szatirikus művek zseniálisak tudnak lenni, főleg akkor, ha nem tudod eldönteni, hogy egy jeleneten konkrétan sírnod kell, vagy nevetned. Viszont nagyon sokszor nem érzékelik a készítők a finom határt, és átmennek vagy szimpla paródiába, vagy ami még rosszabb, átlagos kritikus hangvételű drámába. A Kika szerencsére ezt nem teszi meg.

Remek film, megvan benne minden, amitől ütőssé válik. Kreatív, van mondanivalója, többféle elmebeteg váltogatja egymást, és egyik sem válik egyhangúvá. Andrea szála tulajdonképpen pár perc alatt lefesti azt, amit a televíziós műsorvezetés undorítóan csinál. Ugyanolyan aktuális, mint 93-ban, amikor a film készült. A sperma csöppenésnél azonnal beugrott az Ichi the killer (ami egyébként szerintem több közös nevezőt tartamaz a Kikával, mint ahogy első látszatra tűnik). Peter Coyote itt is szépen hozza, amit a Keserű méz c. Polanski filmben, néha az is elég, ha csak az arcát mutatja a kamera. Rossy de Palma jó, mint szinte mindig. Az erőszakolós jelenet kellően beteg, kihoztak tulajdonképpen mindent belőle, amit csak lehetett.

Tényleg kevés olyan filmet láttam, ami a valódi, súlyos szatírát képviseli. Könyvekben más, ott sokkal több és jobb művek között lehet válogatni, de filmeknél valahogy nem jön össze... Itt viszont összejött, ritka darab ebből szempontból.


Madame (2017) - Vélemények

2020-07-29 18:35.52
De Szamuráj, ilyet hogy lehet írni egy nőre, hogy "Valami....bűn ronda"? :D Markáns arcú :)

Ebben a filmben mondja a Rossy karaktere, hogy fel fogja találni a fél zacskó sütőport, mert soha nem használja el az ember az egészet. És tényleg, utána ezen gondolkoztam, hogy hányszor dobtam ki én is, mert csak a fele kellett. Emiatt a gondolatmenet miatt adtam a filmre még egy plusz pontot.

Egyébként nemrég láttam Rossy egy régebbi filmjét, a Kikát, megyek is gyorsan oda véleményezni, amíg el nem felejtem. (Az sokkal jobb mint ez.) A Madame c. filmnél azt látom, hogy sokakat megzavar, hogy vígjátéknak van titulálva. Egyáltalán nem az, főleg nem az USAból tapasztalt vicceskedés. Azt hiszem ez volna a dramedy műfaj. Vagy lehet, hogy tévedek?


Gozu - Vélemények

2020-07-29 18:24.13
Érdekelne, hogy azok közül akik látták a Gozut, ki milyen szemszögből nézte a filmet. Úgy, mintha filmszatírát látna? Vagy csak simán vágyott valami Japánban készült davidlynches műre? Mennyire vette komolyan a "krimi" részt a filmből?

Azt hiszem én az első kategóriában vagyok. Szóval a Gozu, mint filmszatíra nagyon tetszett, mondjuk annyira nem, mint Ichiék. A legjobb jelenet számomra Masaya Katou része volt. Aki általában megkapja a legcoolabb jeleneteket a yakuzás filmekben, így hát most is ez történt. A tehénfejű lény a maga pár percével lesokkolt. Viszont nem jött át, hogy mi köze van a japán legendákból ismert tehénfejhez, egyáltalán van-e köze, vagy csak úgy be lett vágva minden funkció nélkül.

Aki azt gondolja, a film megtekintése előtt, mint én, hogy majd a Gozu szépen a mítoszos részre (azaz a Gozu legendára) alapoz, az téved. Érdekes hangulatú yakuza mozi, de ennél szerintem nem több. Azonban akik elvakultan szeretik a japán alvilághoz köthető filmeket (meg Miiket), azoknak ez egy újabb darab lehet a megnézendő produkciók listáján. Azután mindenki eldöntheti, hogy mennyire volt fontos yakuzák köré szőni a szálakat :))


Doctor Foster (sorozat) - Vélemények

2020-07-29 18:08.30
Az egyik legjobb lélektani dráma, amit sorozatok közül láttam. Nincs sok része, mondjuk ez momentán lehetne most negatívum is, mert a Dr Fosterből még néztem volna pár részt. Szóval rövidsége miatt intenzíven történnek benne a dolgok, annak ellenére, hogy az első évedban, ha jól rémlik, csak az utolsó részre robban a bomba. Lélektanilag mély, a színészek nagyszerűen játszanak. A párbeszédekből pont annyi van, amennyi kell, nem viszik túlzásba. A kedvencem pedig, hogy a megcsalt fél nem lesz az u.m. pozitív hős, csupán azért, mert ő a szenvedő fél, itt nem erre alapoznak, mint sok más hasonló témájú történetben. A szenvedő felekről is lehetne írni sok mindent. Itt mindenki szenved, és a legtöbb szereplővel együtt lehet érezni. Csöpögősbe sosem megy át, egyszóval zseniális. Fogalmam nem volt, mi lesz a vége, és ez így volt a legjobb, mert nekem ütősre sikeredett a befejezés. 10/10. (A hazug c. sorozat volt a másik, amit idén láttam és hasonlóan vélekedek róla, csak az még befejezetlen történet.)


Twin Peaks (sorozat) - Vélemények

2017-10-15 19:45.20
Szó szerint a 3. évad felét, mert 9 részt egymás után...


2017-10-15 19:43.36
Jövő héten szombaton jön a szinkronos verzió. :)) Este 9-től vetítik le a 3. évad felét, HBO 3-on.


Harmonium - Vélemények

2017-09-13 16:34.10
Zseniális volt!

Imádom amikor egy nagyszerű forgatókönyvön kívül semmi más nincs egy filmben, csak "lecsupaszított" emberek. Döbbentes, mély alkotás, megdolgoztatja a lelket és az elmét, nagyon szerettem.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk