Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gothika
- Film Café, 00:25
Borotvaélen
- Film4, 00:35
Lángoló jég
- RTL Három, 00:45
Eladó a szerelem
- Filmbox Premium, 00:55
Sicario - A bérgyilkos
- Mozi+, 01:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények
A legjobb filmzenék!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Női Versenyző hozzászólásai

Ugrás Női Versenyző adatlapjára

1 2 3 4 5

Coco (2017) - Vélemények

2018-01-25 21:06.19
Nagyon megkapó, megható film. A moziból kijövet hallottam, hogy a gyerekeknek is tetszett, számomra is élvezhető, aranyos kis film volt, ami nem fukarkodik a mondanivalóval sem. Nagyon megérte beülni rá.


Gyilkosság az Orient expresszen (2017) - Vélemények

2018-01-25 21:03.06
Kissé összeszedetlen volt az egész nyomozás, és túl volt dramatizálva a mindenféle lövöldözéses akcióval. Az, hogy a francia akcentust erőltették a magyar szinkronban, nagyon zavart.

A 2010-es változat sokkal jobban tetszett.


Az (2017) - Legjobb jelenet

2017-11-01 14:27.11
Az első jelenet, ami belövi a film alaphangulatát, és Richie beszólásai.


Théo és Hugo - Vélemények

2017-09-17 20:55.39
Nagyon aranyos film lett, olyan kis nyugodt, barátságos, romantikus. Nem mindennapi indulása egy kapcsolatnak. Nem túlzó és nem akar világot megváltani. Érdekesek a párbeszédek, és jó a hangulata.


Visszajárók (sorozat) - Vélemények

2017-09-17 14:11.42
Érdekes alapsztori, átlagos megvalósítás. Alig van szimpatikus szereplő. Zenéje jó, van pár jó jelenet, ill. érdekes történetszál.

DE! Nem magyaráznak el semmit, sok történetszál a semmibe vezet, a végén sem derül fény rá, hogy pontosan hogyan jöttek vissza.

Elvarródnak a szálak, de nekem ez kevés.
Tetszett az utolsó jelenet (2. évad)

SPOILER Legalább a két nő összejött és együtt nevelik Viktort.


Egy fagyott virág - Vélemények

2017-09-17 11:17.42
Hát mit is mondjak, a Humen filmfesztivál keretében néztem meg a filmet, és gondolván, hogy ez egy meleg filmfesztivál, arra vártam, hogy meleg filmek lesznek műsoron.

Ehhez képest szerintem ez egy film, amiben van egy meleg karakter. Van különbség.

A film pozitívumairól: A képi világa egyszerűen gyönyörű. A színek, a kosztümök, a tárgyak, a helyszínek, a világítás, a kamerahasználat, az akciójelenetek mind fantasztikusak. A zenéje is nagyon tetszett.

Amivel bajaim vannak, az a történet.

Amikor rájöttem, hogy a film nem abba az irányba megy, mint amire gondoltam, mondtam oké, kész vagyok rá, hogy "eladjon" nekem valami mást. De ahogy néztem, észrevettem, hogy nincs szereplő akivel együtt tudnék érezni, a királyon kívül, és később ő eléggé egy ilyen... gonosz(?) státuszt vett fel a történetben. Bár én úgy gondolom, hogy nem feltétlen gonosznak szerették volna az írók ábrázolni.

Az eleinte érdekes dráma, melynek továbbra is érdekes pontja maradt az összeesküvés-szál, átfordult egy harsány, erőltetett drámává, a szereplők cselekedeteiben a logika egyetlen formája sem jelent meg.

A szexjelenetek lehettek volna rövidebbnek, kissé túlzásnak éreztem őket.

A probléma az, nem csak a királyné és a testőrparancsnok, hanem a király és a testőrparancsnok érzelmeinek ábrázolásában is, hogy soha nem tudjuk meg, hogy a jó szexen és a látványon kívül mit szeretnek egymásban. Nekem nem volt elég, hogy érzelmileg bevonódjak, és szurkoljak a szereplőkért, inkább mérges voltam a testőrparancsnokra, majd a végén már tényleg azért szorítottam, hogy valaki ölje már meg, hihetetlen volt az utolsó érzelmi vonaglásait végignézni.

A testőrparancsnok kálváriája végül már olyan hihetetlen volt, hogy a nevetségesbe fordult át, ami mondanom sem kell, nem tett jót a drámának.

A film végig megtartotta a hangulatát, ami számomra pozitívum, bár a lezárás egyértelműen túl lett lőve az én nyugati szememmel nézve.

Kiemelném a harcjeleneteket, mert azok egyértelműen száz százalékig elnyerték a tetszésemet.

Azoknak ajánlom, akik nem bánják, ha meleg film helyett egy nem túl jó heteró szerelmi drámát kapnak, plusz mellé egy látványában valóban gyönyörű filmet kapnak.


Vörös ördög - Vélemények

2017-09-16 14:23.22
Tetszett a film, a trailer alapján nem erre számítottam, de végül is a jó felé billen el a mérleg :) Jól felépített, és nincs jelentéktelen jelenet benne.

Nagyon jó humora van, a főszereplők szerethetőek, főleg Connor.

Nekem az jutott eszembe a filmről, hogy olyan, mint egy mese. Van két főszereplő, van mentor, van ellenségként funkcionáló szereplő, szóval egy kissé leegyszerűsített a történet.

Szerettem a párbeszédeket, főleg azt, ami Connor és az irodalomtanár között zajlott. Az üzenetét a film teljes mértékben átvitte, habár ez egy egyszerűsített üzenet volt.

Volt pár dolog, ami nem tetszett, de hibái ellenére a film abszolút szerethető, aranyos és vicces.

Szóval, ami nem tetszett:

SPOILER

Amikor Ned elmondja mindenkinek, hogy Connor meleg. Na ez nagyon súlyos dolog, elvenni valakitől a lehetőséget, hogy ő válassza meg az időpontot, hogy mikor mondja el, vagy egyáltalán, hogy el szeretné-e mondnani. Tudom, hogy a film mondanivalója az, hogy vállald fel magad, ne tettesd magad másnak, mint ami vagy, és ez inspiráló, de ezt a dolgot, ami nagyon súlyos, rendkívül könnyedén kezelték az írók. Még akkor is, ha Connor úgy érezte, hogy el szeretné mondani, egyértelmű, hogy ekkor még titkolta és nem állt készen rá. Ned részéről ez hihetetlen szemét húzás volt, még akkor is, ha védekezésként tette, meg elege volt a szívatásból (teljesen megértem, hogy milyen állapotban volt és elszakadt a cérna nála), maguk a következmények és a bocsánatkérés lehetett volna realisztikusabb, hamár a homofóbiát megtartották.

A másik, az: "na, most hogy megnyerted a meccset, megköszönöm, és elfogadlak" fúj :D

A harmadik pedig Ned. Mivel egyértelműen ő a főszereplő, a narrátor is ő, nem értem, hogy miért Connornak adják a nagyobb történetet.
Nagyon úgy éreztem, hogy Ned története Connorhoz úgy kapcsolódott, mint egy segítőé, a végére, és mintha Connor sokkal inkább lett volna a film főszereplője, mint Ned.


X-Men: Apokalipszis - Vélemények

2016-03-14 16:53.11
Hogy zsidó-e vagy sem, azt nem tudom, de szerintem az x-men metaforába bármilyen meg nem értett/üldözött közösséget be lehet helyettesíteni, ezért tudnak sokan azonosulni vele.


2016-03-14 16:06.08
És Singer azt is mondta, hogy nem a pénzért csinálja, hanem ez a szenvedélye és egy történetet szeretne elmondani, fontos neki a világ. Szerintem amúgy azért elég sikeresek lettek így is a filmek, és van mit a tejbe aprítaniuk :D


2016-03-14 15:17.49
Singer azt mondta, hogy azt csinál a karakterekkel, amit akar. Ezek a karakterek és történeteik nem egyeznek a képregénybeliekkel, vagy akár a korábbi trilógiával. Mystique sosem volt Xavier húga. És ez csak egy dolog. Szóval nem lehet azon rinyálni, hogy nem hű a képregények karaktereihez, sosem volt ez a célja az új trilógiának. Amúgy is, X-men képregényekből rengeteg van, így rengeteg (akár egymásnak ellentmondó) univerzum is. A karakterek háttérsztorijában, alapjellemében is sok változás van. Ez a három film meg egy dolgot vesz témául, konzisztens és remekül felépített.

Nagyon várom már az utolsó, főleg, hogy le fogják rántani egy dologról a leplet és én jót fogok vigyorogni a reakciókon :P


Joanne Frogatt - Vélemények

2014-01-23 21:23.31
A Downton Abbey-ben szerintem nagyon jól játszik.


Downton Abbey (sorozat) - 4.évad

2014-01-23 13:16.03
Azt rontották el nagyon, hogy a 3. részben történtek szörnyűsége olyan mértékű volt, hogy a többi szál végtelenül érdektelenné vált azon kívül.


Philomena - Határtalan szeretet - Vélemények

2013-12-19 17:36.05
Bocsi az OFFért :D Cserébe annyit még a filmhez hozzáfűznék, hogy aki klisékre számít, az megnyugodhat, nincs benne :)


2013-12-19 17:34.02
Szia :) Te voltál a közönségtalálkozón? Nekem mennem kellett, de azért érdekelne milyen volt. Ha voltál, légyszi írj az email címemre: noiversenyzo@gmail.com


2013-12-18 22:38.06
Premier előtti vetítésen láttam, a Vox jóvoltából. :) Nem mindennapi történet, nem mindennapi filmes elbeszéléssel, jó humor és dráma megkapó elegye. A színészek brilliánsak. :) Mindenképpen ajánlom!


Az éhezők viadala - Futótűz - Vélemények

2013-12-01 23:37.28
Nagyon jó film, érdemes megnézni, adaptációként meglepően jól helytáll. Az első résznél is színvonalasabb, kitűnő castinggal, remek történetvezetéssel. Olvasva a könyvet, vártam bizonyos jeleneteket, párat el is felejtettem (még az első film után olvastam), szóval nekem is voltak váratlan pillanatok. :)


A színészek egytől egyig szuperül játszanak, nem is tudnék kiemelni senkit, tessék elolvasni, hogy kik játszanak a filmben, bárkire azt mondom, hogy tökéletesen hozta a szerepét. Hullámokban borítanak el minket a drámai események (már az elején is kapunk egy jó érzékkel megírt jelenetet).


Az írónő stílusa nem nagyon tetszik, de a történet a második könyvig igen. A filmektől azt várom, hogy átadják adni azt az érzelmi kötődést,amit a könyvek eddig nem tudtak. Bár csak az első film után olvastam el a trilógiát, elégedett vagyok a második kötet vászonrs vitelével, semmibe nem tudok belekötni, kerek egészet alkot.

Minden filmet eredeti nyelven nézek, ezért csak néha pillantottam le a feliratra. Szörnyű volt, egész mondatok maradtak ki, és rosszul is volt időzítve. Akárki csinálta is, pocsék munkát végzett.

A másik, ami nem a film hibája, hogy a mögöttünk ülők azt gondolták, hogy kávéházban vannak, és egyfolytában beszélgettek és vihogtak. Egyszer hátrafordultam, de nem szóltam rájuk (szerencsére a film annyira beszippantott, hogy sikerült többnyire kizárnom őket), valami tanács, kedves moziba járók, hasonló esetekre? :) El szoktak hallgatni a fecsegők, ha rájuk szólunk?

Ritkán vagyok teljesen elégedett egy könyvadaptációval, de itt ez a helyzet. :) A rendezőnek/forgatókönyvírónak sikerült a lehető legkevesebb kihagyással elkészíteni egy olyan filmet, amelyet az is teljesen meg tud érteni, és be tud fogadni, aki nem olvasta az alapművet. Kíváncsian várom a folytatást! :)


Az éhezők viadala - Futótűz - .Team Peeta vagy Team Gale?

2013-11-27 23:05.15
Szerintem nem arról van szó, hogy "csak ez marad meg", hanem megvitatjuk az egyik elemét a filmnek / könyvnek, véleményt cserélünk, hogy hogyan állnak a többiek a két karakterrel. Ez nem olyan, mint a twilight, hogyha kiveszed a szerelmi szálat, nincs történet (bár ott azzal együtt sincs túl sok, és ami van, az is káros), de az embereket attól még érdekelheti ez a történetszál. Nem muszáj írni a topikba, ha nem tetszik, a cím egyértelműen jelzi, hogy miről van benne szó.


2013-11-22 18:16.28
Gale :) De Katniss helyében otthagynám mindkettőt és Cinnát választanám. :D


Egyszer volt, hol nem volt (sorozat) - Vélemények

2013-11-10 15:35.09
Tovább néztem! :D Nem olyan reménytelen a helyzet, mint amilyennek tűnik :)


2013-11-06 14:35.49
Hú, a harmadik évad első része elég csalódás volt...lehet nem is nézem tovább...


Gravitáció (2013) - Vélemények

2013-11-04 12:58.49
Ennek örülök :)


2013-10-28 09:49.47
Először is: Valaki el tudja intézni, hogy a film leírása ne legyen ennyire téves? Az utolsó mondat úgy rossz, ahogy van.

Véleményem spoilert tartalmaz, de azt jelölöm, úgyhogy a szöveg többi része bátran olvasható. :)

A film nem hibátlan, mégis kellemes érzésekkel mentem ki a moziból (miután végignéztem!) A mélypont tényleg a közepe felé van, de az eleje és a vége izgalmasra, és szívbe markolóra sikerült.
Kétféle viselkedést láttam az embereknél, akik kijöttek a moziból. Vagy szótlanul, esetleg más témáról beszélgetve; vagy kicsit gúnyolva a filmet, felemlegetve a pillanatait. Én nem beszélgettem a filmről azzal akivel voltam, csak fél óra múlva, és azt sem érdemileg.

Gondolkodtam azon, hogy miért nem nyűgözött le a film látványa annyira, mint vártam, pedig IMAX-ben néztem. Aztán olvasgatva a hozzászólásokat, hirtelen beugrott: Annyira reális, természetes volt az űr ábrázolása, mintha konkrétan ott forgatták volna a filmet. Elképesztő.

Az utolsó űrszemét hullám akció kiemelkedően jó volt 3D hatás szempontjából, mivel sokszor reflex szerűen becsuktam a szememet. Ilyen soha nem történt még velem mozi nézés közben.

A történet nem kiemelkedő, de mindaz, ami a karakterekkel történt behúz minket az eseményekbe. A film atmoszferikus, egyszerűen jó nézni, és időt hagy a gondolkodásra, magunkba mélyedésre.

Sandra Bullock szerintem nagyon jól játszott, George Clooney karaktere pedig nagyon szimpatikus volt, és több rejtőzött benne, mint amit első látásra benne láttunk.

SPOILER!

Egyáltalán belegondoltunk, milyen nehéz lehetett ez neki? Amikor döntött, és úgy tett ahogy tennie kellett? Hogy legyűrte az életösztönt, és esélyt adott társának, tudva, hogy ezzel halálra ítéli magát? Mekkora bátorság kellett ehhez, próbáljuk csak elképzelni! Félelmetes. Persze ez csak fikció. Torokszorító fikció.

SPOILER vége

Maradandó filmélmény lesz számomra, s bár látom a hibáit, nem érdekel, 5 csillagot érdemel az emberi jellem megrajzolása, és az általam soha nem tapasztalt filmélmény (és itt nem az IMAX 3D-ról beszélek) miatt.


Rocky Horror Picture Show - Ki a kedvenc szereplőd? Miért?

2013-10-11 21:41.29
Tim Curry karaktere! Még jó, hogy előbb láttam más filmeit, mint ezt :D


Rocky Horror Picture Show - Vélemények

2013-10-11 21:39.44
Hát egyszer az életben ezt a filmet abszolút érdemes megnézni, mert ilyet még nem láttál :D

Csak mostanra sikerült megnézni, pedig azóta tervezem, hogy elolvastam a Neveletlen Hercegnő naplója sorozat egyik részét, ahol említik.

Kevesebbet nevettem rajta, mint gondoltam, de végig mosolyogtam. Szóval jó szórakozás :)

Tim Curry nagyon szexi női ruhában xD Nekem is eszembe jutott Freddie Mercury róla.

Egyszer mindenképpen érdemes megnézni :)


Különcök és stréberek (sorozat) - Vélemények

2013-10-09 23:43.56
Bárkinek ajánlom. IGAZI tiniproblémákról szóló szeretnivaló, vicces és olykor drámai sorozat. Egy évad van belőle, egy másodikat azért csinálhattak volna belőle. Én angolul láttam, nem tudom, milyen szinkronosan, egyáltalán van-e belőle szinkron. Nekem nagyon tetszett.


Hajsza a győzelemért - Vélemények

2013-10-09 23:39.15
De aranyosat írtál :) Bennem is hasonló érzések voltak. Ezek szerint a Gravitáció helyett üljek be ezt másodszor megnézni? Mert tény, hogy elsőre nagy élmény volt. Ilyennek kell egy filmnek lennie! Daniel Bruhl-re nincsenek szavak :D


Nem vénnek való vidék - Vélemények

2013-10-06 15:56.44
Nem szoktam utánanézni. De mindenesetre most nem láttam, hogy sárt dobált volna. Nem szoktam annyit járni az oldalra, hogy ismerjem név szerint a trollokat. :) De majd figyelek. :D


Hajsza a győzelemért - Vélemények

2013-10-04 20:24.16
Még ilyen filmeket, sokat kérek!
Mert az ilyen film:
- Közelebb hoz hozzám egy olyan dolgot, ami nem tartozik az érdeklődési körömbe.
- Végig film tud maradni.
- Izgalomban tart, annak ellenére, hogy ismerem a történetet.
- Színészeiről nem jut eszembe, hogy színészek.
- Hatására nem jut eszembe hogy filmet nézek.
- Őszinte, és meg meri mutatni, amit meg kell.
- Elérte, hogy két óráig Forma-1 rajongó legyek.


Tökéletes hang - Vélemények

2013-10-04 13:07.12
Egyszer megnézhető, de azért nem dobtam hanyatt tőle. Csak a cup song miatt néztem meg, mert kíváncsi voltam rá.

Sajnos a főszereplő hölgy Kirsten Stewart iskolájában tanulta a színészkedést, sok volt nekem az eltátott száj, bamba ("szexi") nézés és a megakadt mondatok. De! néha azért láttam érzelmeket kifejezni, mosolyogni, ami azért pozitívum.

A film elég kiszámítható, a zenék terén azért akadt pár jól összerakott, egész élvezetes szám.
A gusztustalan poénok egyáltalán nem kellettek bele, nem tudtam rajtuk nevetni. Akadnak benne jó poénok, a történet viszont egy teljesen átlagos amerikai tinifilm.

A lezárás sem sikerült túl jóra SPOILER pl. Becca célja az volt, hogy DJ legyen. Akkor ezt az álmát most teljesen feladta? Nem tudjuk meg. SPOILER vége


A nagy füzet - Vélemények

2013-09-26 14:42.58
Ezek szerint hűek a könyvhöz :) Hát lehet, hogy maradok a DVD változatnál akkor :)


1 2 3 4 5

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk