Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A. I. - Mesterséges értelem
- Paramount Network, 16:00
Váltságdíj
- AMC, 16:25
A 657-es járat
- Viasat Film, 17:00
A Nagy Fal
- Mozi+, 17:00
Légcsavar
- Film Café, 17:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Terence Hill - Vélemények
2022-es választás
Elveszett jelentés - Vélemények
A bolond lány - Vélemények
Expend4bles - A feláldozhatók 4. - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Jégvarázs 2. aaaaa
Charlize Theron aaaaa

 

Atr0303 hozzászólásai

Ugrás Atr0303 adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Mielőtt meghaltam - Vélemények

2023-11-22 11:20.26
Az amcsik a '90-es évek után (... és a zenekar játszik tovább, Philadelphia, A csodaszer) a 2010-es években újra elővették az AIDS-témát, felismerve, hogy felnőtt egy teljes generáció, akiknek talán még lehet újat mondani erről. Én viszont - úgy látszik-, túl öreg vagyok, és a film nagy részében unatkoztam. Pedig McConaguhey talán élete legjobbját nyújtotta ebben a filmben, és Jared Leto is remek volt.


A számolás joga - Vélemények

2023-05-15 13:01.51
Háát... Nálam ez a film több sebből vérzik. Először is: nem tudtam eldönteni, mi a történet fő mondanivalója, mivel egyik motívumot sem domborították ki rendesen. El lehetett volna vinni afelé, hogy milyen nehéz volt az '50-es években nőnek; okos nőnek; afroamerikai, okos nőnek lenni. Milyen nehézségeket kellett legyőzniük. Vagy afelé, hogy hogyan segítették a matematikusok az űrkutatást. De a forgatókönyv ide-oda kapkod, ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit, mindkettőt jól ismert klisékkel ábrázolva. így egy idő után elkezdtem unatkozni, a történet meg nem futott ki sehova.


A szavak titkos élete - Vélemények

2023-03-21 12:36.25
Nem kell minden filmnek könnyűnek, szórakoztatónak vagy pörgősnek lennie ahhoz, hogy megérintse a lelkünket, és mélyen beleegye magát. (Mondjuk, kinek mi a szórakoztató...) Sarah Polley egyébként színes filmes egyéniség, színészként játszott horrorfilmben, például, most meg az általa írt és rendezett film elnyerte a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó Oscart.


Családi üzelmek - Kérdések

2023-03-18 09:41.46
Színészek esetében nehéz megmondani, h mi a valódi érzelem és mi a megjátszás, de szerintem J.A. számára meglepetés volt a zene, a többiek viszont tudtak róla.


Családi üzelmek - Vélemények

2023-03-16 10:41.24
Azon kevés amerikai vígjáték egyike, ami szórakoztató, és többször is meg lehet nézni, az altesti-testnedvi poénok belül maradnak az elviselhetőség határain, és még a "tanulság" sem szájbarágós.


A hírhedt - Vélemények

2023-03-09 11:02.00
Többedjére írom le, de úgy látszik, még mindig nem elégszer: a "Capote" a "Hírhedt" koppintása, és nem fordítva! A Hírhedt forgatása már javában zajlott, amikor az amcsik előálltak a Capote-val. Ugye, így már más egí kicsit?


A narancs inges férfi (sorozat) - Vélemények

2022-06-29 09:43.15
Ahogy az angol filmeknél megszokhattuk, egy meleg (témájú) mozi nem csak a melegekről szól. Ez, például a választásainkat, döntéseinket és azok hosszútávú kihatásait állítja fókuszba. Szeretem, ahogy a többféle történetszál egy harmonikus egésszé fonódik, ahogy a múlt tükröt tart a jelennek.
A filmes eszközök egyszerűek, a színészi játék sallangmentes, mégis látszanak a belső vívódások, választások.


Ragyogó napfény - Vélemények

2022-01-11 21:59.41
És ismét kevesebb lettem egy illúzióval. Azt hittem, az amcsik néha tudnak önállóan is jó filmet csinálni. De nem. SPOILER! Ez a történet a karakterek közti feszültség miatt jobb, mint a kései utód. Itt kezdetben Tom minden hátsó szándék nélkül teljesíteni akarja a rábízott feladatot, a Greenleaf-fiú viszont tele van ellenszenves jellemvonással, vannak bicskanyitogató húzásai. Ettől többesélyes a kettejük története, a néző hajlamos a gyilkosnak szurkolni...
Nekem nagyon tetszettek a '60-as évek filmes kifejezőeszközei, különösen a ragyogó, meleg színek.
Ez a film nem jobb vagy rosszabb, mint a "remake"-je, csak európai. És Alain Delon hatvan év távlatából is jobb, mint Matt Damon...


A dán lány - Vélemények

2022-01-02 10:00.50
Nagyon kíváncsi voltam erre a filmre, mert az előzetesekben a csúnya Eddie Redmayne olyan szép nő volt... Sajnos, a film nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Szeretem a "transzi" történeteket, de ez a forgatókönyv több sebből vérzik. Például nem tudom eldönteni, ki/mi a főszereplő: Einar/Lili, Gerda vagy a kapcsolatuk? Az alapproblémát sem látom rendesen: miért akar Einar nő lenni? Mit tett eddig, hogy kiélhesse női mivoltát? (A szexuálisan "mások" nem egy pillanat alatt válnak mássá... A késztetésük viszont általában nagyon erős arra, hogy önmaguk legyenek.) Megközelíthették volna orvosi szempontból is a történetet, vagy Einar festményein keresztül pszichológiai oldalról, de egyiket sem tették. Mindenből kapunk egy kicsit, de az egész "nem áll össze", ugyanis semmi sincs részletesen kibontva. A filmnek önmagáért kellene beszélnie, de utánaolvasás nélkül bizonyos részletek egyszerűen érthetetlenek. Innentől fogva a film technikai elemei is érdektelenek, mert hiányzik a forgatókönyv által nyújtott alap, amit a kameramozgásnak, vágásnak, stb. szolgálnia kellene...
Szóval Eddie Redmayne nagyon jó, de kevés, hogy megmentse a filmet.


Rocketman - Vélemények

2021-02-01 08:44.13
Na, kérem, így kell rendesen megcsinálni egy könnyűzenei legendáról szóló mozit! Nem szeretek filmeket más filmekhez hasonlítgatni, de úgy tűnik, ez itt elkerülhetetlen. Röviden: a Rapszódia egy unalmas, rossz vicc, ez viszont egy magával ragadó alkotás. (Az arra érzékenyeket figyelmeztetem, hogy a véleményem nyomokban spoileres lehet!) Kezdjük a forgatókönyvvel! Nekem kifejezetten tetszett, hogy a gyerekkori traumájára fűzték fel a történetet. (Aki azt hiszi, hogy az érzelmi ridegség kevésbé ártalmas, mint a fizikai bántalmazás, olvasson utána kicsit a témának!)Nekem a szürrealitás, a "giccsfaktor", a homoerotika és a klisék is belül maradtak a tűréshatáron, mert mind csak addig megy el, hogy a néző megértse, mit keresett Elton (illetve a benne élő kis Reggie) egész életében. És ez Taron Egerton brilliáns játékában a maga összetettségében áll elénk. Neki hála, a néző bele tud bújni Elton bőrébe, az ő szemével látja a történetet. Hogy hogyan lehet egy élet, egy pályafutás egyszerre nagyon csillogó, izgalmas, sikeres, ugyanakkor magányos, fájdalmas és sötét. Nagyra értékeltem, hogy a színészek a saját hangjukon énekeltek (és Taron nem próbálta meg utánozni Eltont), még ha ez néha (Jamie Bell esetében, például, akit egyébként imádok!) távol állt a tökéletestől. A film technikai elemei (a rendezéstől a jelmezeken át a tánc-koreográfiákig) annyira profik, hogy külön észre sem vesszük a nagyszerűségüket, mert szerényen mind a Filmet szolgálják.


Bohém rapszódia - Vélemények

2020-09-11 19:59.08
Először nem értettem, miről beszélsz. Kivel imádjuk mi egymást? Aztán rájöttem! És akkor majdnem felröhögtem. (Azért erről a kölcsönös imádásról kérdezd meg Semprinit is!)
Én elmondtam a véleményemet a filmről, ehhez nincs mit hozzátennem.


2020-09-11 09:39.45
Nagyon, nagyon köszönöm ezt a higgadt, normális reakciót! Örülök, hogy ilyen megnyilvánulásokat is lehet itt olvasni.


2020-09-11 09:35.48
Legalább annyira ismerem Freddie és a Queen történetét, mint te a film elkészültének körülményeit. Mert, gondolom, te sem olvastad a May és Taylor valamint a filmesek között megkötött szerződést, tehát ugyanúgy fogalmad sincs róla, hogy mit írtak alá, mint nekem. Szóval szerinted csak azok a tények, amiket a saját szemünkkel látunk? Minden életrajzírója, róla nyilatkozó ember hazudik? Sajnos, a karomból adódóan még az elvi lehetősége sem volt meg annak, hogy részt vegyek Freddie bármelyik partiján, de ha oda juthattan volna, ájult gyönyörűségemben még azt is el tudom képzelni, hogy letérdeltem volna elé. Ha egy színész jól játssza a szerepét, hiszek neki. Túlméretezett kapafogak nélkül is elhiszem, hogy Rami Malek Freddie Mercury. De nem hittem el. Nem tudom, mit kellett volna tennie, hogy higgyek neki, mivel sem "színésztréner" nem vagyok, Sem a film rendezője. Ja, és kedves Dobsony, azért nem kell bunkónak lenni, mert valaki más véleményen van, mint te.


2020-09-11 09:04.12
Nem pusztán az a baj, hogy bizonyos tényeket megváltoztattak, átértelmeztek a film készítői, hanem az, hogy ezt rettentően gagyi módon tették.


2020-09-11 08:58.56
Csak nem az én hozzászólásaim hiányoztak? :-)


2020-09-10 10:02.51
Nagyjából másfél évvel a film megjelenése után végül pár napja rávettem magam, hogy megnézzem. Azért vártam ennyit, mert a filmajánlók alapján tartottam tőle, hogy elb*szták. Sajnos, a félelmeim beigazolódtak. Ez egy nagyon rossz amerikai film, semmi több. Persze, én elfogult vagyok, mert több mint harminc éve rajongok a Queen zenéért, az évek során rengeteg háttér-információt gyűjtöttem a zenekarról, Freddie-ről. Ezek alapján mondom, hogy ez a film úgy rossz, ahogy van. Kezdve a forgatókönyvvel. Az első baj vele az, hogy az írói nem tudták eldönteni, hogy most egy dal születését, egy zenekar felemelkedését vagy az énekesük életét akarják bemutatni. Egyikbe sem mélyednek bele, így az egész sztori unalmas. A másik (és talán nagyobb baj), hogy szerintem sok "történelmi" tényt meghamisítottak, a hangsúlyok eltolásával meg fontos tényeket degradáltak mellékessé, lényegtelen részleteket viszont túlhangsúlyoztak. A másik bajom a főszereplő. Tudom, tudom, Oscar, meg minden, de szerintem Rami Maleknek túl nagy falat volt Freddie, és meg is akadt a torkán. Az kevés, ha az ember néhány ikonikus mozdulatot megtanul. (Tessék megnézni a Miracle c. Queen-szám videoklipjét, ott egy tizenpár éves fiú ezt ezerszer jobban csinálja...) Mint színésznek illett volna jobban elmélyedni a karakterben, nem csak néhány manírját ismételgetni, hiszen Freddie egy végtelenül színes, ellentmondásos személyiség volt, egy jó színész sok ponton bele tudott volna kapaszkodni a karakterébe... Akkor talán nem zavart volna annyira, hogy fizikailag (még sminkkel is!) alig hasonlított Freddie-re, aki a kapa fogait leszámítva egy csinos, sármos pasas volt (és erre nagyon hiú is!), Malek meg... nem. A harmadik "bajom" a zene volt. Nem tudom, milyen felvételeket használtak, de időnként úgy hangzik egy-egy szám, mintha egy nyomi iskolai zenekar csörömpölne. A Queen a legtöbb élő koncertjén is stúdió-minőségű hangzást produkált, tehát illett volna ehhez igazítani a zenei hátteret... Szóval az egész film olyan, mintha a rajongók szájának befogására, kényszerből készítették volna. De én mint rajongó azt mondom, inkább ne csináltak volna semmit...


Bohém rapszódia - Kérdések

2020-09-10 09:00.07
Talán azért, mert élete utolsó hét évében egy pasival élt? És addig is számtalan fickóval bújt ágyba? De igazad van, ha az ember csak ebből a filmből "ismeri" őt, jogosan merül fel ez a kérdés...


2020-09-10 08:55.59
Ott a pont!


Szólíts a neveden - Vélemények

2018-03-28 22:12.32
Ha egy filmre gondolunk (Colin Farrell-lel az egyik főszerepben), akkor nem lepődtem meg, hogy tetszett. :-)


2018-03-19 19:50.37
Hát, poénnak egy "kicsit" túlragoztátok, de úgy látszik, a humorérzékünk sem egyforma...


2018-03-19 11:50.37
Na, jó! Leszek én az ördög ügyvédje! Mint tudjátok, nem szeretem ezt a filmet. Ettől függetlenül a két színész játéka tetszett. Különösen Timothée-nak voltak szokatlan(ul jó) megoldásai. De ők akkor is színészek. Ez a szakmájuk. Furcsa szakma, az biztos, de vannak szabályai. Sokan látni vélik, hogy nemcsak a két karakter, de a két színész között is kialakult a vonzódás. Mert, hogy a sajtótájékoztatókon, beszélgetéseken... az érintések, a pillantások... Én már azt is vitatom, hogy a két karakter között szerelem szövődik-e, nemhogy a két színész között! Ezekben a helyzetekben a filmjükről beszélnek, ahol ők egy párt játszottak. Nyilván felidéződnek szituációk, érintések, csókok. (És ne feledjük, hogy az interjúhelyzet is egy szerepjáték.) Még azt is elfogadom, hogy valamiféle szimpátia kialakult köztük a forgatás alatt. De hadd hozzak egy ellenpéldát! Leonardo di Caprio mondta a "Teljes napfogyatkozás" legszebb csókjelenetéről, hogy rettegett tőle, alig várta, hogy túl legyen rajta. Pedig a vásznon teljesen hiteles, tökéletesen szerelmes pillantással nézi a partnerét. Szóval, a látszat néha csal. Színészeknél pláne.
(Érdekes, hogy ha egy színész meleg karaktert játszik, a közönség könnyen azt feltételezi, hogy civilben is meleg. Miért lenne szükségképpen az? Ha sorozatgyilkost játszana, akkor is egyből azt feltételeznénk, hogy az életben is a kibelezés a kedvenc hobbija?)


2018-03-16 19:28.51
Akkor remélem, most már teljesen világos, hogy miért "kevés" nekem ez a film. Ja, és ha már átmentünk könyvajánlóba, olvass Alan Hollinghurst-töt! (Ha eddig még nem tetted volna.) Nekem az ő művei jelentik a "lírai"-t, "nagyívű"-t.


2018-03-15 22:02.49
Én sem vagyok filmes szakember (szerintem ők nem ilyen fórumokon kommunikálnak...), csak szeretem a filmeket (is), és nem csak a történetükre figyelek. Az Oscar-díjról megvan a véleményem. De ez már megint nagyon "off" lenne ezen a fórumon, szóval ne menjünk bele.
Nem is tudom... Igazad van: ebben a filmben minden tökéletes. Talán pont ettől untam. Vártam egy csavart, egy akadályt, vagy csak egy rosszalló tekintetet, amit le kellett volna győzniük. De nem. Na, nem is lettek egymáséi! (Beleszeretnek egymásba? Ezt vitatnám!)
Egyébként ha szereted az ilyen finom történeteket, ajánlom Thomas Mann: Halál Velencében c. regényét (meg is filmesítették, de szerintem a könyv jobb)!
És még egy regény, aminek a filmes feldolgozását biztosan ismered: E.M. Forster: Maurice. Na, az egy jól megírt meleg sztori, és a film is kenterbe veri ezt.


2018-03-15 10:07.55
Ez nehéz kérdés, hiszen ebben az értékelésben benne van több évtizedes "filmnézői" tapasztalatom. Ezidő alatt megtanultam, hogy mitől jó és mitől rossz (számomra!) egy film, egy színész. Igen, lehet, hogy húsz éve többre értékeltem volna ezt a filmet. De pont az a bajom vele, hogy 2017-ben készült húsz-harminc éve lefutott filmes nyelvezettel.


Meleg filmek

2018-03-14 21:15.18
Mi jutott eszembe a listádról? - Little Ashes - imádtam Javier Beltrán játékát! (Mellette Mr. Pattinson mintha nem találta volna a helyét...) - Teljes napfogyatkozás: hát, igen. Amikor még Leo érdekes filmeket csinált... (És szuper volt!) - Egy egyedülálló férfi: ugye, hogy az angolok! Colin Firth-t valamiért megtalálják a meleg szerepek... :-) Nagyon finom, lírai film. - Oscar Wilde szerelmei: Jude Law gyönyörű! A kiváló játékának köszönhetően kezdtem érteni Bosie szerepét Wilde életében.


2018-03-14 21:02.04
Hagyjuk a filmesek vélt vagy valós szándékát! (Például azt, hogy lehet-e valakit meleggé nevelni illetve, hogy választható-e a szexuális irányultság.) Beszéljünk a FILMEK-ről!
Velem az angolok szerettették meg a - maradjunk ennél a kifejezésnél - meleg filmeket. Tetszett, hogy olyan nagynevű színészek is elvállaltak meleg szerepeket (csak aki hirtelen eszembe jut), mint Hugh Grant (Maurice), Daniel Day Lewis (Én szép kis mosodám), Michael Caine (Halálcsapda), Alan Rickman (Sötét öböl). És ezek jó filmek is. (Ez nálam alapvetés! Az még kevés az ízlésemnek, ha két pasi csókolózik a vásznon!) Aztán jöttek sorban a többi európai, később az USA-beli, mostanában pedig a dél-amerikai filmek a témakörben.


Szólíts a neveden - Vélemények

2018-03-14 20:31.44
Mindenek előtt köszönöm, hogy végigböngészted az értékeléseimet. De ugye, nem várod, hogy egyesével megindokoljam, hogy melyik filmnek miért adtam annyi "pontot", amennyit? A művészet szubjektív dolog, az alkotónak is és a befogadónak is. Én a Viharsarok-ban is láttam valamit, ami megfogott, ebben a filmben viszont nem.
Bizony, a filmeket (is) mindig önmagukhoz kell mérni, hiszen egy adott korban, társadalmi, politikai, közfelfogásbeli térben. meghatározott technikai feltételek között születtek.


2018-03-14 08:30.52
Röviden: igen. A "Csodálatos dolog" 1996-os (több mint 20 éves!)film , a "Nyári vihar" pedig 2004-es (annak is 14 éve már). Ami ma klisének számít, az akkor még eredeti ötlet volt.
Az nem baj, ha más az ízlésünk.


2018-03-13 23:18.04
Örülök, hogy nem én voltam az egyetlen, aki nem esett hanyatt ettől a filmtől! És annak is örülök, hogy hasonló dolgokat láttál te is gyenge pontoknak, mint én. A véleményemet már leírtam úgy a 200. hozzászólás táján, szóval nem ismételném magam. (Én szőrösebb szívű voltam az értékelésnél. Csak azért kapott három csillagot, mert végignéztem. [Értsd: nem hagytam ott a felénél.] Nekem semmi eredeti nem volt ebben a filmben, tele van rossz amerikai klisékkel.)


Meleg filmek

2018-03-05 20:05.33
Úgy látom, ezen a fórumon négy éve nem volt mozgolódás. Remélem, ezidő alatt mindenkinek sikerült kinőnie az éretlen hozzáállását!
Hátha a "Szólíts a neveden!" Oscar-ja új lendületet ad a csevejnek! (Bár nekem személy szerint nem tetszik a film... :-))


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk